Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σύλληψη για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών τον Δεκέμβριο στο Φάληρο

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων, τα οποία φέρονται να πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ τον περασμένο Δεκέμβριο κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο Φάληρο.


Πρόκεται για έναν 23χρονο, έναν 24χρονο και έναν 60χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 1η Φεβρουαρίου, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στις 9 Δεκεμβρίου οι τρεις άνδρες διέρρηξαν οικία στον Πειραιά αφαιρώντας από το εσωτερικό της κοσμήματα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, που μετέβησαν στο σημείο μετά από κλήση, εντόπισαν σταθμευμένο έξω από το σπίτι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένα άτομο, ενώ ο συλληφθείς ήταν έξω από το Ι.Χ. και επιτηρούσε το χώρο.

Όταν ο 60χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών μπήκε στο αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε με επικίνδυνους ελιγμούς να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν και στην περιοχή κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη το αυτοκίνητο εγκλωβίσθηκε και ακινητοποιήθηκε. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο οδηγός έκανε όπισθεν και αναπτύσσοντας ταχύτητα εμβόλισε μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συνοδηγός του οχήματος, που είχε μεταφερθεί στο πίσω κάθισμα, σημάδεψε με πιστόλι τον ένα αστυνομικό, ο οποίος τότε πυροβόλησε χωρίς να υπάρξει τραυματισμός και οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Λίγο αργότερα, το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένα κοσμήματα, ρολόγια και άλλα αντικείμενα, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...