Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Επίθεση στη Μέρκελ από τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών για τις εξαγωγές όπλων


Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Γερμανικού Κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ επειδή επέτρεψε να αυξηθούν ραγδαία οι εξαγωγές όπλων, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του θα θέσει τέλος στο πρόβλημα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, θα διεκδικήσει την καγκελαρία για λογαριασμό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Μέρκελ και σε πρόσφατες δηλώσεις του χαρακτήρισε «σκάνδαλο» το γεγονός ότι η Γερμανία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων, θέμα ιδιαίτερα λεπτό, λόγω του ναζιστικού παρελθόντος της χώρας.

«Είναι σκάνδαλο και εξαιρετικά επικίνδυνο το ότι η Γερμανία έχει καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας όπλων του κόσμου», δήλωσε ο Στάινμπρουκ, μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse.

«Μια κυβέρνηση SPD-Πρασίνων υπό την δική μου ηγεσία θα το άλλαζε αυτό», δήλωσε ο 65χρονος Στάινμπρουκ. «Εξάγουμε όπλα ακόμα και σε περιφέρειες όπου εξελίσσονται συρράξεις και σε περιοχές όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest dimap που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD χθες, το SPD και οι Πράσινοι θα κέρδιζαν μαζί το 43% των ψήφων, ποσοστό σαφώς υψηλότερο από εκείνο του συντηρητικού συνασπισμού της Μέρκελ..

Ωστόσο, πολλοί αναλυτές προβλέπουν την επανάληψη του λεγόμενου μεγάλου συνασπισμού (2005-2009) των συντηρητικών της Μέρκελ και της κεντροαριστεράς του Στάινμπρουκ ως το πιθανότερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το θέμα των εξαγωγών όπλων, η Γερμανία η οποία ήταν στην έκτη θέση παγκοσμίως σε διεθνές επίπεδο το 2001, πλέον ξεπέρασε τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία και τη Ρωσία και βρίσκεται στην τρίτη θέση, αφού εξήγαγε όπλα αξίας 2,476 τρισ. δολαρίων το 2010, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).

Η επίθεση του Στάινμπρουκ πριν από τα Χριστούγεννα για τις αυξημένες εξαγωγές όπλων σημαίνει πιθανώς ότι το θέμα δεν θα είναι από τα σημαντικά της προεκλογικής εκστρατείας του 2013, αλλά ο κεντροαριστερός πολιτικός επέδειξε μαχητική στάση για ένα θέμα που πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι θεωρούν σημαντικό.

Το συγκεκριμένο θέμα απαντά επίσης στις επικρίσεις του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση του SPD και των Πρασίνων (1998-2005) για την αύξηση των εξαγωγών όπλων, τονίζοντας ότι πολλές πρόσφατες παραδόσεις οπλικών συστημάτων σε χώρες της Μέσης Ανατολής απορρέουν από συμφωνίες που είχαν συναφθεί επί των ημερών της κυβέρνησης SPD-Πρασίνων.

Ο Στάινμπρουκ ο οποίος δεν θεωρείται πως είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με την ιδιαίτερα δημοφιλή Μέρκελ, απάντησε ότι δεν φοβάται να επικρίνει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής.



Πηγή:   iefimerida.gr

Bίντεο - ΣΟΚ: Άστεγοι ζουν σε σπηλιές στα Πετράλωνα

Σοκάρει το βίντεο που ακολουθεί.

Καταφύγιο στις σπηλιές του λόφου του Φιλοπάππου βρίσκουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν άστεγοι λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στην κάμερα του Alpha μιλούν πολίτες που μετέτρεψαν τα παγωμένα βράχια σε σπίτι τους, για να επιβιώσουν.

Δείτε το:

Λέσβος: "Τσουνάμι" αγάπης για τους μετανάστες (φωτό και video)

Ανθρωπιά και αλληλεγγύη από τους κατοίκους του νησιού προς τους μετανάστες που βρίσκονται «φιλοξενούμενοι» στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη της Λέσβου.

Προχθές το βράδυ μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αρχιπελάγους» έγινε μία έκκληση από εθελόντριες που βοηθούν τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, ζητώντας από τους Λέσβιους πολίτες να πάνε αν μπορούν σκεπάσματα, κουβέρτες, κάλτσες για μικρά παιδάκια και ότι άλλο μπορούσαν.

Το κρύο ήταν τσουχτερό αφού η θερμοκρασία ήταν κοντά στο μηδέν. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν άμεση.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού και των εθελοντριών και πήγαν αμέσως στο ΠΙΚΠΑ για να ζεστάνουν με την προσφορά τους τις καρδιές των μεταναστών.

Όπως γράφει το lesvosnews.gr πολλοί από αυτούς πήγαιναν με κατσαρόλες στα χέρια έχοντας μαγειρέψει ζεστά φαγητά.

Άλλοι πήγαν καινούργια παπούτσια, τρόφιμα, ρούχα, σκεπάσματα…

Πολλά ήταν και τα δώρα που έφεραν στα μικρά παιδάκια που στην κυριολεξία ξαναήρθε το χαμόγελο στα προσωπάκια τους.

 Χθες το μεσημέρι έγινε στο ΠΙΚΠΑ μία μικρή γιορτούλα.

Ήταν όλοι εκεί…

Εθελοντικές οργανώσεις, απλοί άνθρωποι…

Με την παρουσία τους και μόνο τους έδιναν χαρά.

Εκεί ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής ο οποίος μετέφερε δύο αυτοκίνητα με τρόφιμα από την Περιφέρεια.

Τα πρόσωπα των παιδιών στις φωτό τα λένε όλα

Λασίθι: Τον έβγαλαν σώο από τα συντρίμμια!

Νέο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στους δρόμους της Κρήτης.

Οδηγός ΙΧ αγροτικού στάθηκε τυχερός στην ατυχία του καθώς άνδρες της πυροσβεστικής τον απεγκλώβισαν ζωντανό από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του.

Το τροχαίο σημειώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Σκοπής.

Σύμφωνα με το prismanews.gr κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο οδηγός έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου του, αυτό ακολούθησε μία τρελή πορεία και βγήκε εκτός δρόμου. Διερχόμενοι ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής που απεγκλώβισε τον οδηγό αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Σητείας

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Τσαλιγοπούλου – Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της


Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η οικογένειά της μετά το θάνατο του πατέρα της. Η γνωστή ερμηνεύτρια είναι συντετριμμένη μετά τη μεγάλη αυτή απώλεια.
 
Η ίδια αναμενόταν να εμφανιστεί απόψε το βράδυ σε γνωστό μαγαζί του Πειραιά, όπου είχε προγραμματίσει μια ξεχωριστή εμφάνιση για το κοινό της, αλλά μετά τη δυσάρεστη είδηση αναγκάστηκε να αναβάλει το live.
 
Η έκτακτη ανακοίνωση του μαγαζιού ανέφερε χαρακτηριστικά:
 
“Η προγραμματισμένη για απόψε εμφάνιση της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο PassPort, αναβάλλεται λόγω πένθους της.
 
Παρακαλούμε να ενημερώσετε το κοινό, με σχετικές ανακοινώσεις.
 
Οι επόμενες 2 εμφανίσεις, προγραμματισμένες για το Σάββατο, 29/12 και 5/1, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για την άμεση ανταπόκριση.

Να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο”.

Enhanced by Zemanta

ΙΤΑΛΙΑ: Ο Ναπολιτάνο διέλυσε τη Βουλή


Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας διέλυσε τη βουλή σήμερα, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το Φεβρουάριο.

«Μόλις υπέγραψα το διάταγμα για την διάλυση της βουλής», δήλωσε ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στους δημοσιογράφους, μετά τις διαβουλεύσεις τις οποίες είχε νωρίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Μόντι παραιτήθηκε χθες, περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, αφού η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ημερομηνία των εκλογών, η οποία αναμένεται ευρέως ότι θα είναι η 24η Φεβρουαρίου, θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση του Μόντι, που παραμένει στην εξουσία σε υπηρεσιακό ρόλο.

Ελληνοτουρκικός πόλεμος ανακοινώσεων μετά από προσβλητικές για τη χώρα μας δηλώσεις του Ερντογάν


- Ταγίπ Ερντογάν:''Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και πουλάει τα νησιά της''
- Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ''πυροβολεί'' και τους διεθνείς οίκους που αναβάθμισαν την ελληνική οικονομία
- Ασυνήθιστα επιθετική απάντηση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στον Ερντογάν:''Είσαι χαιρέκακος – Μετρημένα τα λόγια σου''
- Διαβάστε τις δηλώσεις Ερντογάν και Αβραμόπουλου

“Ελληνοτουρκική σύγκρουση” μέσω δηλώσεων έχει ξεσπάσει ,μετά τα όσα προκλητικά είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα. Ο Ερντογάν επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναβαθμίζουν την Ελλάδα “που πουλάει τα νησιά της” και να κρατά στάσιμη την Τουρκία.

Απάντηση έδωσε ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος:

«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης.

Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.

Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Ο Ερντογάν και οι σύμβουλοί του βέβαια καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στα όσα είπε o Tούρκος πρέσβης στην Αθήνα για την τουρκική οικονομία πριν από λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη,μάλιστα. Προσπαθώντας να εκθειάσει τη τουρκική οικονομία είπε ορισμένα πράγματα τα οποία …θυμίζουν πολλά σ΄ εμάς τους Έλληνες από τις εποχές που ζούσαμε στο “σύννεφό” μας.

“Ο κ. Ουράς μετέφερε την τουρκική εμπειρία για την υπέρβαση της κρίσης, που η χώρα του αντιμετώπισε το 2001. Όπως είπε, η Τουρκία διάλεξε τον δύσκολο δρόμο, κάνοντας μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ισχυρές δημοσιονομικές προσαρμογές, καθώς και αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και υγειονομικό τομέα. Παράλληλα, το 2009-2012, σε μια τριετία, δημιουργήθηκαν 3,7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ η "δομή" της οικονομίας άλλαξε εντελώς, καθώς η κάποτε βασιζόμενη στον πρωτογενή τομέα οικονομία, σήμερα τροφοδοτείται κατά 60% από τις υπηρεσίες, 30% από την παραγωγή βιομηχανικών αγαθών και μόνο 10% από τη γεωργία”.

Ας ξαναδιαβάσει τα ποσοστά και ο ο κ.Ουράς και ο Ερντογάν. Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά αν τα διαβάσει κάποιος σωστά...

Πυρπόλησαν αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην Ξάνθη

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου το ανοιχτό κοινωνικό στέκι Xanadu που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Ζαλάχα 1, στην περιοχή Σαμακώβ στην Ξάνθη.

Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες αφού προκάλεσαν ζημιές στην κεντρική είσοδο της οικοδομής στην οποία στεγάζεται το στέκι, πυρπόλησαν τον χώρο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης που κατέφτασε στο σημείο επιχειρώντας την κατάσβεση της πυρκαγιάς πριν αυτή επεκταθεί και απειλήσει τα γύρω σπίτια.

Μέλη του Xanadu με τα οποία επικοινώνησε το ThrakiToday.com δεν ήθελαν να σχολιάσουν το περιστατικό, ενώ όπως ανέφεραν θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από πλευράς τους άμεσα.

Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

18 συλλήψεις σε κέντρα διασκέδασης γιατί έκαναν πάρκινγκ δημόσιους χώρους


Καταλάμβαναν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια για να τα χρησιμοποιούν ως πάρκινγκ για τους πελάτες τους...

Μετά από εξόρμηση ανδρών της ΕΛΑΣ και ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχές Κολωνακίου, Λεωφόρου Συγγρού και στην Ιερά Οδό συνελήφθησαν 18 συνολικά άτομα εκ των οποίων 5 ως υπεύθυνοι καταστημάτων και 13 που ενεργούσαν ως παρκαδόροι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω καταλάμβαναν παράνομα δημόσια οδό χρησιμοποιώντας γι' αυτό το σκοπό διάφορα εμπόδια, όπως πλαστικούς κώνους, μεταλλικά κιγκλιδώματα, ταινίες αποκλεισμού χώρου και δίκυκλες μοτοσικλέτες, προκειμένου στη συνέχεια να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο τα οχήματα των πελατών των καταστημάτων.

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Πλημμύρισαν» από Αϊ Βασίληδες τα Χανιά

Περισσότεροι από 1.500 Αϊ Βασίληδες με τεράστια χαμόγελα, κέφι και ρυθμό ξεχύθηκαν στο κέντρο της πόλης. Μετέφεραν μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας περισσότερα από 20.000 ευρώ για τα παιδιά της πόλης με προβλήματα υγείας. Πήραν μέρος στο santa run, τον λιγότερο ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου που έγινε ποτέ, αφού κανείς από τους συμμετέχοντες δεν ήθελε να τελειώσει....

Περισσότεροι από 1.500 Αϊ Βασίληδες έφεραν τα Χριστούγεννα στα Χανιά, τραγουδώντας, μοιράζοντας καραμέλες, πίνοντας μπύρες και χορεύοντας στο πάρτι που δόθηκε στον τερματισμό.

Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού οι Αϊ Βασίληδες τετραπλασιάστηκαν! Έγιναν όλοι μαζί μία μεγάλη, χαρούμενη, κόκκινη παρέα με απίστευτη δυναμική που κινητοποιεί όλη την πόλη. Τα Χανιά έχουν το δικό τους Αϊ Βασίλη. Και τον λένε Santa Run!!!

To 2o Santa Run Χανίων διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μαζικού Αθλητισμού Chania Personal Training -ΚΟΤΙΝΟΣ, την αθλητική παρέα του Ορίζοντα και το Δίκτυο fm 91,5. Στο πάρτι που ακολούθησε τραγούδησαν τα «Σιγανά Ποτάμια» και οι «Vanila Swing». Το κόστος της διοργάνωσης καλύφθηκε από τους χορηγούς. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν εξ' ολοκλήρου στους συλλόγους ΚΗΦΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ που στηρίζουν παιδιά της πόλης με προβλήματα υγείας.

Μαρούσι: Ανάγκαζε τον γιό του να ασελγεί πάνω του


Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας 41χρονος που διαμένει στο Μαρούσι ανάγκαζε τον 16 ετών γιο του να ασελγή πάνω του.

Σύμφωνα με το star.gr, την καταγγελία στις Αρχές έκανε η ίδια η μάνα του 16άχρονου η οποία έντρομη βρήκε στο κινητό του άντρα της βίντεο στα οποία φαινόταν ο γιος της να ασελγεί στον πατέρα.

Ο 16χρονος επιβεβαίωσε τα όσα η μάνα του κατήγγειλε. Παρ’ όλα όσα όμως του έκανε ο πατέρας του, εκείνος δεν του κρατά κακία. «Μου έταζε δώρα... Είναι ο πατέρας μου και δεν θέλω να διωχθεί. Είναι αυτός που μας συντηρεί και δουλεύει πολύ σκληρά για αυτό» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος.

Μάλιστα όταν ο νεαρός, ρώτησε τον πατέρα του γιατί τον αναγκάζει να συνουσιάζεται μαζί του, εκείνος έδωσε την εξής απάντηση: «Όταν ήμουν μικρός με είχαν δέσει και με είχαν βιάσει ομαδικά».
Αυτές τις αρρωστημένες εμπειρίες του πατέρα πλήρωσε το παιδί χάνοντας μια για πάντα την αθωότητά του.

«Είχα φθάσει στο σημείο να λέω ότι σε δύο χρόνια θα ενηλικιωθώ και θα φύγω από το σπίτι....» εξομολογήθηκε ο 16χρονος.

Ο εφιάλτης του αγοριού ξεκίνησε από όταν ήταν στην ηλικία των 12.
Η μάνα όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε καταλάβει κάτι. Άρχισε να υποψιάζεται κάτι όταν ένα βράδυ είδε τον άντρα της με κατεβασμένο το εσώρουχο να κοιμάται μαζί με το γιο της...

Μια άλλη μέρα βρήκε στο μπάνιο το κινητό του άντρα της ανοιχτό να βιντεοσκοπεί... Όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό ο 41χρονος απάντησε πως κατέγραφε το παιδί.

Πριν από λίγες ημέρες βρήκε το κινητό του άντρα της που ήταν κρυμμένο στο μπάνιο. Το άνοιξε, το έψαξε και αντίκρισε προς έκπληξή της τον 41χρονο να αναγκάζει τον γιο του να ασελγεί πάνω του.
Αμέσως πήγε στην αστυνομία και έκανε την καταγγελία. Ο εισαγγελέας έβγαλε ένταλμα σύλληψης και ο 41χρονος συνελήφθη την Πέμπτη.

Ο φερόμενος ως δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ξύλο έξω από τη Μητρόπολη Ναυπάκτου - Φωτό


Πόλεμος στη Μητρόπολη Ναυπάκτου όπου κάτοικοι της περιοχής έξαλλοι άρπαξαν ιερέα από  τα γένια και τον πέταξαν στο έδαφος!

Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου να απολογηθεί διότι, παρά την απαγόρευση της Ιεράς Συνόδου ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου. Στις 3:30μ.μ. χθες παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί...

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr μόλις οι κάτοικοι της Ναυπάκτου πληροφορήθηκαν το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο "ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως" την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός. Οι πιστοί μάλιστα φώναζαν ρυθμικά "ΑΝΑΞΙΟΣ".

Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε ο πατήρ Θεμιστοκλής και ο πατήρ Καλλίνικος, δεξί χέρι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου. Το πλήθος άρπαξε από τα γένια τον πατέρα Θεμιστοκλή πετώντας τον στο έδαφος. Ο Ιερομόναχος Καλλίνικος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή...

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί από το Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη και τους κληρικούς που έχει φέρει μαζί του.

Οι πιστοί δεν προτίθενται να επιτρέψουν στο Μητροπολίτη να λειτουργήσει ξανά, παρά μόνο με τη... μεσολάβηση των ΜΑΤ και της αστυνομίας...

Οι κάτοικοι λένε ότι, ο Μητροπολίτης προκαλεί το λαό με τα όσα κάνει εις βάρος της Μονής Μεταμορφώσεως, ενώ υποστηρίζουν οτι πρέπει ή να αλλάξει τακτική ή να παραιτηθεί από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και να πάει σε άλλη Μητρόπολη, εάν βέβαια τον δέχονται αλλού.

ΒΒC: Η Χρυσή Αυγή επιτέθηκε στον Στρατούλη


Ηχητικό ντοκουμέντο του BBC που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη, προ ημερών, στο ΟΑΚΑ, έπαιξε πριν από λίγο το Mega.

Στο ντοκουμέντο, ακούγονται μέλη της Χρυσής Αυγής να "παραπονιούνται" στους θύτες για τις βλάβες που δεν... προξένησαν στο θύμα, δηλαδή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή, πάντως, διαψεύσει τα όσα παρουσιάζονται από το βρετανικό δίκτυο.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το ρεπορτάζ του BBC

Για προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής για την επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη κάνει λόγο με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

«Όπως αποτυπώνεται από το ντοκουμέντο του ραδιοφώνου του BBC επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης. Αλήθεια η κυβέρνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πόσο εγκλωβισμένοι είναι στη λογική της «συγκατοίκησης» με τη Χρυσή Αυγή για να παρακολουθούν απαθείς τη δράση της;

Το δημοκρατικό φρόνημα και σθένος του λαού μας δεν κάμπτεται και θα νικήσει τους τρομοκράτες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού».

Enhanced by Zemanta

H Samsung «εκθρόνισε» τη Nokia


Κι όμως οι Κορεάτες κατάφεραν να «εκθρονίσουν» τους Φινλανδούς! Σύμφωνα με αναφορά της iSuppli, η Samsung αντιπροσωπεύει πλέον το... 29% των αποστολών κινητών στον κόσμο, έναντι του 24% που κατείχε πέρυσι, με το αντίστοιχο μερίδιο αγοράς της Nokia να πέφτει στο 24%, από 30% που ήταν το περασμένο έτος.

Στην τρίτη θέση, ανάμεσα στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, βρίσκεται η Apple, η οποία αναμένεται να έχει το 10% των αποστολών μέσα στο 2012 (από 7% το 2011), ενώ ακολουθούν η ZTE με 6%, και η LG με 4%.

Η επιτυχία της Samsung φαίνεται ότι οφείλεται στην ικανότητα της εταιρείας να προσελκύει ένα διευρυμένο κοινό, προσφέροντας ποικιλία κινητών τηλεφώνων, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως βρίσκεται στην πρώτη θέση των αποστολών και ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphones, όπου το μερίδιο της έχει απογειωθεί στο 28% έναντι 20% την προηγούμενη χρονιά, με την Apple, την HTC και τη RIM να ακολουθούν.

Η Nokia φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τις απώλειες αυτές, λόγω της μετάβασης από το λειτουργικό Symbian στα Windows Phone, οι πωλήσεις των οποίων δεν έχουν έως τώρα ικανοποιήσει (κάτι που αναμένεται ίσως να ανατραπεί εν μέρει με τη διάθεση των Windows Phone 8).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της iSuppli, πάντως, συνολικά, οι αποστολές smartphones σε όλο τον κόσμο προβλέπεται να αυξηθούν κατά 35,5% φέτος, ενώ οι συνολικές αποστολές κινητών κατά μόλις 1%.
Enhanced by Zemanta

Με αλυσίδες η κυκλοφορία προς το Καρπενήσι

Χιονίζει από το πρωί στον Τυμφρηστό με αποτέλεσμα να είναι αναγκαστικό οι οδηγοί να βάζουν αντιολισθητικές αλυσίδες από το 59ο έως το 65ο χιλιόμετρο Λαμίας - Καρπενησίου.

Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά πριν από λίγο για να καθαρίσουν το δρόμο από το χωριό Τυμφρηστός μέχρι και τη Σήραγγα Παύλου Μπακογιάννη, όπου χιονίζει ακατάπαυστα

Κάποιοι οδηγοί Ι.Χ. που δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες εγκλωβίστηκαν και περιμένουν τα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος. Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται και προς τη Φουρνά Ευρυτανίας, όπου και εκεί έχουν πιάσει δουλειά τα μηχανήματα.

Πηγή: lamiareport.gr

Βόλος: Η αντιφασιστική πορεία έγινε πορεία αλληλεγγύης

Πενήντα προληπτικές προσαγωγές έκαναν οι αρχές του Βόλου κατά την διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, που γινόταν στο κέντρο της πόλης.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενώ εκεί βρίσκεται τώρα και το σώμα της πορείας, το οποίο σύμφωνα με το volos.gr, φωνάζει συνθήματα αλληλεγγύης με τους προσαχθέντες να απαντούν μέσα από το τμήμα.

"Όπου βρω τον Βρούτση θα τον χαστουκίσω"


Η απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να καταργήσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Χολαργό προκάλεσε την οργή του τέως γενικού γραμματέα της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δημάρχου Χολαργού, Δημήτρη Νικολάου.

Τόσο έξαλλος έγινε ο κ. Νικολάου που αποκάλεσε τον υπουργό δημοσίως «κωλ...», ενώ απείλησε ότι θα τον χαστουκίσει όταν τον συναντήσει σε κομματική συνάντηση.

Ανέφερε ότι ο κ. Βρούτσης ήταν μαθητής του στην ΟΝΝΕΔ, μαθητής "πέμπτης κατηγορίας", όπως είπε.

Τις δηλώσεις που θα δείτε στο βίντεο, ο κ. Νικολάου τις έκανε στο ΔΣ. Αρχικά χρησιμοποίησε τη λέξη "παλιόπαιδο" για τον κ. Βρούτση και στη συνέχεια, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του ζήτησε να διαγραφεί η λέξη, το αποδέχτηκε… και την αντικατέστησε με την λέξη «κωλ...». 


Πηγή: nocomments.gr

Μπουένος Αιρες: Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Κάρλος Τομάδα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ως ο «αρχιτέκτονας» της πολιτικής ανάκαμψης της οικονομίας στη χώρα, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μπουένος Αιρες. 

Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, ο κ.Τομάδα ανέλυσε, με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα, το πώς η πολιτική που εφαρμόστηκε με βάση το δίπτυχο 'δημιουργία θέσεων εργασίας - μείωση της ύφεσης μέσω μέτρων που ενισχύουν την εσωτερική αγορά' οδήγησε στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας της χώρας.

«Βάλατε στόχο να ξανακερδίσετε την εργασία σε μια κατεστραμμένη χώρα και το πετύχατε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κάρλος Τομάδα με τον τελευταίο να απαντά ότι «αυτά είναι από τα πιο ζεστά λόγια που έχω ακούσει».

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής - με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας - είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεωκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ Και ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουν - από το 2003 και μετά - τη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση».

Η πρώτη μέρα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μπουένος Αιρες, έκλεισε με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της Αργεντινής.

Κύπρος : Κατηγορείται για εξαπάτηση ο Α. Βγενόπουλος



Ιδιωτική ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, του τέως εκτελεστικού αντιπροέδρου της Ανδρέα Βγενόπουλου και άλλων στελεχών της τράπεζας, καθώς και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, με την κατηγορία της εξαπάτησης στην υπόθεση των αξιογράφων.

Ενάγων είναι ο Σταύρος Μαυρόσαββας, από την Πάφο, που είχε επενδύσει 108.000 ευρώ, και κατέθεσε το κατηγορητήριο της ιδιωτικής ποινικής δίωξης ύστερα από άδεια του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Θεσ/νίκη : Τον αναζητούσαν για 10 διαρρήξεις και μέχρι να τον συλλάβουν τις έκανε 37!

Δεκάδες σπίτια σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα είχε "αδειάσει" ένας 36χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος είχε διαρρήξει συνολικά 37 σπίτια σε Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Βέροια και Τρίκαλα με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για δέκα διαρρήξεις σπιτιών στην περιοχή της Δράμας, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011, μέχρι όμως να συλληφθεί πρόλαβε να διαρρήξει άλλα 27 σπίτια!

ΓΚΑΛΟΠ: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 0,7 - Εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Σε μία ακόμα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ, ενώ παράλληλα καταγράφεται και η δημοκοπική κατάρρευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις αποχωρήσεις στελεχών και τις επιθέσεις τους κατά του προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με έρευνα της Rass για τον «Τύπο της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 25,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 24,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 9,1% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5%, και το ΚΚΕ με 4,8%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται κάτω από το 3%. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνουν το 2,8%, ενώ οι πολίτες αποδίδουν την κατάρρευση του κόμματος του κ. Καμμένου στο γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις (37%), σε κέντρα που είχαν συμφέρον να διαλυθεί (28,7%), αλλά και στα λάθη του αρχηγού του (23,2%). Σχετικά με τη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, το 83,6% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως δεν θα μακροημερεύσει.

Σε αντίθεση με την κατάρρευση του Πάνου Καμμένου, ο Γιάννης Στουρνάρας βλέπει θετικό πρόσημο δίπλα στο όνομά του. Ο υπουργός Οικονομικών συγκεντρώνει  47,7% θετικές γνώμες και 47,1% αρνητικές.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, το 38,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι τα εισοδήματα φτάνουν μόνο για τα απαραίτητα, το 29,7% για τα αναγκαία, ένα σημαντικό ποσοστό (23,2%) δεν μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, ενώ μόλις το 8,1% αποταμιεύει.

Νίκος Νικολόπουλος : «Η αισχροκέρδεια απειλεί την αγορά»

«’’Φτερά’’ βγάζει.. …η τιμή της  γαλοπούλας καθώς των αμνοεριφίων  στη διαδρομή από το εκτροφείο  ως το κρεοπωλείο, λόγω της ανεξέλεγκτης αισχροκέρδειας στην εγχώρια αλυσίδα διακίνησης και δυστυχώς δεν είναι το μόνο προϊόν στο οποίο παρατηρείται αδικαιολόγητη απόκλιση τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Τα δύο άκρα της παραγωγικής  αλυσίδας δέχονται τεράστιες πιέσεις- προς τα κάτω οι παραγωγοί και προς τα πάνω οι καταναλωτές. Και οι ενδιάμεσοι κυριολεκτικά κάνουν πάρτι».

Αυτά δήλωσε ο Βουλευτής Αχαίας και συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος  Νικολόπουλος, με αφορμή ερώτηση του στην Βουλή για «την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ για αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων από τρίτες χώρες».

15.000 ευρώ αποζημίωση καλείται να πληρώσει ο Νίκος Χατζηνικολάου για προσβλητικό χαρακτηρισμό

O γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε την υπεράσπιση κατηγορουμένου που εμπλέκονταν στην υπόθεση της "απαγωγής Παναγόπουλου" και θεωρείται για τις Αρχές εκτελεστής συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό του περιβόητου συνδικάτου του εγκλήματος

Η άσκηση των υπερασπιστικών καθηκόντων του δικηγόρου βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής από τον γνωστό και δημοφιλή δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην πρωινή ραδιοφωνική του εκπομπή στον REAL FM.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Mπαράζ ληστειών το βράδυ στην Αττική



Στον Κορυδαλλό, ένοπλος εισήλθε λίγο μετά τις 18.00 σε κατάστημα τροφίμων και αφαίρεσε από την υπάλληλο, άγνωστο χρηματικό ποσό.

Μία ακόμη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 21.13, σε ζαχαροπλαστείο στα Καλύβια, ενώ τα ξημερώματα (5.18) στην Καλλιθέα, δύο άγνωστοι εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Στον εισαγγελέα οι λίστες με τους 45.991 συνταξιούχους που δεν έχουν διαγραφεί

«Τις τελικές λίστες με τους συνταξιούχους που δεν έχουν απογραφεί, θα τις παραδώσω αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα. Οι παράνομες συντάξεις θα επιστραφούν μέχρι το τελευταίο ευρώ», δήλωσε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Περί τους 45.991 συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το όφελος από τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων ανήλθε στα 4 δισ. ευρώ. Μπορεί και να είχαμε αποφύγει αυτό το μέτρο αν νοικοκυρεύαμε τα ταμεία εδώ και χρόνια», είπε.
Enhanced by Zemanta

Βόλος: Ένα τηλεφώνημα από την Αμερική, έσωσε τη ζωή 77χρονης!

Η γυναίκα του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη ήταν η αδερφή της...

Σώθηκε 77χρονη γυναίκα που ζει στην Ν.Ιωνία, μετά από τηλεφώνημα που έκανε στην αστυνομία η αδερφή της από την Αμερική, που δεν μπορούσε να την βρει στο τηλέφωνο και ανησυχούσε.

Η Αστυνομία έφτασε στο σπίτι της 77χρονής, μπήκε σε αυτό και την βρήκε πεσμένη στο πάτωμα. Σύμφωνα με το e-volos.com, η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Βόλου.

Όπως όλα δείχνουν η ηλικιωμένη έπεσε και χτύπησε μέσα στο σπίτι της και αδυνατούσε να σηκωθεί. Πλέον οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την πορεία της υγείας της...

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Γιάννης Καρούζος

Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε ο Γιάννης Καρούζος, κουμπάρος του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μείμαράκη, που συνελήφθη χθες.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα ο  επιχειρηματίας Γιάννης Καρούζος, αγνώριστος, σκιά του εαυτού του, κρατώντας μπαστούνι με άσπρα γένια και καταπονημένο πρόσωπο, έπαιξε με το συναίσθημα.

"Να προσεχει η Ρεβέκκα τον εαυτό της και... τα παιδιά" . Στο ίδιο κλιμα και η απάντηση στην ερώτηση , "αν εχει κάποιο παράπονο": "Δεν υπάρχει παράπονο , μόνο αγάπη". Από την εισαγγελία, μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ, απ' όπου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Χαλκίδας.

 Ο επιχειρηματίας που κατηγορείται από πρώην συνεργάτες του και για απάτες με ακίνητα συνελήφθη στη Γλυφάδα στο ξενοδοχείο "ΟΑΣΙΣ". Υπενθυμίζεται πως οι αρχές αναζητούσαν επί μήνες τον Γιάννη Καρούζο σε βάρος του οποίου εκκρεμούν έξι καταδικαστικές αποφάσεις αλλά και κάθειρξη 8 ετών για απάτη με ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ κατά συρροή, ψευδή φορολογικά στοιχεία, μη απόδοση εργοδοτικών εισφορών κα.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας εμπλέκεται στο σκάνδαλο «Καρούζος Gate», υπόθεση που άρχισε να αποκαλύπτεται όταν ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Ζωγραφάκης κατήγγειλαν ότι η πτώχευση του Ομίλου Καρούζου ήταν «μαϊμού» και ότι οι εταιρείες του Ομίλου εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος συνολικού ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, ο κ. Λιβανός σε κατάθεσή του στον Εισαγγελέα είχε εμπλέξει στο σκάνδαλο τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βήμα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Καρούζος φέρεται να είχε επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς Λιβανού με κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώην σύζυγος του Γιάννη Καρούζου, Ρεβέκκα Σκαφτούρα, είχε αποκαλέσει μυθομανή τον μέχρι πρότινος φυγόδικο επιχειρηματία και είχε πει πως δεν γνώριζε τους κυρίους Λιάπη και Βουλγαράκη, παρά μόνο τον κ. Μεϊμαράκη με τη σύζυγο του οποίου ήταν συμμαθήτριες.

Η σύλληψη του δεν έχει καμία σχέση με τις καταγγελίες που ενέπλεκαν πολιτικά πρόσωπα αλλά αφορούν σε μη απόδοση ΦΠΑ και χρεών προς το Δημόσιο.

Σοκ! Πασίγνωστος τραγουδιστής οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος για παιδεραστία

English: Ian Watkins
English: Ian Watkins (Photo credit: Wikipedia)

Βρέθηκαν στον υπολογιστή του περισσότερες από 40 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για φωτογραφίες που απεικονίζουν κτηνοβασία.

Ο λόγος για τον Ian Watkins, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Lost prophets» ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε μικρά παιδιά αλλά και σε μωρά ακόμα και κάτω του ενός έτους!

Ο Watkins είχε συλληφθεί από τις αρχές στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ στο δικαστήριο που έγινε σήμερα, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η δικαιοσύνη αποφάσισε την προφυλάκισή του, ενώ οι αρχές κάνουν έκκληση για βοήθεια μαρτύρων ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.
Enhanced by Zemanta

Τρεις συλλήψεις στη Κρήτη για οφειλές στο Δημόσιο

Για χρέη προς το δημόσιος που ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ συνελήφθησαν, το πρωί της Παρασκευής, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πύργου του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Πύργου, ένας 48χρονος και μία 32χρονη.

Το ύψος των οφειλών του 48χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 206.134,17 ευρώ ενώ της 32χρονης στο χρηματικό ποσό των 78.518,29 ευρώ.

Εξάλλου, συνελήφθη στην Ιεράπετρα Λασιθίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, ένας 57χρονος επίσης για οφειλές προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών του, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 155.236,35 ευρώ.

Δείτε την on air πρόταση του Σειρηνάκη στον Κωστόπουλο να συμμετάσχει σε hot dvd-Έχει άραγε τα «προσόντα» ο παρουσιαστής;

Ένα σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με έναν παρουσιαστή, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Δημήτρη Σειρηνάκη να συμμετάσχει σε ταινία του, ήταν η αφορμή για μια πολύ... ενδιαφέρουσα πρόταση από τον παραγωγό στον Πέτρο Κωστόπουλο!

Η πρόταση φυσικά ήταν να συμμετάσχει σε πορνό ταινία! Ο Δημήτρης Σειρηνάκης «αξιολόγησε» τα «προσόντα» του Κωστόπουλου και του ξεκαθάρισε αν έχει τις... διαστάσεις να μπορεί να παίξει.

Ο παραγωγός hot ταινιών δήλωσε ότι την επιθυμία να κάνει αυτή τη δουλειά την είχε από τα εφηβικά του χρόνια, ενώ αποκάλυψε και τον τρόπο που καταφέρνουν οι πρωταγωνιστές του να μην... ολοκληρώνουν το έργο τους πρόωρα.
Δείτε το video:

Ηράκλειο: 23χρονη πήγε να δώσει τέλος στη ζωή της με χάπια!

Σε αδιέξοδο, όπως φαίνεται, είχε οδηγηθεί μία 23χρονη κοπέλα στο Ηράκλειο και ως μόνη λύση θεώρησε την αυτοκτονία!

Βρέθηκε λοιπόν λιπόθυμη πριν από μερικές ώρες, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Για καλή της τύχη, όμως, η άμεση διακομιδή της στο Βενιζέλειο ήταν καταλυτική.

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παθολογική Κλινική.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της απόπειρας
 
 cretalive.gr

Ηράκλειο: 40χρονος νεκρός μέσα στο σπίτι του..

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν 40χρονο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός.

Επρόκειτο για μία υπόθεση θρίλερ καθώς ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγγενικό του πρόσωπο μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Πόρου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , όμως όταν έφτασαν οι διασώστες ήταν ήδη αργά...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας φέρεται να κατανάλωσε ποσότητα χαπιών , ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο θάνατος του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια

Θύμα τροχαίου η Νατάσα Ράγιου

Σε τροχαίο ενεπλάκη, χθες το απόγευμα, το αυτοκίνητο της πρώην βουλευτού Νατάσας Ράγιου. 

 

Το συμβάν έλαβε χώρα στο κέντρο της Πάτρας στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορίνθου. Από το ατύχημα η κ. Ράγιου δεν τραυματίστηκε.


ΠΗΓΗ:pelop.gr

Οργάνη Ροδόπης: Το πιο φτωχό χωριό της Ευρώπης

Η Οργάνη, ένα χωριό της Ροδόπης, απασχόλησε ξένα ρεπορτάζ από τη Γερμανία και την Ιταλία. Αναφέρονται στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, όπου το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών είναι 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

Τις συνθήκες ζωής σε ένα χωριό της Ροδόπης περιγράφει το άρθρο του ανεξάρτητου ιταλικού ειδησεογραφικού σάιτ, αναπαράγοντας το σχετικό ρεπορτάζ της γερμανικής Handelblatt:

Η Ελλάδα είναι η χώρα σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης. Η Handelblatt περιγράφει πώς είναι η ζωή στον πιο φτωχό τόπο, το χωριό Οργάνη, όπου το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών είναι 8 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ένας αριθμός που δείχνουν οι επίσημες στατιστικές, ο οποίος όμως κρίνεται υπερβολικά υψηλός από τους κατοίκους της μικρής κοινότητας.

Η Οργάνη βρίσκεται σε έναν λόφο στην περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Το χωριουδάκι αριθμεί 501 κατοίκους, και έχει υψόμετρο 409 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας. Η πρόσβαση στην Οργάνη είναι πολύ δύσκολη, ακόμα και από γειτονικά σημεία της περιφέρειας, η οποία ανήκει διοικητικά στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές της Ελλάδας, δεν υπάρχει κανένα μέρος πιο φτωχό από την Οργάνη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Enhanced by Zemanta

Ναύπακτος: Εντοπίστηκε βοσκός που είχε εγκλωβιστεί σε βράχο

Εντοπίστηκε και διεσώθη μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου, ηλικιωμένος άντρας που είχε εγκλωβιστεί σε βράχο, μετά από πτώση, προσπαθώντας να συγκεντρώσει το κοπάδι του.

Τυχερός στάθηκε ηλικιωμένος άνδρας από τα Πιτσινέικα του δήμου Ναυπακτίας όταν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει το κοπάδι του παραπάτησε, έπεσε σε γκρεμό, αλλά η πτώση του διεκόπη για καλή του τύχη στα πρώτα 10 μέτρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο σημείο. Λόγω του περασμένου της ώρας οι συγγενείς του ηλικιωμένου βοσκού και μετά από ώρα, βλέποντας ότι δεν εμφανίζεται ο άνθρωπός τους ξεκίνησαν τις έρευνες δίχως αποτέλεσμα.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε στο σημείο από άλλον κάτοικο, οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα και πέντε άνδρες που με κατάλληλο εξοπλισμό απεγκλώβισαν τον ηλικιωμένο από το δύσβατο σημείο και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφεραν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, επίπονη και επικίνδυνη λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αφού το σημείο ήταν πολύ απότομο και απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς.

ΠΗΓΗ:nafpaktianews.gr

Δεσμεύθηκε το σκάφος «Venus» του Στιβ Τζομπς λόγω... χρεών

Δεμένο στο λιμάνι του Άμστερνταμ παραμένει, με δικαστική εντολή, το πολυτελές σκάφος «Venus» το οποίο κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του εκλιπόντος ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς και το οποίο παραδόθηκε στην οικογένειά του, περίπου, ένα χρόνο μετά το θάνατό του.

Η δικαστική εντολή για προσωρινή κατάσχεση του σκάφους εκδόθηκε, γιατί ο γάλλος ντιζάινερ Φίλιπ Σταρκ, που σχεδίασε το σκάφος, ισχυρίζεται ότι οι κληρονόμοι του Τζομπς του οφείλουν τρία ακόμα εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό πόσο ύψους εννέα εκατομμύριων ευρώ που είχε συμφωνήσει να πάρει για τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα ο Φίλιπ Σταρκ ισχυρίζεται ότι ισχυρίζεται ότι του ανήκει το 6% της συνολικής αξίας του γιοτ, το οποίο αποτιμά στα 150 εκατ. ευρώ ενώ οι κληρονόμοι του ιδρυτή της Apple εκτιμούν ότι κοστίζει μόνο 105 εκατ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει ένα... χαλαρό συμβόλαιο, αφού όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της πλευράς του Φίλιπ Σταρκ «υπήρχε αλληλοσεβασμός και εμπιστοσύνη μεταξύ του Τζομπς και του Σταρκ και για αυτό το λόγο το συμβόλαιο ήταν χαλαρό».

Ο δικηγόρος του σχεδιαστή ανέφερε πως το γιοτ θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι μέχρι οι δικηγόροι της άλλης πλευράς να καταβάλουν το οφειλούμενο ποσό.

Πηγή: | iefimerida.gr

Διαφωνίες Παναγιωτόπουλου για τις αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές.

Έμμεση απάντηση στους κυβερνητικούς εκείνους κύκλους που θεωρούν ότι πρέπει να '''στρατιωτικοποιηθεί'' περαιτέρω η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων σε βάρος των ακαδημαϊκών και επιστημονικών δραστηριοτήτων έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με την ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας των Ευέλπιδων της 1ης τάξης "Υπτγος Ανδρέας Καλλίνσκης" .

Αυτή τουλάχιστον την ερμηνεία έδιναν παράγοντες που θεωρούν πως γνωρίζουν τι επιδιώκουν κάποιοι κύκλοι έξω από τον ''χώρο'' των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και πως ''αντιμετωπίζει'' και πως ''αντιδρά'' ο ίδιος ο υπουργός σε αυτές τις ''προσδοκίες και επιδιώξεις παρεμβάσεων''.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εξουδετερώθηκαν 42 ρουκέτες στην Τριχωνίδα

Ειδικό τμήμα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε το απόγευμα τις μικρές ρουκέτες που είχαν ανακαλυφθεί μέσα σε μαντρότοιχο σε λιοστάσι στο Θέρμο Τριχωνίδας.

Συνολικά εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη 42 ρουκέτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, βρέθηκαν και πολυβόλα, που είχαν κρυφτεί στο σημείο, από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

"Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη - Στόχος να διοχετεύουμε ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη"


- Με προσεκτικά βήματα οριοθέτηση ΑΟΖ μετά τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ.
- Το πρόσωπο "κλειδί" πίσω από τη γεώτρηση της Κύπρου έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα
- Δηλώνει πως σε 5 χρόνια θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της γεώτρησης


Μετά τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης που μάλιστα μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο, η κυβέρνηση στρέφεται στην οριοθέτηση και χάραξη ΑΟΖ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει την προοπτική σταδιακής ανακύρηξης και οριοθέτησης ΑΟΖ ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και στη βάση αξιολόγησης των γεωοπολιτικών συνθηκών κει μεταβολών στην περιοχή.

Ωστόσο, οι αναταράξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικότερα η κρίση στη Συρία δεν ευνοούν τα σχέδια της Αθήνας για χάραξη ΑΟΖ, αφού μία τέτοια απόφαση δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από τον διεθνή παράγοντα υπό το φόβο μεγαλύτερων εντάσεων και προβλημάτων. Σαφές είναι άλλωστε και το μήνυμα της Τουρκίας ότι τη δεδομένη στιγμή δεν συζητάει θέμα ΑΟΖ. Έτσι φαίνεται πως το Αιγαίο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι μέσα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για ΑΟΖ.

Συνεπώς, η Αθήνα βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των υπόλοιπων όμορων δια θαλάσσης κρατών. Στο πλαίσιο αυτό ο υπ. Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τη Λιβύη. Μάλιστα η ελληνική πλευρά επιθυμεί την εντατικοποιήση των διαπραγματεύσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τη νέα λιβυκή ηγεσία.

“Σε τρία χρόνια γεωτρύπανα στην Κρήτη”

Ο διευθυντής Ενέργειας της Κύπρου και κεντρικό πρόσωπο της ενεργειακής διπλωματίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ήταν το πρόσωπο "κλειδί" στις μυστικές διπραγματεύσεις της κυπρικαής κυβέρνησης μέχρι την υπογραφή συμφωνιών με πετρελαϊκούς κολοσσούς,  μιλώντας στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δηλώνει πως στην περίπτωση της Ελλάδας μπορούν να επιτευχθούν συντομότεροι χρόνοι συγκριτικά με την Κύπρο μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια το φυσικό αέριο λέγοντας χαρακτηριστικά “Είμαι σίγουρος πως και με τη δική μας συνεργασία τα 5 χρόνια χρόνια που διήρηκε η γώτρηση στην Κύρπο μπορούμε να τα κάνουμε τρία στην Ελλάδα”. Δηλώνει επίσης “Υπάρχουν σκέψεις από την ελληνική πλευρά να γίνω Έλληνας υπήκκος και απάντησα θα γίνω αμέσως... Είμαι έτοιμος να έρθω στην Ελλάδα και να δουλέψω νυχθημερόν. Είναι προσωπική κι εθνική ευθύνη”. Ο κ. Κασίνης επίσης τονίζει ότι“ Βρισκόμαστε σε επαφές από κοινού με την ελληνική πλευρά ώστε μέσω της Κρήτης να διοχετεύουμε σε πρώτη φάση ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη”. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να κατανοήσουν τον τρόπο αξιοποίησης των υδρογονανθράκων και ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αποπληρωμή του χρέους αλλά με σωστή διαχείριση να δίνεται ένα μέρος για το σκοπό αυτό, ένα άλλο μέρος σε κοινωνικές παροχές και το υπόλοιπο να μείνει ώς απόθεμα για τις επόμενες γενιές.

Σχετικά με την εκτίμηση της Deutsche Bank που κάνει λόγο για αποθέματα υδρογονανθράκων άνω των 400 δισ ο κ. Κασίνης σημειώνει πως τη θεωρεί βεβιασμένη και πως ουσιαστικά τώρα γίνονται ουσιατικές σεισμικές έρευνες στην Ελλάδα. “Ας περιμένουμε. Δε θέλω να δείχνουμε πως δεν είμαστε σοβαροί σε μεγάλες εταιρίες που θα επιδιώξουν να έρθουν να εμπλακούν και να δαπανήσουν τεράτια ποσά.... Κάθε γεώτρηση κοστίζει περίπου 100 εκ.” τονίζει.

Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...