Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η Μαρία Καβογιάννη θα υποδυθεί την Κ.Παξινού

Τη ζωή μιας κορυφαίας τραγωδού θα ενσαρκώσει στο σανίδι μια άλλη σπουδαία ηθοποιός της νεότερης γενιάς.

 Η Μαρία Καβογιάννη θα υποδυθεί την Κατίνα Παξινού σε θεατρικό έργο που βρίσκεται στα σκαριά. Μετά την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, τη Σεβάς Χανούμ και τη Σωτηρία Μπέλλου, των οποίων οι ζωές αποτέλεσαν θέμα θεατρικών παραστάσεων σε αθηναϊκές σκηνές, η Κατίνα Παξινού θα είναι το κεντρικό πρόσωπο ενός καινούργιου θεατρικού έργου.Τον τελευταίο καιρό ο δημοσιογράφος Πάνος Ζόγκας σε συνεργασία με τον Λευτέρη Λαμπράκη έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να ολοκληρώσει το κείμενο του έργου «Με λένε Κατίνα», το οποίο είναι εμπνευσμένο από την πολυτάραχη ζωή της Κατίνας Παξινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κατίνα θα υποδυθεί η Μαρία Καβογιάννη, η οποία έχει όλα τα προσόντα για να εκφράσει την πολύπλευρη προσωπικότητα της Ελληνίδας τραγωδού.

Προκειμένου να ανεβεί ένα έργο βασισμένο σε ντοκουμέντα, που να φωτίζει όλες τις πλευρές της Κατίνας Παξινού -έτσι ώστε να μη χωράει αμφισβήτηση από κανέναν- ο Πάνος Ζόγκας και ο συνεργάτης του κάνει μεγάλη έρευνα για τη ζωή της μεγάλης μας ηθοποιού. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το έργο αυτό έχει αναλάβει να ανεβάσει στο σανίδι ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος ασχολείται με τις θεατρικές παραγωγές και έχει ανεβάσει τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου στο θέατρο «Κάππα».

Η Κατίνα Παξινού είχε πλούσιες εκφραστικές δυνατότητες που της επέτρεπαν να ερμηνεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τους πιο δύσκολους δραματικούς ρόλους, από την αρχαία ελληνική τραγωδία μέχρι το μπρεχτικό θέατρο.

Εχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας στις ταινίες «Ο κύριος Αρκάντιν» του Ορσον Γουέλς, «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (βραβεύτηκε με το βραβείο Κοκτώ) και «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα», κερδίζοντας το 1944 Οσκαρ για την ερμηνεία της. Πέθανε στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 1973.espressο
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...