Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τάσος Κωστής: Ζούσε με την υπέρταση όταν όλοι οι άλλοι του έλεγαν ότι έχει... “μάτι”!

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 17:10, ασχολείται με το μεγάλο θέμα της υπέρτασης και διερευνά εκτός από τους παράγοντες που μας “ανεβάζουν” την πίεση, όλα τα νέα δεδομένα που θα μας βοηθήσουν να ελέγξουμε τις τιμές της αρτηριακής πίεσης.

Εκτιμάται ότι 2.000.000 Έλληνες έχουν παθολογικές τιμές αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα, οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι με υπέρταση επειδή δεν πονούν και δεν έχουν συμπτώματα της διαταραχής αυτής στον ρυθμό της καρδιάς, αισθάνονται υγιείς με αποτέλεσμα να μην συμμορφώνονται με την φαρμακευτική τους αγωγή. Όμως, οι επιστήμονες εξηγούν ότι η αυξημένη αρτηριακή πίεση εφόσον συνδυαστεί και με άλλους παράγοντες κινδύνου όπως τα αυξημένα λιπίδια, ο σακχαρώδης διαβήτης και η χοληστερόλη, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα για καρδιαγγειακές παθήσεις στο μέλλον.

Οι επιστήμονες παρουσιάζουν τον σωστό τρόπο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και εξηγούν ότι η άσκηση μπορεί να έχει την ίδια δράση με ένα φάρμακο που ελέγχει τις τιμές της πίεσης. Επίσης, αναφέρονται στους καινούργιους επαναστατικούς τρόπους ελέγχου της ανθεκτικής υπέρτασης, δηλαδή της πίεσης που δεν πέφτει ακόμη και με χρήση φαρμάκων, ενώ μιλούν και για την υπόταση αποκαλύπτοντας εάν τελικά είναι τυχεροί οι υποτασικοί. Διατροφολόγος μιλά για τον σημαντικό ρόλο της διατροφής στον έλεγχο της υπέρτασης και παρουσιάζει όλες τις κρυφές πηγές αλατιού.

Τέλος, ο ηθοποιός Τάσος Κωστής, αποκαλύπτει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ζούσε με την υπέρταση για καιρό όταν όλοι οι άλλοι του έλεγαν ότι είναι... “μάτι”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...