Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κριτής στη Eurovision Κύπρου ο Καπουτζίδης

Ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, έχει πολύ στενές φιλίες με τη Μεγαλόνησο και μάλιστα παρουσίασε αρκετές φορές τηλεοπτικά βραβεία στο Νησί της Αφροδίτης. Τώρα ετοιμάζεται να είναι ένας από τους κριτές της επιτροπής που θα αποφασίσουν το κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Ηβη Αδάμου στον μουσικό διαγωνισμό του Μπακού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Ενα ακόμη μεγάλο όνομα από ελληνικής πλευράς στην κριτική επιτροπή είναι ο Τζώνυ Καλημέρης, ενώ την επιτροπή θα συμπληρώσουν σημαντικά πρόσωπα του κρατικού καναλιού της Κύπρου, αλλά και άτομα που έχουν άμεση σχέση με τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη Eurovision, μέσω ελληνικών συμμετοχών και ήδη έχει δώσει στη νεαρή τραγουδίστρια τις δικές του πολύτιμες συμβουλές. Είναι άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στα νέα παιδιά, και τον γεμίζει χαρά που βρίσκεται έστω και με αυτόν τον τρόπο στο πλευρό της Ηβης.

Από τη μια ο τελικός, που θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου στη Λευκωσία και θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ, και από την άλλη η ξαφνική περιπέτεια υγείας της μητέρας της -μπήκε στο νοσοκομείο για τσεκάπ- έκαναν την νεαρή τραγουδίστρια το τελευταίο διάστημα να έχει πολύ τρέξιμο και αρκετό άγχος.

Η Ηβη θα ερμηνεύσει και τα τρία τραγούδια που έχουν επιλεχθεί, προκειμένου να μην ευνοηθεί ή να μην αδικηθεί κάποιο από αυτά. Την τραγουδίστρια θα αναλάβει στιλιστικά τόσο στον τελικό της Κύπρου όσο και στον διαγωνισμό στο Mπακού η γνωστή σχεδιάστρια Φανή Ξενοφώντος, η οποία συγκαταλέγεται στους είκοσι καλύτερους σχεδιαστές ρούχων παγκοσμίως και έχει ντύσει γνωστά ονόματα από τον χώρο της showbiz, όπως τη Βικτόρια Μπέκαμ, την Ελεονώρα Μελέτη κ.ά.

Οπως αποκάλυψε η τραγουδίστρια, το 12 είναι ο τυχερός της αριθμός και όλοι εύχονται να της φέρει γούρι, ελπίζοντας τα δωδεκάρια να πέφτουν βροχή τη νύχτα του ημιτελικού και του τελικού.

Η ΚΡΙΣΗ χτύπησε και τα MotoGP!


Loris Capirossi (ITA), Ducati Marlboro Team, D...
Image via Wikipedia
Η ΚΡΙΣΗ χτύπησε και τα MotoGP! Αλλαγές στους κανονισμούς στα MotoGP προανήγγειλε ο Καρμέλο Εσπελέτα, διευθύνων σύμβουλος της Dorna

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Wroom», οι νέοι κανονισμοί θα στοχεύουν στη μείωση του κόστους για τις ομάδες, αλλά παράλληλα θα τις διατηρούν ανταγωνιστικές.

Στο νέο πρωτάθλημα MotoGP έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι τώρα 21 αναβάτες, μεταξύ των οποίων δώδεκα με εργοστασιακές μηχανές και εννέα της νέας κατηγορίας CRT.

Σχετικά με αυτό το μίγμα, Εσπελέτα δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε αμέσως δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να κρατήσουμε το δίκτυο συμπαγές, όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε οι μηχανές CRT να είναι ανάλογα δυνατές με τις εργοστασιακές. Δεύτερον, οι εργοστασιακές μηχανές να μην έχουν τεχνολογικά επίπεδα απόδοσης τέτοια που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα.


Nicky Hayden - Ducati
Image via Wikipedia
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο πως να μειωθεί το κόστος, αλλά παράλληλα να μην μπορεί κάποιος κάποιος να επενδύει ένα σημαντικό ποσό, να κερδίζει το πρωτάθλημα και στη συνέχεια να αποχωρεί χωρίς να αφήνει τίποτα.».

Σε αυτό το πλαίσιο, Εσπελέτα τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνία με τους κατασκευαστές. "Έχουμε τρεις κατασκευαστές (Ducati, Yamaha και Honda) που μιλάμε μαζί τους και έχουν ιδέες για την δημιουργία πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Τα βασικά συστατικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας. Σε περιόδους κρίσης, αν γίνουν περικοπές σε κάτι, θα πρέπει να είναι στον τομέα της τεχνολογίας, όχι στην ψυχαγωγία. Πιστεύω πως μέχρι το Μάιο θα έχουμε συμφωνήσει για το πλαίσιο του 2013».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna πιστεύει πως μπορεί να πείσει τους κατασκευαστές γι αυτές τις αλλαγές. «Οι κατασκευαστές έχουν επίγνωση της κατάστασης, κυρίως επειδή η κρίση τους επηρεάζει πάρα πολύ. Γι' αυτούς βέβαια, η προτεραιότητα είναι πάντα η τεχνολογική ανάπτυξη. Και αυτό έχει κάνει την ανάπτυξη των μηχανών να έχει μεγάλο κόστος. Από την άλλη πλευρά, έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με τον ανταγωνισμό».

Πηγή:woop.gr
Enhanced by Zemanta

Οργισμένη απάντηση δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ

Απάντηση σε όλες τις κατηγορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τελευταία δίνουν μέσα από κοινή ανακοίνωση τους ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι της κρατικής τηλεόρασης.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι "δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγάλα συμφέροντα μας χτυπάνε σε αυτήν την ιδιαίτερη συγκυρία".

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σέβονται και το τελευταίο λεπτό από τα 4,25 ευρώ που πληρώνει το μήνα κάθε νοικοκυριό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αντί λοιπόν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων να σιγήσουν τα ραδιόφωνα και να «πέσει» μαύρο στις οθόνες, αποδέχθηκαν την επιλογή της διοίκησης για εναλλακτικό πρόγραμμα.

Ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν η συντονισμένη , όπως όλα δείχνουν αβασάνιστη και αβάσιμη επίθεση για την απαξίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Δημιουργεί επίσης υποψίες η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για να εκδηλωθεί η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του αγώνα μας, καθώς υπολείπονται μόλις δύο ημέρες για την απομάκρυνση- απόλυση 590 συναδέλφων μας. Είναι τυχαίο άραγε που αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση του 50% των συμβάσεων μέσω της απαιτούμενης ΚΥΑ;

Μήπως κάποιοι σκοπίμως επιθυμούν να μην ανανεωθούν εγκαίρως οι συμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ; Και για ποια κλειστή ΕΡΤ μιλάμε;

Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές είδαν αγώνες champions league και europa league, σε ποδόσφαιρο και μπασκετ.

Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές συμμετείχαν σε 5 ραδιο-τηλεμαραθώνιους ( ΚΕΘΕΑ, UNICEF, Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί του Κόσμου) και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπομπές κοινωνικής ευαισθησίας.

Σε απεργία η ΕΡΤ και τα μουσικά σύνολα της ψυχαγώγησαν δύο χιλιάδες θεατές στο Μέγαρο μουσικής και δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές που τους παρακολούθησαν από τους δέκτες τους.

Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν για τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα.

Επισημαίνουμε ότι με βάση τη συλλογική σύμβαση της ΕΡΤ με τη ΠΟΣΠΕΡΤ απαιτείται το 20% των εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας, σε περίπτωση που εκπέμπεται βόμβος στο ραδιόφωνο ή κάρτα στην τηλεόραση. Η Διοίκηση της ΕΡΤ είναι η μόνη αρμόδια να απαντήσει για το ποσοστό των εργαζομένων που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ενός εναλλακτικού προγράμματος 24ωρης βάσης.

Όσο για την ακρίβεια των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου απεργούσαν μόνο οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, που σίγουρα δεν είναι 3.493, όπως αναγράφεται στα σχετικά δημοσιεύματα. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα στοιχεία στις περισσότερες περιπτώσεις υποδεκαπλασιάζει το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.

Ταυτόχρονα, ευχόμαστε και επιθυμούμε η ΕΔΕ που διατάχθηκε, να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα και όχι να εξαντληθεί στην ενοχοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Και εν τέλει είναι απορίας άξιο ποιος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΡΤ ώστε να εμφανισθούν στη μισθοδοσία οι κρατήσεις των απεργιών;

Τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, δεν νοιώθουμε ένοχοι για τις κινητοποιήσεις μας και συνεχίζουμε ενωμένοι.»

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην Μπακογιάννη


"Έφοδο" σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.


Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" με πέτρες και αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης, και άρχισαν να πετούν τα αυτοσχέδια όπλα, τα οποία δεν πέτυχαν την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. έσπασαν, όμως, την τζαμαρία του εστιατορίου.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο εστιατόριο, ενώ οι νεαροί έγιναν "καπνός".

Η σοκολάτα του Καστανίδη και η κανάτα του Κακλαμάνη!

Η κανάτα...
Επεισοδιακή είναι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Μεταξύ άλλων μια κανάτα με κρύο νερό έπεσε στα πόδια του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και τον έκανε μούσκεμα! Αμέσως βγήκε έξω για να στεγνώσει και η καρέκλα που είχε πλυμμμηρίσει, αντικαταστάθηκε!
 ...και η σοκολάτα
Επεισόδιο υπογλυκαιμίας έπαθε ο Χάρης Καστανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλία Βενιζέλου στο εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στο Κάραβελ! Αμέσως βγήκε από την αίθουσα και ζήτησε από τους συνεργάτες του να του φέρουν μια σοκολάτα.

Σε λίγα λεπτά ένας από αυτούς του έφερε μια τεράστια σοκολάτα με αμύγδαλα και ο πρώην υπουργός ηρέμησε , αφού έφαγε τη μισή... Ποιός όμως έφαγε την άλλη μισή; Όταν ο Καστανίδης πήγε τουαλέτα, πλησιάσε η Αννα Νταράλα και του πήρε την άλλη μιση...

Τάραξε τα... πατατάκια ο Βενιζέλος

Τα πατατάκια του Κάραβελ τάραξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Οικονομικών όντας τόσες ώρες νηστικός φώναξε τον σερβιτόρο και του έφερε πακέτα πατατάκια για να ξεγελάσει την... πείνα του.

Ήμασταν εκεί και καταγράψαμε το σκηνικό....

VIDEO: Ολυμπιακός- Λεβαδειακός 3-1

Με τον Κέβιν Μιραλάς να πετυχαίνει δύο γκολ ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον πολύ καλό Λεβαδειακό, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τη 12η νίκη τους στο πρωτάθλημα, διατήρησαν το αήττητο που έχουν στην έδρα τους και παραμένουν σε «θέση οδηγού», όσον αφορά τη μάχη του τίτλου, άσχετα με το τι θα κάνει αύριο ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Οι νεκροί στο πλοίο Costa Concordia μπορεί να είναι και 40»

Οι ιταλικές αρχές συνεχίζουν να μην αναφέρονται, επισήμως, σε τελικό αριθμό θυμάτων του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Concordia, το οποίο προσέκρουσε σε ύφαλο χθες βράδυ στις δέκα, τοπική ώρα, στ' ανοικτά του νησιού Τζίλιο.
Οι νεκροί, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, είναι τρεις (δυο γάλλοι επιβάτες και ένας περουβιανός ναύτης), οι τραυματίες εξήντα επτά, εκ των οποίων σαράντα τρεις έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία και δυο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.
Παραμένει όμως αδιευκρίνιστος ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων: ο νομάρχης του Γκροσέτο, το μεσημέρι, αναφέρθηκε, στις δηλώσεις του, σε εβδομήντα αγνοούμενους. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις απογευματινές ώρες μετέδωσαν ότι μέρος των ατόμων που δεν είχαν εντοπισθεί, στην πραγματικότητα, φιλοξενήθηκαν από κατοίκους του Τζίλιο, ή κατάφεραν να φτάσουν στην Ρώμη χωρίς την βοήθεια της πολιτικής προστασίας.
Πριν λίγο, όμως, η δήμαρχος της πόλης Ορμπετέλο, στην Τοσκάνη, Μόνικα Παφέτι, με δήλωσή της σε ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δεν άφησε μεγάλα περιθώρια για αισιοδοξία: "υπάρχουν σίγουρα πολλοί νεκροί. Μου είπαν περίπου σαράντα, αλλά πρέπει ακόμη να καθοριστεί με ακρίβεια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι μιλάμε για δεκάδες νεκρούς. Το αν είναι 35, 40 ή λίγο λιγότεροι, δεν το ξέρουμε", δήλωσε η Παφέτι, με εμφανή συγκίνηση, έτοιμη να διαθέσει το "παλέ ντε σπορ" της πόλης.
Οι ιταλικές αρχές, όμως, πριν την τελική ανακοίνωση του αριθμού των αγνοουμένων και του συνόλου των θυμάτων, θέλουν να ξέρουν με βεβαιότητα πόσοι ιταλοί και, κυρίως, ξένοι, κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

English: Costa Concordia Polski: Statek pasaże...
Image via Wikipedia
Σε ότι αφορά τις έρευνες για το ναυάγιο, πριν λίγο αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του κυβερνήτη του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος είχε ανακριθεί το απόγευμα. Ο Σκετίνο, κατά την κατάθεσή του, επέμεινε ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το πλοίο του δεν έχει χαρτογραφηθεί. 'Ανδρες της ιταλικής ακτοφυλακής, όμως, εκφράζουν σχετικά, σοβαρές επιφυλάξεις.
Σύμφωνα, τέλος, με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι το πλοίο, πριν προσκρούσει στον ύφαλο, πλησίασε υπερβολικά στις ακτές του νησιού Τζίλιο ενώ δεν αποκλείεται, ο καπετάνιος και οι συνεργάτες του, να μην συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλη ήταν η οπή που είχε δημιουργηθεί, νομίζοντας ότι τα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Δύτες των ιταλών καραμπινιέρων και της ιταλικής ακτοφυλακής ελέγχουν το τμήμα του κρουαζιερόπλοιου πλοίου Costa Concordia.
Το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε χθες βράδυ, στις δέκα τοπική ώρα, σε ύφαλο και λόγω της οπής που δημιουργήθηκε στην δεξιά του πλευρά άρχισε αμέσως να γέρνει προς την αντίθετη μεριά.
Πολλοί από τους επιβάτες που μεταφέρθηκαν στην ξηρά, σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι «ήταν μια πραγματική κόλαση και δεν υπήρξε κανένας συντονισμός στην παροχή των πρώτων βοηθειών και κατά την φάση εγκατάλειψης του πλοίου».
Μεταξύ των επιβατών του Concordia ήταν και τρεις Έλληνες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους
Ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου ανακρίνεται από την ιταλική δικαιοσύνη και επισταμένη έρευνα θα κληθεί να εξακριβώσει για ποιο λόγο το πλοίο προσάραξε σε ύφαλο ανοικτά της νήσου Τζίλιο, από την στιγμή που η αρχική πορεία πλεύσης του Concordia ήταν εντελώς διαφορετική.
Κατά την ανάκρισή του από τις ιταλικές αρχές, και σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκεττίνο δήλωσε ότι «η όλη εξέλιξη οφείλεται σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες», προσθέτοντας ότι «δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του».
Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό συμβάν, ούτε και το ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς την δεξιά του πλευρά».
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο κυβερνήτης, την ώρα της σύγκρουσης με τον ύφαλο, βρισκόταν μπροστά στο πηδάλιο. Επιβάτες, όμως, που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι ήταν μέσα στην τραπεζαρία.
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Ιταλός εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του πλοίου, μεταξύ των τριών χιλιάδων επιβατών που είχαν επιλέξει να πραγματοποιήσουν την οκταήμερη κρουαζιέρα στην δυτική Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνονταν και τρεις Έλληνες (τα αρχικά τους είναι Γ.Σ., Μ.Σ. και Γ.Σ.) οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ετοιμάζονται να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα.
Σε ότι αφορά τον απολογισμό της ναυτικής αυτής τραγωδίας, οι νεκροί, επισήμως, παραμένουν τρεις και οι τραυματίες δεκατέσσερις, δυο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Έχασαν την ζωή τους δύο Γάλλοι τουρίστες και ένας περουβιανός ναυτικός.

English: The
Image via Wikipedia
Ο νομάρχης της πόλης Γκροσσέτο, το μεσημέρι, έκανε λόγο για εβδομήντα αγνοούμενους. Δεν έχει, όμως, ακόμη γίνει σαφές πόσοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην στεριά ή φιλοξενήθηκαν και από κατοίκους του νησιού Τζίλιο και αν υπάρχουν, παράλληλα, περιπτώσεις ατόμων που έχασαν την ζωή τους από πνιγμό, πέφτοντας στην θάλασσα από το πλοίο.
Η δημόσια τηλεόραση RAI, μετέδωσε πριν λίγο, ότι σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί, είναι γύρω στα είκοσι.
«Συνεχίζουμε να αντιπαραβάλλουμε τα διάφορα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, για να δώσουμε, το γρηγορότερο δυνατό, σαφείς απαντήσεις», τονίζουν οι ιταλικές αρχές.
Ειδικευμένοι τεχνικοί από την Ολλανδία, τέλος, έφτασαν στο σημείο όπου το πλοίο έχει βυθιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια τυχόν οικολογική καταστροφή, λόγω της πιθανής μόλυνσης της Τιρινικής θάλασσας, από τα καύσιμα του Costa Concordia.
«Πρόκειται για μια τραγωδία που σοκάρει, είμαστε στο πλευρό των συγγενών και φίλων των θυμάτων» αναφέρει, σε ανακοινωθέν της η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Costa Crociere.
Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί πρώτα απ' όλα, είναι αν το κύριο αίτιο της τραγωδίας είναι τεχνικής φύσεως ή αν πρόκειται για λάθος του κυβερνήτη.
Enhanced by Zemanta

Μπακογιάννη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπήσει εις βάρος της Ελλάδας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για το PSI τόνισε ότι: «την Τετάρτη παρουσιάσαμε τη δική μας πρόταση και παρενέβην στο δημόσιο ελληνικό και ευρωπαϊκό διάλογο, διότι βλέπαμε τις δυσκολίες οι οποίες παρουσιάζονται στη διαπραγμάτευση του PSI. Δεν περάσανε 2 μέρες, 48 ώρες και εχτές το PSI πάγωσε η διαπραγμάτευση λόγω των διαφορών οι οποίες παρουσιάζονται ανάμεσα στους διαπραγματευτές. Θέλω λοιπόν εδώ για άλλη μια φορά να πω, ναι η Δημοκρατική Συμμαχία είχε το θάρρος να θέσει το δάχτυλο επί των τύπων των ήλων και να πει σοβαρά, υπεύθυνα και προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αγαπητοί φίλοι και εταίροι αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τη χώρα, αν θέλετε πραγματικά να πάψει η Ελλάδα να είναι θέμα συζήτησης σε κάθε Κορυφή την οποία έχετε, αν θέλετε πραγματικά να κάνετε το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, τότε δεν πρέπει να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συμμετέχει στη διαπραγμάτευση. Και πρέπει, να συμμετέχει για ένα πολύ απλό λόγο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά. Τα αγόρασε με 70, 65, 75% της ονομαστικής τους αξίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπήσει εις βάρος της Ελλάδος. Οφείλουμε λοιπόν να το βάλουμε στη διαπραγμάτευση».

Η  ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη ΕΔΩ

Έθαψε ζωντανή την αρραβωνιαστικιά του

Σε 20 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Αγγλίας, ο Μάρσιν Κάσπρζακ, με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας της πρώην αρραβωνιαστικιάς του Μισελίνα Λεβαντόφσκα.

Ο 26χρονος μαζί με τον 18χρονο φίλο του Πάτρικ Μπόρις είχαν απαγάγει την 27χρονη Μισελίνα, την είχαν δέσει, την φίμωσαν και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία σε δάσος κοντά στο Γιορκσάιρ. 
Εκεί την έθαψαν ζωντανή μέσα σε ένα ξύλινο κιβώτιο το οποίο στη συνέχεια κάλυψαν με χώμα και φύλλα και έριξαν από πάνω ένα τεράστιο κλαδί δέντρου. 
Η Μισελίνα κατάφερε να βγει από το κιβώτιο, ύστερα από μια ώρα, αφού πρώτα έκοψε τα δεσμά της με την πολύτιμη πέτρα που είχε η βέρα της.

Ο Μαρσίν καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση, ενώ ο φίλος του κατηγορείται μόνο για απαγωγή και θα εκτίσει ποινή 4,5 ετών σε φυλακές ανηλίκων. Στην περίπτωση του Μαρσίν όμως ο δικαστής έκρινε πως ήταν πρόθεσή του να την αφήσει εκεί για να πεθάνει και να μην την βρει κανείς ενώ δήλωσε πως θεωρεί επαχθές το έγκλημα γιατί δεν μπορεί να φανταστεί κάτι χειρότερο από το να σε θάψουν ζωντανό.

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Πρόβλεψη ανά περιοχή

Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει αύριο η θερμοκρασία, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά.
Πιο αναλυτικά, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για την Κυριακή:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 9 (-09) έως 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 2 (-02) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βράδυνες ώρες.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-03)) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βράδυνες ώρες.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός:νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα νότια. Στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-01) έως 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός τις πρωινές και βράδυνες ώρες.

VIDEO: ΟΦΗ- Δόξα Δράμας 2-0

Μετά από 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη (3 ήττες, 2 ισοπαλίες), ο ΟΦΗ επέστρεψε στα «τρίποντα».
 
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φώτη Παπουλή, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου επικράτησε 2-0 της Δόξας Δράμας, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από δύο διαδοχικά 0-0 με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

VIDEO: ΑΕΚ- Ξάνθη 1-1

Για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ δεν έφτασε στη νίκη.

 Μετά τη Δόξα Δράμας, η Ξάνθη «έκοψε» δύο πολύτιμους βαθμούς από την Ένωση στη μάχη που δίνει για τον τίτλο (1-1). Η ακριτική ομάδα με το αποτέλεσμα αυτό έμεινε για 9ο συνεχόμενο ματς αήττητη!

VIDEO KAI ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

ΓΚΑΛΟΠ: Η ΝΔ μπροστά 16,5 μονάδες, τρίτο κόμμα η ΔΗΜΑΡ με 13,5% !

Σημαντικό προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής». Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα η αποχή, η οποία προσεγγίζει το 32,5%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% , το ΠΑΣΟΚ 14%, η ΔΗΜΑΡ 13,5%, το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 4%, η ΔΗΣΥ 2,5% και λοιπά κόμματα συνολικά 5,5%.

 Εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (91%) δηλώνουν ανασφαλείς κοινωνικά, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Το 36% αναφέρει ότι εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό έναντι 62% που δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται.
Enhanced by Zemanta

Πρόστιμο 70.000 ευρώ στην Easy Jet για διακρίσεις σε βάρος των ΑμΕΑ

Easy Jet (Madrid Barajas)
Image by Patxi64 via Flickr
Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε στη βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet χρηματικό πρόστιμο ύψους 70 000 ευρώ γιατί αρνήθηκε να επιβιβάσει σε αεροσκάφος της επιβάτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αναπηρίας.
Θύματα υπήρξαν τρεις επιβάτες, το 2008 και 2009 που τους αρνήθηκαν το δικαίωμα να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο της Easy Jet από το γαλλικό αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, γιατί ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και ασυνόδευτοι. Τους είπαν ότι χωρίς συνοδό, δεν θα υπήρχε κανείς να τους βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης του αεροσκάφους και αρνήθηκαν να τους αποζημιώσουν
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο κατήγορος είπε στο δικαστήριο πως το επιχειρηματικό μοντέλο και η επιθετική εμπορική πολιτική της Easy Jet που εστιάζει μόνο στην μείωση του κόστους ευθύνεται για τις διακρίσεις σε βάρος των ΑμΕΑ.
Το δικαστήριο ζήτησε να αποζημιωθούν με 2000 ευρώ ο καθένας από τους τρεις επιβάτες και επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία.
Η Easy Jet αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει πως ίσως να ασκήσει έφεση.
Enhanced by Zemanta

Βενιζέλος: «Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω που φεύγεις».

Σαν να είναι παρελθόν αντιμετώπισε τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του, δίνοντάς του συγχαρητήρια για την αποχώρηση του και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και έδειξε τη διαφωνία του με την πρόταση ΓΑΠ για εκλογή νέου προέδρου το Μάρτιο, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε πολυαρχία.

Με προσωπικό και συναισθηματικό τόνο ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου εκθείασε το θάρρος και την γενναιότητά του για τις αποφάσεις που πήρε.

«Φίλε Γιώργο σε συγχαίρω για τις γενναίες αποφάσεις γιατί η αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό».

Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε λεπτομερώς τις διαδικασίες και τις δυσκολίες για το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση και κατέστησε σαφές ότι τώρα παίζεται το παιχνίδι τόσο με την ΝΔ όσο και στο εσωτερικό της παράταξης.

«Παίζεται η υπόσταση της χώρας και του Κινήματος», τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να πικράναμε τον λαό άλλα σώσαμε την χώρα».

«Τώρα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο, τώρα παίζεται το παιχνίδι. Όταν θα έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές θα είναι αργά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε με έμφαση ότι «δεν θα κρύβεται η ΝΔ πίσω από το ΠΑΣΟΚ και δεν θα κρύβεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κανείς πίσω από άλλον ούτε συλλογικό ούτε ατομικά. Αυτό απαιτεί το πολιτικό ήθοςΟ πιο εκτεθειμένος είναι ο Υπουργός Οικονομικών»

Αγρίνιο: O σκύλος έσωσε το σπίτι από τη φωτιά!

φωτό από agriniopress.gr
Το επίμονο γαύγισμα από ένα σκυλάκι, έσωσε στην κυριολεξία διαμέρισμα πολυκατοικίας σε πάροδο της οδού Γρίβα στο Αγρίνιο, όταν σε αυτό ξέσπασε πυρκαγιά, νωρίτερα το μεσημέρι.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το agriniopress εκδηλώθηκε από την κουζίνα, την ώρα που έλειπαν οι ένοικοι, πιθανότατα από αναμμένο μάτι και πήρε διαστάσεις, απειλώντας την κατοικία αλλά και ολόκληρο το κτίριο.

Επειδή η πολυκατοικία βρίσκεται σε πάροδο της οδού Γρίβα, κανείς δεν αντελήφθη τι έγινε, αλλά την κατάσταση έσωσε το σκυλάκι των ενοίκων του διαμερίσματος που ξέσπασε η φωτιά. Το σκυλί, άρχισε να γαυγίζει δυνατά και επίμονα, ξεσηκώνοντας τους γείτονες, που διαπίστωσαν πως από το διαμέρισμα που γαύγιζε το σκυλί, έβγαιναν πυκνοί καπνοί!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, που έσπευσε επί τόπου με δυο οχήματα και έξι άνδρες, που εισήλθαν στο διαμέρισμα με μάσκες και ρίχνοντας αφρό, περιόρισαν την φωτιά στην κουζίνα, και την συνέχεια την έσβησαν. Στη συνέχεια μετέφεραν σε διπλανή αυλή με ασφάλεια, το ηρωικό σκυλάκι!

Στο σημείο, δυνάμεις της Αστυνομίας, διέκοψαν την κυκλοφορία, ενώ επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο, για να παραλάβει την ένοικο του διαμερίσματος, που μόλις έφτασε στο σπίτι της, προφανώς από την στενοχώρια της, αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Κουβέλης: Αλλαγή πολιτικής, με μέτρα και ρυθμίσεις που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας

Περιοδεία στο νομό Θεσπρωτίας πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Κατά την επίσκεψή του στο νομό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με τους δημάρχους Σουλίου και Ηγουμενίτσας, είχε επαφές με τους φορείς της Θεσπρωτίας, ενώ μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ. Σήμερα το βράδυ ο Φ. Κουβέλης θα επισκεφτεί την Πέρδικα και τα Σύβοτα. Αύριο Κυριακή θα περιοδεύσει στο νομό Πρεβέζης.

Μιλώντας σε συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Ηγουμενίτσα μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κατάργηση του κατώτατου μισθού, οι νέοι φόροι, το αποτυχημένο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, είναι μια σειρά από πολιτικές επιλογές που αποσαθρώνουν την κοινωνία, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, δεν δημιουργούν καμία προοπτική ανάπτυξης, επιτείνουν την ανεργία και βυθίζουν τη χώρα σε παρατεταμένη ύφεση.

Επιβάλλεται η αλλαγή πολιτικής, με μέτρα και ρυθμίσεις που θα δημιουργούν θέσεις εργασίας, θα προστατεύουν τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, θα οδηγούν σε εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας και σε προώθηση της ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και θα υποστηρίζουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής».

"Βασιλιάδες" εναντίον πρεμιέρας "Ελεύθερος κι ωραίος"- Ποιός "σάρωσε" ;

Ποιο από τα δύο σίριαλ κατάφερε να περάσει πρώτο στον πίνακα της τηλεθέασης:
Πρεμιέρα χθές για την νέα σειρά του ΑΝΤ1 "Ελεύθερος και ωραίος" και τα νούμερα της Nielsen δείχνουν καθαρά την προτίμηση του κοινού...

Η σειρά παίζει απέναντι από τους Βασιλιάδες που έδω και μια εβδομάδα έχουν καταφέρει να εκτοξευτούν στον πίνακα της τηλεθέασης. Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 "Ελεύθερος και ωραίος" συγκέντρωσε 14,6% και στο νεανικό κοινό 15% απέναντι του οι Βασιλιάδες σημείωσαν 45% στο γενικό και 47,6% στο 15-44!

O ANT1 θα πρέπει να κάνει κάτι ωστε να μην χαντακώνει έτσι τα καλά του προγράμματα. Δεν φτάνει που είχε τη σειρά δυο χρόνια στο συρτάρι, αλλά και όταν αποφασίζει να το προβάλλει (αναβάλλοντας και την πρεμιέρα), το ρίχνει απέναντι στο "θηρίο" με τα 45άρια. Αναμενόμενο αποτέλεσμα να χάσει με τέτοια διαφορά, τη στιγμή που το ΜΕΓΚΑ προμοτάρει τους "Βασιλιάδες" από τον Σεπτέμβριο!

Ο Σαουδάραβας κροίσος, Αντνάν Κασόγκι θέλει την ΑΕΚ!

Ο 76χρονος Σαουδάραβας κροίσος, Αντνάν Κασόγκι που είχε εμπλακεί σε πολλές παράνομες δραστηριότητες φέρεται να είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπείται από τον Γιάννη Βλάχο και είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η “Real News”, ο 76χρονος άνδρας υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980 έχοντας ανάμειξη σε αρκετές περίεργες υποθέσεις, που συμπεριλάμβαναν εμπόριο όπλων. Πλέον φέρεται να έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη, η περιουσία του παραμένει μεγάλη αλλά όχι στα παλαιότερα επίπεδα, ενώ αναζητεί νέες δραστηριότητες.

Ο Κασόγκι, που είναι τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Μέκκα. Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός γιατρός του βασιλιά Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, ενώ η αδερφή του παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και ήταν μητέρα του Ντόντι Αλ Φαγέντ. Ο ίδιος έκανε σπουδές στην Αλεξάνδρεια και στις ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τη μεσολάβηση για την πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρά το σχετικό εμπάργκο. Μεταξύ των δραστηριοτήτων της αμφιλεγόμενης αυτής προσωπικότητας ήταν και η φερόμενη συμμετοχή του στην κατάχρηση του κρατικού πλούτου των Φιλιππίνων από τον δικτάτορα Μάρκος και την οικογένειά του.

 Παλαιότερα το life style του θεωρείτο προκλητικό (λεγόταν πως το 1987 δαπανούσε 250.000 δολάρια την ημέρα για τις ανέσεις του), αλλά πλέον ζει περισσότερο… συμβατικά.

Μεγάλη ανατροπή στα δελτία ειδήσεων χθες!

Η "μάχη" των δελτίων είχε δύο πρωταγωνιστές χθες και μεγάλο νικητή ένα αουτσάϊντερ

Οι τηλεθεατές της κρατικής τηλεόρασης  έπρεπε να επιλέξουν κάποιο από τα ιδιωτικά κανάλια χθες εξαιτίας της απεργίας στη δημόσια τηλεόραση! Χθες, οι πιο πολλοί από αυτούς επέλεξαν να δουν ΑΝΤ1, χαρίζοντας έτσι στο κανάλι του Αμαρουσίου μια σημαντική πρωτιά στη μάχη του δελτίου ειδήσεων !

Το ποσοστό του ΑΝΤ1 ήταν 25,7%, ενώ το ΜΕΓΚΑ ήρθε δεύτερο, μένοντας δύο μονάδες πίσω, συγκεντρώνοντας 23,5%. Πολύ πίσω ήταν το ΣΤΑΡ στην τρίτη θέση με 11,3%. Εκτός συναγωνισμού -των δελτίων- ο ALPHA που παίζει μόνος του, σημειώνοντας το ικανοποιητικό 15,1% !

Σιδηροδρομικά φαντάσματα αξίας 317 εκατ. ευρώ

Το «φάντασμα» από το σιδηροδρομικό σεντούκι έβγαλε το υπουργείο Υποδομών, καθώς δημοσιοποίησε στοιχεία για συγχρηματοδοτούμενα έργα των ΟΣΕ/ΕΡΓΟΣΕ που λιμνάζουν από την εποχή του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και παραμένουν ημιτελή έως τις ημέρες μας.

Απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. κ. Θ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη και Γρ. Ψαριανού, το υπουργείο Υποδομών παραδέχθηκε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των ημιτελών σιδηροδρομικών έργων, τα οποία εντάσσονταν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια, Αστικές Συγκοινωνίες» (ΕΠ ΣΑΑΣ), που ξεκίνησε το 2001 και σταμάτησε το 2007, δηλαδή την περίοδο έναρξης του ΕΣΠΑ, ξεπερνά τα 317 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υποδομών, έχουν ενταχθεί ή βρίσκονται προς ένταξη από την ΕΡΓΟΣΕ έργα ύψους σχεδόν δύο δισ. ευρώ, τα οποία αποτελούν και την τελευταία ελπίδα βελτίωσης κι εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής της χώρας μας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γ. Παπανδρέου: Εκλογή προέδρου τον Μάρτιο μετά το PSI

Εντός του Μαρτίου τοποθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου την εκλογή του νέου προέδρου του ΠαΣοΚ μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το Σάββατο.

Η εκλογή θα γίνει από τη βάση όπως το 2004 επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως την ακριβή ημερομηνία θα ορίσει το Πολιτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η διαδικασία αυτή θα γίνει μεν πριν από τις εθνικές εκλογές αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΠαΣοΚ πριν την εκλογή προέδρου και την διεξαγωγή τακτικού Συνεδρίου τον Ιούνιο μετά τις εθνικές εκλογές τις οποίες τοποθέτησε τον Απρίλιο. «Δεν συναινώ σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση» είπε χαρακτηριστικά. 

«Θα κάνω το καθήκον μου» και «θα δώσω τη μάχη από οποιοδήποτε μετερίζι» είπε σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του. Επίσης αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται λέγοντας: «Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία. Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευατίων δεκαετιών. Έχω απωθήσει προσωπικές φιλοδοξίες, έχω συγκρουστεί με συμφέροντα. και στις συνεχείς συκοφαντίες απέναντι στην οικογένειά μου θα παντήσω με μια φράση του Ανδρέα: "Εμένα θέλετε να χτυπήσετε. Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα"».

Η ΑΕΚ στα δίχτυα του ΣΔΟΕ - Κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό στην ΑΕΚ και έπειτα από το «φιάσκο», όπως αποδείχτηκε με την υπόθεση «Ξενιάδη», την Ένωση απασχολεί ο κίνδυνος κατάσχεσης, αφού έπειτα από έλεγχο του ΣΔΟΕ, ανακαλύφθηκε χρέος προς το Δημόσιο που υπερβαίνει τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Γάτα» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου και πλέον εάν η Πολιτεία αποφασίσει να παρέμβει, τότε η ΑΕΚ κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση.

Αναλυτικά τα όσα ανακάλυψε το ΣΔΟΕ:

Ανακριβής υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το μήνα Ιούνιο και Αύγουστο 2011, με οφειλόμενο φόρο 40.118,28 και 143.730.85 ευρώ, αντίστοιχα.

Μη υποβολή δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών για το μήνα Αύγουστο 2011, με οφειλόμενο φόρο 28.761.58 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης απόδοσης φόρου ελεύθερων επαγγελματιών 3ου διμήνου 2011 (Μαΐου-Ιούνιου) και 4ου διμήνου 2011 (Ιουλίου-Αυγούστου) με οφειλόμενο φόρο 3.226,92 ευρώ και 18.848,39 ευρώ αντίστοιχα.

Μη υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος επί αμοιβών ποδοσφαιριστών (επί συμβολαίων με υπογραφή μέχρι 31/12/2009), 3ου διμήνου 2011 (Μαΐου-Ιουνίου) και 4ου διμήνου 2011 (Ιουλίου-Αυγούστου) με οφειλόμενο φόρο 65.053,92 και 1.265 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και χαρτόσημο επί των αμοιβών αυτών, 3.951,21 και 75,90 ευρώ αντίστοιχα.

Μη υποβολή δήλωσης φόρου αμοιβών τρίτων 3ου διμήνου 2011 και 4ου διμήνου 2011, με οφειλόμενο φόρο 1.696,09 και 77,23 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και χαρτόσημο επί των αμοιβών αυτών 314,13 και 13,90 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος επί αμοιβών ποδοσφαιριστών (επί συμβολαίων με υπογραφή από 01/01/2010), για πριμ ποδοσφαιριστών, για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2011, με οφειλόμενο φόρο 176.620,08 και 11.024,58 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και χαρτόσημο επί των αμοιβών αυτών, 5.278,07 και 208,55 ευρώ αντίστοιχα.

Μη υποβολή δήλωση φόρου επί αμοιβών συμβολαίων ποδοσφαιριστών (επί συμβολαίων με υπογραφή μέχρι 31/12/2009) για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο 2011, με οφειλόμενα ποσά 222.545,12, 14.500 και 23.400 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και χαρτόσημο επί των αμοιβών αυτών, 13.296,14, 870 και 1.404 ευρώ αντίστοιχα.

Μη υποβολή δήλωσης φόρου επί αμοιβών συμβολαίων ποδοσφαιριστών (επί συμβολαίων με υπογραφή από 01/01/2010) για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο 2011, με οφειλόμενα ποσά 442.266,53, 175.463,54 και 43.871,50 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και χαρτόσημο επί των αμοιβών αυτών 14.479,04, 5.165,98 και 1.308,90 ευρώ, αντίστοιχα.

Μη υποβολή δήλωσης φόρου αμοιβών τρίτων 2ου διμήνου 2011, με οφειλόμενο φόρο 115.750,99 ευρώ και

Μη υποβολή δήλωσης φόρου επί αμοιβών ποδοσφαιριστών Μαρτίου-Απριλίου και Μαΐου 2011, με οφειλόμενο φόρο 1.066.554,60 ευρώ.

Τρεις νεκροί σε κρουαζιερόπλοιο

English: Costa Concordia Polski: Statek pasaże...
Image via Wikipedia
Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia προσάραξε κοντά στο νησί Τζίλιο στην Τοσκάνη.

Τρία πτώματα έχουν ανασυρθεί από το νερό, ενώ σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για έξι νεκρούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο πλοίο επέβαιναν περισσότερα από 4.000 άτομα (περίπου 3.200 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα).

Χίλιοι από τους επιβάτες ήταν Ιταλοί, 500 ήταν Γερμανοί και 160 Γάλλοι, ενώ ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν και Βρετανοί πολίτες.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, αναχώρησε την Παρασκευή από την Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη.

Την ώρα που οι επιβάτες δειπνούσαν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και ενημερώθηκαν ότι το πλοίο αντιμετωπίζει ηλεκτρολογικά προβλήματα, δήλωσε επιβάτης στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

To 290 μέτρων κρουαζιερόπλοιο προσάραξε και νερά άρχισαν να εισρέουν, ενώ δόθηκαν εντολές για την εκκένωση του πλοίου.

Πανικός επικράτησε στο Costa Concordia. Ηλικιωμένοι επιβάτες έβαλαν τα κλάματα, χιλιάδες άτομα έσπευσαν στις σωτήριες λέμβους ή προσπάθησαν να φτάσουν στην ακτή -που απείχε περίπου 400 μέτρα- κολυμπώντας.

Οι επιβάτες φιλοξενούνται στο Τζίλιο σε σχολεία, ξενοδοχεία και άλλους χώρους.

Η ιταλική εταιρεία στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, η Costa Crociera, δεν έχει ανακοινώσει τι προκάλεσε το ατύχημα.
Enhanced by Zemanta

Καρκινοπαθείς δεν βρίσκουν κρεβάτια στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Το σοβαρό πρόβλημα που βιώνουν οι αιματολογικοί και ογκολογικοί ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, αφού στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου δεν έχει προβλεφθεί ούτε μία κλίνη γι’ αυτούς, μεταφέρουν με ερώτησή τους στη βουλή Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο οι δύο βουλευτές αναφέρουν:

Τη δική τους οδύσσεια ζουν οι αιματολογικοί και ογκολογικοί ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, αφού στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου δεν έχει προβλεφθεί ούτε μία κλίνη για τους συγκεκριμένους και θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σπίτια τους, όσοι κατάγονται από την Αχαΐα, ενώ οι εκτός να διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Όπως επισημαίνουν οι διευθυντής των δύο τμημάτων, οι ασθενείς αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται οπουδήποτε υπάρχει δυνατότητα. Γίνεται η διάγνωση του προβλήματος και μετά ψάχνουν να δούνε πού θα νοσηλευτεί κάθε ασθενής για να αντιμετωπιστεί η ιδιαίτερα σοβαρή κατάστασή του. Οι δύο διευθυντές κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις που υπονομεύουν και την περαιτέρω εξέλιξη κάθε ασθενούς.

Η περιστασιακή νοσηλεία των συγκεκριμένων ασθενών στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου είναι αδύνατη, αφού οι ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτή, δεν αφήνουν περιθώρια φιλοξενίας και των συγκεκριμένων ασθενών. Καθημερινά η κλινική είναι γεμάτη, υπάρχουν δε ασθενείς που νοσηλεύ¬ονται και σε φορεία στα επείγοντα, ενώ το ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δίνει καθημερινά μάχη να παράσχει ό,τι το δυνατόν καλύτερο.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός

Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διασφαλιστούν κρεβάτια νοσηλείας για τους συγκεκριμένους ασθενείς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Τσούκαλης
Θανάσης Λεβέντης

Τραγωδία σε αρδευτικό κανάλι: Νεκροί μέσα σε Ι.Χ. άνδρας, γυναίκα και μωρό 4 μηνών!

Ασύλληπτη τραγωδία χθες το βράδυ έξω από την περιοχή Ραψωμανίκη Ημαθίας καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 43χρονος και στο οποίο επέβαιναν η 18χρονη κόρη του και το 6 μηνών εγγονάκι του, έσπασε τις προστατευτικές μπάρες και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι.

Επί τόπου, όπως αναφέρει το kathemera.gr, έφτασαν άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας ακόμα και δύτες που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να εντοπίσουν το αυτοκίνητο το οποίο είχε παρασύρθηκε αρκετές δεκάδες μέτρα.

Για την ανέυρεση του οχήματος και των επιβατών οι υπεύθυνοι έδωσαν εντολή να σταματήσει η ροή του καναλιού ώστε να κατεβεί η στάθμη του αφού στο σημείο εκείνο το βάθος είναι μεγάλο.

Εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στο σημείο, κυρίως από την Περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας αλλά και τα γύρω χωριά και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι δύτες εντόπισαν το αυτοκίνητο αλλά δυστυχώς και οι 3 επιβάτες ήταν νεκροί.

Μεγάλη χρηματική αμοιβή από την ΕΛ.ΑΣ. για τα κλεμμένα έργα της Πινακοθήκης

Υψηλότατη χρηματική αμοιβή φέρεται να προσφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε όποιον δώσει έγκυρες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στα κλεμμένα έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη και τη σύλληψη των δραστών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την εμπλοκή στην κλοπή των πινάκων τριών σεσημασμένων διαρρηκτών για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής και σε άλλες διαρρήξεις σε κατοικίες ή γκαλερί με στόχους πίνακες μικρότερης αξίας.

Η έρευνα εστιάζεται σε περίπου 40 πρόσωπα, σύμφωνα με το BHMA, που σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συσχετισθεί την τελευταία τριετία με λαθρεμπόριο έργων τέχνης.

Φώτης Κουβέλης: «Να ανασυγκροτήσουμε τον δημοκρατικό σοσιαλιστικό χώρο»

Άρθρο του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ»

Τόσο το Μνημόνιο, όσο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο δεν μπορούν να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα διότι οι παραδοχές τους και οι κεντρικές επιλογές τους στηρίζονται σε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν της Ελλάδας του 2010 και 2011 και η χώρα εγκλωβίζεται σε ένα φαύλο κύκλο διαρκούς υποτίμησης, αλλά και συνεχούς παρουσίας και επαναφοράς του κινδύνου χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού εφάρμοσε τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο περικοπές, δεν προώθησε τις αποδεκτές και αναγκαίες αλλαγές, που θα συνέβαλαν ουσιαστικά στη βελτίωση της κατάστασης, όπως την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση της σπατάλης, την τροφοδότηση της αγοράς με ρευστότητα, την προώθηση της ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την προώθηση μέτρων ανακούφισης του πληθυσμού και τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΠΑΤΡΑ: Ιρανός «μετανάστης» με λιμουζίνα και σοφέρ!

Ο Ιρανός που εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι της Πάτρας δεν είχε καμία σχέση με τους εκατοντάδες Ιρακινούς και Ιρανούς συμπατριώτες του που συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε άθλια παραπήγματα δίπλα από τα πλοία του λιμανιού, επιβιώνοντας κάτω από δραματικές συνθήκες.

Κατέβηκε από μια πολυτελέστατη λιμουζίνα την οποία οδηγούσε σοφέρ και το ντύσιμο του...έβγαζε μάτι. Έτσι τον έβαλαν στο μάτι και οι αστυνομικοί οι οποίοι και τελικά τον συνέλαβαν καθώς ανακάλυψαν πως τόσο το τούρκικο του διαβατήριο όσο και τα έγγραφα που τον εμφάνιζαν ως κάτοικο Γερμανίας ήσαν παραποιημένα! Είχαν μεν γνήσιες σφραγίδες υπήρχε όμως αλλαγμένη φωτογραφία.

Σύμφωνα με το dete.gr αμέσως σήμανε συναγερμός και διατάχτηκε η κράτηση του μυστηριώδους επισκέπτη ενώ επάνω του βρέθηκαν περίπου 370.000€. Ο ίδιος έλεγε πως τα χρήματα ήταν δικά του.

Οι εκπλήξεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη για τους υπεύθυνους της λιμενικής Αρχής στην Πάτρα, καθώς από την έρευνα που πραγματοποίησαν προέκυψε πως ο Ιρανός διέμενε για αρκετές ημέρες σε ένα από τα πιο «χλιδάτα» ξενοδοχεία στην Αθήνα (Hilton), άφηνε φιλοδωρήματα των 500€, ενώ για αγορές διαφόρων ειδών είχε δαπανήσει μέσα σε λίγες ώρες υπέρογκα ποσά.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπεράσπιση του - όταν δόθηκε εντολή κράτησής του- κινητοποιήθηκαν γνωστοί δικηγόροι ενώ για τον μεταφραστή του και μόνο διέθεσε ποσό 500€!

Τα 370.000€ τελικά που βρέθηκαν στην κατοχή του αποδόθηκαν στον «γιό» του (κάποιος που εμφανίστηκε ως γιος του) και την υπόθεση ανέλαβε το «αλλοδαπών»!


Ωστόσο στο λιμάνι της Πάτρας παρόλο που έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το συμβάν, ακόμα συζητούν για τον μυστήριο Ιρανό με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ο οποίος σκόρπαγε τα ευρώ και έφτασε στην Πάτρα με λιμουζίνα και οδηγό. Δεν αποκλείεται μάλιστα (όπως λένε κάποιοι) να έχει και «ουρά» η συγκεκριμένη ιστορία, η οποία δεν αποκλείεται να φθάνει... μέχρι τα επίπεδα της μυστικής διπλωματίας! Τελικά ο Ιρανός δεν κατάφερε να περάσει στην Ιταλία, το «αλλοδαπών» του χορήγησε το νόμιμο έγγραφο παραμονής για ένα μήνα στη χώρα, και τον άφησε ελεύθερο!
Enhanced by Zemanta

Το πρωί φοιτήτριες, το βράδυ πρωταγωνίστριες σε πορνό

Η οικονομική κρίση υποχρεώνει τις νεαρές φοιτήτριες να γίνονται πορνοστάρ για να βγάλουν τον άρτο τον επιούσιο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σήμερα η Espresso.

Σύμφωνα με την εφημερίδα λοιπόν, πάνω από 2.500 φοιτήτριες Φιλολογίας, Ιατρικής, Αρχιτεκτονικής -οι συγκεκριμένες επιστήμες μάλλον αναφέρονται ως «σοβαρές» για να γίνει πιο «έγκυρο» το ρεπορτάζ- έχουν σπεύσει στις εταιρείες παραγωγής πορνοταινιών και δεν διστάζουν να πέσουν στο κρεβάτι για να βγάλουν τα προς το ζην.
 
Η εφημερίδα μιλά σε δραματικούς τόνους για ένα κύμα απελπισμένων από την ανεργία νεαρών κοριτσιών που δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο για να επιβιώσουν από το να γυρίσουν μια-δύο ή και δέκα ταινίες πορνό.

Η κρίση όμως δεν χτυπά μόνο τις άπορες κοπέλες που πέφτουν στο πορνό για να ζήσουν. Σύμφωνα με την Espresso, έχει χτυπήσει και τις εταιρείες παραγωγής πορνό οι οποίες πλέουν αντί για στούντιο ή ξενοδοχεία, προτιμούν τα σπίτια των ίδιων των φοιτητριών, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται ερασιτεχνικό.

Το καλό είναι, μας πληροφορεί η Espresso, ότι οι κοπέλες μπορούν να επιλέξουν τον παρτενέρ τους και πάντως, συνεχίζει το ρεπορτάζ, παρότι κάποιες στην αρχή είναι διστακτικές, αργότερα συμφωνούν να κάνουν ότι πιο καυτό υπάρχει για να πάρουν τα χρήματα....

Το πόσο ευσταθούν όλα αυτά, ή το πόσο «τσιμπημένα» είναι, είναι άλλη υπόθεση...

Απήγαγαν μάνα και παιδί και την εξέδιδαν με την απειλή πως θα τους σκοτώσουν

Έζησε στα χέρια τους στιγμές φρίκης. Την απήγαγαν μαζί με το μόλις 4 ετών παιδί της , την οδήγησαν σε ένα μπαρ της Ελασσόνας όπου την ανάγκασαν να εκδίδεται με την απειλή ότι θα σκότωναν και αυτή και το παιδί.

Το μαρτύριο της 25χρονη κοπέλας από την Αλβανία τελείωσε μετά την επιτυχημένη επιχείρηση των αστυνομικών με την βοήθεια της ΕΥΠ και την σύλληψη των 3 δραστών.

Οι δράστες απήγαγαν τη γυναίκα με τη βία, και με απειλές ότι θα σκότωναν την ίδια και το μόλις τεσσάρων ετών παιδί της, την οδήγησαν σε μπαρ στην Ελασσόνα, όπου την ανάγκαζαν να εκδίδεται σε πελάτες.

Στη συνέχεια και αφού δεν την χρειάζονταν άλλο έστειλαν SMS στους γονείς της και ζητούσαν λύτρα 100.000 ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκαναν οι γονείς της κοπέλας στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε η 25χρονη στην Ελασσόνα και απελευθερώθηκε. Συνελήφθησαν ο 51χρονος ιδιοκτήτης του μπαρ, ένας ακόμα Έλληνας 45 ετών και ένας 23χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται έξι ακόμα άτομα.Σ

την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την εκβίαση, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό

Ανάστατη η show biz. Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός δουλέυει σε οίκο ανοχής!

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι ελληνίδα ηθοποιός δουλεύει σε οίκο ανοχής. Ποιοι λόγοι την ώθησαν σε αυτή την επιλογή;

Σύμφωνα με πηγές στο
Νησί της Αφροδίτης ότι γνωστή ελληνίδα ηθοποιός εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, έχει γυρίσει την πλάτη στην εγχώρια showbiz και δουλεύει κρυφά από παρέες και συγγενείς σε οίκο ανοχής πολυτελείας στην Κύπρο.

Σύμφωνα πληροφορίες, η ίδια η λειτουργός της Τέχνης έχει εμπιστευθεί τη νέα επαγγελματική επιλογή της, σε δύο πολύ κοντινούς φίλους της, με την δικαιολογία ότι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει είναι άθλια.

Μάλιστα ο βασικότερος λόγος που κατέβηκε στην Κύπρο ήταν η μητέρα της η οποία και νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα ιδιωτικού νοσοκομείου και τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Το θέμα ως θέμα δεν είχε γίνει μέχρι και σήμερα ευρύτερα γνωστό καθώς οι πελάτες του οίκου ανοχής είναι κυρίως από το εξωτερικό και η όλη διαδικασία, γνωριμία, πληρωμή γίνεται πολύ διακριτικά.

Η ελληνίδα ηθοποιός βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Αθήνα καθώς ο Γενάρης για όσους γνωρίζουν είναι μήνας χαλαρός.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες κοπέλες κάθονται μετά τις γιορτές. Οι μόνες που δουλεύουν αυτή την εποχή είναι οι πολύ ακριβές οι οποίες κάνουν προσφορές τιμών για να βγάλουν τα έξοδά του τρέχοντος.

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει σήμερα

Αρχίζουν σήμερα το μεσημέρι, οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με κύριο θέμα το χρόνο της εκλογής νέου προέδρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η εκλογή του προεδρείου. Θα ακολουθήσει η ομιλία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη και στη 1:30 θα πάρει το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, δηλαδή εντός του Μαρτίου με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα δε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο.

Στις 2:30 το μεσημέρι θα αρχίσουν οι τοποθετήσεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, όταν ρωτήθηκε για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει διαφωνία» η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τ.Αντωνίου, Ν.Σαλαγιάννης και Π.Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και των δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Ν.Ανδρουλάκης και Συλ.Ράπτη).

Τα παραπάνω πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο, είχαν συνάντηση μαζί του το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

M. Σεφερλής: Έχει απατήσει τη γυναίκα του; Η "άπαντηση" της ίδιας...

Αποκαλύψεις για την προσωπική και ερωτική του ζωή έκανε ο Μάρκος Σεφερλής στον Πέτρο Κωστόπουλο: Ισχυρίστηκε ότι αρέσει πολύ στις γυναίκες και στο ερώτημα αν έχει απατήσει την όμορφη σύζυγό του υπήρξε κατηγορηματικός...

«Κατ' αρχήν θα πρέπει να σας πω ότι δεν... πάω με τη γυναίκα μου, γιατί δεν πάω με παντρεμένες», είπε κι έγινε χαμός στο ακροατήριο του Πέτρου! Παραδέχτηκε ότι φλερτάρει (γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είπε χαρακτηριστικά κάνοντας και την αναλογη χειρονομία), ωστόσο τόνισε ότι πάνω απ' όλους και όλα είναι ο γιος του Χάρης και η γυναίκα του! Τώρα, όσον αφορά στο τι είναι αυτό που αρέσει στις γυναίκες πάνω του, απάντησε ότι εκτός από την... ομορφιά του είναι προφανώς και το χιούμορ του!

Η "απάντηση" της όμορφης Έλενας Τσαβαλιά δόθηκε στο markos.tv προκαταβολικά, την Τετάρτη το βράδυ στη θεατρική παράσταση "Κατάδικός σου" με την Ελένη Ράντου, όπου και τη συναντήσαμε. Όταν της θέσαμε υπόψιν ότι το δελτίο τύπου του ΑΝΤ1 λέει ότι ο Μάρκος θα αποκαλύψει γιατί αρέσει στις γυναίκες, εκείνη μας απάντησε: «Α, ωραία, να κάτσω να δω για να μάθω κι εγώ»!

Μία ευτυχισμένη οικογένεια από την οποία δεν λείπει σίγουρα το χιούμορ....

ΔΕΙΤΕ: Πως είναι σήμερα η Ματίνα από τη σειρά “Κωνσταντίνου και Ελένης” [φωτο]

Η ηθοποιός της φωτογραφίας είναι η πασίγνωστη σε όλους Ματίνα Μανταρινάκη…από το θρυλικό πλέον σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» που ακόμα και στις μέρες μας…14 χρόνια μετά το....
πρώτο επεισόδιο κάνει τεράστια επιτυχία. Η κατά κόσμον Καλλιρρόη Μυριάγκου είναι πλέον 40 ετών και έχει αλλάξει αρκετά.
Ωστόσο κάποια χαρακτηριστικά έχουν μείνει απαράλλαχτα στον χρόνο. Μεταξύ μας δεν ήταν και η ομορφότερη κοπέλα που έπαιζε σε σίριαλ. Οι φωτογραφίες είναι από τις καλοκαιρινές τις διακοπές και όπως την βλέπετε κι εσείς, είναι «κλίκς» χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

Το σίριαλ του Χάρη Ρώμα την έκανε γνωστή στον κόσμο, όμως μετά ακολούθησαν κι άλλες δουλειές που δεν ξεπέρασαν σε επιτυχία το Κων/νου και Ελένης, όπως το «Εσύ φταις», «η Νταντά», «Κόκκινο δωμάτιο», «Επτά θανάσιμες πεθερές» και «Εργαζόμενη γυναίκα»!
9724 1160301925774 1174566754 30436876 797379 n ΔΕΙΤΕ: Πως είναι σήμερα η Ματίνα από τη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης
31491 1320036919049 1174566754 30778571 6254524 n ΔΕΙΤΕ: Πως είναι σήμερα η Ματίνα από τη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...