Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Λουκέτο στη "Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου" - Επεισόδια έξω από την κυπριακή Βουλή

Η είδηση του κλεισίματος της Λαϊκής Τράπεζας συγκλονίζει την Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι το πρωί ανώτατες πηγές της Λαϊκής διέψευδαν χαρακτηρίζοντας φήμες τα περί κλεισίματος της τράπεζας η είδηση ότι μπαίνει λουκέτο στη δέυτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου επιβεβαιώνεται, με την προσθήκη ότι θα γίνουν 500 απολύσεις.

Η είδηση προκάλεσε την οργή των καταθετών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή και ήδη δημιουργήθηκαν τα πρώτα επεισόδια.

 Υπάλληλοι της Λαϊκής ήδη με πανό μεταβαίνουν έξω από τη Βουλή. Οι υπάλληλοι, μετά τη γνωστοποίηση των απολύσεων, αποφάσισαν να πάνε στο χώρο που στεγάζεται το νομοθετικό σώμα και να διαδηλώσουν δυναμικά

Διαψεύδει τις 500 απολύσεις στη Λαϊκή η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού αυτή τη στιγμή στο κανάλι ΡΙΚ

Νέα διάψευση από Κεντρική Τράπεζα για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας

Τα ATM της τράπεζας έχουν στεγνώσει από μετρητά, ενώ περίπου 500 υπάλληλοι της τράπεζας οι οποίοι οδεύουν προς απόλυση συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής για να διαμαρτυρηθούν.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της τράπεζας προβλέπεται η δημιουργία μιας νέας «καλής» τράπεζας από την παλαιά Λαϊκή, η οποία θα απορροφηθεί από την τράπεζα Κύπρου. Η λεγόμενη «κακή» Λαϊκή τράπεζα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο. 
Με αυτό τον τρόπο οι Κύπριοι απαλάσσονται από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου, οι οποίες δεν θα συμπαρασυρθούν. Δεσμεύονται επίσης 2,8 δις από ταμεία προνοίας ημικρατικών οργανισμών και τραπεζών.

Από το πρωί της Πεμπτης, όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία για κλείσιμο της Λαϊκής, είχουν σχηματιστεί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της τράπεζας. Όσοι πρόλαβαν να κάνουν αναλήψεις σήκωσαν το ανώτατο μέχρι 500 ευρώ ημερησίως ανά άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...