Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στο σφυρί βγαίνει το κτίριο του Golden Hall από το Δημόσιο

Σχέδιο για αναστροφή του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα βάζει μπρος η κυβέρνηση με αιχμή του δόρατος τις ιδιωτικοποιήσεις και βασικό στόχο να βγαίνει στο σφυρί ένα «φιλέτο» την εβδομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, η κυβέρνηση ξεκινά την εφαρμογή του σχεδίου από τα ολυμπιακά ακίνητα και συγκεκριμένα, το κτίριο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), όπου στεγάζεται σήμερα το εμπορικό κέντρο Golden Hall.

Σήμερα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη του διαγωνισμού που προβλέπει την παραχώρηση του χώρου έκτασης 153.800 τ.μ. σε ιδιώτες για 90 χρόνια. Οι υποψήφιοι μνηστήρες θα έχουν προθεσμία ώς τις 4 Απριλίου για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ενώ οι δεσμευτικές προτάσεις θα κατατεθούν τον Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος δεν θα αποκτήσει την κυριότητα της γης, αλλά μόνο την επικαρπία, δηλαδή το δικαίωμα να την εκμεταλλεύεται για 90 χρόνια. Μάλιστα, ο διαγωνισμός φαίνεται να είναι εύκολος με εξασφαλισμένα κέρδη για τον ανάδοχο, αφού το Golden Hall έχει υπογράψει σύμβαση για τα 133.000 τ.μ. μέχρι το 2047. Με λίγα λόγια, όποιος κερδίσει τον διαγωνισμό θα έχει έσοδα από την πρώτη κιόλας ημέρα λόγω των μισθωμάτων του Golden Hall.

Ενδιαφέρον αναμένεται να εκδηλώσουν ξένοι όμιλοι real estate αλλά και η ίδια η Lamda Development, στην οποία ανήκει το Golden Hall. Κι αυτό γιατί αν η Lamda Development κερδίσει τον διαγωνισμό, θα εισπράτει η ίδια το ενοίκιο που πληρώνει μέχρι τώρα στο Δημόσιο!

Μια ιδιωτικοποίηση την εβδομάδα

Παράλληλα, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας εμφανίζονται σίγουροι ότι στο εξής θα ανακοινώνεται μια νέα ιδιωτικοποίηση κάθε εβδομάδα. Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και το IBC, σειρά θα πάρουν τα κρατικά λαχεία, η πώληση του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων και η παραχώρηση 500 παραθαλάσσιων στρεμμάτων στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Το μενού για το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλείσει με 29 ακίνητα του Δημοσίου ενώ παράλληλα τρέχει και το project για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...