Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«Οι Έλληνες θα κάνουν την παλαιά φρουρά να πληρώσει»

Σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος βλέπουν οι New York...
Times από το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

«Μαζί με τις εκλογές στη Γαλλία και το κύμα κατά των μέτρων λιτότητας που σαρώνει την Ευρώπη, οι εκλογές στην Ελλάδα αναμένεται να έχουν σαφή επίδραση στο μέλλον του ευρώ» γράφει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα.

Κάνει μάλιστα λόγο για «τέλος εποχής» και τονίζει ότι «κατά τις εκλογές, οι Έλληνες θα κάνουν την παλαιά φρουρά να πληρώσει», επικαλούμενο και το σημαντικό πλήγμα που αναμένεται να δουν τα μεγάλα κόμματα στα ποσοστά τους αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις.

Η Αγία Σοφία βρίσκεται μέσα στα 20 ωραιότερα κτήρια στον πλανήτη

Ένα κτήριο που μιλάει στην καρδιά των περισσοτέρων Ελλήνων, βρίσκεται και στην λίστα με τα 20 ωραιότερα οικοδομήματα του πλανήτη! Ο Λόγος για την Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη.

Την λίστα έφτιαξε μέσω ενός φωτορεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, και εκεί περιέχονται κτήρια από όλον τον κόσμο και όλους τους πολιτισμούς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ουρανοξύστης The Shard στο Λονδίνο, τνη δεύτερη θέση καταλαμβάνει άλλο ένα κτίριο στην Αγγλία το «Chatsworth», ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται και ένα από τα αριστοργήματα της ελληνικής Ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού, η Αγία Σοφία, η οποία ξεχωρίζει για την μεγαλοπρέπειά της και την επιβλητικότητά της.

Μαφιόζικη εκτέλεση 45χρονου, συγκλονίζει την Λευκωσία

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Λευκωσίας από το αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου με θύμα έναν 45χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου στοιχημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Αστυνομία, δύο άγνωστοι άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, πυροβόλησαν εναντίον του πρακτορείου. Οι σφαίρες πέτυχαν και τον 45χρονο άνδρα που βρισκόταν μέσα στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, οι λόγοι της επίθεσης είναι άγνωστοι προς το παρόν.

Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά την προσπάθεια των ιατρών που τον υπέβαλαν σε χειρουργική επέμβαση, δεν τα κατάφερε και απεβίωσε υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά του.

Χατζηνικολάου: «Θα ψηφίσω κόμμα για να στείλω μήνυμα! Δεν γουστάρω το γαμημ... το μνημόνιο!»

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στείλουν δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν δεχόμαστε πια όλα αυτά που συμβαίνουν .έτσι ώστε τόσο οι εταίροι μας όσο και η νέα κυβέρνηση να νιώθουν "καυτή" την ανάσα του λαού:

«Να τη χ...ω αυτή την ευρωζώνη που τα παιδιά της πεινάνε στα σχολεία», τόνισε ο κορυφαίος άνκορμαν και τάχθηκε κατά των "μνημονιακών κομμάτων":

«Θα ψηφίσω κόμμα με τη λογική του να στείλω μήνυμα! Δεν γουστάρω το "γαμημ... μνημόνιο", δεν το κρύβω, ειδικά με τον τρόπο που το εφάρμοσαν οι πολιτικοί μας», επεσήμανε σε έντονο ύφος.

Πατρινός έκανε σεξ μέσα σε πλυντήριο αυτοκινήτων αλλά «συνελήφθη»

Είχε μια φαντασίωση που δεν την είχε πραγματοποιήσει. Να κάνει σεξ μέσα σε πλυντήριο αυτοκινήτων εν λειτουργία. Ο νεαρός από την Πάτρα έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Μόνο που τον «έκοψε» το αφεντικό του που τον έπιασε επ αυτοφώρω...και έγινε το έλα να δεις....

Ο υπάλληλος του πρατηρίου βενζίνης ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να παραμείνει στον χώρο εργασίας μετά το κλείσιμο, γιατί δεν είχε ολοκληρώσει την δουλειά του και ήθελε να καθαρίσει. Ο ιδιοκτήτης το δέχτηκε και μάλιστα θαύμασε τον υπάλληλο για τον ζήλο που έδειξε για την δουλειά του.

Όμως ο υπάλληλος όπως γράφει το dete.gr είχε άλλα σχέδια... Να κάνει την φαντασίωση του πράξη: σεξ στο πλυντήριο αυτοκινήτων!!!

Πράγματι κάλεσε την κοπέλα του και έβαλε μπροστά τις μηχανές, μη γνωρίζοντας ότι το αφεντικό του είχε κάμερες παντού, οι οποίες μάλιστα ήταν συνδεδεμένες με το κινητό του.

Ο ιδιοκτήτης γύρισε σπίτι και αφού ξεκουράστηκε έριξε μια ματιά στο κινητό του, για να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά. Τότε είδε τα νερά στο πλυντήριο να τρέχουν και τις βούρτσες να γυρίζουν. Άρχισε να τηλεφωνεί στον υπάλληλο, ο οποίος όμως... ήταν «αλλού».

Με την σκέψη ότι κάποιος έχει παραβιάσει τον χώρο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο μαγαζί...

Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί τραβούσε τα μαλλιά του, αφού ο υπάλληλος, ο οποίος βρισκόταν με κατεβασμένα τα παντελόνια και η μισόγυμνη σύντροφος του, ήταν τόσο απασχολημένοι, που ούτε κατάλαβαν την παρουσία του.

Τελικά... ο εργαζόμενος και η ερωμένη του πήραν πόδι, αλλά τουλάχιστον είχαν κάνει την φαντασίωση τους πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός στον Βέρτη: «Ξεχάσατε το Κύπελλο στο σπίτι»;

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος η ομάδα του Ολυμπιακού, συνεργάτες, παράγοντες και φίλοι επισκέφτηκαν το Νίκο Βέρτη και γλέντησαν με την ψυχή τους στα μπροστινά τραπέζια. 

Ο Νίκος Βέρτης καλωσόρισε την ομάδα του Ολυμπιακού και τους έδωσε τα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Κυπέλλου ενώ αναρωτήθηκε αστειευόμενος… «Ξεχάσατε το Κύπελλο στο σπίτι»;

Φίλαθλοι και οι θαμώνες όλοι μαζί άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν: "Αυτό είναι σωστό, αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό".

Ο λουλουδοπόλεμος όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να ξεκινήσει μεταξύ των ποδοσφαιριστών αλλά και τον φιλάθλων, ενώ ο χορός με τους παίκτες του Ολυμπιακού καθώς και τα συνθήματα για την ομάδα δεν σταμάτησαν λεπτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς!

Ο Νίκος Βέρτης λίγο αργότερα, έκανε πλάκα στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Τοροσίδη λέγοντας: «Παιδιά, ο Τοροσίδης θέλει να τραγουδήσει»!
 
Σε μεγάλα κέφια ήταν ο Μάρκο Πάντελιτς ο οποίος ήταν συνεχώς όρθιος και μοίραζε «φιλιά» στους οπαδούς του Ολυμπιακού που τον αποθέωναν. Νικητής στον λουλουδοπόλεμο αναδείχτηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος δεν σταμάτησε να πειράζει τους συμπαίκτες του πετώντας λουλούδια συνεχώς, ενώ δεν πήγαν πίσω και οι Μιραλάς, Αμπντούν!

Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Fantasia
Λ. Ποσειδώνος 5, Ελληνικό
Τηλ. κρατήσεων: 210-8940302, 210-8940203

Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Τιμή Φιάλης: απλή 170€ / special 190€
Τιμή ποτού: 15€

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς την Κυριακή των εκλογών

Έκτακτη δρομολόγηση, βασισμένη στο πρόγραμμα του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, η οποία θα ισχύσει τόσο την Κυριακή των εκλογών, όσο και για τη Δευτέρα, για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Αναφορικά με τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, δε θα υπάρξει καμία αλλαγή, ενώ προβλέπεται ενίσχυση των δρομολογίων, ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική κίνηση που θα σημειωθεί.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ, στις 6 Μαΐου το ωράριο λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα παραταθεί κατά μία ώρα.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες αναχωρήσεις από τον σταθμό στο Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα πραγματοποιηθούν στη 01.20, ξημερώματα Δευτέρας, 7 Μαΐου.

Για τη γραμμή του Τραμ, προβλέπεται, το Σάββατο, 5 Μαΐου και την Κυριακή, 6 Μαΐου να εκτελούνται τα δρομολόγια ανά 25 λεπτά, αντί ανά 20 λεπτά, σε όλες τις γραμμές. Ακόμα, τη Δευτέρα, 7 Μαΐου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά, αντί ανά 15 λεπτά, σε όλες τις γραμμές.

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που προτίθεται να ταξιδέψει για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αυξάνει τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, ανάλογα με τη ζήτηση, στα τρένα που ήδη κυκλοφορούν και τη Δευτέρα, ώστε να διευκολυνθεί η επιστροφή των ψηφοφόρων.

Βασιλικό: Ο ληστής παραμόνευε μέσα στο φορτηγό του θύματος...

Ο ληστής μπήκε στο φορτηγό και παραμόνευε τον υπάλληλο για να τον  ληστέψει!

Το θράσος περίσσευε στη καλοσχεδιασμένη ληστεία που έγινε σήμερα στο Βασιλικό και έχει προκαλέσει σάλο σε όλη την περιοχή.

Θύμα ένας 35χρονος υπάλληλος σε αντιπροσωπεία που προμηθεύει τσιγάρα τα περίπτερα. Η αντιπροσωπεία έχει έδρα στη Βοιωτία και ο υπάλληλος έκανε διανομή τσιγάρων στην Εύβοια.

Ο υπάλληλος είχε παρκάρει το εταιρικό αυτοκίνητο έξω από το μίνι μάρκετ στο Βασιλικό και παρέδιδε κούτες από τσιγάρα.

Ο ληστής που ήξερε καλά το δρομολόγιό του αλλά και τον τρόπο παράδοσης των τσιγάρων και είσπραξης των χρημάτων, έστησε ενέδρα μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος.

Μόλις μπήκε στο αμάξι του ο υπάλληλος τον απείλησε με όπλο και τον ανάγκασε να κατέβει. Ο ληστής άρπαξε το φορτηγό και εξαφανίστηκε. Μαζί με το φορτηγό, ο ληστής άρπαξε τις εισπράξεις και το εμπόρευμα.

Εκλογές 6ης Μαΐου 2012 – «Μάθε πού ψηφίζεις»

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ενότητα «Μάθε πού ψηφίζεις», στις ιστοσελίδες των Περιφερειών όπου έχουν αναρτήσει τα εκλογικά τμήματα, στους Δήμους και τα ΚΕΠ όλης της χώρας. Οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο Ιnternet μπορούν να ενημερωθούν μέσω 10 τηλεφωνικών γραμμών που λειτουργούν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Τα τηλέφωνα είναι: 2131511125, 2131511143, 2131511153, 2131511119, 2131511146, 2131361154, 2131361160, 2131361161, 2131361165, 2131361182. Οι τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν την Παρασκευή 4 Μαΐου και το Σάββατο 5 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, και την Κυριακή των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της ψηφοφορίας στις 7 το απόγευμα.Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 - 31/12/1994.

Αυξάνονται οι πωλήσεις e book στις ΗΠΑ

Αύξηση της τάξεως του 54% σημείωσαν οι πωλήσεις e-book στις ΗΠΑ το προηγούμενο έτος σε σύγκριση με το 2010. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι τα έσοδα για τους e-βιβλιοπώλες έφτασαν τα 243 εκατομμύρια λίρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική ένωση εκδοτών η άνοδος του συγκεκριμένου κλάδου είναι σαφής και σταθερή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο αριθμός των πωλούμενων e-book και διαδικτυακών συνδρομών έχει τριπλασιαστεί από το 2007 μέχρι σήμερα.

Παρόλα αυτά η αγορά βιβλίων συνολικά σημείωσε κατά το προηγούμενο έτος 2% μείωση. Εξίσου ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός της διακοπής λειτουργίας πολλών βιβλιοπωλείων. Όπως αναφέρθηκε ο αριθμός βιβλιοπωλείων της χώρας έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία έξι χρόνια, με περίπου 6.000 καταστήματα.
techit.gr

Ένας «Ομορφάντρας» για τη Νάϊρα

Η Νάϊρα Αλεξοπούλου είναι ένα νέο, όμορφο, δροσερό και πολλά υποσχόμενο κορίτσι. Ξεχώρισε με τη φωνή της και την εντυπωσιακή της παρουσία φέτος το χειμώνα στο VOX πλάι στον Πάνο Καλλίδη, τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τη Στέλλα Καλλή.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούριο της single με τίτλο "Ομορφάντρα μου" σε μουσική Στέλιου Μάρη και στίχους Νίκου Βαξαβανέλη.

Η νεαρή τραγουδίστρια προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον «ομορφάντρα» Μανώλη Μαυροματάκη, τον γνωστό σε όλους από τη διαφήμιση, παρακολούθησε στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου.

Η Νάϊρα Αλεξοπούλου δεν παρέλειψε φυσικά να επισκεφτεί τα καμαρίνια και να συγχαρεί τον ταλαντούχο ηθοποιό για την υπέροχη ερμηνεία του, την απλότητά του και φυσικά το χιούμορ του.

Θεσσαλονίκη: Με το ... «ΤΙΠ ΤΟΠ» έκλεβαν αφελείς - Εξαρθρώθηκε σπείρα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες προέβαινε σε κλοπές χρηματικών ποσών, προχώρησαν άντρες της αστυνομίας, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματική έρευνα αστυνομικών συνελήφθησαν χθες δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 33 ετών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ επιπλέον συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση», «Απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία», «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου «Περί Παιγνίων».
Η ιστορία ξεκίνησε σύμφωνα με την αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες πολιτών σχετικά με άτομα που προσέγγιζαν, κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών, πείθοντάς τους να συμμετέχουν στο τυχερό παίγνιο «ΤΙΠ ΤΟΠ» και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ

Οργισμένη απάντηση Πρωτοψάλτη - Ρεμπούτσικα στο Βενιζέλο

Την οργή δύο κορυφαίων καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων προκάλεσε η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου που έγινε στο Σύνταγμα.

Μετά το τέλος της ομιλίας του πολιτικού αρχηγού ακούστηκε ένα τραγούδι της Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκανά, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τριών καλλιτεχνών.

Οι ίδιοι απέστειλαν σχετική ανακοίνωση, στην οποία διερωτώνται γιατί τους «στρατολόγησαν», χωρίς να ερωτηθούν προηγουμένως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των καλλιτεχνών έχει ως εξής:

«Απόψε (4-5-12) ακριβώς μετά την ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου στο Σύνταγμα ακούστηκε από τα μεγάφωνα –με φόντο την πράσινη «θάλασσα» των πλαστικών σημαιών- το τραγούδι «Σε όλα τα νησιά», σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Μιχάλη Γκάνα, με τη φωνή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Επειδή κανείς από τους τρεις μας δεν ρωτήθηκε από κανέναν, αναρωτιόμαστε ποιοι και με πιο δικαίωμα μας «στρατολόγησαν» στο συγκεκριμένο κόμμα και μας έβαλαν να το διαφημίζουμε χωρίς την άδειά μας. Δηλώνουμε εμβρόντητοι και βαθύτατα προσβεβλημένοι από αυτήν τη συμπεριφορά και προειδοποιούμε:

Απαγορεύουμε τη χρησιμοποίηση του τραγουδιού μας από οποιοδήποτε κόμμα.

Μιχάλης Γκανάς – Ευανθία Ρεμπούτσικα – Άλκηστις Πρωτοψάλτη».

Αμαλιάδα: Εννέα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς ρεύμα...

Aγώνα για να επιβιώσει δίνει κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η οικογένεια του Νεκτάριου Κοκκόνη από τον Καρδαμά Αμαλιάδας που αριθμεί συνολικά 14 μέλη...

Ο Ν. Κοκκόνης μαζί με τους δύο γιους του, τις νύφες του και τα εγγόνια του – ηλικίας από 14 μηνών έως και 9 ετών - ζουν σε δύο καλύβες, χωρίς ρεύμα και λοιπές υποδομές, στην είσοδο του χωριού.

Ο Ν Κοκκόνης όπως αναφέρει το ilialive.gr έχει ήδη υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ τα προβλήματα υγείας του δυστυχώς συνεχίζονται.

Οι πολύτεκνες οικογένειες των παιδιών του προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε δύο πρόχειρα καταλύματα, φτιαγμένα από ξύλο...

Όπως επισήμανε ο Ν. Κοκκόνης έχουν ζητηθεί λυόμενα, ωστόσο ποτέ δεν τους δόθηκαν, αντίθετα παραχωρήθηκαν σε άλλους, ως αποθήκες χωραφιών. Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτροδότησης, ο Ν. Κοκκόνης υποστήριξε "χαλάνε τα τρόφιμα, τα γάλατα των παιδιών τα πάντα. Μας είπαν από τη ΔΕΗ για να μας δώσουν γραμμή θα πρέπει να κατασκευάσουμε έναν τοιχίο κάτι που κάναμε.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ρεύμα δεν έχουμε. Έτσι αναγκάζουμε τα παιδιά να πιούν το γάλα τους όλο αφού δεν έχουμε που να το βάλουμε ή να φάνε όλο το φαγητό για να μην το πετάξουμε. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση. Ζητάμε απλά να μας δώσουν μια γραμμή για ηλεκτρικό ρεύμα".

Επίσης βασικό θέμα για τις δυο οικογένειες αποτελεί η ικανοποίηση των βασικών τους αναγκών.

«Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι ακόμα. Το χωριό μας βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί. Μας διευκολύνει στο να αγοράσουμε πράγματα ή να βάλουμε καύσιμα στο αυτοκίνητο για τις δουλειές μας. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιά μου» δήλωσε ο Ν. Κοκκόνης υπογραμμίζοντας "εμείς ζητάμε απλά πράγματα. Ένα σπίτι - λυόμενο – για να ζήσουν τα παιδιά και το ρεύμα. Τόσο απλά".

Χθες την οικογένεια του Ν. Κοκκόνη επισκέφτηκε κλιμάκιο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Λαγκαδινό προκειμένου να δώσουν τρόφιμα και ρούχα. Όπως είπε ο Γ. Λαγκαδινός "από την πρώτη στιγμή η Αλληλεγγύη βρέθηκε δίπλα στις πολυμελείς αυτές οικογένειες και προσπάθησε να καλύψει κάποιες από τις βασικές τους ανάγκες.

Σήμερα είμαστε εδώ με τρόφιμα και ρούχα. Αυτό θα επαναληφθεί". Ωστόσο, συνέχισε, "θα πρέπει να επιλυθούν βασικά προβλήματα για τις δυο οικογένειες. Ζητώ από τους αρμοδίους να κοιτάξουν καλύτερα τα αιτήματα και να δώσουν λύσεις, όπου μπορούν. Αυτές οι δυο οικογένειες χρειάζονται την βοήθεια μας και πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τους στηρίξουμε. Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη θα είναι πάντα δίπλα τους και θα προσπαθεί να τους βοηθήσει".

Οι 11χρονοι μαθητές στην Ελλάδα: Πίνουν, καπνίζουν και είναι παχύσαρκοι…


Οι 11χρονοι μαθητές στην Ελλάδα είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, αναφέρουν ότι έχουν καλύτερη υγεία και καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά. Εντούτοις, είναι σε υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκοι, παραλείπουν συχνότερα το πρωινό, δεν τρώνε τακτικά φρούτα και δεν κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα. Επίσης, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο και από τη σχέση τους με τους συμμαθητές τους.
Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των έφηβων μαθητών», η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ, το οποίο και συνέκρινε συμπεριφορές παιδιών ανάμεσα σε 38 χώρες.
Σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους στις 38 χώρες της έρευνας HBSC:
Οι 13χρονοι μαθητές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν καλύτερη υγεία, ότι καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά και ότι επικοινωνούν συχνότερα με τους φίλους τους με ηλεκτρονικά μέσα σε καθημερινή βάση. Αντιθέτως, είναι σε υψηλότερο ποσοστόο παχύσαρκοι, κάνουν σπανιότερα κάποια φυσική δραστηριότητα, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και καταναλώνουν σε υψηλότερο ποσοστό οινοπνευματώδη ποτά.
Ακόμα, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ψυχοσωματικά συμπτώματα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο και από τη σχέση με τους συμμαθητές τους, νιώθουν πιεσμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις, ενώ τα αγόρια εμπλέκονται συχνότερα σε σχολικό εκφοβισμό και βίαιους καυγάδες.
Οι 15χρονοι μαθητές στην Ελλάδα καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά, χρησιμοποιούν σε υψηλότερο ποσοστό προφυλακτικό, ξεκινούν λίγο αργότερα το κάπνισμα, μεθούν λιγότερο και κάνουν σε χαμηλότερο ποσοστό χρήση κάνναβης. Εντούτοις, είναι σε υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκοι, παραλείπουν συχνότερα το πρωινό, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και καταναλώνουν σε υψηλότερο ποσοστό οινοπνευματώδη ποτά.
Επιπλέον, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ψυχοσωματικά συμπτώματα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο ούτε από τη σχέση με τους συμμαθητές τους, νιώθουν πιεσμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις ενώ τα αγόρια εμπλέκονται συχνότερα σε σχολικό εκφοβισμό και βίαιους καυγάδες. Τέλος, τα αγόρια αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής και τα κορίτσια σε χαμηλότερο ποσοστό τη χρήση αντισυλληπτικού χαπιού.
ygeianews.gr

Χειροπέδες σε μαστροπούς και πόρνες στην Πάτρα

Για μεγάλο χρονικό διάστημα δύο Βούλγαροι προωθούσαν στην πορνεία δύο γυναίκες στην Πάτρα. Οι μαστροποί έκλειναν ραντεβού σε πελάτες με τα κορίτσια σε ξενοδοχεία της Πάτρας έναντι του ποσού των 70 ευρώ.

Οι πληροφορίες όπως γράφει το patrastimes.gr έφθασαν στα αυτιά των αξιωματικών της Ασφάλειας και έστησαν επιχείρηση προκειμένου να συλλάβουν τους δράστες.

Έτσι δύο αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους πελάτες, έκλεισαν ραντεβού σε ξενοδοχείο της πόλης με δύο κοπέλες, βουλγαρικής υπηκοότητας και αυτές.

Μόλις όμως έφθασαν στο σημείο οι μαστροποί, ηλικίας 34 και 36 ετών αντίστοιχα, με τις δύο νεαρές κοπέλες, 28 και 31 και έλαβαν τα χρήματα από τους αστυνομικούς-πελάτες, επενέβησαν άνδρες της Ασφάλειας και τους συνέλαβαν.

Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται αν υπήρχαν και άλλα μέλη σε αυτό το κύκλωμα.

Ηρακλειώτης ξενοδόχος αποκάλυψε τους εκβιαστές του υπουργείου - Δείτε τι λέει ο ίδιος

Ο άνθρωπος που βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε τα κυκλώματα εκβιαστών που δρούσαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ξενοδόχος... Ν. Χ., ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Σταλίδας, λύνει τη σιωπή του και αποκαλύπτει το πως οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια αποσκοπώντας σε μίζα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την επένδυση του ύψους περίπου
3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κρητικός επιχειρηματίας, είναι ο άνθρωπος που είχε το σθένος να τα βάλει με το «σάπιο σύστημα» επίορκων δημόσιων υπαλλήλων με αποτέλεσμα οι Διωκτικές Αρχές της Αθήνας να συλλάβουν χθες δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος είναι πολύ γνωστός στον ξενοδοχειακό τομέα, χαρακτηρίζεται ως ένας πολύ έντιμος επιχειρηματίας και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις του.

Ο κ. Χ. περιγράφει πως ξεκίνησε η περιπέτειά του και το πως αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου, όπως λέει, όσο και στην Αστυνομία.

«Βρεθήκαμε λίγο πριν φαλιρίσουμε και γι αυτό αναγκάστηκα να κάνω την καταγγελία. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου μας εκβίαζαν και κρατούσαν τους φακέλους μας, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα θέματά μας. Αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου η οποία μας άκουσε με πολλη προσοχή κι έτσι προχώρησε το θέμα» τονίζει.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, το έργο που είχε βαλτώσει λόγω της συμπεριφοράς συγκεκριμένων υπαλλήλων, αφορούσε σε ανακαίνιση και αναβάθμιση ξενοδοχειακής μονάδας.

«Τριάμισι χρόνια μας ταλαιπωρούσαν. Η ιστορία μας ξεκινάει το 2009. Το ποσό της επένδυσης ήταν πολύ μεγάλο και μας δούλευαν. Δεν είναι μόνο οι δύο υπάλληλοι που συνελήφθησαν, αλλά πολλοί περισσότεροι εκεί μέσα. Εγώ είχα δώσει χρήματα για να προχωρήσει το θέμα μου, γιατί μου έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν προχωράει. Μου υπόσχονταν ότι θα πάρω τα χρήματά μου πίσω σε έναν χρόνο. Αντί να περιμένω το Υπουργείο που θα κάνει τρία με τέσσερα χρόνια, αυτοί μου έλεγαν ότι θα έχω ξεμπερδέψει σε έναν χρόνο και θα έπαιρνα νωρίτερα τα χρήματα που δικαιούμουν εάν έκανα ότι μου ζητούσαν».

Ο ίδιος δε θέλει να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την επιχείρηση που στήθηκε για τη σύλληψη των υπαλλήλων. «Αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας, αυτή τα σχεδίασε όλα. Εγώ απλώς πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού και έδωσα τα χρήματα που μου ζητήθηκαν. Το ραντεβού μας ήταν έκτος του Υπουργείου και τα χρήματα που ήταν προσημειωμένα τα έδωσα σε ένα άτομο» ανέφερε.

Η σύλληψη

Οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, ένας 58χρονος και μια 56χρονη προϊσταμένη τμήματος, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν για δωροδοκία και η υπόθεση αφορά σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του Κρητικού επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Χθες τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ. Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Ο 58χρονος συλληφθείς υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών, ενώ η 56χρονη είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο 58χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως στο Κέντρο της Αθήνας την ώρα που παραλάμβανε, το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία από την Κρήτη.

Η 56χρονη συνεργός του δεν ήταν στο ραντεβού. Συνελήφθη λίγα λεπτά μετά μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.

Ο Κρητικός ξενοδόχος χθες το μεσημέρι ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές ότι ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος με συνεχή προσκόμματα απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσει-εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης.

Στο ραντεβού με τον Ηρακλειώτη ξενοδόχο ο 58χρονος υπάλληλος παρέλαβε 10. 000 ευρώ που ήταν προσημειωμένα και τότε συνελήφθη.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που συνελήφθησαν είχαν «ξηλωθεί» πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλησιάζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες.

Σε δηλώσεις της η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η διαφθορά θα τσακιστεί. Ανέφερε επίσης ότι οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση."Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος".

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να εντοπίζονται υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν θύματα εκείνων που τους εκβίαζαν συστηματικά.

Τονίζεται επίσης, ότι καμία από τις υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί δεν έχει θαφτεί στο συρτάρι κάποιου γραφείου.
cretalive.gr

Τσίπρας: Πολιτικός σεισμός, το βράδυ της Κυριακής

Ένας πολιτικός σεισμός θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης προμήνυμα νίκης και ανατροπής και σημείωσε πως κατάλαβε γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήθελε να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, γιατί μόνο η Αριστερά μπορεί να τη γεμίζει, όπως είπε. Στο σημείο αυτό μπερδεύτηκε και αντί για συγκέντρωση της Αριστεράς είπε «κυβέρνηση» κι έσπευσε αμέσως με χιούμορ να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα είναι από Δευτέρα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κουβέλης: Ο τόπος θα ζήσει και μετά την Κυριακή

«Ο τόπος αυτός θα ζήσει και μετά την Κυριακή, θα ζήσει πέρα και παρά τα μνημόνια. Η 6η Μαΐου δεν θα είναι η συντέλεια της Ελλάδας όπως προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης» ανέφερε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια με την οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος του.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ιωάννινα: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Πανεπιστημιούπολη

Ένοπλη ληστεία εκδηλώθηκε σήμερα στην Πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. 


Ο άγνωστος νεαρός με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και ανάγκασε τον υπάλληλο του ταμείου, να του δώσει περί τα 8.000 ευρώ και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

 Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

ΜΕΘ Λαμίας: Χρειαζόμαστε γάζες, γάντια, σύρριγγες... [video]

Υλικά καθημερινής χρήσεως, όπως γάζες, σύρριγγες, καθετήρες, γάντια και άλλα πολλά στερείται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας.

Το πρόβλημα της έλλειψης του υγειονομικού υλικού επεκτείνεται σε όλο το νοσοκομείο, λόγω δυσλειτουργίας των προμηθευτριών εταιρειών. Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να χρειαστώ κάτι για έναν ασθενή και να μην το έχω, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία του, δηλώνει στο Σταρ ο διευθυντής της Μονάδας, Δημήτρης Σφύρας, που ζητά άμεσα λύση στο μείζον αυτό θέμα. Ήδη κηρύξαμε έκπτωτη την μία από τις δύο εταιρείες που συνεργαζόμαστε, ώστε να ξεκινήσουμε καινούργια συνεργασία με άλλη εταιρεία και να λυθεί το πρόβλημα, δηλώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Βασίλης Αγγουράς.

Ελλείψεις στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας από LAMIASTARGR

Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις κατά των τραπεζών στη Φρανκφούρτη

Οι αρχές της Φρανκφούρτης απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των μέτρων λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 16-19 Μαΐου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι διαδηλώσεις απειλούν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Το Blockupy Frankfurt, μία ομάδα κινημάτων της άκρας αριστεράς, σκόπευε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες καθώς επίσης να οργανώσει δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.

Εκπρόσωποι των κινημάτων έκαναν λόγο για παραβίαση του δικαιώματος στη διαδήλωση και της ελευθερίας της έκφρασης.

Εκλογές 2012 στον Alpha

Με στόχο την ουσιαστική, έγκυρη και άμεση ενημέρωση των τηλεθεατών, o Alpha θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με όλο το δυναμικό του σε ετοιμότητα, δημοσιογράφους και τεχνικούς, για να καλύψει την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα, τα στρατηγεία και τους χώρους συνάθροισης των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα του Alpha θα μεταφέρει άμεσα και έγκυρα στους τηλεθεατές τις εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί καθώς θα διαμορφώνεται το νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο Αντώνης Σρόιτερ μαζί με τους Δήμο Βερύκιο, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, Γιάννα Παπαδάκου, τους παρουσιαστές Νίκο Μάνεση, Μαρία Νικόλτσιου, Έφη Αλεβίζου, καθώς και τον Διευθυντή Ειδήσεων του Ράδιο 9, Γιάννη Ντάσκα θα βρίσκονται από τις 18:00 έως τις 24:00, στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του Alpha για να μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών, και να παρουσιάσουν και να αναλύσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τα εκλογικά αποτελέσματα και τα σενάρια της επόμενης ημέρας με τον πιο εύληπτο και ουσιαστικό τρόπο.

Μαζί τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της marc, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll και θα σχολιάσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς το εκλογικό αποτέλεσμα και τη μορφή που αποκτά ο νέος εκλογικός χάρτης.

Επιπλέον, προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, θα καταθέσουν την άποψή τους και θα αναλύσουν τις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας.

Εκλογές 2012, την Κυριακή, 6 Μαΐου στις 18:00, στον Alpha.

Κλιμακώνουν την πολιτική ένταση Βενιζέλος και Σαμαράς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας ότι αυτοί που άφησαν συντρίμμια στην χώρα, δεν προχώρησαν ούτε σε ίχνος αυτοκριτικής, ενώ από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απέκλεισε ξανά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. «Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε», ήταν το τρίπτυχο που κυριάρχησε στην τελευταία προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, που έγινε απόψε στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία, όπως είπε, μίλησαν και οι μεγάλοι ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Ανατροπή»: Η ψήφος. Η κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις

Η ψήφος. Η κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις. Την επομένη των εκλογών, τη Δευτέρα 7 Μαϊου 2012, μια μεγάλη συζήτηση στην εκπομπή «Ανατροπή», με τον Γιάννη Πρετεντέρη, στις 23.15, στο MEGA.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Μαζί και ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Τα σενάρια, τα ενδεχόμενα και όλες οι εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Θεσσαλονίκη: 3 μήνες νεκροί στο σπίτι τους μάνα και γιος- Κανείς δεν τους αναζήτησε

Εκπληκτος ο ιατροδικαστής για την κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης των πτωμάτων που βρέθηκαν τυχαία από ένοικους γειτονικής πολυκατοικίας.

Μια 86χρονη γυναίκα και ο ηλικίας 62 ετών γιος της βρήκαν φριχτό θάνατο τον Φεβρουάριο, πιθανότατα από αναθυμιάσεις μιας αναμμένης σόμπας, αλλά τα πτώματά τους εντοπίστηκαν μόλις χτες το βράδυ καθώς όλες αυτές τις ημέρες δεν τους αναζήτησε κανείς! 
 
Ουδείς γνωστός της οικογένειας αναρωτήθηκε για την απουσία τους ώστε να απευθυνθεί στις αρχές και να ανοίξει νωρίτερα η πόρτα του διαμερίσματος.

Η οικογενειακή τραγωδία στη μονοκατοικία της Νέας Μηχανιώνας αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία από γείτονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μέσα από το σπίτι αναδυόταν έντονη δυσοσμία και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Από την ιατροδικαστική έρευνα που διενεργείται θα εξακριβωθεί η ημερομηνία, αλλά και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου τους.

Πέθανε σε ηλικία 47 χρόνων ο τραγουδιστής των Beastie Boys [βίντεο]

Έδωσε μάχη με τον καρκίνο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να βγει νικητής. Ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των «Beastie Boys», Adam Yauch άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 47 χρόνων.

Ο γνωστός τραγουδιστής είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2009, μετά την ανακάλυψη ενός όγκου στους σιελογόνους αδένες του.

Σύμφωνα με το Rollingstone, η ασθένεια και οι θεραπείες στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο Adam Yauch, καθυστέρησαν και την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου άλμπουμ του group με τίτλο «Hot Sauce Επιτροπής, Pt. 2».

Οι «Beastie Boys» δεν είχαν εμφανιστεί ζωντανά από το καλοκαίρι του 2009, έχοντας πάντα την ελπίδα ότι ο Adam θα καταφέρει να βγει νικητής, κάτι το οποίο δε συνέβη τελικά.

ΛΑΟΣ: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής πριν λίγο

Μετά την αποχώρηση παραμονές των εκλογών του αντιστράτηγου Κλειδέρη που ήταν επί χρόνια Γραμματέας Οργανωτικού του ΛΑΟΣ και σύμβουλος του Καρατζαφέρη, σήμερα του έσκασε άλλη βόμβα πολλών μεγατόνων.

Παραιτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Βασίλης Γαλατιανός, πολιτικός επιστήμονας και πρώην Υποδιοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

fimotro

Μήνυμα Γερμανίας στους Έλληνες: "Θέλουμε μία σταθερή κυβέρνηση"

Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση, τόνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας νωρίτερα σήμερα σε ερώτηση σχετική με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα. 


Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Στράιτερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην Ελλάδα, για να δηλώσει, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να πάρει θέση «για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές».

Νέα ηχηρή αποχώρηση από το MEGA

Ακόμα ένα πολύ γνωστό πρόσωπο του ΜΕΓΚΑ θα αποχωρήσει -εκτός απροόπτου- στα μέσα του επόμενου μήνα...

Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του μεγάλου καναλιού, ήρθε -αναγκαστικά όπως φάινεται- το πλήρωμα του χρόνου. Ο λόγος είναι η συγκεκριμένη σύμβαση που αρνείται να δεχθεί, ο Γιώργος Θαναηλάκης, προκειμένου να παραμείνει στο αθλητικό τμήμα, το οποίο επρόκειτο να προβεί σε μεγάλες μειώσεις προσωπικού. 

Αιτία, για αυτό είναι η μη μετάδοση των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρόγραμμα που έχει ταυτιστεί εδώ και πολλά χρόνια με το κανάλι και τις περιγραφές των δημοσιογράφων του ΜΕΓΚΑ.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτές οι συμβάσεις που έχουν προτείνει σε πολλούς δημοσιογράφους του καναλιού, δεν θα γίνουν δεκτές από πολλούς συναδέλφους, μιας και όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, υπάρχουν σημεία όπως η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας- που αποτελούν "αγκάθι".

Δημοσιογράφοι, όπως ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο Αλέξης Σπυρόπουλος και ο Γιώργος Θαναηλάκης (και αρκετοί ακόμα) , που πλέον -κάποιοι από αυτούς- θα αναζητήσουν αλλού τηλεοπτική στέγη...

H τελική συνάντηση του Γιώργου Θαναηλάκη με το κανάλι θα γίνει μετά τις εκλογές, οπότε και θα διευκρινιστεί αν και εφόσον υπάρχει περιθώριο για κάποια άλλη πρόταση. Σε αντίθετη περίπτωση, ο γνωστός δημοσιογράφος θα αποτελέσει παρελθόν από το ΜΕΓΚΑ, μετά από 20 χρόνια...

Δραματική πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και τον Απρίλιο

Την κατιούσα πήρε και τον Απρίλιο η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, καθώς οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά... 52,7% (τον Απρίλιο 2011 είχε καταγραφεί μείωση 20,2%), επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.

Ειδικά στα επιβατηγά αυτοκίνητα, η πτώση των πωλήσεων ανήλθε σε 55,6% (πέρυσι η μείωση ήταν 17,1%), λόγω του δραστικού περιορισμού του εισοδήματος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και παρά τις συνεχιζόμενες προσφορές από τις αντιπροσωπείες, αλλά και την πετρελαιοκίνηση.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το α΄ τετράμηνο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 29.244 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 37,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Μείωση 48,4% είχε παρουσιαστεί το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.

Παράλληλα, συνεχίζεται και στις μοτοσικλέτες η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις (-25,5% τον Απρίλιο 2012 έναντι -25,7% τον Απρίλιο 2011).

Έτσι, το α΄ τετράμηνο η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 8.951 μοτοσικλέτες, έναντι 13.720 το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 34,8%.

Μείωση 22,8% είχε παρουσιαστεί το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.
dealnews.gr

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Έγγραφο ντοκομέντο για παρακολουθήσεις από την αστυνομία

Μια σοβαρότατη καταγγελία κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δίνει στη δημοσιότητα "Δελτίο Εκδηλώσεων" της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι αφορά "παρακολουθήσεις (και είναι) απόδειξη του αντιδημοκρατικού κατήφορο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ". 


Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

"Αντιδημοκρατικός κατήφορος χωρίς όρια φανερώνει η διαρροή σε ΜΜΕ, προφανώς από παραδρομή, λίγες μέρες πριν τις εκλογές ένος «δελτίο εκδηλώσεων» αστυνομίας για την Πέμπτη 3 Μαΐου. Πρόκειται κατ’ ουσία για δελτίο παρακολουθήσεων άκρως αποκαλυπτικό για τις χουντικές πρακτικές που επιβιώνουν στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Της ίδιας χώρας όπου Siemens, Βατοπαίδι κ.λπ. πέφτουν στα μαλακά.

Είναι μέγιστο πολιτικό ζήτημα και εκδήλωση της αυταρχικής μετάλλαξης ενός κράτους που παίρνει τα μέτρα του απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή κινητοποίηση.

Ερώτημα 1ο: Υπάρχει σπουδαστικό της ασφάλειας; Η συστράτευση όλου του μαύρου μετώπου για την κατάργηση του ασύλου είχε ένα βασικό σκοπό. Να αλωνίζουν οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης προκειμένου να καταστείλουν το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. Ποιος άλλος σκοπός μπορεί να κρύβεται πίσω από το ραπόρτο της Γ.Α.Δ.Θ. για εκδήλωση φοιτητικού σχήματος του Φυσικού του ΑΠΘ σχετική με τις περικοπές συγγραμμάτων; Αποτελεί ευθεία παραβίαση των συνδικαλιστικών ελευθεριών για την οποία οφείλει να πάρει θέση όλη η πανεπιστημιακή και όχι μόνο κοινότητα.

Ερώτημα 2ο: Θεωρούν πως θα κάμψουν τον ηρωικό αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας ή τις εκδηλώσεις των λαϊκών συνελεύσεων μέσω της ασφαλίτικης παρακολούθησης και κατατρομοκράτησης του λαού; Η περήφανη νίκη του αγώνα στην Κερατέα απέδειξε πως όταν οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να γίνουν σκουπιδότοπος οι γειτονιές τους, ούτε ένας στρατός κατοχής δε μπορεί να τους σταματήσει! Οι εκδηλώσεις των συνελεύσεων γειτονιάς τους φοβίζουν γιατί σπάνε το μονοπώλιο της χειραγώγησης των κατεστημένων ΜΜΕ και δείχνουν έναν άλλο δρόμο συλλογικότητας, αλληλεγγύης και αγώνα.

Ερώτημα 3ο: Απαγορεύεται η δημόσια συνάθροιση σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, όπως η Καμάρα με σκοπό την όποια πολιτική παρέμβαση επιλέγει κάποια συλλογικότητα; Η στοχοποίηση πολιτικών χώρων σε μια περίοδο έντασης της καταστολής, αλλά και σχεδίων για τον περιορισμό των δημοσίων συναθροίσεων ή διαδηλώσεων μας αφορά όλους. Είναι η συνέχεια των τόνων χημικών και βίας που ντε φάκτο απαγόρευαν πολιτικές συγκεντρώσεις και πορείες το προηγούμενο διάστημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις πρακτικές φακελώματος αγωνιστών, συλλογικοτήτων και φορέων της λαϊκής αντίστασης. Είναι επείγουσα ανάγκη για να σωθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες να σαρωθεί στις εκλογές της 6ης Μάη το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που οχυρώνεται πίσω από τους σκοτεινούς μηχανισμούς. Η αντιδημοκρατική ασφυξία μπορεί να σταματήσει από ένα αγωνιστικό μέτωπο για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα, στο οποίο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται να συμβάλλει αποφασιστικά".




KAΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΗΣ: Διεκδικεί μέ... ένα Λ, τη ψήφο μας στην Α' Αθήνας..

O KAΛΙΠΟΛΙΤΗΣ (Με ένα Λ λόγω...Πρωτοδικείου!) ΑΡΗΣ (Αριστοτελης), διεκδικεί τη ψήφο μας στην Α' Αθήνας..

Ο ίδιος δίνει με γλαφυρό τρόπο το βιογραφικό του!

"Σπουδές – εργασία
Γεννηθηκα στην Αθηνα. Τελειωσα το Παν|ο της Αθηνας, πτυχιο Χημειας.
Συνεχισα τις μεταπτυχιακες σπουδες μου στο Παν|ο του Παρισιου για 5 χρονια, όπου και εργάσθηκα ως πανεπιστημιακος ερευνητης.
Πηρα το Διδακτορικο μου διπλωμα απο το Παν|ο της Αθηνας.
Εχω παρακολουθησει μεγαλο αριθμο Σεμιναριων σε θεματα Διοικησης Επιχειρησεων.
Εργασθηκα ως στελεχος ιδιωτικων και δημοσιων επιχειρησεων.
Προεδρος και Δευθυνων Συμβουλος σε μεγαλους Οργανισμους (ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ,ΑΤΕ-ΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΤΕ-ΚΑΡΤΑ ,ΣΥΝΕΡΓΑΛ, ΑΓΝΟ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ-ΠΑΤΡΑΙΚΗ, Υφαντουργια ΓΑΒΡΙΗΛ.........) Επίσης, διετέλεσα Διευθυντης της ΑΤΕ.

Κοινωνική και πολιτική δράση
Προεδρος των Φοιτητων Χημειας του Παν/ου Αθηνων,1965-1967.
Ανεπτυξα αντιστασιακη δραση στις γραμμες της Δημοκρατικης Αμυνας και του ΠΑΚ με συνεπεια, διωξεις και φυλακισεις.
Μελος του Σωματειου Αξιοτης.
Μελος του Ελληνικου Τμηματος της Διεθνους Διαφανειας.
Μελος του ΔΣ του Οργανισμου Αθλησης και Πολιτισμου του Δημου της Αθηνας.
Μελος της Επιτροπης Οικονομικων Θεσεων της ΔΗΜΑΡ".

Oι Γερμανοί ψηφίζουν Σαρκοζί και λιτότητα

Αν οι Γερμανοί πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν στις γαλλικές εκλογές, θα κρατούσαν τον Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, αποκαλύπτει δημοσκόπηση της γερμανικής Die Welt.

Το 50% των Γερμανών πολιτών που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση απάντησαν ότι θέλουν το δίδυμο Μέρκελ και Σαρκοζί να παραμείνει στο τιμόνι της Ευρώπης, ενώ μόνο το 24% προτιμά τον Hollonde.

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα ότι το 55% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της λιτότητας, μεταξύ των οποίων και ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές εκλογές διενεργούνται στις 6 Μαϊου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Francois Hollande συγκεντρώνει ποσοστό 52,5% και ο Νικολά Σαρκοζί 47,5%.
euro2day.gr

ΤΩΡΑ: Συνέλαβαν άλλους 2 υπαλλήλους του υπ.Ανάπτυξης γιατί ζητούσαν τουλάχιστον 80.000€ μίζα!

Άλλος ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, εδώ και λίγη ώρα αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δεύτερο όροφο των γραφείων του υπουργείου Ανάπτυξης, ερευνώντας εξονυχιστικά φακέλους που αφορούν την υπόθεση.

Ήδη υπάρχουν 2 συλλήψεις. Oι υπάλληλοι είχαν ζητήσει ποσό 80.000 ευρώ από τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να πάρει επιδότηση.

Όμως, μετά και τις προηγούμενες αποκαλύψεις ο επιχειρηματίας εμπιστεύθηκε ως φαίνεται το σύστημα και έκανε την καταγγελία.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι συγκεκριμένοι 2 υπαλληλοι είχαν ξηλωθεί πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, αφού είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλευρίζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες!

Σοκ - Πατέρας έπαιξε στα χαρτιά την... ανήλικη κόρη του

Το πάθος του για τα χαρτιά ήταν μεγάλο, τα χρέη, που είχαν δημιουργηθεί από αυτό, είχαν αρχίσει να τον πνίγουν, άλλη λύση δεν έβρισκε για να το καλύψει και για αυτό αποφάσισε... να ανταλλάξει το χρέος του με την ανήλικη κόρη του.

Το περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική Τουρκία και το κουβάρι της υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε στην Αστυνομία την εξαφάνισή της στις 4 Απριλίου.

Καθώς η ίδια γνώριζε το πάθος του συζύγου της για τα χαρτιά και το μεγάλο χρέος που είχε, υποψιάστηκε ότι η εξαφάνιση της κόρης της δεν ήταν καθόλου τυχαία... Το φόβο της αυτό δεν δίστασε να τον εξομολογηθεί και στην Αστυνομία.

Από την πλευρά του, βέβαια,  ο πατέρας της κοπέλας αρνιόταν τις κατηγορίες και δήλωνε ότι δεν γνώριζε ούτε που βρίσκεται η κόρη του, αλλά ούτε και ο 20χρονος συμπαίκτης του στα χαρτιά.

Στηριζόμενος στις καταγγελίες της μητέρας, η Αστυνομία πήγε στον πρόχειρο οικισμό, τόπο κατοικίας των εργατών της περιοχής, αλλά και του 20χρονου Μεχμέτ Καραμούς, όπου και εντόπισε την ανήλικη κοπέλα μέσα σε μια σκηνή.

Οπως ήταν φυσικό ο 20χρονος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, παρότι ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της την αντάλλαξε για το χρέος του.

Πάντως αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί και ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας.

Κέρκυρα: ΙΧ παρέσυρε 11χρονο κοριτσάκι και εξαφανίστηκε

Τροχαίο με τραυματία ένα 11χρονο κοριτσάκι έλαβε χώρα στην περιοχή της Μεσογγής στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα ένας οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητο το κοριτσάκι και εν συνεχεία εξαφανίστηκε.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία ερευνά την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε και νοσηλεύται στο νοσοκομείο.

Σοκ έπαθαν Ολλανδοί τουρίστες στα Χανιά - Βρέθηκαν μπροστά σε 10 σκυλάκια που χαροπάλευαν στο λιμάνι...

Ολλανδοί τουρίστες, που διάλεξαν την Κρήτη, για να περάσουν τις διακοπές τους σάστισαν σήμερα με τη δυστυχία την οποία αντίκρισαν, βλέποντας δέκα κουτάβια εγκαταλελειμμένα, να χαροπαλεύουν πάνω στην άμμο στην παραλία στο Κολυμπάρι Χανίων.

Παρά τη ζοφερή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, έτσι όπως παρουσιάζεται και προβάλλεται διαρκώς και μέσω των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων και λοιπών Μ.Μ.Ε., αυτοί οι άνθρωποι διάλεξαν τον τόπο μας για να ξεκουραστούν, να λιαστούν, να αφήσουν τα λεφτά τους...
Όμως σήμερα κοιτάζοντας τα 10 κουταβάκια σε άθλια κατάσταση πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να καταγγείλουν έξαλλοι αυτό που είδαν. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» αρχικά από μια δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Κολυμπαρίου.
Σήμερα οι μικροί μαθητές θα πήγαιναν εκδρομή εκεί αλλά μόλις έμαθαν για την ύπαρξη των ζώων, η βόλτα ακυρώθηκε, γιατί κανείς δεν ήθελε να εκθέσει τα παιδιά σ' ένα τόσο σοκαριστικό θέαμα. Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος του συλλόγου, Νατάσα Μπομπολάκη, στη συνέχεια υπάλληλος του ξενοδοχείου «CHRISTY» στο Κολυμπάρι (Δήμος Πλατανιά), όπου διέμειναν οι Ολλανδοί τουρίστες, επικοινώνησε μαζί τους, το ίδιο έκανε και η Αστυνομία. Όλοι τους ζητούσαν να κάνουν «κάτι» για τα ζώα.

6.000 αδέσποτα μόνο στο νομό Χανίων

Η κα Μπομπολάκη τονίζει: «Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, αυτό που τόσο καιρό βροντοφωνάζουμε! Όλοι οι σύλλογοι στα Χανιά είναι πλέον γεμάτοι από ενήλικα ζώα και κουτάβια, τα περισσότερα εκ των οποίων φιλοξενούνται και στα σπίτια των εθελοντών. Υπολογίζεται, ότι πρόκειται για περισσότερα από 800 ενήλικα και πάνω από 100 κουτάβια. Σε ολόκληρο το νομό βρίσκονται και περιφέρονται περισσότερα από 6.000 αδέσποτα. Ενώ οι εγκαταλείψεις ιδιόκτητων ζώων είναι διαρκές φαινόμενο.
Μάλιστα φόλες έγινε γνωστό ότι αυτές τις μέρες έπεσαν σε τρεις περιοχές της πόλης των Χανίων. Στην Χαλέπα (πλατεία Ιναχωρίου) η δυσοσμία από τη σήψη των νεκρών ζώων, που κάποιοι δηλητηρίασαν ρίχνοντας φόλες, είναι μεγάλη.

Τα παιδιά σοκαρισμένα αντικρίζουν τα πτώματα των ζώων. Το γεγονός κατάγγειλε στον σύλλογό μας επώνυμα κάτοικος της περιοχής, η οποία μίλησε και σε τοπικό κανάλι, κατόπιν προτροπής μας.

Στον Αϊ Γιάννη - όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής - δηλητηρίασαν ιδιόκτητα ζώα και αδέσποτα.
Πρέπει να αναφέρουμε, ότι και οι δύο καταγγέλλοντες ανέφεραν, πως οι φόλες είναι διαρκές έγκλημα στην περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις υποθέτουν ποιος είναι ο εγκληματίας και θα το θέσουν υπόψη της Αστυνομίας στις μηνύσεις, που θα καταθέσουν.

Δε φταίει η κρίση αλλά η ανύπαρκτη ηθική μας

Οι αρχές – αν και τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων ειδικά στην Κρήτη συνεχίζονται ακατάπαυστα – ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με χιλιάδες τουρίστες για να ενισχύσουν την τοπική οικονομία. Όμως άλλα τους λένε στα έντυπα, τα οποία τους μοιράζουν, και άλλα αντικρίζουν οι ίδιοι με τα μάτια τους. Όλοι αυτοί βέβαια γίνονται αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάντιας της κοινωνίας μας.
Όμως όπως μαθαίνουμε και οι φιλοζωικοί σύλλογοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, να βλέπουν τα ζώα τριγύρω τους να αργοπεθαίνουν... Ετοιμάζονται και αυτοί να ενημερώσουν τους τουρίστες για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κρήτη εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων.
Ας μη γελιόμαστε και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αυτά συνέβαιναν και πριν από την κρίση. Η εγκληματική μας συμπεριφορά προς τα ζώα οφείλεται στην ανύπαρκτη ηθική μας όχι στα χρήματα, που τώρα μας λείπουν...

zoosos

Έτοιμα τα χαράτσια για τα ακίνητα

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων είναι έτοιμη να αποστείλει τους λογαριασμούς για τους φόρους επί των ακινήτων παλαιότερων ετών που είχαν καθυστερήσει από τα προβλήματα στη μηχανογράφηση και το Περιουσιολόγιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης περιμένει το πράσινο φως, προφανώς από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της Κυριακής, για να προχωρήσει στην αποστολή των λογαριασμών.

Ετοιμα είναι τα εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 - που αφορά όσους έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ - και για τον ΦΑΠ 2010 και 2011 που αφορά τις περιουσίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ κατ' άτομο.

Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη: Το ραντεβού στις φυλακές!

Στις φυλακές Κορυδαλλού συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, μετά από αίτημα της τελευταίας που βρίσκεται σε απεργία πείνας και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω του παιδιού της.

Η Βίκυ Σταμάτη μετέβη η ίδια στις ανδρικές φυλακές για να συναντήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος δεν έχει συναντηθεί ακόμα με την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν έχει υποβάλλει ανάλογο αίτημα για να υπάρξει συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του μπορούν να βλέπονται μια φορά την εβδομάδα για όσο καιρό παραμένουν στη φυλακή.

Σε σπίτι στο Παλιό Φάληρο χτύπησαν ληστές με καλάσνικοφ

Με τον χειρότερο τρόπο ξύπνησε σήμερα το πρωί μία οικογένεια στο Παλαιό Φάληρο, αφού τρεις ένοπλοι ληστές είχαν μπει μέσα στο σπίτι.

Οι δράστες οπλισμένοι με καλάσνικοφ, αφού ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειας στη συνέχεια έκανα άνω κάτω το σπίτι προκειμένου να βρουν χρήματα κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Οι τρεις ληστές εισέβαλαν λίγο μετά τις οκτώ το πρωί, τρομοκράτησαν τους ενοίκους,τους λήστεψαν και στη συνέχεια άρπαξαν τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει η αστυνομία.

Σήμερα οι τελευταίες προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σήμερα στις 19.00 στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στις 13.00 σε συγκέντρωση εργαζομένων του ξενοδοχείου Metropolitan.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεξάγει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 20.00, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20.00 επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στις 16.30 σε νέους και νέες στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» στον Βοτανικό.

Τέλος, ομιλία στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα πραγματοποιήσει στις 19.00 ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Η ΝΕΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Μαϊου στις 17:10, εξετάζει με ποιους τρόπους οι άνθρωποι μπορούν να προλάβουν την εκδήλωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη, στο λεγόμενο προδιαβητικό στάδιο, όπου οι τιμές του σακχάρου είναι οριακά υψηλές αλλά κάποιος δεν χαρακτηρίζεται διαβητικός. Στο κομβικό αυτό στάδιο επισημαίνεται ότι η αλλαγή του τρόπου διατροφής αλλά και η άσκηση μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση διαβήτη για περισσότερα από 10 χρόνια.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες εκτιμάται ότι έχουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, από τους οποίους οι μισοί φαίνεται να αγνοούν τις υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα τους. Οι επιστήμονες εκφράζουν τον φόβο ότι τα επόμενα χρόνια ο διαβήτης τύπου 2, ο οποίος σχετίζεται με τον τρόπο που ζούμε, θα λάβει διαστάσεις πραγματικής επιδημίας και θα εμφανίζεται πιο συχνά σε ανθρώπους νεώτερης ηλικίας.
Οι ειδικοί εξηγούν με λεπτομέρειες τις ιδιαιτερότητες που κρύβει η διατροφή ενός διαβητικού, καταρρίπτουν μύθους για τις «απαγορευμένες» τροφές και δίνουν συμβουλές για τον διαιτολόγιο ενός διαβητικού όχι μόνο στο σπίτι του αλλά και έξω. Παράλληλα, εξηγούν ποιες μορφές άσκησης είναι περισσότερο αποτελεσματικές για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τονίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει στα αγγεία η παρουσία αρρύθμιστου διαβήτη σε συνδυασμό με το κάπνισμα.
Οι επιστήμονες αναφέρονται διεξοδικά στις νεώτερες θεραπείες αλλά και αυτές που αναμένονται και διευκρινίζουν πότε τα αντιδιαβητικά δισκία είναι αρκετά για τη ρύθμιση και πότε θα πρέπει ένας ασθενής να επιλέγει τη λύση της ινσουλίνης. Τονίζουν την ανάγκη για συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή καθώς παρατηρούν όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας σημαντικές επιπλοκές που αφορούν τα μικρά και μεγάλα αγγεία και έχουν να κάνουν με σοβαρές παθήσεις των ματιών, της καρδιάς και των νεφρών.

Δωρεάν online μαθήματα από MIT - Χάρβαρντ

Χάρβαρντ και ΜΙΤ ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας online μαθήματα μέσω διαδικτύου και μάλιστα δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν βιντεομαθήματα, θα συμμετέχουν σε online εργαστήρια και θα δίνουν διαδικτυακά τεστ, ενώ στο τέλος -με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο- αν θέλουν, θα αποκτούν και το σχετικό έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης.

Τα δύο πανεπιστήμια παραμένουν άκρως επιλεκτικά, όσον αφορά τις αιτήσεις εισδοχής στην αρχή κάθε πανεπιστημιακής χρονιάς. Φέτος το ΜΙΤ δέχτηκε μόνο το 8,9% των ενδιαφερομένων φοιτητών, το δε Χάρβαρντ ακόμα λιγότερους (μόλις το 5,9%).

Τα πρώτα μαθήματα θα αρχίσουν να προσφέρονται από φέτος το φθινόπωρο, ενώ η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή για να συμμετάσχουν και άλλα πανεπιστήμια στην πορεία.

Είχε προηγηθεί, πριν από πέντε μήνες, η δημιουργία από το ΜΙΤ μίας πλατφόρμας online σπουδών (MITx), που επιτρέπει στους φοιτητές να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΜΙΤ Σούζαν Χόκφιλντ και η πρόεδρος του Χάρβαρντ Ντρου Φάουστ χαρακτήρισαν την έως τώρα συνεργασία των δύο ιδρυμάτων τους ως «ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά».

Πρέβεζα: Ιερέας ζητούσε 5ευρά για να τελέσει τρισάγια

Το περιστατικό συνέβη την Μ. Πέμπτη σε ενορία του Δήμου Πάργας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή... του Φαναρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο pamepreveza.gr κάτοικοι του χωριού, την Μ. Πέμπτη ο ιερέας μετά την πρωινή λειτουργία και στο τέλος του κηρύγματος ζήτησε από τους πιστούς αντί για πρόσφορα για τα τρισάγια να δώσουν... 5ευρά.

Κάποιοι δεν αποδέχτηκαν το γεγονός και έτσι αποχώρησαν χωρίς να πάνε στο νεκροταφείο προκειμένου να ρίξουν το τρισάγιο στα μνήματα των προσφιλών τους προσώπων, ενώ κάποιοι άλλοι το αποδέχθηκαν και έδωσαν τα χρήματα.

Παρόμοια καταγγελία έφτασε στο pamepreveza.gr και από κάτοικο Δημοτικού διαμερίσματος του Δ. Πρέβεζας ο οποίος αποχώρησε από το νεκροταφείο την Μ. Πέμπτη όταν είδε τον ιερέα να ανοίγει στην κυριολεξία τις τσέπες του ράσου του κάθε φορά που πέρναγε μπροστά από τα μνήματα...

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση αυτή από ιερείς. Η Ιερά Μητρόπολη γνωρίζει αυτά τα φαινόμενα και αν τα γνωρίζει τι κάνει γι αυτό;

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για να αποδεχθεί τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Συμβουλές δίνει η Έλενα Δερμεντζόγλου- Καθηγήτρια μακιγιάζ – body painter.

Η ενυδάτωση, η απολέπιση και η αντηλιακή προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας του προσώπου αποτελούν τα βασικά βήματα της φροντίδας που χρειάζεται, πριν το καλοκαίρι.

Οι μάσκες από οξέα φρούτων είναι πολύ καλή επιλογή για βαθιά ενυδάτωση αλλά και άμυνα απέναντι στον έντονο ήλιο.

Κάντε απολέπιση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος πριν βάλετε την αντηλιακή κρέμα, έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα.

Αγοράστε αν δεν έχετε ένα lip stick με αντηλιακές ιδιότητες γιά να το φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα χείλη είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου και αντιδρούν αμέσως είτε στη ζέστη είτε στο κρύο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...