Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν: 51 πολιτικοί με το όπλο στην τσέπη- ΟΝΟΜΑΤΑ

Οι μισοί σχεδόν βουλευτές οπλοφορούν είτε νόμιμα είτε παράνομα. 51 από τους 300 βουλευτές έχουν άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής. Άοπλος ο Μιχαλολιάκος, οπλοφορεί η Ελένη Ζαρούλια

Επικίνδυνες και εν πολλοίς ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της οπλοφορίας βουλευτών με τους μισούς να οπλοφορούν νόμιμα ή παράνομα. Παράλληλα, πολλοί από τους πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, κάνοντας χρήση των προστατευτικών διατάξεων των σχετικών νόμων, διατηρούν τις άδειες οπλοφορίας.

Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δώσει άδεια οπλοφορίας-οπλοκατοχής σε 51 από τους 300 βουλευτές. Από αυτούς, 15 είναι τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια.

Άγνωστος, ωστόσο παραμένει ο αριθμός των πρώην κοινοβουλευτικών που διατηρούν όπλα, με ή χωρίς άδεια. Οι 51 βουλευτές που κατέχουν νομίμως όπλο προέρχονται σχεδόν από όλους τους κομματικούς χώρους και, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουν περάσει από την ίδια ακριβώς διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

Δηλαδή, α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.

"Με δεδομένο ότι ένας αλκοολικός ή ένας ψυχασθενής δεν θα μπορούσε να ασκήσει επαρκώς τα θεσμικά του καθήκοντα και θα εξαναγκαζόταν σε παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και από την πολιτική γενικότερα, όλες ανεξαρτήτως οι αιτήσεις οπλοφορίας έχουν εγκριθεί και τούτο γιατί οι έλεγχοι είναι υποτυπώδεις ή και ανύπαρκτοι!", αναφέρει το δημοσίευμα.

Από τους 36 βουλευτές, πλην αυτών της Χρυσής Αυγής, που οπλοφορούν εκείνης που το έχει δηλώσει δημοσίως είναι Λιάνα Κανέλλη, η οποία ενώ είχε χρόνια να το κουβαλήσει μαζί της υποχρεώθηκε να το κάνει μετά από το γνωστό επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη στο στούντιο του Αντέννα.

Παράλληλα, περίστροφο κουβαλάει και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όμως σύμφωνα με την εφημερίδα δεν έχει ανανεώσει την άδεια τουλάχιστον επί 5 χρόνια. Κάτοχος νόμιμων όπλων υπήρξε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος διέθετε άδεια οπλοφορίας και μάλιστα αρκετά χρόνια ενώ συνήθιζε να ασκείται στο σκοπευτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα, μέχρι να ξεσπάσει ο πρόσφατος σάλος με την υπόθεση της οπλοφορίας των βουλευτών, οι περισσότεροι από όσους διαθέτουν άδεια κουβαλούσαν όπλα μέχρι και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων καθώς σχεδόν πάντοτε δεν περνούσαν από τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης όπλων αλλά και όταν περνούσαν δεν ήταν κάποιος αστυνομικός εκεί να τους ελέγξει.

Και όλα αυτά παρά τις συστάσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στους γραμματείς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές πως δεν πρέπει να βάζουν τα όπλα στο Κοινοβούλιο.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...