Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δέκα εκατ. δολ. ζητεί ο Χούλιο Ιγκλέσιας από το ψευδοκράτος

Αγωγή εναντίον του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο κατέθεσε ο διεθνούς φήμης ισπανός τραγουδιστής κ. Χούλιο Ιγκλέσιας, απαιτώντας να του καταβληθεί το ποσό των 10 εκατ. δολ. επειδή τον εξαπάτησαν.

Στην πραγματικότητα ο δημοφιλής καλλιτέχνης καταθέτει αγωγή εναντίον ενός ανύπαρκτου κράτους, με το οποίο όμως είχε υπογράψει συμβόλαιο για συναυλία στα Κατεχόμενα. Μάλλον, όπως ειπώθηκε τότε στη Λευκωσία, δεν γνώριζε τι υπέγραφε ή δεν γνώριζε με ποιον υπέγραφε το συμβόλαιο.

Οταν όμως πληροφορήθηκε τι ακριβώς συμβαίνει (είχε κατακλυσθεί το Ιντερνέτ και το facebook του με μηνύματα διαμαρτυρίας που τον καλούσαν να μην πάει σε ανύπαρκτο κράτος και να πραγματοποιήσει συναυλία), ο κ. Ιγκλέσιας ακύρωσε τη συναυλία, λέγοντας ότι εξαπατήθηκε αφού το κατοχικό καθεστώς δεν είναι κράτος, αλλά ένα παράνομο μόρφωμα.

Είχε προηγηθεί και ερώτηση βουλευτών προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία εζητείτο να συλληφθεί όποιος πολίτης της Ευρωπαϊκής Eνωσης εισερχόταν παρανόμως στην Κύπρο από το κατοχικό (και παράνομο) αεροδρόμιο της Τύμπου.

Oταν ο διάσημος τραγουδιστής ακύρωσε τη συναυλία καταγγέλλοντας παράλληλα το ψευδοκράτος, η τουρκοκυπριακή εταιρεία που θα διοργάνωνε τη συναυλία απαίτησε την επιστροφή 300.000 δολαρίων τα οποία ισχυριζόταν ότι είχε δώσει προκαταβολή στον τραγουδιστή.
Αντί, όμως επιστροφής χρημάτων, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων (που αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελευθέρος») της κοινοποιήθηκε αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Ουάσιγκτον. Στην αγωγή το ψευδοκράτος παρουσιάζεται ως ένα μόρφωμα τύπου μαφίας που ιδρύθηκε με σκοπό το οικονομικό κέρδος. Επεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...