Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τραγωδία σε αγώνα dragster: Νεκρός 20χρονος αναβάτης, χαροπαλεύει ένας 21χρονος

Με αίμα βάφτηκαν αγώνες dragster στο Ελληνικό, με έναν 20χρονο αναβάτη μηχανής να χάνει τη ζωή του και έναν άλλον να νοσηλεύεται κλινικά νεκρός

Αντισυνταγματικό το πρώτο χαράτσι, έκρινε τμήμα του Αρείου Πάγου

Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου το πρώτο χαράτσι, το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, το οποίο εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Το Δ' Τμήμα με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά τάχθηκε με την υπ' αριθμ. 293/2014 απόφασή του υπέρ της αντισυνταγματικότητας του χαρατσιού και λόγω της διαφοράς μίας ψήφου αναγκαστικά παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

Τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της προαστιακής γραμμής Αθήνα-Άνω Λιόσια


Ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα η λειτουργία της προαστιακής γραμμής Αθήνα (Στ. Λαρίσης)- Άνω Λιόσια, γεγονός...
που θα διευκολύνει τους επιβάτες για τις μετακινήσεις τους από την Αθήνα με προορισμό το αεροδρόμιο ή το Κιάτο, με απλή μετεπιβίβαση στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Ευθ. Λέκκας: Η μεγαλύτερη σεισμική δράση της τελευταίας 40ετίας στην Ελλάδα


Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια διευκρινίσεων στελεχών του υπουργείου Υποδομών για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, υποστήριξε ότι η πιθανότητα εκδήλωσης ενός σεισμού παρόμοιου με τους δυο προηγούμενους είναι μικρή, παρά το γεγονός ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Μαθητές από την Πάτρα ήρθαν εκδρομή στην Αθήνα και έβαλαν βόμβα σε μπαρ

Μυστήριο με ένα περίεργο περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής στην Αθήνα μαθητών από την Πάτρα.


Δύο μαθητές της Β' Λυκείου τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, μικρής ισχύος, σε μπαρ της Αθήνας, ο οποίος και ανεφλέγη.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«Ζήσε Μάη μου»: Κανονικά θα πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ – Σε δύο χρόνια η οριστική απόφαση

Η δικαστική απόφαση που θα κρίνει οριστικά εάν είναι αντισυνταγματικό ή όχι το πρώτο χαράτσι που εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έχει μεγάλη ακόμη διαδρομή.


Ωστόσο, μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή, οι πολίτες οφείλουν να πληρώνουν κανονικά το χαράτσι που επιβάλλεται και πληρώνεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στουρνάρας: Από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά η Τρόικα τα έκανε μαντάρα

Την εκτίμηση ότι η χώρα μας θα έχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα πολύ πάνω από το στόχο, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία», στο Μέγαρο Μουσικής.


Ειδικότερα, επισήμανε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα δημοσιοποιηθεί θα είναι μια «πολύ-πολύ μεγάλη έκπληξη» και άσκησε κριτική κατά της τρόικας και των προβλέψεων που έκανε από το Σεπτέμβριο του 2013 και μετά.

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, με μικρή διαφορά, στην πρόθεση ψήφου σε εκλογές και ευρωεκλογές

Μάχη «στήθος με στήθος» δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις» που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ονοματεπώνυμα για το ξέπλυμα χρήματος έδωσε ο Ν. Ζήγρας στους ελβετούς εισαγγελείς

«Η Morgan Stanley με σύστησε στην εταιρεία Καμινάδα για να συστήσω υπεράκτιες εταιρίες για να ξεπλένονται χρήματα. Φρόντιζε να δίνονται δάνεια ισόποσα των μιζών για να δημιουργούνται ψεύτικα πόθεν έσχες ... Ελβετικές τράπεζες διατηρούσαν παραμάγαζα στην Αθήνα από κοινού με έλληνες χρηματιστές και λάμβαναν βαλίτσες με χρήματα σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων στην Αθήνα από έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κ. λ. π. ».


Με ονοματεπώνυμα περιέγραψε ο Νίκος Ζήγρας στους Ελβετούς που ήρθαν στη χώρα μας για να του πάρουν απολογία, πώς γινόταν το ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ στην Αθήνα τη δεκαετία του 2000 και κυρίως με ποιον τρόπο διοχετεύθηκαν αστρονομικές μίζες σε λογαριασμούς του, για τους οποίους λέει ότι δεν είχε ιδέα.

Αλλαγές στα δρομολόγια του Μετρό το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Φεβρουαρίου θα διακοπούν τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» έως το Αεροδρόμιο, λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, στη γραμμή 3 του Μετρό.


Ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Εθνική Άμυνα».

Αθώος για τους "Πυρήνες", ένοχος για τη ληστεία της Πάρου ο Τ. Θεοφίλου

Αθώο κατά πλειοψηφία δύο έναντι ενός για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση – αποσυνδέοντάς τον ξεκάθαρα από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον αναρχικό Τάσο Θεοφίλου.

Μικροεπεισόδια στη συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας έξω από το ΣτΕ

Σε περιορισμένη χρήση χημικών προχώρησαν άνδρες τον ΜΑΤ, όταν οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου. 

 
Ένταση επικρατεί στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικών αστυνομικών έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζονται οι προσφυγές τους κατά της διαθεσιμότητας.

ΒΙΝΤΕΟ- ΟΛΜΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ Διαδηλώνουν για τη διαθεσιμότητα

Κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ πανελλαδική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Το «τελευταίο αντίο» στην Τζένη Βάνου

Στις 11:30 στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης θα πουν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και πλήθος κόσμου το «τελευταίο αντίο» στην Τζένη

Βρήκαν 500.000 φράγκα σε λογαριασμό της Σταμάτη


Πυρά και από τους Ελβετούς εισαγγελείς δέχτηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς στη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιόν τους του εμφάνισαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα στην Ελβετία η Βίκυ Σταμάτη εμβάζονταν χρήματα από τη λιβεριανή εταιρεία Bluebell, μέσω της οποίας, σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, διακινήθηκε το «μαύρο χρήμα» της μίζας για την προμήθεια των TOR-M1, σύμφωνα με το Εθνος.

«Φως στο Τούνελ»: Μία εξέλιξη που ανατρέπει τα δεδομένα στην εξαφάνιση του Μάριου

Για την Αγγελική Νικολούλη δεν υπάρχουν άλυτα μυστήρια


Σκοτεινές υποθέσεις ζητούν φως. Καλυμμένα ίχνη και μυστικά έρχονται στην επιφάνεια.

Θα εντοπιστούν οι μάρτυρες – κλειδιά; Θα ανοίξουν τα κλειστά στόματα; Θα εξιχνιαστεί το μυστήριο;

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως οι αποδείξεις που παίρνετε είναι... μαϊμού;

Η μείωση του προσωπικού του ΣΔΟΕ και κατ' επέκταση η μείωση των ελέγχων έδωσε την ευκαιρία στους μπαταχτσήδες να κάνουν... πάρτι. 


Αρχικά έκαναν την εμφάνισή τους τα... αόρατα μελάνια. Μελάνι δηλαδή που λίγο καιρό μετά εξαφανιζόταν και η απόδειξη έμενε... λευκή με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να έχει πληρώσει αλλά να μην μπορεί να το αποδείξει και ο επιχειρηματίας να έχει εισπράξει αλλά να μην αποδίδει φόρο αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστοποιήσει την είσπραξη.

Τρομακτικό τροχαίο: Ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη Χρ. Πανόπουλος παρέσυρε και διαμέλισε δύο πεζούς

Σε τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς την Εγνατία οδό ενεπλάκη ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη Χρήστος Πανόπουλος.


Καθώς κατευθυνόταν με το ΙΧ του στην πόλη της Ξάνθης για να δώσει το παρών στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων της ομάδας, ο Χρήστος Πανόπουλος παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα τα οποία από τη σφοδρή σύγκρουση φέρεται να διαμελίστηκαν.

Σούρλας: «Το λαθρεμπόριο καυσίμων κόστισε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια 30 δισ. ευρώ»

«Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το λαθρεμπόριο των καυσίμων, και τόνισε: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νοθεία στα καύσιμα του Στρατού, με τον αυστηρό έλεγχο από διετίας και για το λαθρεμπόριο με την εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης καυσίμων από τα διυλιστήρια και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

Συνελήφθη ο δολοφόνος των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη

Συνελήφθη μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ο καταζητούμενος, καταδικασμένος για τη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στο Ρέντη, που είχε εξαφανιστεί την τελευταία ημέρα της δίκης του, που έγινε το 2012.


Ο 23χρονος ομογενής από το Καζακστάν, Γιώργος Εμερτζίδης -με το ψευδώνυμο «Γιούρα»-, είχε προφυλακιστεί αλλά λόγω παρέλευσης του 18μηνου, είχε αφεθεί ελεύθερος. Την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της δίκης του εξαφανίστηκε και από τότε καταζητείτο.

Ηρθαν στα χέρια οι γιατροί της ΝΔ -Η Ανεμοδουρά λιποθύμησε

Σε ρινγκ μετατράπηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης των Ιατρών της ΝΔ, χθες το βράδυ, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, καθώς ήρθαν στα χέρια η Βαρβάρα Ανεμοδουρά, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο.

Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ και ο αστρολόγος Νίκος Χορταρέας

Βρέθηκαν σε λογαριασμό του 710.000 ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί - Καλείται να καταβάλλει σχεδόν όλο το ποσό στην Εφορία - Τι λέει ο ίδιος

Μετά τον Παύλο Χαικάλη, στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε και ο γνωστός αστρολόγος Νίκος Χορταρέας.

O Kαρυπίδης πέρασε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ πριν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, με τις απαράδεκτες ακροδεξιές και αντιεβραϊκές απόψεις, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, «εκκολάφθηκε» πολιτικά στον χώρο της ΝΔ και δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του βλέψεις.


Ο «ατσαλάκωτος», όπως τον αποκαλούν στην Κοζάνη, γιατί φοράει μονίμως κοστούμι και γραβάτα, έφτασε μέσα από πολιτικές οβιδιακές μεταμορφώσεις να χριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων. Σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ επανεξετάζει σήμερα την υποψηφιότητά του, σε συνεδρίασή της, παρουσία του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα

Ιεράπετρα: «Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 15 - Κοιμόμουν με το τζιν για να τον αποφεύγω»

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της 25χρονης σήμερα κοπέλας έφερε ξανά στο φως την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τον Ρουμάνο πατέρα τους


Μια ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας που εκτυλίχθηκε στην Ιεράπετρα αναβίωσε ξανά την Τετάρτη στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου. 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες. 


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και προς το βράδυ σταδιακά στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Ισόβια σε ζευγάρι για το «θρίλερ των Σπετσών»

Καταδίκη για ανθρωποκτονία ναυτικού παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί η σορός του


Μια νέα υπόθεση καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς να έχει βρεθεί η σορός του θύματος αναδεικνύεται στα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Υστερα από τις υποθέσεις του Αλεξ στη Βέροια, του επιχειρηματία Θανάση Κοροπιώτη και άλλες, το Κακουργιοδικείο του Πειραιά καταδίκασε σε ισόβια έναν 56χρονο ιδιώτη και την 41χρονη σύντροφό του για τη δολοφονία ενός 49χρονου ναυτικού στις Σπέτσες, του οποίου ωστόσο το πτώμα δεν έχει βρεθεί παρά τις επισταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., κυρίως στα εγκαταλελειμμένα πηγάδια του νησιού. Μάλιστα το «θρίλερ των Σπετσών» αποτελεί πιθανόν οδηγό και για την εν εξελίξει δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας της απαγωγής του 26χρονου οπτομέτρη Μάριου Παπαγεωργίου που έχει εξαφανιστεί και τα ίχνη του οποίου δεν έχουν ανακαλυφθεί. 

Σεισμός ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - Αισθητός στην Αττική

Σεισμός σημειώθηκε στις 9:58 το πρωί στην περιοχή της Αμφίκλειας και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθός του ήταν 4,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές, χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλασσιές περιοχές πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.


Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Άρση ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

 Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τη δικογραφία που αφορά τον αδελφό και τη σύζυγο του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου.


Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή τού βουλευτή στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού. 

Εντάλματα σύλληψης για Χριστοφοράκο και Καραβέλα

Δύο εντάλματα σύλληψης κοινοποιήθηκαν από το εφετείο Αθηνών στην αστυνομία για δύο …φαντάσματα του …δύσοσμου παρελθόντος των πολιτικο-οικονομικών σκανδάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα αφορούν στους κ .κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα.

Στυγερό έγκλημα στο Χαλάνδρι... Μητέρα και γιος πίσω από τη δολοφονία 71χρονης

Τρία άτομα είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν χθες στο Χαλάνδρι. 

 Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρώσους πολίτες, μία 50χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι των θυμάτων – μιας 71χρονης και ενός 87χρονου – και τον 18χρονο γιο της, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχε ακόμα ένα άγνωστο άτομο.

Από απόψε τα μεσάνυχτα αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας

Από απόψε τα μεσάνυχτα τίθενται σε ισχύ αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός.


Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από 2,10 € θα αυξηθεί στα 3,35 €. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 € από 1,20 € που είναι σήμερα.

«Αντισυνταγματικές» οι αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις ενστόλων, δικαστών και πανεπιστημιακών

Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσιος Λασκαράτος υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των συντάξεων των ένστολων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) των δικαστικών, των καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των διευθυντών του ΕΣΥ, κ.λπ.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διονύσης Λασκαράτος επισήμανε ότι οι μειώσεις των συντάξεων των ενστόλων, κ.λπ. είναι αντίθετες στις εξής τρεις συνταγματικές αρχές:

Ο Χαϊκάλης στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ - "Πολιτική σκοπιμότητα" λέει

«Είναι μία υπόθεση που είχε ανακύψει προ εξαμήνου με την αμοιβή μου για ένα τηλεοπτικό σποτ το 2007. Εχω δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ και δεν ανέμενα την αποσπασματική δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής. Η εμπλοκή του ονόματός μου έχει καθαρά πολιτική σκοπιμότητα».


 Αυτό ανέφερε προς το vima.gr o βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Παύλος Χαϊκάλης σχετικά με ανακοίνωση του ΣΔΟΕ «ότι πολιτικό πρόσωπο το έτος 2007 δεν έκοψε δύο αποδείξεις ύψους 55.000 ευρώ» το οποίο -όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ- αφορούσε τον ίδιο.

ΣΟΚ: Φοιτήτρια καταγγέλλει τον βιασμό της από 3 αγνώστους

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης η ιστορία μιας 21χρονης φοιτήτριας η οποία έπεσε θύμα βιασμού, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλει η ίδια.


Όλα ξεκίνησαν όταν η κοπέλα μιλούσε μέσω Facebook με έναν νεαρό που δεν τον ήξερε.

Μετά την ανταλλαγή πολλών μηνυμάτων η 21χρονη πείστηκε να συναντήσει τον νεαρό, ο οποίος μάλιστα για να την πείσει, πρότεινε να φέρει και ένα φιλικό του ζευγάρι, ώστε να μην είναι μόνοι τους.

Εργολάβοι κροίσοι και αγρότες εκατομμυριούχοι -Η λίστα της φοροδιαφυγής

Δεν έχει τέλος η λίστα της φοροδιαφυγής και μάλιστα όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία που δίνει το ΣΔΟΕ στη δημοσιότητα, επιχειρήσεις και φορολογούμενοι από όλους του κλάδους έβρισκαν τρόπους είτε για να αποκρύπτουν εισοδήματα είτε για να εκδίδουν πλαστά τιμολόγια.


Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στα πλαίσια των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού, διαπίστωσε και απέστειλε στον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα και τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων κατά το μήνα Ιανουάριο 2014, ως ακολούθως:

Πέθανε η γνωστή τραγουδίστρια Τζένη Βάνου

- Η Τζένη Βάνου πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 75 ετών στο νοσοκομείο Μεταξά
- Σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι με την χαρακτηριστική της φωνή
- Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο εδώ και αρκετό καιρό με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού, η Τζένη Βάνου έφυγε από την ζωή. Η φωνή της χαρακτηριστική κυριάρχησε για πολλές δεκαετίες και αποθεωνόταν σε κάθε της εμφάνιση. Η Τζένη Βάνου Πέθανε στο νοσοκομείο Μεταξά όπου νοσηλευόταν μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. 

1.983 υπαλλήλους έχει η Βουλή!

Οι πίνακες αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και επικαιροποιούνται ανά τρίμηνο


Αναρτήθηκαν στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» οι επικαιροποιημένοι πίνακες με τον αριθμό του προσωπικού της Βουλής, ανά κατηγορία και τον αριθμό των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Οι πίνακες αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και επικαιροποιούνται ανά τρίμηνο.

Γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ με αδήλωτες καταθέσεις 710.000 ευρώ

Τους τελευταίους μήνες, σε 215 ελέγχους που εντοπίστηκαν παραβάσεις, τα ποσά που αναμένεται να μπουν στα ταμεία του δημοσίου είναι 211.539.000 ευρώ, με σύνολο αδήλωτων εισοδημάτων τα 100 εκατ. ευρώ


Γνωστό τηλεοπτικό μέντιουμ, απέτυχε όπως φαίνεται να... προβλέψει ότι θα έπεφτε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ, που εντόπισε τις παχυλές του κρυφές καταθέσεις.

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος Θ. Καρυπίδης, με το χρυσαυγίτικο και αντιεβραϊκό παραλήρημα που ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε για περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας

Κάλεσε τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του και έγραψε ένα αντι-εβραϊκό και ένα φιλοχρυσαυγίτικο παραλήρημα. 


Τα γεγονότα είναι αποδεδειγμένα και είναι απορίας άξιον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτόν τον παντελώς άγνωστο και υποτιθέμενο δημοσιογράφο της Κοζάνης -χωρίς προηγουμένως να ερευνήσει το πολιτικό του υπόβαθρο- για υποψήφιο περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία.

Φιλιππίδης: «Ηρθα οικειοθελώς» – Δικαστές: «Απελάθηκε»

Από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείται θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Ευελπίδων


Στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 9.30 ο Αγγελος Φιλιππίδης μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με πτήση των τουρκικών αερογραμμών στις 8.58 το πρωί.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ξέσπασε η μάνα του Μάριου Παπαγεωργίου: «Πού κρύβουν το παιδί μου»

Ξέσπασε στο δικαστήριο η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου: «Δολοφόνοι! Που έχετε κρύψει τον Μάριο»; Με το ερώτημα που επί δεκαεπτά μήνες βασανίζει την οικογένειά τους –και την οργή που το συνοδεύει- υποδέχτηκαν δεκάδες συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου καθώς και απλοί πολίτες τους οκτώ κατηγορουμένους που πέρασαν χθες το κατώφλι του Β’ Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας προκειμένου να δικαστούν για την εξαφάνιση του 26χρονου.


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Espresso, η ατμόσφαιρα έξω από τη δικαστική αίθουσα μύριζε μπαρούτι, με το συγκεντρωμένο πλήθος, που κρατούσε πανό με συνθήματα, να επιτίθεται φραστικά στη «συμμορία των οκτώ» την ώρα που έμπαινε στα δικαστήρια.

Ισόβια σε 36χρονο δολοφόνο που τεμάχισε, έβρασε και πέταξε σε υπόνομο το θύμα του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 3,5 χρόνων, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κακουργημάτων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στον 36χρονο Νίκο Γκόγκο από τους Κεραμάτες της Άρτας, ο οποίος πριν από ένα χρόνο, σκότωσε, τεμάχισε, έβρασε και πέταξε σε υπόνομο, τον 48χρονο Γιώργο Παπαλέξη, φίλο του από την Φιλιππιάδα της Πρέβεζας.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και η 26χρονη φίλη του στυγερού δολοφόνου, στην οποία το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 χρόνων, για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

ΚΟΜΠΙΝΑ - Μαμούθ στη ΔΕΗ: Μειωμένο τιμολόγιο σε αγρότες-«μαϊμού»

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ / enet.gr

Μια εξαιρετικά καλοστημένη «φάμπρικα» ηλεκτροδότησης εκατοντάδων σπιτιών και επιχειρήσεων με πάμφθηνο αγροτικό τιμολόγιο λειτουργεί επί σειρά ετών «κάτω από τη μύτη» της ΔΕΗ, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο ταμείο της επιχείρησης. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε παροχές της Αττικής έδειξαν ότι μόνο ένα 45% όσων κάνουν χρήση μειωμένου αγροτικού τιμολογίου (ΜΑΤ) είναι πραγματικοί δικαιούχοι, δραστηριοποιούνται δηλαδή σε γεωργικές επιχειρήσεις.


Για να γίνει αντιληπτή η «χασούρα» της ΔΕΗ από τη λαθροχειρία σημειώνουμε ότι στο οικιακό τιμολόγιο η κιλοβατώρα χρεώνεται (ανάλογα με την κατανάλωση) από 7 έως 19 λεπτά, στη βιομηχανική χρήση από 10 έως 16 λεπτά, στην επιχειρηματική από 14 έως 19 λεπτά, ενώ στο μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο χρεώνεται 4,4 λεπτά!

Η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη

Η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, που σημειώθηκε στις 15 Ιανουαρίου.


Με τρισέλιδη προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», καλωσορίζει «την επιστροφή του επαναστάτη Χριστόδουλου Ξηρού στο αντάρτικο πόλης» και απευθύνει κάλεσμα για «αντίσταση και ανυπακοή».

Νέκρος 17χρονος σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ στο Κιάτο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κορινθίας από τον αιφνίδιο θάνατο 17χρονου μαθητή σε σχολικούς αγώνες μπάσκετ στο Κιάτο.


Στο 1ο γυμνάσιο Κιάτου πραγματοποιούντο μαθητικοί αγώνες μπάσκετ. Λίγο μετά τον αγώνα, μαθητής έχασε τις αισθήσεις του κι έπεσε στο έδαφος.

Συνελήφθη 38χρονος για απάτη σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Για απάτες σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που προκάλεσαν ζημιά αξίας πάνω από 100.000 ευρώ, συνελήφθη στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 38χρονος Σύρος, ενώ αναζητείται η 43χρονη ελληνίδα συνεργός του.


Ο 38χρονος και η 43χρονη το τελευταίο εξάμηνο διέπραταν απάτες σε βάρος επιχειρήσεων προώθησης υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Αφού κατάρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας των ελληνικών και κυπριακών αρχών, προμηθεύονταν πακέτα σύνδεσης καρτοκινητών, τα οποία ενεργοποιούσαν με τα πλαστά στοιχεία.

Μια ολόκληρη πόλη παρέδωσε πινακίδες: 135.000 οδηγοί έβαλαν χειρόφρενο!

Περίπου 135.000 οδηγοί αδυνατούσαν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας, τον φόρο πολυτελείας, αλλά ακόμη και τα ασφάλιστρα στο διάστημα 1η Νοεμβρίου 2013 – 13 Ιανουαρίου 2014 με αποτέλεσμα να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους. 

ΘΡΑΣΟΣ Φιλιππίδη: Πολιτική η δίωξη μου. Στόχος να πληγεί ο Κώστας Καραμανλής

Η χθεσινή απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο τον Άγγελο Φιλιππίδη προκάλεσε… σοκ στις ελληνικές δικαστικές αρχές, και αρνητικές εντυπώσεις για την προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το οποίο είναι βασικός κατηγορούμενος ο πρόεδρος επικεφαλής του Τ.Τ.


Σήμερα, η Ιωάννου Μάνδρου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώησε ένα βήμα παραπέρα τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή την οποία ακολούθησαν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης οι συνήγοροι του Άγγελου Φιλιππίδη, προκειμένου να πετύχουν την αθωωτική για τον πελάτη τους απόφαση.

Lamda:50.000 θέσεις εργασίας υπόσχεται το έργο του Ελληνικού

Κοντά στα 6-7 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να φθάσουν οι άμεσες επενδύσεις στο Ελληνικό από το σχήμα που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, και άλλα 3 δισ. ευρώ οι δευτερεύουσες επενδύσεις. 


Κατά την περίοδο των 10-15 ετών διάρκειας των έργων, η επένδυση θα μπορούσε να δημιουργήσει περί τις 15.000 θέσεις εργασίας, ενώ με την ολοκλήρωσή τους, το νούμερο θα μπορούσε να ανέλθει σε 50.000.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...