Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η ΞΕΦΤΙΛΑ: Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. του ΚΚΕ στο άρθρο 99 !

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε την Παρασκευή, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση… λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ.
 

Communist Party of Greece
Image via Wikipedia
Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011.


Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών λήξεως των δόσεων. Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων της επιχείρησης.

Ήδη μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ο κυριότερος εκ των μετόχων της εταιρείας, το ΚΚΕ, κατέθεσε στο ταμείο της, πέραν των ήδη κατατεθειμένων μέχρι την 31/12/2010 ποσών, άλλα 2.671.000 ευρώ, για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση και την αντιμετώπιση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, ενόψει της οικονομικής κρίσης. Έτσι το συνολικό μέχρι την 30/4/2011 ποσό των καταθέσεων των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανερχόταν στα 7.118.565,30 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της εταιρείας κατά την χρονιά που πέρασε, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ «αντιμετωπίζει (και) εξωγενείς κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεδομένου ότι η οικονομική αυτή κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου του Τύπου».

Όπως αναφερόταν στην οικονομική έκθεση της χρήσης του 2010 «η διοίκηση της εταιρείας αποδεδειγμένα παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις στην αγορά και όπου χρειάζεται και έχει τη δυνατότητα αντίδρασης προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε συνθήκες».
Enhanced by Zemanta

2 σχόλια:

  1. Που ειναι η ξεφτίλα? Οτι η τυποεκδοτική δεν εχει κέρδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΞΕΦΤΙΛΑ είναι ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σήκωνουν τον κόσμο ανάππδα οταν μια επιχείρηση κάνει αίτηση για το άρθρο 99 και τώρα το χρησιμοποιούν για να αφήσουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ όσους συνεργάζονταν στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ....
    Και κάτι ακόμη: ΟΣΑ χρόνια η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ είχε κέρδη τα "τσέπωνε" ο εργοδότης, δηλαδή το ΚΚΕ. Τώρα που έχει ζημιές ΔΕΝ βάζει το χέρι στην τσέπη αλλά ΛΟΥΚΕΤΟ!
    Αυτό κάνουν και οι καπιταλιστές που κατηγορεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...