Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του Β. Τσιβιλίκα - Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος ήταν εκεί

Η ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
Το τελευταίο αντίο στον γνωστό Έλληνα κωμικό ηθοποιό Βασίλη Τσιβιλίκα  είπαν σήμερα τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο που συνεργάστηκαν μαζί του. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν αρκετοί φίλοι και άνθρωποι από το χώρο του θεάματος για να του πουν το στερνό αντίο. Το νεκροταφείο του Αμαρουσίου είχε ξεχειλίσει από κόσμο. Ανάμεσά τους ήταν η Ζωή Λάσκαρη, η Ελένη Φιλίνη, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Μαρία Αλιφέρη και ο Άλκης Κουρκουλος με την μητέρα του, η Μαρίνα Τσιντικίδου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου και πολλοί άλλοι. Τραγική φιγούρα η γυναίκα του Αλίκη, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν ζει πια.

ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ
  Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 70 χρόνων. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί 40 λεπτά να τον επαναφέρουν δίχως τελικά να τα καταφέρουν.

Ο Βασίλης Τσιβιλίκας, γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του. Ο πατέρας του ήταν καταστηματάρχης και εξασφάλιζε μία άνετη ζωή στην οικογένειά του.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Φοίτησε στο κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι καθηγητές του τον παρότρυναν να ασχοληθεί με την υποκριτική, συμμετέχοντας αρχικά στη θεατρική ομάδα του σχολείου. Μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του πέρασε στην Αγγλική φιλολογία, την οποία όμως εγκατέλειψε για να κατεβεί στην Αθήνα και να ασχοληθεί επαγγελματικά πλέον με την ηθοποιία.
Μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να εισαχθεί στο Θέατρο Τέχνης, σπούδασε τελικά στη σχολή υποκριτικής του Πέλου Κατσέλη.
Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1965 στη Νέα Ιωνία. Δύο χρόνια αργότερα ο Κάρολος Κουν τον καλεί στο Θέατρο Τέχνης.

ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...