Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Νέο θύμα της κρίσης – 57χρονος κρεμάστηκε από ένα δέντρο στον Βόλο


Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 57χρονος στη Μανγησία, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δέντρο, σε απόσταση περίπου 2 χλμ. από το σπίτι του. Ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Πριν προβεί στη μοιραία πράξη του, ο 57χρονος –ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα και πατέρας δύο παιδιών– είχε αφήσει σχετικό σημείωμα στην οικογένειά του, όπου εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του.



Επί ποδός η κυβέρνηση για την επιστροφή της τρόικας

Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως επιστρέφει στη χώρα μας η τρόικα μετά και το αίτημα της κυβέρνησης να τοποθετηθούν όλοι επισήμως για το λάθος του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για τα προαπαιτούμενα και δεν είναι τυχαίο ότι την Παρασκευή το απόγευμα οι κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας και Μαυραγάνης συναντήθηκαν για να ελέγξουν την πορεία των προαπαιτούμενων.

Οι καθυστερήσεις στην αναμόρφωση του Δημοσίου και τη διαθεσιμότητα αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει μπει στο Ταμείο από τις αποκρατικοποιήσεις σχεδόν ούτε ευρώ δημιουργεί προηγούμενο για τους δανειστές που αναμένεται να επιμείνουν στη θέση τους ότι πρέπει να «αδειάσει» το Δημόσιο.

«Δεν έχουμε ούτε το άλλοθι ότι διώξαμε τους κοπανατζήδες , όσους έχουν πλαστά πτυχία και τους επίορκους και διεφθαρμένους υπαλλήλους» παραδέχονται στην κυβέρνηση και σημειώνουν ότι όλα αυτά φαντάζουν αδιανόητα στους ξένους γιατί μόνο σε κράτος «μπανανία» μπορεί να συμβαίνουν.

«Πώς να δικαιολογήσουμε ότι από την εποχή Ρέππα έχει θεσπιστεί ότι στα Πειθαρχικά θα προεδρεύουν δικαστικοί και τώρα πάμε να το εφαρμόσουμε;» διερωτάται κορυφαίος υπουργός. Ο κ Σαμαράς δίνοντας το στίγμα του προχώρησε τις νέες οργανικές δομές σε τέσσερα υπουργεία και την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στα επόμενα αλλά αυτό δεν αρκεί αν δεν πιστεύουν στην πολιτική αυτή το επιτελείο και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Οι αλλαγές και η επιτάχυνση τους θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση τη Δευτέρα. Το δεύτερο μεγάλο θέμα είναι οι αποκρατικοποιήσεις που ναι μεν κινούνται οι διαδικασίες αλλά ακόμη τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Οι φόβοι των δανειστών που εν μέρει συμμερίζονται και ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης είναι ότι θα χαθεί η δυναμική και θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις από εργαζόμενους και αντιπολίτευση. Ο Απρίλιος θα είναι μήνας κοσμογονίας λένε στο Μαξίμου και η τρόικα θα «τρίβει τα μάτια της» επιχειρώντας να αποκρούσουν τις αμφιβολίες που εκπορεύονται από Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες.

Σάλος στη Γερμανία για τις δηλώσεις Στουρνάρα περί "νέου κουρέματος" του ελληνικού χρέους

Η χθεσινή αποστροφή του Γιάννη Στουρνάρα στην ομιλία του στη Βουλή, όταν απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά, άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί περίπου δεδομένο το νέο “κούρεμα” του χρέους, έχουν προκαλέσει σάλο στη Γερμανία.

Τον φόβο των Γερμανών ότι θα χρειαστεί να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουν την Ελλάδα εκφράζει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο η λαϊκή γερμανική εφημερίδα BILD, με τίτλο: “Μα τον Δία! Κι άλλα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα;”.

Αφορμή για τις παραπομπές στην ελληνική μυθολογία στάθηκαν δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο οποίος προανήγγειλε ένα νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους με τα λόγια: “Αυτό είναι τελειωμένη υπόθεση”.

Η ατάκα αυτή του Έλληνα Υπουργού, όπως λέει η εφημερίδα, προκάλεσε αναστάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιας και η διατύπωση της απόφασης του Eurogroup τον Δεκέμβριο μιλούσε για “περαιτέρω μέτρα” που θα εξετασθούν, ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η λέξη “κούρεμα” δεν αναφερόταν ρητά και η ερμηνεία που δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας κάθε άλλο παρά φτιάχνει τη διάθεση των Γερμανών, αφού η επιβεβαίωσή της θα σήμαινε ζημιές δισεκατομμυρίων για τους ίδιους.

Ο Έλληνας υπουργός κλήθηκε από την BILD να δώσει εξηγήσεις για την δήλωσή του και απάντησε: “Εγώ απλά λέω αυτό που είναι ξεκάθαρο από το Νοέμβριο. Αν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, οι χώρες τις ευρωζώνης θα σκεφτούν νέα μέτρα για να μειώσουν τα ελληνικά χρέη”.

Μάλλον και ο κ. Στουρνάρας, αν επιθυμεί να μην εξοργίζει τους Γερμανούς, θα πρέπει να αποφεύγει να προφέρει τόσο δυνατά την λέξη “κούρεμα”. Υπάρχει μια κυρία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όσο να’ ναι συγχύζεται!
ysterografa.gr
Enhanced by Zemanta

Ηλεία: Ήθελαν 6.700 ευρώ για να του "λύσουν" τα... μάγια!


Με... δόσεις εξαπατούσαν έναν 58χρονο άντρα στην Ηλεία, τρία άτομα που ζητούσαν χρήματα προκειμένου να του "λύσουν" τα... μάγια!

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, στη Λάμπεια Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις τσιγγάνοι, δυο άντρες ηλικίας 33 και 22 ετών καθώς και μία 32χρονη, για απάτη σε βάρος 58χρονου.

Όπως γράφει το ilialive, οι τρεις, στα τέλη του περασμένου μήνα, προσέγγισαν τον 58χρονο και εκμεταλλευόμενοι πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, τον εξαπάτησαν, πείθοντας τον ότι έχει υποστεί «μάγια» τα οποία θα του «λύσουν», αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των 6.700 ευρώ.

Στη συνέχεια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έως και χθες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί του, απαιτώντας του διάφορα χρηματικά ποσά για τον ίδιο λόγο.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης τους συνέλαβαν την Παρασκευή, στη Λάμπεια Ηλείας, τη στιγμή που έπαιρναν προσημειωμένο χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ από τον 58χρονο.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσαν ως μέσο επικοινωνίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Το 81% των εμπόρων δεν θέλει να ανοίγει το μαγαζί του την Κυριακή

Μόλις το 10,2% των εμπόρων αναμένει ανάκαμψη από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων σύμφωνα με έρευνα... της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στo πλαίσιο της εξαμηνιαίας έρευνας για την αποτύπωση του οικονομικού κλίματος, προχώρησε στη διενέργεια μιας παράλληλης έρευνας προκειμένου να διερευνήσει τις μελλοντικές τάσεις και συμπεριφορές των μικρών επιχειρήσεων του τομέα εμπορίου σχετικά με την κυοφορούμενη απελευθέρωση λειτουργίας των επιχειρήσεων την ημέρα της Κυριακής.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι:

- Το 81,5% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου διαφωνεί με το μέτρο της απελευθέρωσης λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις με λίγους εργαζόμενους παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας που αγγίζει το 90%.

- Το 84,9 % των εμπόρων εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει θετική επίπτωση στην αγορά από την εισαγωγή του μέτρου της απελευθέρωσης λειτουργίας τις Κυριακές.

- Το 85,1% των επαγγελματιών δεν περιμένει θετική επίπτωση στην απασχόληση της επιχείρησης του από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της αγοράς λόγω του διευρυμένου ωραρίου (λειτουργία τις Κυριακές) είναι εξαιρετικά χαμηλές. Μόλις το 10,2% των εμπόρων αναμένει ανάκαμψη λόγω του συγκεκριμένου μέτρου. Οι επιχειρήσεις που έχουν χαμηλό τζίρο και μικρό αριθμό απασχολούμενων είναι ακόμη περισσότερο επιφυλακτικές σχετικά με την πιθανότητα ανάκαμψης μετά την απελευθέρωση λειτουργίας. Ουσιαστικά, αντιλαμβάνονται την ορατή απειλή και τη συμπίεση στο τζίρο που θα υπάρξει από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω οικονομιών κλίμακας θα μπορούν να λειτουργούν με καλύτερους όρους κερδοφορίας.

Η συνολική αρνητική ψυχολογία της αγοράς, το μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών και η περιορισμένη ζήτηση επιδρούν πολύ αρνητικά στην πρόβλεψη για αύξηση απασχόλησης.

Άλλωστε για να καταφέρει μια επιχείρηση να προσλάβει προσωπικό, θα πρέπει προηγουμένως να έχει προσδοκίες για αύξηση κατανάλωσης, παραγγελιών και βελτίωση του οικονομικού κλίματος. Το άνοιγμα και μόνο των καταστημάτων τις Κυριακές δε θα επιδράσει σε καμιά από τις παραπάνω μεταβλητές.

Ένταση στην εθνική οδό: Πετροπόλεμος, χημικά και τραυματίες στο μπλόκο της Νίκαιας


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ αγροτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα, όταν οι αγρότες επιχείρησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό.

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους αγρότες, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα, με τους αγρότες να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, ενώ ένα περιπολικό της αστυνομίας υπέστη υλικές ζημιές.

Πόσος πάτος ακόμη;;; Πληρώνουμε τη σπείρα Καλλιθέας που είναι μέσ’ τη φυλακή!!!


​Την ώρα που μισθοί, συντάξεις και επιδόματα κόβονται αβέρτα χωρίς κανένα κριτήριο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας και ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους!!!!

Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο λόγος που οι υπάλληλοι εξακολουθούν να βάζουν μέσα το κράτος είναι το ίδιο το κράτος, καθώς οι διαδικασίες για την οριστική τους παύση έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα!

«Πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε, και για ό, τι με αφορά θα εισηγηθώ την οριστική παύση τους, γιατί τέτοιες πρακτικές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν θέλουμε να νομίζει κανείς ότι χαριζόμαστε σε συναδέλφους», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Αθήνας και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του ιδρύματος Βαγγέλης Θεοδωρίδης.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των κατηγορουμένων στον ανακριτή, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν ζημίωσαν το ΙΚΑ με περισσότερες από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο ισχυρισμός αυτός, ωστόσο, προσκρούει στις αποκαλύψεις για την υπερπολυτελή διαβίωση των πέντε από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι ζούσαν σε επαύλεις που δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τους μισθούς τους.

Η δράση του κυκλώματος

Οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων, έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%.

Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνεννόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα υπήρξαν και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

«Είχαν γίνει όργια στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν διάτρητο. Για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας», δήλωσε στέλεχος του ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ πάντως έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δικαστήριο στην Πάτρα δικαίωσε εργαζόμενους με το πρόγραμμα Stage |


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δικαίωσε 11 εργαζόμενους με το πρόγραμμα Stage στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη το 2010.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr το δικαστήριο αναγνώρισε πως πρόκειται για εργαζόμενους με εξαρτημένες συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου γεγονός που συνιστά δικαίωση της διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων τους. Ετσι ανοίγει ο δρόμοε για τη δικαίωση και άλλων εργαζομένων μέσω των ιδίων προγραμμάτων οι οποίοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στη φυλακή οι δημόσιοι υπάλληλοι που χορηγούν παράνομα συντάξεις


Αντιμέτωποι με τη φυλακή θα βρεθούν στο εξής οι δημόσιοι υπάλληλοι αν συλληφθούν να χορηγούν παρανόμως συνταξιοδοτικές παροχές ζημιώνοντας τα Ταμεία. Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ όσοι υποπέσουν στο ίδιο αδίκημα από αμέλεια θα τίθενται σε υποχρεωτική παύση από την υπηρεσία τους για 12 μήνες.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας αντιμέτωποι με ποινές θα βρίσκονται όμως και οι πολίτες που καθυστερούν να δηλώσουν τις ληξιαρχικές μεταβολές στην οικογένειά τους, δηλαδή το γάμο, τη γέννηση, το διαζύγιο και το θάνατο ή αυτοί που θα αποδειχθεί ότι εξακολουθούν να λαμβάνουν παροχές που δεν δικαιούνται.

Στη μεν πρώτη περίπτωση όσοι καθυστερήσουν να δηλώσουν τις ληξιαρχικές μεταβολές, θα πληρώνουν πρόστιμο από 100 έως 300 ευρώ.

Παράλληλα οι εργοδότες που θα συλληφθούν να απασχολούν δηλωμένους ανέργους θα πληρώνουν 5.000 ευρώ πρόστιμο ανά άτομο που απασχολούν.


Αλλος ένας πρωταθλητής στα χρέη -Χρωστάει στο Δημόσιο 51 εκατ. ευρώ


Δεν προλαβαίνει να συλλαμβάνει κόσμο η οικονομική αστυνομία και πλέον τα ποσά για τα οποία περνάει χειροπέδες σε επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών είναι πλέον υπέρογκα.

Χθες συνελήφθη στα Ανω Λιόσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 52χρονος, πρώην νόμιμος εκπρόσωπος δύο Εταιρειών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 51.508.942,77 ευρώ.


Χειροπέδες στον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας…


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται o Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, κατηγορούμενος για χρηματισμό.

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ και σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ. Η … επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας και Λευκάδας.

Η αστυνομία έκανε έλεγχο τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του προϊσταμένου της υπηρεσίας, στην Πάτρα και σύντομα θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Λευκάδας, μαζί με τους άλλους δύο συλληφθέντες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Στη φρουρά βουλευτή της Χ.Α. φέρεται να ανήκουν οι συλληφθέντες στο Χαϊδάρι


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες που συνέλαβε η αστυνομία στο Χαϊδάρι με οπλισμό στις 5 Φεβρουαρίου φέρεται να ανήκουν στην άτυπη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Δράκο 27 ετών και Γρηγόριο – Λουκά Χαΐδά 19 ετών που συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους ένα πιστόλι, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες και κουκούλες.

Τα πρόσωπά τους και τα στοιχεία τους πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν από την ΕΛ. ΑΣ, ύστερα από εισαγγελική εντολή.

http://ysterografa.gr

Και στα Καμίνια: Σύλληψη αστυνομικού για εκβιασμό μετανάστη


Για εκβιασμό Πακιστανού συνελήφθη 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Α.Τ. Καμινίων. Παράλληλα προκύπτει εμπλοκή ενός ακόμα αστυνομικού.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Πακιστανός ιδιοκτήτης καταστήματος οι δύο αστυνομικοί του ζήτησαν 200 ευρώ για να μη βεβαιώσουν υγειονομικές παραβάσεις.

Μετά την καταγγελία η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κινήθηκε για τη σύλληψη των δύο αστυνομικών.

Νέο Γκάλοπ: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς


Με 1,5 μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6 Μέρες». Στη δημοσκόπηση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 21,5%, έναντι 20% της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 30%.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι: Χρυσή Αυγή (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (5%), ΔΗΜΑΡ (4%),  ΠΑΣΟΚ (7%) και το ΚΚΕ (6%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.

Enhanced by Zemanta

Σύλληψη 16χρονου για βιασμό της συμμαθήτριάς του!


Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κρατείται ένας 16χρονος, που φέρεται να βίασε χθες το βράδυ, μια 15χρονη συμμαθήτριά του στην Αλιστράτη Σερρών.

Ο 16χρονος αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Ανηλίκων Δράμας.

"Ξήλωσαν" δύο εγκληματικές οργανώσεις με 81 μέλη που "μοίραζαν" ναρκωτικά σε όλη τη χώρα


Εξαρθρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά σε όλη τη χώρα.

Οι δυο οργανώσεις δρούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη και ο συνολικός αριθμός των μελών τους ανέρχεται στα ογδόντα ένα (81).

Ως «εγκέφαλοι» των οργανώσεων αυτών ταυτοποιήθηκαν ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστοι στις Φυλακές Πατρών, ενώ ακόμη πέντε (5) κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας, όλοι για εμπορία ναρκωτικών.

Στις 11 και 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή επτά (7) εισαγγελικών λειτουργών, ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, για τις οποίες διατέθηκαν σαράντα (40) αστυνομικοί και δεκατρία (13) οχήματα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αποσύρουν βιαστικά τη διαφήμιση «είμαι σφαίρα στη θαλάμη» με τον Πιστόριους


Η διαφήμιση με τον Πιστόριους γράφει «είμαι η σφαίρα στη θαλάμη» και παραπέμπει μακάβρια στο φονικό της Στέενκαμπ.
Αρον - άρον απέσυρε η Nike τις τελευταίες διαφημίσεις που είχε κάνει με πρωταγωνιστή τον Οσκαρ Πιστόριους καθώς πέραν της αρνητικής δημοσιότητας με την υπόθεση του φόνου της φίλης του, το ίδιο το μήνυμα στις αφίσες - «I am the bullet in the chamber» («Είμαι η σφαίρα στη θαλάμη») - βλάπτει ακόμη περισσότερο τη φίρμα

Ο 26χρονος νοτιοαφρικανός αθλητής αντιμετωπίζει κατηγορίες για τον φόνο της φίλης του Ρεέβα Στέενκαμπ. Η 30χρονη κοπέλα πυροβολήθηκε πολλές φορές και ο Πιστόριους άκουσε την Παρασκευή τον εισαγγελέα να λέει ότι θα ζητήσει την καταδίκη του για φόνο εκ προμελέτης.

Η διαφημιστική καμπάνια της Nike με το σύνθημα «I am the bullet in the chamber», είχε θεωρηθεί εξαιρετική, αφού μέχρι και το φονικό, πάντρευε ιδανικά την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα αλλά και το μεταλλικό στοιχείο των προσθετικών μελών που χρησιμοποιεί ο Πιστόριους για να βαδίζει και να τρέχει.

Η Nike είναι ένας μόνο από τους πολλούς χορηγούς που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση με την αρνητική δημοσιότητα που ακολουθεί εδώ και λίγα 24ωρα τον Πιστόριους.

Η συμφωνία χορηγίας του Πιστόριους με τη Nike εκτιμήθηκε από το BBC στα δύο εκατ. δολάρια.

Enhanced by Zemanta

«Το Facebook μπορεί να αξιώνει την ταυτότητα των χρηστών του»


Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει το δικαίωμα να αξιώνει από τους χρήστες του να δίνουν την πραγματική τους ταυτότητα, σύμφωνα με απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, παρά το ότι οι αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υπεράσπιση των προσωπικών δεδομένων ήθελαν να υποχρεώσουν τον ιστότοπο να ανέχεται την χρήση ψευδωνύμων.

Το Facebook ζητεί, κατά την δημιουργία ενός λογαριασμού, οι χρήστες να δίνουν το πραγματικό τους επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης και φύλλο.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αναστείλει τη λειτουργία ενός λογαριασμού αν αντιληφθεί ότι ένα από αυτά τα στοιχεία είναι ανακριβές, εφόσον ο χρήστης δεν εμφανίσει μια επίσημη ταυτότητα με την οποία να αποδεικνύει ότι δεν δήλωσε ψευδή στοιχεία.

Στηριζόμενο στους θεσπισμένους κανόνες που ισχύουν στη Γερμανία για το θέμα αυτό, το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είχε δώσει εντολή στο Facebook να σταματήσει να αξιώνει τις πληροφορίες αυτές και να άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών εκείνων που είχαν δώσει ψευδή στοιχεία.

Το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είχε απειλήσει μάλιστα το Facebook με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών αυτών.

Το Facebook προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων αυτών του Γραφείου και το διοικητικό δικαστήριο του Σλέσβιχ δικαίωσε τον ιστότοπο σε απόφαση που εξέδωσε χθες, αλλά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία δεδομένων και την γερμανική νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, το γερμανικό δίκαιο δεν εφαρμόζεται από την στιγμή που η καταγραφή και η μεταχείριση προσωπικών δεδομένων γίνεται από μια θυγατρική που βρίσκεται σε μια χώρα μέλος της ΕΕ», διευκρινίζει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

Ο αξιωματούχος του γραφείου προστασίας δεδομένων του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, Τίλο Βάιχερτ, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι θα φέρει την υπόθεση ενώπιον του εφετείου του κρατιδίου.

Η επιχειρηματολογία του διοικητικού δικαστηρίου με την οποία δικαιώθηκε το Facebook είναι κάτι «περισσότερο από εξωφρενική», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος σημείωσε ότι τα δεδομένα λαμβάνονται στην Γερμανία και η επεξεργασία τους γίνεται στις ΗΠΑ κι όχι από την ιρλανδική θυγατρική του.

Enhanced by Zemanta

Σύλληψη και προσαγωγές στα επεισόδια της βίλας Σκαραμαγκά

Η είσοδος της βίλας Σκαραμαγκά παραβιασμένη από τα άτομα που συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα με στόχο την ανακατάληψή της.

Ένα άτομο συνελήφθη και 49 προσήχθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις της Αστυνομίας, έξω από την πρώην κατάληψη Σκαραμαγκά, στο νεοκλασικό οίκημα επί των οδών Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά, όπου ζούσε η Μαρία Κάλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 200 ατόμων κινήθηκε από τον χώρο του Πολυτεχνείου προς το κτίριο, με στόχο την επανακατάληψή του.

Τη στιγμή που επιχειρούσαν να ανοίξουν την πόρτα εισόδου επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και τελικά τα άτομα αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και απομακρύνθηκαν απο το κτίριο.

tanea.gr

Φως στο Τούνελ: Σοκαριστική μαρτυρία για τον Μάριο Παπαγεωργίου


Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Αυτή την  Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, το Φως στο Τούνελ συνεχίζει τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Η Αγγελική Νικολούλη κατόρθωσε να πάρει συνέντευξη μέσα από τις φυλακές από τον Πέτρο Μιχαλεάκο τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής του 26χρονου. Η μαρτυρία του είναι σοκαριστική.

Η εκπομπή αποκαλύπτει ακόμη τη μαρτυρία που αναπτέρωσε τις ελπίδες όλων για την τύχη του αγνοούμενου Μάριου Παπαγεωργίου. Η αγωνιώδης έρευνα που ακολούθησε μετά το τέλος της προηγούμενης εκπομπής, η άμεση ανταπόκριση των τηλεθεατών, οι έρευνες της αστυνομίας. Οι νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τους απαγωγείς που έφτασαν στο Φως στο τούνελ. Τα στοιχεία που ενώνουν τα κομμάτια του παζλ της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

Παράλληλα, το Φως στο Τούνελ μπαίνει σε μια ακόμα αναζήτηση που θα ξαφνιάσει. Στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Αυστραλία, αγνοούμενος για πέντε χρόνια, εντοπίζεται από νεαρό εθελοντή να ζει ως άστεγος στην Αθήνα, αλλά εξαφανίζεται για μια ακόμα φορά. Στο στούντιο της εκπομπής θα βρίσκεται η αδελφή του που ταξίδεψε από την Αυστραλία, για την αναζήτηση.

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθερη, με όρους, η Σούλα του Αλκέτ Ριζάι

Η Ασπασία (Σούλα) Μητροπία όταν είχε συλληφθεί

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε η Ασπασία Μητροπία, γνωστή ως Σούλα, σύντροφος του βαρυποινίτη αλβανού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι

Η Σούλα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για την καθοριστική συμβολή της στην εντυπωσιακή απόδραση τον Φεβρουάριο του 2009 του συντρόφου της και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο.

Τώρα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Θήβας, με την απόφασή του ορίζει ότι η Μητροπία αποφυλακίζεται από τις φυλακές Ελαιώνα με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Στην προσφυγή της η κρατούμενη είχε επικαλεστεί λόγους υγείας, δικούς της αλλά και της κόρης της, με πρόσθετο επιχειρημα και «την καλή συμπεριφορά κατά τον χρόνο κράτησής της».

Περιστέρι: Πυρκαγιά σε σπίτι-Ένας νεκρός


Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 90χρονος, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του, στον πρώτο όροφο διώροφου οικήματος, στην οδό Ανεμώνης 1 στο Περιστέρι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι, αλλά βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος έφερε εγκαύματα κυρίως στα πόδια.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Κομμωτής με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου


Μια απίστευτη ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν αποκαλύπτεται σήμερα καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι κομμωτής από την Καρδίτσα με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας leaks.gr το 2008 ένας κομμωτής από την Καρδίτσα διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων, υποστηρίζοντας ότι είχε πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής το οποίο σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστό.

Ο διορισμός έγινε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα. Δεν είναι γνωστό αν ο κ. Τσιάρας γνώριζε τα περί πλαστού πτυχίου, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να μην γνώριζε την ύπαρξη του κομμωτηρίου.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν έμεινε κενή το 2008 η θέση του διοικητή του νοσοκομείου Μολάων και για την πλήρωσή της επελέγη ο συγκεκριμένος Καρδιτσιώτης κομμωτής που μάλιστα έμεινε στη θέση αυτή και επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ έως το 2010.

Από εκεί βρέθηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας με αρμοδιότητα τη Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας - Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και έμεινε εκεί έως τη στιγμή που ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Πάπαλος ανακάλυψε το ότι το πτυχίου του είναι πλαστό, τον εξεδίωξε και τώρα του ζητάνε πίσω τα χρήματα που είχε λάβει.

Σύμφωνα πάντα με το leaks.gr ο κ. Πάπαλος ανέφερε ότι «δεν περίμενε ότι το θράσος ενός ανθρώπου μπορεί να είναι τόσο μεγάλο. Κάποια στιγμή είχε γίνει μια ανώνυμη καταγγελία. Ο άγνωστος μου είχε πει ότι δεν έχει πτυχίο και ότι αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ήταν πλαστό. Δεν έδωσα σημασία αρχικά. Η υπόθεση όμως είχε φτάσει και στα χέρια ανακριτή ο οποίος μου ζήτησε το φάκελό του. Τότε άρχισα και εγώ να το ψάχνω. Απευθύνθηκα στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να μάθω αν πράγματι είναι απόφοιτος της Σχολής. Αρχικά δεν μου έλεγαν επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Μετά από πολλές πιέσεις μου εξήγησαν ότι απόφοιτος με το όνομα Μαρσινόπουλος Μάριος δεν υπάρχει και ότι ο αριθμός του πτυχίου ανήκει σε μία κοπέλα που δεν εμφανίστηκε ποτέ για να το πάρει. Μάλιστα τους το ζήτησα εγγράφως. Αμέσως έστειλα τα νέα στοιχεία στον ανακριτή και κατήγγειλα την σύμβαση εργασίας που είχε με τον Δήμο μας. Τα δεδουλευμένα για το διάστημα που εργάστηκε ανέρχονται στις 11.000 ευρώ και θα κληθεί να τα επιστρέψει. Ήταν τυχερός γιατί αν το ποσό ήταν μεγαλύτερο των 15.000 ευρώ θα διωκόταν για κακούργημα».

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Μακεδονία, το Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα και τη βόρεια Θεσσαλία, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο. 

Τα φαινόμενα σταδιακά στη δυτική Ελλάδα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ειδικότερα το Σάββατο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 στη νότια Ελλάδα, από 4 έως 15 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, αναμένουν οι μετεωρολόγοι το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Την Κυριακή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 εως 5 μποφόρ. Στο βόρειο αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Κυριακή, στην Αττική, αναμένεται ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό. Αραιή συννεφιά θα υπάρχει αργά τη νύχτα. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την βίλλα Σκαραμαγκά

Περίπου 200 νεαροί προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την Βίλα Σκαραμαγκά (Μαρία Κάλλας), λίγο πριν τις 20.00 σήμερα το βράδυ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρισκόντουσαν στο σημείο, απώθησαν τους νεαρούς, οι οποίοι έφυγαν προς την πλατεία Αιγύπτου, ενώ αρκετοί μπήκαν στο Πολυτεχνείο.

Για λίγη ώρα η οδός Πατησίων παρέμεινε κλειστή και στα δυο ρεύματα, καθώς υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα.

Να σημειωθεί πως στις 9 Ιανουαρίου σε επιχείρηση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από την Βίλα 101 άτομα

Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ οι διαδηλωτές με αναπηρία στο Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα λίγο πριν από τις 12 σήμερα το μεσημέρι όταν αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία επιχείρησε να πλησιάσει στη Βουλή και απωθήθηκε από τα ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με Α.) τονίζει ότι «η αναπηρική οικογένεια οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση με τις διατάξεις του ν. 4093/2012 και του ν.4111/2011, με τις οποίες μειώνονται οι συντάξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι μισθοί εργαζομένων δημοσίου τομέα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού στον οποίο λαμβάνουν χώρα τροποποιήσεις των διατάξεων του ν. 4093/23012 και έχουν ήδη εφαρμοστεί».

Σημειώνει ακόμη ότι έχει καταθέσει με σειρά επιστολών της προτάσεις επί των διατάξεων του ν. 4093/20123 και των διατάξεων των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ν. 4111/2013) που ακολούθησαν, με μοναδικό σκοπό την προστασία των συνταξιούχων και εργαζομένων που είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρία ή είναι γονείς/κηδεμόνες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.με Α. ζητεί τον ορισμό άμεσης συνάντησης των εκπροσώπων της με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα της προστασίας των εισοδημάτων της αναπηρικής οικογένειας και της άμεσης κατάθεσης σχετικών διατάξεων προς αυτή την κατεύθυνση

Είχε διαρρήξει 14 σχολικά κτίρια στην Αττική

Είχε ρημάξει σχολεία στο Ηράκλειο Αττικής και στη Μεταμόρφωση, από τα οποία αφαιρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, συστήματα ήχου, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Η δράση 24χρονου Αλβανού έλαβε τέλος, καθώς συνελήφθη στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά και την τελευταία, 14η κατά σειρά, διάρρηξη που είχε διαπράξει κατά το τελευταίο επτάμηνο στις δύο αυτές περιοχές. Κατά τη σύλληψή του, στην κατοχή του βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή scanner, διάφορα εξαρτήματα υπολογιστών, 8 πορτοφόλια, 357,40 ευρώ και διάφορα κλειδιά και έγγραφα του σχολείου.

Πάνω του και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου REPLICA και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ και στο σπίτι του κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σούπερ-γιαγιά «σαρώνει» τα μετάλλια στα παγκόσμια αθλητικά πρωταθλήματα

Μια ηλικιωμένη από την Αγγλία, που άρχισε να αθλείται στα 50 της, έχει κερδίσει πάνω από 42 μετάλλια τις δύο τελευταίες δεκαετίες, συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα άλματος επί κοντώ και επτάθλου.

Η συνταξιούχος τραπεζικός Τζέσικα Ενις, που σήμερα είναι 77 ετών, προπονείται σκληρά τρεις ημέρες την εβδομάδα και προετοιμάζεται για νέες κατακτήσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στο ψυχιατρικό τμήμα του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης την Παρασκευή.
 
Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα νεανικής παραμορφωτικής αρθρίτιδας παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και μεταφέρθηκε εκεί για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που του έχουν δοθεί πέντε βαρύτατες, κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για το σκάνδαλο των μαϊμού δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ της Proton Bank, λέγεται ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους μέχρι της δίκη λόγω της υγείας του.

VIDEO: «Ξένιος Ζευς»: 611 προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Σε 611 προσαγωγές και 85 συλλήψεις είχε προχωρήσει έως το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης που διενεργείται στο κέντρο της Αθήνας. 

Η επιχείρηση εντάσσεται στο σχέδιο «Ξένιος Ζευς» για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. 

Διαμαρτυρία ενάντια σε συνδικαλιστές δικηγόρους προσκείμενους στη ΧΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ίδρυση συνδικαλιστικής παράταξης δικηγόρων προσκείμενης στη «Χρυσή Αυγή», πραγματοποίησαν το μεσημέρι συνδικαλιστικές παρατάξεις δικηγόρων της Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα δόθηκε από τη «Δικηγορική Συνεργασία - Ανεξάρτητοι» και την «Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων», στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Φράγκων, απέναντι από τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την ώρα εκείνη, επρόκειτο να γίνει η ιδρυτική συνέλευση των δικηγόρων - ιδεολογικά προσκείμενων στη «Χρυσή Αυγή».

«Δεν θα επιτρέψουμε την αμαύρωση της μακράς δημοκρατικής πορείας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης», υποστήριξαν εκπρόσωποι των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας δύο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποκλείσει την οδό Δωδεκανήσου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Χαλκιδική

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών ταρακούνησε την περιοχή της Χαλκιδικής λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ έγινε αισθητή σχεδόν σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο ανατολικά της Ουρανούπολης.

Δεν έχουν, ακόμη, αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί, ωστόσο, οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι με την περιοχή να δονείται συνεχώς από αισθητούς μετασεισμούς

Ρωσία: Σχεδόν χίλιοι τραυματίες από την πτώση μετεωρίτη

Τουλάχιστον 950 άνθρωποι τραυματίστηκαν- σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας- μετά την ισχυρή έκρηξη μετεωρίτη που σημειώθηκε στην περιοχή Τσέλιαμπινσκ. Οι περισσότεροι ζήτησαν ιατρική βοήθεια για μικροτραυματισμούς από θραύσματα τζαμιών ενώ 112 εξ αυτών παρέμειναν στο νοσοκομείο.

Αναφορές κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες απευθείας από θραύσματα του μετεωρίτη.

Η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών εκτιμά ότι ο μετεωρίτης ήταν βάρους περίπου 10 τόνων και μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα τουλάχιστον 54. 000 χιλιομέτρων ανά ώρα ενώ εξερράγη περίπου 30 έως 50 χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος.

Από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τζάμια κτιρίων και προκλήθηκε πανικός στους κατοίκους. "Υπήρξε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ” δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ για το περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο 19ο όροφο κτίριο όπου βρισκόταν στο κέντρο της πόλης ενώ ακούγονταν στην ευρύτερη περιοχή ήχοι από συναγερμούς αυτοκινήτων. Στις επαρχίες Τσέλιαμπινσκ και Σβερντλόβσκ, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για φλεγόμενα αντικείμενα στον ουρανό.

Ειδικές ομάδες έχουν σπεύσει στο σημείο για να βρουν υπολείμματα του μετεωρίτη που, σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, ταξίδευε τόσο γρήγορα που ήταν δύσκολο να προβλεφθεί η πορεία του.

Εικόνα του μετεωρίτη από ερασιτεχνικό βίντεο Τέτοιου τύπου περιστατικά καταγράφονται σπάνια ωστόσο στη Σιβηρία το 1908 εκτιμάται ότι μετεωρίτης είχε καταστρέψει περιοχή έκτασης 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Με ανακοίνωσή της η NASA δεν συνδέει την έκρηξη του μετεωρίτη πάνω από τη Ρωσία με το πέρασμα του αστεροειδή που θα συμβεί αργότερα, απόψε.

Ερασιτεχνικά βίντεο στο youtube αποτυπώνουν σκηνές από το πέρασμα του μετεωρίτη αλλά και τον πανικό που επικράτησε . ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ

Βρέθηκε σε... νεκροταφείο(!) το 18μηνο βρέφος που είχε εξαφανιστεί

Βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά το 18μηνο βρέφος που είχε εξαφανιστεί το πρωί στη περιοχή Ύψωνας της Λεμεσού.

Το παιδί εντοπίστηκε έξω από το νεκροταφείο του Ύψωνα ανάμεσα σε συστάδα από άγρια χόρτα. Το εντόπισε μια γυναίκα η οποία άκουσε τα κλάματα του βρέφους, όταν στάθμευσε το αυτοκίνητο της για να επισκεφθεί το νεκροταφείο.

Το μωρό σύμφωνα με την αστυνομία μεταφέρθηκε στον χώρο που βρέθηκε, από κάποιον, και ήδη υπάρχουν κάποιες υποψίες οι οποίες εξετάζονται. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ/enet.gr

Ταυτοποιήθηκαν 4 από τους 10 Χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν σε μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Κρήτη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ομάδας Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τρεις Πακιστανούς , τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. 

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν 4 από τα 10 άτομα που αναζητούσε η αστυνομία. Την Πέμπτη είχε συλληφθεί επίσης ένας 34χρόνος.

Όπως είχε γίνει γνωστό,  μεταξύ των 10 που αναζητούνταν ήταν κι ένας εκπαιδευτικός του οποίου η σύζυγος ήταν υποψήφια στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή.  


Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει “την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε... εναντίον μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο.”
 
“Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 11 γιατροί δημόσιων νοσοκομείων

Εντεκα γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων φέρεται να δωροδοκούσε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο Μαν, προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένα ορθοπεδικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα, την ίδια ώρα όπου γερμανική φαρμακευτική εταιρεία φέρεται επίσης να «λάδωνε» γιατρούς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να συνταγογραφούν κατά προτεραιότητα τα δικά της προϊόντα. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 11 γιατρών, βρέθηκαν μάλιστα αδικαιολόγητες καταθέσεις 5,8 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δύο υποθέσεις που ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί μόνο στην πρώτη περίπτωση να υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με την εισαγωγή και υπερτιμολόγηση ορθοπεδικών – ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη νήσο ΜΑΝ, δωροδόκησε ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της αλλοδαπής επιχείρησης.

Από τον έλεγχο, των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε 11 από τους ιατρούς, προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ. Απεστάλησαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων. Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων. Στις εμπλακείσες επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν πρόστιμα του ΚΒΣ ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ.

Δύο εκ των επιχειρήσεων προσήλθαν και συμβιβάστηκαν με το Υπουργείο Οικονομικών για το ποσό των 12.100.000 ευρώ, αποδεχόμενες την παράνομη συναλλαγή.

Παράλληλα το ΣΔΟΕ τρέχει έρευνα , μετά από εισαγγελική παραγγελία, σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από Γερμανική Φαρμακευτική Εταιρεία.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.

Η έρευνα συνεχίζεται με προσκλήσεις και έλεγχο των εμπλεκομένων.

ΤΑ ΝΕΑ

ΦΩΤΟ - ΣΟΚ: Νταλίκα "έλιωσε" τζιπ - Νεκρός ο οδηγός

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 22:00 στην οδό Ναυπλίου - Μυκηνών στο ύψος του Ινάχου. 

Νταλίκα που κατευθυνόταν προς την Κόρινθο συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ αυτοκινητο τυπου Τζιπ με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια όπου η νταλίκα παρέσυρε το Ι.Χ αυτοκίνητο πάνω από 100 μέτρα και το μετέτρεψε σε μια άμορφη μάζα σιδερικών. Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013.

Μαθητές ζήτησαν πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο

Την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ζήτησαν μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου οι οποίοι κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στο Βρετανικό Μουσείο σήκωσαν τέσσερις ελληνικές σημαίες και φώναξαν το σύνθημα «Bring them back».

Οι μαθητές παρέδωσαν επίσης 36 επιστολές γραμμένες στα Αγγλικά στον διευθυντή του μουσείου στις οποίες εξηγούσαν γιατί οι Άγγλοι πρέπει να επιστρέψουν τα Ελγίνεια Μάρμαρα.

Μετά την ανάρτηση των ελληνικών σημαιών και τη φωτογράφηση με αυτές μπροστά από τα μάρμαρα, η ασφάλεια του μουσείου ζήτησε εξηγήσεις από τους καθηγητές χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Όπως τονίζουν οι καθηγητές που τους συνόδευσαν «στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να ενστερνιστούν την ανάγκη της επιστροφής όλων των ανεκτίμητων ελληνικών Θησαυρών που «κοσμούν» τα Μουσεία της Ευρώπης και κυρίως του Βρετανικού Μουσείου και στο μέλλον να αγωνιστούν για τον επαναπατρισμό τους. Μας φάνηκε οξύμωρο το γεγονός, ότι από τη μια το Λονδίνο με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο έδαφός του, τιμά και υιοθετεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες της Αρχαίας Ελλάδας και κατ’ επέκταση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και από την άλλη κατακρατεί πεισματικά στο ίδιο – ξένο βέβαια – έδαφός του, τους ανεκτίμητους Θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας. Η Ελλάδα δημιούργησε αυτά τα λαμπρά μνημεία του Πολιτισμού, σ’ αυτή την πατρίδα επιβάλλεται να επιστρέψουν».

Η επίσκεψη στο βρετανικό μουσείο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος « Ολυμπιακοί Αγώνες – Λονδίνο 2012. Μάρμαρα του Παρθενώνα – Βρετανικό Μουσείο 2012.: Σχέση και αντίφαση ».

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Σέρβου πρωθυπουργού

Από θαύμα έζησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, καθώς άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αεροπλάνο το οποίο θα μετέφερε τους Σέρβους πολιτικούς στο εξωτερικό, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της σέρβικης αστυνομίας.

Η βόμβα προβλεπόταν να εκραγεί στο αεροπλάνο μετά την απογείωσή του από το Δουβλίνο με προορισμό το Βελιγράδι.

Ο Ντάτσιτς καθόταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο, όταν διέκοψαν οι δυνάμεις ασφαλείας τη διαδικασία απογείωσης. Ο πρωθυπουργός αντέδρασε αρχικά έντονα στη ματαίωση της πτήσης, έως ότου ενημερώθηκε για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης.

Γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου

Ο επιτυχημένος ηθοποιός και πατέρας δύο παιδιών κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου και σεξουαλική παρεχνόχληση 19 παιδιών.

Ο λόγος για τον Μάικλ Τέρνερ ο οποίος θα διακστεί στις 27 Φεβρουαρίου. Ο ηθοποιός είχε αρχικά συλληφθεί για τα ίδια αδικήματα το Σεπτέμβριο του 2011, αλλά η έρευνα σταμάτησε τρεις μήνες αργότερα, όταν οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία εις βάρος του.

Ωστόσο, ύστερα από επανεξέταση της υπόθεσης από δικηγόρους της Εισαγγελικής Υπηρεσίας, λήφθηκε η απόφαση να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού.
Μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011, ο Τέρνερ είπε ότι ήταν "ευτυχής που είχε απαλλαγεί εντελώς" ευχαρίστησε την αστυνομία για την ενδελεχή έρευνα, καθώς και τους συντελεστές της σειράς και το τηλεοπτικό κοινό για τη στήριξη.

Η Άλισον Λέβιτ, νομικός σύμβουλος του Διευθυντή της Εισαγγελίας,δήλωσε: "Επανεξέτασα πολύ προσεκτικά τα στοιχεία της υπόθεσης και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία και πρέπει να του ασκηθεί δίωξη για 19 σεξουαλικές παρενοχλήσεις παιδιού, συμπεριλαμβανομένου ενός βιασμού".

Ο Λεβελ που χώρισε πέρυσι με τη γυναίκα του, Τζάνετ Μπέβερλι, είναι ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς αστέρες, χάρη στη συμμετοχή του στο "Coronation Street" τα τελευταία 30 χρόνια.
Enhanced by Zemanta

Η ΝΔ αποκαθήλωσε από τη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων τον Σταύρο Παπασταύρου

Μπορεί επίσημα να μην υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον στενό συνεργάτης του για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις Σταύρου Παπασταύρου, μετά τις καταγγελίες για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο αποκαθηλώθηκε από επικεφαλής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ.
Η ΝΔ ανακοίνωσε προ διημέρου όλα τα ονόματα των νέων γραμματέων που αναλαμβάνουν καθήκοντα, ανάμεσα στα οποία ήταν και αυτό της Ελίζας Βόζενμπεργκ που έκανε την έκπληξη αναλαμβάνοντας τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ωστόσο στη θέση του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την οποία κατείχε ο Σταύρος Παπασταύρου βρίσκεται πλέον ο Ιωάννης Σμπιρλής.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπασταύρου εξέδωσε χθες νέα ανακοίνωση για να απαντήσει στα δημοσιεύματα που τον φέρουν συνδιαχειριστή του λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Ο κ. Παπασταύρου επαναλαμβάνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του, ενώ δηλώνει ότι η οικογένειά του διατηρούσε έναν λογαριασμό στην τράπεζα HSBC, ο οποίος έκλεισε πριν από οκτώ χρόνια.

Ο κ. Παπασταύρου προαναγγέλλει, μάλιστα, μηνύσει, προκειμένου να υπερασπιστεί την υπόληψή του.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Πιστόριους: Δίκη για φόνο εκ προμελέτης θα ζητήσουν οι εισαγγελείς

Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς θα υποστηρίξουν ότι ο Οσκαρ Πιστόριους διέπραξε φόνο εκ προμελέτης όταν πυροβόλησε θανάσιμα τη φίλη του Ρέεβα Στέενκαμπ στην πολυτελή κατοικία του στην Πρετόρια, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στο δικαστήριο, στο οποίο προσήχθη ο διάσημος αθλητής για να τού απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες.

Ο Πιστόριους θα παραμείνει προφυλακισμένος μετά την αναβολή από το δικαστή Ντέσμοντ Νερ, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε ο 26χρονος αθλητής, της ακροαματικής διαδικασίας για την Τρίτη και την Τετάρτη οπότε η υπεράσπιση αναμένεται να ζητήσει την αποφυλάκισή του με εγγύηση.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η εισαγγελία ετοιμάζεται να ζητήσει τη διεξαγωγή δίκης για «φόνο εκ προμελέτης», κατηγορία που μπορεί να επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Πιστόριους θα παραμείνει προφυλακισμένος σε κελί αστυνομικού τμήματος της Πρετόριας. Οι δικηγόροι του ζήτησαν τη μεταφορά του αλλού ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστή ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγο να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα όταν του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο διάσημος αθλητής, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι και γαλάζιο πουκάμισο, έδειχνε να έχει καταρρεύσει. 'Εκλαιγε καλύπτοντας το πρόσωπό του ενώ είχε σταθερά το βλέμμα του στο δάπεδο στη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου.

Περίπου 150 άτομα κατέκλυσαν την 50 θέσεων αίθουσα του δικαστηρίου. Ανάμεσά τους συγγενείς του Πιστόριους και πολλοί δημοσιογράφοι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...