Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μαφία της νύχτας στην «Ibiza της Αθήνας»

Ανεξέλεγκτη, πουλά προστασία σε καταστήματα και καίει σπίτια στα Πετράλωνα

Η βιομηχανία της νύχτας μετακινείται και σαρώνει τις τελευταίες γειτονιές της Αθήνας. Τα κέντρα διασκέδασης επεκτείνονται και στην περιοχή των Πετραλώνων, χωρίζοντας τη γειτονιά σε δύο στρατόπεδα: τους καταστηματάρχες, που στο βωμό της κρίσης κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν, και τους κατοίκους, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται. Βροντερή η απουσία του κράτους, που αρέσκεται να παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις.

Πως η παλιά ήσυχη γειτονιά έχει εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο κέντρο διασκέδασης, με του κατοίκους να "πνίγονται" και τους μπράβους της νύχτας  να καίνε ως και τα σπίτια όσων διαμαρτύρονται.

Στο μεταξύ, οι ψίθυροι έγιναν φωνές χθες το βράδυ, στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μερκούρη. Ήταν όλοι εξοργισμένοι με την μεσημεριανή προβοκάτσια: οδηγός μηχανής πέταξε χιλιάδες φέιγ βολάν στους δρόμους, στα οποία κατονόμαζαν 2 κατοίκους που έχουν δεχτεί εμπρηστικές επιθέσεις. "Είδα το όνομά μου στα χαρτιά. Γράφουν ότι έχω βλέψεις να γίνω δημοτική σύμβουλος και ότι χρηματίζομαι από μαγαζιά του Κολωνακίου.  Αν είναι δυνατόν!" λέει η μία εκ των δύο κατοίκων. Δεν έχει περάσει μήνας από τότε που της έκαψαν το σπίτι. Την επόμενη Παρασκευή στις 9 το βράδυ, οι κάτοικοι καλούν όλες τις γειτονιές της Αθήνας, να δώσουν το παρών στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί στα Άνω Πετράλωνα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Τζαβέλλα στη Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...