Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Στην τσιμπίδα της εφορίας ξανά σκάφη και τζιπ


Το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης  στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και επρόκειτο να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Δευτέρα.

Η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο προβλέπει:

-          Φόρο πολυτελείας 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για τα ΙΧ από 1929 έως 2500 κυβικά.

-          Φόρο πολυτελείας 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ΙΧ μεγαλύτερου κυβισμού.

Από τον φόρο εξαιρούνται ΙΧ που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα προ 10ετίας και πίσω, καθώς και τα αναπηρικά που δεν καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας.

Για τα σκάφη αναψυχής άνω των  6 μέτρων, ελικόπτερα και αεροσκάφη ο φόρος πολυτελείας φτάνει στο 10%.

Επιβάλλεται φόρος πολυτελείας 10% και επί της αντικειμενικής δαπάνης για πισίνες, εσωτερικές και εξωτερικές.

Παράλληλα επιβάλλεται και ειδική ετήσια εισφορά για το συνάλλαγμα που φέρνουν στη χώρα μας οι ναυτιλιακές εταιρίες, είτε έχουν πλοία με ελληνική σημαία είτε με ξένη. Η έκτακτη εισφορά θα διαρκέσει 4 χρόνια (αναδρομικά για το 2012 και έως το 2015) και θα υπολογίζεται με την εξής κλίμακα:

-          Με συντελεστή 10% για εισαγωγή συναλλάγματος έως 200.000 δολάρια ΗΠΑ (δηλαδή φόρος έως 20.000 ευρώ)

-          Με συντελεστή 8% στο ποσό από 200.000,01 έως 400.000 δολάρια (δηλαδή επιπλέον φόρος έως 16.000 ευρώ)

-          Με συντελεστή 6% το επιπλέον ποσό πάνω από 400.000 δολάρια.

Ο φόρος στους πλοιοκτήτες θα επιβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ και θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις, τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο.

Πήλιο: Αγριογούρουνο σκότωσε τον κυνηγό...


Ένας 60χρονος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν του επιτέθηκε αγριογούρουνο στη Γατζέα Πηλίου, όπου είχε πάει για κυνήγι μαζί με την παρέα του.

Ο άτυχος κυνηγός δέχτηκε σοβαρό χτύπημα στην κοιλιακή χώρα από το αγριογούρουνο, όπως αναφέρει το e-volos. Άμεσα οι υπόλοιποι φίλοι τον μετέφεραν με αυτοκίνητο μέχρι την Αγριά Βόλου και από εκεί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, η προσπάθεια των γιατρών δεν στάθηκε ικανή να κρατήσει εν ζωή τον 60χρονο, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ δεκάδες αιρετοί άρχοντες με «χρυσά πόθεν έσχες»

Δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύει το «Εθνος της Κυριακής».

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των «πόθεν έσχες», αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Πληρώνουν την κοκαΐνη με Tide!


Το τηλεφώνημα που έγινε από ένα μικρό σουπερμάρκετ τον Μάρτιο του 2011 στη Μονάδα Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος στο Μέριλαντ διατύπωνε μια περίεργη καταγγελία. Το μικρό κατάστημα στο Μπόουι είχε ληστευθεί επανειλημμένα, όμως κάθε φορά το μόνο προϊόν που έπαιρναν οι ληστές ήταν μπουκάλια - πολλά, πολλά μπουκάλια - με υγρό απορρυπαντικό Tide. 

«Εχαναν περίπου 10.000 - 15.000 δολάρια κάθε μήνα από εκείνους που έκλεβαν αυτά τα πλαστικά μπουκάλια από τα ράφια», αναφέρει ο αρχιφύλακας Ομπρι Τόμπσον, επικεφαλής της ομάδας. Οπως περιγράφει το περιοδικό «New York», όταν ο Τόμπσον και οι άνδρες του έφτασαν για να ερευνήσουν, έπεσαν πάνω σε άλλη μια κλοπή Tide και συνέλαβαν δύο άνδρες που είχαν μαζέψει περίπου 100 μπουκάλια απορρυπαντικού στο αυτοκίνητό τους. Την επομένη ο Τόμπσον επέστρεψε στο πάρκινγκ του καταστήματος κι έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη για τις κλοπές στη διάρκεια της οποίας ένας άλλος κλέφτης βρήκε την ευκαιρία να πάρει χωρίς να γίνει αντιληπτός άλλα 20 Tide.

Οταν ο Τόμπσον μελέτησε τα όσα είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος τούς τελευταίους μήνες, εντόπισε ότι περισσότεροι από 25 κλέφτες που δούλευαν σε ομάδες έκλεβαν τα Tide και μερικές φορές επέστρεφαν την ίδια ημέρα για άλλη μια κλοπή, όταν είχαν αλλάξει βάρδια οι υπάλληλοι. Και άλλοι καταστηματάρχες έσπευσαν στον Τόμπσον να κάνουν ανάλογες καταγγελίες, από παντού εξαφανίζονταν τα πλαστικά μπουκάλια του Tide. Το φαινόμενο εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη των ΗΠΑ.

Η απάντηση στο ερώτημα για την ξαφνική δημοτικότητα του υγρού απορρυπαντικού ήρθε μέσα από τις ανακρίσεις υπόπτων: το Tide δεν το χρησιμοποιούσαν ως συστατικό κάποιας νέας ναρκωτικής ουσίας αλλά ως «νόμισμα» για την αγορά ναρκωτικών. Ενα μπουκάλι 4 λίτρων - που κανονικά κοστίζει 20 δολάρια - χρησιμοποιείται για την αγορά μαριχουάνας ή κρακ (κοκαΐνης) αξίας 5 ή 10 δολαρίων. Γι' αυτό άλλωστε στην πιάτσα το συγκεκριμένο απορρυπαντικό απέκτησε το νέο παρατσούκλι «υγρός χρυσός».

Γιατί όμως επελέγη το Tide και όχι κάποια άλλη μάρκα; Απ' ό,τι φαίνεται οι αμερικανοί καταναλωτές έχουν ιδιαίτερα έντονα συναισθήματα για το απορρυπαντικό τους. Σε έρευνα του 2009 το Tide ήταν ανάμεσα στις τρεις μάρκες που οι καταναλωτές όλων των εισοδηματικών τάξεων ανέφεραν ως το λιγότερο πιθανό να σταματήσουν να αγοράζουν σε περίοδο ύφεσης, μαζί με την Kraft και την Coca-Cola. Ετσι, παρ' ότι η τιμή του είναι διπλάσια από τα υπόλοιπα υγρά απορρυπαντικά, εξακολουθεί να είναι πρώτο σε πωλήσεις, παραμένει δηλαδή «σκληρό νόμισμα» στην αγορά.

Εκείνοι που κλέβουν το Tide είναι, σύμφωνα με τον Τόμπσον, οι ίδιοι εγκληματίες που κλέβουν περαστικούς ή κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια, άνδρες ναρκομανείς που βρήκαν αυτό τον τρόπο για να ικανοποιήσουν την εξάρτησή τους. «Είναι έξυπνοι και δημιουργικοί. Θέλουν να βγάλουν πολλά διακινδυνεύοντας λίγα», παρατηρεί ο αρχιφύλακας.

tanea.gr

Enhanced by Zemanta

Αρχίζουν την Τρίτη οι εκπτώσεις

Ξεκινούν την Τρίτη και λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα και οι Εμπορικοί Σύλλογοι καλούν τις επιχειρήσεις-μέλη τους να προσέξουν τα εξής σημεία, που προβλέπονται από τις διατάξεις του νόμου:

- Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών, που πωλούνται με έκπτωση, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε εκεί όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).

- Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

«Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί, εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύψεις Νικολόπουλου: Αμοιβή 10.000 ευρώ το μήνα,από τα οποία 8.000 είναι επίδομα!


Την ώρα που κόβουν μισθούς, ορισμένοι υπάλληλοι που έχουν ΘΕΙΟ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ συνεχίζουν να απολαμβάνουν, την υψηλή προστασία του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με τις δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαϊας, Νίκου Νικολόπουλου

Θήβα: Ο Γολγοθάς μιας 11χρονης με αναπηρία - 8 μήνες αναμονή για το επίδομα!

Το δικό της δράμα περνά μια οικογένεια στην Θήβα. Οι γονείς είναι άνεργοι χωρίς κανένα εισόδημα ενώ το 11χρονο κοριτσάκι τους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εδώ και 8 μήνες περιμένει να περάσει από επιτροπή προκειμένου να λάβει το επίδομα αναπηρίας που δικαιούται...

Η οικογένεια αδυνατεί να τα βγάλει πέρα. Το νοίκι είναι απλήρωτο εδώ και ένα χρόνο ενώ απλήρωτοι είναι και οι λογαριασμοί του ρεύματος.

Ο πατέρας που κατάγεται από την Ξάνθη αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στη Θήβα είναι πολύ καιρό άνεργος και πλέον δεν λαμβάνει ούτε το επίδομα ανεργίας.

Η 11χρονη κόρη τους είναι τετραπληγική, με εγκεφαλική παράλυση και επιληπτική...

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας, περιμένει 8 μήνες για να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει την σύνταξη που δικαιούται η κόρη του.

Χρήματα που θα είναι μια βοήθεια για την οικογένεια που αυτή την περίοδο αδυνατεί να αγοράσει ακόμη και τα φάρμακα του άρρωστου παιδιού...

Δείτε το video του Star Kεντρικής Ελλάδας:

Δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακα της... από LAMIASTARGR

Γαβαλάς: Άκη φάε την κρεμούλα σου


Ο Λάκης Γαβαλάς που βρίσκεται τους τελευταίους εννέα μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, μιλά για τη ζωή στη φυλακή, την πρέζα, τον Άκη και την πτέρυγα των celebrity κρατουμένων.

Σε μία συνέντευξη που φιλοξενούν τα ΝΕΑ, ο Λ. Γαβαλάς εξομολογείται μιλά για την καθημερινότητα και το φαγητό στη φυλακή:

«Σήμερα έχει φακές και καρότα με πατάτες βραστές. Ε’ θα πάρω μία σος από την καντίνα και θα φάω μόνο της πατάτες. Χθες έβρασα και τσουκνίδα από τον κήπο και την έβαλα στο μαλλί. Έχουμε και την αισθητική», είπε ο Λάκης Γαβαλάς και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει δυνατότητα οι κρατούμενοι να παραγγείλουν απ’ έξω, απάντησε αφοπλιστικά:

«Μπορούμε αλλά τι να φάνε οι ηλικιωμένοι άνθρωποι απέξω; Στον Τσοχατζόπουλο τι να του φέρουν, κοκορέτσια και τέτοια; Αυτός, πρέπει να φάει την κρεμούλα του. Κρεμούλα αγοράζεις και από την καντίνα της φυλακής.

Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης, σε ερώτηση για το τι συζητούν τα βράδια στα κελία ο Λάκης Γαβαλάς τονίζει ότι «εγώ δεν συζητάω με κανέναν. Δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα χωρίς αυτό να είναι σνομπίστικο. Βάζω ακουστικά και βλέπω Σουλεϊμαν και λέω, βρε πούστη μου, πόσο ωραία θα μου πήγαιναν αυτά τα σαρίκια , γιατί να μην μπορώ να κάνω ένα πάρτι τύπου Σουλεϊμαν…».

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξέχασε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας


Αυτό και αν είναι "γκάφα". Ο δήμος Ναυπακτίας υπέπεσε σε μία από τις μεγαλύτερες παραλείψεις που θα μπορούσε να υποπέσει μια δημοτική αρχή, ξεχνώντας να καταβάλει εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για 25 και πλέον οχήματα που δεν εξαιρούντο τελών (IX επιβατικά φορτηγά ανοικτού τύπου,λεωφορεία) με αποτέλεσμα για να τα αποκτήσει πλέον να πρέπει να καταβάλει πρόστιμο που φθάνει περίπου τα 10.000 ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ενότητα Δημ. Σύμβουλος Α. Κοτσανάς.

"Τα παραπάνω για άλλη μια φορά καταδεικνύουν ότι οι μεγαλόστομες εξαγγελίες του καθηγητή τοπικής αυτοδιοίκησης και Δημάρχου Ναυπακτίας Μπουλέ Ιωάννη καθώς και των συνεργατών του για δήθεν πρότυπο οργάνωσης του Δήμου Ναυπακτίας είναι τουλάχιστον αίολες και για ένα τυπικό ζήτημα προκαλούν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία οικονομική βλάβη στον Δήμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η δημοτική αρχή πέρα από ανύπαρκτη καθίσταται και επικίνδυνοι. Τέλος η παράταξή μας το θέμα θα το εισάγει στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο για την αναζήτηση ευθυνών", τονίζει.



Πηγή:dete.gr

Χωρίς Βενιζέλο και Κουβέλη εγκρίθηκε το Φορολογικό

Αν ήμουν εκεί θα ψήφιζα «ναι», ανέφερε με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος δεν παρέστη στη ψηφοφορία επί του φορολογικού νομοσχεδίου. Δεν συμμετείχε στη διαδικασία ούτε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Απούσα και η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Εν μέσω σωρείας ενστάσεων, κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης συνεδρίασης, αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το Φορολογικό.

Δια της απουσίας τους «έλαμψαν» οι Βενιζέλος και Κουβέλης.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, οι δύο από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, εξέφρασαν ποικίλλες αντιρρήσεις ως προς το περιεχόμενο του νόμου, χωρίς ωστόσο να θέσουν θέμα καταψήφισης αν δεν υιοθετούνταν οι προτάσεις τους.

Ως μέρος της διαδικασίας ενεργούς επιστροφής τους στο ΠΑΣΟΚ, θεωρείται η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τους Κ.Σκανδαλίδη και Γ.Κουτσούκο.

Τα άρθρα του νέου νόμου ψηφίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, εκτός από τέσσερα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία (άρθρα 1,3,6,10).

Λουκέτο σε 51 εφορίες από τη Δευτέρα - ΠΟΙΕΣ είναι

Εφόσον οι δήμοι των περιοχών στις οποίες καταργούνται οι εφορίες έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες στη θέση των εφοριών που θα καταργηθούν θα λειτουργήσουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω ΔΟΥ:
-Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγρινίου)
-Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παραλίου 'Αστρους (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Τρίπολης)
-Ι και ΙΑ Αθηνών (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Αθηνών)
-Ε Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Αθηνών)
-Ζωγράφου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών)
-Κ Αθηνών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γαλατσίου)
-Χαϊδαρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Αιγάλεω)
-Β Καλλιθέας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Καλλιθέας)
-Πετρούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Β Περιστερίου)
-Ν. Φιλαδέλφειας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας)
-Αγίου Στεφάνου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κηφισίας)
-Λαυρίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Κορωπίου)
-Μεγάρων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ελευσίνας)
-Σαλαμίνας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Πειραιά)
-Καλαβρύτων (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Πατρών)
-Δεσκάτης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Γρεβενών)
-Διδυμοτείχου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ορεστιάδας)
-Λεχαινών και Ζαχάρως (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Πύργου)
-Αλεξάνδρειας και Νάουσας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Βέροιας)
-Μοιρών (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Ηρακλείου)
-Αγίου Αθανασίου (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ιωνίας)
-Τούμπας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ ΣΤ Θεσσαλονίκης)
-Θ και Ι Θεσσαλονίκης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Δ Θεσσαλονίκης)
-Νεάπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ε Θεσσαλονίκης)
-Β Θεσσαλονίκης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης)
-Ελευθερούπολης (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Καβάλας)
-Β Κέρκυρας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Α Κέρκυρας)
-Γυθείου και Μολάων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Σπάρτης)
-Ελασσόνας και Φαρσάλων (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λάρισας)
-Ιεράπετρας και Σητείας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου)
-Καλλονής (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Μυτιλήνης)
-Αλμυρού (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου)
-Κυπαρισσίας και Πύλου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Καλαμάτας)
-Αριδαίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Έδεσσας)
-Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Αʼ Σερρών)
-Αμφίκλειας και Αταλάντης (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Λαμίας)
-Αρναίας (μεταφέρεται στη ΔΟΥ Πολυγύρου)
-Ιστιαίας και Καρύστου (μεταφέρονται στη ΔΟΥ Χαλκίδας).

"Ακριβαίνει" το δίπλωμα οδήγησης

Από τις 19 Ιανουαρίου οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης γίνονται αυστηρότερες ενώ παράλληλα αλλάζουν οι κατηγορίες με τη δημιουργία νέων και μειώνεται ο χρόνος ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αυξάνονται τα υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής οδήγησης και από 20 γίνονται 25 αλλά και τα μαθήματα θεωρίας, ενώ η ανανέωση του διπλώματος θα γίνεται κάθε15 χρόνια.

Οι κάτοχοι των διπλωμάτων που λήγουν είτε στη 15ετία είτε μετά το 65ο έτος της ηλικίας του κατόχου θα πρέπει να υποβάλλονται εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις και εάν εντοπίζεται πρόβλημα θα παραπέμπονται σε δευτεροβάθμιες επιτροπές

Για τα επαγγελματικά διπλώματα εξακολουθεί να ισχύει η ανανέωσή τους ανά πενταετία, ενώ μετά τη συμπλήρωση των 65 χρόνων η ανανέωση της άδειας οδήγησης θα γίνεται ανά τριετία για όλους.

"Μαγειρεύουν" εξοπλιστικό μέσα στη κρίση



Εν μέσω κρίσης και σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, με αγορές μέσω διακρατικών συμφωνιών στο όνομα της Εθνικής Αμυνας.
«Διακρατικές» συμφωνίες για όπλα, χωρίς να αποκλείονται μεσάζοντες... Το θέμα αναμένεται να χειριστεί σε ανώτατο επίπεδο το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως προαναγγέλλει κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Επαφές αναμένεται να γίνουν κατά τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, ενώ διπλωματικές πηγές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης του Φρ. Ολάντ στην Αθήνα εντός των πρώτων μηνών του έτους.

Η ιδέα πάντως ανήκει στους κατ' εξοχήν ενδιαφερόμενους, που δεν είναι άλλοι από τις χώρες-εξαγωγείς στρατιωτικού υλικού, και παράλληλα συμβαίνει να είναι οι δανειστές μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, ήταν και η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στην Πράγα, κάτι που έσπευσε να αναδείξει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «New York Times». Ο Αντερς Φο Ράσμουσεν είπε ότι στην Ελλάδα το 73% του αμυντικού προϋπολογισμού αφορά στις δαπάνες για το προσωπικό (σ.σ. παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς). Η παρέμβασή του εντάσσεται στο πλαίσιο των παραινέσεων για έναν μικρότερο αριθμητικά στρατό, ώστε να «περισσεύουν» κονδύλια για νέους εξοπλισμούς.

Ετσι λοιπόν και οι δανειστές θέλουν την Ελλάδα να αγοράζει όπλα μέσω διακρατικών συμφωνιών και η αποπληρωμή τους να αρχίζει μερικά χρόνια αργότερα, όταν η οικονομία θα δείχνει ότι έχει ξεφύγει από τις συμπληγάδες. «Δείτε τι θα χρειαστείτε το 2020, και εμείς εδώ είμαστε», προτείνουν εν ολίγοις οι πωλητές. Φυσικά, προϋποθέτει έναν νέο δανεισμό στο μέλλον.

Αγορές, εκσυγχρονισμός υπαρχόντων μέσων ή «δωρεάν» παραχώρηση υλικού από το οπλοστάσιο άλλων χωρών, θα είναι στο τραπέζι για συζήτηση. Τα Γενικά Επιτελεία είναι στη φάση καθορισμού των προτεραιοτήτων, ωστόσο στην παρούσα φάση πιέζουν για να βρεθούν τουλάχιστον επιπλέον κονδύλια για... καύσιμα και για την απαραίτητη συντήρηση.
Και εδώ ακριβώς ανακύπτει ένας παραλογισμός: Η κούρσα εξοπλισμών «προίκισε» τη χώρα με ένα μεγάλο οπλοστάσιο. Είναι σε θέση όμως να δαπανήσει τόσα όσα χρειάζονται για τη συντήρησή του; Στα εξοπλιστικά, το κόστος της αρχικής αγοράς αντιστοιχεί μόλις στο 25 έως 35% στον «κύκλο ζωής» ενός υλικού! Το υπόλοιπο, το θεαματικά μεγαλύτερο, αφορά στη συντήρηση! Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αγορά ανταλλακτικών ύψους 183 εκατ. ευρώ, μόνο για τα μαχητικά αεροσκάφη, έπειτα από πολλαπλές αναβολές.

Το βέβαιο είναι ότι ο μανδύας των «διακρατικών συμφωνιών» δεν αποκλείει από τα «ντιλ» ούτε τοπικούς αντιπροσώπους ούτε περίεργους μεσάζοντες. Το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και οι υπάρχουσες δομές δεν διασφαλίζουν ένα καθεστώς διαφάνειας και ελέγχου. Και το ερώτημα είναι προφανές: Πάμε σαν άλλοτε για τα σκάνδαλα του μέλλοντός μας;

Πορεία διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα για την Χαλκιδική

Με δύο διαδηλώσεις στην Αθήνα, σήμερα και την Τρίτη, επιχειρούν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και οι αλληλέγγυοί τους να ενημερώσουν την κοινή γνώμη στην πρωτεύουσα και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια για εκτεταμένες εξορύξεις χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. 

Το πρώτο κάλεσμα είναι για σήμερα Σάββατο, 12 Γενάρη 2013, στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, από τις  Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και την Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής).

Το επόμενο ραντεβού είναι την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, συγκέντρωση στην πλατεία Πανόρμου (σταθμός ΜΕΤΡΟ) και πορεία που οργανώνει η συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδική.

«Διαδηλώνουμε για τα δάση, τη γη και το νερό στις 12 Ιανουαρίου», αναφέρει το κάλεσμα «ενάντια στην καταστροφή της Χαλκιδικής, για να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά ότι δε θα αφήσουμε τη Χαλκιδική στα νύχια των χρυσοθήρων. Το θέμα των εξορύξεων στη Χαλκιδική αφορά όλους μας». Διαδήλωση και πορεία στις 15 Ιανουαρίου «με στόχο την ακύρωση των σχεδίων εξόρυξης χρυσού, και με απαίτηση να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των τοπικών κοινωνιών, σε ότι αφορά τη ζωή τους και το μέλλον τους».

Πορείες αλληλεγγύης σήμερα για τους αυτοοργανωμένους χώρους

Από το πρωί στις 10 κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Με πορείες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία, της κατάληψης Πατησίων και Σκαραμαγκά και γενικότερα στους αυτοοργανωμένους χώρους απαντούν σήμερα δεκάδες συλλογικότητες και άτομα από όλη την Ελλάδα.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Πρέβεζα η ώρα συγκέντρωσης και εκκίνησης των συγκεντρώσεων είναι 12:00 ενώ σε Χανιά, Νάξο και Τρίκαλα 11:00.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν ήδη συγκεντρωθεί άτομα που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις τη νύχτα σε κομματικά γραφεία

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα, μεταξύ 3:00 και 4:00 τα ξημερώματα, σε γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ δυο υποκαταστημάτων της Eurobank στην Καισαριανή (επί της οδού Κλαζομενών και επί της Εθνικής Αντιστάσεως). 

Άγνωστοι τοποθέτησαν τρία μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Αργυρούπολη με αποτέλεσμα μικρές φθορές ενώ λίγο πιο μετά, στη Γλυφάδα, πάλι σε γραφεία της ΝΔ πετάχτηκαν μολότοφ προκαλώντας μικρές ζημιές.

Στην Κυψέλη, λίγο μετά τις 4 γκαζάκι έξω από γραφεία της ΝΔ εξερράγη με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροφθορές. Στη Γλυφάδα, τέλος, λίγο αργότερα άγνωστοι πέταξαν δυο τούβλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Ιθώμη και Μορέως.

 enet.gr
Enhanced by Zemanta

24ωρη παντραπεζική πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) για την προσεχή Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).

Ακόμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, την ημέρα της 24ωρης απεργίας, στις 11.00 το πρωί, έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και, στη συνέχεια, πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θα προηγηθούν, την προηγούμενη ημέρα, συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε όλες τις τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Η ΟΤΟΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη σημερινή συζήτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Γ.Σ., για να πάρει αποφάσεις, θεωρεί ότι η κρισιμότητα των στιγμών και η θέση, στην οποία βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι του ΤΤ, επιβάλλουν αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διασφαλιστεί η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.
Enhanced by Zemanta

Βρήκαν γυμνό άντρα "σφηνωμένο" στην καμινάδα τους

Γερμανοί πυροσβέστες διέσωσαν έναν γυμνό άνδρα ο οποίος είχε παγιδευτεί μέσα σε μία στενή καμινάδα στο κεντρικό Βερολίνο, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη εκπρόσωπος του Σώματος.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση μετά την αποτυχία της αστυνομίας να βοηθήσει τον 39χρονο άνδρα, ο οποίος είχε κατέβει σε βάθος δέκα μέτρων στην καμινάδα που είχε διάμετρο όσο οι ώμοι του.

Ομάδα περίπου 30 πυροσβεστών και δέκα αστυνομικών άνοιξαν μία τρύπα στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και κατάφεραν να τραβήξουν έξω τον άνδρα, ο οποίος στο μεταξύ είχε χάσει τις αισθήσεις του. Χρειάστηκαν 15 λεπτά για να τον επαναφέρουν. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

"Τραυματίστηκε εξαιτίας της πτώσης και του γεγονότος ότι δεν φορούσε ρούχα. . . πάγωσε", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σώματος.

Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για πόση ώρα βρισκόταν ο άνδρας μέσα στην καμινάδα προτού φθάσει η αστυνομία που κλήθηκε πρώτη εξαιτίας των κραυγών του.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό τι έκανε ο άνδρας στη στέγη του σπιτιού. Κάποια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είναι άστεγος και το είχε σκάσει από νοσοκομείο.

16 συλλήψεις στην Αττική για χρέη στο Δημόσιο


Συνελήφθησαν χθες και σήμερα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δεκαέξι ημεδαποί για οφειλές προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθη στη Σαλαμίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 16.906.056,87 ευρώ.

2. Συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηρακλείου 50χρονος ημεδαπός, Διαχειριστής Εταιρείας συστημάτων διαφημιστικής προβολής για μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 6.958.264,79 ευρώ.

3. Συνελήφθη, στα Μελίσσια από αστυνομικούς του Τ.Α. Μελισσίων, 58χρονος ημεδαπός, Διαχειριστής Εταιρείας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 2.829.081,21 ευρώ.

4. Συνελήφθη στον Άγιο Στέφανο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγ. Στεφάνου, 54χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 1.622.443,26 ευρώ.

5. Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ιωνίας, 55χρονος ημεδαπός, ως Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Βιομηχανικής Εταιρείας και Διαχειριστής Ιδιωτικού Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, για συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 855.954,11 ευρώ.

6. Συνελήφθη στον Άγιο Στέφανο, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Στεφάνου, 56χρονος ημεδαπός, ως Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Κλωστοϋφαντουργίας για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 270.169,06 ευρώ.

7. Συνελήφθη στην Πεντέλη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Πεντέλης, 73χρονος ημεδαπός, ως ομόρρυθμο μέλος Εταιρείας για μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 243.960,25 ευρώ.

8. Συνελήφθη στα Βριλήσσια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Βριλησσίων, 41χρονη ημεδαπή, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ανώνυμης Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 204.356,11 ευρώ.

9. Συνελήφθησαν στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς του Τ.Α. Μεταμόρφωσης, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 54 και 44 ετών, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα Εταιρείας γυναικείων ενδυμάτων για μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 201.114,68 ευρώ έκαστος.

10. Συνελήφθη στη Νέα Μάκρη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Μάκρης, 59χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 154.935,33 ευρώ.

11. Συνελήφθη στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 55χρονος ημεδαπός, Διαχειριστής Εταιρείας Υγραεριοκίνησης Αυτοκινήτων, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 115.464,72 ευρώ.

12. Συνελήφθη στην Ν. Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Χαλκηδόνας, 51χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 110.922,59 ευρώ.

13. Συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίας Παρασκευής, 64χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 89.681,39 ευρώ.

14. Συνελήφθη στην Φιλοθέη, από αστυνομικούς του Τ.Α. Φιλοθέης, 55χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος Φαρμακευτικής Εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 57.698,34 ευρώ.

15. Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, 60χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος Ομόρρυθμης Εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 32.541,76 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δείτε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο ντυμένο Σούπερμαν [εικόνες]

Εκτός από την άμεση δημοκρατία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος την Πέμπτη αυτοπροσδιορίστηκε ως αναρχικός, φαίνεται ότι είναι και θαυμαστής του... Σούπερμαν.

Blog του νομού (apolnarama.blogspot.gr, fouit.gr) Καστοριάς από τον οποίο κατάγεται και στον οποίο εκλέγεται δημοσιεύουν φωτογραφίες του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου – που είναι πρώτα βουλευτής και μετά αναρχικός – από τη συμμετοχή του στο τοπικό καρναβάλι.

Τι είχε ντυθεί; Σούπερμαν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αφού το γκρουπ στο οποίο συμμετείχε μαζί με τους φίλους του κέρδισε το πρώτο βραβείο στην καρναβαλική παρέλαση ύψους 350 ευρώ.

Mε επτάωρη καθυστέρηση διακομίστηκε βρέφος σε νοσοκομείο της Ρόδου

Με επτά ώρες καθυστέρηση και μετά από αλλεπάλληλες εκκλήσεις του δημάρχου Πάτμου αλλά και του ΣΚΑΪ στο ΕΚΑΒ, διακομίστηκε στη Ρόδο βρέφος, το οποίο από το πρωί είχε σπασμούς.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε στο νησί περίπου στις 18:20, προκειμένου να παραλάβει το παιδί.

Το κοριτσάκι παρέμενε επί ώρες στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου, που διαθέτει μόνο αγροτική γιατρό.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, δήλωσε ότι δεκάδες είναι οι νομοί της χώρας που δεν έχουν γιατρούς βασικών ειδικοτήτων όπως παιδιάτρους και καρδιολόγους.

Σε νέα δίκη ο Παπαγεωργόπουλος για «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ σε ταμείο του Δήμου

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αυτήν την φορά για την «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου.

Η νέα παραπομή σε δίκη του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης γίνεται την ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη για την πολύκροτη υπόθεσης τής υπεξαίρεσης, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, «στέλνει» τον τέως δήμαρχο να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, παραπέμπονται με το ίδιο βούλευμα, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου και άλλοτε στενός συνεργάτης του Bασίλη Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θεόδωρος Αθανάσαρος, καθώς επίσης ακόμη 12 υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Τα αδικήματα για τα οποία θα δικαστούν είναι -κατά περίπτωση- αυτά της απιστίας στην υπηρεσία, της απάτης σε βάρος του δήμου και του δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης, όλα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της πλαστογραφίας με χρήση και της απλής συνέργειας σε απιστία.

Τα πολιτικά πρόσωπα που παραπέμπονται είναι τα ίδια που κάθονται ήδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατ. από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, υπόθεση η οποία δικάζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης με βασικό πρωταγωνιστή τον άλλοτε ταμία του δήμου, Παναγιώτη Σαξώνη.

Αυτή τη φορά, ως βασική κατηγορούμενη τής υπόθεσης, φέρεται η πρώην διαχειρίστρια της Παγίας Προκαταβολής.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η «μαύρη τρύπα» στο συγκεκριμένο ταμείο, που προορίζεται για την κάλυψη άμεσων και μικρών εξόδων, δημιουργήθηκε κατά το διάστημα από το 1999 έως το 2007.

Οπως διαπίστωσε κατά την έρευνά της η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στο πόρισμα της οποίας βασίστηκαν οι δικαστικές αρχές, για τις έκτακτες αυτές δαπάνες δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα παραστατικά ή τιμολόγια.

Πηγή: | iefimerida.gr

Νέα εμπλοκή αστυνομικού στο κύκλωμα ναρκωτικών

Άλλος ένας αστυνομικός κατηγορείται για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε πριν από λίγες μέρες, ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση τής ΕΛ.ΑΣ. σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Αυτήν την φορά πρόκειται για αξιωματικό τής δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ, ο συγκεκριμένος αστυνομικός φέρεται να έπαιρνε «μίζα» από μέλος του κυκλώματος.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που ασχολείται με υποθέσεις ναρκωτικών. Για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ήδη τρεις αστυνομικοί -ένας αξιωματικός και δύο αρχιφύλακες- καθώς φέρονται ότι είχαν «αλισβερίσια» με τους τρεις Αλβανούς φερόμενους ως «ηγέτες» του κυκλώματος. Για συνέργεια στην υπόθεση και παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται, κατά περίπτωση, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Κύκλοι Παραβατικών»: Γιατί χτυπήσαμε τους πέντε δημοσιογράφους [ΟΛΗ η προκήρυξη]

Η οργάνωση «Κύκλοι παραβατικών/Μαχόμενη Μειοψηφία» με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ επιθέσεων κατά δημοσιογράφων τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή τους εξηγούν του λόγους για τους οποίους επέλεξαν τους συγκεκριμένους στόχους ενώ κάνουν εκτενή αναφορά στις υποθέσεις με τις καταλήψεις και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη ΕΔΩ

ΑΣΟΕΕ: Βάνδαλοι έσπασαν την προτομή του Μαρασλή

Άγνωστοι, βάνδαλοι, εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και έσπασαν την προτομή του ευεργέτη της, Γρηγορίου Μαρασλή!

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ, της ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝΑ αποφάσισαν διήμερη κατάληψη για χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, ζητώντας να απομακρυνθούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή του Πανεπιστημίου.

Μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, μετά από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο, δέχονται, όπως σημειώνει η Καθημερινή, απειλές κατά της ζωής τους, ενώ διδάσκοντες κάνουν λόγο για συνθήκες βίας και τραμπουκισμού.

«Αυτή η τραγική πραγματικότητα δεν ταιριάζει σε ένα ίδρυμα που βρίσκεται στην πρωτοπορία», σχολίασε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης, συστήνοντας «κουράγιο, υπομονή, σύνεση, αγωνιστικότητα».
Συμπλήρωσε:

«Τα περιστατικά βίας όπως και τα προσωπικά απειλητικά συνθήματα κατά της ζωής μελών του πρυτανικού συμβουλίου, που έχουν εμφανιστεί στους τοίχους του ΟΠΑ, εξευτελίζουν και ακυρώνουν τον ρόλο του του πανεπιστημίου ως πνευματικού φάρου και κέντρου προόδου της κοινωνίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΠΑ.
Enhanced by Zemanta

"Αγελαδίτσα ΦΑΓΕ" στο πρωινό του Ομπάμα την ημέρα της ορκωμοσίας του!

Καθώς η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να ζήσει μεγάλες στιγμές με την ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα, έγινε γνωστό ότι το ελληνικό γιαούρτι θα δώσει το παρών αυτή τη σημαντική ημέρα.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό γιαούρτι ΦΑΓΕ, που παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Johnstown, θα βρίσκεται στο τραπέζι του πρωινού του αμερικανού προέδρου, τόσο στην κλασική του γεύση, όσο και ενισχυμένο με βανίλια. Θα συνοδεύεται από φρούτα και γκρανόλα και θα προσφερθεί στην οικογένεια του Ομπάμα, αλλα και του αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

ΤΩΡΑ- Συνελήφθη 25χρονη για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Συνελήφθη την Παρασκευή άλλο ένα μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς. Πρόκειται για μια 25χρονη σε βάρος της οποίας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η 25χρονη κατηγορείται για κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πολεμικού υλικού.

Εσβησε ξαφνικά ο ηγέτης των μικροομολογιούχων στα 49 του

Σε ένα μικρό δυάρι στο Παγκράτι ξεψύχησε μόνος και αβοήθητος ο «μπροστάρης» των κινητοποιήσεων του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου Γιάννης Ντόκος.

Ο επικεφαλής των μικροομολογιούχων που πρωταγωνίστησε στα επεισόδια στήνοντας καρτέρι στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο μπροστά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Ευμένους 42 η Αστυνομία με τη συνδρομή κλειδαρά άνοιξε την πόρτα και τον βρήκε νεκρό.

Ο Γιάννης Ντόκος δεν απαντούσε στα τηλεωνα συγγενικών του προσώπων από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενώ η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας είχε να τον δει μέρες. Μόλις έγινε αντιληπτό ότι κάτι είχε συμβεί ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Παγκρατίου.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ενώ από τη νεκροψία δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση της αιτίας θανάτου.

«Ο Γιάννης πήγε σκαστός. Πρόκειται για μια ακόμη κρατική δολοφονία. Αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα σακχάρου το οποίο προφανώς επιδεινώθηκε λόγω του άγχους και των προβλημάτων που βιώναμε ως σύλλογος από τα χρήματα που μας έφαγαν και τις ζωές που μας κατέστρεψαν όσοι μας κυβερνούν» δήλωσε στην εφημερίδα Δημοκρατία ο ενεργός πρόεδρος του σωματείου μικροομολογιούχων Γιάννης Μαρινόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων τα ξημερώματα

Πέντε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα στα σπίτια δημοσιογράφων. Η επίθεση ήταν οργανωμένη και συντονισμένη και πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ώρα. Ξεκίνησε στις 03.40 στη συμβολή Μαρασλή και Δώρας Δ' Ιστρία 1 στο κέντρο της Αθήνας και ολοκληρώθηκε στις 04.45 στην οδό Αισχύλου 23 στον Άλιμο.

Στόχος των αγνώστων που τοποθέτησαν τα γκαζάκια στις εισόδους των σπιτιών έγιναν οι δημοσιογράφοι: ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας, ο πρώην παρουσιαστής του Mega Αντώνης Λιάρος, ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνη Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο δημοσιογράφος της Real News Χρήστος Κώνστας και ο δημοσιογράφος του ALPHA Πέτρος Καρσιώτης.

Και στις πέντε επιθέσεις οι δράστες τοποθέτησαν από δύο γκαζάκια στις εισόδους των πολυκατοικιών των δημοσιογράφων. Από τις εκρήξεις δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, μονο υλικές ζημιές.

Το χρονικό των επιθέσεων

Η αρχή των εμπρηστικών επιθέσεων με τα γκαζάκια έγινε στις 03:40 στο Κολωνάκι στην είσοδο πολυκατοικίας όπου διέμενε ο παρουσιαστής του Mega Γιώργος Οικονομέας και τώρα διαμένουν τα παιδιά του. Το δεύτερο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:10 στην Αγία Παρασκευή στην πολυκατοικία που διαμένει ο Αντώνης Λιάρος. Το τρίτο χτύπημα έγινε στις 04:15 στην Πεντέλη στόχος έγινε η είσοδος πολυκατοικίας που διαμένουν ο διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Αντώνης Σκυλάκος και η δημοσιογράφος του Πρώτου Προγράμματος Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα ένας ακόμη εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στο Μαρούσι στην είσοδο του σπιτιού του Χρήστου Κώνστα. Η τελευταία επίθεση ήταν στο σπίτι του δημοσιογράφου Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο.

Ο δημοσιογράφος του Mega, Γιώργος Οικονομέας, είπε στη διάρκεια της εκπομπής, πως μια από τις επιθέσεις σημειώθηκε σε σπίτι στον Λυκαβηττό όπου διέμενε ο ίδιοςπαλαιότερα.

«Το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι», τόνισε.

Και στα πέντε σπίτια έφτασαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: | iefimerida.gr

Λάρισα: Αντίδραση αστυνομικών για αποφυλάκιση ληστών λόγω παραλείψεων

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου για αποφυλάκιση ληστών που τραυμάτισαν αστυνομικό στα Φάρσαλα πριν από δύο χρόνια, λόγω μη τήρησης τυπικής διαδικασίας.

Η συγκεκριμένη ληστεία είχε γίνει τον Ιούλιο του 2010 στην Εθνική Τράπεζα των Φαρσάλων οπότε δύο ληστές με Καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών τραυματίζοντάς τον ένα σοβαρά.

Στη σχετική ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σημειώνει τα ακόλουθα: «Μετά από τη κατά «λάθος» αποφυλάκιση ενός εκ’ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, μετά από τις τόσες αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του 18μήνου, με λύπη μας μάθαμε ότι από 12 Δεκεμβρίου 2012 έχει ακυρωθεί το βούλευμα κράτησης των 3 ληστών με τα Καλάσνικοφ, οι οποίοι είναι υπαίτιοι για πολλές ένοπλες ληστείες και για το τραυματισμό μέλους μας που υπηρετεί στο Α.Τ. Φαρσάλων, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της πόλεως. Η ακύρωση του βουλεύματος έγινε διότι «ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και εντός των νομίμων προθεσμιών τους προφυλακισμένους κατηγορούμενους ή τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν τις απόψεις τους με έγγραφο υπόμνημα». Τελικά θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του; Υπάρχει αρμόδιος πειθαρχικός έλεγχος ή μόνο στην Υπηρεσία μας οι απολογίες και οι διαθεσιμότητες υπάρχουν έστω και για «ψύλλου πήδημα»; Έως πότε οι Αστυνομικοί με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας θα αντιμετωπίζουμε και θα συλλαμβάνουμε επικίνδυνους κακοποιούς και αυτοί μετά από λίγο καιρό θα είναι ελεύθεροι είτε γιατί δεν επέστρεψαν από άδεια είτε από «λάθη» υπαλλήλων σαν το παραπάνω;

Η Ομοσπονδία μας παρακαλείται να προβεί σε έντονες και εν ανάγκη δυναμικές διαμαρτυρίες ώστε να σταματήσουν πλέον τέτοια «λάθη» και «παραλήψεις».

Η Τουρκία επέστρεψε 190 στρέμματα στο Πατριαρχείο

Η Μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, έκταση


Με σημερινή απόφαση της η υπηρεσία Βακουφιών της Τουρκίας επέστρεψε στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (Θεολογικής σχολής ) τον περιβάλλοντα χώρο αποτελούμενο από 190 στρέμματα αλσώδους έκτασης.

Η σχολή ξεκίνησε την λειτουργία της το 1844 και έκλεισε το 1971. Ήταν δε ένα παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης κληρικών

Η έκταση που περιλαμβάνει και τους τάφους του Κωνσταντίνου του Ε΄ και του Κυρίλλου του Ζ΄  θεωρείται η μεγαλύτερη που αποδίδεται πίσω.. Η έκταση θα διατηρηθεί και θα θεωρείται Άλσος.

ΘΕΜΑ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε στην Χουριέτ ότι "στο παρελθόν διεπράχθησαν
μεγάλες αδικίες στην κοινότητα. Εκκρεμεί η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής. Στον κόσμο της Ορθοδοξίας το πατριαρχείο μας, σαν Οικουμενικό, κατέχει την πρώτη θέση. Έχουμε μία ιεραρχία Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια , Αντιόχεια, Ιερουσαλήμ, Μόσχα, Σερβία…Εν τούτοις το Πατριαρχείο μας ούτε της δικές του ανάγκες δεν μπορεί να καλύψει.

Η σχολή ιδρύθηκε το 1844 και επετράπη η λειτουργία της Επί Οθωμανικής περιόδου.

Ο Ατατουρκ ο Ινονου ο Μεντερές δεν έκλεισαν την σχολή. Όμως το 1971 έκλεισε . Παρ όλα αυτά δεν χάνω της ελπίδες μου . Η επαναλειτουργία της σχολής δεν είναι θέμα που να απασχολεί της Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτό είναι θέμα ανεξιθρησκίας"

Λήψη μέτρων από την ΟΛΜΕ για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων φαινομένων βίας στα σχολεία της χώρας παίρνει η ΟΛΜΕ.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει:

«Η ενίσχυση ακραίων αυταρχικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και η σημαντική αύξηση στα σχολεία της χώρας των περιστατικών βίας που συνδέονται με αυτές τις αντιλήψεις προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα. Φορείς και ομάδες που εμφορούνται από αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, επιχειρούν να αξιοποιήσουν το γενικότερο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης για να καλλιεργούν την απέχθεια και το μίσος κατά παιδιών που έχουν συγκεκριμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά, να εκφοβίζουν αυτά ή άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμα και να προβαίνουν σε βίαιες ενέργειες για να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις τους.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές, είτε εκδηλώνονται στο χώρο του σχολείου είτε οπουδήποτε αλλού. Ιδίως καταδικάζουμε τις φασιστικές και νεοναζιστικές προκλήσεις και βιαιότητες που τροφοδοτούν και υποθάλπουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, οι οποίες στοχεύουν στην υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και της κοινωνικής συνοχής και έρχονται σε αντίθεση με τις ανθρωπιστικές αξίες και τις παραδόσεις φιλοξενίας και αλληλεγγύης που έχουν αναπτυχθεί παραδοσιακά στον τόπο μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό, τους μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς/κηδεμόνες και κάθε πολίτη να καταδικάσουν και να απομονώσουν αυτές τις ομάδες, και να εργαστούμε από κοινού για ένα σχολείο της συνεργασίας, αλληλεγγύης, του σεβασμού και της κατανόησης ανάμεσα σε πρόσωπα και ομάδες, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Καλούμε, επίσης, την Πολιτεία να εγκαταλείψει την πρακτική της αδράνειας και της λήψης πρόχειρων και αποσπασματικών μέτρων σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αυτό που απαιτείται είναι η εκπόνηση συνολικών πολιτικών, που θα περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, παιδαγωγικά και οργανωτικά, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διείσδυση του ρατσισμού και του νεοναζισμού στην εκπαίδευση.

Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό, αλλά και επιδίωξη του εκπαιδευτικού κόσμου, είναι η ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών σε ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα σέβεται τα πολιτισμικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το καθένα από αυτά.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού διεκδικούμε, μεταξύ άλλων:

Kατάργηση των περιορισμών των Μνημονίων και εξασφάλιση επαρκών πόρων με αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα όλα τα σχολεία (υποδομές, θέρμανση, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.)•
Eφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της μαθητικής ‘διαρροής’ και της σχολικής αποτυχίας με αποτελεσματικές παιδαγωγικές πρακτικές (τάξεις υποδοχής παιδιών μεταναστών, φροντιστηριακά τμήματα, ενισχυτική διδασκαλία κ.λπ.)

• Eπαρκή στελέχωση των σχολείων με το απαιτούμενο εκπαιδευτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.)

• Kατάλληλα σχολικά προγράμματα, στηριγμένα στις ανθρωπιστικές αξίες, και γενικευμένη εφαρμογή της διαπολιτισμικής και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, με κατάλληλη επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών

• Mέτρα εκπαιδευτικής και κοινωνικής στήριξης των ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά, κοινωνικά ή άλλα προβλήματα (υποσιτίζονται, δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το σχολείο κ.λπ.)

• Aκύρωση της «λογιστικής πολιτικής» των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, ιδίως εκείνων στις οποίες φοιτούν πολλά παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής (π.χ. διαπολιτισμικά σχολεία)

• Lήψη των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού, και την ουσιαστική στήριξη της δημοκρατίας στα σχολεία».

Επίσης, το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ έχει ξεκινήσει τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο να μελετήσει συστηματικά τα σχετικά προβλήματα και να προωθήσει τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους, σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς και παράγοντες.

Βασικοί στόχοι αυτής της πρωτοβουλίας μας είναι οι ακόλουθοι:

Καταγραφή της έκτασης των σχετικών προβλημάτων στα σχολεία. 
 
Ανάπτυξη συνεργασίας με αρμόδιες υπηρεσίες, αρχές και φορείς, με ειδικούς επιστήμονες, αθλητικούς παράγοντες κ.λπ., με στόχο την πολυδιάστατη προσέγγιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη κοινής δράσης για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών βίας/εκφοβισμού. 
 
Επεξεργασία προτάσεων για παρεμβάσεις στο πρόγραμμα σπουδών, στις μεθόδους διδασκαλίας/μάθησης και στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων. 
 
Επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των γονέων και της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα διαπολιτισμικής και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης, με τη διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκδηλώσεων κ.λπ.. 
 
Συνέχιση και διεύρυνση των δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των παιδιών που συναντούν δυσκολίες στο σχολείο και στην οικογένειά τους. 
 
Διοργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών κ.ά. δραστηριοτήτων των μαθητών/μαθητριών, με συνεργασία των γονέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων παραγόντων της τοπικής κοινωνίας. 
 
Συγκέντρωση σχετικού έντυπου ή ψηφιακού υλικού για την αξιοποίησή του από τους/τις εκπαιδευτικούς. 
 
Επικαιροποίηση και αξιοποίηση του υλικού που έχει παραχθεί από το ΚΕΜΕΤΕ. Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας. 

Ανάπτυξη συνεργασίας με άλλες χώρες και διεθνείς φορείς, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, «καλών πρακτικών» και υλικού. 
 
Εξασφάλιση νομικής στήριξης των σχολείων και των εκπαιδευτικών σε περιπτώσεις όπου αυτό απαιτείται.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλες τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους διδασκόντων, όλους τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλα τα επίπεδα για τα θέματα της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς και μαθητές) αξιοποιώντας και κάθε δυνατότητα που δίνει το σχολικό πρόγραμμα (σχολικές γιορτές και επετείους, η διδασκαλία του «πρότζεκτ», προγράμματα αγωγής υγείας κ.λπ.).

Διάβημα για το ριάλιτι που δυσφημεί την Ελλάδα

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Αγγλίδα επιτετραμμένη στην Αθήνα θα αποστείλει άμεσα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τη μετάδοση εκπομπής ριάλιτι από το αγγλικό κανάλι «Channel 4» που δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας εικόνες από τις διακοπές Βρετανών τουριστών στην Κέρκυρα.

Στην επιστολή θα μεταφέρεται η δυσαρέσκεια του υπουργείου Τουρισμού και της ελληνικής κοινής γνώμης για το συγκεκριμένο ριάλιτι.

Επιπλέον, η κ. Κεφαλογιάννη ζήτησε από το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, να έρθει σε επαφή με το γραφείο του ΕΟΤ στη Μεγάλη Βρετανία για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το συγκεκριμένο ριάλιτι, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά το βράδυ της περασμένης Τρίτης από τον αγγλικό τηλεοπτικό σταθμό «Channel 4» παρουσιάζει εικόνες από τη ζωή Άγγλων τουριστών στον Κάβο της Κέρκυρας, περιοχή που αποτελεί προορισμό πολλών συμπατριωτών τους κάθε καλοκαίρι.

Ωστόσο οι εικόνες του δυσφημούν την χώρα μας καθώς δείχνει τους νεαρούς – στην πλειοψηφία τους – Άγγλους να δηλώνουν ότι μετέχουν σε σεξουαλικά όργια με αγνώστους, ότι είναι συνεχώς μεθυσμένοι, ότι γίνονται επεισόδια, χωρίς να υπάρχει έλεγχος από κανέναν και πολλά άλλα που σίγουρα μόνο θετικό αντίκτυπο δεν έχουν για την Ελλάδα.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ένα νησί ζει μήνες τώρα στη σκιά ενός άγνωστου δολοφόνου και απαγωγέα

Το θρυλικό και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Αυτή την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, το Φως στο Τούνελ επιχειρεί να φωτίσει μια ιδιαίτερη υπόθεση που σπάνια συναντά ένας ερευνητής, ένα διπλό θρίλερ που θα συγκλονίσει.

Ένα νησί ζει μήνες τώρα στη σκιά ενός άγνωστου δολοφόνου και απαγωγέα. Η Αγγελική Νικολούλη ταξίδεψε εκεί αναζητώντας το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα του μυστηρίου.

Το αυτοκίνητο δίπλα στη θάλασσα αποκάλυψε τα στοιχεία του γρίφου. Ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού δολοφονημένος μέσα σ’ αυτό. Η νεαρή γυναίκα που τον συνόδευε άφαντη.

Τι «δείχνει» το ίδιο το θύμα στις Αρχές; Ποια είναι τα ίχνη της κοπέλας που εντοπίστηκαν; Ποιος κρύβεται πίσω από την απαγωγή της; Πώς σχετίζεται η στρατιωτική βάση του νησιού με την υπόθεση; Τι άκουσαν τη μοιραία εκείνη νύχτα από το κοντινό μοναστήρι;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Τα Βολιωτάκια επέστρεψαν στα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα και συνάντησαν... τρωκτικά!

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, τo 23ο Νηπιαγωγείο και το 23ο Δημοτικό σχολείο Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, προκειμένου να γίνουν εργασίες μυοκτονίας και καθαρισμού των χώρων, έπειτα από την εμφάνιση τρωκτικών.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων, διαπιστώθηκε σημαντική επιβάρυνση από τρωκτικά, γεγονός που θορύβησε την εκπαιδευτική κοινότητα. Μόλις σήμερα το πρωί ενημερώθηκε ο Δήμος Βόλου. Αμέσως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Παπαϊωάννου και με τους Διευθυντές των δυο σχολείων, προκειμένου να συμφωνήσουν στα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μετά και από συνεννόηση με την εταιρεία που θα κάνει τη μυοκτονία και την απολύμανση των χώρων, αποφασίστηκε τελικά τα δυο διδακτήρια να μη λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε κίνδυνος και παράλληλα να προστατευθεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών τόσο από τα τρωκτικά, όσο και από τη διαδικασία της μυοκτονίας και απολύμανσης.
e-volos.gr

Απέρριψε ο Στουρνάρας τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

- Ο υπ. Οικονομικών χαρακτήρισε το φορολογικό, νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης
- "Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές"
- Για το πετρέλαιο είπε πως η μειωμένη κατανάλωση οφείλεται και στην αποθεματοποίηση πριν ανέβει η τιμή του

Νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης χαρακτήρισε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς ψήφιση αύριο στη Βουλή.

Ο κ. Στουρνάρας είπε πως "κάθε ευρώ φόρου που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο σώζεται από μισθούς και συντάξεις".

Μισθοί και συντάξεις όμως που ήδη έχουν περικοπεί και έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας απέρριψε τις τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, λέγοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. -ποσό που είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, “δεν είναι δυνατόν παραμονές του Euroworking Group και του ΔΝΤ, να προσθέτουμε 1 δισ. δαπάνες”.

Σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως οι εκπρόσωποί της “στερούνται εναλλακτικών προτάσεων. Ψελλίζουν περίεργα πράγματα που δεν στέκουν ούτε για πρωτοετείς φοιτητές και μας δίνουν παραδείγματα χωρών που παραπέμπουν σε άμεση χρεοκοπία'.

Τέλος, απαντώντας στις βολές της αντιπολίτευσης για το πρόβλημα θέρμανσης, συνεπεία της αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως η καταγραφή μειωμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, οφείλεται εν πολλοίς στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην "αποθεματοποίηση" πετρελαίου πριν την άνοδο της τιμής του.

“Έχουμε προϋπολογίσει 80 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ οι αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. Καλύπτουμε πάνω από το 85% του πληθυσμού” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Έκρηξη σε μπαρ στο Γκάζι

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε σακούλα, σημειώθηκε στις 20:40 έξω από κατάστημα - μπαρ επί της οδού Τριπτολέμου στο Γκάζι.

Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανένας ενώ στο σημείο μετέβη Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Βρέθηκε ο υπάλληλος που κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD - "Πήρα μόνο εντολή να αντιγράψω τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες"

- Τα στοιχεία του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί
- "Πονοκέφαλος" για το εάν πρέπει να σταλεί το στικάκι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Δεν αποκλείουν ακόμα και τη νόθευση ποσών, δηλαδή να μείωσαν τα ποσά των καταθέσεων
- Το ΣΔΟΕ έχει λογισμικό που μπορεί να επαναφέρει τα τρία διεγραμμένα αρχεία από την πρωτότυπη

Οι οικονομικοί εισαγγελείς σήμερα εξέτασαν τον μετακλητό υπάλληλο του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος για πρώτη φορά, σε όλο αυτό το απίστευτο σίριαλ με τη λίστα Λαγκάρντ, φέρεται να παραδέχεται πώς κράτησε στα χέρια του το πρωτότυπο CD, που είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μετακλητός υπάλληλος φέρεται να δηλώνει πως έλαβε εντολή από τον υπουργό, τον κ. Παπακωνσταντίνου δηλαδή, να επιλέξει από το ψηφιακό CD τους 20 καταθέτες με τα μεγαλύτερα ποσά και του τα παρέδωσε. Εν συνεχεία ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να δηλώνει πως εντόπισε τα ονόματα, τα αντέγραψε και τα μετέφερε στον υπουργό, ενώ ξεκαθαρίζει πως από τότε ούτε ξαναείδε το CD ούτε έκανε πλήρες αντίγραφό του.

Πάντως, δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, να διαβιβαστεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη το επίμαχο στικάκι (USB) με την νοθευμένη λίστα Λαγκάρντ στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να βρει «τα ίχνη» και «την διαδρομή» που διήνυσε.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται από εισαγγελικούς κύκλους ότι σύμφωνα με την γνωμάτευση των αρμοδίων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, όντως το επίμαχο στικάκι αναπαρήχθη (μεταγράφηκε) στις 8 Ιουλίου 2011. Όμως εμφανίζει το παράδοξο να καταγράφει ώρα μετεγγραφής 14:20 και ώρα τελευταίας αποθήκευσης 13:33, δηλαδή προηγήθηκε η αποθήκευση της μετεγγραφής. Κάτι όμως που τεχνικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονος προβληματισμός στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς για το αν πρέπει ή όχι να διαβιβάσουν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το επίμαχο στικάκι, καθώς οι προθεσμίες είναι αρκετά ασφυκτικές από την πλευρά της Βουλής. Και αυτό γιατί στις 17.1.2013 θα αποφασίσει αν θα συγκροτηθεί ή όχι προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ.

Σε περίπτωση που συσταθεί προανακριτική επιτροπή πρέπει αμέσως η δικογραφία να διαβιβαστεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στη Βουλή. Η τελευταία θα αποφασίσει τόσο για την τύχη των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, όσο και για τους συμμετόχους μη πολιτικά πρόσωπα, εφόσον υπάρξουν. Δηλαδή, εάν θα δικαστούν οι συμμέτοχοι μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα στο Ειδικό Δικαστήριο (εφόσον παραπεμφθούν) ή θα δικαστούν ανεξάρτητα από την Ποινική Δικαιοσύνη.

Εάν οι δύο εισαγγελείς διαβιβάσουν το επίμαχο στικάκι στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απαιτούνται περίπου 7 με 8 ημέρες για να γνωμοδοτήσει για την νόθευσή του.

Παράλληλα, όμως υπάρχει η πιθανότητα ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να ασκήσει ένσταση ότι κατά την επεξεργασία δημιουργήθηκε παρέμβαση στο αποδεικτικό υλικό (στικάκι) που μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα του και πιθανά ανεπανόρθωτα. Την ίδια στιγμή όμως απαιτείται χρόνος για να εξεταστεί από τον αρμόδιο δικαστικό σχηματισμό η ένσταση του εμπλεκόμενου προσώπου. Δηλαδή, η Βουλή θα αναμένει την δικογραφία αλλά εκείνη δεν θα μπορεί να διαβιβαστεί, καθώς θα υπάρχει εκκρεμείς ένσταση.

Μάλιστα, έλεγαν σήμερα δικαστικοί κύκλοι, ότι σε περίπτωση που συσταθεί προανακριτική επιτροπή, αυτή θα έχει όλες τις αρμοδιότητες που έχουν οι εισαγγελικές αρχές, άρα μπορεί εκείνη να στείλει το στικάκι στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακόμη, προσέθεταν ότι οι τεχνικοί του ΣΔΟΕ έχουν πρόγραμμα που μπορεί να επαναφέρει τα διαγεγραμμένα τρία αρχεία από το στικάκι. Όμως οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς δεν έδωσαν εντολή στο ΣΔΟΕ να προχωρήσουν οι τεχνικοί στην επαναφορά των διαγεγραμμένων αρχείων, καθώς αυτό θα έδινε την δυνατότητα οι εμπλεκόμενοι να καταθέσουν δικονομικά ενστάσεις.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, είχαν συνάντηση τόσο με τον προϊστάμενο τους αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, όσο και με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για το ζήτημα αυτό.

Μετά την συνάντηση ο κ. Πεπόνης, παρουσία των κ.κ. Μπουζακίτη και Παντελή, κατηγορηματικά διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου που έκανα λόγο για σύγκρουση των δύο οικονομικών εισαγγελέων με τον κ. Παντελή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πεπόνης ανέφερε ότι «τα αναγραφόμενα περί συγκρούσεως μεταξύ μας είναι μυθεύματα και αποκυήματα φαντασίας». Ο εισαγγελικός λειτουργός προσέθεσε: «Και σε νομικό επίπεδο είναι αδιανόητο να υπάρχει τέτοια σύγκρουση. Η συνεργασία μας είναι άψογη και αγαστή. Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα περί δήθεν συγκρούσεως».

Επίσης, τον κ. Παντελή επισκέφθηκε στέλεχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Γεωργατσής, ο οποίος ανέφερε ότι η υπηρεσία του μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός την έκανε την μεταγραφή του USB δεν είχε εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Προηγουμένως, επισκέφθηκε τους κ.κ. Τέντε και Παντελή ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης και τους προσκόμισε το περιοδικό «HOTDOG» που εκδίδει και στο οποίο αναγράφει ότι έχει στην κατοχή του άλλο παρόμοιο με αυτό που έχουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς στικάκι. Το στικάκι αυτό ο επίμαχος δημοσιογράφος το έδωσε σε εξειδικευμένο πραγματογνώμονα ο οποίος αποφάνθηκε ότι η αντιγραφή έγινε το διάστημα 4 με 5 Αυγούστου 2010 και διήρκεσε 7 ώρες και 20 λεπτά, ενώ μια συνήθης αντιγραφή διαρκεί ορισμένα λεπτά.

Επίσης, αναφέρει ότι η μεγάλη διάρκεια αντιγραφής οφείλεται στο ότι κατά την αντιγραφή ανοιχτήκαν όλα τα 2.059 αρχεία. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα ορισμένα αρχεία να έχουν νοθευθεί (μείωση ποσών, κ.λπ.).

Απίστευτο! Έπεσε μόνος του στη "φάκα" της Αστυνομίας - Πήγε στη δίκη της υπόθεσής του γιατί... φαντάστηκε ότι δε θα τον αναγνωρίσουν!

Σαν τον "ποντικό στη φάκα" συνελλήφθη ο τέταρτος, που φέρεται να είναι μέλος του κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών με έδρα τη Κρήτη, που αποκαλύφτηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν εντοπίστηκε δουλεμπορικό σκάφος ανοιχτά της νήσου Ντία.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, πρόκειται για τον δεύτερο Έλληνα του κυκλώματος, ο οποίος σήμερα το πρωί πήγε στα δικαστήρια Ηρακλείου για να διαπιστώσει τι θα ισχυριστεί ο 55χρονος Ηρακλειώτης, που είχε πάει για να απολογηθεί για την ίδια υπόθεση, νομίζοντας ότι μπορεί να κινείται μέσα στη "φωλιά του λύκου" χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Προφανώς είχε αγωνία για το τι θα καταθέσει ο 55χρονος και αν τον "καρφώσει" στέλνοντας τον στην φυλακή όμως... τα κατάφερε καλύτερα μόνος του!

Άντρες του λιμενικού ωστόσο τον αναγνώρισαν και καθώς υπήρχε ήδη ένταλμα σύλληψης εναντίον του, συνελήφθη αμέσως και προφυλακίστηκε βρίσκοντας την ίδια τύχη με τον 55χρονο φίλο του, αλλά και τους δύο αλλοδαπούς ακομα συνεργάτες τους που βρίσκονται από τη Δευτέρα στη φυλακή.

Στο κύκλωμα μετείχε και ακόμη ένας αλλοδαπός άντρας, ο οποίος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή και έκλεινε τις συμφωνίες για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών, εναντίον του οποίου εκρεμμεί ένταλμα σύλληψης.

Βενιζέλος: ΣΥΡΙΖΑ και Βαξεβάνης έστησαν σκευωρία εις βάρος μου!

Τη συγκρότηση ενός μετώπου χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις παραπομπής του σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Οφείλω στον τόπο, στην παράταξη και στον εαυτό μου, να πω πως δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση, την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που καθοδηγήθηκε επωνύμως και επισήμως απ' το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικογένειά μου "που κρυβόταν στη λίστα". Ότι νέα βουλευτής, με πορεία μάλιστα αγωνιστική, κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Είχαν, βλέπετε, πέσει θύματα και της ίδιας τους της μυθολογίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάς κι από πάνω τώρα;» ακούσθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στήθηκε ολόκληρο παιχνίδι εντυπώσεων που άνοιξε και για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Αντί να συγκροτούν μέτωπο αντιναζιστικό, συγκροτούν μ' αυτήν μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας» συνέχισε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έκαναν μείζον θέμα το φοβερό επιχείρημα πως η κυβέρνηση Παπαδήμου "καλύψαμε εκδότες που ήσαν στη λίστα". Έχετε δει τα ονόματα που έστειλα στη Βουλή με αυτούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό το 2010-11, τους 1.700 οφειλέτες, την ανάρτηση των μεγάλων οφειλετών στο διαδίκτυο; Υπάρχει κανένα όνομα του οικονομικού κατεστημένου που να λείπει; Τι νόημα είχε να κρύβαμε τη λίστα, αν δεν ξέραμε πως ήταν προϊόν μυστικών υπηρεσιών και υποκλοπής; Είναι δυνατόν αρχηγός κόμματος να λέει πως το ΠΑΣΟΚ έκανε δυο φορές εκλογές με εκβιασμούς από τη λίστα;».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμμετείχαν, γίνονται αθέλητα εκτελεστικά όργανα ενός σχεδίου. Ποιος έδωσε το στικάκι στον κ. Βαξεβάνη, ώστε να κάνει τώρα υποδείξεις και στους εισαγγελείς; Είναι εκείνος που είπε ψέματα στη Δικαιοσύνη πως δεν είχε στικάκι γιατί το έδωσε στον υπουργό, ενώ έβγαλε αντίγραφα και πήγε να τα δώσει και σε άλλους εκδότες. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις και προσφορές! Έχουμε εξαιρετικό προοίμιο για συζητήσεις την άλλη εβδομάδα, εκτός και αν αποσυρθεί η πρόταση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, η Νάντια Βαλαβάνη -την οποία "φωτογράφισε" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του- σχολίασε λέγοντας πως «το παραμύθι πάει να γίνει μυθιστόρημα (…). Δεν περίμενα να μην έχουν ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο πως ούτε εγώ, ούτε κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ερώτηση για τα "600 ονόματα"».
Η κ. Βαλαβάνη υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έκανα αποκαλύψεις 600 ονομάτων, αλλά αφού αναφέρθηκαν αυτά σε συζητήσεις δημοσιογράφων στον ΑΝΤ1, αργότερα για λόγους λεπτότητας μίλησα στον ΣΚΑΙ, για "δημοσιογραφικές πληροφορίες". Όταν αμέσως μετά, δημοσιογράφοι απ' όλα τα μέσα με πήραν τηλέφωνο, είπα απ' την αρχή πως "δεν έχω πρόσβαση ούτε στις έρευνες, ούτε σε οποιουδήποτε είδους πληροφορίες"- και ενώ δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί καμία δημοσιότητα, αυτό μεταφράστηκε από τους ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να γίνει, σε "δικές μου δήθεν αποκαλύψεις". Και παίρνει τέτοια τερατώδη μορφή, να μου ζητά το Σάββατο δημοσιογράφος των "Νέων" να αποκαλύψω τα 600 ονόματα- και ο κ. Ντινόπουλος να μου λέει πως είναι ο ίδιος ένας από τους 600. Είναι φανερό, πως εδώ είναι γκαιμπελισμός» υποστήριξε η κ. Βαλαβάνη.

«Μία συγγνώμη από την κυρία Βαλαβάνη θα αρκούσε. Γιατί, για τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν μπορεί να επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες» σχολίασε αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ).

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει, όπως είχε προαναγγείλει, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, προκειμένου, όπως λέει η ίδια, να προστατεύσει «την τιμή και την υπόληψή της» σχετικά με όσα έχουν δημοσιευτεί ή έχουν ειπωθεί για ανάμιξή της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με βάση καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ, ότι κρύβεται πίσω από άλλο όνομα, το οποίο φέρεται να έχει καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ.

Η κ. Παπανδρέου περνάει στην αντεπίθεση, όπως λέει, για «να λογοδοτήσουν όσοι την ενέπλεξαν με αθλιότητες, φήμες και κουτσομπολιά» σε αυτή την υπόθεση. Ήδη, μέσω δικηγόρου της ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς αντίγραφα των καταθέσεων των στελεχών του ΣΔΟΕ, τα οποία αναφέρονται στην ίδια και ελήφθησαν από τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.

Η κ. Παπανδρέου ζήτησε τα αντίγραφα επικαλούμενη το άρθρο 31 του ΚΠΔ και το νόμιμο δικαίωμά της να της χορηγηθούν αντίγραφα των καταθέσεων και όποιο άλλο στοιχείο την αφορά, προκειμένου να προστατεύσει την προσωπικότητά της από τη δημόσια απαξίωση και καταρράκωση. Το δικαίωμα αυτό είναι, όπως υποστηρίζει, κατοχυρωμένο και από το Σύνταγμα και από διεθνείς συμβάσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ζητεί τα συγκεκριμένα αντίγραφα των καταθέσεων, προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή της «από τον εξοντωτικό διασυρμό και την καταρράκωση που υπέστη και υφίσταται καθημερινά από τις ασύστατες, ελεεινές, διαχεόμενες και αναπαραγόμενες συκοφαντικές διαδόσεις περί εμπλοκής της στην εν λόγω λίστα και μάλιστα, ως δήθεν δικαιούχου του απίστευτου χρηματικού ποσού των 550 εκατομμυρίων δολαρίων».

Θεωρεί, δε, αναγκαία την παράδοση των αντιγράφων από τους οικονομικούς εισαγγελείς «για να καταστεί σαφές ποιοι την έχουν συκοφαντήσει και προκειμένου να μην στραφεί συλλήβδην εναντίον δικαίων και αδίκων για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της τιμής και της υπόληψής της, που αναίτια έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...