Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Δ. Πιπεργιάς και πάει στη Λούκα

Με σκληρές αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και σκληρούς χαρακτηρισμούς παραιτήθηκε από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος  και πρώην βουλευτής Εύβοιας,  Δημήτρης Πιπεργιάς.

Την παραίτησή του και την αποχώρησή του από το κόμμα υπέβαλε, με επιστολή του προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Πιπεργιάς (που ήταν από τους "σκληρούς" συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πριν γίνει βουλευτής) καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε «σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας» και ότι «ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν, έχει καταντήσει "άδειο πουκάμισο"».

Ο πρώην βουλευτής αφήνει αιχμές κατά υπουργών και βουλευτών του κόμματος, κατηγορώντας τους ότι, «αντί να αναζητήσουν πολιτικές συμβατές με τις διακηρύξεις του και να επιδιώξουν την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, επιδίδονται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν στην επομένη μέρα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το "άδειο πουκάμισο", για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους».

Εκφράζει επίσης τη δυσφορία του για το γεγονός ότι όσοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την άποψή τους και ψήφισαν κατά συνείδηση «διαγράφηκαν και εκδιώχθηκαν» από το κόμμα, ενώ, όπως αναφέρει, «η εκλογική σκοπιμότητα απέκλεισε κάθε αντίθετη άποψη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας».

Επισημαίνει τέλος ότι ο λαός απαιτεί κόμματα και πολιτικούς «που να εκφράζουν τα συμφέροντά του και όχι ικανούς διαχειριστές της εξουσίας, που, προκειμένου να διατηρηθούν στις καρέκλες της, συναγελάζονται με τα κάθε λογής αρπακτικά που ασέλγησαν κατ' επανάληψη σε βάρος του λαού και δηλώνουν πρόθυμοι να συμπληρώσουν τη μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...