Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Με καλοκαιρινό καιρό και η μεγάλη... επιστροφή

Ο οβελίας σουβλίστηκε και φαγώθηκε. Τα γλέντια τελείωσαν και από τις επόμενες ώρες ξεκινά σταδιακά η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Με σύμμαχο και πάλι έναν άκρως καλοκαιρινό καιρό.

Παρά το γεγονός της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη, αρκετοί από τους εκδρομείς του Πάσχα αναμένεται να πάρουν το δρόμο της επιστροφής από τη Δευτέρα, ενώ το κύμα της επιστροφής θα συνεχιστεί και την Τρίτη, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Η Τροχαία έχει προβλέψει μια σειρά έκτακτων μέτρων για την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ αναμένεται και πάλι να διαθέσει το σύνολο του έμψυχου και υλικού δυναμικού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τα μέτρα αυτά αφορούν κυρίως στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των Προαστίων (Εμπορικά Κέντρα, Λιμάνια, Σταθμούς ΟΣΕ, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Αεροδρόμια κλπ), αλλά και στην απρόσκοπτη κυκλοφορία, τόσο στους Βασικούς Οδικούς Άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής, όσο και στο Εθνικό, Επαρχιακό και Αστικό Δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό θα ισχύσει και πάλι η απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων σε τμήματα των Εθνικών Οδών και συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα του Πάσχα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών από τις 15:00 έως 22:00 στα ρεύματα εισόδου προς την Αθήνα των Εθνικών Οδών, την Τρίτη του Πάσχα (05/07/2013) κατά τις ώρες 11:00 - 21:00 στα ρεύματα εισόδου και την Κυριακή του Θωμά (12/05/2013) από τις 15:00 έως τις 21:00 στα ρεύματα εισόδου.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των αστικών μέσων μεταφοράς, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ειδικά για τη Δευτέρα του Πάσχα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τα μεσάνυχτα έως τις 12 το μεσημέρι.

Λεωφορεία και τρόλεϊ τη Δευτέρα του Πάσχα θα εκτελούν σχετικά περιορισμένα δρομολόγια με βάση τον προγραμματισμό της Κυριακής. Πάντως τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση.

Tην Τρίτη του Πάσχα (7 Μαΐου) τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα ακολουθήσουν πρόγραμμα δρομολόγησης βασισμένο στην υπηρεσία Σαββάτου. Τα πρώτα δρομολόγια των γραμμών θα εκτελεστούν με βάση το πρόγραμμα καθημερινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...