Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αγ. Παντελεήμονας: Οικογενειακή τραγωδία - Σκότωσε την ανιψιά του και αυτοκτόνησε


Ένας οικογενειακός καβγάς είχε τραγική κατάληξη σήμερα το απόγευμα σε σπίτι στον Αγ. Παντελεήμονα.

Ένας 74χρονος λογομάχησε με την 32χρονη και τη σκότωσε με πυροβόλο όπλο. Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος αυτοκτόνησε!

Τους δύο σορούς βρήκαν συγγενείς που ειδοποίησαν την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 74χρονος έπασχε από αλτσχάιμερ.


Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα πιθανό να είναι ανιψιά του δράστη.

Οι γείτονες είπαν στην αστυνομία ότι άκουσαν έντονους διαπληκτισμούς από το διαμέρισμα και στη συνέχεια πυροβολισμούς.

Σάλος με την απειλητική επιστολή κατά της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας


Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η επιστολή που έφτασε στα γραφεία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και με την οποία απειλούνται όλοι οι Μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας ότι αν δεν φύγουν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα δολοφονηθούν!

Στο σημείωμα που έχει φόντο το σήμα της Χρυσής Αυγής  αναφέρονται τα εξής:

«Μουσουλμάνοι Δολοφόνοι,

Μέχρι 30 Ιουνίου θα έχετε κλείσει τα μπουρδέλα σας στην Ελλάδα και θα έχετε πάει στο διάολο.

Από την 1η Ιουλίου και μετά όσοι είστε ακόμη εδώ θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα στο δρόμο.

Γ…ω το Ισλάμ σας, γ…ω το Κοράνι σας και γ…ω τις μάνες σας.

Θα χυθεί αίμα».

Σε ανακοίνωσή της η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας υπογραμμίζει:

«Το μήνυμα απευθύνεται στους Μουσουλμάνους και όχι γενικά στους μετανάστες (που προς το παρόν είναι στην κορυφή της ρατσιστικής ατζέντας) και αυτό είναι ενδεικτικό ότι είναι απροκάλυπτο το θρησκευτικό μίσος κατά συνανθρώπων.
Κάθε Μουσουλμάνος είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και άφοβος να υπερασπιστεί την πίστη του αδιαφορώντας για τη ζωή του. Εδώ βάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, βάλλεται το αίσθημα αλληλοσεβασμού και αρμονικής συνύπαρξης, μεταξύ συμπολιτών αλλά η ορθή αντιμετώπιση βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας που καλείται να διασφαλίσει ότι όλοι οι πολίτες της απολαμβάνουν ισονομία και ότι δεν είμαστε έρμαιο σε κάθε ασύμμετρη απειλή».

Bloomberg: Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη


Στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, καθώς η περιουσία του, σύμφωνα με το Bloomberg, φτάνει τα 72,7 δισ. δολάρια, αφού τη φετινή χρονιά παρουσίασε αύξηση 16%!

Οι υπόλοιποι εννέα που απαρίζουν  τη λίστα είναι:

• Κάρλος Σλιμ με 72,1 δισ. δολάρια. Απέκτησε την αυτοκρατορία μέσω των τηλεπικοινωνιών.
• Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway με 59,7 δισ. δολάρια
• Αμάνθιο Ορτέγκα της αλυσίδας ZARA με 56 δισ. δολάρια
• Ινγκβαρ Κάμπραντ, ή αλλιώς Mr Ikea με 55,6 δισ. δολάρια
• Τσαρλς Κοχ του ομίλου πετρελαίων, φυσικού αερίου και χημικών, Koch Industries με 45,2 δισ. δολάρια
• Ντέιβιντ Κοχ, αδερφός του Τσαρλς με 45,2 δισ. δολάρια
• Λάρι Ελισον, ο Αμερικανός Κροίσος με 41,6 δισ. δολάρια
• Κρίστι Γουόλτον με 37,9 δισ. δολάρια. Η μοναδική γυναίκα στη δεκάδα, χήρα του Τζον Γουόλτον, γιου του ιδρυτή της αλυσίδας λιανικής Wal Mat.
• Τζιμ Γουόλτον, ο κληρονόμος της οικογένειας με 36,1 δισ. δολάρια. Διαθέτει και 410 εκ. μετοχές της εταιρείας και ελέγχει τις εταιρείες Arvest Bank και Community Publishers.


Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ: Μπροστά η Ν.Δ. - Τελευταίο το ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με το «βαρόμετρο» της Metrisi η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά μία μονάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,4%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 10%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,6%, το ΚΚΕ 4,6% η Δημοκρατική Αριστερά 4,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,2%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,6 μονάδες ενώ στην ερώτηση αν «η τρικομματική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία» το 46,8% απαντά «ναι» και το 46,6% απαντά αρνητικά.

Εκανε πίσω η Τρόικα -Οχι απολύσεις τώρα -Στο τέλος του έτους τελικά οι απολύσεις από το Δημόσιο

Περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι βάσει των μνημονιοακών δεσμέυσεων της κυβέρνησης θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, πήραν παράταση μέχρι το τέλος τους έτους. Αν και η κυβέρνηση έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα από τους δανειστές για τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, συμφώνησαν στη διατήρηση των υπαλλήλων στις θέσεις τους μέχρι το τέλος του έτους.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή βάσει της νέας συμφωνίας η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για «έξοδο» 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά 15.000 υπαλλήλων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Ωστόσο, πλέον δεν αναφέρεται ως ορόσημο για τις πρώτες 2.000 απολύσεις ο Ιούνιος, ενώ η μόνη επισήμανση είναι ότι σημαντικό μέρος των 4.000 απολύσεων θα γίνει πριν από τη λήξη του έτους. Παράλληλα ισχύει η υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο και άλλων τόσων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ όπως επισημαίνεται η «πρώτη δόση θα αντληθεί από δεξαμενή 19.000 εργαζομένων σε υπηρεσίες υπουργείων.

Ποιες θα είναι οι δεξαμενές των απολύσεων από το Δημόσιο

Οι απολύσεις των υπαλλήλων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου που έκανε δεκτό η Τρόικα, θα προέλθουν από
  • τους επίορκους
  • τους πλεονάζοντες απο τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Οργανισμών
  • όσους αξιολογηθούν αρνητικά
  • τους υπαλλήλους που μέσω της κινητικότητας θα επιλέξουν εθελούσια έξοδο
  • αυτούς που μετά απο ένα χρόνο διαθεσιμότητας δεν θα καταφέρουν να αξιοποιηθούν

Καθηγήτρια ΕΜΠ: Δεν καθόμαστε πάνω σε πετρέλαια - Η Ελλάδα δεν θα ζήσει από τα κοιτάσματα

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει ποτέ μόνο από το πετρέλαιο, αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο χωρίς να έχει επιστημονική βάση, υποστηρίζει η Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της επιτροπής που επόπτευσε τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη.
Σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν κάθεται πάνω σε πετρέλαια και τονίζει πως όλα τα κοιτάσματα στο Κατάκολο, στον Πατραϊκό και στα Ιωάννινα είναι περίπου το πετρέλαιο μιας χρονιάς. «Για να σας το πω και αλλιώς, όσο πετρέλαιο έδωσε ο Πρίνος σε τριάντα χρόνια εμείς το καίμε σε ένα χρόνο».

Προσθέτει μάλιστα πως η αντίληψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί με τα πετρέλαια κάνει μεγάλο κακό στην κοινωνία. «Αντί να δούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε από την κρίση, επαναπαυόμαστε και περιμένουμε τα πετρέλαια».

Κλείνοντας αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ζήσει από το πετρέλαιο και λέει πως αυτό είναι ένα φανταστικό σενάριο. Μάλιστα αναφερόμενη στην άντληση πετρελαίου από το Ιόνιο και την Κρήτη τονίζει πως είναι ακόμη ένας στόχος μακρινός. «Ακόμα και αν είχαμε πιστοποιήσει το κοίτασμα, θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια για να το εκμεταλλευθούμε».

Σημάδια βελτίωσης για τη 16χρονη Μυρτώ -Επικοινωνεί και έχει κινητικές αντιδράσεις

Η μητέρα της Μυρτούς
Η περιπέτεια της και η βάρβαρη κακοποίηση που δέχθηκε από τον Πακιστανό δράκο στην Πάρο πριν από ένα χρόνο συγκλόνισε το πανελλήνιο. 

Σήμερα η 16χρονη πλέον Μυρτώ βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου και ετοιμάζεται για ένα ταξίδι ελπίδας στην Αμερική.

Αν και η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή, τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της υγείας της 16χρονης αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για ελπίδα πως θα τα καταφέρει.

Οπως αναφέρουν και τα ΝΕΑ το νεαρό κορίτσι έχει πλέον αρκετές αντιδράσεις. «Οταν υπάρχουν δίπλα της αγαπημένα πρόσωπα, όπως η μητέρα της, αλλάζει, γλυκαίνει το πρόσωπο της, είναι εμφανές ότι είναι ευχαριστημένη».

Υπενθυμίζεται πως το νεαρό κορίτσι που για πέντε ολόκληρους μήνες ήταν σε φυτική κατάσταση, διασωληνωμένη.

ΞΥΠΝΗΣΕ ο 12χρονος - Εκλαιγε συνεχώς και ζήτησε τη μητέρα του και τον αδερφό του

Συνήλθε από την καταστολή ο 12χρονος Ρώσος που είχε πέσει θύμα άγριας επίθεσης από έναν 20χρονος Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κρήτη. Το παιδί μόλις ανέκτησε τις αισθήσεις του ξέσπασε σε κλάματα και αμέσως ζήτησε να δει τη μητέρα του και τον αδερφό του.

Οι γιατροί είπαν πως ο μικρός θυμάται τη έχει συμβεί και τώρα το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο η κάκωση στο νωτιαίο μυελό του έχει προκαλέσει ακινησία στα κάτω άκρα.

Παράλληλα ο μικρός αναμένεται να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα και σε ορθοπαιδική επέμβαση για τραύμα που φέρει στο αριστερό του χέρι, πρόκειται για βλάβη του τένοντα, που εκτιμάται ότι είναι απολύτως αντιμετωπίσιμη.

Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε και το πρόγραμμα της φυσιοθεραπείας στο οποίο πρέπει να υποβληθεί το παιδί με δεδομένο ότι η μητέρα του επιθυμεί να γίνει η αποκατάσταση του 12χρονου στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του, όπως της προτάθηκε από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Τρόμος στις Κάννες -Αγνωστος απείλησε ηθοποιό και πυροβόλησε σε στούντιο [βίντεο & εικόνες] |


English: Christopher Waltz at the 2009 Cannes ...
 Christopher Waltz at  Cannes Film Festival. (Photo credit: Wikipedia)
Πανικός και τρόμος στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, όταν την ώρα που ο Christoph Waltz και ο Daniel Auteil έδιναν συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή, άγνωστος εισέβαλε στο στούντιο και με όπλο απείλησε τον Αυστριακό ηθοποιό.

Ευτυχώς οι άνδρες της ασφάλειας φυγάδευσαν τους ηθοποιούς και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος είχε πάνω του και χειροβομβίδα και απειλούσε να τινάξει το στούντιο στον αέρα.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου» δήλωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ Christoph Waltz

Το περιστατικό έρχεται μια μέρα μετά την κλοπή κοσμημάτων από ξενοδοχείο της πόλης. Υπενθυμίζεται πως κλάπηκαν από σουίτα ξενοδοχείο κοσμήματα του οίκου Chopard, αξίας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία προορίζονταν να τα φορέσουν οι ηθοποιοί στο κόκκινο χαλί.




Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Μπαίνει "χέρι" στις καταθέσεις όσων χρωστούν στο Δημόσιο

Όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πλέον θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο η εφορία να βάλει χέρι σε καταθέσεις και σε ποσά μισθών και συντάξεων και των λοιπών εισοδημάτων τους, τα οποία καταβάλλονται σε αυτούς μέσω τραπεζικών λογαριασμών…

Με μια νέα διάταξη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και να βάλει φρένο σε όσους σκέφτονται να μην πληρώσουν το Δημόσιο.

Προβλέπει ότι οι τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα κατασχεθέντα ποσά από λογαριασμούς καταθέσεων των ασυνεπών οφειλετών του Δημοσίου αμέσως, το πολύ μέσα σε διάστημα 10 ημερών από τη στιγμή που θα υποβάλουν τις δηλώσεις με τις οποίες αναφέρουν στο Δημόσιο ποια είναι ακριβώς τα υπόλοιπα των λογαριασμών αυτών.

Με την εφαρμογή της διάταξης αυτής θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιβολής του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών εις χείρας τρίτων. Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και άλλα εισοδήματα που εισπράττουν οι οφειλέτες του Δημοσίου μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Μέχρι σήμερα, τα χρήματα δεσμεύονταν μεν από τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά δεν αποδίδονταν εγκαίρως στα δημόσια ταμεία.

Τα νέα δεδομένα για τους μπαταχτσήδες προκύπτουν από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Κόλλια Τσαρουχά, για τα δεσμευμένα χρήματα οφειλετών στο Δημόσιο (κατάσχεση εις χείρας τρίτων), που όμως παραμένουν στη διαχείριση των τραπεζών και δεν αποδίδονται αμέσως στις οικονομικές υπηρεσίες, την ίδια ώρα που η είσπραξη νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί μόλις το 4% στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων.

Στο έγγραφο σημειώνεται ακόμη:

• «Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. έχει την υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο να επιδιώξει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο αναγκαστικά, ποινικά και λοιπά μέτρα, αθροιστικά ή μη (μεταξύ των οποίων και η επιβολή κατάσχεσης στα χέρια τρίτων, συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτικών ιδρυμάτων) για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου».

• «Στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει προστεθεί άρθρο με το οποίο καθιερώθηκε η υποχρέωση της απόδοσης των κατασχεθέντων στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος, χωρίς την τήρηση άλλης ειδικής διαδικασίας».

• Το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο ενίσχυσης και εντατικοποίησης του εισπρακτικού μηχανισμού, δίνει συνεχώς οδηγίες στους προϊσταμένους των ΔΟΥ για την εύρεση περιουσιακών στοιχείων και τη λήψη όλων των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, με ιδιαίτερη έμφαση στους μεγάλους οφειλέτες. Για τη διαχείριση των μεγάλων οφειλετών συστάθηκε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλών σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τους μνημονιακούς στόχους, φέτος θα πρέπει να εισπραχθεί 1,9 δισ. ευρώ από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές και το 24,5% των «φρέσκων» οφειλών, αυτών δηλαδή που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από την αρχή του έτους. Τα παλαιά χρέη ανέρχονται σε 55,1 δισ. ευρώ, ενώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» σε κατάστημα στη Σοφοκλέους

Χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκαν χθες σε κατάστημα στην οδό Σοφοκλέους, στην περιοχή της Ομόνοιας, στη διάρκεια... ελέγχων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Ειδικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 15.775 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, τσάντες και φουλάρια, αλλά και 26.000 σήματα απομίμησης διαφόρων εταιρειών, έτοιμα προς τοποθέτηση.

Για την υπόθεση συνελήφθη μία Κινέζα, υπεύθυνη του καταστήματος, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τ.Α. Ακροπόλεως. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ληστεία μαμούθ στις Κάννες! Μόνο τον Χρυσό Φοίνικα δεν έκλεψαν

Κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ έκαναν... φτερά από δωμάτιο ξενοδοχείου στις Κάννες  όπου είναι συγκεντρωμένοι πολλοί αστέρες του σινεμά λόγω του φημισμένου φεστιβάλ κινηματογράφου.

Τα κοσμήματα προορίζονταν να δανειστούν στις ηθοποιούς που θα παρελάσουν στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών. υπάλληλος του φημισμένου Ελβετικού οίκου κοσμημάτων Choppard είχε νοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο της πόλης και εκεί φυλάσσονταν τα πανάκριβα κοσμήματα.

Τα είχε βάλει σε χρηματοκιβώτιο, αλλά οι ληστές πήραν κι αυτό μαζί τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως στο χρηματοκιβώτιο περιέχονται κοσμήματα αξίας «άνω του ενός εκατ. δολαρίων».

Το καλό πάντως είναι πως ο Χρυσός Φοίνικας «είναι ασφαλής». Το επιβεβαίωσε πηγή του φεστιβάλ.

Έρχεται επίδομα και στους μακροχρόνια άνεργους και μίνιμουμ εισόδημα για τους φτωχούς

Πολιτικές για την κοινωνική πολιτική αναμένεται να ανακοινώσει τους επόμενους μήνες η Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, καθώς... αυτή την περίοδο οι αρχές αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν ένα δίχτυ, κοινωνικής ασφάλειας για τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα νέα κοινωνικά μέτρα θα περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ενισχυτικού σχεδίου για τους ανέργους, που θα προσφέρει κάποιο επίδομα και στους μακροχρόνια ανέργους, καθώς και την εξασφάλιση ενός μίνιμουμ εισοδήματος για τους φτωχούς, μέτρα που αναμένεται να ληφθούν απο τον Ιανουάριο του 2014, σε πιλοτική μορφή.

Οι αποφάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης και άλλες στρατηγικές για την ανεργία και τις κοινωνικές παροχές.

Ψαριανός: Παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας από την «Χρυσή Αυγή»

Παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας από την «Χρυσή Αυγή» καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο Γρηγόρης Ψαριανός της ΔΗΜΑΡ και αναφέρει:

"Στα καινούργια γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων 131, υπάρχει  αναρτημένη στο μπαλκόνι του πενταόροφου κτιρίου Ελληνική Σημαία, η οποία στο κέντρο έχει τον μαίανδρο – σύμβολο του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται σαφώς για παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 181 του ποινικού κώδικα περί προσβολής συμβόλων του Ελληνικού κράτους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 (δύο) ετών.
Κατόπιν τούτου,

ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  • Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στην Βουλή των Ελλήνων;

Ο ερωτών Βουλευτής
                                                              Γρηγόρης Ψαριανός"

Κρητικός νευροχειρούργος στο βιβλίο Γκίνες για σπάνια επέμβαση

Άρωμα Κρήτης στο βιβλίο Γκίνες υπάρχει αρκετό, αλλά ο μοναδικός Έλληνας νευροχειρουργός που μπήκε στο βιβλίο για μια ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση που πραγματοποίησε είναι ο Γιώργος Αρχοντάκης. 
Πρόκειται για μία επέμβαση που έκανε το 2002 σε ένα νεαρό τότε φοιτητή, λάτρη του ψαροντούφεκου που πριν από την κατάδυση είχε ένα ατύχημα το οποίο λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Μάλιστα, το παλικάρι όχι μόνο κατάφερε να ζήσει, αλλά χαίρει αυτή τη στιγμή άκρας υγείας, ενώ συνεχίζει να ασχολείται ακόμα με το ψαροντούφεκο, αφού είναι από τις μεγάλες του αγάπες.

Σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση το καμάκι είχε καρφωθεί στο λαιμό του και είχε βγει από την κρανιακή κάψα περνώντας μέσα από τον εγκέφαλο. Είχε πάει για ψαροντούφεκο στο Ακρωτήρι Χανίων και για άγνωστο λόγο τού έφυγε το καμάκι λίγο πριν μπει στη θάλασσα. Εμεινε εκεί περίπου μισή μέρα, μέχρι που εντοπίστηκε από μια ομάδα δυτών που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο και τον έφερε στο νοσοκομείο Χανίων. Για να βγάλουν οι γιατροί το καμάκι από τα σημεία που είχαν καρφωθεί στο κεφάλι του νεαρού ειδοποιήθηκαν μέχρι και άνδρες της Πυροσβεστικής, που έφτασαν στο νοσοκομείο προκειμένου να βοηθήσουν στο κόψιμο του σιδερένιου αντικειμένου που είχε τραυματίσει τόσο σοβαρά τον νεαρό άνδρα.

Η εγχείρηση αυτή έκανε γνωστό τον Γιώργο Αρχοντάκη σε όλο τον κόσμο. Ο νευροχειρουργός έδωσε συνεντεύξεις σε πολλά ξένα δίκτυα, όπως το CNN, όπου όλοι μίλησαν για εκείνον με διθυραμβικά σχόλια τόσο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία όσο και για την προσωπικότητά του. Από τότε έχουν περάσει οκτώ χρόνια, ο νεαρός τότε φοιτητής είναι σήμερα πολύ καλά στην υγεία του και επισκέπτεται αρκετά συχνά τους γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων για να τον εξετάσουν ώστε να είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν συντρέχει πλέον κανένας απολύτως κίνδυνος.
prismanews.gr

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Συνελήφθη 26χρονος για φόνο 39χρονης που αγνοείτο

Ένας 26χρονος συνελήφθη το απόγευμα στον Πειραιά για τη δολοφονία μιας 39χρονης, που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στο Πόρτο Γερμενό
Η άτυχη κοπέλα αγνοείται από την Τετάρτη 15/05 και οι οικείοι της είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εγκληματική ενέργεια οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο.

Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η ασφάλεια Πειραιά η οποία διενεργεί προανάκριση.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ως πιθανότερο εκδοχή, να πρόκειται για ερωτικό έγκλημα.

Και ο δεύτερος ληστής της Λάρισας, δραπέτης των Τρικάλων

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων είναι και ο δεύτερος δράστης της ληστείας που διαπράχθηκε χθες το πρωί στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 41χρονο Αλβανό ο οποίος απέδρασε μαζί με τον Κλεμέντ Κάλα, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν επισήμως χθες από τις φυλακές.

Πρόκειται για τον  MURATAJ ADMIR ή KRISTAQ του AZEM ή AINET ή AINER και της MARIA , ο οποίος γεννήθηκε την 01-08-1972 στην Αλβανία.

Θυμίζουμε ότι η ληστεία σημειώθηκε στις 08:45 της Πέμπτης στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι δύο δράστες χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο υποκατάστημα και απείλησαν τους υπαλλήλους με δύο καλάσνικοφ.

Κατόπιν, διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους σάκο που περιείχε περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί οτι οι ληστές διέφυγαν από ανοικτό παράθυρο του ημιορόφου που βγάζει σε παρακείμενη νεοαναγειρόμενη οικοδομή.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΑΘΗΝΑ: Συνελήφθη 50άχρονος, ο οποίος ασελγούσε σε ανήλικο

Πενηντάχρονο Χιλιανό που ασελγούσε σε ανήλικο συνέλαβε η αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία ο συλληφθείς τον Ιούλιο του 2012 είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 8χρονου αγοριού, το οποίο η μητέρα του, του είχε εμπιστευθεί για φύλαξη, στον κοινό χώρο εργασίας τους.
Εναντίον του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης παιδιού, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της πορνογραφίας ανηλίκων και παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Κατά την έρευνα στο σπίτι του πενηντάχρονου ανάμεσα σε άλλα βρέθηκαν τριάντα δύο βιντεοκασέτες, σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ζωγραφιές σε χαρτί με περιεχόμενο ανηλίκους, φωτογραφίες με γυμνά ανήλικα παιδιά, μαστίγιο, ιδιόχειρο σημείωμα με διεύθυνση σελίδας πορνογραφικού υλικού ανηλίκων και κάρτες μνήμης.

Στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια (σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, mini DVD, memory stick) βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας και απεστάλησαν για περαιτέρω εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παριζάκι ΝΙΚΑΣ με... πέταλα, αποσύρεται από την αγορά -Βρήκαν DNA αλόγου!

Σε δειγματοληψία πάριζας με την εμπορική επωνυμία “Πάριζα ΝΙΚΑΣ σε φέτες” προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), έπειτα από τακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δείγμα έφερε την επισήμανση “Ανάλωση έως : 17.6.2013″ και παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλμ Αθηνών – Λαμίας,  στον Άγιο Στέφανο.

Στο εν λόγω προϊόν, βάσει εργαστηριακής ανάλυσης, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (εκτιμώμενο ποσοστό DNA αλόγου στο σύνολο του DNA < 1% και > 0.1%).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση.

Προβάδισμα μιας μονάδας δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση

Ρευστό παραμένει το πολιτικό σκηνικό, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν συνεχώς μικρές διαφορές στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρωτιά να εναλλάσσεται.

Αυτή τη φορά, στη δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisis» για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 21,4% έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10% και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,6%, ΚΚΕ με 4,6%, Δημοκρατική Αριστερά με 4,5% και τελευταίο από τα κόμμα που έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση το ΠΑΣΟΚ με 4,2%.

Αξιοπρόσεκτο είναι παράλληλα και το γεγονός πως ένα ποσοστό 21,7% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψήφιζε σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Tα 102 πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλα δημόσια έγγραφα που μπορείτε να βγάλετε από τον υπολογιστή του σπιτιού σας

Ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, θα μπορούν να «συναλλάσσονται» με τη Δημόσια Διοίκηση οι πολίτες για τη διεκπεραίωση 102 υπηρεσιών, όπως η έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών. Ετσι απαλλάσσονται από την υποχρέωση, να επισκεφθούν αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλουν αίτηση, είτε για να παραλάβουν έγγραφο.

Οι τυποποιημένες αυτές διαδικασίες του ΕΡΜΗ βρίσκονται στην αρχική σελίδα,(http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) κάτω από τον τίτλο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».

Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι ο πολίτης πρέπει να έχει εγγραφεί ως χρήστης στην πύλη του «ΕΡΜΗΣ» και να μεταβεί στη συνέχεια για επιβεβαίωση της ταυτότητάς του σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Εκεί θα πρέπει να βεβαιώσει -προσκομίζοντας και την αστυνομική του ταυτότητα- ότι είναι ο κάτοχος συγκεκριμένου ηλεκτρονικού «λογαριασμού» στη συγκεκριμένη πύλη. Η διαδικασία της εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας γίνεται μία και μόνη φορά για κάθε πολίτη, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιονδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του. Ο πολίτης αποκτά μία ηλεκτρονική θυρίδα στην «ΕΡΜΗΣ», στην οποία τοποθετούνται από τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσίες τα αιτούμενα έγγραφα.

Ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει περαιτέρω τα ηλεκτρονικά έγγραφα που θα λαμβάνει στη θυρίδα του, προωθώντας τα όπου χρειάζεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Οι 102 υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του ΕΡΜΗ είναι οι εξής: 

1. Αίτηση - δήλωση συνταξιούχου για αλλαγή διεύθυνσης (Γ.Λογιστήριο του Κράτους/Συντάξεις Δημοσίου)
2. Αίτηση καταγγελίας καταναλωτή στα ΚΕΠ
3. Αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)
4. Αντικατάσταση απωλεσθέντος βιβλιαρίου κλάδων σύνταξης και πρόνοιας από το ΤΣΑΥ
5. Βεβαιώσεις περί τροποποίησης ή μη καταστατικών Α.Ε., περί μη ανάκλησης άδειας σύστασης Α.Ε., περί του ισχύοντος Δ.Σ., περί καταβεβλημένου κεφαλαίου Α.Ε. και λοιπών στοιχείων καταχωρημένων στο Μητρώο Α.Ε.
6. Βεβαίωση για το χρόνο επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
7. Βεβαίωση καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση από ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ
8. Βεβαίωση μη οφειλής για συμμετοχή σε διαγωνισμούς από ΟΑΕΕ-πρώην ΤΕΒΕ
9. Βεβαίωση περί μη ασφάλισης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
10. Βεβαίωση περί μη συνταξιοδότησης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
11. Βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας Ν. 2084/92, για θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τη ΔΟΥ (ΟΑΕΕ - πρώην ΤΕΒΕ)
12. Βεβαίωση του ποσού της επιδοτούμενης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ
13. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος καυσίμων
14. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε απροστάτευτα παιδιά
15. Βεβαίωση χορήγησης επιδόματος σε μοναχικά άτομα άνω των 65 ετών και ανασφάλιστα άτομα
16. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ανασφάλιστων τετραπληγικών - παραπληγικών και ακρωτηριασμένων
17. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης Βαριά Νοητικά Καθυστερημένων (Β.Ν.Κ.)
18. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης κωφαλαλίας
19. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία
20. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από AIDS
21. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από αιμορροφιλία
22. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία
23. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε σπαστικά άτομα
24. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τετραπληγικών - παραπληγικών ασφαλισμένων του δημοσίου
25. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας
26. Βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης χανσενικών
27. Βεβαίωση χρόνου μη επιδοτούμενης ανεργίας ΟΑΕΔ
28. Βεβαίωση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο στους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ε.Κ.Α.Μ. και στο Τ.Ε.Ε.Μ (Ν. 1813/1988, άρθρα 20 παρ. 3 και 47 παρ.1)
29. Δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ιατρικής του ΔΟΑΤΑΠ της εξεταστικής περιόδου του εκάστοτε έτους
30. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης ασφαλισμένου για αλλαγή διεύθυνσης
31. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για έκδοση βεβαίωσης χορήγησης μερίσματος
32. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μερισματούχου για προεξόφληση μερισμάτων
33. Διεκπεραίωση αίτησης - δήλωσης μετόχου για τη χορήγηση βεβαίωσης εξόφλησης οφειλής (ΜΤΠΥ)
34. Έγγραφή –Πιστοποίηση Εργοδότη για χρήση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προκειμένου να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω Κ.Ε.Π. η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.)
35. Εγγραφή στα μητρώα ασφαλισμένων του ΚΕΑΔ δικηγόρων ή ασκούντων δικηγόρων
36. Έκδοση βεβαιώσεων αδειών καταλληλότητας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων ζωικής προέλευσης
37. Έκδοση βεβαίωσης εγγραφής στο ΤΣΑΥ
38. Έκδοση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στο ΙΚΑ
39. Έκδοση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ
40. Έκδοση κτηνιατρικών υγειονομικών πιστοποιητικών προϊόντων ζωικής προέλευσης
41. Ενημέρωση καταναλωτή για τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και γενικά δικαιώματα καταναλωτή για την προστασία του
42. Καταχώρηση εγκατάστασης εκτροφής, προμήθειας, πειραματισμού Π.Δ. 160/91 (64, Α΄)
43. Πιστοποιητικό Σπουδών (ΙΕΚ, ΚΕΚ, Μαθητείας, ΤΕΕ Α' Κύκλου, ΤΕΕ Β' Κύκλου)
44. Πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας μικρότερης των 2 ισοδύναμων ζώων (πλην των οικοσίτων)
45. Χορήγηση άδειας εισαγωγής ζώντων ζώων από τρίτη χώρα
46. Χορήγηση ακριβούς αντιγράφου βαθμολογικής αντιστοιχίας - πράξης αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)
47. Χορήγηση αντιγράφου άδειας επάρκειας διδασκαλίας γλώσσας (λόγω απώλειας, καταστροφής της ήδη εκδοθείσας)
48. Χορήγηση αντιγράφου αποσπάσματος του διαγράμματος καθώς και του πίνακα που συνοδεύει μία κυρωμένη πράξη εφαρμογής (τελική ιδιοκτησία, υποχρεώσεις εισφοράς σε γη και χρήμα του ν. 1337/83)
49. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης
50. Χορήγηση αποσπάσματος πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΟΑΤΑΠ)
51. Χορήγηση βεβαίωσης αναπηρίας (Ν. 1579/1950)
52. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες δασκάλους ή νηπιαγωγούς
53. Χορήγηση βεβαίωσης αποδοχών για υπηρετούντες καθηγητές
54. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για ειδικό λογαριασμό πρόσθετων παροχών (ΤΣΜΕΔΕ)
55. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για κύρια σύνταξη ΤΣΜΕΔΕ
56. Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ
57. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (ΤΣΜΕΔΕ)
58. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογίας εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
59. Χορήγηση βεβαίωσης βαθμολογικής αντιστοιχίας (ΔΟΑΤΑΠ)
60. Χορήγηση βεβαίωσης για έγκριση ασφάλισης από τον ΟΓΑ - προώθηση δελτίου απογραφής για έκδοση βιβλιαρίου υγείας
61. Χορήγηση βεβαίωσης για το ομοταγές πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα ΑΕΙ της αλλοδαπής (ΔΟΑΤΑΠ)
62. Χορήγηση βεβαίωσης για το ύψος των μηνιαίων αποδοχών κύριας και επικουρικής σύνταξης από το ΝΑΤ
63. Χορήγηση βεβαίωσης εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου ιατρού
64. Χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
65. Χορήγηση βεβαίωσης Ζώνης Επιχειρήσεων Ν. 1854/1951
66. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών από το ΔΟΑΤΑΠ
67. Χορήγηση βεβαίωσης μη συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ
68. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη ασφάλισης στον ΟΓΑ
69. Χορήγηση βεβαίωσης περί μη συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ
70. Χορήγηση βεβαίωσης περί συνταξιοδότησης - διακοπής / αναστολής της συνταξιοδότησης και λοιπές βεβαιώσεις για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΓΑ.
71. Χορήγηση βεβαίωσης ποσού σύνταξης ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ)
72. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας Αστυνομικών Υπαλλήλων
73. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές δασκάλους ή νηπιαγωγούς
74. Χορήγηση βεβαίωσης προϋπηρεσίας για αναπληρωτές καθηγητές
75. Χορήγηση βεβαίωσης συνταξιούχου (ΤΣΜΕΔΕ)
76. Χορήγηση βεβαίωσης του Ν. 142/1974
77. Χορήγηση βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο, στους χειριστές ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Δ. 1041/1979, άρθρα 41 και 43)
78. Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος ΚΕΑΝ
79. Χορήγηση πιστοποιητικού αποφοίτησης από Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία
80. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής στα μητρώα αρρένων
81. Χορήγηση πιστοποιητικού εντοπιότητας
82. Χορήγηση πιστοποιητικού θαλάσσιας υπηρεσίας
83. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ανηλίκων
84. Χορήγηση πιστοποιητικού νοσηλείας ή εξέτασης σε εξωτερικά ιατρεία ενηλίκων
85. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
86. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για δασκάλους ή νηπιαγωγούς
87. Χορήγηση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης και μεταβολών για καθηγητές
88. Χορήγηση πιστοποιητικού φοίτησης σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) με ή χωρίς αναλυτική βαθμολογία
89. Χορήγηση υπηρεσιακού σημειώματος για την ανανέωση βιβλιαρίου υγείας στο διάστημα που δεν έχει εκδοθεί απόφαση συνταξιοδότησης
90. Χορήγησης βεβαίωσης χρόνου υπηρεσίας Αστυνομικών (Αστυφυλάκων – Αρχ/κων – Ανθυπαστυνόμων), Συνοριακών Φυλάκων και Ειδικών Φρουρών ( Ν. 2690/1999, άρθρα 4,5 και 12)
91. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ΙΚΑ
92. Βεβαίωση καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ στους παραγωγούς
93. Χορήγηση ανάλυσης αποζημιώσεων ΕΛΓΑ που καταβλήθηκαν στους παραγωγούς
94. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (Ειδικό Ληξιαρχείο)
95. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (Ειδικό Ληξιαρχείο)
96. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (Ειδικό Ληξιαρχείο)
97. Χορήγηση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας (για επιχειρήσεις - εργοδότες)
98. Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
99. Χορήγηση βεβαίωσης ενισχύσεων ΠΣΕΑ σε παραγωγούς (ΕΛΓΑ)
100. Χορήγηση βεβαίωσης ιθαγένειας (Εθνικό Δημοτολόγιο)
101. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης για ΟΓΑ (Εθνικό Δημοτολόγιο)
102. Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)

Enhanced by Zemanta

Στη φυλακή για φόνο ο αδελφός του Ολλανδού μαχαιροβγάλτη ανιματέρ

Ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη φαίνεται ότι έχει η οικογένεια του Ολλανδού μαχαιροβγάλτη ανιματέρ που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος 11χρονου Ρώσου στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο αδελφός του, Λορέντζο Σκρίβερ, έχει καταδικαστεί στις ΗΠΑ για το φόνο αστυνομικού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο E-net που επικαλείται δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας «De Telegraaf» ο αδελφός του Ολλανδού μαχαιροβγάλη συνελήφθη το Μάιο του 2007 στην Πενσυλβάνια για συνενοχή σε δολοφονία. Αυτή τη στιγμή εκτίει την ποινή του καθώς το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη μεταξύ 30 με 60 ετών.

Enhanced by Zemanta

Κομοτηνή: Βίασε διαδοχικά δύο κοπέλες - Κατηγορούμενος για ληστεία ο δράστης!

O δράστης απείλησε με μαχαίρι τις δύο κοπέλες που επέστρεφαν στο σπίτι τους και τις βίασε...

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ενός 24χρονου Έλληνα σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία. Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο δράστης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 15-11-2012, προσέγγισε τις δύο νεαρές κοπέλες και αφού τις έπεισε ότι φέρει μαχαίρι, τις οδήγησε σε ερημική τοποθεσία της Κομοτηνής, όπου συνεχίζοντας να τις απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει βία, τις βίασε.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία.  Ο δράστης δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Θεσσαλονίκη: Ληστής χαρίζει ζωή με τον θάνατό του - Έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού!

Ο ληστής βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό σε φούρνο - Από τη μάχη που ακολούθησε έπεσε νεκρός και η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση...

Με μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αποστέλλεται απόψε στην Ελλάδα το συκώτι  νεαρού άνδρα που πυροβολήθηκε από αστυνομικό ενώ επιχειρούσε ληστεία σε φούρνο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει το ήπαρ με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένει λήπτης για μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρωί της Δευτέρας ο νεαρός άνδρας πήγε να ληστέψει φούρνο σε προάστιο της Λευκωσίας υπό την απειλή μεγάλου μαχαιριού και βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική αποστολή έξω από τον φούρνο.

Ο επίδοξος ληστής αρνήθηκε να αφήσει το μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος τον πυροβόλησε αρχικά στο πόδι και στη συνέχεια, όταν προσπάθησε και πάλι να τον χτυπήσει με το μαχαίρι, τον πυροβόλησε στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Λευκωσίας ενημέρωσαν χθες την οικογένειά του ότι είναι κλινικά νεκρός και οι συγγενείς του έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για λήψη των οργάνων του για μεταμόσχευση.

Κεφαλλονιά: Χτύπημα στο βυθό - Αδερφή εναντίον αδερφού με ψαροντούφεκο!

Η γυναίκα που χτύπησε τον αδερφό της με ψαροντούφεκο σε θάλασσα της Κεφαλλονιάς κρατείται σε αστυνομικό τμήμα - Τι ψάχνει η αστυνομία...

H σύλληψη της γυναίκας έγινε αργά χθες το απόγευμα (16-05-2013) στον Άγιο Δημήτριο Ληξουρίου Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το thebest.gr, για άγνωστους λόγους τραυμάτισε στο χέρι με ψαροντούφεκο τον αδερφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια είχαν βουτήξει μαζί και κάποια στιγμή, ο νεαρός βγήκε τραυματισμένος. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των πρωταγωνιστών για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ατύχημα ή για σκόπιμο χτύπημα...

VIDEO - Ναζιστική πρόκληση από την Χρυσή Αυγή! Αποχώρησαν φωνάζοντας "Χάιλ Χίτλερ" μετά την αποβολή από την αίθουσα βουλευτή τους!

- Βουλευτής της Χρυσής Αυγής φώναξε τρεις φορές "Χάϊλ Χίτλερ" την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα
- Για την αποβολή Ηλιόπουλου κλήθηκε στην αίθουσα μέχρι και ο φρούραρχος της Βουλής
- Το επεισόδιο άρχισε όταν ξεκίνησε να βρίζει τον Αλέξη Τσίπρα
- Στην συνέχεια αποκάλεσε γίδια και ξεφτιλισμένους τους βουλευτές
- "Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς" του είπε ο Προεδρεύων
- ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια πρόκληση για την δημοκρατία όσα διαδραματίσθηκαν σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό που έγινε δεν ήταν ένα απλό περιστατικό έντασης όπως αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αυτό που έγινε ήταν τουλάχιστον ασέβεια και προσβολή αφού ακούστηκε να βγαίνει από τα χείλη βουλευτών του κόμματος η ναζιστική προσφώνηση "Χαϊλ Χίτλερ"!

Νωρίτερα, την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, όταν ήρθε η σειρά να συζητηθεί η ερώτηση του κ. Ηλιόπουλου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση του κ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ο μίστερ Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».
«Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα», τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Όμως ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε να αναφέρεται με τη συγκεκριμένη υβριστική φράση στον κ. Τσίπρα και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα.

Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις του τύπου «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».
«Σας αφαιρώ το λόγο», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ…», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Η συμμορία είστε εσείς και το απόκομμα από το οποίο προέρχεστε», ακούστηκε να λέει ο κ. Ηλιόπουλος.
«Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να μην γράφεται τίποτα. Μπορείτε να σταματήσετε; Φύγετε να μην σας διώξουμε με άλλον τρόπο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν συμμορφώθηκε ο κ. Δραγασάκης σηκώθηκε από τη θέση του εφαρμόζοντας το άρθρο 79 που ορίζει ότι «πριν στερήσει το λόγο από βουλευτή, ο πρόεδρος εγείρεται από τη θέση του και καλεί τον βουλευτή να σταματήσει αμέσως τη συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Αν δεν συμμορφωθεί, ο πρόεδρος απαγγέλλει την ποινή της στέρησης του δικαιώματος λόγου».

Με δεδομένη όμως την άρνηση του βουλευτή να υπακούσει στην εντολή του προεδρείου, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 80 «η απόφαση της Βουλής για τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή συνεπάγεται την περικοπή του ¼ της αποζημίωσής του».

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Π. Ηλιόπουλος: Ο Mister Αλέξης έκανε μια ερώτηση σούπα…
Γ. Δραγασάκης Να ακούσετε την απάντηση μου. Αυτά που λέτε είναι υβριστικά, θα με ακούσετε
Π. Ηλιόπουλος: Ποιο είναι υβριστικό;
Γ.Δραγασάκης: Την δική σας ερώτηση να αναπτύξετε, όλα τα άλλα είναι υβριστικά, υπάρχει άρθρο στον ΚτΒ που προβλέπει και συγκεκριμένς ενέργειες, και αποβολή από αίθουσα, διαφορετικά μέτρα
Π.Ηλιόπουλος: Αυτά που θέλετε
Γ.Δραγασάκης: Παρακαλώ φωνάξτε φρούραρχο
Π.Ηλιόπουλος: Χρυσή Αυγή και Κασιδιάρης και δεν θα απαντήσω; Το μίστερ Αλέξης εάν είναι προσβλητικό, συμμορία είναι ο ΣΥΡΙΖΑπου ανήκετε εσείς. Τρομοκράτες! Αντε ρε ξεφτιλισμένοι… αν μου αφαιρέσετε...  Πάλεψτε για το δημοκρατικό τόξο και εμείς για το ελληνικό τόξο, και πείτε ότι θέλετε, θα τα κρίνει λαός

Ο κ. Δραγασάκης έχει σηκωθεί όρθιος

Π.Ηλιόπουλος: Τον εθνικισμό δεν θα νικήσετε με κανένα νομοσχέδιο, αφαιρέσετε τον εαυτό σας από την έδρα, να μην ακούγεται το μικρόφωνο του

Γ. Δραγασάκης: Εαν δεν σταμνατήσει ο κύριος που μιλάει, τίποτα στα πρακτικά – μπορείτε να σταματήσετε;

(Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώνονται να φύγουν)

Γ. Δραγασάκης: Έτσι μπράβο, Καλή πρωτοβουλία. Φύγετε για να μην σας διώξουμε με άλλο τρόπο…

Την ώρα που αποχωρούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο κ. Δραγασάκης ανακοινώνει την αποβολή του κ. Π. Ηλιόπουλου από την αίθουσα και καταχειροκροτείται.

Γ.Δραγασάκης: Το προεδρείο άρθρο 80, επιβάλλει στον κ. Ηλιόπουλο σύμφωνα με τον ΚτΒ, μομφή και αποβολή από αίιθουσα.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους κάποιοι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την ώρα που αποχωρούσαν από την αίθουσα και είχαν βγει στους διαδρόμους αποκαλούσαν τον κ. Δραγασάκη "Κωλόγερο" και "Ξεφτίλα".

Επίσης, την ώρα που έβγαιναν από την αίθουσα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους ειρωνεύτηκαν φωνάζοντας χαιλ χίτλερ και τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής απάντησε φωνάζοντας 3 φορές Χαιλ Χίτλερ.

Πάτρα: Έμεινε στην φυλακή 5 μήνες ενώ ήταν αθώος - Απόφαση σταθμός για αποζημίωση!

Ο νεαρός απέδειξε την αθωότητά του και πλέον θα αποζημιωθεί με 29€ για κάθε μία από τις μέρες που έμεινε άδικα - όπως αποδείχθηκε - στην φυλακή...

Με 4.611 ευρώ θα αποζημιωθεί 36χρονος Αλβανός, ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος μέχρι να αθωωθεί. Ο 36χρονος είχε προφυλακιστεί –άδικα όπως αποδείχθηκε - για 159 ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, το οποίο έκρινε ότι θα πρέπει να αποζημιωθεί με το ποσό των 29 ευρώ ημερησίως.

Ο 36χρονος είχε κριθεί ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία που είχε γίνει στις 18 Ιουλίου 1998 σε βάρος βενζινοπώλη σε περιοχή της Αμαλιάδας. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ τον Νοέμβριο του 2001 καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 13 μηνών.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο 36χρονος συνελήφθη τελικά στις 4 Φεβρουαρίου 2012 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τότε ενημερώθηκε για την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και οδηγήθηκε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Σε δεύτερο βαθμό όμως κρίθηκε αθώος και τώρα περιμένει την αποζημίωσή του...

Σε απόγνωση οι 725 αδιόριστοι επιτυχόντες πυροσβέστες!

Σε απόγνωση βρίσκονται  οι 725 αδιόριστοι επιτυχόντες πυροσβέστες! Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι κινδυνεύουν να μην απορροφηθούν και ζητούν από την κυβέρνηση να εισακουστεί η έκκλησή τους...

Όπως τονίζουν οι αδιόριστοι επιτυχόντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετείχαν «στον πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα αξιοκρατικό και αδιάβλητο διαγωνισμό που προκήρυξε στις 13.12.2011 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά την επιτυχή συμμετοχή μας σε αθλητικές, υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και με βάση τα προσόντα μας κατετάγημεν ως διοριστέοι στους οικείους πίνακες που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 1379/ Γ/31.12.2012».

Η εκπαίδευσή τους διήρκησε μόλις τέσσερις μήνες στην Πυροσβεστική Ακαδημία και μετά ήταν καθ’ όλα έτοιμοι για παροχή υπηρεσίας

Αιφνιδιαστικά όμως και χωρίς να τους έχει προειδοποιήσει κανείς ενημερώθηκαν, πρόσφατα, ότι υπάρχει περίπτωση μη άμεσου διορισμού τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει ουσιαστικά σε κίνδυνο μη απορρόφησής τους…όπως τονίζουν!

Επικαλούμενοι την αξιοκρατική επιλογή στο δημόσιο τομέα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τονίζουν: «Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό στο πυροσβεστικό σώμα λόγω αθρόων αποχωρήσεων και υποστελέχωσης των κατά τόπους κλιμακίων - υπηρεσιών του. Δεν κινδυνολογούμε αλλά η μη άμεση απορρόφησή μας βλάπτει κατά προφανή τρόπο το αληθές δημόσιο συμφέρον, τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας. Η δαπάνη για την απορρόφησή μας είναι λοιπόν αυτονόητα μια από τις πλέον παραγωγικές για τη χώρα».

Ζητούν την απορρόφησή τους από τη φετινή χρονιά.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Μηδενικές δόσεις" για δανειολήπτρια νηπιαγωγό , από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Μεγάλη ανακούφιση έφερε η  υπαρ.242/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στην  Δημόσιο Υπάλληλο, διαζευγμένη ,μητέρα,  ενός τέκνου  , όπου για την ρύθμιση του χρέους  της  το δικαστήριο όρισε για την  παρούσα φάση μηδενικές καταβολές , για χρέος 74.450,74 Ευρώ σε δύο πιστώτριες Τράπεζες με  διάφορα Τραπεζικά προϊόντα Επίσης .της  Χορηγήθει περίοδος χάριτος  τεσσάρων ετών , μα προπάντων διεσώθη η "δυνητική" κατοικία της  που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη .   Συγκεκριμένα και σύμφωνα  με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η οποία μεσολάβησε στην ενημέρωση ,,στήριξη και  καθοδήγηση τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία μέσω του νομικού-οικονομοτεχνικού  Τμήματος, αλλά και δικαστικά μέσω του συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση Δικηγόρου των Χανίων κ.Ράνιας Μπουρδάκη, πρόκειται  για δημόσιο υπάλληλο που εργάζεται ως νηπιαγωγός  σε δημόσιο σχολείο, ηλικίας 45 ετών  , διαζευγμένη,  μητέρα  με ένα ενήλικο τέκνο ,το οποίο όμως  σπουδάζει και δεν μπορεί να εργαστεί, συντηρούμενο στην διαβίωση του αλλά και στις σπουδές του, όντως φοιτήτρια και από την μητέρα του..Τα εισοδήματα  της  της εν λόγω οφειλέτριας είναι ο μισθός της  και ένα  ενοίκιο από την κατοικία της στην Θεσσαλονίκη, συγχρόνως όμως καταβάλλει ενοίκιο καθώς μένει σε μισθωμένη κατοικία Η    δανειολήπτρια έχει περιέλθει χωρίς δική της  υπαιτιότητα σε  μόνιμη και διαρκή αδυναμία να πληρώσει τις οφειλές της λόγω της μείωσης του μισθού της από τις περικοπές που   εφαρμόζονται στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα λόγω της κρίσης που ξέσπασε  στην Χώρα και στην εφαρμοζόμενη πολιτική.. Περιουσιακά στοιχεία διαθέτει  μια κατοικία (διαμέρισμα) 67,50 τ.μ που βρίσκεται στην Θεσ/νίκη, του οποίου η εμπορική αξία εκτιμάται στις 65.000 Ευρώ, επίσης  έχει την υψηλή κυριότητα ενός διαμερίσματος στην Θεσ/νίκη 60 τ.μ  που η επικαρπία ανήκει στην μητέρα της. Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτό το διαμέρισμα , δεν κρίνεται πρόσφορο για ρευστοποίηση καθώς η δανειολήπτρια δεν έχει πλήρη κυριότητα.Επίσης  διέθεται και ένα Ι.Χ το οποίο εκποιήθηκε για αντιμετώπιση τρεχουσών βιοτικών αναγκών Συμπερασματικά: ¨Το δικαστήριο (Ειρηνοδικείο Χανίων) ορθά έκρινε
1)  ρυθμίζοντας τα χρέη της δανειολήπτριας σε μηδενικές  καταβολές στην παρούσα φάση , ορίζει  δε την  22-11-2013 δικάσιμο, για επανεξέταση τυχόν βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης (6μηνο επανεξέτασης) ως ο νόμος 3869/2010 ορίζει 2)Δίνει περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών  
΄3) Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία ενός διαμερίσματος  67,50 τ.μ  και ορίζει  μηνιαίες δόσεις των 230,20 Ευρώ χ 240 δόσεις  μετά την πάροδο τετραετίας
.4)Με προοπτική μη βελτίωσης των οικονομικών της, λόγω της ιδιότητας της δημοσίου υπαλλήλου, μίας επαγγελματικής ομάδας, που πλήγηκε ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση της Χώρας, όσο καμία άλλη, η εν λόγω δανειολήπτρια θα ωφεληθεί δηλ θα "κουρέψει"  χρέος κατά  19.202 Ευρώ, σώζοντας παράλληλα και όλα της τα περιουσιακά στοιχεία πρώτη και κύρια κατοικία αλλά και το διαμέρισμα στην Θεσ/νίκη που της ανήκει η κυριότητα.
  Συμπερασματικά:¨Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μια δίκαιη απόφαση από το Δικαστήριο , η οποία δίνει ανάσα στην δανειολήπτρια, την βοηθάει να ρυθμίσει τις οφειλές της,  της δίνεται τετραετής περίοδος  χάριτος, αφού  για μια  τετραετία δεν θα καταβάλλει κανένα Ευρώ, αλλά και μετά την πάροδο της τετραετίας την βοηθάει να σώσει το σπίτι της καταβάλλοντας δόσεις  σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της. Η΄Ενωση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τους συνεργάτες της που καθημερινά μοχθούν  προσφέροντας " δωρεάν" τις υπηρεσίες  τους  και την επιστημονική τους  γνώση ,στους καταναλωτές μέλη της ΄Ενωσης, όσο και στους δικαστές ,για τις τόσο ελπιδοφόρες αποφάσεις τους.
                            
                                                     Η Πρόεδρος της  Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,

                                                          Ιωάννα  Μελάκη

Σκότωσε τα παιδιά της και τα έκρυψε σε καταψύκτη!...

Μία Ρωσίδα κατηγορείται ότι σκότωσε τα νεογέννητα δίδυμα παιδιά της και τα έκρυψε επί πέντε χρόνια σε έναν καταψύκτη, στο υπόγειο του σούπερ-μάρκετ όπου εργαζόταν. 

Η 30χρονη γυναίκα συνελήφθη σήμερα στην περιοχή του Σβερντλόφσκ αφού εντοπίστηκαν νεκρά τα δύο βρέφη στον καταψύκτη του καταστήματος στην πόλη Βερχνιάγια Πίσμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής ερευνών, τα μωρά πιθανότατα πέθαναν από την έκθεσή τους στο ψύχος.

Η γυναίκα ομολόγησε ότι γέννησε τα δίδυμα αγοράκια το 2008 και αρχικά τα άφησε στο μπαλκόνι του σπιτιού της επειδή δεν τα ήθελε. Στη συνέχεια τα έβαλε στο ψυγείο της και τέλος έκρυψε τα πτώματά τους στον καταψύκτη του καταστήματος όπου εργαζόταν.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι ανακρίνονται και οι ιδιοκτήτες του σούπερ-μάρκετ ώστε να διαπιστωθεί γιατί επί πέντε χρόνια κανείς από την διεύθυνση του καταστήματος δεν είχε ελέγξει το περιεχόμενο του καταψύκτη.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συνολικά 25.000 εργαζόμενοι θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας

Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει στέλεχος του ΑΣΕΠ και θα συμμετέχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια των υπουργείων θα καθορίσει... με μοριοδότηση το πλεονάζον προσωπικό που αντιστοιχεί σε 12.500 υπαλλήλους μέχρι τον Ιούνιο, και άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι τα τέλη του έτους οι οποίοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας, από τα υπουργεία και τα ΝΠΔΔ.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησαν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης για την υλοποίηση των περιγραμμάτων θέσεων.

Το υπουργείο προσπαθεί να τρέξει το σχέδιο για την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων από όπου θα προκύψουν 25.000 πλεονάζοντες υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.

Η Νικολούλη ρίχνει φως στην υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου

Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου αυτή την Παρασκευή, 17 Μαΐου.

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου με τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής. Τι εντόπισε η έρευνα του γενετιστή στο πορτμπαγκάζ πέρα από το αίμα και το DNA του Μάριου; Πού οδηγούν οι εξελίξεις; Γιατί αντέδρασε με ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ; Οι ευθύνες και οι παραλείψεις της… Τι μέλλει γενέσθαι με τους επτά που έχουν προφυλακιστεί;

Ακόμη, η μεθοδική και βαθιά έρευνα της εκπομπής συνεχίζεται και σε άλλο ένα θρίλερ. Θα δώσει η επιστήμη και σ’ αυτή την υπόθεση την απάντηση που δεν έχουν δώσει οι Αρχές;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Δημοσκόπηση Public Issue: ΣΥΡΙΖΑ 28%, ΝΔ 27,5%

Προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση που έγινε από την Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στο διάστημα 10-15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την εκτίμηση της πολιτικής επιρροής των κομμάτων, το 28% των 1.031 ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα, δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενο εκλογών, ενώ το 27,5% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις είναι η Χρυσή Αυγή που συγκεντρώνει ποσοστό 11,5%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 6,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%.

Παράλληλα, ένα ποσοστό 8,5% των ερωτηθέντων δηλώνει πως αν γίνονταν εκλογές θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ανατρέπεται στην ερώτηση για την παράσταση νίκης, το κόμμα που πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι θα κέρδιζε σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Εκεί, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το προβάδισμα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι η πρώτη επιλογή των ερωτηθέντων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40%, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πιάνει» μόλις 30%. Ακόμα, ένα ποσοστό 28% εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο καταλληλότερος.

Τέλος, μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς ένα ποσοστό 47% πιστεύει πως η χώρα θα οδηγηθεί νωρίς στις κάλπες, ενώ το 45% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Tην ενοχή του παιδεραστή Σειραγάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του προπονητή Νίκου Σειραγάκη, με την απολογία του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr η Εισαγγελέας ανέφερε: Δεν γίνεται για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ να τρως ισοβια και για παιδεραστία με τόσα θύματα η ανώτερη ποινή να είναι 25 χρόνια! Υπάρχει νομικό κενό...".

Η υπόθεση δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά για την υπόθεση παιδεραστιας που βαρύνει τον Σειραγάκη.

Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία στις 17.30 και συνέχισε στις 19.30, οπότε και θα επανέλθουν δικαστές και ένορκοι για να ανακοινωθεί η απόφαση. Όπως αναφέρει το prismanews, η Εισαγγελέας της Έδρας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για να του δοθούν τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και του πρότερου έντιμου βίου.

Στην απολογία του φέρεται πως εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δεν παραδέχτηκε κακοποίηση των 52 ανηλίκων για τα οποία κατηγορείται.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του παιδεραστή Σειραγάκη για 46 από τα 48 συνολικα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται καθώς επίσης και για πέντε πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται.

Δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ο ένας ληστής της Λάρισας

Από τις φυλακές Τρικάλων είχε δραπετεύσει ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη ληστεία που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον Cala Klement υπήκοο Αλβανίας.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο τραπεζικό κατάστημα στο κέντρο της Λάρισας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, και σύμφωνα με πληροφορίες έφυγαν παίρνοντας περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της τράπεζας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...