Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της Μαντλίν

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η υπόθεση της μικρής Μαντλίν και της ανεξιχνίαστης ακόμη εξαφάνισής της, το 2007 στην Πορτογαλία όπου έκανε... διακοπές με τους γονείς της.


Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Scotland Yard έχουν εντοπίσει τρεις βασικούς υπόπτους, μέλη συμμορίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια απαγωγή πολύ κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάλυση των κινητών τους, οι τρεις αυτοί άνδρες έκαναν εντυπωσιακά υψηλό αριθμό τηλεφωνημάτων λίγο πριν την εξαφάνιση της στο Αλγκάρβε.

ΒΙΝΤΕΟ- Δεσμευμένα τα χρήματα για τη Μυρτώ


Πρόβλημα έχει προκύψει με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι ομογενείς για τη νοσηλεία και την αποκατάσταση της 16χρονης Μυρτώς που είχε κακοποιηθεί άγρια στην Πάρο. 


Η επιτροπή που συγκέντρωσε το ποσό περίπου 122.000 ευρώ θέλει αποδείξεις για τα ιατρικά έξοδα προκειμένου να τα διαθέσει στην οικογένεια.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα την ημέρα των Θεοφανείων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η τροχαία για τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανείων, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στη Δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων, στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και της Τελετής του Αγιασμού των Υδάτων στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά.


Έτσι σύμφωνα με την τροχαία τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου του 2014 οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν ως εξής:

Έκπτωση στο ρεύμα τις ημέρες με αυξημένη αιθαλομίχλη

Την παροχή έκπτωσης επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης αιθαλομίχλης προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν... ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ο υφυπουργός Ασ. Παπαγεωργίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

«Τέξας» η Λεμεσός χθες βράδυ – Αναμένονται συλλήψεις μετά από πυροβολισμούς

Πληροφορία για τοποθέτηση βόμβας σε υποστατικό συγκεκριμένου προσώπου είχαν χθες βράδυ μέλη της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να στήσουν καρτέρι εξω από υποστατικό συγκεκριμένου επιχειρηματίας καθώς και στην οικία του

Σύμφωνα με πληροφορίες του ant1iwo.com κατά τη διάρκεια της νύκτας αυτοκίνητο χρώματος άσπρο πέρασε έξω από το υποστατικό στη Λεμεσό και έριξε πυροβολισμό. 

Αυτόματες και αθόρυβες οι κατασχέσεις χρημάτων

Χωρίς καμία ειδοποίηση, το υπουργείο Οικονομικών θα κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς ή οφειλές εις χείρας τρίτων για χρέη προς το Δημόσιο, έπειτα από... απόφαση του γ.γ δημοσίων εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Σε περίπτωση κατάσχεσης ακινήτου θα υπάρχει ειδοποίηση ότι εάν δεν ρυθμιστεί η οφειλή θα εφαρμοστούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, εντός 30 ημερών.

Αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας στις γιορτές

Το αστυνομικό δελτίο κάθε χρόνο είναι πλούσιο σε επιθέσεις, φόνους, αυτοκτονίες και απόπειρες.

Της Ιωάννας Φωτιάδη/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ενας ανήλικος μαχαίρωσε συγχωριανούς του στην Ξάνθη. Στη Θεσσαλονίκη ένας 58χρονος δολοφόνησε τη σύζυγό του και εν συνεχεία αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ στο Κρανίδι Αργολίδας ένας νεότερος άνδρας επιτέθηκε στη σύντροφό του με όπλο ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Παραμονές Χριστουγέννων ένα ακόμη έγκλημα διαπράχθηκε, αυτή τη φορά στην Αττική: ένας σύζυγος στραγγάλισε τη γυναίκα του στη Γλυφάδα.

Στην Κρήτη έψαχναν... τον Μαζιώτη και τη Ρούπα

​Για περισσότερο από ένα μήνα στελέχη των Αρχών Ασφαλείας από την Αθήνα που είχαν έρθει υπό άκρα μυστικότητα στην Κρήτη αναζητούσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού τους καταζητούμενους Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα! 


Εξειδικευμένοι αστυνομικοί έχοντας στοιχεία από παγιδευμένες συνομιλίες του κοριού της Αντιτρομοκρατικής θεωρούσαν πιθανό το ενδεχόμενο το ζευγάρι των αντιεξουσιαστών να βρίσκεται στην Κρήτη κι αυτό γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι στενό συγγενικό πρόσωπο της Ρούπα επρόκειτο να έρθει ή βρισκόταν ήδη στην Κρήτη για να συναντηθεί μαζί τους, όπως ήταν η ερμηνεία που δόθηκε τότε από τις Αρχές.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μυρτώ: Τι απέγιναν τα λεφτα για την 17χρονη;


Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Βοστώνη με αφορμή τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους Ελληνες ομογενείς για την ανήλικη κακοποιημένη Μυρτώ από έναν Πακιστανό το 2012 στην Πάρο, καθώς όπως... καταγγέλλει δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας της 17χρονης η Ομοσπονδία Ελλήνων Βοστώνης κρατά σε λογαριασμό τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομογένεια και θέλει να τα διαχειριστεί κατά βούληση βρίσκοντας διάφορες προφάσεις.

Λεμεσός: Στο κελί αστυνομικός που ξυλοφόρτωσε 22χρονο την Πρωτοχρονιά


Διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 36χρονου ειδικού αστυφύλακα, που ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς και του... 31χρονου αδελφού του, οι οποίοι ξυλοφόρτωσαν 22χρονο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ενώ διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού.

Ανασφάλιστος καρκινοπαθής έχασε τη ζωή του -Δεν τον δέχονταν σε κανένα νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, αναζητώντας νοσοκομείο για να τον δεχτεί, κάτι που δεν συνέβη σύμφωνα με καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού.

Βίασε την εν διαστάσει σύζυγό του

Τις αναγκαίες διευθετήσεις με τον εν διαστάσει σύζυγό της σε ό,τι αφορά τις μέρες κατά τις οποίες θα μπορούσε να βλέπει το παιδί τους, ήθελε να κάνει 28χρονη από την Πολωνία, η οποία διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, αλλά εκείνος, όπως κατήγγειλε η ίδια στην Αστυνομία, την κακοποίησε και την βίασε.


Το περιστατικό, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, συνέβη το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς όταν η 28χρονη επισκέφθηκε στον χώρο διαμονής του τον 30χρονο πατέρα του παιδιού της, ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές και με τον οποίο βρίσκεται σε διάσταση τους δύο τελευταίους μήνες. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ήθελε απλώς να συνεννοηθούν για τις μέρες που ο πατέρας θα μπορούσε να επισκέπτεται το δίχρονο αγοράκι τους.

Περίεργη συνύπαρξη: Με τον Κάντα στο πάνελ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η μητέρα της Ζωής και ο Γ. Στουρνάρας

Η ΝΔ ξεκίνησε προ ημερών «πόλεμο» γιατί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος παρουσίασε το 2000 ένα βιβλίο του κατηγορούμενου για μίζες στα εξοπλιστικά Αντώνη Κάντα. Στο πάνελ βρισκόταν, όμως, και ο Γιάννης Στουρνάρας.


Σε σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Δημοκρατία» δημοσιεύει ολόκληρη την φωτογραφία από την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κάντα στην οποία διακρίνονται: Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου) και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Μελέτη του Χάρβαρντ: Πότε η Ελλάδα θα ανακτήσει το εισόδημα που είχε πριν την κρίση

Αρκετά χρόνια ακόμη φαίνεται πως θα χρειαστούν μέχρι να ανακτήσουν πλήρως το εισόδημα τους η Ελλάδα και οι άλλες χώρες οι οποίες χτυπήθηκαν «βαριά» από την κρίση, καθώς σύμφωνα με μελέτη καθηγητών του Χάρβαρντ, από τις 12 χώρες που εξετάστηκαν στην περίοδο μετά την κρίση του 2008 (ανάμεσα τους και η χώρα μας), μόνο οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν ήδη ανακτήσει το εισόδημα που είχαν πριν από αυτή.

Προφυλακίστηκε για τις μίζες ο Δ. Παπαχρήστος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann, Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το γλέντι της Αρετής Τσοχατζοπούλου στη φυλακή

Ως γνήσιο τέκνο του μπαμπά της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου απέδειξε πως ξέρει από γλέντια και από... ζεϊμπέκικο! Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου έκλεψε την παράσταση στη γιορτή των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. 


Η διεύθυνση των γυναικείων φυλακών διοργάνωσε μουσική βραδιά λόγω των γιορτών. Και το γλέντι δεν άργησε ν’ ανάψει! 

Ελεύθερος με όρους ο Παναγιώτης Ευσταθίου

Ο Π. Ευσταθίου κατά τη μεταφορά του χθες, Πέμπτη, στο νοσοκομείο

Ελεύθερος με όρους παραμένει τελικά ο Παναγιώτης Ευσταθίου. Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδίιασε για να λύσει τη διαφωνία για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου στην υπόθεση των εξοπλιστικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα. 


Ετσι, ο Π. Ευσταθίου παραμένει ελεύθερος με εγγυοδοσία 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος.

Αυτές είναι οι μεγάλες εταιρίες που έβαλαν λουκέτο το 2013...

Το 2013 ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την ελληνική βιομηχανία και το εμπόριο καθώς ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών δεν άντεξε υπό την πίεση της ύφεσης και της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης. Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις εταιρειών που πληρώνουν τις λάθος επιλογές της διοίκησης τους.


Όπως και να έχει η χρονιά που φεύγει αφήνει φτωχότερη την ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς ηχηρά ονόματα που στο παρελθόν έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ή έγραψαν την δική τους ιστορία στους τομείς που δραστηριοποιούνταν έφυγαν οριστικά ή ελαχιστοποίησαν το ενδεχόμενο επανόδου.

Αυτοί είναι οι απαγωγείς του 27χρονου από τα Καλύβια

Τις φωτογραφίες των κακοποιών που ενέχονται στην απαγωγή του 27χρονου από τα Καλύβια της Αττικής δίνει στη δημοσιότητα η αστυνομία σε μια προσπάθεια εντοπισμού όλων των δραστών

Αυτές είναι οι γυναίκες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα

Επιχείρηση απάτης εις βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και την επαρχία είχαν στήσει πατέρας και οι δύο γιοι του, μαζί με άλλα 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις γυναίκες, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αθηνών, ενώ συνελήφθη και μία 26χρονη.

Ετοιμάζουν τη λίστα των 11.000 απολύσεων για το 2014

Επί ποδός για το νέο γύρο διαβουλεύσεων με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 και να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο.


Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παρουσιάσει τις ενέργειες της κυβέρνησης για τις 4.000 απολύσεις που έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2013, εκ των οποίων ένα τμήμα θα υλοποιηθεί στις αρχές του 2014.

Το Δημόσιο κάπως αλλάζει -1.800 παράβολα και χαρτόσημα με ένα κλικ


Πρόκειται για παράβολα γάμου, άδειας οδήγησης, μήνυσης, νομιμοποίησης αυθαιρέτων, ΚΤΕΟ ή οποιοδήποτε από τα 1.800 παράβολα και χαρτόσημα που ισχύουν σήμερα, τα οποία θα εξοφλούνται πλέον ηλεκτρονικά, με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.



Συγκεκριμένα ηλεκτρονικοί κωδικοί θα αντικαταστήσουν από τα τέλη Ιανουαρίου 1.800 χαρτάκια παραβόλων. Ετσι, με τη νέα αυτή υπηρεσία, ο φορολογούμενος δεν θα χρειάζεται να στήνεται σε καμία ουρά αλλά με λίγα κλικ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου θα επιλέγει το παράβολο που επιθυμεί.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ένταση στην Ευελπίδων για τη μεταγωγή Ευσταθίου στο νοσοκομείο

Διαβάστε τους διαλόγους του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, Γαβριήλ Μαλλή, και του συνηγόρου του 83χρονου επιχειρηματία, Μιχάλη Δημητρακόπουλου - Τελικά ο 83χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον «Ερυθρό Σταυρό»


Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την κατά πληροφορίες πρόταση του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση με τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα υπέρ της προφυλάκισης του 83χρονου Πάνου Ευσταθίου μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του.

Καιρός: Ηλιοφάνεια και πρωινές ομίχλες

Ηλιοφάνεια και στη συνέχεια τοπικές νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική χωρά θα επικρατήσουν την Παρασκευή, ενώ θα υπάρχουν πρωινές ομίχλες στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Αλλάζουν όλα στην εφορία - Ενημερότητα μόνο για ένα μήνα

Πρόστιμα έως 100% για εκπρόθεσμη δήλωση ΦΠΑ και ΦΜΥ - Οι 25 αλλαγές που ισχύουν από το νέο έτος - Αυστηρότατες κυρώσεις για όσους υποβάλλουν δηλώσεις έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση 


«Σοκ» σε εφόρους και σε πολίτες από τις μεγάλες ανατροπές που ισχύουν τυπικά πλέον ήδη από χθες στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αλλά δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για αυτές ακόμη ούτε οι εφορίες, ενώ εκτιμάται ότι θα περάσουν και τουλάχιστον μία ως δύο εβδομάδες ακόμα μέχρι να ολοκληρωθούν και αν εφαρμοστούν στην πράξη όλες οι νέες ρυθμίσεις.

Κατονόμασε πρώην αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ για τις μίζες ο Ευσταθίου

«Λαβράκια» φαίνεται να βγαίνουν από την απολογία του Παναγιώτη Ευσταθίου για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.


 Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας κατονόμασε ως αποδέκτες παράνομων πληρωμών υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων πρώην αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στράτου και Ναυτικού στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Αυτά ακούει ο Στουρνάρας: 150 εκ. ευρώ έπαιξαν στα καζίνο οι Έλληνες τις γιορτές!

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος στον τζόγο καθώς οι Έλληνες έπαιξαν στις «τσόχες» και τους κουλοχέρηδες 150 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια των εορτών!


Αν και το ποσό είναι μεγάλο, η μείωση αγγίζει το 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ ο συνολικός τζίρος έχει μειωθεί περίπου στο μισό σε σχέση με πριν από 6 χρόνια.

Γυναίκα-φάντασμα στη showbiz - Ποιοι έπεσαν στα δίχτυα της

Μια γυναίκα-φάντασμα έχει ανάψει φωτιές στην ελληνική showbiz. Κυκλοφορεί τις νύχτες στα πιο γνωστά νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας, συστήνεται ως η πολύ γνωστή και καταξιωμένη –και επιτυχημένη- στιχουργός μεγάλων σουξέ, Ναταλί και δηλώνει πρόθυμη για καινούριες συνεργασίες, φυσικά με το αζημίωτο.

Σε ποιους οργανισμούς μπαίνει λουκέτο

Η κυβέρνηση ψάχνει να συμπληρώσει τον αριθμό των 15.000 απολύσεων μέσα στο 2014, ενώ στη διαθεσιμότητα θα ενταχθούν 12.500 άτομα. Διαθεσιμότητες και απολύσεις θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία «αξιολόγησης» και τη λογική της συρρίκνωσης και κατάργησης τουλάχιστον 12 νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. 


Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει σε ποιους οργανισμούς θα μπουν «λουκέτα». Ένας από αυτούς θα είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), η κατάργηση του οποίου συνδέεται με την απομάκρυνση 126 εργαζομένων. Εκτιμάται πως οι υπόλοιποι φορείς θα είναι μικρότερου μεγέθους και υπολογίζεται να σημάνουν την απόλυση έως 80 υπαλλήλων. 

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Σοβαρά επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού: Πέταξαν μολότοφ στα κελιά των μελών της Χρυσής Αυγής [βίντεο]

Ομάδα που είχε συγκεντρωθεί έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, πέταξε μολότοφ προς την μεριά της πτέρυγας που κρατούνται τα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Κλειστά και την Πέμπτη τα καταστήματα

Θα ανοίξουν στις 3 Ιανουαρίου, λειτουργώντας και πάλι σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο


Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα.

Στον Βέρτη και τον Αργυρό έκανε πρωτοχρονιά η Οικονομική Αστυνομία

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης της Αττική. 


Στο πλαίσιο αυτό, εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν κατά την αλλαγή του χρόνου, από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στην περιοχή του Ελληνικού.

Μπαράζ συλλήψεων για τζόγο σε όλη την Ελλάδα

Δεν άφησαν τους τζογαδόρους να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα! Με αλλεπάλληλες εφόδους οδήγησαν στον εισαγγελέα συνολικά 25 άτομα και κατέσχεσαν περισσότερα από 15.000 ευρώ!


Στη Λάρισα, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν ένα καφενείο όπου είχαν τεθεί σε λειτουργία 13 υπολογιστές που έπαιζαν τα απαγορευμένα παιχνίδια «φρουτάκια» και «τρίλιζα» και όχι μόνο.

Ολες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και δόσεων για την εφορία

Τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους για το 2014 ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος θα ξεκινήσει στις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.

Πρωτοχρονιά με κρύο & καταιγίδες

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Πρωτοχρονιά . Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΗ!


Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο 53χρονος που «κατέβαζε» υλικό παιδικής πορνογραφίας σε καφετέρια στο Βύρωνα

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 53χρονου, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που «κατέβαζε» υλικό παιδικής πορνογραφίας σε καφετέρια στο Βύρωνα.


Πρόκειται για τον Παππά Μιχαήλ του Γεωργίου και της Δωροθέας, γεννημένος στις 23.08.1960 στο Βόλο Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος είχε πέσει στα χέρια της Αστυνομίας στις 19 Δεκεμβρίου.

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

Παράταση για την καταβολή τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε τελικά πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.


Όσο και εαν εμφανιζόταν ανυποχώρητος ο γενικός γραμματέας εσόδων Χ. Θεοχάρης, η παράταση δόθηκε εξαιτίας των ουρών σε τράπεζες και εφορίες.

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο 2014: Όλοι οι αριθμοί που κερδίζουν!

Ποιοι αριθμοί κερδίζουν από 1.000 έως 4 εκατομμύρια ευρώ!


Ο πρώτος αριθμός για το 2014 είναι ο 13859 της σειράς 26η κερδίζει 4 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός 13859 ανεξάρτητα από τη σειρά θα κερδίσουν 10.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δικαστική απόφαση μετατρέπει σε "αορίστου χρόνου" συμβασιούχους υπαλλήλους


Ο Δήμος Μαρκοπούλου ανακοίνωσε ότι, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες «νομικές μάχες» κερδήθηκε 



Πρόκειται για την υπόθεση Τακτικής Αγωγής Συμβασιούχων Υπαλλήλων - και 21 συμβασιούχοι υπάλληλοι - οι οποίοι είχαν κερδίσει αρχικά τη μάχη των ασφαλιστικών μέτρων - κατάφεραν να αποσπάσουν τη θετική απόφαση του Δικαστηρίου, όσον αφορά στην Τακτική Αγωγή που είχαν καταθέσει, κάνοντας έτσι το αποφασιστικό βήμα, προκειμένου να «λήξει επιτέλους η εργασιακή τους ομηρία, η οποία ξεκινά από 5 χρόνια και σε αρκετές περιπτώσεις εργαζομένων, ξεπερνά και τα 10 χρόνια» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαρκοπούλου, η οποία και συνεχίζει:

Παρατείνεται εκτάκτως το ωράριο στις εφορίες

Παράταση δίνεται σήμερα εκτάκτως στο ωράριο των εφοριών όλης της χώρας με σκοπό να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που περιμένουν στις τεράστιες ουρές που έχουν δημιουργηθεί κυρίως λόγω της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και της κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο Δ. Παπαχρήστος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε από τον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, που συνελήφθη χθες.



Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο κ. Παπαχρήστος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ MALL ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ

Φωτό αρχείου

Μισή ώρα περιθώριο έδωσε ο άγνωστος που τηλεφώνησε προειδοποιώντας ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Mall


Το τηλεφώνημα έγινε στο “Ποντίκι” ένα τέταρτο μετά τις 11:00. Ο άγνωστος είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο πάρκινγκ του Mall, χωρίς να αναφέρει όμως εάν μιλούσε για το Mall στο Μαρούσι σε εκείνο του Αγίου Δημητρίου.

Πάει το παλιό Δημόσιο: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μείωση γραφειοκρατίας το 2014

Πάει το παλιό Δημόσιο, ας γιορτάσουμε παιδιά…


Η διοικητική μεταρρύθμιση, η μείωση των διοικητικών βαρών και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και εντός του μεσοπρόθεσμου δεκαοκτάμηνου προγράμματος που έχουν αναλάβει η Λιθουανία, η Ελλάδα και η Ιταλία (η οποία ακολουθεί στην προεδρία).

«Έφυγε» ο «βασιλιάς» του Ελληνικού κοσμήματος Ηλίας Λαλαούνης

Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο πρωτοπόρος του ελληνικού κοσμήματος και φημισμένος διεθνώς χρυσοχόος, Ηλίας Λαλαούνης. 

Ο θάνατος του επήλθε προ ημερών, ενώ έγινε και η κηδεία του, αλλά έγιναν γνωστά μόλις σήμερα, μετά από επιθυμία της οικογενείας του.


Ο Ηλίας Λαλαούνης γεννήθηκε το 1920 στην καρδιά της Αθήνας κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Έχοντας εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση για πολλά χρόνια, το 1968 ίδρυσε τη δική του εταιρεία που σήμερα ονομάζεται Greek Gold-Ilias Lalaounis S.A. Αρχικά η επιχείρηση εγκαινίασε υποκαταστήματα σε ελληνικά νησιά, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε πρωτεύουσες της Ευρώπης όπως το Παρίσι, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, το Λονδίνο και πόλεις ανά τον κόσμο όπως τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Hong Kong. 

Πού εστιάζει η αντιτρομοκρατική για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη

Σε τρεις άξονες κινούνται οι έρευνες - Ο βασικός ύποπτος και οι συμπτώσεις με το παρελθόν - Οι λεπτομέρειες του «χτυπήματος»


Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη – περίμεναν χτύπημα σε οικονομικό στόχο και γι' αυτό και δεν είχαν λάβει αυξημένα μέτρα φρούρησης – οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής κάνουν λόγο για μια επίθεση από τα παλιά με πολλούς συμβολισμούς και προσοχή στις λεπτομέρειες… 

Η Αθήνα υποδέχεται το νέο έτος κάτω από την Ακρόπολη

Υποδοχή του 2014 με πυροτεχνήματα και υπό τους ήχους των κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου


Με μουσικές θα γεμίσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, που θα κορυφωθούν στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου κάτω από την Ακρόπολη.

Μια ώρα πριν την αλλαγή του χρόνου θα σταματήσουν απόψε τα δρομολόγια των ΜΜΜ

Τα τελευταία δρομολόγια του ΗΣΑΠ από Πειραιά και Κηφισιά θα ξεκινήσουν στις 22:20, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 22.00


Γύρω στις 23:00 θα σταματήσουν σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς τα δρομολόγια των μέσω μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Έρχεται το νομοσχέδιο για το κλείσιμο δώδεκα οργανισμών

Σε δεύτερο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η κατάργηση της επετηρίδας για την επιλογή προϊσταμένων στο δημόσιο

Δύο νομοσχέδια που θα αφορούν στη συγχώνευση και  κατάργηση 12 νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ), αλλά και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα θα προωθήσει το 2014 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Έδωσαν με τη βια ηρωίνη στη 17χρονη για να τη βιάσουν

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του μυστήριου θανάτου της 17χρονης που είχε έρθει στην Αθήνα από τα Γιάννενα με τους γονείς της για να περάσει τα Χριστούγεννα.


Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η νεαρή κοπέλα έφυγε από το φιλικό σπίτι όπου φιλοξενούνταν με τους γονείς της για να συναντήσει έναν άνδρα που είχε γνωρίσει μέσω Facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...