Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πούτιν: «Καμικάζι ο Παπαδήμος»

Λουκάς Παπαδήμος και Μάριο Μόντι είναι... καμικάζι γιατί έχουν αναλάβει δύσκολες αποστολές σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο Ρώσος πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στους διευθυντές κορυφαίων εφημερίδων του κόσμου.

Και όταν ρωτήθηκε για τον Μάριο Μόντι και το πως σχολιάζει τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης της Ιταλίας, μετά την υποχρεωτική αποχώρηση του «φίλου» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνέκρινε την κατάσταση στην Ιταλία με την Ελλάδα.

«Έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή. Νομίζω ότι τα κάνει όλα σωστά και κινείται σε απολύτως ορθή κατεύθυνση. Όμως είναι ένα περίπλοκο έργο, ουσιαστικά έχετε έναν "καμικάζι" πρωθυπουργό. Αυτοί οι στόχοι, τους οποίους έχει θέσει η εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα, είτε στην Ιταλία (στην Ιταλία βέβαια η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά και πάλι τα προβλήματα είναι πολλά) μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από ανθρώπους, που δεν έχουν προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες για το μέλλον. Πρέπει να είναι μάλιστα υπεύθυνοι άνθρωποι, που αγαπούν τη χώρα τους και να είναι καλοί επαγγελματίες», είπε.

Μάνος Ελευθερίου: «Σκέφθηκα δύο φορές ν' αυτοκτονήσω, να τελειώνει η υπόθεση»

Δύο φορές έφθασε κοντά στο να δώσει τέλος στη ζωή του ο μεγάλος συγγραφέας και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του.

Σε μία πραγματική κατάθεση ψυχής στο περιοδικό «ΕΓΩ», εξομολογείται ότι όχι μία, αλλά δύο φορές πέρασε από το μυαλό του η ιδέα της αυτοκτονίας και μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει το σκεφτόταν «σοβαρά». Η πρώτη φορά ήταν κατά τη διάρκεια τη δικτατορίας. «Κάτι συνέβη και ήμουν σε άγρια κατάσταση», εξηγεί και συνεχίζει: «Έφτασα στο σημείο να θέλω να πεθάνω, να τελειώσει η υπόθεση».

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, τον βοήθησαν κάποιοι κοντινοί του άνθρωποι και μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η παρουσία τους ήταν καθοριστική: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει. Είναι σημαντικό να βρεθεί ένας άνθρωπος να σου εξηγήσει με ποιον τρόπο μπορείς να ξεφύγεις από αυτή τη μέγγενη από αυτό το λαβύρινθο που έχεις μπει και να σε βοηθήσει σε πρακτικά πράγματα. Όχι να σου πει ''έχε θάρρος'' και τα μεγάλα λόγια που λένε... Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάρισμα να εγκαρδιώνουν τους διπλανούς τους». Πάντως όπως ο ίδιος δήλωσε τελικά αυτός ίσως να ήταν και πιο δυνατός από τους υπολοίπους και το γεγονός ότι δεν πραγματοποίησε τη σκέψη του να οφείλετε στον ίδιο, στις δικές του εσωτερικές δυνάμεις.

Υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ η σύζυγος του Γιάννη Μαγκριώτη

Υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Φωτεινή Αραμπατζή, σύζυγος του υφυπουργού Υποδομών και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη.

Η κρούση στην Φωτεινή Αραμπατζή η οποία είναι δημοσιογράφος και στέλεχος στα τοπικά μέσα των Σερρών που ανήκουν στην οικογένεια της έγινε πριν από λίγο καιρό, αλλά η συμφωνία έκλεισε πρόσφατα, μετά την
διαγραφή από την ΝΔ και των τριών τοπικών βουλευτών της (Καρυπίδης, Λεοντιάδης, Κόλλια-Τσαρουχα)

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υποψηφιότητα Αραμπατζή, φιλοξενεί το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο. Το ζευγάρι, πάντως βρίσκεται σε διάσταση κι έχει ήδη υπογράψει για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου γεγονός που θα τους διευκολύνει να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία από διαφορετικά στρατόπεδα.

ΓΚΑΛΟΠ Καθημερινής: 28% η ΝΔ, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 11%

Βουλή στην οποία θα συμμετέχουν...εννέα κόμματα και σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει το βαρόμετρο της της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28%, καταγράφοντας όμως απώλειες τριών μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 
 
Δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 16%, κι ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ που συγκετρώνουν επίσης από 11%. 
 
Στην πρώτη του εμφάνιση το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ίδρυσε ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει 4%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός επίσης 4% αλλά με σημαντικά μειωμένα ποσοστα ενώ 4% συγκεντρώνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 3,5%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Άρμα Πολιτών που συγκεντρώνουν περίπου 1% όπως επίσης η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη με ποσοστα μικρότερα της μονάδας.

Με... ραντεβού η σύλληψη της σπείρας των τοκογλύφων!

Στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών κυκλώματος εκβίασης και τοκογλυφίας, προχώρησε η Αστυνομία, μετά τη σχετική καταγγελία 37χρονου, ο οποίος είχε «δανειστεί» από τους συλληφθέντες το ποσό των 370.000 ευρώ και κάποια κοσμήματα, με την υποχρέωση να τους καταβάλλει κάθε μήνα τόκους.

Συγκεκριμένα, το θύμα του κυκλώματος κατήγγειλε ότι είχε παραλάβει το ποσό αυτό και τα κοσμήματα, σταδιακά,από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2011 άρχισε να δέχεται απειλές από έναν 38χρονο άνδρα που απαιτούσε να του δώσει τα χρήματα. Υποκύπτοντας σε αυτές, παρέδωσε διάφορα χρηματικά ποσά σε συναντήσεις με μέλη του κυκλώματος.

Σε μια τέτοια συνάντηση συνελήφθησαν ένας άνδρας 51 ετών και μια γυναίκα 48 οι οποίοι εμφανίστηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού και παρέλαβαν το προσυμφωνημένο ποσό των 3.000 ευρώ.

Εναντίον τους, όπως και εναντίον του 38χρονου και του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας.

Die Welt: «Είναι πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;»

Ως ασφαλή προορισμό για τους Γερμανούς πολίτες εμφανίζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» την Ελλάδα, η οποία σε άρθρο της επιστρατεύει τις γνώμες ειδικών, οι οποίοι προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα που επικραττεί στην Γερμανία για την χώρα μας.

«Παρά τις αντιγερμανικές διαδηλώσεις, η Ελλάδα παραμένει για τους Γερμανούς πολίτες ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα. Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει: «Μόνο το 1,1% των Γερμανών πολιτών θέλει να περάσει φέτος τις διακοπές του στην Ελλάδα. Ειδικοί θεωρούν αδικαιολόγητους τους φόβους για επιθέσεις σε Γερμανούς παραθεριστές».

Στο ρεπορτάζ της παρουσιάζει το κάψιμο των γερμανικών σημαιών στο κέντρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο ως ατυχές «bad timing», καθώς αυτόν τον μήνα παραδοσιακά γίνοντα οι περισσότερες κρατήσεις Γερμανών προς ελληνικούς προορισμούς. Έως και 27% μικρότερη αναμένεται να είναι φέτος η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, πράγμα που αρκετοί ειδικοί προσπαθούν να αποτρέψουν.

«"Η εικόνα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα δεν είναι τα ηλιόλουστα νησιά, οι ωραίες παραλίες και οι γραφικές ταβέρνες αλλά περισσότερο οι απεργίες, η διαφθορά και το κάψιμο γερμανικών σημαιών", σημειώνει ο καθηγητής Ulrich Reinhardt, επιστημονικός υπεύθυνος του ιδρύματος που διεξήγε τη δημοσκόπηση» αναφέρεται.

«Είναι όμως πράγματι επικίνδυνες οι διακοπές στην Ελλάδα;» συνεχίζει με ένα ερώτημα το ρεπορτάζ. Ο συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών για την χώρα Μάρτιν Πριστλ θεωρεί τους φόβους πολλών Γερμανών τουριστών αδικαιολόγητους. Εξάλλου, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ο τουρισμός είναι τομέας- κλειδί για την ελληνική οικονομία: «Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο ο τουρισμός αποτελεί περίπου το 18% του ΑΕΠ της χώρας. 700.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται στην Ελλάδα από τον τουρισμό. Πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για την οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας, φαίνεται κι από την έκκληση του Ευρωβουλευτή του FDP, Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ "Όποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, δίνει μ' αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα. Κάθε ένας παραθεριστής αποτελεί βοήθεια για την Ελλάδα"» αναφέρεται σε αυτό.

Λεοντιάδης: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν έπαθα τίποτα»

 Ευτυχισμένος που δεν έπαθε τίποτα είναι ο εφοπλιστής Ιωάννης Λεοντιάδης, ο οποίος προ ημερών είχε ένα σοβαρό ατύχημα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν και η Ferrari που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της και μετά από πρόσκρουση στο διαχωριστικό διάζωμα και σε δέντρο έγινε κυριολεκτικά μία άμορφη μάζα από παλιοσίδερα.
 
«Έχω ανάψει πολλά κεράκια γιατί ακόμα η δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έπαθα τίποτα» δηλώνει στο protothema.gr ο εφοπλιστής, ο οποίος όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και ο φίλος του που ήταν συνεπιβάτης, πήγαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις μόνο και μόνο για προληπτικούς λόγους.

Το συγκεκριμένο ατύχημα λόγω, του αυτοκινήτου, έδωσε και την αφορμή σε πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, να σχολιάσουν πως «ακόμη κυκλοφορούν Ferrari στην Ελλάδα;».

Το ονειρικό όχημα αξίας 250.000 ευρώ που οδηγούσε πριν από λίγες ημέρες ο εφοπλιστής έχοντας για συνοδηγό ένα φίλο του, εξετράπη της πορείας του προσκρούοντας αρχικά σε διαχωριστικό διάζωμα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και μετά σε δένδρο.

Ο ίδιος μίλησε στο protothema.gr για το δυστύχημα, ενώ σχολίασε και τα ειρωνικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που αναρωτιόντουσαν πως ακόμη στην Ελλάδα μπορούμε και έχουμε Ferrari.

«Έχω ανάψει πολλά κεράκια. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν έπαθα τίποτε. Δεν έπαθα απολύτως τίποτε και πήγα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και μόνο. Αλλά και ο φίλος μου είναι καλά στην υγεία του» τονίζει ο κ. Λεοντιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Απανωτές ληστείες σε Βόλο και Λάρισα...

Αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών σημειώθηκαν από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το πρωί στο Βόλο και τη Λάρισα.

Συγκεκριμένα χθες, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, άγνωστος δράστης, φορώντας κουκούλα και με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τους δύο υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται από τις αρχές.

Εξάλλου, θύμα ληστείας από τρεις κουκουλοφόρους έπεσε ένας 86χρονος μέσα στο σπίτι του στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας. Δύο από τους δράστες τον χτύπησαν προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες, ενώ ο τρίτος αφαίρεσε το πορτοφόλι του, που περιείχε 100 ευρώ. Στη συνέχεια, αφού έψαξαν στο σπίτι του, αφαίρεσαν 1.000 ευρώ ακόμη και τράπηκαν σε φυγή. Ο 86χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για προληπτικούς λόγους ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Θύμα ληστείας από δύο αγνώστους έπεσε χθες το βράδυ και ένας 21χρονος διανομέας φαγητού στη Λάρισα ενώ οι ληστές του απέσπασαν 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα ξημερώματα τέλος, επίσης στη Λάρισα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 28 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα.

Σε κατάληψη του Οίκου Ναύτου προχωρούν οι εργαζόμενοί του

Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε ένταξη του φορέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών από 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι από Δευτέρα 05/3/2012, θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον κατάληψη των γραφείων του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες, ενώ προαναγγέλλουν και δυναμικές κινητοποιήσεις και άλλης μορφής.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο πρόχειρο και ότι μέσα σ’ αυτό δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο σύνολό τους, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η δομή του φορέα.
Αναφέρει επίσης ότι τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή, είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι.
Ο κ. Γκιουλάκης τονίζει ότι ο Οίκος Ναύτου για το 2011, ενώ είχε προϋπολογισμό 214 εκ ευρώ, πήρε 80 εκ λιγότερα και αναφέρει ότι έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του φορέα να έχει μειωθεί κατά 44%.
«Εμείς την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να δώσουμε το δώρο το Πάσχα στους ναυτικούς και δεν ξέρουμε αν έχει γίνει κάποια μέριμνα, καθώς έως τώρα δίναμε τα χρήματα σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας που πλέον μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας», τονίζει κ. Γκιουλάκης.
Οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου σε ψήφισμά τους ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα, και τη στήριξη των βουλευτών όλων των κομμάτων, από τους οποίους ζητούν «να σταματήσουν να δηλώνουν θεατές».
«Η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοια, τον πρώτο ασφαλιστικά οργανωμένο φορέα του ελληνικού κράτους, που από το έτος 1927 εξυπηρετούσε συνεχώς τον Έλληνα ναυτικό και την οικογένεια του», τονίζεται στο ψήφισμα.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία είχε δηλώσει ότι από 01/04/2012, ο Οίκος Ναύτου γίνεται μέλος του ΕΟΠΥΥ και ότι οι υπάλληλοί του «δεν παθαίνουν τίποτα, συνεχίζουν, όπως και οι υπάλληλοι των προηγούμενων ταμείων, να εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ». Μάλιστα είχε αναφέρει ότι «οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ, νυν του ΕΟΠΥΥ, θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους και τα απογεύματα στα ιατρεία τους έως 150 επισκέψεις δωρεάν που σημαίνει ελάφρυνση του πολίτη από τις ταλαιπωρίες της ουράς».

Έξι διαγραμμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσχωρούν στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη

Την προσχώρηση τους στην Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη διαπραγματεύονται τουλάχιστον έξι από τους διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμα και τους εννέα με δέκα.

Οι σχετικές συζητήσεις με τον κόμμα του κ. Κουβέλη έχουν γίνει εδώ και αρκετές ημέρες και ανάμεσα σε αυτούς που είναι πλέον ένα βήμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση προσχώρησης , περιλαμβάνονται οι κ.κ. Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Ηλίας θεοδωριδης Γιώργος Παπαμανώλης, Βασίλης Τογιας κ.α. 
 
Γ. Μιχελογιαννάκης
Ορισμένοι από τους προαναφερόμενους έχουν ήδη κάνει σχετικές δηλώσεις που δημοσιεύονται στην REAL NEWS ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα δώσουν στην δημοσιότητα κι ένα κοινό κείμενο με το οποίο θα ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για την προσχώρηση τους στη ΔΗΜΑΡ.

Είναι ενδεικτικό ότι και από την πλευρά του κόμματος Κουβέλη πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με διαγραμμένους από το ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Θοδ. Μαργαρίτης
 
Θετικός στην πιθανότητα συνεργασίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι το μέλος της ΔΗΜ.ΑΡ.  Θεόδωρος Μαργαρίτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Real Fm, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα και της Μαίρης Πολλάλη. 
 
Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα ένταξης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜ.ΑΡ. κι ότι κανείς δεν έχει έρθει να γίνει μέλος. 
 
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι "οι συνεργασίες είναι άλλο πράγμα" και δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συζητούν με τις οργανώσεις της ΔΗΜ.ΑΡ., ενισχύοντας έτσι τα σενάρια ότι υπάρχουν πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται για προσχώρηση στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Κύπρος: Βιασμός ανηλίκου στις φυλακές

Το γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως ολοκλήρωσε την έρευνα για την καταγγελία βιασμού ανήλικου στις Κεντρικές Φυλακές και τη Δευτέρα θα αρχίσει η σύνταξη της σχετικής έκθεσης.

Η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου, η οποία στο πλαίσιο της έρευνας μετέβη χθες στις φυλακές, χαρακτήρισε «εγκληματικό γεγονός την τοποθέτηση ενήλικα, ο οποίος καταδικάστηκε δυο φορές για σεξουαλικής φύσης αδικήματα, στη πτέρυγα ανηλίκων».

Μιλώντας στο ΡΙΚ η κυρία Σαββίδου υποστήριξε ότι δεν υπήρξε σωστή αντίδραση από τον αναπληρωτή διευθυντή των Φυλακών μετά την καταγγελία, η οποία υποβλήθηκε πριν τα Χριστούγεννα.

Θα έπρεπε, ανέφερε, να γίνει πειθαρχική δίωξη και να ενημερωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Η κυρία Σαββίδου χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση στις Φυλακές, λόγω του αριθμού κρατουμένων, που είναι διπλάσιος από τις δυνατότητες του κτιρίου.

Όπως είπε, δημιουργούνται προβλήματα, όχι μόνο για τους κρατούμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους.

Επίσης, η Επίτροπος Διοικήσεως επεσήμανε ότι διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα στην πτέρυγα απομόνωσης των φυλακών, όπου εφαρμόζονται, όπως είπε, μέθοδοι βασανιστηρίων.-

Τη Δευτέρα η απόφαση για την παραπομπή Κούβελου

Το ενδεχόμενο της παραπομπής στη δικαιοσύνη του Ισίδωρου Κούβελου στην δικαιοσύνη παραμένει ανοιχτό, καθώς μετά την έκθεση που θα συντάξουν τα μέλη της επιτροπής «Πόθεν Εσχες» θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμη η έκθεση ωστόσο ακόμα και αν ο κ.Κούβελος έχει υποπέσει σε ποινική παράβαση, δεν μπορεί να κινηθεί καμία διαδικασία, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποια θα είναι η τελική ετυμηγορία της αρμόδια επιτροπής της Βουλής και αυτό γιατί τα μέλη της φαίνεται να προβληματίζονται από τις διαπιστώσεις των ελεγκτών.

Καταρχήν οι έρευνες δείχνουν ότι δεν διαπιστώθηκε αύξηση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Κούβελου η οποία να μην δικαιολογείται. Επιπλέον το ένα εκατομμύριο δολάρια προέρχεται από ρευστοποίηση μετοχών οι οποίες όμως ήταν δηλωμένες στο πόθεν έσχες. Ωστόσο η διαπίστωση πως ο Ισίδωρος Κούβελος «παρέλειψε» να αναφέρει και τον τραπεζικό λογαριασμό που έφτασαν τα χρήματα, δημιουργεί σοβαρές επιφυλάξεις στους αρμόδιους.
 Νοσηλευόμενος σε σταθερή κατάσταση παραμένει στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό Κέντρο ο Ισίδωρος Κούβελος ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του κλινικοεργαστηριακού ελέγχου.

Ο Ισίδωρος Κούβελος προσήλθε χθες στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό Κέντρο αναφέροντας προκάρδια άλγη. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης προ επταετίας στο ίδιο νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΩΚΚ, η κατάσταση του δεν ενέπνεε ανησυχία.

Ο Γολγοθάς μιας 5χρονης -Την εγκατέλειψαν οι γονείς της μετά από τροχαίο

Μια τραγωδία εξελίσσεται εδώ και δυο χρόνια περίπου, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με πρωταγωνίστρια μια 5χρονη.

Η Ελευθερία όπως αναφέρει το cretalive.gr μετά από ένα σοβαρό τροχαίο ζει εγκλωβισμένη στο δικό της μικρόκοσμο, μέσα στους λευκούς τοίχους του νοσοκομείου καθώς η οικογένεια της, την έχει αφήσει στο έλεος του Θεού και του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος...

Σύμφωνα με το neatv.gr χθες, παίχτηκε μια ακόμη πράξη ενός δράματος, που δεν φαίνεται να έχει τέλος.

Το κοριτσάκι που φιλοξενείται στην ΜΕΘ παιδιών του νοσοκομείου έπρεπε δυστυχώς να μετακινηθεί επειγόντως σε άλλο παιδιατρικό τμήμα καθώς είχε φτάσει στο νοσοκομείο επείγον περιστατικό από το Ρέθυμνο.

Όμως καμία παιδιατρική κλινική δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να φιλοξενήσει το παιδί, με αποτέλεσμα να παραμένει για ώρες στο διάδρομο της ΜΕΘ.

Τελικά, μετά από παρέμβαση του διοικητή και συσκέψεις που επαναλήφθηκαν ακόμη και σήμερα το πρωί, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Το δράμα της μικρής ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 όταν η Ελευθερία ήταν το μεγάλο θύμα ενός σοβαρού τροχαίου, από το οποίο κατάφερε να επιβιώσει.

Μετά το τροχαίο, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, η διοίκηση και η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου άνοιξαν μια αγκαλιά για το κοριτσάκι.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί ενημέρωσαν την οικογένεια για την τραγική και δυστυχώς μη αναστρέψιμη κατάσταση του παιδιού και τους πρότειναν να εκπαιδευτούν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες φροντίδας του παιδιού τους, όταν θα το έπαιρναν πίσω στο σπίτι . Δυστυχώς η απάντηση ήταν ένα σκληρό "όχι", και το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του.

Από τότε σπίτι της Ελευθερίας είναι το νοσοκομείο, οικογένεια της οι εργαζόμενοι και οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και της Αρχιεπισκοπής που την φροντίζουν με ιδιαίτερη αγάπη.

Μέχρι σήμερα οι προσπάθειες της κοινωνικής υπηρεσίας να μεταφερθεί το παιδί σε κάποιο ειδικό κέντρο της Κρήτης ή αλλού έχουν πέσει στο κενό.

Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα

Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα ,στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας πραγματοποιούν το απόγευμα οι μαθητές, που αντιδρούν στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές αναφέρουν ότι «είναι καιρός να αντισταθούμε συμμετέχοντας ενεργά στις γενικές απεργίες, στις κινητοποιήσεις και στις συμβολικές ενέργειες που πραγματοποιούνται ενάντια στο άδικο σύστημα.

Καλούμε όλους τους μαθητές της Θεσσαλονίκης στην Ανεξάρτητη Μαθητική Πορεία που οργανώνεται ως ένδειξη αντίστασης.Ανάλογες ενέργειες γίνονται από μαθητές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Βόλος, Κρήτη, Νάξος, Κάρπαθος κ.α.).

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν ακολουθούμε μία συγκεκριμένη πολιτική γραμμή ούτε είμαστε μέλη σε κάποιο πολιτικό κόμμα.Αγωνιζόμαστε υπέρ της αλληλεγγύης, του αυτό-προσανατολισμού, της αυτό-οργάνωσης και ενάντια στην καταπίεση».

Γυναίκες, μείνετε μακριά από τα τηγανητά φαγητά! Το εγκεφαλικό καραδοκεί

Νέα μεγάλη έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων, έρχεται για άλλη μια φορά να προειδοποιήσει σχετικά με το πόσο επικίνδυνη είναι η κατανάλωση τηγανιτών φαγητών, με κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος ιδίως εάν πρόκειται για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση
Τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά οξέα, περιέχονται στα τηγανιτά φαγητά, τα fast food, και σε διάφορα επεξεργασμένα τρόφιμα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μεσήλικες γυναίκες αλλά και αυτές της τρίτης ηλικίας που τρώνε έχουν στη διατροφή τους, πολλές τέτοιες τροφές (περίπου 6 γραμμάρια τρανς λιπαρών καθημερινά, για παράδειγμα), αντιμετωπίζουν κίνδυνο για να πάθουν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, μέχρι και 39% περισσότερο, σε σχέση με τις γυναίκες εκείνες που καταναλώνουν μέχρι 2 γραμμάρια τρανς λιπαρών την ημέρα.
Οι ίδιοι επιστήμονες τόνισαν επίσης πως η τακτική κατανάλωση ασπιρίνης από τις γυναίκες της «επικίνδυνης» κατηγορίας, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αυτό. Πάντως οι άνδρες δεν θα πρέπει να ανακουφιστούν διαβάζοντας τα οφέλη αυτά της ασπιρίνης, αφού η εν λόγω έρευνα έδειξε ότι δεν ωφελούνται εξίσου με τις γυναίκες για λόγους που ακόμη δεν έχουν αποκρυπτογραφήσει.
Οι επιστήμονες της σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, επεσήμαναν επίσης ότι δεν αρκεί μια γυναίκα που καταναλώνει κορεσμένα λιπαρά οξέα, να λαμβάνει τακτικά ασπιρίνη. Ο κίνδυνος δεν περνάει έτσι. Θα πρέπει να προσέχει, να μην καπνίζει πολύ και να αθλείται.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες οι επιστήμονες συστήνουν να αποφεύγουν την κατανάλωση τρανς λιπαρών προκειμένου, να μειωθεί και ο κίνδυνος του εμφράγματος. Τόνισαν επίσης ότι άλλοι παράγοντες κινδύνου, είναι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η υπέρταση, το πολύ αλκοόλ και ή έλλειψη σωματικής άσκησης.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας για να φτάσουν σε αυτές τις διαπιστώσεις, ανέλυσαν τη διατροφή 87.000 γυναικών, ηλικίας 50 έως 79 ετών. Στη συνέχεια συσχέτισαν τα αποτελέσματα με τα περιστατικά των εγκεφαλικών που παρουσιάστηκαν στο δείγμα τους. Έτσι αποφάνθηκαν και βρήκαν σαφέστατη σχέση στα κορεσμένα και τρανς λιπαρά (και όχι σε άλλα είδη λιπαρών) και στα εγκεφαλικά.
Τα τρανς λιπαρά είναι σπάνια στη φύση αλλά εμφανίζονται συχνά στα επεξεργασμένα τρόφιμα, όταν ένα υγρό φυτικό έλαιο, μετατρέπεται σε στερεό λίπος. Για τον λόγο αυτό δεν θεωρούνται τμήμα μιας ισορροπημένης και υγιούς διατροφής. 

Ποια σειρά κάνει διπλάσια νούμερα τηλεθέασης σε σχέση με την άλλη;

Κάθε απόγευμα δίνουν τη δική τους μάχη επικράτησης...

Τα "Κλεμμένα Όνειρα" είναι η καινούρια πρόταση του MEGA που αντικατέστησε τις σειρές της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση, οι οποίες κρατούσαν καθηλωμένο το τηλεοπτικό κοινό. Από την άλλη, ο ΑΝΤ1 μετά από χρόνια, "έριξε" και πάλι στην αρένα καθημερινή τηλεοπτική σειρά, το "Είναι Στιγμές", με ένα σπουδαίο καστ ηθοποιών και δυνατή πλοκή. Σε ποια σειρά δείχνουν την προτίμησή τους οι τηλεθεατές;

Η απόσταση μεταξύ των δύο σειρών στους πίνακες της Nielsen φαίνεται πως έχει μεγαλώσει το τελευταίο διάστημα. Χθες Παρασκευή, τα "Κλεμμένα Όνειρα" συγκέντρωσαν το 33,9% των τηλεθεατών, ενώ το "Είναι Στιγμές" έκλεισε με 17,9%. Στην τηλεθέαση ανά τέταρτο το σίριαλ του MEGA κινείται σταθερά πάνω από το 30%, με τη σειρά του ΑΝΤ1 να παραμένει κάτω από το 20%.

Οι Anonymous «έριξαν πρόστιμο» στο ΕΣΡ [βίντεο]

Τη σελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) χτύπησαν χθες το βράδυ οι Anonymous, ενώ μέσω του σχετικού βίντεο που ανάρτησαν στο ίντερνετ αφήνουν να εννοηθεί ότι στόχος τους από εδώ και στο εξής θα είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Μετά την ταυτοποίηση τριών ακόμη Ελλήνων χάκερς, οι Anonymous, χθες αργά το βράδυ της Παρασκευής - μάλλον προτιμούν αυτή τη μέρα για τις επιθέσεις τους - «κατέβασαν» τη σελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Λίγο αργότερα ανάρτησαν στη σελίδα τους στο facebook το μήνυμα «Ο χορός ξεκίνησε.Τango down», ενώ νωρίτερα είχαν ανεβάσει βίντεο στο ίντερνετ, με το κατηγορούν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σερβίρουν προπαγάνδα στον κόσμο, ενώ τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται στο στόχαστρό τους. Μάλιστα κάνουν αναφορά στα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Νέο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις

Μπορεί μισθωτοί και συνταξιούχοι να είδαν να πέφτει γερό τσεκούρι στις τσέπες τους λόγω των περικοπών, ωστόσο τα χειρότερα έρχονται αφού τον Ιούλιο θα έρθει στο τραπέζι η συζήτηση για την αναμόρφωση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού . Την ίδια περίοδο το Υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει νέες περικοπές στα εφάπαξ έως 30% ενώ το Σεπτέμβριο, όπως προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Το αποτέλεσμα θα είναι η βαθιά ύφεση να οδηγήσει και σε νέες περικοπές των συντάξεων. Πάντως οι συνταξιούχοι θα δουν τις κύριες και τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται από το Μάιο -με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο-. Από 10% έως 20% θα περικοπούν οι επικουρικές άνω των ευρώ 200 ενώ 12 % θα είναι η μείωση στις κύριες άνω των 1300 ευρώ . Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οι περικοπές στις κύριες συντάξεις αφορούν κατά 42% συντάξεις του δημοσίου.

Με απεργίες απειλούν οι ναυτεργάτες

Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας οι ναυτεργάτες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, οποιασδήποτε μορφής και με όλα τα μέσα που διαθέτουν, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας ,η ΠΝΟ «δεν είναι δυνατόν πλέον να παρακολουθεί ως θεατής το πετσόκομμα των κατακτήσεων των Ελλήνων ναυτικών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής δράσης»

Η ΠΝΟ δηλώνει αντίθετη με οποιαδήποτε κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, ένα θέμα το οποίο εξετάστηκε στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζητεί να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΓΕΝΕ και να ιδρυθεί ειδικό ταμείο ανεργίας για τους ναυτεργάτες, το ΝΑΤ να διατηρήσει την αυτοτέλειά του με άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων, ενώ κάνει λόγο για απάνθρωπες περικοπές στους μισθούς, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μιλά επίσης για επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών και των οικογενειών τους από την επαπειλούμενη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΠΝΟ ζητά τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από πόρους των ναυτικών και όχι από το κράτος, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι "έβαλε χέρι" στα αποθεματικά του λογαριασμού.

Σύμφωνα με τους ναυτεργάτες, ο λογαριασμός του ΕΛΟΕΝ από το 1950 θα έπρεπε υποχρεωτικά να είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ωστόσο, με ένα νέο νόμο το 1997 δόθηκε η δυνατότητα στην τράπεζα να διαχειριστεί ένα μέρος των χρημάτων και να τα μετατρέψει σε ομόλογα. Έτσι μετά το "κούρεμα" των ομολόγων για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, από τα 51,5 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 32 εκατ., τονίζουν πηγές της ΠΝΟ.

Οι 12 «παγίδες» του νέου φορολογικού συστήματος

Δύο εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι οι οποίοι πέρυσι δεν πλήρωσαν στην εφορία ούτε ένα ευρώ, φέτος θα πιαστούν στην «τσιμπίδα» της εφορίας καθώς το νέο σύστημα φορολόγησης επιφυλάσσει παγίδες.

Ο λογαριασμός της εφορίας θα είναι βαρύς και ασήκωτος . Η μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, η αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, οι αυξήσεις έως και 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «ψαλίδισμα» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» των αποδείξεων ανεβάζει στα ύψη τις φορολογικές επιβαρύνσεις για όλους.

Μάλιστα, ελέω τεκμηρίων, στην τσιμπίδα της εφορίας θα πιαστούν τουλάχιστον 3.000.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων τα 2.000.000 πέρυσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο. Επίσης, οι επιστροφές φόρου θα είναι μηδαμινές και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και εξαιτίας των ψαλιδισμένων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με το ελάχιστο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, θα είναι ελάχιστες.

Ηλίας Τσολακίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το «Κίνημα της πατάτας»

Πρόσωπο αμφιλεγόμενο για την τοπική κοινωνία, για άλλους ακτιβιστής, για άλλους... σταρ που τον γοήτευσε η τηλεόραση. Ο λόγος για τον Ηλίας Τσολακίδης, τον άνθρωπο που ηγείται της Ομάδας Εθελοντών Πιερίας στην απελευθέρωση της τιμή ςτης πατάτας.
Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι με την κίνησή του το προηγούμενο Σάββατο να διαθέσει από το ίντερνετ προς πώληση, χωρίς μεσάζοντες, 24 τόνους πατάτας, προς 0, 25 ευρώ το κιλό, έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας.
Τεχνικός διευθυντής στο Τμήμα Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, με έντονη όμως ακτιβιστική δράση, ο Ηλίας Τσολακίδης, ο επικεφαλής του αποκαλούμενου και «Κινήματος της Πατάτας» έχει πρωτοστατήσει και κατά το παρελθόν σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα «των Νέων» ο Τσολακίδης απέκλεισε δρόμους αντιδρώντας στην επιβολή διοδίων στο Αιγίνιο, συμμετείχε στις ομάδες επιφυλακής για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς στον Όλυμπο, παρότρυνε τους συμπολίτες του να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ ήταν και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας με τις πετούνιες που τον οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες για εξύβριση, αφού με επιστολή του, τότε, επέκρινε δριμύτατα τον δήμαρχο Κατερίνης γιατί είχε φυτέψει 200 πετούνιες στο πάρκο της πόλης, εν μέσω καύσωνα, με αποτέλεσμα αυτές να μαραθούν.
Πανελληνίως γνωστός βέβαια έγινε με την πρωτοβουλία του να διαθέσει στην αγορά τόνους πατάτας, παρακάμπτοντας τους παραγωγούς. Αφορμή για την κίνησή του αυτή αποτέλεσε μια άλλη πρωτουβουλία, αυτή των πατατοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκκη, οι οποίοι τον προηγούμενο μήνα μοίρασαν στον κόσμο τα αδιάθετα προϊόντα τους.
Το πρόβλημα με τα αδιάθετα προϊόντα είναι τεράστιο και με μεγάλες οικονομικές συνέπειες τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους καταναλωτές.Για παράδειγμα στο Νευροκόπι, παράγονται κάθε χρόνο 80.000 τόνοι πατάτας, εκ των οποίων το 50% σαπίζει στις αποθήκες.
Η ομάδα, λοιπόν, της οποίας ηγείται ο Ηλίας Τσολακίδης, ζήτησε από τους παραγωγούς να τους διαθέσουν 24 τόνους πατάτας, από αυτές που παρέμεναν κλεισμένες στις αποθήκες τους, τους οποίους και έβγαλαν προς πώληση στο ίντερνετ αντί 0,25 ευρώ το κιλό. Φυσικά έγιναν ανάρπαστες μέσα σε λίγες ώρες. Η ζήτηση μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη, που όπως λέει και ο ίδιος, θα μπορούσε να διαθέσει ακόμη και 100 τόνους πατάτας.Το εγχείρημα δεν μπορούσε παρά να επαναληφθεί λοιπόν και έτσι τις προηγούμενες ώρες έβγαλαν στο ίντερνετ προς πώληση 75 τόνους πατάτας που έγιναν επίσης ανάρπαστες.
Μάλιστα, την προοηγούμενη εβδομάδα η κίνηση της Ομάδας Εθελοντών Πιερίας βρήκε και πολλούς μιμητές, αφού και πολλοί άλλοι παραγωγοί - ρυζιού, λαδιού, κ.ά. - προχώρησαν σε αντίστοιχες κινήσεις.Αλλά και τα σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη, μείωσαν την τιμή της πατάτας στο μισό, ενώ η κίνησή του αυτή προκάλεσε και το διεθνές ενδιαφέρον, αφού προβλήθηκε από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένας ξένος κινηματογραφιστής που ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα της κρίσης, ενδιαφέρεται να συμπεριλάβει σε αυτό και το «Κίνημα της Πατάτας».

«Κυνηγούς» Ελλήνων φοροφυγάδων μέσω αγγελιών αναζητά το ΔΝΤ!

Δύο θέσεις ειδικών συμβούλων στη διαχείριση εσόδων για να εργαστούν στην Ελλάδα αναζητούν οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και μάλιστα έβαλαν «αγγελία» στην οποία περιγράφονται αναλυτικά τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr στα απαραίτητα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι είναι η «γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία».
Μπορεί οι Γερμανοί εφοριακοί να αρνήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα για να επιβλέψουν τους Έλληνες συναδέλφους τους αλλά το Ταμείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στο θέμα της φοροδιαφυγής.
Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι απεσταλμένοι του Ταμείου είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων και αποφάσισαν να διενεργήσουν διεθνή διαγωνισμό. «Το ΔΝΤ αναζητά δύο ειδικούς για την πλήρωση θέσεων εργασίας συμβούλων διαχείρισης εσόδων, με έδρα την Αθήνα στην Ελλάδα. H διάρκεια της σύμβασης θα είναι αρχικά για περίοδο ενός έτους, με πιθανότητα επέκτασης έως τον Δεκέμβριο του 2013, ανάλογα με την επίδοση» γράφει χαρακτηριστικά στην αγγελία του το Ταμείο.
Στην ανακοίνωση μπορεί να μην αναφέρεται ο μισθός που θα εισπράξουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι αλλά απαριθμούνται ένα προς ένα τα προσόντα και οι ευθύνες που θα έχουν. Θέματα διαχείρισης της φορολογικής νομοθεσίας και υποχρεώσεων της Ε.Ε, συμμόρφωσης σε βασικές φορολογικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει ελέγχους, είσπραξη χρεών, επίλυση διενέξεων και αρχειοθέτηση/πληρωμή φόρων.
Επίσης σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής και διαδικασιών διαχείρισης φορολογίας.Επιπλέον, οι γνώσεις σχετικά με θέματα διαχείρισης κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών, όπως και θέματα ανάλυσης εσόδων και ανάλυσης κινδύνου συμμόρφωσης θα εκτιμηθούν. Αυτά τα προσόντα αφορούν μια ανώτερη θέση, στο πλαίσιο θεμάτων διαχείρισης της εθνικής φορολογίας και αναφέρονται σε εργασία στο επιτελείο (κεντρικά γραφεία) και/ή σε εργασία σε περιφερειακά γραφεία.
Υποψήφιοι που μπορούν να γίνουν δεκτοί πρέπει να έχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, ή ισοδύναμα προσόντα σχετικά με επαγγελματική ενασχόληση, να μιλούν άπταιστα την Αγγλική, να διαθέτουν ισχυρές γραπτές και προφορικές επικοινωνιακές δεξιότητες να έχουν εξαιρετικές διαπροσωπικές ικανότητες συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού στην ομαδική εργασία, στη διατήρηση σχέσεων αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους χορηγούς και τη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
Όπως αναφέρει η αγγελία θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν εμπειρία στη διοίκηση της φορολογικής λειτουργίας, συμμετάσχει σε προγράμματα αναμόρφωσης φορολογικού συστήματος, έχουν προηγούμενη εμπειρία στην οικοδόμηση διαχείρισης εσόδων (όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες τεχνικής βοήθειας διοίκησης φορολογίας και σε οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης και εργαστηρίων), εμπειρία στη διοίκηση και εποπτεία τεχνικής βοήθειας και γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία»

Δυσφορία Κοντομηνά για Λαζόπουλο

Ένα από τα σκετσάκια του Λάκη Λαζόπουλου, στο τελευταίο Αλ Τσαντίρι, ήταν η αφορμή να δυσαρεστηθεί... όπως μαθαίνουμε, ο μεγαλομέτοχος του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας o Δ. Κοντομηνάς φέρεται να ενοχλήθηκε για κάποιο απόσπασμα που έπαιξε ο Λαζόπουλος, από εκπομπή του extra3 που παρουσιάζει συνοικέσια.

Στο επίμαχο πλάνο η «παρουσιάστρια» έλεγε: «και τώρα σας έχω τον επόμενο γαμπρό. Τον Άρη που είναι 70 ετών, αλλά τρίζει το χώμα όταν περπατά» Και το σχόλιο του Λαζόπουλου: «πώς να μην τρίζει κυρά μου. Ο Χάρος είναι κάτω από το χώμα και τον περιμένει. Γι΄ αυτό τρίζει».

Όπως μάθαμε το σχόλιο αυτό δεν άρεσε καθόλου στον 72χρονο Δ. Κοντομηνά. Μάλιστα ζήτησε από κοινό τους γνωστό, να μεταφέρει στον Λ. Λαζόπουλο την δυσφορία του.

ΥΓ. Στενός συνεργάτης του Δ. Κοντομηνά σχολιάζοντας το περιστατικό ακούστηκε να λέει: "Σιγά ρε Λάκη. Αν ο άγνωστος 70αρης Αρης είναι για τον άλλο κόσμο και τρίζει η γη κάτω από τα πόδια του, τότε τι να κάνει ο μεγάλος ευεργέτης και εργοδότη σας Δ. Κοντομηνάς που είναι 72;

Δεν περίμενα ειδικά από τον Λάκη, που ως γνωστόν ο Κοντομηνάς τον έχει μη στάξει και μη βρέξει, να κάνει τέτοιο σχόλιο" τόνισε χαρακτηριστικά.



kentrinews.gr

Δασκάλα είχε ανταλλάξει με μαθητή 12.000 ερωτικά μηνύματα

Μία 26χρονη δασκάλα από τις ΗΠΑ, συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε προχωρήσει σε ερωτική σχέση με 16χρονο μαθητή της.

Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα κατηγορείται ότι έκανε σεξ με το μαθητή της μέσα στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με τις Αρχές μαθητής και δασκάλα είχαν ανταλλάξει μέσω κινητών τηλεφώνων το τελευταίο τρίμηνο πάνω από 12.000 γραπτά μηνύματα.

Ο μαθητής δήλωσε πως μία μέρα η δασκάλα του ζήτησε να μείνουν μετά το σχόλασμα στο σχολείο με σκοπό να συζητήσουν τα σχέδια του για τις σπουδές του. Τότε ξεκίνησαν όλα, κάτι που η δασκάλα αρνείται

Πάμε για εκλογές στις στις 6 Μαΐου

Για την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ του ιδίου και των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση να διεξαχθούν Εθνικές εκλογές στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός της χώρας, Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι έχει συμφωνηθεί, από τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς, η διεξαγωγή εκλογών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες δεν εγείρουν ενστάσεις και θεωρούν ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πιέσεις από την Ευρώπη για ολιγόμηνη μετάθεση των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρώτες απαιτούμενες ενέργειες για να δρομολογηθούν πλήρως οι θεσμικές αλλαγές που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής πριν από αρκετές εβδομάδες είχε προαναγγείλει ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου στο τέλος Μαρτίου, από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη τοποθέτηση για το ίδιο θέμα.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής απέφυγε να τοποθετηθεί με σαφήνεια απαντώντας γενικόλογα ότι «οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης».

Οι ακροαματικότητες όλων των σταθμών το Φεβρουάριο στην Αττική

Οι ακροαματικότητες όλων των σταθμών το Φεβρουάριο στην Αττική ανακοινώθηκαν χτες και ο REAL έχει ξεφύγει του ΣΚΑΪ. Τρίτος σταθμός ο ΜΕΛΩΔΙΑ, ενώ ακολουθούν ο ΡΥΘΜΟΣ και ο ΔΙΕΣΗ. 

Γέννησε για τρίτη συνεχόμενη φορά στις 29 Φεβρουαρίου

Γυναίκα από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών γέννησε στις 29 Φεβρουαρίου το τρίτο της παιδί επί τρίτο συνεχές δίσεκτο έτος, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπασε μία οικογένεια από τη Νορβηγία τη δεκαετία του 1960.

Η Λουίζ Έστες γέννησε την κόρη της Τζέιντ τη Τετάρτη το πρωί στην πόλη Πρόβο κοντά στη Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Πριν από τέσσερα χρόνια στις 29 Φεβρουαρίου 2008 ήρθε στον κόσμο ο άλλος γιος της, Ρέμινγκτον και τέσσερα χρόνια πριν από αυτόν, ο γιος της Χαβιέρ - πάλι στις 29 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση συνεχόμενων «δίσεκτων» παιδιών: τη δεκαετία του 1960, η οικογένεια Χένρικσεν από τη Νορβηγία έφερε στον κόσμο τα τρία παιδιά της στις 29 Φεβρουαρίου του 1960, 1964 και 1968, καταφέροντας να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Η γέννηση της μικρής Λουίζ είχε καθυστερήσει καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Φεβρουαρίου. Στις 29 Φεβρουαρίου οι γιατροί αποφάσισαν να προκαλέσουν τοκετό με τεχνητούς πόνους προκειμένου να γεννηθεί το μωρό. «Δεν ήξερα αν η μικρή θα περίμενε. Όταν πέρασαν τα μεσάνυχτα ήξερα ότι πραγματικά θα συνέβαινε» είπε η Λουίζ.

Ο Χαβιέρ γεννήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου από καθαρή τύχη. Ωστόσο, η οικογένεια παραδέχεται ότι οι άλλες δύο περιπτώσεις εμπεριείχαν έναν βαθμό σκοπιμότητας. «Πλησίασα τη σύζυγό μου τον Οκτώβριο του 2010 και της είπα "Αν θέλεις να κάνουμε κι άλλο παιδί θα είναι πολύ ωραίο"» είπε ο ευτυχής πατέρας Ντέιβιντ. Και προσέθεσε: «Ήθελα να της δώσω χρόνο να το σκεφτεί». Η οικογένεια έχει ακόμη δύο παιδιά, τα οποία δεν έχουν γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.

Ε.Ε.: Παραμένουν θύματα μισθολογικών ανισοτήτων οι γυναίκες

Οι διακρίσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες καλά κρατούν και όσον αφορά τις αποδοχές στον εργασιακό τομέα, καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να αμείβονται κατά μέσον όρο 16,4% λιγότερο από τους άρρενες συναδέλφους του, τονίζεται σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 
Αν και η τάση αυτή στην ΕΕ βαίνει μειούμενη όσον αφορά τη διαφορά στις απολαβές των ανδρών έναντι των γυναικών, το χάσμα παραμένει σε ορισμένες χώρες, μεταξύ αυτών και στη Γαλλία (η οποία ωστόσο παραμένει στο μέσον της κατάταξης, με μία διαφορά 16%), υπογραμμίζουν οι Βρυξέλλες.

Αποχωρεί από την προεδρία του Eurogroup ο Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε σήμερα τα σχέδιά του να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup, μετά από επτάμισι χρόνια στη θέση αυτή.
Ο Γιούνκερ, ο οποίος είναι επίσης και ο «μακροβιότερος» πρωθυπουργός στην ΕΕ, ήταν βασικός παράγοντας στην διετή κρίση χρέους της ευρωζώνης. Αλλά αρκετές φορές έχει επισκιαστεί από την κυριαρχική επιρροή της Γαλλίας και της Γερμανίας στις συζητήσεις του Eurogroup.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επιστροφή στη δραχμή προτείνει ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου της Βιέννης

Σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ», ο διευθυντής του Χρηματιστηρίου Βιέννης, Μίχαελ Μπουλ, υποστηρίζει τη θέση πως «η χρεοκοπία θα ήταν καλή για τους Έλληνες», άποψη που υιοθετεί και ως τίτλο η εν λόγω εφημερίδα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Οι εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής και πάλι στους «δρόμους»

Με τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες από την Τετάρτη 29.2.2012 και 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1.3.2012, αντέδρασαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής στην απόφαση της διοίκησης του εργοστασίου να προχωρήσει σε απολύσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νικόλαος Αλεξανδρίδης και ο γεν. γραμματέας Γεώργιος Χατζηαθανασίου, «για άλλη μια φορά η εργοδοσία στην ΣΕΛΜΑΝ ξανακτύπησε: Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της Διοίκησης της Α.Ε. ΣΕΛΜΑΝ ότι θέλει το εργοστάσιο της Κομοτηνής να συνεχίσει να λειτουργεί και ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Κομοτηνής είναι πολύ συνεργάσιμοι ήρθε χθες για άλλη μια φορά και ανακοίνωσε ότι θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων αγνώστου αριθμού και ότι θα συρρικνωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στον μικρότερο δυνατό αριθμό, ενώ όσοι θα παραμείνουν εκτός του ότι θα εκπαιδευτούν για να εργάζονται σε πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες του εργοστασίου θα υποστούν και όλες τις συνέπειες των μέτρων που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πρώτη στον κόσμο η ελληνική ναυτιλία, παρά την κρίση

Παρά τη μείωση του αριθμού των πλοίων, ο υπό ελληνική διαχείριση στόλος εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο σε αριθμό πλοίων (20% του παγκόσμιου στόλου) όσο και σε μεταφορική ικανότητα, όπως τονίζεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νέα «καθίζηση» στις τιμές ακινήτων

Περαιτέρω πτώση σημείωσαν το 2011, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές των ακινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX. Συνοπτικά, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων / παλαιών ακινήτων ήταν κατά 18% χαμηλότερες σε σχέση με το 2010, ενώ των νέων / νεόδμητων κατά 10%. Το 2011 αποτέλεσε μία από τις πιο δύσκολες, αν όχι τη δυσκολότερη χρονιά για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος της διαμεσολάβησης ακινήτων.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά ήταν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων από πλευράς τραπεζών, καθώς και η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Η επιβολή έκτακτων φόρων και το κλίμα ανασφάλειας για την περαιτέρω πορεία της οικονομίας ενίσχυσαν την αναβλητικότητα εκ μέρους των αγοραστών και δημιούργησαν υπερπροσφορά ακινήτων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Γκρεμίζουν τα παλιά σπίτια των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη

Ένα κολοσσιαίων διαστάσεων κατασκευαστικό πρόγραμμα υπόσχεται να δώσει νέα εμφάνιση και μορφή στην Κωνσταντινούπολη, καταστρέφοντας όμως συνοικίες και δεκάδες ιστορικά κτίρια όπου έμεναν Έλληνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, με τίτλο "Η Κωνσταντινούπολη διαγράφει την ιστορία της στο όνομα της αναγέννησης», οι Τουρκικές αρχές έχουν βάλει σε εφαρμογή ένα τεράστιο project που έχει στόχο να αλλάξει την φυσιογνωμία της Πόλης. Για παράδειγμα, στην γειτονιά Tarlabasi οι μπουλντόζες και οι εργάτες προχωρούν γοργά στην κατεδάφιση δεκάδων κτιρίων που άνηκαν σε Έλληνες, παρά τις αντιδράσεις από μέλη της τοπικής κοινότητας, αρχιτέκτονες και ανθρωπιστικές οργανώσεις, που ζητούν τη διατήρησή τους.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Χαμένη παρτιτούρα του Μότσαρτ εντόπισε πανεπιστημιακός

Χαμένη παρτιτούρα για σόλο πιάνο της νεανικής περιόδου του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα από λέκτορα πανεπιστήμιου του Ινσμπρουκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ύστερα από την απαραίτητη έρευνα το Ίδρυμα Μότσαρτ με έδρα το Σάλτσμπουργκ.

Η γραμμένη από επαγγελματία γραφέα του Τυρόλου παρτιτούρα, που ήταν κλεισμένη σε σημειωματάριο, χρονολογήθηκε ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 1780.

Το μουσικό έργο είναι αδιαμφισβήτητα μοτσαρτικής πατρότητας, καθώς σύμφωνα με τον μουσικολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του ινστιτούτου Μότσαρτ Ούλριχ Λέιζινγκερ, ταιριάζει το μουσικό ύφος με άλλα πρώιμα έργα του διάσημου μουσικοσυνθέτη, ενώ το ονοματεπώνυμο του μουσικοσυνθέτη αναγράφεται σε κάθε μια από τις σελίδες της παρτιτούρας.

George Clooney: Ας λένε ότι είμαι gay!


Απαντά για πρώτη φορά στις φήμες για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις

Μπορεί να έχει κάνει σχέση με τις ωραιότερες γυναίκες της διεθνούς showbiz, παρόλα αυτά ο George Clooney επιμένει να παραμένει εργένης. Όσο για τις φήμες;

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφοροι καλοθελητές έχουν αφήσει υπονοούμενα για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του διάσημου ηθοποιού.

OI ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Δ. Κοντομηνάς: Πρόταση - βομβα σε κορυφαία Ελληνίδα παρουσιάστρια!

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς μοιάζει αποφασισμένος να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τηλεόρασης, φέρνοντας στην Κάντζα ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ενημέρωση!

Πρόταση για συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha έκανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

Πληροφορίες της εφημερίδας "Καρφί" αναφέρουν ότι θα ήθελε την καλή συνάδελφο στο πρωινό πρόγραμμα της Κάντζας.

Ωστόσο, η Τσαπανίδου φαίνεται να μη συζητά, τουλάχιστον προς το παρόν, την μετακίνησή της από το κανάλι του Νέου Φαλήρου.

«Τυφλή σφαγή» στη Συρία καταγγέλλει ο φωτογράφος Πολ Κονρόι

Για «τυφλή σφαγή» στην πόλη Χομς έκανε λόγο, σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε σήμερα από το Sky News, ο Βρετανός φωτογράφος Πολ Κονρόι, που μεταφέρθηκε στη Βρετανία αυτή την εβδομάδα από τη Συρία.

«Δεν πρόκειται για πόλεμο. Πρόκειται για μια σφαγή, μια τυφλή σφαγή ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Πολ Κονρόι στο τηλεοπτικό δίκτυο, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. «Εργάστηκα σε διάφορες εμπόλεμες ζώνες. Ποτέ δεν έχω δει, ή βιώσει, τέτοιους βομβαρδισμούς», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην Χομς που περιμένουν να πεθάνουν. «Δεν βλέπουν βοήθεια, τίποτα, απλά περιμένουν τη στιγμή, που οι στρατιώτες θα εισέλθουν, ή μια οβίδα θα σπάσει την πόρτα», σημείωσε.

Ο ανεξάρτητος φωτογράφος, ο οποίος εργαζόταν στη Συρία για την βρετανική εφημερίδα Sunday Times, δήλωσε ότι αισθάνεται «εξαιρετικά καλά, δεδομένων των περιστάσεων». Ο Πολ τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε βομβαρδισμό στην Χομς, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους η συνάδελφός του της εφημερίδας Sunday Times, Αμερικανίδα Μαρι Κόλβιν, αλλά και ο Γάλλος φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ, που τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση, επέστρεψε στη Γαλλία νωρίτερα σήμερα.
Enhanced by Zemanta

ΣτΕ: Νόμιμο το «χαράτσι», αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε αργά σήμερα το βράδυ σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ. Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Γνωστή μας ηθοποιός έγινε γραμματέας σε κλινική!

Δείτε τι εξομολογείται η ίδια στην "Πρωινή Μελέτη".
 
"Ναυάγησε η μια δουλειά μετά την άλλη και μου έτυχε αυτή η πρόταση. Είπα "ναι" αμέσως. Άμα έχεις ανάγκη να δουλέψεις δε λες όχι. Θα το παλέψω για να μείνω...", αποκαλύπτει η ηθοποιός, η οποία διευκρινίζει ωστόσο, πως αν έχει κάποια πρόταση για θέατρο δεν θα την απορρίψει.

Δείτε το βίντεο και την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΔΩ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Έκρυθμη η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καρύστου [ 3 βίντεο ]

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο νοσοκομείο της Καρύστου, με τον κόσμο ολοένα και να αυξάνεται, προκειμένου να εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή του για τον υποδιοικητή αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει το karystiapress.gr, ο διοικητής και ο υποδιοικητής είναι αποκλεισμένοι και μέσα βρίσκονται και άντρες του Α.Τ Καρύστου και εκπρόσωποι από το Δήμο. Στις 6 η ώρα ενημερώθηκαν βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι των κατοίκων μίλησαν μαζί τους και τους έδωσαν προθεσμία 2 ωρών να σταλεί φαξ από τον υπουργό υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, που να αναφέρει ότι το νοσοκομείο θα ενταχθεί στην τροπολογία που κατέθεσαν Συμεών Κεδίκογλου και Ουρανία Παπανδρέου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί του «Κισμέτ» κατάγεται από την Κομοτηνή

Τον Μπουράκ Χακί τον γνωρίσαμε μέσα από το τηλεοπτικό σήριαλ «Kismet» και δεν λίγες οι Ελληνίδες που ξετρελάθηκαν μαζί του. Ο Μπουράκ έχει ελληνική καταγωγή, καθώς ο πατέρας του κατάγεται από την Κομοτηνή!

Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές και λατρεύει το χταπόδι, το ούζο και το τάβλι. Μπορεί να ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομολόγος, αλλά το υποκριτικό του μικρόβιο δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Για τις ελληνικές του ρίζες ο Μπουράκ Χακί τόνισε σε συνέντευξή του:

Ο πατέρας σας γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Αισθάνεστε ότι έχετε ρίζες ελληνικές;

«Ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Κομοτηνή και επέστρεψε όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών στην Κωνσταντινούπολη. Μιλάει ελληνικά. Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί πέντε έξι ετών και συναντιόταν με τους συγγενείς, μιλούσαν ελληνικά και έλεγαν συνέχεια «σιγά-σιγά».

Υποσχέθηκα στον πατέρα μου αυτό το καλοκαίρι να τον πάρω και να τον πάω στην Κομοτηνή. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε ίδια νοοτροπία με τους Έλληνες. Τρώμε σχεδόν τα ίδια φαγητά, μουσακά, τζατζίκι».

 inpost.gr

Προϊσταμένη εφορίας αρνήθηκε να δώσει υπαλλήλους στην Εισαγγελία και συνελήφθη!

Προϊσταμένη εφορίας αρνήθηκε να συνδράμει με υπαλλήλους την Εισαγγελία για να εισπραχθούν βεβαιωμένες ποινές και βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου!

Οι ελλείψεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί , με Εισαγγελική εντολή, η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χανίων με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.


Μάλιστα η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του αυτοφώρου και στα Δικαστήρια των Χανίων, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στην έφορο.

Περίπου στις 4:30 ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ αφέθηκε ελεύθερη ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων – προφανώς λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων - ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη βεβαιωμένων ποινών.

Όμως η προϊσταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την αντίστοιχη έλλειψη υπαλλήλων.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.

nonews

Όμηρος ληστών ο πρώην δήμαρχος Μενιδίου

Οι ληστές παραμόνευαν στο γκαράζ του σπιτιού του πρώην δημάρχου. Φαίνεται ότι είχαν καταστρώσει καλά το σχέδιό τους.

Παραμόνευαν μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι η σύζυγος του Τάσου Μουστακάτου. Την αιφνιδίασαν. Την ακινητοποίησαν την ώρα που έβαλε το αυτοκίνητο στο γκαράζ και ουσιαστικά την ανάγκασαν να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού για να μπουν.

Ο πρώην δήμαρχος αλλά και ο γιος του ζευγαριού βρισκόταν ήδη στο σπίτι και όταν είδαν τη γυναίκα να μπαίνει... με συνοδεία πάγωσαν.

Οι ληστές ήταν πέντε και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης.

Υπό την απειλή των όπλων κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Οι δράστες μάλιστα χτύπησαν άσχημα τον πρώην δήμαρχο και το γιό του. Ο πρώην δήμαρχος μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Οι ληστές “σήκωσαν το σπίτι στον αέρα”, άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά, πήραν και τα κλειδιά των δυο αυτοκινήτων της οικογένειας, τα άρπαξαν και αυτά και εξαφανίστηκαν.

Λίγο μετά οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν από τη σύζυγο του δημάρχου και ξεκίνησαν έρευνες εντόπισαν το ένα από τα δύο αμάξια κοντά στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ κοντά στη Λ.Θρακομακεδόνων, όμως οι δράστες παραμένουν άφαντοι.

Δύο νέες τουρκικές σειρές έρχονται στον Alpha

Δύο ολοκαίνουργιες σειρές εντάσσονται σύντομα στο πρόγραμμα του Alpha.

Πρόκειται για δύο δραματικές – αισθηματικές σειρές τουρκικής παραγωγής που θα αλλάξουν τις τηλεοπτικές σας συνήθειες.

Το κυνήγι του πάθους, του χρήματος, της εκδίκησης αλλά και της αληθινής αγάπης αποτελεί την αφετηρία και των δύο σειρών. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...