Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Βενιζέλος: ΣΥΡΙΖΑ και Βαξεβάνης έστησαν σκευωρία εις βάρος μου!

Τη συγκρότηση ενός μετώπου χυδαιότητας και σκευωρίας εναντίον του, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις παραπομπής του σε Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Οφείλω στον τόπο, στην παράταξη και στον εαυτό μου, να πω πως δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση, την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που καθοδηγήθηκε επωνύμως και επισήμως απ' το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την οικογένειά μου "που κρυβόταν στη λίστα". Ότι νέα βουλευτής, με πορεία μάλιστα αγωνιστική, κατέθεσε ερώτηση για δήθεν 600 κρυμμένα ονόματα. Είχαν, βλέπετε, πέσει θύματα και της ίδιας τους της μυθολογίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μιλάς κι από πάνω τώρα;» ακούσθηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στήθηκε ολόκληρο παιχνίδι εντυπώσεων που άνοιξε και για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. Αντί να συγκροτούν μέτωπο αντιναζιστικό, συγκροτούν μ' αυτήν μέτωπο χυδαιότητας και σκευωρίας» συνέχισε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έκαναν μείζον θέμα το φοβερό επιχείρημα πως η κυβέρνηση Παπαδήμου "καλύψαμε εκδότες που ήσαν στη λίστα". Έχετε δει τα ονόματα που έστειλα στη Βουλή με αυτούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό το 2010-11, τους 1.700 οφειλέτες, την ανάρτηση των μεγάλων οφειλετών στο διαδίκτυο; Υπάρχει κανένα όνομα του οικονομικού κατεστημένου που να λείπει; Τι νόημα είχε να κρύβαμε τη λίστα, αν δεν ξέραμε πως ήταν προϊόν μυστικών υπηρεσιών και υποκλοπής; Είναι δυνατόν αρχηγός κόμματος να λέει πως το ΠΑΣΟΚ έκανε δυο φορές εκλογές με εκβιασμούς από τη λίστα;».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμμετείχαν, γίνονται αθέλητα εκτελεστικά όργανα ενός σχεδίου. Ποιος έδωσε το στικάκι στον κ. Βαξεβάνη, ώστε να κάνει τώρα υποδείξεις και στους εισαγγελείς; Είναι εκείνος που είπε ψέματα στη Δικαιοσύνη πως δεν είχε στικάκι γιατί το έδωσε στον υπουργό, ενώ έβγαλε αντίγραφα και πήγε να τα δώσει και σε άλλους εκδότες. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις και προσφορές! Έχουμε εξαιρετικό προοίμιο για συζητήσεις την άλλη εβδομάδα, εκτός και αν αποσυρθεί η πρόταση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λαμβάνοντας τον λόγο επί προσωπικού, η Νάντια Βαλαβάνη -την οποία "φωτογράφισε" ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του- σχολίασε λέγοντας πως «το παραμύθι πάει να γίνει μυθιστόρημα (…). Δεν περίμενα να μην έχουν ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο πως ούτε εγώ, ούτε κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ερώτηση για τα "600 ονόματα"».
Η κ. Βαλαβάνη υπογράμμισε πως «ποτέ δεν έκανα αποκαλύψεις 600 ονομάτων, αλλά αφού αναφέρθηκαν αυτά σε συζητήσεις δημοσιογράφων στον ΑΝΤ1, αργότερα για λόγους λεπτότητας μίλησα στον ΣΚΑΙ, για "δημοσιογραφικές πληροφορίες". Όταν αμέσως μετά, δημοσιογράφοι απ' όλα τα μέσα με πήραν τηλέφωνο, είπα απ' την αρχή πως "δεν έχω πρόσβαση ούτε στις έρευνες, ούτε σε οποιουδήποτε είδους πληροφορίες"- και ενώ δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί καμία δημοσιότητα, αυτό μεταφράστηκε από τους ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να γίνει, σε "δικές μου δήθεν αποκαλύψεις". Και παίρνει τέτοια τερατώδη μορφή, να μου ζητά το Σάββατο δημοσιογράφος των "Νέων" να αποκαλύψω τα 600 ονόματα- και ο κ. Ντινόπουλος να μου λέει πως είναι ο ίδιος ένας από τους 600. Είναι φανερό, πως εδώ είναι γκαιμπελισμός» υποστήριξε η κ. Βαλαβάνη.

«Μία συγγνώμη από την κυρία Βαλαβάνη θα αρκούσε. Γιατί, για τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν μπορεί να επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες» σχολίασε αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...