Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Βοιωτία-Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και αλλοδαπούς

Ολονύκτια μάχη, με ανταλλαγή πυροβολισμών και άγρια καταδίωξη, δόθηκε τη νύχτα στη Βοιωτία η οποία κατέληξε στην αποκάλυψη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Τελικά, μετά από εκτεταμένες έρευνες και περιπετειώδεις επιχειρήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν έναν 26χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί του, (έξι Πακιστανοί ηλικίας από 22 έως 44 ετών και ένας 36χρονος Ουκρανός).

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 03:00΄τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας εντόπισαν στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος όμως, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και ακινητοποιήθηκε.

Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και ένας από αυτούς πυροβόλησε (με πιστόλι ή περίστροφο) κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνό δάσος κατάφεραν να διαφύγουν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και στήθηκαν αστυνομικά μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν στην ίδια περιοχή ένα δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησε να διαφύγει και μετά από καταδίωξη εγκαταλείφθηκε σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων, ενώ οι επιβαίνοντες διέφυγαν πεζή.

Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν τις έρευνες και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν στην ίδια περιοχή και τρίτο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της ίδιας σπείρας. Οι δράστες ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα και παράλληλα πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες έχασαν πάλι τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή Kλειδί, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο όχημα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία καραμπίνα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 17-12-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος είναι μέλος οκταμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου περίπου και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Βοιωτίας στην κλοπή καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Δ.Ε.Η., η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα των δραστών, προέρχεται από κλοπή τριών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα τρία αυτοκίνητα αυτοκίνητα και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Πηγάδια Ξάνθης: Έπεσε με το αμάξι της στο ποτάμι!

Με ελαφρά τραύματα και κατεστραμμένο πλήρως το όχημά της γλύτωσε από θαύμα νεαρή γυναίκα που έπεσε με το αυτοκίνητό της... στην κοίτη του ποταμού Κοσύνθου στα Πηγάδια της Ξάνθης.

Το αυτοκίνητο, το οποίου οδηγούσε η νεαρή εξετράπη της πορείας του λίγο πριν τη γέφυρα του ποταμού Κοσύνθου στα Πηγάδια της Ξάνθης, με αποτέλεσμα τόσο η ίδια όσο και το όχημά της να βρεθούν μέσα στο ποτάμι.

Το ατύχημα σημειώθηκε ξημερώματα της Πέμπτης, με την αστυνομία να καταφτάνει στο σημείο για επιτόπιο έλεγχο. Απαιτήθηκε η χρήση γερανού για την ανάσυρση του οχήματος από το ποτάμι, ενώ η νεαρή μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, χωρίς σοβαρά τραύματα.


thrakitoday.com

Για τη δολοφονία της συζύγου του συνελήφθη ο κληρονόμος της «Tetra Pak»

Ο δισεκατομμυριούχος Χανς Κρίστιαν Ράουσινγκ, ο κληρονόμος του βασιλιά της βιομηχανικής συσκευασίας Tetra Pak, όπως βεβαίωσε η Σκότλαντ Γιάρντ, «έχει συλληφθεί για τον φόνο της συζύγου του Εύας».

Στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, η Σκότλαντ Γιάρντ ανακάλυψε το πτώμα της Εύας Ράουσινγκ, 48 ετών, κάνοντας έρευνες στη συνοικία Μπελγκρέβια, όπου διαμένουν ευκατάστατοι. Δεν θέλησε να σχολιάσει τη δημοσιευθείσα πληροφορία ότι, «το πτώμα της γυναίκας κειτόταν για μέρες μέσα στην κατοικία των Ράουσινγκ», έως ότου οι αστυνομικοί το εντοπίσουν.

Ο Χανς Κρίστιαν Ράουσινγκ, 49 ετών, οδηγήθηκε στο κρατητήριο για «επικίνδυνη οδήγηση» και «για κατοχή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών».

Κέρκυρα: Βρήκε σχεδόν 100 κιλά χασίς... στη θάλασσα!

Ένας ψαράς εντόπισε το πρωί έναν ύποπτο μισοβυθισμένο σακο και ειδοποίησε το λιμεναρχείο.


Ο σάκος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,3 ν.μ. ανατολικά νήσου Ερεικούσας, και ανασύρθηκε από το πλήρωμα του πλωτού λιμενικού που έσπευσε στο σημείο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο σάκος περιείχε σαράντα δέματα ακατέργαστης (βρεγμένης από θαλασσινό νερό) ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 93 κιλών και 153 γραμμαρίων.

Οι λιμενικοί παρά τις έρευνες δεν εντόπισαν άλλους παρόμοιους σάκους

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

Τραγωδία στον Κόροιβο με 44χρονο μοτοσυκλετιστή! - BINTEO

Μπροστά σε μία πρωτοφανή τραγωδία βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι κάτοικοι του Κοροίβου, όταν αντίκρισαν νεκρό, πεσμένο δίπλα στο μηχανάκι του, μέσα σε  αποστραγγιστικό κανάλι στην είσοδο του χωριού, τον 44χρονο κτηνοτρόφο Σ. Τ. που είχε «εξαφανιστεί» από το προηγούμενο βράδυ.

Οι φίλοι και η οικογένεια του άτυχου 44χρονου τον αναζητούσαν όλη τη νύχτα και όλη τη χθεσινή μέρα, χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί τι είχε συμβεί.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε λίγα λεπτά πριν τις 7 το απόγευμα, όταν διερχόμενος οδηγός εντόπισε τα συντρίμμια από το μηχανάκι στο αποστραγγιστικό κανάλι, στο πλάι του δρόμου Ρουπάκι - Κόροιβος. Τραγική ειρωνεία, το σπίτι του 44χρονου βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το σημείο!

Πίνουν και οδηγούν οι Ηρακλειώτες

Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε 484 οδηγούς οχημάτων στο Ηράκλειο, βεβαιώθηκαν 54 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας εκ των οποίων οι 25 ήταν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Όπως γράφει το flashnews.gr σε αντίστοιχους ελέγχους τους περασμένους μήνες οι παραβάσεις για οδήγηση υπο την επήρεια αλκοόλ, ήταν κατα πολύ λιγότερες.

Η ραγδαία αύξησή τους εκτιμάται πως οφείλεται στις "νυχτερινές" εξόδους του καλοκαιριού, κάτι που αυξάνει κατα πολύ και τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Τουρκικός όμιλος σχεδιάζει να αγοράσει 4 ελληνικές μαρίνες

Αναμένεται η έγκριση του υπουργείου Τουρισμού και οι 4 μαρίνες σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Πελοπόννησο θα περάσουν σε "τούρκικα χέρια".

Συγκεκριμένα, ο όμιλος DOGUS Holding A.Ş, ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία ανακοίνωσε, σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μαρίνες στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο, επενδύοντας 20 εκ. ευρώ.

Προς το παρόν, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, αναμένεται σχετική έγκριση από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Οι μαρίνες που σκοπεύει να αγοράσει ο όμιλος Dogus έχουν χωρητικότητα 3.755 σκαφών, 50% μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτουν συνολικά οι μαρίνες που έχει σήμερα στην Τουρκία.

Τον Απρίλιο ο εν λόγω Όμιλος προχώρησε στην αγορά τριών μαρίνων στην Κροατία.

Καμίνια Αχαΐας: Άνοιξε πυρ κατά εφήβων σε πλατεία

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο χωριό Καμίνια της Αχαΐας, καθώς ένας κάτοικος, ενοχλημένος από την φασαρία, άνοιξε πυρ κατά παιδιών!

Οι έφηβοι, που ήταν τρεις, έπαιζαν αμέριμνα μπουγέλο στην πλατεία, όταν ο οξύθυμος άνδρας κατέβηκε από το σπίτι του, όπλισε την καραμπίνα του και άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας ελαφρά τους δύο, στον αγκώνα και στο πόδι.

Οι γονείς των παιδιών υπέβαλλαν μήνυση ενώ ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.


Πηγή: dete.gr

Αφιέρωμα στα «καυτά» σορτσάκια (PHOTOS)

 Το γυναικείο αξεσουάρ που κάνει τις γυναίκες να αναδεικνύουν τα οπίσθιά τους και να προκαλούν

Μαζέψαμε τα περισσότερα διάσημα «καυτά» σορτς του διαδικτύου, γιατί αυτό το γυναικείο αξεσουάρ είναι που κάνει τις γυναίκες να αναδεικνύουν τα οπίσθιά τους και να προκαλούν.

Θα βαρεθείτε να κάνετε κλικ αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα αφιερώματα σε γυναικεία σορτς που κάνουν τους άντρες να μην ξεκολλάνε τα μάτια από πάνω του!!

Ακόμη και μια «άσχημη» κοινώς μπάζο να είναι η «γκόμενα», το σορτς είναι το κόλπο τους για να μην περνάει απαρατήρητη!!

Απολαύστε  11φωτο για όλα τα γούστα.. και κάντε κανένα like για να επιβραβεύσετε τον κόπο μας.. 

Είναι τα παιδικά κατάλοιπα που μας άφησε η Daisy Dukes που η ενδυματολογική της επιλογή άφησε εποχή... για τα μεγάλα αγόρια της παρέας!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 11 ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ "ΚΑΥΤΑ" ΣΟΡΤΣ

Τοξικομανής τραυμάτισε με βελόνα αστυνομικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγη ώρα, έξω από σούπερ μάρκετ, στο Νέο Ηράκλειο, τοξικομανής επιχείρησε να ληστέψει ηλικιωμένο, απειλώντας των με τη βελόνα μιας σύριγγας.
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που τυχαία βρίσκονταν στο σημείο αντιλήφτηκαν το περιστατικό και επενέβησαν.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο δράστης τραυμάτισε με την βελόνα έναν αστυνομικό και τράπηκε σε φυγή. Χάθηκε μέσα στο ρέμα του Προμπονά.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση καταδίωξης του. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη.

Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Αττικό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δύο συλλήψεις σε Κιλκίς και Χαλκιδική για χρέη

Στη σύλληψη ενός επιχειρηματία και ενός διαχειριστή εταιρείας, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, σε Κιλκίς και Χαλκιδική, αντίστοιχα.

Στο Κιλκίς συνελήφθη 55χρονος διαχειριστής εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 109.376 Ευρώ. Ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ορίστηκε η δικάσιμος.

Στη Χανιώτη Χαλκιδικής, οι αρχές συνέλαβαν 35χρονο ιδιοκτήτη ατομικής τουριστικής επιχείρησης, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων χρήσης 2011, συνολικής αξίας 34.400 Ευρώ.

Συνελήφθη ειδικός φρουρός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Ενας 26χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής για ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, μαζί με δύο ακόμα άτομα, έναν άνδρα 31 ετών και μια γυναίκα 38 ετών.

Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ προσήγαγαν τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που κρίθηκε ύποπτο. Οδηγός ήταν ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που είναι και ιδιοκτήτης του οχήματος.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από τον αστυνομικό έλεγχο στα τρία άτομα, βρέθηκαν στην κατοχή της 38χρονης, επιμελώς κρυμμένα, ένα φακελάκι με ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή ως «ΣΙΣΑ») και δύο χάπια άγνωστης χημικής συνθέσεως.

Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν ένα γυάλινο μπουκαλάκι, που περιέχει πιθανόν μεθαδόνη, 30 χάπια, καθώς επίσης σύνεργα για χρήση ναρκωτικών ουσιών (σύριγγες, βελόνα, σωληνάκια με υπολείμματα πιθανόν ναρκωτικών, καμινέτο κ.λ.π.). Επιπλέον σε κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε στην σπίτι του 31χρονου μισό δισκίο ναρκωτικού σκευάσματος.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως και οι τρεις είναι χρήστες ναρκωτικών, η γυναίκα είναι άστεγη, ενώ ο ειδικός φρουρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τον Μάιο. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

"Βουτιά" στο κενό για μία 42χρονη στο Ηράκλειο

Σε ατύχημα, όπως φαίνεται, οφείλεται ο τραυματισμός από πτώση μιας 42χρονης γυναίκας σήμερα το πρωί στην περιοχή Παπά Τίτου Μετόχι.

 

Όπως γράφει το cretalive.gr αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της γυναίκας που υπέστη κακώσεις και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Νεκρός από επίθεση λευκού καρχαρία 20χρονος σέρφερ στην Αυστραλία

Ενας σέρφερ έχασε σήμερα τη ζωή του από την επίθεση καρχαρία κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα επίθεσης καρχαρία στην περιοχή σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το θύμα έκανε σερφ σήμερα το πρωί μαζί με έναν φίλο του κοντά στο νησί Ουέτζ, βορείως του Περθ, όταν δέχτηκε επίθεση από τον καρχαρία. Υπέστη βαριά και εκτεταμένα τραύματα.

Ένας άνδρας που έκανε τζετ σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι «υπήρχε παντού αίμα και ένας πελώριος, πελώριος λευκός καρχαρίας ήταν κοντά στο τεμαχισμένο πτώμα». Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο καρχαρίας είχε μήκος πέντε μέτρα.

«Πήγα να πιάσω το πτώμα και ο καρχαρίας ήρθε προς τα πάνω μου και επιχείρησε να με ρίξει από το τζετ σκι. Έκανα έναν ακόμη γύρο και όταν ξαναπλησίασα το πτώμα το άρπαξε ο καρχαρίας».

Γνωστοί από την ταινία τρόμου «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», οι λευκοί συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καρχαρίες στον κόσμο και το μήκος τους μπορεί να φθάσει τα έξι μέτρα ενώ ζυγίζουν μέχρι και δύο τόνους.

Η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν μοιραία και ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος του θύματος που φέρεται ότι ήταν περίπου 20 ετών.

Ολες οι παραλίες στην περιοχή έκλεισαν για το κοινό μέχρι νεωτέρας και αλιευτικά αναζητούν τον καρχαρία για να τον εξοντώσουν.

Σύλληψη αλλοδαπού υπόπτου για τρομοκρατία στην Κύπρο

Η Κυπριακή Αστυνομία φέρεται να απέτρεψε την τελευταία στιγμή τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για την υπόθεση συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα υπήκοος Λιβάνου, που έφερε σουηδικό διαβατήριο και προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε αρχικά διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Με τη λήξη του διατάγματος ο ύποπτος προσήχθη εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα για άλλες επτά ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος παρακολουθούσε και κατέγραφε κινήσεις Ισραηλινών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν σημειώσεις και φωτογραφίες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι τα θέματα ασφαλείας τυγχάνουν πολύ σοβαρού και προσεκτικού χειρισμού.

Ωστόσο, ο κύριος Αγγελίδης απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφέροντας απλώς ότι η Αστυνομία ακολουθεί όλες τις διαδικασίες και διερευνά την υπόθεση με τη δέουσα προσοχή.

Φ. Κουβέλης: "Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα"

Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στην απόφαση για σύνδεση του τέλους ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ μιλώντας στη ΝΕΤ.

«Αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θ' αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος πρόσθεσε: «Γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων ν' αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους η οποία θ' αντιστοιχείται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει αυτό το τέλος».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα: «Καταρχήν, όπως είχαμε πει προεκλογικά από 1/1/2013 καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ. Για το 2012 δυστυχώς υπάρχει αυτή η μεταβατικότητα. Θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ -ακούστε προσεκτικά τι θα πω- θα εφαρμόσει το νόμο και ότι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι' αυτό το χαράτσι του 2012. Αν γίνει ρύθμιση από το κράτος και πρέπει να εξεταστεί ειδική ρύθμιση για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο που θα περάσει το κοινοβούλιο».

Εσβησε η φωτιά στη συμβολή Κατεχάκη και Αττικής Οδού

Εσβησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από μισή ώρα σε χόρτα και χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Ζησιμοπούλου, στην περιοχή Παπάγου, κοντά στη συμβολή των Κατεχάκη και Αττικής οδού.

Δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή ενώ επιτόπου βρέθηκαν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 15 ανδρών.

iefimerida.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά κοντά στα Μενινά Καλαμάτας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 2 μ.μ. πάνω από τον παλιό σκουπιδότοπο κοντά στα Μενινά Καλαμάτας.

Υπάρχει ήδη σημαντική κινητοποίηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και στο σημείο ήδη επιχειρούν 8 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν και 2 PZL.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

 Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης και ο γ.γ. του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Χαντζής.

Φωτιά στη συμβολή Κατεχάκη και Αττικής Οδού - Κλειστός ο δρόμος

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από μισή ώρα σε χόρτα και χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Ζησιμοπούλου, στην περιοχή Παπάγου, κοντά στη συμβολή των Κατεχάκη και Αττικής οδού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή ενώ επιτόπου βρίσκονται 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 15 ανδρών,

Από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

iefimerida.gr

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία με δύο τραυματίες

Ένοπλη ληστεία με δύο ελαφρά τραυματίες και ένα εκ των δύο δραστών να συλλαμβάνεται έγινε σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί σε εργαστήριο χρυσοχοΐας στην οδό Μονής Αρετίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που σε αυτό ήσαν ο ιδιοκτήτης και ένας πελάτης.

Οι δύο ένοπλοι τους κτύπησαν και απέσπασαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και στη συνέχεια επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή. Ωστόσο, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πέταξαν τα κοσμήματα στο δρόμο. Τον έναν εκ των δύο δραστών ακινητοποίησε και παρέδωσε στην Αστυνομία γείτονας ενώ ακολούθησε καταδίωξη του ετέρου από την Αστυνομία.

Ο συλληφθείς είναι τσιγγάνος 33 χρονών ο οποίος μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συνεργός του που αναζητείται είναι υπήκοος Αλβανίας.

Αύξηση των κρατήσεων βλέπουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Αυξάνονται σταδιακά οι τουριστικές κρατήσεις στη χώρα μας. Διακοπές στην Ελλάδα συστήνουν οι ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς, μετά την άρση της πολιτικής αβεβαιότητας, οι χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων την καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό προορισμό. Κατά περίπτωση οι μειώσεις φτάνουν ακόμα και το 30%.

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου με έδρα την Καλιφόρνια Γιώργος Τριβιζάς, διαπιστώνει ότι μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης φαίνεται ότι αλλάζει σταδιακά η εικόνα της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά. ωστόσο επισημαίνει ότι η ζήτηση για τις κρατήσεις αφορά το 2013.

Ο Mark Atwell επικεφαλής του αγγλικού site dealchecker.co.uk είπε στην ίδια εφημερίδα ότι αυξήθηκαν 222% οι αναζητήσεις για την Ελλάδα του τελευταίους δύο μήνες.

Ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook Ματίας Μπράντες σημειώνει ότι ο αριθμός των κρατήσεων είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες τα μηνύματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Στην παρούσα φάση οι σημαντικότεροι ελληνικοί προορισμοί είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, όπου υπάρχουν πακέτα διακοπών 20% φθηνότερα από ότι πέρυσι.

Και εξαπατημένος και διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης!

Πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης μετά την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας, αλλά ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές.
Η πρώτη δικαίωση ήρθε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του, ωστόσο θα πρέπει να πειστούν και οι γερμανικές δικαστικές αρχές και να ανακαλέσουν το ένταλμα σύλληψης το οποίο εξακολουθεί να ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως υποστηρίζει ο πολιτικός μηχανικός, η περιπέτειά του ξεκίνησε μετά την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας το Σεπτέμβριο του 2010 στην Αθήνα. Κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές το περιστατικό αλλά τρεις μήνες αργότερα άρχισε να παίρνει τα πρώτα άσχημα μηνύματα. Αρχικά του τηλεφώνησε εταιρία κινητής τηλεφωνίας για οφειλές, ενώ σε βάρος του μήνυση είχε υποβληθεί και από εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να έχει πάρει και δύο δάνεια στη Γερμανία και να μεταφέρει στο λογαριασμό του τρία εμβάσματα, διαπράττοντας απάτη ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πείστηκε από τον πολιτικό μηχανικό και έκρινε ότι «ο εκζητούμενος δεν ταυτίζεται φυσικώς με το διωκόμενο πρόσωπο. Επομένως δε συντρέχει νόμιμη περίπτωση να εκτελεστεί το ένταλμα και να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές».

Καταδικάστηκε παιδίατρος για το θάνατο 5χρονου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ/ aggelioforos.gr

Η γιατρός κατηγορείται ότι έκανε λάθος διάγνωση και, όταν το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχασε τη ζωή του από σκωληκοειδίτιδα. Στο εδώλιο κάθισε αλλά τελικά απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία και η παιδίατρος της οικογένειας η οποία είχε κάνει τηλεφωνική «διάγνωση», ωστόσο συνέστησε στους γονείς να πάνε το παιδί στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος πεντάχρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από πέντε χρόνια στις 3 Ιουνίου 2007 λίγες ώρες μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων όπου είχε μεταφερθεί από τους γονείς του. Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν όταν άρχισε να εμφανίζει υψηλό πυρετό και να νιώθει αφόρητους πόνους στην κοιλιά του. Οταν οι γονείς ενημέρωσαν την οικογενειακή τους παιδίατρο, αυτή πιθανολόγησε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά, τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και οι γονείς επικοινώνησαν ξανά τηλεφωνικά με την παιδίατρό τους. Αυτή αμέσως τους είπε να μεταφέρουν το παιδί σε νοσοκομείο και ο πεντάχρονος κατέληξε στην Παιδιατρική Κλινική του Λοιμωδών. Η διάγνωση και στη συγκεκριμένη κλινική ήταν ότι το παιδί πάσχει από γαστρεντερίτιδα και έπειτα από πέντε ώρες στη μονάδα βραχείας νοσηλείας ο 5χρονος αποχώρησε από το νοσοκομείο μαζί με τους γονείς του. Οι συμβουλές που δόθηκαν στους γονείς ήταν να φροντίσουν για την ενυδάτωση του ανήλικου και τους συνέστησαν έναν ιατρικό επανέλεγχο. Η κατάσταση της υγείας του 5χρονου χειροτέρεψε λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο. Εμφάνισε ξανά υψηλό πυρετό ενώ έφτανε στο σημείο να χάνει τις αισθήσεις του. Οι γονείς έντρομοι επικοινώνησαν με το ΕΚΑΒ και ζήτησαν τη μεταφορά του γιου τους σε εφημερεύον νοσοκομείο. Ωστόσο το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή στο δρόμο για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η απολογία

Χτες κατά τη διάρκεια της απολογίας της η γιατρός η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται λέγοντας ότι το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες. Οπως είπε πιθανότατα η σκωληκοειδίτιδα προέκυψε μετά την αποχώρηση του πεντάχρονου από το νοσοκομείο και δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί και να προληφθεί.

Ξάνθη: Πέταξε κουταβάκι από το μπαλκόνι του σπιτιού του!

Το απάνθρωπο πρόσωπό του έδειξε κάτοικος της Ξάνθης το Σάββατο 07 Ιουλίου, όταν πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του ένα κουταβάκι, με αποτέλεσμα αυτό να τραυματιστεί θανάσιμα.
Σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο Ξάνθης ΣΩΖΩ, μια νεαρή κοπέλα είδε την ασυνείδητη ενέργεια και ειδοποίησε αμέσως το φιλοζωικό σωματείο, ενώ παράλληλα η ίδια σοκαρισμένη από την εικόνα μετέφερε το άτυχο κουτάβι σε κτηνίατρο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό το φιλοζωικό σωματείο Ξάνθης αναφέρει: «Το περασμένο Σάββατο, με την μαρτυρία μιας κοπέλας, κάτοικος Ξάνθης στην οδό Περικλέους, πέταξε από το μπαλκόνι του το κουτάβι της φωτογραφίας στο δρόμο, μπροστά στα μάτια της κοπέλας η οποία ειδοποίησε το Σωματείο και σοκαρισμένη μετέφερε το σοβαρά τραυματισμένο ζώο σε κτηνίατρο. Το ζώο δυστυχώς απεβίωσε μετά από λίγες ώρες.

Η κοπέλα πήγε στην αστυνομία όπου και έγινε αναφορά! Ο άνθρωπος όμως αυτός παρά το έγκλημα που διέπραξε συνεχίζει τη ζωή του σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αναρωτιόμαστε, μήπως δεν είναι έγκλημα να κακοποιείς και να σκοτώνεις ένα ζώο; Πρέπει να γίνει καταγγελία από κάποιον για να νοιαστούν οι αρχές να κάνουν κάτι ή ίσως μετά από κάποια δημοσίευση του γεγονότος θα κινηθούν πιο γρήγορα; Το να αφαιρείς μια ζωή, είναι έγκλημα και πρέπει να τιμωρείται!»

Γιατί έχω έναν "κόμπο" στο λαιμό; Πρόληψη-λύση

Νοιώθετε συχνά έναν «κόμπο» στο λαιμό; Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να φταίει, τρόπους πρόληψης και πως θα το αντιμετωπίσετε 
Ιδιαίτερα όταν είμαστε αγχωμένοι δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότεροι νοιώθουμε έναν κόμπο στο λαιμό. Πότε όμως είναι αθώος και πότε κρύβει κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα; Που οφείλεται; Τι μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα αλλά και… τον κόμπο;

Που οφείλεται

Συνήθως οφείλεται στο άγχος και πιο σπάνια σε πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο φάρυγγας μας αρχίζει να διογκώνεται, σε βαθμό που να νιώθουμε ένα ξένο σώμα στο λαιμό μας. Ακόμη μπορεί να οφείλεται στην λήψη κάποιων φαρμάκων ή στην ξηροστομία.

Τι μπορείτε να κάνετε:

*Μασήστε τσίχλα ή πιπιλίστε μία καραμέλα. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η παραγωγή σάλιου, θα ενυδατωθεί και θα μαλακώσει ο λαιμός.

*Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να οφείλεται και σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Θα έχετε κάψιμο στο στομάχι, καθώς τα οξέα του στομάχου που συχνά φθάνουν έως το λαιμό τον ερεθίζουν. Στην περίπτωση αυτή θα σας ανακουφίσει ένα αντιόξινο.

*Αν λαμβάνετε φάρμακα διαβάστε τις οδηγίες και ενημερώστε το γιατρό. Κάποια φάρμακα (π.χ. για την υπέρταση ή αντιισταμινικά), μπορεί να ευθύνονται για τον "κόμπο" που νιώθουμε στο λαιμό.

*Αν το πρόβλημα επιμένει, ενημερώστε γιατρό γιατί μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας όπως π.χ. διαταραχές του θυρεοειδούς.

Πρόληψη

*Πίνετε πολύ νερό ώστε να ενυδατώνεται ο φάρυγγας.

*Αποφύγετε το αλκοόλ

*Περιορίστε την κατανάλωση πολύ λιπαρών ή καυτερών φαγητών.

lifezone.gr

Μονεμβασιά: Ο θάνατος ηλικιωμένου αποκάλυψε οπλοστάσιο μέσα σε μπαούλο

Η αστυνομία κατάσχεσε όλα τα όπλα και τα πυρομαχικά, ενώ διατάχθηκε κι διενεργείται προανάκριση.

Δύο χειροβομβίδες, ένα σακουλάκι με πυρίτιδα, ένα περίστροφο, ένα διαβρωμένο ξιφίδιο, πενήντα δύο φυσίγγια, έντεκα κυνηγετικά φυσίγγια, καψύλλια και ένα κυνηγετικό όπλο βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε ισόγειο σπιτιού, μέσα σε κλειδωμένο μπαούλο, στη Μονεμβασιά, από το γιό ενός προσφάτως αποβιώσαντος ηλικιωμένου.

Αυτοκίνητο παρέσυρε γυναίκα σε καροτσάκι και την έριξε στο χαντάκι

Περιπέτεια έζησε νωρίς το βράδυ μια 55χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.


Σύμφωνα με το flashnews.gr η 55χρονη ενώ κινούνταν με το αναπηρικό της αμαξίδιο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Αγίου Νικολάου, στο ύψος περίπου του Καρτερού περί της 20:00 η ώρα, παρασύρθηκε από Ι.Χ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πέσει σε χαντάκι.

Σαν από θαύμα όμως δεν τραυματίστηκε σοβαρά ωστόσο χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την 55χρονη στο ΠΑΓΝΗ για την παροχή πρώτων βοηθειών

Τρίκαλα: 7χρονο αγοράκι χαροπαλεύει όταν ένα άλογο το ποδοπάτησε

Μία απίστευτη τραγωδία εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην πόλη των Τρικάλων


Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ένα μικρό 7χρονο έπεσε από το άλογο και εν συνεχεία ποδοπατήθηκε από αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και από εκεί διακομίσθηκε στη Λάρισα, όπου και νοσηλεύεται, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πρόβλημα στο συκώτι!

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το παιδάκι ενώ δοκίμαζε τις δυνάμεις του στην ιππασία, έπεσε από το άλογο το οποίο στη συνέχεια το τραυμάτισε. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

Σε... θερινές διακοπές ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (Δακτύλιος) για την περίοδο 2011-2012 ήταν η Παρασκευή 13 Ιουλίου και, κατά συνέπεια, τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την επαναφορά της ισχύος του μέτρου.

Η ακριβής ημερομηνία επανέναρξης του μέτρου του Δακτυλίου θα καθοριστεί με έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν σκέψης ενεργοποίησης του λεγόμενου Πράσινου Δακτύλιου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την εφαρμογή του οποίου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας (μονά - ζυγά).

Απελευθέρωση της περιφερειακής διοίκησης από το κράτος ζητά ο Π.Τατούλης

Επιστολή προς τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χόρστ Ράιχενμπαχ, έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ζητώντας από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο να συμβάλει στο κόψιμο του «γόρδιου εναγκαλισμού» που «ασκεί το κράτος προς τις περιφέρειες» και να συμβάλει στην απελευθέρωση της περιφερειακής διοίκησης.

Ο κ. Τατούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι απαιτούνται μεγάλης έκτασης μεταρρυθμίσεις, αλλά φαίνεται ότι η εκ των άνω προσέγγιση, η οποία έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. «Έχω πολλές φορές τονίσει ότι οι περιφέρειες θα μπορούσαν να συμβάλουν πολύ πιο ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας και ότι οι απαιτούμενες καινοτομίες θα ήταν λιγότερο δύσκολο να προωθηθούν στο περιφερειακό επίπεδο, όπου η αδράνεια είναι μικρότερη», σημειώνει.

Ο περιφερειάρχης που αναφέρεται σταθερά στον πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος και στην αναγκαιότητα αυτοδυναμίας των περιφερειών για έξοδο από την κρίση, σημειώνει στην επιστολή του τις διαπιστώσεις της έκθεσης του Γερμανικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας το οποίο έχει εκπονήσει την έκθεση με τίτλο «Μια νέα προσέγγιση για την Ελλάδα».

Η επικεφαλής του Ινστιτούτου, Ντανιέλα Σβάρτζερ, μέσα από τις γραμμές της έκθεσης αυτής υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μια «Μεταρρύθμιση εκ των Κάτω» (bottom up) και δημιουργία «Ειδικών Ζωνών Εκσυγχρονισμού» με ειδικό καθεστώς, ισχυρή υποστήριξη, περισσότερες αρμοδιότητες και ευθύνες, αλλά και περισσότερα κίνητρα προόδου.

Στη Ρόδο το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Dwight Eisenhower (CVN-69) βρίσκεται στη Ρόδο όπου θα παραμείνει τρεις ημέρες για ξεκούραση και ψυχαγωγία των 4.150 αξιωματικών και ναυτών που υπηρετούν σε αυτό.

Θα αποτελέσει μία τουριστική ένεση στο νησί των Ιπποτών, αφού τα μέλη του πληρώματος ήδη ξεχύθηκαν στα καταστήματα της Παλιάς Πόλης.

Ο διοικητής του αεροπλανοφόρου είναι ελληνικής καταγωγής, ονομάζεται Νίκος Χρυσόγελος και θα δεχθεί στο γιγαντιαίο πλοίο του, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Ι.Μαχαιρίδη και τις τοπικές αρχές της Ρόδου.

Ασκηση με πραγματικά πυρά από ισραηλινά πλοία στο Μυρτώο Πέλαγος

Πολεμικά πλοία του Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν άσκηση βολών με πραγματικά πυρά στο Πεδίο Βολών του Πολεμικού Ναυτικού «Καράβια'», στο Μυρτώο Πέλαγος.

Η άσκηση έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου και, όπως επισημαίνουν πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, αποτελεί αναβάθμιση και στο επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Για την άσκηση έχει εκδοθεί η σχετική αναγγελία (ΝAVTEX) για ενημέρωση πλοίων και αεροσκαφών.

Τις βολές θα παρακολουθεί το ραντάρ της Πάρνηθας το οποίο και θα παρεμβαίνει, λένε στρατιωτικές πηγές, εάν υπάρξει ανάγκη συντονισμού.

Η άσκηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες από την επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ του Αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη

Ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ αντιστράτηγο Benjamin Gantz και τον Αρχηγό του Ναυτικού του Ισραήλ Αντιναύαρχο Ram Rutberg.Επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄.

Σάμος: Οι απειλές των συγγενών στέρησαν σε 30χρονη το χειρουργείο

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει 30χρονη η οποία μέσα σε 10 ημέρες βρέθηκε για δεύτερη φορά στο χειρουργικό τραπέζι του Νοσοκομείου της Σάμου.

Η κοπέλα είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και στη συνέχεια εμφάνισε μετεγχειρητική κοίλη.

Σήμερα το πρωί και ενώ είχε υποβληθεί σε προεγχειρητική προετοιμασία για την εγχείρηση κοίλης, ο γιατρός αρνήθηκε να την χειρουργήσει επικαλούμενος ότι δέχθηκε απειλές από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Οι συγγενείς επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου ζητώντας να καλέσει άλλο γιατρό να κάνει την επέμβαση.

Ούτε ο άλλος γιατρός όμως δέχθηκε να την χειρουργήσει με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να καλέσει τους γιατρούς να δώσουν εξηγήσεις.

Τελικά η 30χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα αναζητήσει άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα για να χειρουργηθεί.

Οι συγγενείς πρόκειται για δεύτερη φορά να επισκεφθούν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

VIDEO -Απολαυστικός ο "Πρόεδρος" εξηγεί γιατί πήρε τον Πίου!

Ο Τάκης Σπυριδάκης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο studio της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας και μαζί με τους… "φουνταριστούς" μίλησε για τη μάχη Πίου-Αντωνίου!

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή και τι είπε ο Τάκης Σπυριδάκης στους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο.

Πάτρα: Οι απατεώνες έκαναν τους... λογιστές

Δύο νέα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτηδείους καταγράφηκαν στο αστυνομικό δελτίο χθες και σήμερα στην Πάτρα. 


Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, χθες το απόγευμα δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, καλοντυμένοι, πήγαν σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή της Έξω Αγυιάς και αφού προσποιήθηκαν τον λογιστή του γιου της, της πήραν για δήθεν οφειλές, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Σήμερα το πρωί ένας άνδρας και μια γυναίκα πήγαν στο σπίτι ηλικιωμένης στην περιοχή Προσφυγικά.
Η γυναίκα, δίχως να υποψιαστεί, τους άνοιξε την πόρτα και το ζευγάρι, προσποιήθηκε τους φίλους του γιου της και τελικά κατάφεραν να της πάρουν το ποσό των 2.500 ευρώ, για δήθεν οφειλές από αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μάθετε τα πάντα για τη στυτική δυσλειτουργία μέσα σε 1,5 λεπτό [βίντεο]

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια άνδρες σε όλον τον κόσμο ενώ πολλοί είναι αυτοί που κάποιες στιγμές της ζωής τους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» αυτόν. Τι είναι τελικά η στυτική δυσλειτουργία;

Όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, μετά την ηλικία των 40 τουλάχιστον μία φορά ένας άνδρας θα έρθει αντιμέτωπος με την στυτική δυσλειτουργία, ενώ τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τα 40, ένα 5% των ανδρών έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Από τα 40 μέχρι τα 65 το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 15%.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για εμπρησμό στο Καλέντζι Κορινθίας

Την προφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δασική πυρκαγιά στο Καλέντζι Κορινθίας αποφάσισε την Παρασκευή ο ανακριτής, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή του.

Ο 39χρονος Ελληνας, κάτοικος του χωριού αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ΄ εξακολούθηση. Ομολόγησε μάλιστα ότι, εκτός από την τελευταία πυρκαγιά που κατέστρεψε 15 στρέμματα δάσους, είχε βάλει φωτιά ακόμη τέσσερις φορές, το 2007. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ένας 44χρονος συνελήφθη για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Σοφικό Κορινθίας, όπου κάηκαν συνολικά 250 στρέμματα δάσους και 5 στρέμματα με καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πολλαπλές εστίες φωτιάς προκλήθηκαν από τη χαλασμένη εξάτμιση του φορτηγού που οδηγούσε ο 44χρονος στον χωματόδρομο του δάσους.

Ο Σεφερλής σε ρόλο Κασιδιάρη - VIDEO

Όταν ο Μάρκος Σεφερλής "γίνεται" Ηλίας Κασιδιάρης, φανταστείτε τι συμβαίνει γύρω του!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο Βόλο θα χορέψουν το μεγαλύτερο συρτάκι! Ετοιμάζονται για Guinness

Ήδη γίνονται συναντήσεις για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης που θα γίνει στην παραλία του Βόλου την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:30.

Όπως διαβάζουμε στο e-volos, η εκδήλωση θα προβάλλει το Βόλο και τη Θεσσαλία σ’ όλον τον κόσμο τόσο από την επιτροπή Guinness όσο και από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που θα παρευρεθούν.

Θα συμμετάσχουν οργανωμένοι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και απλοί πολίτες.
Είναι μια πράξη αισθητικής αντίστασης στην κρίση, λένε οι διοργανωτές, που αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό.
Κάθε πολίτης, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο, δίνει το δικό του μήνυμα.

Χορεύουμε για την Ελλάδα είναι άλλωστε το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης.
Enhanced by Zemanta

Πρόταση της Κομισιόν για αυστηρότερους ελέγχους σε αυτοκίνητα και δίκυκλα

Την καθιέρωση αυστηρότερων και συχνότερων τεχνικών ελέγχων στα αυτοκίνητα, καθώς και την επέκτασή τους στα δίκυκλα και μοτοποδήλατα, πρότεινε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επισημαίνει ότι πέντε άτομα πεθαίνουν κάθε ημέρα σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη λόγω τεχνικών αστοχιών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα τεχνικά ελαττώματα και οι βλάβες ευθύνονται για το 6% των ατυχημάτων με αυτοκίνητα, δηλαδή για 2.000 νεκρούς και πολύ περισσότερους τραυματίες κάθε χρόνο. Το 8% των με δίκυκλα συνδέεται επίσης με τεχνικά ελαττώματα.

Πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία δείχνουν ότι ως και 10% των αυτοκινήτων κάποια στιγμή παρουσιάζουν ελάττωμα, λόγω του οποίου ενδέχεται να μην περάσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Επίσης, πολλές βλάβες με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια (όπως στο σύστημα ABS και στον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας) δεν ελέγχονται σήμερα με τους ισχύοντες κανόνες.

Τα υφιστάμενα πρότυπα για τους τεχνικούς ελέγχους χρονολογούνται από το 1977, όταν η τεχνολογία των οχημάτων αλλά και η συμπεριφορά των οδηγών ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με σήμερα.

Οι νέες προτάσεις έχουν στόχο να σώζονται περισσότερες από 1.200 ζωές ετησίως και να αποφεύγονται περισσότερα από 36.000 ατυχήματα λόγω τεχνικής αστοχίας.

Εξαφανίστηκε η ΛΕΤΣΙΟΥ Μαρία-Δήμητρα

Στις 08-06-2012 στις 19:30, εξαφανίστηκε από την περιοχή Γουδί Αθηνών η Μαρία-Δήμητρα Λέτσιου, 15 ετών.


Η Μαρία-Δήμητρα έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια, λευκό δέρμα, ύψος 1,55 μ. και έχει βάρος 55 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σιέλ παντελόνι, κίτρινη αμάνικη μπλούζα, μαύρα-ροζ αθλητικά παπούτσια και κρατούσε σχολική τσάντα.

Δεδομένης της παρατεταμένης παραμονής της Μαρίας-Δήμητρας εκτός οικίας και των κινδύνων που ελλοχεύουν από αυτή, κρίνεται αναγκαία η άμεση εύρεσή της.


http://www.theywantyourhelp.eu/2012/07/blog-post.html

Έκκληση για Δότη Μυελού των Οστών, Αιμοπετάλια, Αίμα

Ο 13χρονος μαθητής Ιωάννης Φαλτσέτας, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, χρειάζεται Αίμα (Β-) , Αιμοπετάλια και να βρεθεί συμβατός Δότης Μυελού των Οστών.

Νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίδα και φιλοξενείται στον ξενώνα Συλλόγου Ελπίδα.

Όσοι είναι από Αθηνά μπορούν να απευθυνθούν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για να δώσουν Αίμα και Αιμοπετάλια (καθημερινές 09:00-18.30 - σαββατοκύριακα 09:00-13.30). Όσοι είναι από επαρχία ας απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχή τους. Για αιμοπετάλια δεν παίζει ρόλο η ομάδα αίματος.

Πληροφορίες
π. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας τηλ 6946284569.


http://www.theywantyourhelp.eu/2012/07/blog-post_13.html

Πύρινο Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με πτώση του υδράργυρου κατά 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το  Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

Οδηγίες για τον καύσωνα

Τη μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και τη χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων, τον ανεφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων μετά τη δύση του ήλιου, την αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων, όπως στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π., που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες, καθώς και την αποφυγή της χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, συνιστά το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τους πολίτες, προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας, εν μέσω καύσωνα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε και αυτό με τη σειρά του οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα
».

Σημειώνεται, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας, λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, όπως οι υψηλές θερμοκρασίες και η θερμοκρασιακή αναστροφή, έφτασε σε μέτρια επίπεδα ως προς το όζον στην περιφέρεια της πόλης και οι υπόλοιποι ρύποι διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικότερα, η μέγιστη τιμή για το όζον που σημειώθηκε μέχρι τις δύο το μεσημέρι ήταν 215 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όπως μετρήθηκε στο σταθμό της Ελευσίνας, αλλά και στο σταθμό του Περιστερίου, ενώ στο σταθμό της Γεωπονικής η τιμή ήταν στα 181 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Οι εκπαιδευτικοί «απειλούν» με κινητοποιήσεις

Τα οικονομικά και η αξιολόγηση είναι τα θέματα που παραδοσιακά «ξεσηκώνουν» τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας.

Έτσι, ενώ η Ομοσπονδία των δασκάλων (ΔΟΕ) προειδοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας με κινητοποιήσεις εάν εφαρμοστεί η -αυτονόητη- πολιτική της αξιολόγησης στον κλάδο, οι πανεπιστημιακοί βλέπουν «χιονοστιβάδα» μετανάστευσης αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού με διεθνή παρουσία, εάν περικοπούν κι άλλο οι μισθοί των διδασκόντων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών κ.Ι. Στουρνάρα έστειλαν οι Ομοσπονδίες των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και των Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, διαφωνούν «με τις αβάσιμες οριζόντιες περικοπές, χωρίς συγκεκριμένες μελέτες, σαφή κριτήρια και δίχως τη στοιχειώδη αίσθηση του δικαίου».

«Στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας απασχολούνται επιστήμονες με τα, κατά τεκμήριο, υψηλότερα προσόντα συγκριτικά με άλλους κλάδους, τα οποία αποκτώνται μετά από μακρόχρονη προσπάθεια, με φυσική συνέπεια ο αρχικός διορισμός του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ΑΕΙ και ΕΚ να γίνεται συνήθως σε ηλικία κατά την οποία άλλοι εργαζόμενοι -ακόμα και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί- ήδη προσμετρούν προϋπηρεσία μεγαλύτερη της δεκαετίας!» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

«Επιβάλλεται να τονίσουμε ότι όλα τα μέλη μας αξιολογούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο ατομικά (κατά τη διαδικασία ένταξης ή προαγωγής σε ακαδημαϊκή/ερευνητική βαθμίδα) όσο και συλλογικά, από διεθνείς επιτροπές κριτών, με πολύ θετικά αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων» τονίζουν ακόμη.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με απόλυτη εγκυρότητα ότι λόγω των χαμηλών αποδοχών και των επαπειλούμενων νέων σημαντικών μειώσεων (α) αξιοσημείωτος αριθμός νεοεκλεγέντων ταλαντούχων ελλήνων επιστημόνων έχουν αποποιηθεί το διορισμό τους στα Ιδρύματα της χώρας παραμένοντας στο εξωτερικό, και ότι, (β) σημαντικός αριθμός νέων, δυναμικών και διεθνώς ανταγωνιστικών ακαδημαϊκών δασκάλων και ερευνητών προγραμματίζουν τη μετανάστευσή τους, μη δυνάμενοι να αντεπεξέλθουν στα τρέχοντα αλλά και στα αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα» αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί.

«Σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, η μισθολογική στασιμότητα, που καταγράφεται μετά το 2004 για την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, την τοποθετεί στη χειρότερη μισθολογική θέση ως προς το μέσο μισθό ατόμων με αντίστοιχη εργασιακή εμπειρία στην κάθε χώρα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» προσθέτουν μεταξύ άλλων.

«Οι εκπρόσωποι των λειτουργών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους. Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τις ηγεσίες των δύο υπουργείου και επιπλέον να υπάρξει συμφωνία ώστε να επιτευχθεί σταδιακά αλλά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εναρμόνισή τους με τους μισθούς των άλλων λειτουργών του δημοσίου με ανάλογα προσόντα, καθήκοντα και ευθύνες» καταλήγουν οι πανεπιστημιακοί.

Και οι δάσκαλοι

Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι, απλά δεν θέλουν να αξιολογηθούν, παρά μόνο από τη «βάση»! Προειδοποίηση για δυναμικές κινητοποιήσεις απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου στη Βουλή για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, όπως και στο παρελθόν πράξαμε,» σημειώνουν οι δάσκαλοι, «θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων».

Στην επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι έχουν ταχθεί υπέρ της αξιολογικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου όσο και της εκπαιδευτικής πολιτικής, μιας αποτίμησης από τα «κάτω» που θα πραγματοποιείται από τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και όχι από μονοπρόσωπα όργανα και θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και το σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι δάσκαλοι θεωρούν επίσης ότι «η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση, η οποία θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων ανοίγοντας μέχρι και τον Καιάδα των απολύσεων, αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου και δε γίνεται αποδεκτή. Ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής της, θα αποτελέσει αιτία πολέμου, αρχή μεγάλων συγκρούσεων και δημιουργίας έντασης στο σχολικό περιβάλλον. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη αναλγησία και βαρβαρότητα.»

Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ καταλήγουν ζητώντας ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, να μην κατηγοριοποιηθούν οι μαθητές και τα σχολεία και να μη γίνει αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Ο Ελληνο-Αμερικανός από τη Λέσβο που έχει αποφασίσει να εποικήσει, κυριολεκτικά, το διάστημα

Στα πενήντα του, ο Δρ. Peter Diamandis έχει ιδρύσει μία ντουζίνα εταιρείες με σκοπό την έρευνα και την προετοιμασία για την εποίκηση του διαστήματος, ενώ πιο πρόσφατα υπήρξε ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού X Prize Foundation και συνιδρυτής του Singularity University. Μέλημά του να εστιάσει στα πιο επείγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, το ζήτημα γι' αυτόν δεν ήταν απλά να αλλάξει τον κόσμο, αλλά να τον αφήσει προς αναζήτηση άλλων κόσμων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το ανθρώπινο είδος. Βλέποντας, λοιπόν, πως η NASA δεν κάνει το αποφασιστικό βήμα, αποφάσισε να χτίσει ο ίδιος τη δική του ιδιωτική αεροδιαστημική βιομηχανία, επιλέγοντας να αναστήσει μία παλιά ιδέα από τις αρχές του 20ου αιώνα: την προσφορά χρηματικών επάθλων και βραβείων σε καινοτόμα εγχειρήματα στο χώρο της αεροπλοΐας.

Η ιδέα του πέτυχε και το βραβείο Ansari X Prize, ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση κι άλλων καινοτόμων εγχειρημάτων σε άλλους τομείς, όπως η εξοικονόμηση καυσίμων, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις διαρροές πετρελαίου και η υγεία.

Τον Απρίλιο αποκάλυψε το τελευταίο του εγχείρημα: την ίδρυση μιας εταιρείας σκοπός της οποίας είναι η εξόρυξη λευκόχρυσου, νερού και άλλων υλών και στοιχείων από αστεροειδείς. Η Planetary Resources χρηματοδοτείται από πρώην και νυν στελέχη της Google και της Microsoft.

Έτερο πρόσφατο επίτευγμά του η συγγραφή ενός βιβλίου, το οποίο συνέταξε μαζί με τον Steven Kotler, υπό τον τίτλο: Abundance: The Future Is Better Than You Think (Αφθονία: Το μέλλον είναι καλύτερο απ' όσο νομίζεις) [βλ. βίντεο]. Φιλοδοξία του, αλλά και ηθική υποχρέωσή του να μετατρέψει την ανθρωπότητα σε διαπλανητικό είδος, να διασώσει την ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς την εκτός γης, ανταποκρινόμενος έτσι στο γονίδιο της εξερεύνησης το οποίο συνέχει όλους τους ανθρώπους.
Enhanced by Zemanta

Προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους

Σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή του κανόνα μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων στο Δημόσιο, από ένα προς πέντε που είναι σήμερα σε ένα προς δέκα, και τη μη ανανέωση των συμβάσεων έργου που λήγουν, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με εγκύκλιό του, που εστάλη στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, τις καλεί να προγραμματίσουν έγκαιρα τις προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Ο.Τ.Α.


Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου, για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και τα ΚΑΠΗ.

«Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καλυφθούν, επίσης, και οι ανάγκες των Δημοτικών Ωδείων και των αθλητικών οργανισμών», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΕ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: Έδειραν γιο Τούρκου αξιωματούχου!

Επεισόδιο μεταξύ δύο Τούρκων και Ροδιτών σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα οι πρώτοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ροδιακή, ένας εκ των αλλοδαπών είναι γιος αξιωματούχου της Τουρκίας και βρέθηκε στη Ρόδο μαζί με έναν ομοεθνή του και δύο κοπέλες με τις οποίες διασκέδαζαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Παλιά Πόλη.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Ιουλίου και για άγνωστες αιτίες (πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι αφορμή ήταν οι δύο κοπέλες που συνόδευαν οι Τούρκοι), ξεκίνησε ο καβγάς μεταξύ ενός Ροδίτη πελάτη του καταστήματος και των αλλοδαπών.

Τα «αίματα» άναψαν ακόμη περισσότερο όταν προς «βοήθεια» του Ροδίτη προσέτρεξαν άλλα δύο άτομα τα οποία «περίμεναν» τους Τούρκους να βγουν από το κατάστημα για να φύγουν. Εν μέσω της πλατείας Ιπποκράτους οι «ψιλές» έπεφταν … βροχή με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και τελικά οι δύο Τούρκοι να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μάλιστα ο ένας εκ των αλλοδαπών φέρεται να έχει σπασμένο χέρι και ο δεύτερος τραύματα στο πρόσωπο. Σημειώνεται πως επίσημα ανακοίνωση δεν έχει γίνει για το περιστατικό.

Κοζάνη: Μια νέα λίμνη γεννιέται

Μια νέα λίμνη ξεκίνησε να σχηματίζεται ανάμεσα στις περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών, καθώς άρχισε η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα. Το νερό θα καλύψει μια έκταση 21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και τις μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Η νέα λίμνη θα δημιουργηθεί λίγες δεκάδες χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της λίμνης του Πολυφύτου, που είναι και αυτή αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης στην κοίτη του Αλιάκμονα.

Συγκεκριμένα, από χθες ξεκίνησε η τοποθέτηση δοκών έμφραξης στη σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και πλέον τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν σιγά - σιγά τον ταμιευτήρα. Η διαδικασία είναι πολύ αργή, καθώς οι ποσότητες των υδάτων μειώνονται τους θερινούς μήνες, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ύψος του νερού της λίμνης θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2013.

Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη δημιουργία της είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα, η υδροδότηση των γύρω περιοχών και η τουριστική αξιοποίηση του τόπου.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο, αντίστοιχο του οποίου σε μέγεθος κλίμακας έχει να πραγματοποιηθεί εδώ και 15 χρόνια από τότε που έγιναν τα έργα Θησαυρού και Πλατανόβρυσης στον ποταμό Νέστο» αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΔΕΗ για το έργο, Κώστας Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όγκος του ταμιευτήρα θα είναι 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Για την έκταση που θα καταλάβει η λίμνη ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτρίωσης των χωραφιών ενώ εκτός της περιοχής που θα καλύψουν τα νερά έχει μεταφερθεί η Ιερά Μονή Τορνικίου, σε ένα σημαντικό εγχείρημα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ θα αναλάβει το κόστος ανακατασκευής του Ασκηταριού του Οσίου Νικάνορα το οποίο σήμερα βρίσκεται στην περιοχή που αναμένεται να κατακλυστεί. «Σε κάθε περίπτωση το ιερό της μονής, ο ναός και το λειτουργικό της μέρος θα βρίσκονται εκτός της λίμνης» σχολιάζει ο κ. Παπαϊωάννου και διευκρινίζει ότι η σχετική μελέτη έχει εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κοζάνης χαιρετίζει την έναρξη της διαδικασίας, κάνει λόγο για πολύ θετική εξέλιξη και έργο πολλαπλής ωφελιμότητας για την περιοχή, τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία. Παράλληλα επανέρχονται στην επικαιρότητα οι δράσεις τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής που επιθυμεί να υλοποιήσει η αυτοδιοίκηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...