Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νεκρός ο Ρώσος ολιγάρχης Μπερεζόφσκι, πολέμιος του Πούτιν


Νεκρός στο σπίτι του στο Άσκοτ της Μεγάλης Βρετανίας, βρέθηκε σήμερα ο Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μπερεζόφσκι, σφοδρός πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε εξοριστεί ουσιαστικά από τη Ρωσία.

Ο Μπερεζόφσκι ήταν φίλος του πρώην πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβιένκο, ο οποίος πέθανε το 2006 στο Λονδίνο, δηλητηριασμένος από πλουτώνιο, και πολλές φορές είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, αφήνοντας αιχμές για δολοφονία του Λιτβιένκο.

Ήταν 67 ετών, και έκανε μεγάλη περιουσία κυρίως με το να εισάγει αυτοκίνητα Mercedes στη Ρωσία, μεταξύ του 1990 και του 2000, είδε ωστόσο την περιουσία του να… πατάει φρένο, μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία.

Συνελήφθησαν 3 από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Τρεις αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας εντοπίστηκαν σε χωριό κοντά στις φυλακές Τρικάλων και κρατούνται από τις αστυνομικές Αρχές. 

Είναι τρεις από τους 11 βαρυποινίτες που απέδρασαν από το σωφρονιστικό κατάστημα αφού πρώτα έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ κρατουμένων, συνεργών τους και φρουρών.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτενίζουν τη γύρω περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους δραπέτες. Στην περιοχή βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.

ΒΗΜΑ - Γκάλοπ: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ - ΟΛΑ τα ποσοστά


Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της “Κάπα-Research” για το “Βήμα της Κυριακής”, αναφορικά με τα… πολιτικά ρεύματα στο σημερινό σκηνικό της χώρας, τις ισορροπίες δυνάμεων και τις προοπτικές για το μέλλον.

Στον απόηχο του κυπριακού “όχι” λοιπόν, η μέτρηση που πραγματοποιήθηκε Τετάρτη και Πέμπτη, δηλαδή έχει συμπεριλάβει το κλίμα αγωνίας για την Κύπρο, και το “άδειασμα” της Λευκωσίας από τη Μόσχα, το 82,8% (73,6+9,2%) των πολιτών υποστηρίζει ότι η κυπριακή Βουλή έπραξε σωστά και μάλλον σωστά, με το να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” των καταθέσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΔΩ

Ριζάι: Η Σούλα με έπεισε να παραδοθώ


Μόλις λίγες ημέρες έχουν περάσει από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Μαλανδρίνου και ο βαρυποινίτης κακοποιός μιλάει για πρώτη φορά για το λόγο που προσπάθησε να δραπετεύσει, την 24ωρη ομηρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και τη μητέρα του.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής», ο Ριζάι περιγράφει τις δραματικές στιγμές της ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου και ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε σκοπό να πειράξει κανέναν αθώο.

Η συνέντευξη του Αλκέτ Ριζάι

«Είμαι άδικα τόσα χρόνια στη φυλακή. Δεν σκότωσα κανέναν, καταδικάστηκα την πρώτη φορά χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Από κει και μετά, όλα τα δικαστήρια που ακολούθησαν ήταν προκατειλημμένα εξαιτίας της πρώτης ποινής και αργότερα φυσικά από τις αποδράσεις μου».

«Η απόφαση να προσπαθήσω να αποδράσω ήταν απόφαση της στιγμής. Ερχεται στη φυλακή κάποιες ώρες που η ψυχή σου "πλαντάζει" που λέτε εδώ στην Ελλάδα. Το αποφάσισα, το σχεδίασα μέσα σε πέντε λεπτά. Παραλίγο να πετύχει, είχαμε περάσει 13 πόρτες και έμενε μία τελευταία. Είχαμε φτάσει έως έξω στα αυτοκίνητα».

«Πολλοί προσπάθησαν να με πείσουν να παραδοθώ. Υπάλληλοι της φυλακής, αστυνομικοί, φίλοι μου από άλλες φυλακές που με έπαιρναν τηλέφωνο. Η πίεση και οι εκκλήσεις του δικηγόρου μου Σάκη Κεχαγιόγλου και της γυναίκας μου της Σούλας αλλά και το γεγονός ότι για 24 ώρες σε όλους τους συγκρατούμενούς μου του Μαλανδρίνου, δηλαδή σε όλη τη φυλακή, δεν είχαν δώσει φαγητό. Έτσι αποφάσισα να δώσω ένα τέλος».

«Η Σούλα ήρθε έξω από τις φυλακές και έκανε ό,τι μπορούσε για να με αποτρέψει. Η Σούλα καταδικάστηκε άδικα, έχω πει κατ' επανάληψη ότι δεν είναι αυτή η Αλεξάντροβα της δεύτερης απόδρασης με το ελικόπτερο. Χαίρομαι γιατί έστω και αργά οι δικαστές δέχτηκαν την αίτηση αποφυλάκισής της και ελπίζω στο εφετείο να αθωωθεί».

«Από κάποιον φίλο μου στην Ελλάδα είχα ακούσει μια φράση "Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου σαν μάγκας γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι άντρας". Αυτή η φράση με εκφράζει. Δεν με ενδιαφέρει αν θα δυσκολέψει κι άλλο τη ζωή μου στη φυλακή».

«Είμαι στην απομόνωση και θα ακολουθήσει μεταγωγή μου σε άλλες φυλακές. Δύο φορές την ημέρα μου επιτρέπουν να κάνω για λίγη ώρα τηλεφωνήματα».

«Η μάνα μου ξέρει ότι είμαι αθώος και ότι όλες μου οι ενέργειες και η αντίδραση οφείλονται ακριβώς στο αίσθημα αδικίας που νιώθω εδώ και χρόνια. Εχω να τη δω τέσσερα χρόνια».

«Δεν επρόκειτο να πάθει κανείς τίποτα και το ήξεραν και οι ίδιοι. Σας θυμίζω πως και στις δύο προηγούμενες αποδράσεις μου και σε αυτή την απόπειρα δεν άνοιξε ούτε μύτη. Εγώ δεν πειράζω αθώους ανθρώπους».

«Το σώμα μου είναι φυλακισμένο αλλά το πνεύμα μου και η ψυχή μου είναι ελεύθερα να ονειρεύονται».

Ποιος είναι ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο Ρώσος ολιγάρχης που «χάνει» πολλά εκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα στην Κύπρο


Το 2012 εκτιμάται ότι οι «ξανθοί ολιγάρχες» διακίνησαν περίπου 60 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία μέσω της Κύπρου. Ανάμεσά τους τρανταχτά ονόματα της ρωσικής ελίτ όπως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Μιχαήλ Προχόροφ, ο Βλαντιμίρ Λίζιν, ο Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο Αλίζερ Ουσμάνοφ και πολλοί ακόμη «προύχοντες» της αποκομμουνιστικοποιημένης Ρωσίας.

Ενας από αυτούς είναι και ο βαθύπλουτος «βασιλιάς των λιπασμάτων», Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ ή καλύτερα ο κύριος «Νο79» στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes. Ποιος είναι, όμως, στην πραγματικότητα ο σκοτεινός Ρώσος «ολιγάρχης» που έχτισε το μύθο και την περιουσία του μέσω της κρατικής βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali, κατέχει το 10% της Τράπεζας Κύπρου και λίγα χρόνια νωρίτερα ενεπλάκη σε μια... δολοφονία, αλλά και σε ένα διαζύγιο με κόστος... 5 δισ.;

Σύμφωνα, με το «Πρώτο Θέμα», ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ γεννήθηκε το 1966, σπούδασε ιατρική και στις αρχές της δεκαετίας του '90 εργαζόταν σε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Με την κατάρρευση του κομμουνισμού, κατάφερε να εξασφαλίσει σε εξευτελιστικές τιμές πακέτα μετοχών από πρώην κρατικές επιχειρήσεις, κατορθώνοντας σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να αναρριχηθεί στα υψηλότερα κλιμάκια της οικονομικής ελίτ που διαμορφωνόταν.

Αιχμή του δόρατος στο «οπλοστάσιο» του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αποδείχθηκε η κρατική βιομηχανία λιπασμάτων Uralkali, η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εκτοξεύοντας την περιουσία του Ρώσου δισεκατομμυριούχου σε δυσθεώρητα επίπεδα. Το παιχνίδι, όμως, της εξουσίας και της επιτυχίας παιζόταν σε πολλά μέτωπα και απαιτούσε το κατάλληλο τίμημα.

Το 1997 ο Ριμπολόβλεφ ενεπλάκη στη δολοφονία του προέδρου της βιομηχανίας χημικών Nteftekhimik, Εβγκένι Παντελεϊμόνοφ, περνώντας μάλιστα 11 μήνες πίσω από τα σίδερα μέχρι να αποφυλακιστεί με υψηλή εγγύηση και να αθωωθεί τελικά, αφού ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας άλλαξε την αρχική του κατάθεση για άγνωστους λόγους.

Τη δεύτερη φορά που ο Ρώσος μεγιστάνας απασχόλησε τα media, ήταν λόγω του πολυσυζητημένου διαζυγίου του με την Ελένα Ριμπολόβλεβα, τη γυναίκα που τον ανάγκασε να... αποχωριστεί 5 ολόκληρα δισ. με αντάλλαγμα την ελευθερία του. «Αν μου συμβεί κάτι ύποπτο να θεωρήσετε υπεύθυνο τον πρώην σύζυγό μου» έλεγε η δαιμόνια Ελένα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις πρακτικές του άντρα της όσον αφορά τους κατά καιρούς «εχθρούς» του.

Enhanced by Zemanta

Η Αυστραλία δεν δέχεται στο έδαφός της βουλευτές της Χρυσής Αυγής


Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζ.Γκίλαρντ
«Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας» δήλωσε στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος» η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της κυβέρνησής της για το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», που προτίθενται να επισκεφθούν την Αυστραλία.
 
«Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες» δήλωσε η Αυστραλή πρωθυπουργός.

Η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε σε εκπομπή του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ στη Μελβούρνη ότι βουλευτές του κόμματος θέλουν να επισκεφθούν την Αυστραλία.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Επίθεση στρατιωτικού τύπου στις φυλακές Τρικάλων»


Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν», αναφερόμενο στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Παρασκευή στις φυλακές Τρικάλων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίθεση έγινε περίπου στις 8.30 το βράδυ, «ώρα που οι κρατούμενοι δεν είχαν ακόμη εισέλθει στα κελιά τους».

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «άγνωστοι δράστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με δυο οχήματα και βαρύτατο οπλισμό άνοιξαν πυρ κατά των σκοπών εξωτερικής φρούρησης, αλλά και κατά του οχήματος της περιπόλου του σωφρονιστικού καταστήματος που βρισκόταν έξω από αυτό και το οποίο βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά». Επίσης, κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης «πυρά δέχθηκαν όχημα της Αστυνομίας που είχε διατεθεί για την ενέργεια ελέγχων σε κοντινό σημείο και προσέγγιζε το Κατάστημα Κράτησης, καθώς και έτερο σταθμευμένο έξω από αυτό περιπολικό».

Ακόμα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά την ανταλλαγή των σφοδρών πυρών που διήρκεσαν πλέον της μισής ώρας και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης τραυματίστηκαν στην κοιλιακή χώρα δυο εξωτερικοί φρουροί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Όπως διαπιστώθηκε, 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις».

Οι δύο τραυματισμένοι εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αρμόδιους «δεν ανευρέθησαν πυροβόλα όπλα, ούτε κάλυκες που να επιβεβαιώνουν χρήση πυροβόλου όπλου από κρατούμενους εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, κατά την ώρα της απόδρασης. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ το πρωί: Έντεκα βαρυποινίτες απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων!


Με το πρώτο φως της ημέρας πήρε τέλος το ολονύκτιο θρίλερ με την ένοπλη συμπλοκή στις φυλακές Τρικάλων, καθώς ξεκίνησε επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι κατάφεραν να αποδράσουν συνολικά έντεκα βαρυποινίτες! Μέσα στο σκοτάδι, οι ένοπλοι Αλβανοί κρατούμενοι είχαν ήδη αποσυρθεί από την ταράτσα της πτέρυγας όπου είχαν οχυρωθεί πυροβολώντας ως εκείνη τη στιγμή.

Από τις 7.00΄ το πρωί του Σαββάτου, οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας ελέγχουν εξονυχιστικά ένα προς ένα τα κελιά των κρατουμένων, για να εντοπίσουν τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση. Η είσοδος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν έχει επιτραπεί ακόμη για λόγους ασφαλείας ώσπου να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Έτσι, η καταμέτρηση των κρατουμένων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ώστε να διαπιστωθεί πόσοι κατάφεραν τελικά να αποδράσουν.

Η ταυτόχρονη επίθεση κατά των ανδρών της εξωτερικής φρουράς του σωφρονιστικού καταστήματος από τους κρατούμενους στην ταράτσα και από τουλάχιστον έξι συνεργούς τους που έφτασαν σε διαφορετικά σημεία κοντά στον εξωτερικό τοίχο με ένα άσπρο βαν και ένα αγροτικό φορτηγάκι, ήταν αντιπερισπασμός. Στόχος ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε Αλβανούς βαρυποινίτες να δραπετεύσουν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο των φυλακών με αυτοσχέδια σχοινιά που είχαν φτιάξει με λωρίδες από σεντόνια! Ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι δραπέτευσαν τέσσερις ή πέντε Αλβανοί, η πρωινή καταμέτρηση προκάλεσε σοκ αφού έγινε σαφές ότι συνολικά έντεκα ήταν οι κρατούμενοι που κατάφεραν να αποδράσουν!

Παράλληλα με τις έρευνες των κομάντος της ΕΚΑΜ, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν τους κάλυκες από τις εκατοντάδες σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν, οι οποίοι θα σταλούν στα ειδικά εργαστήρια για να εντοπιστούν δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία θα αποκαλύψουν ποιοι χρησιμοποίησαν τον οπλισμό.

Όλα δείχνουν ότι τα όπλα βρέθηκαν στα χέρια των Αλβανών στις 24 Φεβρουαρίου, πιθανότατα μέσα σε ένα σάκο που είχαν ρίξει στο προαύλιο των φυλακών οι συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού κατά τη διάρκεια της απόπειράς τους να τον απελευθερώσουν με ελικόπτερο. Η αναστάτωση που επικρατούσε τότε, έδωσε την ευκαιρία στους αλλοδαπούς να κρύψουν τον οπλισμό με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την απόδραση των βαρυποινιτών ομοεθνών τους.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στους τρεις οι τραυματίες σωφρονιστικοί υπάλληλοι στα Τρίκαλα

Στους τρεις έχουν φθάσει οι τραυματίες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, οι οποίοι... βρίσκονται μέσα στη φυλακή, μια που μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Έως και την ώρα αυτή, οι Αλβανοί που βρίσκονται ανεβασμένοι στην ταράτσα συνεχίζουν να πυροβολούν, χωρίς να μπορεί η αστυνομία να κάνει έφοδο μέσα στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καλάσνικοφ για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι περισσότερα των πέντε, που κρατούν οι Αλβανοί στην ταράτσα, με μεγάλο αριθμό σφαιρών τα πέταξαν μέσα σε σακ βουαγιάζ οι επιβάτες του ελικοπτέρου, όταν πήγαν να πάρουν τον Παναγιώτη Βλαστό.

Τότε, είχε γίνει γνωστό, ότι είχαν ρίξει έξω από το ελικόπτερο ένα πιστόλι, το οποίο και είχε κατασχεθεί. Αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί, τότε σημαίνει ότι Αλβανοί παρέλαβαν το σακ βουαγιάζ με τα αυτόματα, το μετέφεραν στο εσωτερικό της φυλακής και σήμερα τα χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν στη φρουρά των φυλακών.

Έως και την ώρα αυτή, τρεισήμισι ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης, η μάχη συνεχίζεται στις φυλακές Τρικάλων.

Bίντεο - Οργανωμένη απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων

Συνδυασμένη επιχείρηση στήθηκε για την απόδραση κρατουμένων αλβανικής καταγωγής από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο ομάδες ενόπλων επιτέθηκαν έξω από τις φυλακές, πυροβολώντας η μία από ένα κλειστό βαν και η άλλη ομάδα από τους γύρω αγρούς κατά των εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ταυτόχρονα, οι κρατούμενοι από την πτέρυγα όπου είναι έγκλειστοι κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, άνοιξαν τα κελιά τους, πέρασαν στην ταράτσα και άρχισαν και αυτοί να πυροβολούν με όπλα που πέρασαν μέσα στη φυλακή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί από τις φυλακές:

trikalaola.gr

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χειροβομβίδες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και ναρκωτικά ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κυψέλη

Ολόκληρο οπλοστάσιο ανακύλυψε η ΕΛ.ΑΣ. στην Κυψέλη όπου συνέλαβε δύο άνδρες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν χειροβομβίδες, εκρηκτικοί μηχανισμοί, ναρκωτικά, αλλά και ένα περίστροφο.

Ειδικότερα έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων από έναν αλλοδαπό ιδιοκτήτη καφενείου, η Αστυνομία τον εντόπισε και παρακολουθώντας τις κινήσεις του ανακάλυψε χώρο στάθμευσης όπου χρησιμοποιούσε ως αποθήκη για ναρκωτικές ουσίες και όπλα.

Ο 36χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη μαζί με έναν 31χρονο συνεργό του ελληνικής καταγωγής και οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -1.940- γραμμ.
  • Ποσότητα ηρωίνης βάρους -4- γραμμ.
  • Εξήντα επτά (67) σώματα αμυντικής χειροβομβίδας τύπου F1
  • Εξήντα οκτώ (68) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  • Ένα (1) περίστροφο των 0,22 mm
  • Επτά (7) φυσίγγια των 0,22 mm του ανωτέρω περιστρόφου
  • Το χρηματικό ποσό των (3.400) ευρώ
  • Ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Τόμας Πρωτόπαπας: Δεν αντιδρούν τα μάτια του. Πέφτει όμως η εγκεφαλική πίεση

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ο Τόμας Πρωτόπαπας δίνει τη δική του μάχη, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

Οι γονείς του ηθοποιού, η κοπέλα του, Ιωάννα και αγαπημένοι του φίλοι βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του και προσεύχονται στο εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί.

Τη δική τους μάχη δίνουν και οι γιατροί, οι οποίοι από την Τετάρτη χορηγούν νέα φαρμακευτική αγωγή στον ηθοποιό για να δουν πως αντιδρά ο οργανισμός του.

Οι εξετάσεις του Τόμας έχουν σταλεί στην Αμερική και στην Αγγλία και τώρα αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι πως δεν αντιδρούν τα μάτια του Τόμας, όμως πέφτει η εγκεφαλική πίεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο αυτόφωρο ο οδηγός που χτύπησε τον Πρωτόπαπα-Τι δηλώνει η κοπέλα του άτυχου ηθοποιού

Τόμας Πρωτόπαπας: Η συνάντηση των γονιών του με τον διευθυντή και η δωρεά οργάνων!

Το δράμα της 20χρονης συντρόφου του Τόμας Πρωτόπαπα-Τι λένε οι γιατροί

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηθοποιός των "Βασιλιάδων" Τομ Πρωτόπαπας μετά από τροχαίο

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Τι αποκάλυψαν οι γονείς του στο "Πρωινό mou"

Το βαν της Αττικής Οδού σήκωσε στον αέρα το smart του Πρωτόπαπα!

Γιούχαραν τον Παναγιώταρο οι μικροομολογιούχοι

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα από τη συγκέντρωση των μικροομολογιούχων στη Βουλή.

Περίπου 600 άτομα διαμαρτύρονται για το «κούρεμα» των ομολόγων τους, ενώ στη συγκέντρωση έδωσε το «παρών» και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από κάποιους διαδηλωτές.

«Δε χώρανε τα κόμματα στις συγκεντρώσεις μας. Είστε όλοι κλέφετες και απατεώνες» φώναζαν μικροομολογιούχοι στον βουλευτή με τον Παναγιώταρο να τους πανατά: «Και εγώ μικροομολογιούχος είμαι. Είναι κοντά στους αγώνες σας».

Δεν έλειψαν, όμως, και εκείνοι που του έσφιξαν το χέρι.

Δημοσκόπηση VPRC: 2,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα δυόμισι ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της VPRC, που διενεργήθηκε το διήμερο 20-21 Μαρτίου για λογαριασμό της εφημερίδας, "Η Ελλάδα αύριο". Δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς το 88% των πολιτών.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 31% έναντι 28,5% της ΝΔ.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 6%, ενώ το τρίτο κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά, η ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει 5,5%.

Η έρευνα διεξήχθη μετά τα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν στην οικονομία της Κύπρου και στις σχέσεις της με την Ευρωζώνη.

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 31%
ΝΔ 28,5%
ΠΑΣΟΚ 6%
ΑΝΕΛ 5,5%
Χρυσή Αυγή 11%
ΔΗΜΑΡ 5,5%
ΚΚΕ 6%

Να σημειωθεί ότι το 76% των πολιτών θεωρεί ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι λάθος, ενώ το 60,3% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει μειωθεί ο μισθός του.

Το 24,1% δηλώνει ότι ο μισθός καταβάλλεται με καθυστέρηση και το 16,4% παραδέχεται ότι εργάζεται λιγότερες ώρες - μέρες με χαμηλότερη αμοιβή.

Μόνο το 19% των σημερινών εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα δεν έχει υποστεί αλλαγές στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς της εργασίας του.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι και πάλι ο "Κανένας" με 52,4%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 19,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 9,3%.

Το 38% θεωρεί ότι η κυβέρνηση "πρέπει να συνεχίσει το έργο της ώστε σύντομα να φανούν θετικά αποτελέσματα", το 31% ότι η χώρα "πρέπει να πάει σε εκλογές ώστε να προκύψει μια άλλη Κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική" και το 26% θεωρεί ότι η καταλληλότερη λύση είναι η χώρα να μην προχωρήσει με καμία από τις δύο εναλλακτικές επιλογές.

Στην παράσταση νίκης (αν είχαμε αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε, ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις) προηγείται η ΝΔ με 25,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%.

Τέλος, ως προς τις εκλογικές τάσεις η έρευνα του Μαρτίου δείχνει τη σταθερή απομάκρυνση από την πρόθεση εκλογικής πράξης του 55% περίπου του εκλογικού σώματος. Το 46% δηλώνει προτίμηση προς κάποιο πολιτικό κόμμα, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι του εκλογικού σώματος κινείται μεταξύ αποχής, λευκού, άκυρου και απροσδιόριστης συμπεριφοράς.

Δείτε εδώ τη διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ το τριήμερο - Αλλαγές σε Μετρό και Προαστιακό

Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ από το Σάββατο 23 Μαρτίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, όπως αποφάσισε... η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Τις ίδιες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου και δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αντιδρούν στη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τη διοίκηση των εταιριών του Ομίλου ΟΣΕ.

Για τους επιβάτες οι οποίοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό ποσό της τιμής του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

α) Παρασκευή 22/3 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας): Τα δρομολόγια 500 -501 των αμαξοστοιχιών Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών. Το δρομολόγιο 1686 της αμαξοστοιχίας Αλεξανδρούπολης- Δικαίων. Τα δρομολόγια 743 και ΙC 85 των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης- Έδεσσας-Φλώρινας- Θεσσαλονίκης. Tα δρομολόγια 3593-3592 των αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκης- Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια 2576-2577 των αμαξοστοιχιών Λάρισας- Βόλου-Λάρισας. Το δρομολόγιο 2536 της αμαξοστοιχίας Αθηνών-Χαλκίδας- Αθηνών.

β) Σάββατο 23/3, Κυριακή 24/3 και Δευτέρα 25/3 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών): Ματαιώνονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στη διαδρομή Πύργος- Κατάκολο- Ολυμπία που θα κινηθούν στις 24/3 και 25/3.

Επισημαίνεται ότι οι αμαξοστοιχίες 500-501 μεταξύ Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Αθηνών θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών τη Δευτέρα 25/3 προς Τρίτη 26/3.

γ) Την Τρίτη 29/3 (επόμενη ημέρα των απεργιών), ματαιώνονται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1681 (Αλεξανδρούπολης- Δικαίων) και ΙC 82 (Φλώρινας- Θεσσαλονίκης).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Στάσεις εργασίας στις εμπορικές αμαξοστοιχίες

Ακινητοποιημένες θα μείνουν επίσης και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες για περίπου μια εβδομάδα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου.

Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από τις 10 το βράδυ της 26ης Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως και τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου.

Ενταλμα σύλληψης -για μίζα 1,5 εκατ.- και σε βάρος της κουνιάδας του Ακη Τσοχατζόπουλου

Τη σύλληψη της πρώην κουνιάδας του Ακη Τσοχατζόπουλου, αδελφής της πρώην γυναίκας του, ζήτησε με ένταλμα ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής για εμπλοκή της στη διακίνηση παράνομων χρημάτων του πρώην υπουργού.

Το ένταλμα εκδόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα και αφορά την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της Ελγκεν Στοφρέγκεν, αδελφής της Γκούντρουν Μολντεχάουερ-Τσοχατζοπούλου αφορά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στο ανακριτικό γραφείο για ποσό 1.455.000 ελβετικών φράγκων που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της. Μάλιστα στον επίμαχο λογαριασμό συνδικαιούχος ήταν άλλο ένα πρόσωπο, που μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστό στις δικαστικές αρχές, σε βάρος του οποίου επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Τα χρήματα που εντοπίστηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό φέρονται να ξεκίνησαν από λογαριασμό της εταιρείας ΜΙΕ, που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων, ακολούθως να κατατέθηκαν σε λογαριασμό του γιου του εκπροσώπου της υπεράκτιας εταιρείας Μorelia, Οράτιου Μελά, και τελικώς να κατέληξαν στον λογαριασμό της Ελγκεν Στοφρέγκεν.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για διακίνηση «μαύρου πολιτικού χρήματος», υπόθεση για την οποία κατηγορούνται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 18 άτομα, έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 22 Απριλίου, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις του υπουργείου Αμυνας για τα TORM1 και τα υποβρύχια
Πηγή: iefimerida.gr

Ανιχνεύθηκε DNA αλόγου σε λουκάνικα και μπιφτέκια «ΝΙΚΑΣ» και «ΥΦΑΝΤΗΣ»

Στην ανάκληση σειράς προϊόντων, ανάμεσά τους κατεψυγμένα μπιφτέκια, λουκάκινα και παριζάκι, στα οποία ανιχνεύθηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ανακαλούνται κατεψυγμένο σουτζουκάκι, κοτομπουκίτσες και σνιτσελάκι που παράγονται από την εταιρεία «T&T Foods Α.Ε.» για την επιχείρηση «Χούτος Catering A.E»., προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια «IFANTIS», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.», λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης», και παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.»

Επιδείνωση καιρού: Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι 10 μποφόρ

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε στην ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν μέχρι 9 και κατά τόπους 10 μποφόρ

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, οι νότιοι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς φτάνοντας τοπικά τα 10 μποφόρ, ενώ θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από το μεσημέρι στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική και βόρεια χώρα. Το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ από τα δυτικά και σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στις υπόλοιπες περιοχές.

Η Νικολούλη μπροστά σε δύο εξαφανίσεις και μια ανακάλυψη μυστήριο!

Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Αυτή την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, το Φως στο Τούνελ παρουσιάζει τρεις συγκλονιστικές υποθέσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Μια ζεστή αγκαλιά, ένα τρυφερό φιλί στη μητέρα του και μετά ανεξήγητη σιωπή. Μέρες ολόκληρες η μητέρα του, με τη φωτογραφία του στα χέρια, τον αναζητά κρατώντας την ελπίδα ζωντανή.

Την ίδια ώρα, η αγωνία μια άλλης μητέρας κόβει την ανάσα… Ο γιος της είχε ένα λαμπρό μέλλον στον χώρο της Τέχνης, βραβεύσεις, εκθέσεις, επιτυχία. Εκείνο το βράδυ βγήκε για έναν περίπατο. Τον περίμενε να επιστρέψει, αλλά δε γύρισε ποτέ. Τι συνέβη στο νεαρό και πολλά υποσχόμενο καλλιτέχνη;

Η τρίτη υπόθεση προκαλεί οργή. Τι έκρυβαν για μήνες οι κλειστές πόρτες του απόμερου σπιτιού; Μια αποκάλυψη που σοκάρει και γεννά ερωτήματα τα οποία ζητούν πιεστικά απαντήσεις.

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Λουκέτο στη "Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου" - Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή

Η είδηση του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας συγκλονίζει την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ανώτατες πηγές της Λαϊκής διέψευδαν χαρακτηρίζοντας φήμες τα περί κλεισίματος της τράπεζας η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στη δέυτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνεται, με την προσθήκη ότι θα γίνουν 500 απολύσεις.

Η είδηση προκάλεσε την οργή των καταθετών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή και ήδη δημιουργήθηκαν τα πρώτα επεισόδια.

 Υπάλληλοι της Λαϊκής ήδη με πανό μεταβαίνουν έξω από τη Βουλή. Οι υπάλληλοι, μετά τη γνωστοποίηση των απολύσεων, αποφάσισαν να πάνε στο χώρο που στεγάζεται το νομοθετικό σώμα και να διαδηλώσουν δυναμικά

Διαψεύδει τις 500 απολύσεις στη Λαϊκή η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού αυτή τη στιγμή στο κανάλι ΡΙΚ

Νέα διάψευση από Κεντρική Τράπεζα για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας

Τα ATM της τράπεζας έχουν στεγνώσει από μετρητά, ενώ περίπου 500 υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι οδεύουν προς απόλυση συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής για να διαμαρτυρηθούν.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο. 
Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.

Από το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, είχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

Πυροβόλησε, μέσα σε νοσοκομείο φυσικοθεραπευτή και αυτοκτόνησε!

Σοκ έχει προκαλέσει η απίστευτη τραγωδία που συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Το μεσημέρι, ένας οπλισμένος άνδρας εισέβαλε στο χώρο του νοσοκομείου και σε κατάσταση πανικού πυροβόλησε έναν φυσικοθεραπευτή, ενώ αμέσως μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το apela.gr, ο άνδρας που πιθανότατα είναι γερμανικής υπηκοότητας, χθες έχασε την γυναίκα του από εγκεφαλικό.

Έξω από το ΥΠΟΙΚ εργαζόμενοι της Τράπεζας Κύπρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν εργαζόμενοι των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου που λειτουργούν στην Ελλάδα, ζητώντας να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.
 
Σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την απόφαση του Eurogroup, που -όπως αναφέρουν- «οδηγεί σε μαρασμό τρεις τράπεζες και στην ανασφάλεια 5.500 εργαζόμενους».

Enhanced by Zemanta

Το βαν της Αττικής Οδού σήκωσε στον αέρα το smart του Πρωτόπαπα!

Το υλικό από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τις εξετάσεις που έγιναν στον οδηγό του βαν αλλά και στοιχεία από διερχόμενους οδηγούς εξετάζουν με μεγάλη προσοχή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ λίγο πριν κλείσουν το φάκελο με το σοβαρό τραυματισμό του ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα και τον στείλουν στον Εισαγγελέα για να αποφασίσει για το εάν θα ασκηθούν διώξεις και ποιες θα είναι αυτές.

Οι πληροφορίες λένε πως οι αναλυτές της Τροχαίας έχουν, έστω και ατύπως, ξεκαθαρίσει το πώς έγινε το σκηνικό το πρωί της περασμένης Κυριακής. Η ώρα ήταν εννέα. Το μαύρο Smart που οδηγούσε ο 26χρονος ηθοποιός κινούνταν στην Αττική Οδό στο 36ο χιλιόμετρο στο ύψος της εξόδου Δουκίσσης Πλακεντίας. Για άγνωστο λόγο ο Τόμας Πρωτόπαπας κατευθύνεται στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης και ακινητοποιεί το όχημα στο σημείο όπου υπάρχει μια μικρή ανοικτή στροφή. Φέρεται, σύμφωνα μάλιστα και με μαρτυρίες, να εξακολουθεί να φορά τη ζώνη του ενώ το τηλέφωνο βρέθηκε στην τσάντα του γεγονός που μαρτυρά ότι εκείνη τη στιγμή δεν το χρησιμοποιούσε.

Ο οδηγός ενός βαν της Αττικής Οδού, κινούνταν στη δεξιά λωρίδα. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεση του, λόγω του δυνατού ήλιου ο οποίος τον τύφλωνε, δεν είδε το σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα το δεξί μέρος του βαν την αριστερή πλευρά του Smart. Ο ένας αερόσακος από το μικρό αυτοκίνητο άνοιξε ενώ το γεγονός ότι το παρμπρίζ από το Smart δεν ήταν σπασμένο ενισχύει την εκδοχή ότι ο Τόμας Πρωτόπαπας φορούσε ζώνη ασφαλείας καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο νεαρός, θα χτυπούσε το κεφάλι του στο τζάμι. Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα στην Τροχαία Αττικής οδού, ο οποίος ακολουθούσε το βαν και είδε όλο το σκηνικό, το βαν έπεσε με δύναμη πάνω στο μαύρο Smart χωρίς να κόψει ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο οδηγός δεν είδε το σταθμευμένο όχημα του ηθοποιού. Μάλιστα, ο ίδιος άνθρωπος τόνισε ότι η πρόσκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το μικρό αυτοκίνητο σηκώθηκε στον αέρα ενώ όταν άνοιξαν την πόρτα για να δουν σε τι κατάσταση ήταν ο οδηγός, διαπίστωσαν πως φορούσε τη ζώνη ασφαλείας και είχε ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, το οποίο ήταν από την πρόσκρουση.

Επιβαρύνεται η κατάσταση του Τόμας Πρωτόπαπα

Για ένα θαύμα προσεύχονται και ελπίζουν οι γονείς, ο αδελφός, oι φίλοι και η κοπέλα του Τόμας Πρωτόπαππα. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού ηθοποιού, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στους «Βασιλιάδες» και ο οποίος νοσηλεύεται στην Εντατική του ΚΑΤ μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε το πρωί της Κυριακής, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και όλα κρέμονται... από μία κλωστή.

Όλοι ελπίζουν να γίνει ένα θαύμα και ο Τόμας Πρωτόπαπας να ξυπνήσει! Να συνεχίσει να ζει και να χαρίσει χαμόγελα σε όσους περιμένουν εκεί έξω… στις καρέκλες του νοσοκομείου για μια καλή είδηση.

«Οι γιατροί έκαναν ακτινογραφία στον Τόμας και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Η ακτινογραφία έδειξε πως η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί επιπλέον. Τώρα μένει μόνο ένα θαύμα», είπε χαρακτηριστικά ο θείος του Γ. Πρωτόπαππας στην εφημερίδα «Εspresso».

«Εδώ που φτάσαμε δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Σήμερα υπάρχει επιβάρυνση, αύριο ίσως σταθεροποιηθεί. Τι να σας πω; Οι γιατροί μας είπαν πως δεν παίρνει άλλη εγχείρηση. Δεν αντιδράει στην αγωγή, οπότε… τώρα πια περιμένουμε μόνο ένα θαύμα», συνέχισε ο θείος του Τόμας, εξηγώντας πως μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ η κατάσταση του 25χρονου ηθοποιού ήταν κρίσιμη, αλλά σταθερή, την Τρίτη, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν και η κατάστασή του επιβαρύνθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο αυτόφωρο ο οδηγός που χτύπησε τον Πρωτόπαπα-Τι δηλώνει η κοπέλα του άτυχου ηθοποιού

Τόμας Πρωτόπαπας: Η συνάντηση των γονιών του με τον διευθυντή και η δωρεά οργάνων!

Το δράμα της 20χρονης συντρόφου του Τόμας Πρωτόπαπα-Τι λένε οι γιατροί

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηθοποιός των "Βασιλιάδων" Τομ Πρωτόπαπας μετά από τροχαίο

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Τι αποκάλυψαν οι γονείς του στο "Πρωινό mou"

 

Δυο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις για το μακελειό στου Ρέντη

Δυο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις έως 66 έτη επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε καθένα έναν από τους τρεις (εκ των τεσσάρων συνολικά) κατηγορουμένων για τη δολοφονία δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, το Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου που δεν τους αναγνώρισε στους τρεις κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό έχει ως εξής:

Ανδρέας Ποφίδης δυο φορές ισόβια και 66 έτη, Ιωάννης Σαββίδης δυο φορές ισόβια, 66 έτη και 5 μήνες και Γιώργος Εμερτζίδης δυο φορές ισόβια και 62 έτη (Οι πολυετείς καθείρξεις μεταφράζονται πάντως σε 25 έτη κάθειρξης). Ο Γ. Εμερτζίδης δεν εμφανίστηκε την τελευταία ημέρα της δίκης στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του.

Ωστόσο, μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άφαντος. Πρόκειται για τον κατηγορούμενο ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε αποφυλακιστεί «κατά λάθος» από τον Κορυδαλλό και ενώ εκκρεμούσε η δίκη για την δολοφονία των δυο αστυνομικών.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία ανακοινώθηκε ξημερώματα Παρασκευής, κρίθηκαν ένοχοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονιών, της οπλοκατοχής, κ.ά. εκτός από τρεις που απαλλάχθηκαν από κάποιες επιμέρους πράξεις. Το δικαστήριο τους επέβαλλε καθείρξεις έως εννέα έτη.

Κατηγορούμενος για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών είναι και ο φυγόδικος Βιταλής Τερσένιδης. Ωστόσο, δικάστηκε μόνο για πλημμεληματικές κατηγορίες καθώς η δικογραφία διαχωρίστηκε η ως προς τα κακουργήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν παραγραφές.

Το ιστορικό

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη με θύματα τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργο Σκυλογιάννη και Γιάννη Ευαγγελινέλη.

Οι δράστες είχαν σταματήσει το αυτοκίνητο σε σκοτεινό σημείο και όταν πλησίασαν οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ βγήκαν από το όχημα και με καλάσνικοφ και ένα πιστόλι άρχισαν να πυροβολούν. Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύστερα από ληστεία σε περίπτερο, στο Μενίδι.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων κάθισαν συνολικά 15 άτομα


protothema.gr

Φως στο Tούνελ: Νεκρός μέσα στο σπίτι του ο καμαρότος….

Νεκρός τελικά μέσα στο ίδιο του το σπίτι βρισκόταν επί μήνες ο καμαρότος της Σαλαμίνας, Χρήστος Τριτάρης 76 χρόνων.

Ο ίδιος δεν είχε συγγενείς και οι φίλοι του προσπαθούσαν τόσο καιρό να ξεπεράσουν τους νομικούς σκοπέλους για να μπορέσουν να μπουν μέσα στο σπίτι του, που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή στο Αιάντειο και να διαπιστώσουν αν ήταν ζωντανός.

Παρά τις επανειλημμένες επισκέψεις τους στις επίσημες αρχές αντιμετώπιζαν νομικό αδιέξοδο, αφού δεν ήταν συγγενείς πρώτου βαθμού.

Απευθύνθηκαν στο «Φως στο Τούνελ» και η ανακοίνωση της αναζήτησης του συνταξιούχου καθώς και οι περιπέτειες των φίλων του να τον βρουν, εξόργισαν τους φίλους τηλεθεατές.

Μετά την πίεση που ασκήθηκε από την εκπομπή, οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο μαζί με τους φίλους του άτυχου άνδρα. Κλειδαράς έσπασε το λουκέτο που κρατούσε κλειδωμένη την εξωτερική πόρτα της μονοκατοικίας και από τα παράθυρα είδαν το άψυχο σώμα.

Μία γειτόνισσα ανέφερε ότι τελευταία φορά τον είδε το περασμένο καλοκαίρι και της έδωσε την εντύπωση πως ήταν άρρωστος.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστη, ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Πηγή: anikolouli

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΤΟΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ Τι αποκάλυψαν οι γονείς του στο "Πρωινό mou"

Δύσκολες ώρες περνάει η οικογένεια του Τόμας Πρωτόπαπα κι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του.

Όσο για το ατύχημα πολλά ακούστηκαν και άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον μίλησαν στο "Πρωινό mou" προκειμένου να διευκρινίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Την ώρα που η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά έφτανε στο τέλος της, ο παρουσιαστής ανέφερε τα εξής: "Επικοινώνησε μαζί μας η οικογένεια του Τόμας Πρωτόπαπα και μας είπαν ότι είχε πάει στα δεξιά της Αττικής Οδού, μιλούσε από το κινητό του με την εταιρεία παραγωγής για να τον κατευθύνουν στο στούντιο για τα γυρίσματα του Dr Cook. Φορούσε τη ζώνη του. Παρ' όλα αυτά, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που δεν κατάφερε η ζώνη να τον κρατήσει και χτύπησε στο παρμπρίζ".

Δείτε το βίντεο:

Από την άλλη, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές μπαίνουν στην επίσημη σελίδα που έχει δημιουργηθεί  στο Facebook για τον Τόμας με τον τίτλο "Τόμας Πρωτόπαπας - είμαστε κοντά σου" και προσεύχονται να γίνει καλά!

Ευγενία Μανωλίδου: Κατέθεσε αγωγή εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη

Η Ευγενία Μανωλίδου ξέσπασε πριν λίγες μέρες μέσα από την προσωπική της σελίδα στο twitter. "Αρκετή υπομονή έχω κάνει τελευταία και έχει αρχίσει να εξαντλείται, οποίος υπονοήσει ξανά ότι κλέβω το κράτος, θα υποστεί τις συνέπειες”, αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που ήθελαν το όνομά της στη λίστα Λαγκάρντ.

Η γνωστή συνθέτις αυτή τη φορά κινείται νομικά και συγκεκριμένα κατά του Κώστα Βαξεβάνη. Στην μήνυση που υπέβαλε κατά του δημοσιογράφου και δημοσίευσε σήμερα η εκπομπή Μίλα, αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την λίστα ενώ ξεκαθαρίζει πως ο πρώην σύζυγός της Θόδωρος Μανωλίδης απλά την είχε συμπεριλάβει ως αντιπρόσωπο σε μία από τις υποθέσεις του.

"Ο εναγόμενος λοιπόν στην προσπάθεια του να συγκρουστεί πολιτικά με το σύζυγό μου Άδωνι Γεωργιάδη επιλέγει λέγοντας ψέματα να με εμπλέξει ως μέλος της λίστας Λαγκάρντ", αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευγενία στην αγωγή της.

"Η πραγματικότητα που γνωρίζει ο εναγόμενος είναι ότι πελάτης ήταν ο τότε σύζυγός μου ζωγράφος Μανωλίδης με τον οποίο εγώ βρισκόμουν σε διάσταση από το 2003 έχει εκδοθεί διαζύγιο από το έτος 2009, μετά από σφοδρή αντιδικία, η οποία μάλιστα είχε κορυφωθεί το 2005, γνωστή στα ΜΜΕ, άρα εν γνώσει του εναγομένου, που κάνει δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και επομένως καλά γνώριζε ότι ουδεμία σχέση με το συγκεκριμένο λογαριασμό είχα ποτέ ή μπορούσα να έχω. Ο εναγόμενος γνωρίζει ότι ήδη έχω χωρίσει και έχω παντρευτεί εκ νέου με τον Άδωνι Γεωργιάδη...", συνεχίζει η συνθέτις.

Αγριεύει ο καιρός - Ερχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Αλλάζει πάλι ο καιρός την Πέμπτη, καθώς έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά και από τα δυτικά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξαπλωθούν στα κεντρικά και στα βόρεια. Ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και οκτώ μποφόρ προβλέπεται ότι θα «σαρώσουν τη χώρα. 

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Πέμπτη έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα από τα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βελτίωση από τα βόρεια τη νύχτα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 και στο ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο ιόνιο τοπικά σε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και το βράδυ στην ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοτέρα τμήματα, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στα νότια. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τη νύχτα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από τη νύχτα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ελληνας που έχασε όλα του τα χρήματα από «κούρεμα» σε ολλανδική τράπεζα

Ενας από αυτούς που έσπευσαν να αγοράσουν ομόλογα από τράπεζες του Βορρά της Ευρωζώνης ήταν ο Γιώργος Ζαννάκης, μηχανικός ήχου στο επάγγελμα, ο οποίος είχε αποταμιεύσει 100.000 ευρώ από την εργασία του και ήθελε να τα εξασφαλίσει, αποκομίζοντας και μία μικρή απόδοση.

«Ηθελα να εξασφαλίσω ένα κεφάλαιο, το οποίο είχα με καλύτερη απόδοση από αυτή που θα μπορούσα να έχω στην Ελλάδα για παράδειγμα», λέει στο news.

Μου είπαν ότι η Ολλανδία παρείχε ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα. Συγκεκριμένα, μου ανέφεραν ότι η SNS είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας.

Ετσι, η HSBC, με την οποία είχε ήδη συνεργασία, μεσολάβησε στην τοποθέτηση των ομολόγων του. Μου είπαν ότι για το μισό κεφάλαιο (50.000 ευρώ) θα μου δώσουν ένα καλό προθεσμιακό και τις άλλες 50.000 θα τις επενδύσουμε σε ένα άλλο προϊόν. Μου εγγυήθηκαν ότι δεν θα με εντάξουν σε επενδυτικό πρόγραμμα, που εμπεριέχει ρίσκο, αλλά σε ένα το οποίο έχει προστασία κεφαλαίου, λέει ο κύριος Ζαννάκης.

Λήγοντας το προθεσμιακό τα Χριστούγεννα, ο επενδυτικός σύμβουλος της HSBC στην Ελλάδα τον... προειδοποίησε, ότι από τη στιγμή που έληξε το προθεσμιακό και το ποσό βρίσκεται στο λογαριασμό του, δεν έχει να κερδίσει τίποτα επιπλέον. Τον κάλεσε στο γραφείο του, προτρέποντάς τον να αγοράσει ένα ομόλογο, το οποίο θα είχε μεγαλύτερη απόδοση από το 3%-4% του προθεσμιακού.

Δεν θα προτιμήσουμε ένα ελληνικό, αλλά ένα ολλανδικό. Το έχω πάρει κι εγώ και ο ξαδελφός μου, αλλά και άλλοι άνθρωποι του περιβάλλοντός μου, ανέφερε ο επενδυτικός σύμβουλος. Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά καλή ευκαιρία να το αγοράσουμε, γιατί διατίθεται στο 85% της αξίας του. Θα βάλεις 50.000 και θα πάρεις σχεδόν 60.000 σε ονομαστική αξία. Δίνει 6,25% απόδοση και στη λήξη του έχει ένα επιπλέον κουπόνι 10%, ενώ το ομόλογο μπορείτε εν τω μεταξύ να το πουλήσετε, λαμβάνοντας την ανάλογη απόδοση για το διάστημα, το οποίο το έχετε κρατήσει, ενώ το κουπόνι με τη λήξη μεταβιβάζεται στον επόμενο αγοραστή.

Ο κ. Ζαννάκης πείθεται και αποφασίζει να επενδύσει στο συγκεκριμένο ομόλογο. Δύο εβδομάδες αργότερα, όμως, χτυπάει το τηλέφωνό του. Στην άλλη πλευρά της γραμμής είναι ο υπάλληλος της τράπεζας, ο οποίος τον καλεί στο γραφείο του για να συζητήσουν. Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναφέρει στον κ. Ζαννάκη ότι υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Η τράπεζα, από την οποία πήραμε το ομόλογο, κρατικοποιήθηκε. Βγήκε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ - και σημερινός πρόεδρος του Eurogroup - και ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, λόγω της κατάρρευσης του παραρτήματος με επενδύσεις σε επαγγελματικά ακίνητα, το οποίο αποδείχτηκε εξαιρετικά ζημιογόνο και παρέσυρε την τράπεζα. Προς το παρόν, λοιπόν, έχουν παγώσει όλες οι αγοραπωλησίες ομολόγων και μετοχών και είμαστε εν αναμονή. Σε ερώτηση του κ. Ζαννάκη για το τι θα μπορούσε να συμβεί, ο υπάλληλος της τράπεζας του απάντησε ότι το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να υποστούν τα ομόλογα ένα μικρό κούρεμα.

Τον καθησύχασε, όμως, λέγοντάς του ότι το ομόλογο θα ξαναπάρει σύντομα την αρχική του αξία και τον προέτρεψε να κάνει υπομονή.

«Τότε ήταν που άρχισα να ανησυχώ. Τον καλούσα δύο και τρεις φορές την ημέρα στο τηλέφωνο», περιγράφει. Ο υπάλληλος από την πλευρά του, όμως, συνέχισε να τον καθησυχάζει. Οπως χαρακτηριστικά έλεγε ο τραπεζικός, «δεν με νοιάζει το δικό μου κεφάλαιο, αλλά πιο πολύ το δικό σας που κινδυνεύει».

Ο κ. Ζαννάκης εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι, ενώ εκείνος για πρώτη φορά επένδυσε σε ομόλογα, η τράπεζα δεν φρόντισε, αφενός να τον συμβουλεύσει, αφετέρου να τον προφυλάξει από την απώλεια του κεφαλαίου του. «Δεν είχα ξαναγοράσει ποτέ στη ζωή μου μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία ή οτιδήποτε σχετικό. Πώς θα έπρεπε να γνωρίζω τη διαφορά ανάμεσα στα Senior και τα Junior ομόλογα;».

Σήμερα, ο κ. Ζαννάκης εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, προσφεύγοντας στο Συνταγματικό δικαστήριο της Ολλανδίας, αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη, επιδιώκοντας σε πρώτη φάση εξωδικαστικό συμβιβασμό, για να μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά του. Οπως χαρακτηριστικά λέει, το μόνο που θέλω είναι το αρχικό μου κεφάλαιο. Δεν ζητάω ούτε τόκους, ούτε αποζημίωση.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Αναστολή συντάξεων για όσους δεν απογράφηκαν ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης

Σε άμεση αναστολή καταβολής συντάξεων για εκείνους τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013 ζητά με κατεπείγουσα εγκύκλιο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Με εγκύκλιο που εστάλη προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κοινωνικής ασφάλισης ο κ. Βρούτσης ζητά από τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων να αποστείλουν έως τις 12 Απριλίου του 2013 στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ τον επικαιροποιημένο αριθμό των αναπόγραφων συνταξιούχων των ετών 2011, 2012 και 2013, το μηνιαίο ποσό σύνταξης αυτών και τις ημερομηνίες έναρξης αναστολής πληρωμής των αντίστοιχων συντάξεων.

Στόχος του υπουργείου πέρα από την εξοικονόμηση πόρων είναι και να δοθεί ένα τέλος στις περίφημες συντάξεις «μαϊμού».

Στην ίδια εγκύκλιο καλούνται οι πρόεδροι των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης να ενημερώσουν και για τις ενέργειες για την επιστροφή των χρημάτων που έχουν δοθεί σε μη δικαιούχους.

Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, επί συνόλου 4.390.378 συντάξεων εμφανίζονται 167.364 με κενά ή άκυρα ΑΜΚΑ (απόκλιση 3,81%) και 152.311 με κενά ή άκυρα ΑΦΜ (3,46%),ενώ έχουν εντοπιστεί 15.882 συντάξεις με ταυτόχρονα κενούς και άκυρους ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για τις οποίες έχει ήδη δοθεί οδηγία άμεσης αναστολής τους.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει, ότι «η μη πλήρης ταυτοποίηση των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ για το σύνολο των συνταξιούχων μπορεί να ακυρώσει το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας». Τονίζει δε ότι αποτελεί «χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων, Δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών, να επιτελέσουν το θεσμικό τους χρέος και να συνδράμουν άμεσα στο τεράστιο εγχείρημα της εξυγίανσης του ασφαλιστικού συστήματος».

Στην εγκύκλιο προβλέπεται επίσης ότι, εφόσον κατά τον ηλεκτρονικό έλεγχο που θα διενεργηθεί μεταξύ των Ταμείων, του Δημοσίου και της ΗΔΙΚΑ στις 10/04/2013, διαπιστωθούν κενοί ή άκυροι ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ των συνταξιούχων, θα ανασταλεί προσωρινά η σύνταξη που επρόκειτο να καταβληθεί κατά το μήνα αυτό. Η σύνταξη επαναχορηγείται άμεσα με την κατάθεση του ελλείποντος στοιχείου στον αρμόδιο φορέα.

Πηγή: iefimerida.gr

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης Λαυρεντιάδη

Αρνητική απάντηση στην αίτηση αποφυλάκισής του έλαβε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του όταν διατελούσε πρόεδρος του δ.σ. της τράπεζας.

Με πολυσέλιδο βούλευμά του (αριθμ. 1327/13) και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο απέρριψε τους λόγους που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και διατάσσει την παραμονή του στις φυλακές.

Ο κατηγορούμενος υποστήριζε ότι η προσωρινή του κράτηση είναι παράνομη, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής ενώ ήταν στη χώρα όταν συνελήφθη και ήταν διαρκώς στη διάθεση των αρχών. Παράλληλα, επικαλείτο, με σειρά ιατρικών βεβαιώσεων, λόγους υγείας που επιβάλλουν την αποφυλάκισή του.

Εξάλλου, προθεσμία για τις αρχές Απριλίου, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας, που κατηγορείται στην υπόθεση Λαυρεντιάδη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Enhanced by Zemanta

Αυτοκτόνησε 45χρονος επιχειρηματίας στην Ελευσίνα

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ελευσίνας από την αυτοκτονία ενός 45χρονου επιχειρηματία στην περιοχή της Παραλίας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο επιχειρηματίας, συνιδιοκτήτης καφετέριας, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κατάστημά του. 


Τον βρήκε ο αδελφός του.

Έπεσε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία εκπαιδευτική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα, όταν ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος καθώς εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ελικόπτερο τύπου Augusta Bell, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από την περιοχή Σκούρτα στα Δερβενοχώρια Πάρνηθας, όταν το ουραίο τμήμα του «βρήκε» στο έδαφος κατά την διάρκεια επικινδύνων ελιγμών.

Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι και όλο το πλήρωμα διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Λέσβος: Μάνα καταγγέλλει ότι 74χρονος ασέλγησε στην 9χρονη κόρη της

Σοκ προκαλεί καταγγελία μητέρας ότι 74χρονος ασέλγησε σε βάρος της 9χρονης κόρης της.

O 74χρονος συνελήφθη στην Καλλονή της Λέσβου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μάνα της 9χρονης, ο 74χρονος αργά χθες το απόγευμα (19-03-2013) εγκλώβισε τη μικρή σε χώρο ιδιωτικής του επιχείρησης και ασέλγησε σε βάρος της.

Σύμφωνα με το lesvospost.com, η αστυνομία κινήθηκε για τη σύλληψη του 74χρονου, αμέσως μετά την καταγγελία της μάνας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης...

Μάθημα ζωής: Καρκινοπαθής πατέρας κέρδισε μαραθώνιο, σπρώχνοντας την κόρη του με το καροτσάκι!

Η συγκλονιστική ιστορία του Iram Leon σπαράζει καρδιές.
 
Η δύναμη της ψυχής του δίνει μαθήματα ζωής, αφού σήμερα είναι 32 χρόνων έχει κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο και σύμφωνα με τους γιατρούς του υπολογίζεται ότι στην καλύτερη περίπτωση θα ζήσει μέχρι τα σαράντα.

Όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω! Έλαβε μέρος στον μαραθώνιο Γκάσερ το περασμένο Σάββατο στο Μπόμοντ του Τέξας σπρώχνοντας το καροτσάκι της κόρης του και βγήκε νικητής!

Μάλιστα, η διαδρομή ήταν 42.195 χιλιομέτρων. Ο Iram πήρε το χρυσό κάνοντας την κούρσα σε 3 ώρες, 7 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιτροπή του αγώνα είχε απορρίψει τέσσερις φορές το αίτημα του Leon να τρέξει στο μαραθώνιο μαζί με την κόρη του.

Ο ίδιος δήλωσε μετά την νίκη του: «Όταν έρθει η ώρα να αποχαιρετίσω αυτή τη ζωή, το μοναδικό πράγμα που δεν θα χρειαστεί να πω είναι: μακάρι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο με το παιδί μου».

Σύγκρουση σχολικού με Ι.Χ. στην Καλογρέζα

Σχολικό λεωφορείο προσέκρουσε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Μακεδονομάχων στην Καλογρέζα.

Όλα τα παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο «Μητέρα».

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Απεργία στον ΟΣΕ το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Την πραγματοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών... από το Σάββατο 23 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Ζητά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καταγγέλει τη Διοίκηση ότι θα προβεί σε πρόσθετες περικοπές στους μισθούς τους.

Επίσης όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ αποφασίστηκαν "8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας της Ένωσης, στα εμπορικά τραίνα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου 2013 (από ώρα 22.00 της 26.3.2013 έως την 06.00 της 29.3.2013).
skai.gr

Συνεργάτης του Λαυρεντιάδη καταδικασμένος σε 10 χρόνια, απέδρασε από το Αττικό νοσοκομείο

Καταδικασθείς σε δεκαετή κάθειρξη για υπόθεση πλαστογραφίας απέδρασε από το Αττικό νοσοκομείο κατά τις απογευματινές ώρες σήμερα, Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον κ. Κοκκινάκο, ο οποίος φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του προφυλακιστέου Λαυρέντη  Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Κοκκινάκος, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είχε ενταχθεί στην εφημερία του νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή στην ορθοπεδική κλινική. Η πρωτόγνωρη απόδραση του ασθενούς έγινε μάλιστα μπροστά στα μάτια φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι τον φύλαγαν.

«Όχι» Βενιζέλου και Κουβέλη στη διατήρηση του «χαρατσιού» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Την αντίθεσή τους στην προοπτική να διατηρηθεί και για το 2013 η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ, του τέλους που είναι γνωστό και ως «χαράτσι» της ΔΕΗ στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως προκρίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι η είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ που αναφέρεται στο 2013 ολοκληρώνεται με την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ τον Μάιο. «Είναι η ώρα να πάμε σε μία οριστική ρύθμιση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση στη διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ στπυς λογαριασμούς της ΔΕΗ και για την φετινή χρονιά."Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειταθι για νέο μέτρο και νέο με΄τρο δεν πρέπει να υπάρξει», ανέφερε, τασσόμενος υπέρ της άμεσης εφαρμογής του ειδικού φόρου για τα ακίνητα ο οποίος και δημοσιονομικά θα έχει ισοδύναμο αποτέλεσμα αλλά και θα ελαφρύνει τους ιδιοκτήτες.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Στουρνάρας είχε χαρακτηρίσει την διατήρηση του τέλους στους λογαριασμούς ρεύματος ως τον πλέον ρεαλιστικό τρόπο απόδοσής του.
Enhanced by Zemanta

Τι λένε οι γιατροί για τον Τόμας Πρωτόπαπα - Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του

Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του ΚΑΤ την κατάσταση του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, η κλινική εικόνα του ασθενή δεν έχει παρουσιάσει καμία απολύτως μεταβολή.

Η παρέλευση του πρώτου 24ωρου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης αποσυμπίεσης στον εγκέφαλο επέτρεψε στους γιατρούς να προχωρήσουν στον έλεγχο της λειτουργίας του εγκεφαλικού στελέχους του ασθενή. Θα ακολουθήσει εκ νέου ο έλεγχος το επόμενο διάστημα. 

Με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όπως αυτή που προκλήθηκε στον άτυχο ηθοποιό την περασμένη Κυριακή, οι γιατροί επαναλαμβάνουν τα ειδικά τεστ στον ασθενή μέσα στο 48ωρο ώστε να είναι βέβαιοι σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του εγκεφάλου πριν προβούν σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στο αυτόφωρο ο οδηγός που χτύπησε τον Πρωτόπαπα-Τι δηλώνει η κοπέλα του άτυχου ηθοποιού

Τόμας Πρωτόπαπας: Η συνάντηση των γονιών του με τον διευθυντή και η δωρεά οργάνων!

Το δράμα της 20χρονης συντρόφου του Τόμας Πρωτόπαπα-Τι λένε οι γιατροί

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηθοποιός των "Βασιλιάδων" Τομ Πρωτόπαπας μετά από τροχαίο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...