Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης:΄Ανεργος οικοδόμος , δεν θα πληρώσει κανένα Ευρώ, στις Τράπεζες


Σε απόγνωση από τα χρέη είχε έλθει άνεργος οικοδόμος 42 ετών από τον Δήμο του Πλατανιά στα Χανιά, διευζευγμένος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών ο οποίος πλέον βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ύστερα από την υπαρ.227/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για ουσίας δικαίωση δανειολήπτη, ο οποίος αφού έκανε την εξωδικαστική διαδικασία με την μέριμνα και τις οδηγίες του Οικονομοτεχνικού τμήματος της ΄Ενωσης, (όμως η προσπάθεια αυτή δεν πέτυχε , καθώς οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές από τις πιστώτριες Τράπεζες)
Επί του ιστορικού της υπόθεσης και πάντα βάσει της ανακοίνωσης της ΄Ενωσης,

Ο εν λόγω δανειολήπτης, είναι χρεωμένος σε τρις Τράπεζες συνολικού ύψους 27.698,40 ευρώ, και τα τρία χρέη υπήρξαν από πίστωση σε καταναλωτικά δάνεια, (ανέγγυα).

Ο 42χρονος όντας άνεργος στερείται οποιασδήποτε πηγής εισοδήματος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στο χρέος του.

Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι: το 25% εξαδιαιρέτου ισόγειας κατοικίας το οποίο αιτεί ως μη ρευστοποίησιμο καθώς προβάλλεται ως πρώτη κατοικία ενώ διαθέτει ακόμα υπό την κατοχή του ένα Ι.Χ μικρής εμπορικής αξίας.

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας την δεινή οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, όρισε :

1)Μηδενικές καταβολές στην παρούσα φάση και συχρόνως όρισε ένα χρόνο μετά (η 7-03-2014) να επαναξεταστεί η υπόθεση

2)Εξαίρεση από την εκποίηση του 25% την κύρια κατοικία

3)Περίοδο χάριτος δύο χρόνια για πληρωμή δόσεων για την διάσωση της κατοικίας η οποία προσδιορίζεται σε 123,95 Ευρώ χ144 μηνιαίες δόσεις δηλ. σε 12 χρ'ονια ,ζητώντας να πληρωθεί σε ολόκληρο το 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας δηλ. μέχρι του ποσού των 17.850 ευρώ

Η Ένωση σε σχετική ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση για την αποφαση ενω ευχαριστεί μέλη της Ένωσης που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες και συμβουλές σε υπερχρεωμένους πολίτες.
                                                 Η Πρόεδρος    της    Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                                                   
                                                                                      Ιωάννα Μελάκη

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας κρίκετ να ασελγεί πάνω σε ανήλικο αθλητή


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, όταν άνδρες της ασφάλειας εισέβαλαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του 49χρονου προπονητή και τον συνέλαβαν επ' αυτοφώρω να ασελγεί πάνω σε ανήλικο αγόρι, το οποίο είναι και παίκτης της ομάδας.

Η αστυνομία, εισέβαλε στο σπίτι του προπονητή μετά από καταγγελία της οικογένειας του αθλητή, ενώ σύμφωνα με το newsit, εκείνη τη στιγμή ασελγούσε πάνω σε ανήλικο αθλητή.

Σε βάρος του 49χρονου, σχηματίζεται δικογραφία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου εναντι αμοιβής και κατ' εξακολούθηση και αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοια πράξη.

Οταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε δωρεά στον... Παπαγεωργόπουλο [εικόνες]


Η σχέση του Ακη Τσοχατζόπουλου με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, είναι δύσκολο να ξεχαστεί, αφού βρίσκεται κυριολεκτικά χαραγμένη σε τοίχο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα ψηφιδωτό στην εκκλησία της Παναγίας τη Σουμελά στο Βέρμιο, το οποίο ήταν δωρεά του Τσοχατζόπουλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης επί Δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου, όπως αναγράφεται κάτω από το ψηφιδωτό.



Δεν υποχωρούν οι καθηγητές: «Απεργία στις Πανελλήνιες» επιμένει η ΟΛΜΕ!


Στην απόφαση να κατέβουν σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα και να πραγματοποιήσουν 24ώρη απεργία την Παρασκευή κατέληξε ηέκτακτη άτυπη συνέλευση της ΟΛΜΕ, η οποία «επικύρωσε» την ανυποχώρητη στάση των καθηγητών για απεργία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ήδη, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστου, η ΟΛΜΕ θα προσφύγει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς θεωρώντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε επιστράτευση είναι καταχρηστική και αντισυνταγματική.

Η κυβέρνηση, πάντως, από την πλευρά της διαμηνύει πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η ηρεμία των μαθητών και των οικογενειών τους και ετοιμάζει φύλλα πορείας για 86.000 εκπαιδευτικούς.

Στον αντίποδα, εντός των κύκλων των καθηγητών ήδη ακούγονται φωνές για μαζική άρνηση στην επίταξη, αψηφώντας τις συνέπειες του νόμου για φυλάκιση ή ακόμη και απόλυση.

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΔΩ

Καμίνης: Ο Μιχαλολιάκος με απείλησε ότι δε θα τολμώ να κυκλοφορώ


Σφοδρή επίθεση κατά της τακτικής αλλά και των πράξεων της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

«Εκτοξεύονται συνεχώς απειλές από τη Χρυσή Αυγή. Απειλήθηκα από τον επικεφαλής του κόμματος ότι δε θα τολμήσω να κυκλοφορήσω στην Αθήνα. Δεν επιτρέπεται ο αρχηγός ενός κόμματος να απειλεί τον δήμαρχο της πόλης ότι δεν θα μπορεί, πλέον, να κυκλοφορεί» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στη διάρκεια συνέντευξής του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σε ερώτηση για το εάν ο Γιώργος Γερμενής πήγε να τραβήξει όπλο, ο κ. Καμίνης απάντησε «ναι αποπειράθηκε να βγάλει όπλο».

Να θυμίσουμε πως σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε τονίσει: «Κατά του Καμίνη δε θα στραφεί νομικά η Χρυσή Αυγή, αλλά θα στραφεί ο λαός της Αθήνας τον οποίο έχει παραδώσει βορά στους λαθρομετανάστες. Αν τολμά ας βγει και μια φορά βόλτα μόνος του στην πόλη, χωρίς τους αστυνομικούς του».

Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας στην Εφορία - ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


Την τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι για να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους τα χρέη τους προς την Εφορία που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως  31/12/2012. 

Η νέα ρύθμιση μπαίνει σε εφαρμογή και πέρα από τον γενικό κανόνα των 48 μηνιαίων δόσεων , ο αριθμός τους μπορεί να γίνει απεριόριστος  για φυσικά πρόσωπα που δεν  είναι επιτηδευματίες και μπορούν να  τεκμηριώσουν την  οικονομική τους αδυναμία να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

 Για τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους  που οφείλουν στο Δημόσιο προβλέπεται η δυνατότητα εξόφλησης  των οφειλομένων  μέχρι και σε 48 δόσεις αλλά με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων από 25% έως 50%.
Στην ρύθμιση των πολλαπλών δόσεων  μπορούν να συμπεριληφθούν και όσοι είχαν  τακτοποιήσει τις οφειλές τους πριν το 2013  με παλιότερες ρυθμίσεις  αλλά δεν μπόρεσαν να τις εξυπηρετήσουν  και τέθηκαν εκτός μέχρι κα την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο προβλέπεται ότι:
1 Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31η Δεκεμβρίου 2012 οφειλές που είναι  βεβαιωμένες  στις ΔΟΥ και στα τελωνεία, δύναται κατόπιν αίτησης των οφειλετών και εφόσον συντρέχει πραγματική οικονομική αδυναμία  να ρυθμίζονται έως 48  ισόποσες μηνιαίες δόσεις και να καταβάλλονται ως εξής:

α) με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης  καταβολής κατά 50%, εφόσον η οφειλή εξοφληθεί άπαξ … έως και τις 30/6/2013.
β) με απαλλαγή από το 40% των προσαυξήσεων , εφόσον η οφειλή εξοφληθεί έως και τις 30/6/2014
γ) με απαλλαγή από το 35% των προσαυξήσεων , εφόσον η οφειλή εξοφληθεί έως και τις 30/6/2015
δ) με απαλλαγή από το 30% των προσαυξήσεων εφόσον η οφειλή εξοφληθεί έως και τις 30/6/2016.
ε) με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων εφόσον η οφειλή εξοφληθεί έως και τις 30/6/2017.

Για να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση οι οφειλέτες  ρέει να έχουν υποβάλει όλες τις φορολογικές τους δηλώσεις, καθώς επίσης και να μην έχουν  απλήρωτες οφειλές με ημερομηνία καταβολής από την 1η/1/2013 και μετά.
Η ρύθμιση χορηγείται μόνο στην περίπτωση που ο αιτών αποδεικνύει ότι  μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος της μηνιαίας δόσης.

Κατ΄ εξαίρεση  τα φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν  σε πρόγραμμα δόσεων της παραπάνω ρύθμισης, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν  τις ληξιπρόθεσμες  έως 31/12/2012 οφειλές τους προς τις ΔΟΥ ή τα τελωνεία με περισσότερες από 48 μηνιαίες  δόσεις ανάλογα με το εισόδημά τους αλλά χωρίς το ευεργέτημα της απαλλαγής από ένα μέρος των προσαυξήσεων.

Νέα φορολογικά τεκμήρια

Παράλληλα με  νομοθετική διάταξη εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά φορολογικά κριτήρια.
Ειδικότερα, με  έξι κριτήρια θα προσδιορίζεται εφεξής το τεκμαρτό εισόδημα 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση 5,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων.
Τα φορολογητέα ακαθάριστα  έσοδα και εισοδήματα των επιχειρήσεων  και των ελεύθερων επαγγελματιών  θα καθορίζονται  με βάση πληροφορίες που θα συλλέγουν οι φοροελεγκτές για την πραγματική ρευστότητα, το επίπεδο διαβίσωης και την περιουσιακή κατάσταση του φορολογούμενου.

Τα μέτρα ενεργοποιούνται με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες υπεγράφησαν χθες και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους που τις συνοδεύουν.

Το οικονομικό επιτελείο επίσπευσε τις διαδικασίες, καθώς έπειτα από συμφωνία με την τρόικα το νέο μοντέλο εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων και περιστολής της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να επικυρωθεί πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Enhanced by Zemanta

Απίστευτο! Το δημόσιο πληρώνει 850.000 ευρώ τη μέρα για κινητά τηλέφωνα

Το αστρονομικό ποσό των 310 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο για τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών σε φορείς και υπουργεία!

Το ημερήσιο κόστος υπολογίζεται σε 850.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Ψυχάρη, τα περισσότερα κινητά τα διέθετε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αριθμός τους έφτανε τα 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ και δεύτερο στη σειρά ακολουθούσε το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ, ενώ το Οικονομικών έφτανε τις 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ, με κόστος 99.985 ευρώ.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες.
Κινητά τηλέφωνα δικαιούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι τμημάτων, υπεύθυνοι ασφαλείας, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη Δ.Σ. οργανισμών, τα γραφεία Τύπου αλλά και στενοί συνεργάτες.

Περισσότερα από 130.000 ακίνητα κινδυνεύουν με δήμευση

Ακίνητα που έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες του Κτηματολογίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» κινδυνεύουν με δήμευση καθώς οι ιδιοκτήτες τους ή δεν τα έχουν δηλώσει ή έχει γίνει λάθος κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.

Τα ακίνητα αυτά υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τις 130.000 και είναι όλων των κατηγοριών, δηλαδή αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτίρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, ενώ άμεσες και αναπάντεχες θα είναι οι εξελίξεις στις 20 περιοχές οι οποίες κτηματογραφήθηκαν με το λεγόμενο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και απέκτησαν Κτηματολογικό Γραφείο το 2003

Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς - Εκτός ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχουν τυπωθεί τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 86.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Εκτός ΝΔ ο Παπαχρήστος

Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχουν τυπωθεί τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 86.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Βαρώνος της κοκαΐνης πλαστογράφησε έγγραφα και προσπάθησε να αποδράσει από τον Κορυδαλλό

Ισπανός, προσωρινά κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού για εισαγωγή και εμπορία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, επιχείρησε να αποδράσει χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένα έγγραφα δικαστικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο απόδρασης αποκαλύφθηκε όμως, χάρη στη σχολαστικότητα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ για την υπόθεση διατάχθηκε επείγουσα εισαγγελική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθούν και δικηγορικά γραφεία.

Πρόκειται για 44χρονο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος ως μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, με πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σύλληψή του έγινε λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φορτίου με 168 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενου από χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μαζί του είχαν συλληφθεί ακόμη δύο Βούλγαροι κι ένας Πορτογάλος, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα, εκτιμώμενης αξίας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, προοριζόταν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά. Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε τον ερχόμενο μήνα, στο Κακουργοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η απόπειρα απόδρασης αποκαλύφθηκε όταν έφτασε με φαξ στις φυλακές Κορυδαλλού διάταξη, υπογεγραμμένη από εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, για την άμεση αποφυλάκιση του 44χρονου, χωρίς όμως να συνοδεύεται από το απαραίτητο βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Το γεγονός κίνησε τις υποψίες των υπαλλήλων, που ενημέρωσαν την εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία.

"Βόμβα" Κατσαρού: Ακόμα καταναλώνουμε αλογίσιο κρέας !

Ο Πρώην Πρόεδρος ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός, αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για την κατανάλωση αλογίσιου κρέατος στην Ελλάδα και... μιλά για την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού σε ένα τόσο σοβαρό διατροφικό σκάνδαλο:

Δεν υπάρχει τέλος στο διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στην αγορά. Είναι άγνωστο μέχρι σήμερα πόσα εκατομμύρια κιλά τέτοιου κρέατος καταναλώθηκαν, όπως επίσης άγνωστο είναι για πόσα χρόνια καταναλώναμε το ακατάλληλο αυτό κρέας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της αγγλικής εφημερίδα Quardian καθώς και απο επίσημες πηγές,μόνο κατά το 2012 καταναλώθηκαν περισσότερα από εκατόν δέκα εκατομμύρια κιλά στην Ελλάδα. Επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η χώρα μας έρχεται δεύτερη σε κατανάλωση κρέατος αλόγου μετά την Γαλλία.

Ο δέ ισχυρισμός των ελεγκτικών αρχών ότι αυτό συνέβη διότι εξετάσθηκαν πολλά δείγματα, είναι ανυπόστατος αλλά και επικίνδυνος, διότι αυτό σημαίνει ότι αν εξετάζοταν περισσότερα δείγματα τότε η Ελλάδα θα ήταν πρώτη. Στην Ελλάδα φαίνται ότι ισχύει πάντα η αρχή «όποιος ψάχνει βρίσκει»

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου του ΕΦΕΤ και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών που με μεγάλη καθυστέρηση ανταποκρίθηκαν στό θέμα, ενώ στην αρχή διαβεβαίωναν ότι στην Ελλάδα δεν είχε εισέλθει αλογίσιο κρέας και δεν χρειαζόταν να γίνουν έλεγχοι, τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν.

Κατεψυγμένα μπιφτέκια, χωριατικά λουκάνικα, παριζάκια, σαλαμάκια, κοτομπουκίτσες, λαζάνια με κιμά, μακαρόνια με κιμά, ζαμπονάκια, είναι μόνο μερικά απο τα προϊόντα που καταναλώθηκαν στην Ελλάδα. Με τα προίόντα αυτά εφοδίαζαν ακόμα και νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς!

Τα τρόφιμα αυτά σε πολλές περιπτώσεις υπερέβαιναν και το 50% σε αλογίσιο κρέας! Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο για τις τουλάχιστον παραπλανητικές τακτικές που ακολούθησαν, ενώ οι ίδιες δηλώνουν ότι απέσυραν τα επιμολυσμένα τρόφιμα, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται απο τους αρμόδιους ελεγκτικούς οργανισμούς όπως ορίζει ο νόμος.

Παράλληλα ο ΕΦΕΤ βεβαιώνει ότι στα δείγματα που ελέγχθηκαν δεν υπήρχαν υπολλείματα φαινύλβουταζόνης, αντιφλεγμονώδης ουσία που χρησιμοποιείται στα άλογα και προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό βλάβες στο συκώτι τα νεφρά και τα αμυντικό σύστημα του οργανισμού.

Ομως το αλογίσιο αυτό κρέας προήρχετο απο ζώα ιπποδρομίων,τσίρκων, αλόγων που χρησιμοποιούνταν για μεταφορές και γενικά ακατάλληλα για σφαγή.

Οι αρχές αποσιωπούν μέχρι σήμερα την προέλευση των αλόγων αυτών αν και μέχρι σήμερα στοχοποιείται η Ρουμανία όπου οι Ρομά χρησιμοποιούσαν άλογα για τις καθημερινές τους εργασίες και πιθανόν από εκεί να διοχετευόταν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σφαγεία για άλογα και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα εάν τα άλογα σφαγιάστηκαν σε ελληνικά σφαγεία, κάτι που απαγορεύεται ή μπήκαν στην Ελλάδα σαν κατεψυγμένα κρέατα.

Επίσης, μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί το άλλο κρίσιμο ερώτημα, ποιό ήταν το παράνομο κύκλωμα που στο βωμό του κέρδους δε δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Το αναφέρω αυτό διότι, παρά τις επανηλλειμένες εναγώνιες διαβεβαιώσεις των αρμοδιων αρχών ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, αλλά μόνον παραπλάνησης του, εν τούτοις είναι βέβαιο ότι γερασμένα και μη ελεγμένα άλογα που οδηγήθηκαν παράνομα σε σφαγεία, οπωσδήποτε επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό σε κάποιο μικρο ή και μεγαλύτερο ποσοστό.

Σήμερα, έξι μήνες αργότερα, κανένας ελεγκτικός οργανισμός ή το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν αναφέρει τίποτε ουσιαστικό πάνω στο θέμα αυτό.

Ούτε ποιοί ηταν οι υπεύθυνοι, ή ποιές ήταν οι ελληνικές εταιρείες, ή αν επιβλήθηκαν πρόστιμα και σε ποιούς, ή για πόσο χρονικό διάστημα συνέβαινε το τεράστιο αυτό διατροφικό σκάνδαλο.

Τέλος, κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι δεν καταναλώνουμε ακόμη και σήμερα αλογίσιο κρέας, αφού δεν ενημερώνουν αν σταμάτησαν ή συνεχίζονται οι έρευνες για αλογίσιο κρέας.
Νίκος Κατσαρός
Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ

Εξαφάνιση των ανηλίκων Λευτέρη Γκαραβέλα (15 ετών) & Καλλιόπης Τζαβάρα (14 ετών)

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 στις 17:00 η ανήλικη Καλλιόπη (Πόπη) Τζαβάρα (14 ετών) εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Καμίνια ενώ ο φίλος της Λευτέρης Γκαραβέλας (15 ετών) έφυγε την ίδια ημέρα στις 19:00 από το σπίτι του στην Μεταμόρφωση.

Η Καλλιόπη έχει κόκκινα μακριά μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1,55 μ. και βάρος 60 κιλά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι, μαύρη μπλούζα και αθλητικά παπούτσια.

Ο Λευτέρης έχει ξανθά μαλλιά, μαύρα μάτια, ύψος 1,72 μ. και βάρος 65 κιλά. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι, μαύρο-γκρι πουκάμισο, μπλε αμάνικο μπουφάν και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εντυπωσιακή μελαχρινή η αδελφή της 23χρονης Φαίης, που ο δράστης υποστηρίζει ότι είχε σχέση μαζί της [εικόνες]

Μελαχρινή, ψηλή, γυμνασμένη, όμορφη, με μια κουβέντα εντυπωσιακή είναι η 32χρονη Μαρία Ελενα η οποία κατηγορείται για ψευδή κατάθεση στην υπόθεση δολοφονίας της αδικοχαμένης αδελφής της, Φαίης, στη Νέα Μάκρη.

Ο φίλος της 23χρονης Φαίης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, περιγράφοντας το πώς έγινε το περιστατικό και πώς κατέληξε στο έδαφος βαριά τραυματισμένη η νεαρή, ανέφερε κάτι το οποίο έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση και της έδωσε μια χροιά οικογενειακής τραγωδίας.

Ο 25χρονος νταής, ο οποίος δεν δίστασε να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει -θανάσιμα όπως αποδείχθηκε- τη νεαρή κοπέλα, αποκάλυψε στον ανακριτή πως είχε συνάψει παράλληλη σχέση με την 32χρονη αδερφή της Φαίης, τη Μαρία Ελενα, η οποία ήταν παντρεμένη αλλά σύμφωνα με πληροφορίες με τον σύζυγό της βρίσκονταν σε διάσταση.

Αναφερόμενος στο βράδυ που έγινε το μοιραίο, ο 25χρονος ισχυρίστηκε πως η άτυχη 23χρονη έμαθε για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε με την αδελφή της και τον πήρε τηλέφωνο για να συναντηθούν και να της εξηγήσει. Τότε ήταν που, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος, λογομάχησαν, καβγάδισαν πολύ άσχημα και η κοπέλα τον χαστούκισε.

Εκείνος έχασε την ψυχραιμία του και της ανταπέδωσε το χαστούκι με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το Star, ο δικηγόρος της αδερφής της 23χρονης, Θανάσης Πλεύρης, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε ερωτικό τρίγωνο ενώ η εντολέας του αμέσως μετά την πρώτη κατάθεση στην οποία δεν έδωσε σαφή στοιχεία παρουσιάστηκε μόνη της και πήγε και είπε όλη την αλήθεια.

«Το μόνο που μπορούμε να της καταλογίσουμε είναι η καθυστέρηση. Ο κατηγορούμενος πάει να την μπλέξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της Μαρίας Ελένας ανέφερε πως τα «στοιχεία της δικογραφίας δεν δείχνουν ότι έπεσε ένα σκαμπιλάκι όπως ισχυρίζεται ο δράστης», αλλά και το ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποδεικνύει ότι πολλά από αυτά που κατέθεσε ο 25χρονος κατηγορούμενος δεν ευσταθούν.

«Η αδερφή της Φαίης δεν μίλησε το μοιραίο βράδυ με τον δράστη. Η μοναδική κλήση που δέχθηκε η εντολέας μου είναι αυτή όταν κλήθηκε να πάει στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Φαίη» σημείωσε ο κ. Πλεύρης.


ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ STAR

ΒΙΝΤΕΟ- Έλληνες επιστήμονες δουλεύουν σε σουβλατζίδικο στην Αγγλία

Με την ανεργία να καλπάζει στην Ελλάδα χιλιάδες πτυχιούχοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε δύο Έλληνες επιστήμονες να εργάζονται σε εστιατόριο στην Αγγλία για να επιβιώσουν. 

Δείτε το βίντεο του ALPHA.

ΒΙΝΤΕΟ-Αποδοκίμασαν τη Βίκυ Σταμάτη

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Βίκυ Σταμάτη. 

Η προφυλακισμένη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποβλήθηκε σε εξετάσεις καθώς επικαλείται σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο δέχθηκε και φραστικές επιθέσεις από πολίτες.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

Στον αέρα οι Πανελλαδικές-Πότε απεργεί η ΟΛΜΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε στην συνεδρίαση του που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο απεργία την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 17 Μάιου και την εισήγηση πενθήμερης απεργίας στις ΕΛΜΕ από τις 20 μέχρι τις 24 Μάιου.  

"Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε το υπουργείό με την απαράδεκτη συμπεριφορά του", τόνισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος. Όπως είπε όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΜΕ συμφώνησαν με το απεργιακό αυτό πρόγραμμα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι αν γίνει "θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στον τομέα της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων".

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ

Συμπλοκή με νεκρό στις φυλακές Γρεβενών


Συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενους των φυλακών Γρεβενών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα σε πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του καθώς δέχτηκε αρκετά χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο ενώ άλλοι δύο κρατούμενοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις φυλακές Γρεβενών, η συμπλοκή σημειώθηκε είτε για την «αρχηγεία» των φυλακών είτε για αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα στους Σιίτες και τους Σουνίτες Μουσουλμάνους.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Άραβες ή εάν στην αιματηρή συμπλοκή συμμετείχαν και Αλβανοί κρατούμενοι.

Επίσης σήμερα αρκετοί κρατούμενοι γύρισαν με άδειες στις φυλακές και σύμφωνα με πηγές των φυλακών ενδέχεται να γύρισαν με ναρκωτικά και να υπήρξε αντιπαράθεση στην μοιρασιά της ηρωίνης.

DNA αλόγου σε παριζάκι της «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Στην προληπτική απόσυρση προϊόντος με την εμπορική ονομασία «ΑΒ Παριζάκι» προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω ανίχνευσης DNA αλόγου.

Ειδικότερα, έπειτα από καταγγελία, ο ΕΦΕΤ προέβη σε δειγματοληψία και κατόπιν εργαστηριακής ανάλυσης στο προϊόν (συσκευασίας βάρους 330 γραμ.) ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA ποσοστό <1% & >0,1%). Το τρόφιμο, που παράγεται και συσκευάζεται για την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.» έφερε στοιχεία επί της επισήμανσης «ανάλωση πριν από 05/06/2013».

Με πρωτοβουλία της εταιρείας, το προϊόν ανακλήθηκε προληπτικά ήδη από την 1η Μαΐου.

Μάχη για τη ζωή τους δίνουν δύο μωράκια σε Κύμη και Τρίκαλα

Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν δυο παιδάκια που έπεσαν θύματα ατυχημάτων στα σπίτια τους, στα Τρίκαλα και την Κύμη Ευβοίας. Το πρώτο έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, ενώ το δεύτερο κατάπιε τη μπαταρία του τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και τα υγρά του προκάλεσαν εγκαύματα!

Ήταν μεσημέρι, όταν ένα αγοράκι μόλις 20 μηνών ξέφυγε από την προσοχή των δικών του στον Πυργετό Τρικάλων και έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Όπως γράφει το protothema.gr, αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί δίνουν αγώνα για να το σώσουν.

Το δεύτερο ατύχημα συνέβη στο σπίτι μιας οικογένειας στην Κύμη Ευβοίας, όταν το ηλικίας 18 μηνών κοριτσάκι έπιασε το τηλεκοντρόλ χωρίς να το αντιληφθούν οι γονείς του, το άνοιξε και κατάπιε μία από τις μπαταρίες. Οι γονείς του το μετέφεραν αμέσως στο κέντρο Υγείας της Κύμης, όπου ο γιατρός τους καθησύχασε ότι το παιδί θα αποβάλλει την μπαταρία με τα κόπρανά του.

Όταν, όμως, επέστρεψαν στο σπίτι, το παιδί αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί εγκαύματα από τα υγρά της μπαταρίας! Το κοριτσάκι παρέμεινε για νοσηλεία και οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της κατάστασής του.

Νέο αιματηρό περιστατικό στη Μανωλάδα

Νέο αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στις καλλιέργειες φράουλας στη Νέα Μανωλάδα, με αφορμή και πάλι - σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες - απλήρωτα μεροκάματα εργατών.

Δυο εργάτες από το Μπανγκλαντές, ηλικίας 28 και 30 χρόνων πήγαν περίπου στις 23.30 να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους από 24χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες είναι επικεφαλής ομάδας εργατών σε φυτεία με φράουλες.

Συγκεκριμένα το ilialive.gr, αναφέρει ότι πρόκειται για επιστάτη της καλλιέργειας. Ακολούθησαν λογομαχίες που οδήγησαν σε συμπλοκή. Οι δύο εργάτες χτυπήθηκαν με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο πάνω στη συμπλοκή και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Ο δράστης συνελήφθη στις 05.00 τα ξημερώματα, ενώ οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ κάνοντας λόγο για ενέδρα.

«Ενέδρα έστησαν μπράβοι των αφεντικών σε δύο αγρεργάτες έξω από τη παράγκα τους χθες βράδυ Πέμπτη 11.15μμ στην Νέα Μανωλάδα που κατέληξαν μαχαιρωμένοι, ό ένας στη πλάτη και ο άλλος στο πόδι. Σαράντα πέντε μέρες πριν μια ομάδα 17 αγρεργατών έπιασε δουλειά στο «κ.Γιώργο» με μεσάζοντα και τσιράκι του αφεντικού τον «Νασίρ». Τις τελευταίες μέρες και έχοντας μείνει απλήρωτοί ζήτησαν τα δεδουλευμένα, τα οποία ήταν ψίχουλα δηλ. 350 ευρώ για 45 μέρες! Οι αγρεργάτες μαχαιρώθηκαν από το «Νασίρ». Ο Καμάλ, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρας, αγρεργάτης απλήρωτος ο ίδιος, που επικοινώνησε μαζί μας, προσήχθη στο Α.Τ. Βάρδας. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του ξανά» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την οργάνωση «το συνεργείο μετέφερε τις φράουλες στο συσκευαστήριο της Βαγγελάτος ΑΕ, γνωστή για την επίθεση με πυροβολισμούς στις 17 Απρίλη σε βάρος 30 αγρεργατών από το Μπαγκλαντές». «Η κυβέρνηση επιχείρησε να κλείσει την υπόθεση με διακηρύξεις ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει το ζήτημα αλλά στη πράξη επιχείρησαν να επαναφέρουν το καθεστώς τρομοκρατίας απειλώντας με απελάσεις τους αγρεργάτες χωρίς χαρτιά, αφήνοντας τους απλήρωτους στο έλεος των τοπικών μηχανισμών εκμετάλλευσης και μη κατοχυρώνοντας την καταβολή των δεδουλευμένων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΕΕΡΦΑ.

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο ανήμερα της Αλωσης

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ανήμερα της επετείου της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης, αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία όπως μεταδίδει το τουρκικό κανάλι NTV.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει έναν ύποπτο και αναζητάει άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα της Καισαρείας ανώνυμη επιστολή που αποκάλυπτε το σχέδιο. Στην επιστολή αναφερόταν ότι ο συλληφθείς πλέον Serdar A. και άλλοι δύο άντρες είχαν σχεδιάσει να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου. Αναφερόταν μάλιστα ότι οι τρεις άντρες βρίσκονταν ήδη στην Κωνσταντινούπολη θέτοντας σε εφαρμογή τα σχέδιά τους.

Ο ύποπτος που βρίσκεται υπό κράτηση αρνείται πάντως τις κατηγορίες, είπε πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς και πως δεν είχε καμιά πρόθεση ούτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία της Άγκυρας. Η έρευνα αποκάλυψε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο ίδιος άντρας σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Είναι η δεύτερη φορά που οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνα για απόπειρα δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς είχαν αναφερθεί παρόμοια σχέδια και στην υπόθεση Εργκένεκον. Οπως είχε αποκαλυφθεί, τα μέλη της τρομοκρατικής - παρακρατικής οργάνωσης Εργκένεκον προετοίμαζαν επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ η «λίστα δολοφονιών» περιλάμβανε επίσης τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κωνσταντινούπολη είναι πιθανόν οι δύο υποθέσεις να σχετίζονται.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.
Enhanced by Zemanta

Ένταση και χημικά πάλι στη Χαλκιδική

Ένταση επικράτησε στο όρος Κάκαβος στη Χαλκιδική το πρωί της Παρασκευής. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι κάτοικοι μετέβησαν στο βουνό για να εμποδίσουν τις εργασίες αποψίλωσης των αιωνόβιων δένδρων στο ρέμα του Καρατζά από τους εργαζόμενους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και δέχθηκαν επίθεση με χημικά από αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι θέλουν να αναστείλουν την κατασκευή τεχνητής λίμνης χημικών αποβλήτων στο σημείο (ρέμα Καρατζά) το οποίο "αποτελεί πηγή νερού για όλη την περιοχή".

Από την πλευρά τους πηγές της αστυνομίας σημείωναν ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν «απρόκλητα» σε αστυνομικούς που έκαναν περιπολία στη περιοχή πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, πέτρες, δυο βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες.

Η Νικολούλη με έκτακτη εκπομπή δίνει λύση σε ένα μεγάλο μυστήριο

Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου. Την Παρασκευή 10 Μαΐου, σε μία έκτακτη εκπομπή, θα αποκαλυφθούν συγκλονιστικά στοιχεία για μια υπόθεση που έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη.

Η Αγγελική Νικολούλη φέρνει στο φως αποκαλύψεις που σοκάρουν. Ντοκουμέντα που πέρασαν απαρατήρητα...

Με τα στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας ανοίγει ο δρόμος της εξιχνίασης της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεσης.

Φως στο Τούνελ, την Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Αγωγή κατά της Ελλάδας για το PSI κατέθεσε σλοβακική τράπεζα

Αγωγή κατά της Ελλάδας για την αναγκαστική ανταλλαγή κρατικών ελληνικών ομολόγων (PSI) που πραγματοποιήθηκε πέρυσι ανακοίνωσε ότι... κατέθεσε η σλοβακική τράπεζα Postova Banka. Όπως αναφέρει το Reuters, η Postova ανακοίνωσε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο μέτοχός της Istrokapital SE κατέθεσαν μήνυση κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Κέντρο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών (ICSID), με το επιχείρημα ότι με το PSI, η Ελλάδα παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Marek Tarda, σύμφωνα με την ανακοίνωση δήλωσε ότι «η Ελλάδα υιοθέτησε μέτρα που παραβίασαν τις διεθνείς συμφωνίες. Κατά αυτό τον τρόπο, μειώθηκε η αξία της επένδυσής μας. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την επένδυσή μας και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας».

Η τράπεζα ανέφερε ότι με το PSI η Ελλάδα παραβίασε τις διμερείς συνθήκες για επενδύσεις μεταξύ της Σλοβακίας και της Ελλάδας, καθώς και μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας. Οι επενδυτές υπέστησαν ζημία 53,5% επί των επενδύσεών τους,ως μέρος της συμμετοχής τους στη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Δύο συλλήψεις γνωστών επιχειρηματιών για χρέη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ

Για χρέη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ συνελήφθησαν ένας ιδιοκτήτης εταιρείας με γυναικεία υποδήματα αλλά και διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης με μηχανήματα επαγγελματικού ήχου και home cinema.

Αναλυτικότερα, για τη δεύτερη υπόθεση, συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς 43χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.054.883,03 ευρώ.

Η εταιρεία του είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα πολυεθνικών εταιρειών επαγγελματικού ήχου και home cinema.

Να σημειωθεί πως ο 43χρονος είχε συλληφθεί ξανά και τον Ιανουάριο του 2012, για χρέη 62 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, για χρέη "μαμούθ" συνελήφθη και ένας εκ των ιδιοκτητών εταιρείας γυναικείων υποδημάτων.

Ο 65χρονος, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας και μέλος ομόρρυθμης εταιρείας, συνελήφθη στο Χαλάνδρι για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 4.639.299,4 ευρώ.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κρατούν σε αγωνία μαθητές και οικογένειες - Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Δεν κατέληξε σήμερα σε απόφαση το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο συνεδρίαζε από το μεσημέρι της Πέμπτης με θέμα την απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Παρασκευή.
   
Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικόλαος Παπαχρήστος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι καθηγητές δεν έκαναν απεργία τα τελευταία 23 χρόνια, αλλά οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν τους αφήνουν πλέον άλλη επιλογή.

Η αντιπαράθεση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας προκαλεί τριγμούς στη μέση εκπαίδευση. Η ΟΛΜΕ εκφράζει αντιρρήσεις αναφορικά με την προωθούμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2 ώρες σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς την ταυτόχρονη προσαρμογή των αποδοχών. Διαμαρτύρεται δε για τις επικείμενες απομακρύνσεις συμβασιούχων και αναπληρωτών καθηγητών, τις οποίες υπολογίζει σε 10.000, εν μέσω περιορισμού των οργανικών θέσεων στα σχολεία.

Στις 14 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τρίτη, 14 Μαΐου, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης των εισαγγελέων για απόρριψη των ενστάσεων των κατηγορουμένων.

Στην τοποθέτησή της η πολιτική αγωγή ανέφερε ότι το ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να παρίσταται σε ανάλογες δίκες. Όπως είπαν, οι αποφάσεις που θα εκδώσει το δικαστήριο «θα είναι νομολογιακές καθώς ακολουθούν και άλλες δίκες που αφορούν το υπουργείο Άμυνας. Το Δημόσιο θα είναι παρόν σε όλες τις αίθουσες ποινικών και αστικών δικαστηρίων για να διεκδικήσει αποζημιώσεις».

Με την επανάληψη της διαδικασίας, το πρωί της 14ης Μαΐου, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων.

Ηράκλειο: Σύλληψη καθηγητή μουσικής για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριάς του

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί χθες το βράδυ σε 56χρονο καθηγητή Μουσικής που εργάζεται σε Ωδείο του Ηρακλείου, μετά από καταγγελία 19χρονης στην αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση.
 
Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κοπέλα, που είναι μαθήτριά του, έκανε την καταγγελία το απόγευμα, επικαλούμενη μαρτυρίες φίλων της, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα, ο 56χρονος να συλληφθεί, και να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο.

Ο καθηγητής, που αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται να οδηγηθεί το μεσημέρι στον Εισαγγελέα.

Δικαίωση ζητά η τραγική μάνα του Έλληνα που δολοφονήθηκε από νεοναζί

Πέρασαν οκτώ χρόνια από το απόγευμα της 15ης Ιουνίου 2005, όταν στο μικρό χωριό Τριανταφυλλιά των Σερρών, έφτασε η θλιβερή είδηση ότι ο Θόδωρος Βουλγαρίδης, 41 χρόνων, πατέρας δύο μικρών παιδιών, μετανάστης στη Γερμανία, δολοφονήθηκε.

Η γερμανική αστυνομία ενημέρωσε τότε τους συγγενείς ότι ο Βουλγαρίδης έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, που σχετιζόταν με ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ούτε τα στενά συγγενικά του πρόσωπα ούτε οι συγχωριανοί του πείστηκαν τότε απο την εκδοχή των γερμανικών αρχών, περί φόνου σχετιζόμενου με το ποινικό δίκαιο. Μια κηλίδα όμως, είχε σχημαστιστεί τόσο για την οικογένειά του όσο και για τη μικρή κοινωνία, που γνώριζε τον Θόδωρο Βουλγαρίδη.

Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθούν η δύστυχη μητέρα του, που ουδέποτε αποδέχθηκε την ετυμηγορία της γερμανικής αστυνομίας, αλλά και οι συγχωριανοί του. Κυρίως, όμως, η τραγική μάνα, Ευδοξία Βουλγαρίδη.



Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Βουλγαρίδη ζητά σήμερα να δικαιωθεί ο γιος και η οικογένειά της, ενώ απευθύνει μήνυμα σε όλους τους ρατσιστές που στρέφονται κατά μεταναστών, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στη Γερμανία. «Αυτό που έπαθα εγώ δεν θέλω καμία μάνα να το ζήσει. Πήραν τη ζωή του γιου μου, είχε άλλα τόσα χρόνια να ζήσει, δεν φταίνε σε τίποτα οι μετανάστες που θέλουν μόνο μια καλύτερη ζωή».

Εξοργίζει ο φονιάς της 25χρονης Φαίης που τα είχε με την παντρεμένη αδελφή της

Εξοργίζει το πανελλήνιο με την κατάθεσή του ο δολοφόνος της 23χρονης καλλονής Φαίης από τη Νέα Μάκρη. Στην απολογία του στον 15ο ανακριτή, δήλωσε ότι ήταν ατύχημα, παρότι η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο
νοσοκομείο άγρια ξυλοκοπημένη με βαριά τραύματα!


Σύμφωνα, πάντα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά: «ήταν η κακιά η ώρα».

Οργή και αηδία προκαλεί η περιγραφή του μοιραίου βραδιού της 5ης Απριλίου, που ο 25χρονος έχει το θράσος να ρίξει ευθύνες στο άτυχο κορίτσι! Ακόμα, δήλωσε ότι κυκλοφορούσε κανονικά στην περιοχή της έας Μάκρης, έπινε τους καφέδες του και δεν πήγε κανείς να τον συλλάβει.

Μάλιστα τόνισε, ότι παραδόθηκε επειδή δεχόταν απειλές για εκείνον και την οικογένειά του, από την οικογένεια της Φαίης. Μόνο θυμό προκαλεί η δήλωσή του ότι είναι πολύ στενοχωρημένος με το πώς εξελίχθηκε η ιστορία και όταν έμαθε ότι η κοπέλα κατέληξε «έπεσε» σε πραγματικό πένθος.

Τι είπε για το μοιραίο βράδυ
Το βράδυ της 5ης Απριλίου, την κάλεσε στο τηλέφωνο για να συναντηθούν και να συζητήσουν. Πήγε από το σπίτι της, την πήρε και πήγαν στο παρακάτω δρόμο για ν α μιλήσουν. Στη συνέχεια άρχισαν να μαλώνουν και σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, εκείνη του έδωσε πρώτα ένα χαστούκι!

Ο λόγος ήταν ότι η Φαίη είχε μάθει ότι είχε παράλληλη σχέση με την αδελφή της, όπως ο ίδιος είπε. Υποστήριξε ακόμα, ότι όσο τα είχε με την 23χρονη καλλονή, η μεγάλη αδελφή της τον πίεζε να χωρίσει και του έλεγε ότι εκείνη θα έπαιρνε διαζύγιο για να είναι μαζί του!

Στη συνέχεια, εκείνος έχασε την ψυχραιμία του, την χτύπησε, βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο όπου συνεχίστηκε η διαμάχη τους. Η κοπέλα καθώς μάλωναν, παραπά τησε ΕΙΠΕ και χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού της πάνω στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου! Την ίδια στιγμή που όλοι οι γιατροί διέγνωσαν τις βαριές κακώσεις που είχε το κορίτσι και προέρχονταν από άγριο ξυλοδαρμό!

Αμέσως, ο ίδιος φοβήθηκε γιατί την είδε να έχει χάσει τις αισθήσεις της, την έβαλε στο αυτοκίνητο και μαζί με ακόμα δυο φίλους του, την μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Από εκεί κάλεσε την αδερφή της κοπέλας και όταν εκείνη ήρθε αυτός έφυγε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Αφού, όπως ο ίδιος είπε δεν έφταιγε εκείνος αλλά η Φαίη παραπάτησε! Είπε μά λιστα χαρακτηριστικά ότι είχαν : «ερωτικό καυγαδάκι»!

Τον τελευταίο μήνα, όπου ο εισαγγελέας έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης , ο 25χρονος υποστήριξε ότι κινούταν κανονικά στην περιοχή της Νέας Μάκρης, πήγαινε για καφέ στις καφετέριες, έβγαινε έξω κανονικά.

Όταν παρουσιάστηκε σήμερα στον ανακριτή, είπε ότι και εκείνος και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι και μάλιστα για να αποδείξει πόσο την αγαπούσε έχει καλέσει ως μάρτυρες πέντε μέλη της οικογένειάς του για να πουν πόσο καλά φερόταν στην άτυχη Φαίη!

Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρω οκτονία από πρόθεση και ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

ΠΗΓΗ: star

«Φουσκωτοί» επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο μέσα σε αθλητική εφημερίδα


Πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού δημοσιογράφου από μπράβους μέσα στην εφημερίδα όπου εργάζεται έχει καταγγελθεί τις τελευταίες ώρες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Εκδότης αθλητικής εφημερίδας κατήγγειλε ότι χθες το απόγευμα ένας πρώην συνεργάτης του εντύπου -ο οποίος ανήκει σε σύνδεσμο φανατικών οπαδών- μαζί με δύο άλλους «φουσκωτούς» εισέβαλαν στα δημοσιογραφικά γραφεία και ξυλοκόπησαν τον νεαρό δημοσιογράφο αφού τον παρέσυραν σε χώρο όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αφορμή του ξυλοδαρμού φέρεται ότι ήταν ρεπορτάζ του αθλητικογράφου που επέκρινε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω αφού ο νεαρός αθλητικογράφος δηλώνει ότι «φοβάται για την ζωή του» και αρνείται να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας σε σχετικό σημείωμά του στο σημερινό φύλλο αναφέρει: «για όποιον ενδιαφέρεται, έχουν ενημερωθεί ο εισαγγελέας, η αστυνομία, το Εκβιαστών και ο αρμόδιος υπουργός. Η εφημερίδα παρακολουθείται και από έξω κι από μέσα...»

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «καταγγελία που εξετάζεται ιδιαίτερα προσεκτικά καθώς αφ' ενός έχουν σημειωθεί προσφάτως κι άλλα δύο κρούσματα επίθεσης κατά αθλητικογράφων, ενώ είναι πρωτοφανές η αναφερόμενη επίθεση να σημειώνεται μέσα σε εφημερίδα και σε εργασιακούς χώρους. Ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης μας έχει απασχολήσει ξανά για σειρά αδικημάτων...».

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ναυάγιο Αρβανιτόπουλου με ΟΛΜΕ - Ανοικτό το ενδεχόμενο απεργίας στις Πανελλαδικές


Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Συνεπώς, παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Σε όλα τα βασικά ζητήματα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικόλαος Παπαχρήστος.

Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους με βάση τα αποτελέσματα της συνάντησής με τον υπουργό Παιδείας και να αποφασίσουν εάν θα προκηρύξουν απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή όχι.

Η ομοσπονδία των καθηγητών έχει εδώ και αρκετές ημέρες προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των Πανελλαδικών, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μαΐου, σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων.

«Κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς είναι οι μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αντιδρούν.

«Με τις μειώσεις θα υπάρξουν μετακινήσεις χιλιάδων συναδέλφων σε άλλα σχολεία. Σε άλλες περιφέρειες. Θα υπάρχουν υποχρεωτικές μεταθέσεις» σημειώνουν οι καθηγητές και προσθέτουν ότι το υπουργείο προωθεί και απολύσεις συμβασιούχων.

Επιπλέον, αιτία πολέμου για τους καθηγητές αποτελεί και η αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.

Οπως είναι γνωστό, την πρόταση για απεργία έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά από 21 σε 23 ώρες και τις επακόλουθες παρενέργειές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΔΗΜΑΡ: Επιζήμια και καταστροφική η πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές


Αποκάλυψη για το πού βρίσκονται οι Μητροπολίτες που έχουν απαχθεί


Σύμφωνα με δημοσίευμα της λιβανέζικης εφημερίδας Daily Star, o αναπληρωτής πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου George Sabra δήλωσε σήμερα ότι οι δύο Επίσκοποι κρατούνται στο χωριό Bshaqtin βορειοδυτικά του Χαλεπίου από μια ομάδα ανταρτών. 

Συγκεκριμένα ο Sabra φέρεται κατά το δημοσίευμα να επικοινώνησε με τον ηγέτη του κόμματος Kataeb κ. Α. Gemayel τη στιγμή που ο δεύτερος δεχόταν στο γραφείο του εκπροσώπους της Συρο-Ιακωβίτικης Εκκλησίας για το θέμα.

Όπως υποστήριξε η ίδια πηγή, οι δύο Μητροπολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης του Όρους Λιβάνου Γεώργιος, που μίλησε επίσης με τον ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Sabra ζήτησε από την συγκεκριμένη οργάνωση να φροντίσει για την ασφαλή απελευθέρωση των Μητροπολιτών.

Οι δυο Μητροπολίτες έχουν απαχθεί από τις 22 Απριλίου και κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει πληροφόρηση σχετικά με το ποιοι και γιατί τους απήγαγαν.

Ακόμη και σήμερα μετά την ενημέρωση που έγινε στους εκπροσώπους της Συρο-Ιακωβίτικης Εκκλησίας, δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι τα αιτήματα των απαγωγέων.

http://dogma.gr

Enhanced by Zemanta

Αυτό είναι το 6χρονο κοριτσάκι που σώθηκε από το σπίτι της κολάσεως στο Κλίβελαντ


Υγιές και χαρούμενο είναι το εξάχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στο σπίτι του μαρτυρίου όπου παρέμειναν φυλακισμένες επί δέκα χρόνια οι τρεις κοπέλες που είχαν απαχθεί και είναι κόρη της Αμάντα Μπέρι που ήταν εξαφανισμένη από το 2003.

Η γλυκύτατη Τζόσλιν, το «μωρό των Χριστουγέννων» όπως την αποκαλεί η μητέρα της, καθώς γεννήθηκε τα Χριστούγεννα κατά τη διάρκεια της ομηρείας της Αμάντα, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων έτρωγε γρανίτα ήταν χαμογελαστή και έδειχνε την αγάπη για τη μητέρα της.

Οι αρχές έλαβαν δείγμα DNA για να πραγματοποιήσουν τεστ πατρότητας και να διαπιστωθεί εάν η Τζόσλιν είναι κόρη ενός εκ των απαγωγέων και συγκεκριμένα του Αριέλ Κάστρο.



Ελληνας τραγουδιστής συνελήφθη για συμβόλαιο θανάτου εναντίον της γυναίκας του


Στη σύλληψη του ελληνικής καταγωγής τραγουδιστή του heavy metal συγκροτήματος «As I Lay Dying», Τιμ Λαμπέσης προχώρησε η αστυνομία στο Όσιανσάιντ, κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο τραγουδιστής είναι ότι προσέλαβε κάποιον για να δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι λόγοι για τους οποίους ο Λαμπέσης μπορεί να ήθελε να σκοτώσει τη σύζυγό του και το πως έφτασε αυτή η πληροφορία στις αστυνομικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύζυγος του τραγουδιστή, Μέγκαν, είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου τον Σεπτέμβριο του 2012.



Enhanced by Zemanta

Η 4η πιο διεφθαρμένη χώρα είναι η ... Ελλάδα!


Στην τέταρτη θέση των χωρών με σημαντικό πρόβλημα διαφθοράς κατατάσσεται η Ελλάδα, έπειτα από έρευνα της εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Ernst & Young.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, η Ernst & Young πραγματοποίησε την έρευνα σε 36 χώρες, με τη συμμετοχή 3.500 κορυφαίων μάνατζερ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως η διαφθορά κι η δωροδοκία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τη σχετική Έκθεση για την Οικονομική Απάτη, πολλοί επικεφαλής εταιρειών, με σκοπό να παρουσιάσουν στοιχεία ανάπτυξης, καταφεύγουν στην παραποίηση των λογιστικών τους βιβλίων.

Στην κορυφή βρίσκονται η Σλοβενία, με το ποσοστό διαφθοράς να πλησιάζει το 96%, η Κροατία, που φτάνει το 90%, η Ουκρανία με 85%, ενώ η Ελλάδα συγκεντρώνει το 84%.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικά, καθώς οι παραπάνω χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, συγκρίνονται με το επίπεδο διαφθοράς, το οποίο εντοπίζεται σε Κένυα και Νιγηρία.

Αντιθέτως, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ελβετία και οι σκανδιναβικές χώρες, καθώς στην πρώτη μόλις 10% των μάνατζερ εκτιμά ότι συνηθίζεται η δωροδοκία, ενώ σε Φινλανδία και Σουηδία το ποσοστό φτάνει το 12% και στη Νορβηγία το 17%.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία αναδεικνύεται μόλις ένατη ανάμεσα στη λίστα με τις ευρωπαϊκές χώρες με τη μεγαλύτερη διαφθορά, ενώ από την άλλη η Γερμανία βρίσκεται σε σχετικά χαμηλό επίπεδο, καθώς πλησιάζει το 30%.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Ντέιβιντ Σταλμπ: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για να επιτευχθεί η ανάπτυξη και να βελτιωθεί η απόδοση σε αυτό το περιβάλλον, ένας ανησυχητικός αριθμός (στελεχών) εμφανίζεται να μην ενοχλείται ή να γνωρίζει την ύπαρξη ανήθικων πρακτικών».

Enhanced by Zemanta

Χατζησωκράτης: Ποιοι 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν ως το τέλος του έτους


Στις τέσσερις δεξαμενές από τις αποίες θα απολυθούν οι 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2013 αναφέρθηκε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε πως «οι 4.000, θα απολυθούν έως το τέλος του 2013 και θα είναι από τέσσερις δεξαμενές. Η πρώτη από όσους είναι πειθαρχικά διωκόμενοι, η δεύτερη από τις καταργήσεις μιας σειράς οργανισμών, που δεν ήταν και τόσο χρήσιμοι, τόσα χρόνια, η τρίτη από τον χώρο των συγχωνεύσεων, που θα γίνουν και άρα από εκεί θα υπάρχει ένα πεδίο υπαλλήλων, οι οποίοι θα περισσεύουν. Αυτοί είτε θα μπορέσουν να διοχετευτούν σε άλλους χώρους, είτε να τους δοθεί η δυνατότητα να προσυνταξιοδοτηθούν. Το ίδιο θα γίνει και από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης».

Τόνισε ακόμη πως «με τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν μέσα από τα οργανογράμματα και μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης, θα μπορέσουμε να δούμε και ποιοι θα πάνε στις θέσεις, που έπρεπε να πάνε. Κι έτσι, ο αριθμός των 4.000 θα μπορέσει να προσεγγιστεί σε κάθε περίπτωση».


ΣΟΚ: Σκότωσε την εγγονή του και τη φωτογράφισε γυμνή


Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της η μητέρα της 12χρονης Τία από την Βρετανία, όταν ακούστηκε στο δικαστήριο ότι ο σύντροφος της ίδιας της μητέρας της (δηλαδή ο θετός παππούς της), σκότωσε την κόρη της και έβγαζε φωτογραφίες το γυμνό της σώμα!

Ο αρρωστημένος Stuart Hazell, αφού προκάλεσε ασφυξία στην νεαρή, την έγδυσε, την φωτογράφισε και μετά έβαλε το άψυχο σώμα της σε σακούλα και το έκρυψε στην σοφίτα του σπιτιού.

Όπως διαπιστώθηκε από την δίκη που έχει συγκλονίσει την βρετανική κοινή γνώμη, ο 37χρονος είχε «αδυναμία» στα site παιδικής πορνογραφίας, ενώ είχε μαγνητοσκοπήσει την 12χρονη κρυφά την ώρα που έβαζε κρέμα σώματος στα πόδια της μια εβδομάδα πριν την σκοτώσει.

Εν τω μεταξύ, παρόλο που έχουν βρεθεί όλα τα στοιχεία, εκείνος αρνείται ακόμα τις κατηγορίες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...