Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο


Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Μακεδονία, το Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα και τη βόρεια Θεσσαλία, αναμένουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο. 

Τα φαινόμενα σταδιακά στη δυτική Ελλάδα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ειδικότερα το Σάββατο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 14 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 στη νότια Ελλάδα, από 4 έως 15 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και από 7 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν, αναμένουν οι μετεωρολόγοι το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Την Κυριακή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με ένταση 3 εως 5 μποφόρ. Στο βόρειο αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Κυριακή, στην Αττική, αναμένεται ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό. Αραιή συννεφιά θα υπάρχει αργά τη νύχτα. Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενής βροχή αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...