Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ερέτρια: Πωλητήριο για το νησί που λάτρεψαν οι Beatles!

Το νησί για το οποίο οι Beatles είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αγοράσουν είναι προς πώληση...

Στα 18.000.000 ευρώ εμφανίζεται η τιμή πώλησης της Αγίας Τριάδας (σύμφωνα με τις ypodomes.com) του νησιού κοντά στην Ερέτρια, που ανήκει από το 1958 σε ιδιώτη.

Ανατολικά από το «Νησί των Ονείρων», στο δημοτικό διαμέρισμα Ερέτριας του νομού Ευβοίας, βρίσκεται το νησί Αγία Τριάδα που το 1961 αναγνωρίστηκε ως οικισμός και υπάχθηκε στην κοινότητα Ερέτριας και κατά την απογραφή του έτους 1981 ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 4 άτομα. Πρόκειται έναν επίγειο παράδεισο 100 στρεμμάτων.

Η Αγία Τριάδα απέναντι από την Ερέτρια φιγουράρει στη λίστα με τους ακριβότερους ιδιωτικούς επίγειους παραδείσους. Το νησί έζησε απίστευτες δόξες τη δεκαετία του '60 αφού συχνοί επισκέπτες του ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη, ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ακόμα και Ρώσοι αστροναύτες, φίλοι της οικογένειας Παπανικολάου απ' όλο τον κόσμο.

Το νησί επισκέφτηκαν το 1967 τα θρυλικά “σκαθάρια” τα οποία επισκέφτηκαν τη χώρα μας και ήθελαν να αγοράσουν ένα νησί όπου θα μπορούσαν να ησυχάσουν και να απομονωθούν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.


evianews.com

Enhanced by Zemanta

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της ειρήνης στα Σκόπια

Περίπου 2000 πολίτες των Σκοπίων, διαφορετικών εθνικοτήτων, πραγματοποίησαν σήμερα διαδήλωση υπέρ της ειρήνης, στο κέντρο της πόλης. 

Τη διαδήλωση οργάνωσαν περίπου 70 ΜΚΟ και σε αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, καθώς και γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες της ΠΓΔΜ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΛΑΜΙΑ: Νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με Ι.Χ.

Τραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση Ι.Χ. και δίκυκλης μηχανής μεγάλου κυβισμού, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα επί της οδού Παπασιοπούλου στα Γαλανέϊκα της Λαμίας.

Αιμόφυρτα στην άσφαλτο βρέθηκαν δυο νεαρά άτομα, ο οδηγός της μηχανής και η κοπέλα του, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπαθούσε σοκαρισμένος να καταλάβει τι συνέβη.

 Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που η μηχανή καρφώθηκε με δύναμη σε πλάτανο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος και μετέφεραν τους δυο τραυματίες στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο νεαρός οδηγός της μηχανής Χ.Γ. από την Νέα Μαγνησία Λαμίας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα περιστατικά, ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η κοπέλα.
http://www.lamiastar.gr/

Νέα αύξηση των κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών ουσιών

Καθημερινά πλέον βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και ανακοινώσεις επιστημονικών φορέων για την μεγάλη έξαρση που παρατηρείται και στην Ελλάδα εμφάνισης νέων κρουσμάτων AIDS ανάμεσα στους τοξικομανείς.

«Το ΕΚΤΕΠΝ (ευρωπαϊκό κέντρο παρακολούθησης ναρκωτικών και τοξικομανίας) με συνεχείς εκθέσεις του τονίζει τον κίνδυνο από την αύξηση των κρουσμάτων AIDS, ιδιαίτερα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση που έφερε στη Βουλή για το θέμα που έχει ανακύψει.

Δήλωσε άλλωστε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας «Βασικό σημείο που τονίζεται στην έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι το εύρημα ότι η οικονομική κρίση θεωρείται υπεύθυνη για την αδυναμία των κρατών - μελών της Ε.Ε. να λάβουν περισσότερο ενισχυμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.»

Με βάση αυτές τις πληροφορίες και με δεδομένο ότι και εξαιτίας της σημερινής δυσμενέστατης οικονομικής συγκυρίας παρατηρείται έλλειψη σε εξειδικευμένες

υπηρεσίες υγείας είναι πολύ ανησυχητικά τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται και για την αύξηση των κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα, και ειδικά στις επαρχιακές πόλεις, παρόλο που είμαστε ακόμα χαμηλά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ μετέφερε από το βήμα της Βουλής την αγωνία του για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αχαΐας.

Ο κ. Νικολόπουλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Λοβέρδο που χρήζουν άμεσης απάντησης. Ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πραγματικά στοιχεία της εμφάνισης κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα την τελευταία 2 χρόνια, ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών. Επίσης ιδιαίτερης σημασίας για το Βουλευτή έχουν και τα επιμέρους στοιχεία που εμφανίζονται για την Αχαΐα, λόγω και της ιδιαιτερότητας που έχει να έχει δομές που καλύπτουν ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Ο Αχαιός Βουλευτής ήταν επικριτικός απέναντι στον Υπουργό Υγείας για την ελλιπή αντιμετώπιση του φαινομένου μέχρι και σήμερα και ζήτησε να μάθει ποιες δράσεις θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για να ενισχύσει τους τοπικούς φορείς ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού του HIV σε χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Ο κ. Νικολόπουλος θύμισε σε όλους ότι είναι ευθύνη δική μας να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, και τη Δημόσια Υγεία, την ώρα μάλιστα που όλες οι δομές Υγείας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την υποχρηματοδότηση που αυτή έχει ως επακόλουθο.

«Ο καθένας από τη θέση του πρέπει να πιέσει περισσότερο για να παρθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και να δοθούν και άλλα κονδύλια που θα απαλύνουν τον πόνο και την δυστυχία των παιδιών που είναι χρήστες και θα μειώσουν την εξάπλωση του AIDS, πριν να είναι πλέον μη αναστρέψιμη η κατάσταση.» είπε στο τέλος της τοποθέτησης ο κ. Νικολόπουλος.
Enhanced by Zemanta

Συρία: Εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων με νεκρούς

27 νεκροί και140 τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένων οχημάτων στη Δαμασκό την ίδια ώρα που αγγέλλεται ότι "μέσω Ιορδανίας καταφθάνει σαουδαραβικό στρατιωτικό υλικό προς χρήση από τον 'Ελεύθερο Συριακό στρατό".

Οι συριακές αρχές αποδίδουν τις εκρήξεις στην τρομοκρατία, ενώ την πληροφορία για το υλικό αυτό, έδωσε στο Γαλλικό πρακτορείο "αραβική διπλωματική πηγή".

Στη Δαμασκό σήμερα, σε διαφορετικά περιστατικά βίας έχασαν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί όπως και οκτώ άμαχοι, ενώ όλη την Παρασκευή περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις κυβερνητικών δυνάμεων-εξεγερμένων, σε όλη τη Συρία, όπως επίσης μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο. "Σχετική ηρεμία", προσθέτει, επικρατούσε έως το μεσημέρι σήμερα στις επαρχίες της Χομς και της Ιντλίμπ.

Στη Βηρυτό, πολλές εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα ειρηνικά κατά του καθεστώτος 'Ασαντ. Η Συρία ασκούσε "εποπτεία", στο πρόσφατο παρελθόν, στον Λίβανο.

Στη Γενεύη ο κοινός διαμεσολαβητής ΟΗΕ και Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Αναν, έκρινε σήμερα "απογοητευτικές" τις απαντήσεις, που οι συριακές αρχές παρείχαν στις προτάσεις που τούς υπέβαλε.

Ο εκπρόσωπος του 'Αναν, 'Αχμεντ Φαούζι, διευκρίνισε ότι "τη Δευτέρα επιθεωρητές αναχωρούν από τη Νέα Υόρκη και τη Γενεύη με προορισμό τη Συρία, σε μία προσπάθεια να σταματήσουν αμέσως η βία και οι σκοτωμοί". Παράλληλα, συνεργεία του ΟΗΕ επιχειρούν τώρα επιτόπου, να αποτιμήσουν τις ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στα διάφορα πεδία των συγκρούσεων κυβερνητικών δυνάμεων-εξεγερμένων.

Στο πολιτικό πεδίο, πέντε οργανώσεις ανακοίνωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ότι συγκροτούν έναν "αντιπολιτευτικό συνασπισμό", επιπλέον του "Εθνικού Συριακού Συμβουλίου (CNS)".

Συνεπώς, "επιβεβαιώνονται όσοι παρατηρητές διαβλέπουν δυσχέρειες στη συγκρότηση ενιαίου αντιπολιτευτικού μετώπου στο καθεστώς 'Ασαντ", σχολιάζει το Γαλλικό πρακτορείο.

Κατέρρευσε στο γήπεδο ο άσος της Μπόλτον Φαμπρίς Μουάμπα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ποδοσφαιριστής της Μπόλτον Φαμπρις Μουάμπα, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με την Τότεναμ για τα προημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας.


Άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση της υγείας του, όμως σύμφωνα με αγγλικά ρεπορτάζ, όταν μεταφερόταν εκτός γηπέδου δεν ανέπνεε, ενώ για να τον επαναφέρουν οι γιατροί στο γήπεδο χρησιμοποίησαν απινιδωτή.

Ο μέσος των τρότερς λιποθύμησε στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης. Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά λίγη ώρα αργότερα.

Οι Κυριακάτικες εφημερίδες

.......

ΠΑΤΡΑ: Μήνυσε 20 άτομα... για όργια

Έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, έναν επιχειρηματία από την περιοχή του Ρίου (γύρω στα 60) και είκοσι ακόμη άτομα (ιδιοκτήτες καταστημάτων της Πάτρας, γιατρούς, δικηγόρους κλπ) εμπλέκει 40χρονος ομοφυλόφιλος στη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη.

Ο 40χρονος  Β.Α. κατέθεσε τη μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενώ το πρωί της Τετάρτης υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να «στοιχειοθετήσει» όλα όσα έχει αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά.

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011 όταν γνωρίστηκε με καθηγητή Πανεπιστημίου, τον οποίον όπως δήλωσε ερωτεύθηκε και σύναψε μαζί του ερωτική σχέση. Φαίνεται όμως πως ο συγκεκριμένος άνδρας... είχε και άλλα κατά νου! «Ήταν ενεργητικός, όμως εκμεταλλευόμενος τον έρωτά μου άρχισε να μου προτείνει και άλλες ερωτικές συνευρέσεις».

Ο Β.Α. ισχυρίζεται πως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου άρχισε μέρα με τη μέρα να του γνωρίζει και άλλα άτομα! Έτσι στο κρεβάτι «έπεφταν» πολλές φορές ακόμη και 4 ή και 5 άνδρες και όλοι μαζί... συνουσιάζονταν με τον 40χρονο ομοφυλόφιλο.

«Μια μέρα που γνώρισε και τον επιχειρηματία από το Ρίο. Είναι γύρω στα 60 και διατηρεί ατομική επιχείρηση στην περιοχή. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Μου είπε πως θα μου έβρισκε και δουλειά αν πήγαινα και μαζί του» δηλώνει ο 40χρονος ομοφυλόφιλος.

Έτσι και ο Ριώτης επιχειρηματίας συμμετείχε στα ανδρικά όργια που γινόντουσαν σε διάφορα σπίτια τόσο στην Πάτρα όσο και στην περιοχή του Ρίου. Όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής όλοι στην παρέα του καθηγητή ήσαν ενεργητικοί, κάποιοι είχαν και σχέσεις με γυναίκες, και όλοι τον εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. «Με είχε παρασύρει, με είχε κάνει υποχείριό του επειδή τον αγαπούσα, τώρα όμως τον μισώ για όσα έχω τραβήξει» δήλωσε ο 40χρονος.

Συνολικά στη μηνυτήρια αναφορά του εμπλέκει πάνω από είκοσι άτομα. Δεν γνωρίζει τα ονόματα όλων, όμως τους θυμάται... έναν προς έναν και όποτε τους συναντήσει στον δρόμο θα τους αποκαλύψει! Πρόκειται για «επώνυμους» της κοινωνίας των Πατρών - προφανώς φίλους του καθηγητή, που τους άρεσε και το ομοφυλοφιλικό σεξ, έστω και αν οι ίδιοι δεν είχαν δοκιμάσει πρωκτική επαφή... στον εαυτό τους! Τα ερωτικά ραντεβού ήταν συνεχή - ο μηνυτής αναφέρει πως τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 ημέρες συμμετείχε σε ανδρικό όργιο που διοργάνωνε ο καθηγητής Πανεπιστημίου.

Η υπόθεση όπως είναι φυσικό αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, πόσο μάλλον αν τελικά φθάσει στο ακροατήριο και καθίσουν στο εδώλιο «επώνυμοι» κατηγορούμενοι για σεξουαλική εκμετάλλευση.

dete.gr

«Η γυναίκα δίνει ζωή και αγωνίζεται για την προάσπισή της»

Μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας
«Η γυναίκα δίνει ζωή και αγωνίζεται για την προάσπισή της». Με το μήνυμα αυτό ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πάτρας Οργάνωσε στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ την ετήσια εκδήλωση του , αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, με θέμα «Ανθρώπινη ζωή & Συγκοινωνιακά Δίκτυα», τον συντονισμό και παρουσίαση της οποίας έκανε η Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας και π. βουλευτής Νατάσα Ράγιου που είναι και μέλος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου . 

Ν. Ράγιου- Σπ. Νιάρος
Κεντρική ομιλήτρια και τιμώμενο πρόσωπο, η κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η γυναίκα –μητέρα, που 7 χρόνια μετά το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του γιού της Πάνου, φοιτητή τότε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, έχοντας μετατρέψει το βαθύ πόνο σε δράση, αγωνίζεται για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα οδικής ασφάλειας. Στην ομιλία της παρουσίασε το πολύ αξιόλογο έργο που συντελείται από το Ινστιτούτο και το οποίο αναγνωρίστηκε πρόσφατα με βράβευσή της και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση άρχισε με παιγνίδι προσομοίωσης κυκλοφοριακής αγωγής, στο οποίο συμμετείχε η 6η τάξη του 48ου Δημοτικού σχολείου.

Με την εναρκτήρια ομιλία, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Πάτρας Άννα Σπανού - Καλλιάφα, έδωσε το στίγμα του Σοροπτιμισμού, που αποτελεί μία παγκόσμια οργάνωση γυναικών ( 27 χώρες, 3.000 όμιλοι, πάνω από 90.000 μέλη) που δραστηριοποιούνται εθελοντικά για την προώθηση της εποικοδομητικής γυναικείας συμβολής στο κοινωνικό σύνολο.

Αννα Καλλιάφα- Βασ. Δανέλη-Μυλωνά, Νατασα Ραγιου
Ακολούθησαν οι ομιλίες των: Κωνσταντίνου Πλατυκώστα, Πρόεδρου του ΟΛΠΑ, με θέμα: «Ασφάλεια λιμένων & ανταγωνιστικότητα», με πολύ ενδιαφέρουσα προβολή σχετικά με την Πάτρα και το νέο λιμάνι της και Σπύρου Νιάρου, Προϊσταμένου Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), με θέμα «Τα κρίσιμα δευτερόλεπτα μιας μοιραίας διαδρομής». Τα βίντεο ντοκουμέντα από κάμερες της τροχαίας για την οδηγική συμπεριφορά ήταν συγκλονιστικά και εντυπωσίασαν το ακροατήριο. Σειρά είχε η δυναμική ομιλία του δικηγόρου Γεώργιου Αμπατζή με θέμα: «Τροχαίο ατύχημα: ένα διαχρονικό έγκλημα αναζητά τους ηθικούς αυτουργούς του», η ενδιαφέρουσα εισήγηση του Θωμά Χόνδρου, Αν. Καθηγητή Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πάτρας με θέμα: «Τεχνολογίες ασφάλειας στα σύγχρονα μέσα μεταφοράς», και η ενθαρρυντική για τα ελληνικά δεδομένα παρουσίαση του κ. Jean Harito, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Αττικές Διαδρομές Α.Ε., η οποία έχει τη λειτουργία και διαχείριση της Αττικής Οδού, με θέμα «Αττική Οδός, πρότυπο οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα». Τέλος η κα Αρετή Καραμπίνα, Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΑΧΑ Ασφαλιστικής, με ένα απόσπασμα λογοτεχνικού κειμένου προσέγγισε το θέμα: «Υπάρχει εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή;» ενώ η κα Ελένη Γκέκα, συντονίστρια ΟΚΑ της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, μέλος Team Europe, έκλεισε με θέμα «Ευρωπαϊκή θεσμική προσέγγιση της ασφάλειας στα Διευρωπαϊκά δίκτυα» που περιλάμβανε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο της διακρατικής συνεργασίας σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Αλιβέρι: Θλίψη για το χαμό της "καθηγήτριας με τη χρυσή καρδιά"...

Θλίψη για το χαμό της "καθηγήτριας με τη χρυσή καρδιά"  στο Αλιβέρι... 

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου μίας νέας κοπέλας, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού έχει προκαλέσει οδύνη σε όλο τον πληθυσμό της νότιας Εύβοιας. 

Την άτυχη καθηγήτρια βρήκε νεκρή ο σύζυγός της.

Η 42χρονη γυναίκα  ήταν πολύ γνωστή στην τοπική κοινωνία μιας και εργάζονταν στον χώρο της εκπαίδευσης.

Κατά το evianews δεν ήταν μόνο γνωστή στο Αλιβέρι αλλά και στην Νότια Εύβοια (Κάρυστο και Στύρα) λόγω του επαγγέλματος. Η άτυχη μητέρα ενός ανηλικου αγοριού έφυγε τόσο ξαφνικά συγκλονίζοντας τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους μαθητές της.

Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. "Κρίμα.....από τις καλύτερες καθηγητριες. Χρυσή καρδιά με ένα χαμόγελο στα χείλη." μας είπε μαθητής της.

Εντελώς ξαφνικά η 42χρονη έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε νεκρή. Ήταν μόνη της στο σπίτι. Όταν επέστρεψε ο σύζυγος της, την βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της στον καναπέ.

Αν και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της πόλης, ήταν αργά αφού η άτυχη κοπέλα είχε ξεψυχήσει βυθίζοντας στην θλίψη τους δικούς της ανθρώπους και όλη την περιοχή.

Η Τζίνα Αλιμόνου- Βαρδινογιάννη επιστρέφει στο σανίδι!

Με το έργο του Αλφρέντ Ζερύ "Έκτο Πάτωμα", διασκευασμένο από την Άννα Παναγιωτοπούλου, επιστρέφει στα θεατρικά δρώμενα η Τζίνα Αλοιμόνου - Βαρδινογιάννη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και χρησιμοποιεί τη φόρμα του μιούζικαλ για να ζωντανέψει την ιστορία που με μεγάλη επιτυχία παίχτηκε, 20 χρόνια πριν, στο θέατρο "Περοκέ".

H Tζίνα, όπως διαβάσαμε στην 'Espresso" θα υποδύεται την κυρία με τα γκρίζα -τον ρόλο που είχε ενσαρκώσει η Νένα Μεντή- και ερμηνεύει το ομότιτλο με τον ρόλο της τραγούδι και το "Ζηλεύω".

Εκτός από τη Τζίνα Αλοιμόνου, στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Αιμιλία Βασιλακάκη, Άρης Γεροντάκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαριλού Κατσαφάδου, Ασπασία Κοκόση, Ρούλα Μανιάτ, Γιάννης Παπαϊωάννου, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Τσολάκης, Γιάννης Στεφόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαριάννα Κάλμπαρη.

Όταν το 2006, η Τζίνα παντρεύτηκε τον Παύλο Βαρδινογιάννη τα περιοδικά έντυναν τα εξώφυλλά τους με τίτλους όπως «Η νέα πριγκίπισσα της Αθήνας» ή «Η σύγχρονη Σταχτοπούτα». Η ίδια όμως απεχθάνεται αυτούς τους όρους, γιατί όπως έχει αναφέρει κατά το παρελθόν σε συνέντευξή της  στο περιοδικό Life & Style: «Σταχτοπούτα δεν υπήρξα ποτέ και σίγουρα δεν μεγάλωσα στις στάχτες. Πέρασα υπέροχα παιδικά και εφηβικά χρόνια στην Καλαμάτα, όπου ζούσα με την οικογένειά μου. Ήταν μια «κανονική», αστική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν έμπορος και φρόντιζε να μη λείπει τίποτα σε μένα και τις αδελφές μου».

Αννα Διαμαντοπούλου κατά «Δημοκρατίας»

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου εναντίον της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία σε σημερινό πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Αννα Αντουανέτα», αναφέρει ότι η υπουργός διόριζε μέχρι και την τελευταία ημέρα παραμονής της στο υπουργείο Παιδείας.

«Για πολλοστή φορά η εφημερίδα "Δημοκρατία" στρεβλώνει προκλητικά την πραγματικότητα με το σημερινό της πρωτοσέλιδο θέμα για την πρώην υπουργό Παιδείας», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το γραφείο της υπουργού και συνεχίζει:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έγιναν προσλήψεις. Η όλη διαδικασία αφορά σε μία δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ειδικών εμπειρογνωμόνων σε θέματα διασφάλιση ποιότητας ΑΕΙ». «Οι φάκελοι», διευκρινίζεται, «είναι σφραγισμένοι και δεν έχει αρχίσει η διαδικασία αξιολόγησής τους».

«Τα όσα αναφέρει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι δήθεν η υπουργός "την ημέρα που αποχωρούσε από το υπουργείο Παιδείας υπέγραψε απόφαση για 16 προσλήψεις συμβασιούχων έργου για έξι μήνες και με εργασία εξ αποστάσεως", είναι απολύτως ψευδή και έχουν ως σκοπό την κατασυκοφάντηση της», υπογραμμίζεται και διαμηνύεται πως τόσο η εφημερίδα όσο και η συντάκτρια «του ψευδούς δημοσιεύματος, θα κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, στην οποία θα προσφύγει η υπουργός για την υπεράσπιση της τιμής και υπόληψής της αλλά και της αλήθειας, προκειμένου να λογοδοτήσουν».

Η νέα μάχη του θρύλου της ροκ! - Συνεχίζεται ο γολγοθάς του Α. Τουρκογιώργη!

Τον δικό του βαρύ σταυρό, σηκώνει σχεδόν 2 χρόνια τώρα ο Αντώνης Τουρκογιώργης. Ένας μαρτυρικός αγώνας για τον ίδιο και την οικογένειά του. Η περιπέτεια του γερόλυκου της ελληνικής ροκ σκηνής δεν λέει να τελειώσει από τον Απρίλιο του 2010.

Τότε ήταν που εισήχθη στον Ευαγγελισμό με σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και από εκεί στο 401, όπου υπεβλήθη σε λεπτότατη εγχείρηση εμβολής σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, αφού έμεινε για μεγάλο διάστημα σε καταστολή.

Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα και παλεύει με όλες του τις δυνάμεις. Η σύζυγός του Λίνα και ο κουμπάρος του, Γιάννης Ζουγανέλης, προσπαθούσαν εδώ και καιρό να αποσπάσουν μια τιμητική σύνταξη για τον δημιουργό των Socrates...

Ενώ λοιπόν, οι ελπίδες είχαν εξανεμιστεί, πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν ότι το αίτημα έγινε δεκτό από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Το ποσό της τιμητικής σύνταξης ανέρχεται στα 800 ευρώ και θα ανακουφίσει εν μέρει την οικογένεια Τουρκογιώργη, η οποία έχει γονατίσει από τα πολλά έξοδα...



Espresso

Το μήνυμα του Ευάγγελου Βενιζέλου στους φίλους του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα στους φίλους και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πάρουν μέρος στην αυριανή διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, έστειλε μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Την Κυριακή 18.3 στο ΠΑΣΟΚ αρχίζουμε ξανά.Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη.Έχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης.

Οι δυο λέξεις που χρησιμοποίησα στην ομιλία μου στη συνδιάσκεψη, το περασμένο Σάββατο, απευθυνόμενος στον ελληνικό Λαό: ευχαριστώ και συγνώμη, θέλω να είναι η αφετηρία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης.

Μόνο το Εθνικό καθήκον αλήθειας και το Εθνικό καθήκον αλληλεγγύης μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και την ανάκτηση του εδάφους που έχουμε χάσει.Έχουμε απέναντι μας το μέτωπο της υποκρισίας, της δημαγωγίας και του λαϊκισμούΑς μη το αφήσουμε να κυριαρχήσει.Αύριο αρχίζει η μάχη των επικείμενων εκλογών. Μαζί θα την κερδίσουμε. Βαγγέλης Βενιζέλος»

«Ναυάγησαν» οι συνομιλίες με ΠΝΟ - Διαμαντοπούλου

Από συνέντευξη με την Άννα Διαμαντοπούλου.
Image via Wikipedia
Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τελικά οι συνομιλίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την Άννα Διαμαντοπούλου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Κανονικά θα γίνουν οι απεργίες των ναυτεργατών από Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, υποστήριξε πως δεν προέκυψε τίποτα διαφορετικό και το συμπέρασμα ήταν ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις να γίνουν κανονικά, όπως έχει προαναγγείλει η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλά, κανένα από τα αιτήματά τους δεν έγινε δεκτό, ενώ όπως κατήγγειλε σε «ό,τι γίνεται από πλευράς κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε σχεδιασμός ούτε προγραμματισμός».

«Η ελληνική εμπορική ναυτιλία χρειάζεται γερό τιμόνι και καθαρές λύσεις», τόνισε νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας πως «οι αναγγελθείσες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών επιβεβαίωσαν, με τον χειρότερο τρόπο, τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία
Enhanced by Zemanta

Η Μαρία Καβογιάννη θα υποδυθεί την Κ.Παξινού

Τη ζωή μιας κορυφαίας τραγωδού θα ενσαρκώσει στο σανίδι μια άλλη σπουδαία ηθοποιός της νεότερης γενιάς.

 Η Μαρία Καβογιάννη θα υποδυθεί την Κατίνα Παξινού σε θεατρικό έργο που βρίσκεται στα σκαριά. Μετά την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τη Σεβάς Χανούμ και τη Σωτηρία Μπέλλου, των οποίων οι ζωές αποτέλεσαν θέμα θεατρικών παραστάσεων σε αθηναϊκές σκηνές, η Κατίνα Παξινού θα είναι το κεντρικό πρόσωπο ενός καινούργιου θεατρικού έργου.



Τον τελευταίο καιρό ο δημοσιογράφος Πάνος Ζόγκας σε συνεργασία με τον Λευτέρη Λαμπράκη έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να ολοκληρώσει το κείμενο του έργου «Με λένε Κατίνα», το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πολυτάραχη ζωή της Κατίνας Παξινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κατίνα θα υποδυθεί η Μαρία Καβογιάννη, η οποία έχει όλα τα προσόντα για να εκφράσει την πολύπλευρη προσωπικότητα της Ελληνίδας τραγωδού.

Προκειμένου να ανεβεί ένα έργο βασισμένο σε ντοκουμέντα, που να φωτίζει όλες τις πλευρές της Κατίνας Παξινού -έτσι ώστε να μη χωράει αμφισβήτηση από κανέναν- ο Πάνος Ζόγκας και ο συνεργάτης του κάνει μεγάλη έρευνα για τη ζωή της μεγάλης μας ηθοποιού. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το έργο αυτό έχει αναλάβει να ανεβάσει στο σανίδι ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος ασχολείται με τις θεατρικές παραγωγές και έχει ανεβάσει τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου στο θέατρο «Κάππα».

Η Κατίνα Παξινού είχε πλούσιες εκφραστικές δυνατότητες που της επέτρεπαν να ερμηνεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τους πιο δύσκολους δραματικούς ρόλους, από την αρχαία ελληνική τραγωδία μέχρι το μπρεχτικό θέατρο.

Εχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας στις ταινίες «Ο κύριος Αρκάντιν» του Ορσον Γουέλς, «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (βραβεύτηκε με το βραβείο Κοκτώ) και «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα», κερδίζοντας το 1944 Οσκαρ για την ερμηνεία της. Πέθανε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 1973.



espressο
Enhanced by Zemanta

Λοβέρδος: Nα αποδοκιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αντισυγκεντρώσεις των τραμπούκων - ΣΥΡΙΖΑ: Προβοκάτσιες...

Την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος "να αποδοκιμάσει ρητά και κατηγορηματικά την οργάνωση του κόμματος που διοργάνωσε την αντισυγκέντρωση υβριστών και τραμπούκων" σε συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Τρίτη στην Αγία Παρασκευή για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
"Εδώ δεν υπάρχει το ψευδοάλλοθι ότι τάχα οι εκδηλώσεις αναφέρονται στην Υγεία, άρα και στο κυβερνητικό έργο. Πρόκειται για μία 100% εσωτερική δημόσια λειτουργία του Κινήματος και επομένως επρόκειτο για μια κατά κυριολεξία τραμπουκική συγκέντρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο", αναφέρει ο κ. Λοβέρδος, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εμφανίζει κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ ως διοργανωτή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.
"Την πρακτική των αντισυγκεντρώσεων σε εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων, που κυριάρχησαν την δεκαετία του '60, με παρουσία τραμπούκων που προπηλάκιζαν και εξύβριζαν με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών, φαίνεται πως ορισμένοι τις έχουν αναγάγει σε βασική τους πολιτική πρακτική", αναφέρει ο υπουργός Υγείας.
"Το κουτοπόνηρο επιχείρημα τους είναι προφανές: μέσα από την διαρκή αναπαραγωγή εικόνων, στις οποίες εμφανίζονται υπουργοί των κυβερνήσεων ως διωκόμενοι από τους πολίτες, δεν έχει σημασία αν οι τραμπούκοι είναι δέκα, είκοσι και οι συγκεντρωμένοι τριακόσιοι, αφού η βάφτιση των τραμπούκων σε πολίτες δίνει ψευδολαϊκά χαρακτηριστικά στις αντισυγκεντρώσεις. Θυμίζω, όμως, πως και τότε, τις αυταρχικές δεκαετίες του '60, οι τραμπούκοι βαφτίζονταν διαμαρτυρόμενοι πολίτες", προσθέτει.


Six party leaders' televised debate ahead of t...
Image via Wikipedia
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην καταγγελία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, επικαλούμενος δημοσίευμα, υποστήριξε ότι οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε αντισυγκέντρωση ενώ εκείνος συμμετείχε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Αγία Παρασκευή, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Εδώ και δυο βδομάδες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ μας έχουν προϊδεάσει ότι θα ετοιμάσουν προβοκάτσιες ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Τις περιμένουμε νηφάλιοι και προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
"Συστηματικά, ανώνυμα και επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν τις τελευταίες ώρες και ημέρες με δηλώσεις τους ένα επικίνδυνο κλίμα περί δήθεν οργάνωσης αντισυγκεντρώσεων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μια αήθη γκρίζα σπερμολογία που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
"Η διοργάνωση κομματικών αντισυγκεντρώσεων υπήρξε πράγματι η λογική των παρακρατικών στην προδικτατορική περίοδο που ποτέ η Αριστερά δεν υιοθέτησε. Τη συγγενή και επικίνδυνη λογική της φαιάς προπαγάνδας φαίνεται πως υιοθετεί τώρα ο κ. Λοβέρδος, ψευδολογώντας εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, με διττό σκοπό. Πρώτον, να δημιουργήσει ένα κλίμα συσπείρωσης στους εναπομείναντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και, δεύτερον, να απαξιώσει και να ενοχοποιήσει κάθε είδους κοινωνική διαμαρτυρία".
Enhanced by Zemanta

Στo κόμμα της Λούκας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος

Στην «Κοινωνική Συμφωνία», ανακοίνωσε ότι προσχωρεί ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος με απόφαση του Γ. Παπανδρέου είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρουλόπουλο, το ΠΑΣΟΚ με οποιαδήποτε ηγεσία παραμένει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης και το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσει έτσι ή με «ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά όπως το 1981 το πάθος, τη δύναμη και τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Ελληνα για πρόοδο και αλλαγή».

Στις 13/2 ο κ.Τάκης Δημητρουλόπουλος είχε τεθεί, μαζί με άλλους οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος επειδή κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισε «ναι» επί της αρχής, αλλά καταψήφισε το άρθρο 1 για τα εργασιακά.

Ντ. Μπάκογιάννη: Νέες μειώσεις θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και θα καταστρέψει οριστικά την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε σε δηλώσεις από το Ηράκλειο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε πως τώρα είναι η ώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ «να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες εκείνες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που απέφυγε μέχρι τώρα και οι οποίες αποτελούν τη μόνη λύση να υπάρξει ξανά ρευστότητα στην αγορά, κίνηση των επιχειρήσεων και να σωθούν οι θέσεις εργασίας».

«Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν τώρα και πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μισθοί και οι συντάξεις αύριο», σημείωσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ

Πιάστηκαν στα χέρια στη Χαλκίδα για τις... πατάτες

Δεν έλειψαν οι φασαρίες σήμερα στη Χαλκίδα, από όσους περίμεναν για να προμηθευτούν φθηνή πατάτα, εξαιτίας της καθυστέρησης του φορτηγού, γεγονός που συντέλεσε στο να αργήσει να γίνει η διανομή στο Πάρκο του Λαού και να ξεσπάσουν καβγάδες .
 Όσοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν τις πατάτες που παρήγγειλαν, εξαγριώθηκαν από την καθυστέρηση και άρχισαν να επιτίθενται στους εθελοντές, παρότι δουλεύουν αφιλοκερδώς.

Υπήρξαν πολλά φραστικά επεισόδια, μεταξύ πολιτών και εθελοντών, οι οποίοι πήγαν για καλό και βρήκαν το μπελά τους.

Παράδεισος φοροδιαφυγής το Κρανίδι, Αργολίδας

Παράδεισος φοροδιαφυγής είναι το Κρανίδι, Αργολίδας, αφού χιλιάδες ευρώ δεν καταβάλλονται ως φόροι, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το κράτος να έχει χάσει εκατομμύρια, τη στιγμή που η χώρα βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην κρίση.

Πολλές εταιρείες off shore έχουν στην κατοχή τους μεγάλες εκτάσεις ή πανάκριβες βίλες και οι ιδιοκτήτες τους αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το ΣΔΟΕ στην Αργολίδα, προχωρά στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών των υπαλλήλων στην πολεοδομία αλλά και στην εφορία, για να εντοπίσει εκείνους που χρόνια τώρα έκαναν τα στραβά μάτια με... το αζημίωτο.

Ενδεικτικό του τι συνέβαινε τόσα χρόνια στο Κρανίδι, είναι ότι μέχρι το 2009 όλες μαζί οι offshore εταιρείες πλήρωναν 50 χιλιάδες ευρώ φόρους.

Το 2011 λόγω των ελέγχων και για την ακρίβεια, μόνο το τελευταίο τετράμηνο, οι φόροι που πλήρωσαν έφτασαν τα 6 εκατομμύρια.

Τρεις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τους δικηγόρους

Την πραγματοποίηση τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου και στις 5 και 6 Απριλίου αποφάσισε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα.

Με ψήφους 34 υπέρ έναντι 17 κατά (και ένα «παρών») αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, τέθηκε σε νέα ψηφοφορία εάν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας, μέχρι την διάλυση της Βουλής ή θα είναι τρεις διήμερες κυλιόμενες αποχές και επικράτησε η δεύτερη εκδοχή με 37 ψήφους έναντι 12, δύο λευκά (από τους συλλόγους της Αθήνας και της Λευκάδας) και δύο «παρών» (Πειραιάς και Σύρος).

Για να ισχύσει η απόφαση της ολομέλειας πρέπει να επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους.

Σαρώνει η «δοκιμασία της κανέλας» - Επικίνδυνη λένε οι γιατροί [ 2 βίντεο]

Ένα βίντεο με μια δοκιμασία που ανέβηκε πριν λίγο καιρό στο Youtube προκάλεσε παροξυσμό στο διαδίκτυο και βρήκε χιλιάδες μιμητές ανά τον κόσμο. Ωστόσο οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

 Όλα ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στο Youtube ένα βίντεο όπου μια κοπέλα δοκίμασε να καταπιεί χωρίς νερό μια γεμάτη κουταλιά κανέλα, από κουτάλα της σούπας.

Το βίντεο το είδαν μέσα σε λίγες εβδομάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και φυσικά πολλοί προσπάθησαν να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι. Η «δοκιμασία της κανέλας» (cinnamon challenge) έγινε άκρως δημοφιλής ειδικά μεταξύ των νεαρών, και όχι μόνο, αφού ακόμα και ο κυβερνήτης του Ιλινόις των ΗΠΑ κλήθηκε να κάνει τη δοκιμασία ζωντανά στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής για πλάκα.

Όμως οι γιατροί αναφέρουν πως πολλά νεαρά άτομα έχουν επισκεφτεί τις τελευταίες μέρες τα νοσοκομεία κυρίως σε ΗΠΑ και Βρετανία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την συμμετοχή τους σε αυτή τη δοκιμασία και προειδοποιούν πως η «δοκιμασία της κανέλας» εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία καθώς μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από ασφυξία

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ 2 ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοκίνητο...«κάβα» εντόπισαν οι αστυνομικοί

Φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, που είχαν εισαχθεί από τη Βουλγαρία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι, κατασχέθηκαν στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν εναν 32χρονο Έλληνα, στον Προμαχώνα γιατί μετέφερε με το αυτοκίνητό του 173 φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών που είχε εισάγει νωρίτερα από τη γειτονική χώρα.

Οι φιάλες που κατασχέθηκαν, στάλθηκαν στο τελωνείο για καταλογισμό διαφυγόντων δασμών και τελών.
 
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Η πολιτική στο μίξερ: κόμματα και πρόσωπα, μετά τον σεισμό

Την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 23:15 στο MEGA, η Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα αναζητά την νέα πολιτική γεωγραφία.

Tην ημέρα που το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον νέο Πρόεδρό του και η χώρα μπαίνει ουσιαστικά στην τελική ευθεία των εκλογών, η εκπομπή χαρτογραφεί το πολιτικό τοπίο μετά τον μεγάλο σεισμό της κρίσης και της χρεοκοπίας.

 Ποιοι και πως θα διεκδικήσουν την ψήφο μας; Κι εμείς με ποια κριτήρια, με ποια διλήμματα θα πάμε στις κάλπες;

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 23:15 στο MEGA

«Ανατροπή»: Αλλάζει κάτι με τον Βενιζέλο;


Ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές. Αλλάζει κάτι με τον Βενιζέλο;

Μια μεγάλη συζήτηση στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, στις 23.15, στο MEGA.

Την επομένη των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, η «Ανατροπή» θέτει επί τάπητος όλα τα δεδομένα. Από τα σχέδια του Βενιζέλου και τις καινούργιες ισορροπίες ως τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού, στο δρόμο για τις εκλογές.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Δημήτρης Παπαδημούλης, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Σταμάτης Φασουλής.

Παρεμβαίνουν: ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ανατροπή», τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Τρίκαλα: Βγήκε στο μπαλκόνι να "αερίσει" το παλτό και έπεσαν 8.000 ευρω

Την τελευταία στιγμή γλίτωσε το εγκεφαλικό μια γυναίκα στα Τρίκαλα, όταν έκανε το λάθος να βγει στο μπαλκόνι και να τινάξει ένα παλιό παλτό, μέσα στο οποίο είχε κρύψει… 8.000 ευρώ! 

Ξαφνικά κάτοικοι της οδού Αιόλου και περαστικοί είδαν να πέφτει από τον ουρανό βροχή με ευρώ και μια γυναίκα στο μπαλκόνι πολυκατοικίας να φωνάζει απεγνωσμένη.

 Ευτυχώς, ένας από τους περαστικούς μάζεψε τα χρήματα και τις τα παρέδωσε, βάζοντας έτσι τέλος στον εφιάλτη της.

Όπως πολλοί συμπατριώτες μας έτσι και η γυναίκα υπό τον φόβο της χρεοκοπίας απέσυρε μέρος των καταθέσεών της από την τράπεζα και φύλαγε τις οικονομίες της στο σπίτι. Πέρασε όμως καιρός, η γυναίκα ξεχάστηκε και βγάζοντας τα ρούχα από την ντουλάπα για να αεριστούν έβγαλε και το παλιό παλτό με τα ευρώ.

Οταν κατάλαβε τι είχε προκαλέσει η αφηρημάδα της, προσπάθησε να κατέβει γρήγορα στον δρόμο για να μαζέψει τα χαρτονομίσματα πριν προλάβει να το κάνει κάποιος περαστικός.

Φαίνεται, όμως, πως για καλή της τύχη στο πλευρό της βρέθηκε φύλακας-άγγελος. Εκείνη τη στιγμή δεν φυσούσε και έτσι τα χαρτονομίσματα δεν έγιναν φτερό στον άνεμο, με αποτέλεσμα ένας συμπολίτης της να καταφέρει να τα μάζεψε γρήγορα και να της τα παραδώσει αμέσως.

Τώρα η απρόσεκτη νοικοκυρά ή θα πρέπει να βρει πιο ασφαλή κρυψώνα ή να τα επιστρέψει στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Πέθανε ο δημιουργός του Red bull

Πέθανε τα ξημερώματα στην Ταϋλάνδη και σε ηλικία 89 ετών  ο άνθρωπος που παρασκεύασε το γνωστό ενεργειακό ποτό Red Bull. Ο Τσαλέο Γιοβίντια ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κάνει περιουσία δισεκατομμυρίων.

Ο Γιοβίντια βρήκε τη συνταγή για το Red Bull στα μέσα της δεκαετίας του '70. Το ποτό που «δίνει φτερά», έγινε αμέσως δημοφιλές στους εργάτες και τους οδηγούς φορτηγών που έπρεπε να μένουν ξύπνιοι και σε εγρήγορση, για πολλές ώρες.

Το 1984, ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας συμφώνησε με αυστραλιανή εταιρία για την εμπορική εκμετάλλευση του ποτού. Η συμφωνία αποδείχθηκε χρυσοφόρα και το Red Bull έγινε παγκόσμια αναγνωρίσιμο.

Formula 1: Ιπτάμενος Χάμιλτον

Η McLaren Mercedes ξεκίνησε με το... δεξί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 καθώς σημείωσε το πρώτο 1-2 για φέτος στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Αλμπερτ Παρκ, στην Αυστραλία.

Ο Λιούις Χάμιλτον θυμήθηκε τον παλιό, καλό του εαυτό και στην πρώτη του προσπάθεια κατά την τρίτη περίοδο των κατατακτήριων, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (1:24.922), έχοντας μόλις 0,7 δευτερόλεπτα από τον teammate του Τζένσον Μπάτον που κατέλαβε την δεύτερη θέση την τελευταία στιγμή.
 

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...