Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Alert: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τις 35.000 θέσεις πρακτικής για ανέργους!


Περισσότερες από 126.000 (για την ακρίβεια 126.520) ήταν οι αιτήσεις για τη δράση «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», η οποία 35.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στον ιδιωτικό τομέα.

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr μόλις μετά από 24 ώρες μετά τη λήξη της διορίας για την υποβολή αιτήσεων και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μπαίνει και να αναζητά την αίτησή του με τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (Κ.Α.Υ.Α.Σ.) ή τον Αριθμό Δελτίου Ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Ο αριθμός των αιτήσεων για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έφτασε τις 76.276 και για τους αποφοίτους Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τις 50.244, ενώ οι περισσότερες αιτήσεις, υποβλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής. Ακολουθούν οι περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελευταία σε αριθμό αιτήσεων είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επεσήμανε ότι η μοριοδότηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων έγινε μέσω πληροφοριακού συστήματος, εξασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

«Πετύχαμε μέσα στις πολύ δύσκολες συγκυρίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της κρίσης, να τονώσουμε το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση μίας ευκαιρίας απασχόλησης βάση των προσωπικών τους επιλογών. Με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (voucher) βάζουμε τέλος σε παλαιότερες πρακτικές “προσέλκυσης” των ανέργων με πελατειακό τρόπο» επεσήμανε ο Γιάννης Βρούτσης.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...