Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σε ταχυδρομεία και τράπεζες με κωδικό οι πληρωμές οφειλών από την 1η Ιουνίου

«Λουκέτο» βάζουν από την 1η Ιουνίου τα ταμεία των εφοριών. Φόροι και χρέη των πολιτών θα πληρώνονται... μετά την ημερομηνία αυτή μέσω των τραπεζών και τα ΕΛΤΑ.

Σήμερα, η πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών γίνεται παράλληλα στις ΔΟΥ, τις τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Όμως, από την 1η Ιουνίου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στις τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ., πλην εξαιρετικών περιπτώσεων κατόπιν έγκρισης του προϊσταμένου της Εφορίας.
Η πληρωμή των οφειλών θα γίνεται με τη χρήση του μοναδικού κωδικού, ο οποίος ονομάζεται Ταυτότητα Οφειλής (Τ.Ο.) και Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής (ΤΡΟ) αντίστοιχα στα ΕΛ.ΤΑ. ή σε κάθε τράπεζα, χωρίς να είναι απαραίτητη η διατήρηση λογαριασμού καταθέσεων από την πλευρά του οφειλέτη. Με τους κωδικούς αυτούς ο φορολογούμενος θα μπορεί να καταβάλλει είτε το σύνολο είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τους κωδικούς μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), από το ειδοποιητήριο που θα λαμβάνουν από τη ΓΓΠΣ και από τις εφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...