Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μετανάστες εργάτες στο Λαύριο

Άλλο ένα κρούσμα ρατσιστικής βίας καταγράφηκε στο Λαύριο όπου αυτήν την φορά οπαδοί της Χρυσής Αυγής φέρονται να ξυλοκόπησαν με λοστούς, μετανάστες οι οποίοι εργάζονται σε πρατήριο καυσίμων στην Νεάπολη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δέκα άτομα με μαύρες μπλούζες και κρατώντας λοστούς επιτέθηκαν σε δύο αλλοδαπούς. Το ένα από τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου ρίχνει ευθύνες στην Αστυνομία. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

«Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους μας από μέλη της "Χρυσής Αυγής".

Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, εγκληματίες, άνθρωποι της εργοδοσίας, δειλοί, που χτυπάνε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αυτοί είναι που επώαζαν, χρόνια τώρα, στο χώρο του υποκόσμου και εμφανίζονται σήμερα ως δολοφόνοι με την ανοχή του αστικού κράτους.

Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα χτυπάνε τους Ελληνες, γιατί αυτή είναι η φύση των φασιστών, η βία πάνω στους εργάτες για τη συνέχιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στο όνομα της καθαρότητας της φυλής.

Ευθύνες βαραίνουν και την αστυνομία, που ενώ έγινε μια δολοφονική επίθεση από συμμορία, με αυτοκίνητο με καλυμμένες πινακίδες, δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συγκεντρώσει τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος, όταν για να φύγει ένα αυτοκίνητο από το Λαύριο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι και θα μπορούσε κάλλιστα να τους μπλοκάρει και να κάνει τουλάχιστον την προσπάθεια να βρει τους υπεύθυνους της δολοφονικής επίθεσης.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Λαυρεωτικής να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες και να τους καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να απομονωθούν από παντού, να εξαφανιστούν.

Τα ΜΑΤ, χτες, χτύπαγαν τους εργάτες των ναυπηγείων, σήμερα οι χρυσαυγίτες τους μετανάστες, ιδού τα δύο άκρα, από τη μια το κεφάλαιο με τους μηχανισμούς του, το αστικό κράτος, το παρακράτος, τους χρυσαυγίτες και από την άλλη οι εργάτες, οι μετανάστες, τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή λαίλαπα».

Πηγή: | iefimerida.gr

To ΣΔΟΕ στα... χωράφια των αγροτοσυνδικαλιστών

Καταργείται κάθε κρατική επιχορήγηση προς τις τρεις οργανώσεις, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο διαχρονικό «πάρτι» των «πράσινων» και «γαλάζιων» αγροτοσυνδικαλιστών

Του Δημήτρη Τσιούφου / ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών του ΣΔΟΕ μπαίνουν, με εντολή του πρωθυπουργού, οι τρεις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί πώς και πού κατευθύνθηκαν τα περίπου 58,4 εκατ. ευρώ, που έλαβαν από το 1994 έως το 2011, μέσω κρατικών επιδοτήσεων και ουδέποτε ελέγχθηκαν ή υπέβαλαν στοιχεία για το πού και με ποιες διαδικασίες διατέθηκαν τα κονδύλια αυτά.

Παράλληλα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου που εισηγήθηκε στον Αντ. Σαμαρά την πραγματοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου, καταργείται κάθε κρατική επιχορήγηση προς τις τρεις οργανώσεις, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στο διαχρονικό «πάρτι» των «πράσινων» και «γαλάζιων» αγροτοσυνδικαλιστών.
Με τις κινήσεις αυτές η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος, όχι μόνο στη διασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αλλά και προχωρήσει σε βάθος 18ετίας τον έλεγχο στα οικονομικά των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς όπως υποστηρίζεται, η πλειοψηφία των κρατικών επιδοτήσεων κατευθύνθηκε σε «δράσεις» που καμία σχέση δεν είχαν με την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών, αλλά αποτέλεσαν μία από τις «πηγές» από την οποία μεγεθύνθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί, οικοδομήθηκαν βίλες, φτιάχτηκαν πισίνες και αγοράστηκαν τα δεκάδες «αγροτικά» υπερπολυτελή τζιπ που κυκλοφορούν σε πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας.

Σε βάθος

Κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ευελπιστούν ότι ο έλεγχος θα φτάσει σε βάθος και θα ελεγχθούν όλοι, «πράσινοι» και «γαλάζιοι» αγροσυνδικαλιστές που διετέλεσαν μέλη των διοικήσεων των τριών οργανώσεων, καθώς μάλιστα είχαν φροντίσει να μην μπλέκονται οι μεν στα... πόδια των δε, ελέγχοντας οι μεν ΠΑΣΟΚοι την ΓΕΣΑΣΕ (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος), οι δε Νεοδημοκράτες της ΣΥΔΑΣΕ (Συνομοσπονδία Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος), με τους πρώτους να έχουν το πάνω χέρι και στην ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών), όταν το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα έχει ουσιαστικά «εκπνεύσει» την τελευταία 15ετία.
Με βάση τη διαπιστωμένη αυτή κατάσταση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαξ. Χαρακόπουλος, επισκέφθηκε την Τρίτη τον Αντ. Σαμαρά και αποφασίστηκε ο αναδρομικός έλεγχος και των τριών οργανώσεων από το 1994 έως σήμερα, αλλά και να καταργηθεί η χρηματοδότησή τους.

Σε δήλωσή του στην «ΗτΣ» ο κ. Χαρακόπουλος, που εκλέγεται στη Λάρισα και ξέρει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει, τόνισε ότι η «απόφασή μας να βάλουμε μια τελεία στο κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό έχει ουσιαστική και συμβολική σημασία. Θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά και η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να λάβει επώδυνα μέτρα, να συνεχίζονται οι απαράδεκτες πρακτικές του παρελθόντος». Γι΄ αυτό τον λόγο επισήμανε ο κ. Χαρακόπουλος «τα χρήματα που διοχετεύονταν στις οργανώσεις αυτές θα δίνονται πλέον στις σκληρά δοκιμαζόμενες πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς και σε αγροτικά νοικοκυριά που βρίσκονται σε μειονεκτικές ορεινές ή νησιωτικές περιοχές». Τις επόμενες μέρες, κατάληξε, «θα επιδιώξω τη συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους των πολυτέκνων, προκειμένου να δρομολογήσουμε την υλοποίηση αυτής της απόφασης», εκτιμώντας πως μπορούν να ενισχυθούν έως 5.000 αγροτικές οικογένειες ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις οργανώσεις στην πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν καμία ουσιαστική παρέμβαση στο αγροτικό κίνημα, αλλά παρά ταύτα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος με κονδύλια που κάποιες χρονιές (τη «χρυσοφόρα» τετραετία 1999- 2002) ξεπέρασαν και τα 4 εκατ. τον χρόνο, αλλά και από τις εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τους αγρότες.

Αρχαιρεσίες από το 2006

Χαρακτηριστικό της φαύλης κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στη ΓΕΣΑΣΕ διενεργήθηκαν για τελευταία φορά αρχαιρεσίες το 2006. Το 2009 όταν και έληξε η θητεία της διοίκησης, διορίστηκε... προσωρινή διοίκηση για να διεξάγει αρχαιρεσίες σε ένα χρόνο αλλά ουδέποτε το έκανε. Με συνεχείς παρατάσεις η... προσωρινή διοίκηση παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 2011 και έκτοτε η ΓΕΣΑΣΕ παραμένει χωρίς διοίκηση, αλλά παρά ταύτα τον Μάρτιο του 2012 εγκρίθηκε και έλαβε νέα κρατική επιχορήγηση ύψους 1.118.222 ευρώ, η οποία δεν είναι νόμιμη και θα της ζητηθεί να την επιστρέψει.

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό σκάφος στην Κω

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κω από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε τουριστικό σκάφος και κατά την οποία ένας άνθρωπος πέθανε ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00. Τέσσερα άτομα που επέβαιναν έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς των τραυματιών στο νοσοκομείο.

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει τις έρευνες προκειμένου να βρει τα αίτια της έκρηξη







Πηγή: | iefimerida.gr

Κουβέλης: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η χώρα

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο και επικίνδυνο σταυροδρόμι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ , Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός της οικονομικής κρίσης που επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, με την καθυστέρηση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης και τις χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και του πολιτικού συστήματος, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα., ενώ τόνισε ότι «αν δεν αναμετρηθούμε με τα βαθύτερα αίτια, τότε η όποια λύση θα είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα και μηδενικής απόδοσης».

«Εμείς δεν καλλιεργήσαμε αυταπάτες ότι η σωτηρία της χώρας, η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη μπορεί να γίνουν χωρίς δημοσιονομική εξυγίανση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «δεν είναι εύκολη υπόθεση», πρόσθεσε ωστόσο ότι « η διαπραγμάτευση γίνεται παράλληλα σε δύο επίπεδα : και με την τρόικα και σε επίπεδο κεντρικότερης πολιτικής διαπραγμάτευσης» καθώς όπως τόνισε το διεθνές περιβάλλον έχει βελτιωθεί για τη χώρα μας.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους που «θα διασφαλίσει την συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης και ταυτόχρονα θα αποφύγουμε μέτρα παράλογα που εξαντλούν τις αντοχές της κοινωνίας».

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του επέλεξε, όχι αβασάνιστα όπως είπε, να στηρίξει την κυβέρνηση , επισημαίνοντας ότι «οι επιπτώσεις από μια τρίτη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν δραματικές».

«Δεν μείναμε στη σιγουριά των αντιπολιτευτικών εδράνων» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι « χωρίς την ΔΗΜΑΡ καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να σχηματιστεί και η χώρα θα έπεφτε σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας, όπου αυτά που περνάμε σήμερα και αυτά που φοβόμαστε για το αύριο θα μοιάζουν με χάδι μπροστά σε αυτά που θα συνέβαιναν».

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα του από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε « ότι αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντοχή της ΔΗΜΑΡ. Είχε την ψευδαίσθηση ότι αναλαμβάνοντας κυβερνητικές ευθύνες και υποχρεώσεις η ΔΗΜΑΡ θα εξοστρακιζόταν από τον χώρο της αριστεράς και θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κυρίαρχο. Αυτό δεν συνέβη», είπε ο κ.Κουβέλης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συγκρότησης και διεύρυνσης του πολιτικού χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. «H ΔΗΜΑΡ είναι η υπαρκτή άφθαρτη δύναμη που ξεκινά από τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εκτείνεται μέχρι τον χώρο της πολιτικής οικολογίας Ταυτοχρόνως έχει πλήρη επίγνωση της ανάγκης ο χώρος αυτός να αποκτήσει δύναμη που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημ. Αριστεράς.

 ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχεται ο βουλευτής, Γ. Μανιάτης

Δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή του δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Βουλή με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 , άγνωστοι τηλεφώνησαν με απόκρυψη στο πολιτικό του γραφείο και απείλησαν για τη ζωή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι έχει ήδη ενημερώσει για το περιστατικό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια.

Θυμίζουμε ότι αναστάτωση επικράτησε την Παρασκευή στη Βουλή κατά την επερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την ΑΟΖ, με βουλευτές του κόμματος να εκτοξεύουν ύβρεις κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Απαντώντας ο Γ. Μανιάτης μίλησε για «φασιστικά λεκτικά σκουπίδια» και για «οχετό ύβρεων» τονίζοντας ότι «τα τάγματα εφόδου δεν θα περάσουν και η δημοκρατία θα νικήσει όσο κι αν κάποιοι την πολεμούν».
Enhanced by Zemanta

Παραστρατιωτική οργάνωση στο κέντρο της Αθήνας εναντίον αλλοδαπών

Με την εγκληματικότητα να έχει χτυπήσει κόκκινο σε πολλά σημεία στην Αθήνα, την αστυνομία να αδυνατεί να περιφρουρήσει την πρωτεύουσα στο σύνολο της και τη Χρυσή Αυγή να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις παρούσες καταστάσεις, μία ομάδα πολιτών η οποία ονομάζεται Πατριωτική Πολιτοφυλακή και δηλώνει πως υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών έκανε την εμφάνιση της.

Μέλη της οργάνωσης μίλησαν στην εφημερίδα Παραπολιτικά τονίζοντας πως δεν είναι παραστρατιωτική οργάνωση, αλλά μία ομάδα πολιτών που στόχο έχει να εκπαιδεύσει και να οργανώσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση κρίσης, πάντα σεβόμενοι όμως το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

«Δεν είμαστε εδώ για να υποκαταστήσουμε την Αστυνομία. Σκοπός μας είναι να μάθει ο κόσμος να λειτουργεί συνολικά ως ομάδα. Δεν είμαστε ακροδεξιοί, εθνικιστές είμαστε και χωρίς τον εθνικισμό δεν υπάρχει Ελλάδα», λέει ο υπαρχηγός της οργάνωσης.

Τα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής κάνουν συνεχείς εκπαιδεύσεις με όπλα τύπου airsoft και δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν μπροστά στους λαθρομετανάστες που «χτυπούν με καλάσνικοφ για 5 και 10 ευρώ».

Ακόμα υποστηρίζουν πως κάθε Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει όπλο στο σπίτι του ώστε να μπορεί να προστατευθεί από πιθανή εισβολή.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

19χρονος διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Κω

Από μικρός είχε μπλέξει στα γρανάζια της παρανομίας ένας 19χρονος Αλβανός, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών στην πόλη της Κω ακολουθώντας μεθόδους έμπειρων διακινητών! Μάλιστα, έστελνε τα «κέρδη» του στην πατρίδα του μέσω τραπεζών!

Οι άνδρες της Ασφαλείας συνέλαβαν το νεαρό έμπορο ναρκωτικών όταν εντόπισαν την «καβάντζα» του, ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει για να κρύβει το «εμπόρευμά» του και να δέχεται τους τοξικομανείς του νησιού που το αγόραζαν. Μέσα, βρήκαν μια συσκευασία με 210 γραμμάρια ηρωίνης και τρεις συσκευασίες με συνολικά ένα κιλό και 281 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης! Στο σπίτι του αλλοδαπού, που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, βρέθηκαν 450 ευρώ και ένα δελτίο μεταφοράς ποσού ύψους 900 ευρώ.

Με… κούριερ έστελναν ναρκωτικά σε έναν 36χρονο στην Σίφνο! Οι αστυνομικοί του τοπικού σταθμού που είχαν πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο γινόταν το αλισβερίσι, τον συνέλαβαν μόλις παρέλαβε από εταιρία ταχυμεταφοράς έναν φάκελο με μικροποσότητα ηρωίνης και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ αναζητούν τον αποστολέα.
Enhanced by Zemanta

Εκλεισαν το δρόμο στο Κολωνάκι για να αγοράσει καφέ ο Τόμσεν

Ούτε όταν περνάει ο πρωθυπουργός της χώρας από το κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει τέτοια κινητοποίηση από την αστυνομία όπως συμβαίνει με τον εκπρόσωπο της Τρόικα Πολ Τόμσεν, ο οποίος αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πέρασε μία βόλτα από το Κολωνάκι και έκανε μία στάση σε καφετέρια στη συμβολή των οδών Ηροδότου και Καψάλη. Στην προσωπική του ασφάλεια ήταν τουλάχιστον επτά άντρες με δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα.

Ο κ.Τόμσεν κατέβηκε από ένα γκρι Audi και μπήκε για λίγο στην καφετέρια και αγοράσει κάτι. Η κυκλοφορία στο σημείο σταμάτησε με τους περαστικούς να μένουν άφωνη, αφού ένα από τα συνοδευτικά αυτοκίνητα έκλεισε κάθετα το δρόμο ώστε να να μην μπορέσει να περάσει κανένα αυτοκίνητο. Στη συνέχεια ο κ.Τόμσεν βγήκε από την καφετέρια επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο τοπυ και αποχώρησε από το σημείο.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Οι γερμανικές εφημερίδες για επίσκεψη Μέρκελ: «Πάει στο στόμα του λύκου»!

Με καχυποψία αντιμετωπίζει ο γερμανικός τύπος την αιφνιδιαστική απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα. Μπορεί το Βερολίνο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη επίσκεψη, «ωστόσο τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν η Μέρκελ επισκέπτεται τη δεδομένη χρονική στιγμή την Αθήνα», σημειώνει το Spiegel.

Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφθεί την Τρίτη το «επίκεντρο της ευρωκρίσης» όπως χαρακτηρίζει την Αθήνα τονίζοντας πως η καγκελάριος θα βρεθεί «στο στόμα του λύκου» λόγω της εικόνας που έχει στην ελληνική κοινή γνώμη.

Από την πλευρά του το Spiegel αναφέρει, ότι η επίσκεψή της στην Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φυσιολογική. «Εδώ και καιρό οι σύμβουλοί της σκέπτονταν εάν θα έπρεπε να γίνει αυτό το ταξίδι, και αν ναι, πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τώρα λοιπόν η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα πως η Γερμανία δεν θα εγκαταλείψει τους Έλληνες. ‘Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης’, δήλωσε άλλωστε σήμερα και ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Μετά τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί κατά καιρούς για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, η καγκελάριος είναι στο μεταξύ αποφασισμένη να κρατήσει τους Έλληνες στην ευρωζώνη».

Η Die Welt που σημειώνει ότι με την κίνησή της αυτή, η Μέρκελ ευελπιστεί να βάλει οριστικά τέλος στη συζήτηση περί εξόδου. Η επίσκεψή της έρχεται να υπογραμμίσει την αλλαγή της στάσης της καθώς και η ίδια «έπαιζε» με τα σενάρια εκπαραθύρωσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Enhanced by Zemanta

ΡΟΔΟΣ: Ο κοινοτάρχης ήταν και… διαρρήκτης!

Σοκ προκάλεσε  στη Νότια Ρόδο η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου μιας Τοπικής Κοινότητας έκανε διαρρήξεις στον… ελεύθερο χρόνο του! Μάλιστα, είχε αποκλειστικό στόχο έναν επιχειρηματία της περιοχής, στο σπίτι του οποίου τρύπωνε… μια φορά την εβδομάδα!

Η παράλληλη  δράση του κοινοτάρχη πήρε  τέλος όταν το θύμα απηύδησε  από τις απανωτές κλοπές που  είχαν γίνει στις 19 και 25 Σεπτεμβρίου και τοποθέτησε κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του στην περιοχή Κιοτάρι.

Όταν, το απόγευμα της Πέμπτης, ο 36χρονος κοινοτάρχης μπήκε για τρίτη φορά από μια ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και άρπαξε 4.000 ευρώ, το υλικό παραδόθηκε σε αστυνομικούς του τμήματος Αρχαγγέλου.

Ο δράστης  συνελήφθη, αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και κρατείται για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενος και για τις τρεις κλοπές που έγιναν μέσα σε δυο εβδομάδες.

Μέρκελ: Περιμένω μία τίμια έκθεση από την Τρόικα για την Ελλάδα

Τη στήριξη της στο ευρώ έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ για ακόμα μία φορά, ενώ αναφερόμενη στην Ελλάδα είπε πως βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το τι πρέπει ακόμη να γίνει.

Παράλληλα είπε πως οι εξελίξεις θα κριθούν και από την έκθεση της Τρόικα, η οποία θεωρεί πως θα είναι τίμια. «Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ.

Η Καγκελάριος υπεραμύνθηκε πάντως της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους.

«Πιστεύω στο ευρώ», τόνισε και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.

Πηγή: | iefimerida.gr

ΕΛ.ΑΣ: Προσοχή στα παραπλανητικά sms – Δεν κερδίζετε λεφτά, σας κλέβουν

Η Ελληνική Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών για sms που αποστέλλονται σε κινητά, τα οποία λένε στους παραλήπτες οτι έχουν κερδίσει χρήματα. Συγκεκριμένα οι επιτήδειοι έστελναν το μήνυμα: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com».

Hellenic Police
Hellenic Police (Photo credit: Wikipedia)
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Οι αρχές συμβουλεύουν «Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε».

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.
Enhanced by Zemanta

Ο Πάρης Κασιδόκωστας θέλει να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του MAD;

Φήμες των τελευταίων ωρών θέλουν τον Πάρη Κασιδόκωστα να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του νεανικού μουσικού καναλιού MAD.

Σύμφωνα με το real.gr, ο γιος της Μαριάννας Λάτση ο οποίος ως γνωστόν διαθέτει τη δική του επιτυχημένη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών, ετοιμάζεται να κάνει ένα δυνατό... ντου και στο χώρο της τηλεόρασης, καλοβλέποντας την πιθανότητα να αγοράσει το συγκεκριμένο κανάλι από τον Ανδρέα Κουρή ο οποίος εδώ και λίγο καιρό, σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει το Mad.

Λέγεται δε πως Κουρής και Κασιδόκωστας είναι τις τελευταίες μέρες σε συνεχείς συναντήσεις προκειμένου να καταλήξουν τελικά σε συμφωνία...

ΕΡΕΥΝΑ Οι νέοι προτιμούν twitter και facebook από το σεξ!

Μια "βόλτα" στον twitterόκοσμο φαίνεται πως είναι πιο δελεαστική ακόμη και από το σεξ ή από το κάπνισμα.  

Image representing Facebook as depicted in Cru...
Image via CrunchBase
Οι συμμετοχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twitter, έχουν μετατραπεί στον νούμερο ένα πειρασμό για πολλούς νέους, που πλέον ρίχνουν "πόρτα" στην σεξουαλική επαφή, "ψηφίζοντας" τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία, έγινε σαφές πως το να ακολουθείς κάποιον στο Twitter ή να αναρτάς φωτογραφίες στο Facebook, αποτελεί πιο ισχυρό πειρασμό από το σεξ και το τσιγάρο.

Image representing Twitter as depicted in Crun...
Image via CrunchBase
Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ” επισήμανε στους "Los Angeles Times" ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.

Επισημαίνεται πωςστην έρευνα συμμετείχαν ηλικίες από 18 – 85 και μέσα από διάφορα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν, υπερίσχυσε η προτίμηση του σε Twitter και Facebook από το σεξ!
Enhanced by Zemanta

Πόσες φορές τη μέρα, μια γυναίκα σκέφτεται το σεξ;

Η έρευνα που έγινε στην Αυστραλία για λογαριασμό μεγάλης εταιρίας προφυλακτικών, ήταν αποκαλυπτική. Μια γυναίκα, ακόμη και οι πιο ντροπαλές, τα “σιγανά ποταμάκια” που λέμε χαριτωμένα, σκέφτεται το σεξ τουλάχιστον κάθε μέρα. Και αν αναρωτιέστε πόσες φορές τη μέρα διαβάστε παρακάτω...

Σχεδόν 2 φορές τη μέρα, για την ακρίβεια 1,90 φορές, μια γυναίκα θα σκεφτεί το σεξ. Αυτό μεταφράζεται σε 192 φορές το χρόνο. Και εάν αναρωτιέστε γιατί στην αρχή αναφερθήκαμε στα... “σιγανά ποταμάκια” σας λέμε ότι η έρευνα αποκάλυψε πως ακόμη και οι γυναίκες που ντρέπονται, ή δεν είναι απελευθερωμένες και δεν τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για σεξ, και προβάλουν ένα άλλο προφίλ, ακόμη και αυτές το σκέφτονται.

Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι τέσσερις στις 10 γυναίκες κάνουν σεξ με κάποιον καινούριο σύντροφο στο τρίτο ραντεβού και το 73% μέσα στον πρώτο μήνα. Επίσης σχεδόν το 11% κάνουν σεξ στο πρώτο ραντεβού και ένα επιπλέον 28% μέχρι το δεύτερο ή τρίτο ραντεβού. Επίσης μία στις 3 (34%) λένε πως έκαναν σεξ μέσα σε ένα μήνα και 13% μέσα σε 3 μήνες.

Παρόλα αυτά το σεξ είναι ακόμη ένα θέμα που όταν συζητιέται κάνει τις περισσότερες να κοκκινίζουν. Έτσι το 48% των γυναικών παραδέχονται πως ντρέπονται να μιλούν γι’ αυτό, ακόμη και με άλλες φίλες τους. Όταν όμως οι αναστολές χαθούν τότε το 70% , όταν μιλούν για σεξ, υπερβάλλουν ή λένε ψέματα. Κάτι σαν τις ανδροπαρέες...

Τέλος η έρευνα έδειξε ότι 1 στις 10 γυναίκες λένε πως μια επίσκεψη στο γιατρό για αντισύλληψη είναι πιο ψυχοφθόρα κι από την επίσκεψη στον οδοντίατρο.
iatropedia.com

Πάτρα: Γαμπρός παράτησε τη νύφη στην εκκλησία λόγω...

Αναπάντεχη περιπέτεια το περασμένο Σάββατο (29-09-2012) στην Πάτρα για νεαρό ζευγάρι που παντρευόταν και μαζί τελούσε την βάπτιση του παιδιού του.

Λίγο πριν το διπλό μυστήριο ο γαμπρός και μερικοί από τους στενούς συγγενείς του (περίπου δέκα άτομα) υπέστησαν οξεία γαστρεντερίτιδα με αποτέλεσμα η γαμήλια τελετή να εξελιχθεί σε... πραγματικό βασανιστήριο.

O γαμπρός μετά βίας κατάφερε να παραμείνει στην εκκλησία για την τελετή του γάμου και μόλις τελείωσε το μυστήριο έφυγε γρήγορα για το σπίτι του ζευγαριού και έτσι δεν παρέστη στη βάπτιση του παιδιού του.

Μάλιστα, η νύφη που όλη την ώρα βρισκόταν στο πλευρό του και του συμπαραστεκόταν, βγήκε από την εκκλησία μετά το τέλος των δυο μυστηρίων με την συνοδεία συγγενούς της.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο γαμπρός δεν παρέστη ούτε στην γαμήλια δεξίωση που φιλοξενήθηκε σε γνωστό χώρο δεξιώσεων στην αρκτική πλευρά της Πάτρας, παρουσία εκατοντάδων φίλων και συγγενών του ζευγαριού, με το κέφι, πάντως να μένει αμείωτο μέχρι τα ξημερώματα.

Η περιπέτεια της υγείας του γνωστού από την επιχειρηματική του δραστηριότητα γαμπρού έληξε γρήγορα και έστω και με μικρή καθυστέρηση ζει τις μέρες ευτυχίας που προσωρινά του στέρησε η γαστρεντερίτιδα...

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Προσχεδιασμένη από τη Χρυσή Αυγή η ένταση στη Βουλή; Ερευνα Μεϊμαράκη για το βίντεο

Για προσχεδιασμένη ένταση από την πλευρά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο η Βουλή, αναφερόμενη στα σημερινά φραστικά επεισόδια στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε εντολή στον Φρούραρχο να διεξάγει έρευνα για το πώς, από πού και ποιος τράβηξε βίντεο μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και το οποίο εν συνεχεία εστάλη από τη Χρυσή Αυγή σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πλάνα τραβήχτηκαν είτε από υπάλληλο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από τα θεωρεία του α΄ορόφο, είτε από τον γενικό γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος την ώρα της έντασης, καθόταν στα έδρανα των επισήμων.

Το όλο θέμα φανερώνει ότι η Χρυσή Αυγή σχεδίαζε από το πρωί της Παρασκευής την ένταση που θα προκαλούσε με το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Γνωρίζοντας ότι το κανάλι της Βουλής δεν θα μετέδιδε πλάνα της συνεδρίασης φρόντισε να καλύψει το σκηνικό έντασης που προκάλεσαν οι βουλευτές της μέσω κρυφής κάμερας ή κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια να στείλει το βίντεο σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάλληλοι της Βουλής τη Δευτέρα, θα τραβήξουν πλάνα με κάμερα τόσο από τα θεωρεία του α΄ ορόφου, όσο και από τις θέσεις των επισήμων, έτσι ώστε να τα συγκρίνουν με αυτά που απέστειλε στα κανάλια την Παρασκευή η Χρυσή Αυγή και να εντοπιστεί η τοποθεσία από την οποία τραβήχτηκε.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Ομογενείς: Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστική οργάνωση, δεν την θέλουμε στην Αστόρια

Από την κεντρική πλατεία της Αστόριας όπου και διαμένει μεγάλος αριθμός ομογενών ξεκίνησε η επίσημη αντίδραση των Ελληνοαμερικανών οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εμφάνιση της «νεοναζιστικής» όπως είπαν Χρυσής Αυγής στην πόλη τους.

Το συγκεκριμένο θέμα κάνει εδώ και μερικές ημέρες τον γύρο των ομογενειακών ιστοσελίδων με αφορμή μία φωτογραφία με ομογενείς οι οποίοι φορούν μπλούζες της Χρυσής Αυγής και γράφουν «Πυρήνας Νέας Υόρκης».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής Θανάσης Τσιτσάς στο κεντρικό δελτίο του ANT1, ο συνήγορος του πολίτη της Νέας Υόρκης, μαζί με Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, βουλευτές, μέλη της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων και εβραϊκές οργανώσεις, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα της Αθηνάς στην κεντρική πλατεία της Αστόριας και καταδίκασαν την εμφάνιση του ακροδεξιού κόμματος στην πόλη.

Μάλιστα όπως μεταδόθηκε τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους της περιοχής έχουν κατακλύσει φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που καλεί τους ομογενείς να την στηρίξουν.


Πηγή: | iefimerida.gr

Από την γαλλική τηλεόραση έμαθε ο Σαμαράς για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Από την τηλεόραση της Γαλλίας φαίνεται πως έμαθε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τα νέα για την εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στο Παρίσι όπου συμμετείχε σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας International Herald Tribune.

Όπως μετέδωσε στο MEGA στο κεντρικό του δελτίο, ο πρωθυπουργός έμαθε τα νέα για την εισβολή από την γαλλική τηλεόραση

Πηγή:  | iefimerida.gr

Κυρίτσης (ΔΗΜΑΡ): Αφού το ΙΚΑ δεν δίνει εξηγήσεις θα το κάνουμε εμείς"

"Χαστούκι" στη Διοίκηση του ΙΚΑ , που εθελοτυφλεί, ρίχνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης με απάντησή του για το σκάνδαλο με τον μεγαλοοφειλέτη που θα το...ξεχρεώσει το 2404!

Διαβάστε την απάντηση του βουλευτή , ενώ ακολουθεί η προκλητική ανακοίνωση του ΙΚΑ:

"Η απάντηση του Ι.Κ.Α. στο έγγραφο που προσκόμισα στη Βουλή δείχνει ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα.

Αντί η διοίκηση του Ι.Κ.Α. να κρύβεται πίσω από τετριμμένες απαντήσεις και φράσεις για δήθεν «εξωπραγματικό, ανεύθυνο και ανυπόστατο ισχυρισμό», θα έπρεπε να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς έγινε.

Αντί η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. να κατηγορεί έναν βουλευτή, που έκανε το καθήκον του ασκώντας Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, για ψεύδη, οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της και να δώσει τη σημασία που αρμόζει για όσα πρέπει να πει δημόσια. Η Διοίκηση του ΙΚΑ επέλεξε να μη το κάνει.

Αφού δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς".

ΤΟ  ΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

«Κατασκευασμένα ψεύδη» και «ανυπόστατους ισχυρισμούς», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αναφέρονται στη ρύθμιση οφειλών της ατομικής επιχείρησης "ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛ" προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με δυνατότητα ρύθμισης σε βάθος χρόνου 400 ετών.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος», τονίζει η Διοίκηση του Ιδρύματος, και επισημαίνει, ότι για το ίδιο θέμα υπήρξε «ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο».

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει:

«Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Σ' αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δισ. για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.

Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΤΕΕ: «Μπλόκο» 10 ημερών σε νομιμοποίηση αυθαιρέτων

«Παγώνουν» για τουλάχιστον δέκα ημέρες οι διαδικασίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων, αλλά και πολλοί διαγωνισμοί για έργα του Δημοσίου, καθώς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) προχωρά στην αναστολή των υπηρεσιών εξυπηρέτησης και της τράπεζας δεδομένων του, ενώ καλεί σε αποχή του εκπροσώπους του από επιτροπές και συμβούλια από τις 8 ως τις 18 Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ, οι μηχανικοί κατεβαίνουν σε «πολύμορφες κινητοποιήσεις», διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

- Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών πόρων του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) με ένταξη όλων των έργων παραχώρησης

- Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους

- Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ

- Την αναπλήρωση των 2 δισ. ευρώ που έχασε το ταμείο από το PSI και την τριμερή χρηματοδότηση, ύψους 600 εκατ. ευρώ από το δημόσιο

- Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση της φορολόγηση κατά 35% από το πρώτο ευρώ.

Οπως σημειώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο, από τους 97.697 ασφαλισμένους στον κλάδο υγείας του τομέα μηχανικών του ΕΤΑΑ, οι 25.117 δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης, 7.897 ασφαλισμένοι έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους και είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν να καλύψουν τις εισφορές του επόμενου εξαμήνου, αναφέρει το ΤΕΕ. Μάλιστα, όπως προσθέτει, οι νεοεισερχόμενοι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ μειώνονται, αφού στο πρώτο εννεάμηνο του 2012 είναι μόλις 1.595 αντί 3.478 το 2011 και 4.293 το 2010.

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που χτύπησε διαδηλωτή

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε την Παρασκευή ο αστυνομικός των ΜΑΤ ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι εργαζόμενο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο προαύλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο αστυνομικός εμφανίζεται σε φωτογραφίες να χτυπά τον διαδηλωτή με τη λαβή του γκλομπ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το απόγευμα με εντολή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο.

Καταδικάστηκε για πρώτη φορά κατηγορούμενος για τραυματισμό ζώου

Γεγονός είναι η πρώτη καταδίκη ηθικού αυτουργού για βασανισμό ζώου. 

Το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο...
5 χιλιάδων ευρώ άνδρα που είχε δώσει εντολή σε υπάλληλό του να δέσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σκύλο και να το σέρνει.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη στη λεωφόρο Σουλίου στο Μαραθώνα. Οι επιβάτες δύο άλλων αυτοκινήτων είδαν το αποτρόπαιο θέαμα και έκαναν φράγμα με τα αυτοκίνητά τους.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου υποστήριζε ότι έδωσε τη διαταγή επειδή το τετράποδο του έσκαβε το περιβόλι.

Το άτυχο ζώο φέρει ανοιχτές πληγές σε όλο το σώμα.

Τελευταίο αντίο στον Λ. Τζανή (Video)

Εκατοντάδες φίλοι από την πολιτική, τη δικηγορία και την κοινωνική του ζωή οδήγησαν το απόγευμα της Παρασκευής τον Λεωνίδα Τζανή στην τελευταία του κατοικία, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σύμφωνα με το E-volos.gr, μεταξύ των παρευρισκομένων και αρκετά στελέχη πέραν του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Τραγικές φιγούρες, τόσο η σύζυγος, όσο και τα δύο τους παιδιά, τα οποία αδυνατούν να πιστέψουν τα όσα έχουν συμβεί.
Enhanced by Zemanta

Ξεκίνησε η έκδοση κάρτας εισόδου στον πράσινο δακτύλιο μέσω Ίντερνετ

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, από σήμερα Παρασκευή, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr), η εφαρμογή δωρεάν έκδοσης του ειδικού σήματος για την είσοδο στον «Πράσινο Δακτύλιο» στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον εσωτερικό δακτύλιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η διαδικασία σχεδιάστηκε, ώστε:

α) Να επιτρέπει τη χρήση της εφαρμογής μόνο από πιστοποιημένους χρήστες, το οποίο διασφαλίζεται από την εισαγωγή του Αριθμού Κυκλοφορίας και του ΑΦΜ του κατόχου οχήματος.

β) Τα στοιχεία της άδειας αντλούνται από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ελέγχονται εάν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο χρήστης μέσα από μια απλή διαδικασία, ακολουθώντας τα βήματα για τα οποία του δίνονται οδηγίες, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να εκτυπώσει το σχετικό σήμα.

Το σήμα μπορούν να προμηθευτούν όσοι οδηγοί αυτοκινήτων εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

Στο έντυπο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος τα πεδία V7, V9, και P3 αναφέρουν τα εξής :

- V7: Αναφέρει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). H τιμή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι μικρότερη ή ίση του 140.

- V9: Αναγράφεται η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία το όχημα κατατάσσεται στους κανονισμούς Euro 4, 5, ή 6.

- P3: Αναφέρει τον τύπο καυσίμου του αυτοκινήτου.

Για την άδεια ελεύθερης εισόδου στον δακτύλιο, θα πρέπει να πληρείται μία από τις προϋποθέσεις, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ 16229/3-5-2012:

- Το όχημα, εκ κατασκευής πληροί τις διατάξεις των κανονισμών Euro 5, ή Euro 6 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιεί,.

- Το όχημα είναι υβριδικό (ηλεκτρικό ή συμβατικού καυσίμου), είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

- Το όχημα χρησιμοποιεί εκ κατασκευής για την κίνησή του αέριο καύσιμο (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

- Το όχημα είναι ηλεκτρικό.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί πριν την 1-1-2010, η έκδοση σήματος θα είναι εφικτή από την επόμενη Τετάρτη (10-10-2012).

Υπενθυμίζεται ότι:

- Ισχύει κανονικά χωρίς καμία αλλαγή η εκ περιτροπής είσοδος των ΙΧ οχημάτων στον μικρό δακτύλιο (με το σύστημα «μονών- ζυγών»).

- Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990. Για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους (από 1.1.12.-1.1.13) η προαναφερθείσα απαγόρευση εφαρμόζεται για τα ανωτέρω οχήματα πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1/1/1984. Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών, από την Λεωφόρο Κηφισού και δυτικότερα.

- Η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου 1990 προσαυξάνεται αυτόματα κατά ένα έτος, κάθε νέο ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε κάθε φορά να απαγορεύονται τα οχήματα που είναι παλαιότερα των 22 ετών.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στον «Πράσινο Δακτύλιο» θα ελέγχονται από τα όργανα της Τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων η παραβίαση των οποίων θα επιφέρει τις ποινές παράβασης.

Σε κάθε περίπτωση, η πιστοποίηση της παράβασης παραβίασης του «Πράσινου Δακτυλίου» θα γίνεται βάσει της άδειας κυκλοφορίας του «πράσινου οχήματος», το οποίο παραμένει το νόμιμο κριτήριο ελέγχου των οργάνων της Τροχαίας. Οι κυρώσεις για την παραβίαση του «Πράσινου Δακτυλίου», είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου Δακτυλίου.

Σπείρα αλλοδαπών πίσω από την δολοφονία ενός άνδρα στην Ιπποκράτους

Δύο αλλοδαποί αφγανικής καταγωγής έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας κατηγορούμενοι για την δολοφονία ενός άνδρα, στις 19ης Σεπτεμβρίου, επί της οδού Ιπποκράτους 199.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναζητούνται άλλοι δύο άνδρες. Οι δράστες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι οποία διακινούσε αλλοδαπούς οι οποίοι δεν είχαν χαρτιά στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στην Αττική.

Μάλιστα φαίνεται πως νοίκιαζε διαμερίσματα στο Κέντρο στα οποία κρατούσε παράνομους μετανάστες τους οποίους δεν απελευθέρωνε εάν δεν κατέβαλαν οι οικείοι των μεταναστών τα χρήματα που ζητούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Πηγή: | iefimerida.gr

Με απεργία υποδέχονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη Μέρκελ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία επίσκεψης της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

«Έτσι θα υποδεχθούμε τη Μέρκελ», δήλωσε ο κ. Ηλ. Ηλιόπουλος της ΑΔΕΔΥ στο Reuters.

Παράσταση διαμαρτυρίας από Ανεξάρτητους Έλληνες
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Τραμπουκισμοί Κασιδιάρη στη Βουλή


Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη. Αφορμή αποτέλεσε η φράση του βουλευτή της Χρυσή Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι κατά 25% Έλληνας.

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής στη δήλωση Κασιδιάρη, ο κ. Μανιάτης σημείωσε: «Είναι ανάξια σχολιασμού η εκτόξευση φασιστικών και λεκτικών σκουπιδιών. Ο οχετός ύβρεων και οι συμπεριφορές τύπου καρφίτσας και ταγμάτων ασφαλείας αποτελούν τη δράση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Και κατέληξε: «Η Δημοκρατία θα νικήσει».

Η απάντηση αυτή προκάλεσε τις έξαλλες αντιδράσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που σηκώθηκαν όρθιοι φωνάζοντας: «Κλέφτες, λωποδύτες. Επί 20 χρόνια κλέβετε την Ελλάδα. Θα λογοδοτήσετε».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βγήκαν σύσσωμοι από την αίθουσα για να πάνε στα γραφεία τους συνεχίζοντας να φωνάζουν: «Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Κλέφτες, απατεώνες, λωποδύτες», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, Χρήστος Παππάς, φώναζε: «Προκαλώ τον Μανιάτη να πάμε μαζί στην Αργολίδα. Αυτός θα τρώει πορτοκάλια και εγώ χειροκροτήματα. Είναι κλέφτης».

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε «επιτεθεί» και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος με αφορμή τη χθεσινή εισβολή εργαζομένων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ανέφερε ότι η χθεσινή εικόνα με τον κ. Κωσταράκο να μιλάει με ντουντούκα είναι ευτελισμός του στρατεύματος και πρόσθεσε ότι σε λίγο θα τον δούμε με μούσια και κοτσίδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι συχνά πυκνά ο ΑΓΕΕΘΑ γράφει μηνύματα στο twitter. «Τι να περιμένεις όμως από έναν αρχηγό που αντί να καταστρώνει σχέδια είναι όλη μέρα στο tablet και γράφει μηνύματα στο twitter».

Από τα πυρά του κ. Κασιδιάρη δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δένδιας τον οποίον αποκάλεσε ανεκδιήγητο υπουργό ΠΡΟΠΟ, προτείνοντας και το απίστευτο «οι εργαζόμενοι αντί για το υπουργείο Άμυνας θα έπρεπε να εισβάλλουν στη Βουλή», όμως όπως είπε «στη Βουλή δεν μπορούν να μπουν γιατί τη φυλάσσουν 100 διμοιρίες». tvxs.gr
Enhanced by Zemanta

"Χακί ματ" στην Αθήνα! Έρχεται η 71η ταξιαρχία για να εκπαιδεύσει στρατονόμους! - ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τις σκοπιές από τη Ζ' ΜΑΚ , έρχεται και το δεύτερο μέτρο για την ενίσχυση φρούρησης του ΥΕΘΑ. Δύο διμοιρίες "χακί ματ" της 71ης Αερομαεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κικλίς κατεβαίνουν στην Αθήνα. Όχι για να φρουρούν το ΥΕΘΑ,αλλά για να εκπαιδεύσουν στρατονόμους,αερονόμους και ναυτονόμους σε επιχειρήσεις "καταστολής διαδηλώσεων".

Το ερώτημα είναι αν από αυτή την εκπαίδευση θα περάσουν και στρατεύσιμοι στρατονόμοι, ή μόνο μόνιμοι.

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Τη Δευτέρα θα δικαστούν οι 12 συλληφθέντες για την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την Παρασκευή που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ζήτησαν και πήραν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από νωρίς το πρωί, τα δικαστήρια της Ευελπίδων θύμιζαν... φρούριο, αφού η αστυνομική κινητοποίηση και τα μέτρα ασφαλείας ήταν τουλάχιστον πρωτοφανή!

Περίπου στις 12:00, οι 12 συλληφθέντες, με χειροπέδες πισθάγκωνα, έφτασαν στο κτίριο 16 της Ευελπίδων για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Λίγες ώρες μετά, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο, αφού πρώτα τους απήγγειλε κατηγορίες, όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

 Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.
 
Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν συγγενείς και συνάδελφοι του 12 ναυτεργάτες που συνελήφθησαν κατά την εισβολή της Πέμπτης στο Πεντάγωνο.

 Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ναυτεργάτες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μέλη των σωματείων μετάλλου Αθήνας και Πειραιά που συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και από εκεί έκαναν πορεία στην Ευελπίδων, έμειναν έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο μόνο στους συγγενείς και σε τρία μέλη από κάθε σωματείο.

Enhanced by Zemanta

Σκότωσαν και κρέμασαν γάιδαρο στον Πύργο!

To γαϊδουράκι βρέθηκε πνιγμένο και κρεσμασμένο σε ελιά, μέσα σε κτήμα, στην περιοχή Βυτινέικα του Πύργου.

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews.com τo πρωί της Παρασκευής ο κύριος Δημήτρης Λιαρόπουλος, βρήκε το γαϊδούρι που είχε στο κτήμα του στα Βυτινέικα, πνιγμένο και κρεμασμένο σε μια ελιά.

Ο κύριος Λιαρόπουλος λέει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ανάλογου περιστατικού, αφού και στο παρελθόν του έχουν κλέψει αγροτικά και του έχουν σκοτώσει χήνες και πρόβατα.

Καταγγέλλει τους τσιγγάνους της περιοχής ως υπεύθυνους για το περιστατικό ενώ ξεσπά και εναντίνον της Αστυνομίας, που όπως λέει, δεν κάνει τίποτα...

Φοιτητές κατέβασαν τη σημαία του ελληνικού προξενείου στη Μπολόνια

Κατέβασαν την Ελληνική σημαία και πέταξαν αυγά και μπογιές στο Ελληνικό προξενείο της Μπολόνια στη βόρεια Ιταλία, διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας και «σε ένδειξη συμπαράστασης στον ελληνικό λαό και σε όσους μάχονται τον φασισμό» όπως είπαν.

Όπως αναφέρει η Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, στη διαδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 1.500 φοιτητές, οι οποίοι κατέβασαν την σημαία του ελληνικού προξενείου

Παράλληλα συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκαν και στο Μιλάνο, σε διαδήλωση των φοιτητικών οργανώσεων για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, με 15 προσωρινές κρατήσεις.

Πηγή: | iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν πάνω από 1.400 βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε 9 μήνες

Εκτός ενεργού δράσης βρέθηκαν φέτος, μέσα σε μόλις εννέα μήνες, πάνω από 1.400 βιοτεχνικές επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίες διεγράφησαν από τα μητρώα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ) στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Η πλειοψηφία αυτών (919 έναντι 835 πέρυσι) δήλωσε ως αιτία λουκέτου την ασύμφορη λειτουργία, ενώ 16 κήρυξαν πτώχευση. Μεγάλος χαμένος, για πολλοστή φορά οι ατομικές επιχειρήσεις, καθώς κατά το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους 1.125 εξ αυτών αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους.

Οι εκατοντάδες διαγραφές του εννεαμήνου του 2012 προστέθηκαν σε εκείνες, που είχαν καταγραφεί πέρυσι, μιας ιδιαίτερα κακή χρονιά για το επιχειρείν. Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011, 1.445 επιχειρήσεις διαγράφηκαν από το μητρώο του ΒΕΘ.

Αποκαρδιωτική εικόνα και στις εγγραφές


Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα αναφορικά και με τις εγγραφές, καθώς κατά το εξεταζόμενο διάστημα του 2012, 517 επιχειρήσεις έκαναν έναρξη, έναντι 595 το αντίστοιχο περσινό διάστημα (-13%).

«Η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αποτυπώνεται με τον πιο ηχηρό τρόπο στα στοιχεία αυτά», σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να αναλώνεται σε ανελέητες φοροεπιδρομές επί δικαίων και αδίκων. Και η λιτότητα πρέπει να έχει ένα όριο».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «αν δεν ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και δεν γίνει ουσιαστική και σοβαρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές, σχετικά με το ότι το εξοντωτικό πρόγραμμα, που έχει επιβληθεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί, η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει στο τέλμα», λέει και χαρακτηρίζει ως εγκληματικές τις οριζόντιες περικοπές μισθών και την επιβολή φορολογικού συντελεστή στο 35% από το πρώτο ευρώ, με μηδενικό αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

www.kathimerini.gr

Στο Ηράκλειο το μεγαλύτερο «κούρεμα χρέους» που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα υπέρ υπερχρεωμένου στρατιωτικού!

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε απόφαση για το μεγαλύτερο «κούρεμα χρέους» υπέρ υπερχρεωμένου δανειολήπτη, στρατιωτικού... που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Η υπόθεση αφορά σε 38-χρονο υπαξιωματικό, με τρία παιδιά και την σύζυγό του άνεργη, των οποίων τα χρέη έφταναν περίπου τις 400.000,00 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου εξέδωσε την 525/2012 απόφαση, η οποία παραλήφθηκε από την Γραμματεία της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης, για «κούρεμα χρέους» ύψους 385.000 ευρώ, ενώ το ποσό που του έμεινε να καταβάλει για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια ανέρχεται συνολικά σε 14.829,12 ευρώ, με μηνιαία καταβολή 308,94 ευρώ (48Χ309€=14.830€).
Στην Απόφαση αυτή 525/2012, η περικοπή των οφειλών ξεπερνάει σε ποσοστό το 96,5% του αρχικού χρέους του υπερχρεωμένου δανειολήπτη.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, από όσο γνωρίζουμε από τις Αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων, η παρούσα απόφαση είναι η ευνοϊκότερη όλων υπέρ δανειολήπτη, από την αρχή της εφαρμογής του Ν.3869/2010.

Ο εν λόγω δανειολήπτης κατέφυγε στον Ν.3869/2010 των υπερχρεωμένων πολιτών, λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης και εξυπηρέτησης των δανειακών του υποχρεώσεων από τις αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές που υπέστη τα τρία (3) τελευταία χρόνια.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το μηνιαίο εισόδημα του 38χρονου υπαξιωματικού που ανέρχεται στα 1409 € (ετήσιο εισόδημα 19.000 €) ενώ έκρινε ότι για να καλύψει τις οικογενειακές του ανάγκες και το κόστος διαβίωσης απαιτούνται 1.100 € μηνιαίως και έτσι έχει περιέλθει χωρίς δόλο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του.

Ο συμπολίτης μας δεν διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία ούτε άλλη πηγή οικονομικών πόρων εκτός από ένα παλαιό αυτοκίνητο έτους κυκλοφορίας 1994.

Το υπόλοιπο του μισθού του, των 309 € αποφάσισε το δικαστήριο Ηρακλείου να καταβάλει μηνιαίως στις 4 δανειοδότριες Τράπεζες, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου – Κρήτης συγχαίρει το δικαστικό σώμα για την δίκαιη ετυμηγορία του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, καθώς και την δικηγόρο που χειρίστηκε άψογα σύμφωνα με τα καθήκοντά της την παρούσα υπόθεση.

Εύχεται δε, στον απαλλαγμένο από τον «βραχνά του χρέους» συμπολίτη μας, να χαρεί την ευεργετική απόφαση που του εξεδόθη με υγεία και οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...