Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κρήτη:H καρδούλα της μικρής Μαρίας που ''έφυγε'' χτυπά στην Ιταλία!

Το αγγελούδι που κατέληξε μετά από μεγάλη μάχη, έγινε η μικρότερη δότρια οργάνων στην Ελλάδα και έκανε ένα τεράστιο δώρο ζωής σε ένα άλλο κοριτσάκι, μόλις 17 μηνών.Στην Ιταλία χτυπά η καρδιά της Μαρίας Ανδρεαδάκη, της μικρότερης δότριας στην Ελλάδα, με τους γονείς της να δακρύζουν όταν έμαθαν πως η μεταμόσχευση πέτυχε και η καρδούλα που άκουγαν από τον πρώτο υπέροχο χτυπά ξανά μέσα στο στήθος ενός 17 μηνών κοριτσιού στην Ιταλία.

Το μικρό αγγελούδι, που κατέληξε στις 24 Σεπτεμβρίου μετά από μεγάλη μάχη ενάντια στον θάνατο, έκανε δώρο ζωής σε ένα άλλο κοριτσάκι, μόλις 17 μηνών στην Ιταλία. Οι γονείς της, ο 33χρονος Κώστας Ανδρεάκης και η 29χρονη σύζυγος του, Νατάσα Ρέντα, αποφάσισαν να πουν το "ναι" στη δωρεά οργάνων της νεκρής κορούλας τους.

Ήταν, σύμφωνα με "Τα Νέα", το πρώτο τους παιδί, και το περίμεναν πώς και πώς. Η Μαρία γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου και το πρόβλημα της υγείας της εμφανίστηκε μετά από πέντε μήνες. "Όλα έως και το πρώτο πεντάμηνο πήγαιναν μια χαρά, το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Μόνο βάρος δεν έβαζε, έφτασε ως και τα 7 κιλά, αλλά παραπάνω δεν έπαιρνε.

Τότε ο γιατρός μας έστειλε για μια σειρά εξετάσεων, που δεν έδειξαν τίποτα. Στα τέλη Αυγούστου, στον έβδομο μήνα, το μωρό μας ταλαιπωρήθηκε από ίωση και γαστρεντερίτιδα. Το πήγαμε στο Παίδων Πεντέλης, όπου, συμπτωματικά η παιδίατρος παρατήρησε ότι το παιδί δεν μπορούσε να κάτσει μόνο του στον καναπέ, για αυτό και μας παρέπεμψε σε νευρολόγο", λέει η μητέρα της μικρής, που εξηγεί ότι στο διάστημα που ακολούθησε η μικρή Μαρία συνήλθε από την ίωση και έδειχνε φυσιολογική.

Πέντε ημέρες μετά την πήγαν για εξετάσεις και ο υπέρηχος έδειξε μια σκιά αρκετά μεγάλη, 5-7 εκατοστών, δίπλα από τον εγκέφαλο του. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων "Αγία Σοφία", όπου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής είδε τις εξετάσεις. Ήταν πλέον ξεκάθαρο. Η μικρή Μαρία είχε έναν μεγάλο σφαιρικό όγκο. Υποβλήθηκε σε επέμβαση, όμως παρόλο που αφαιρέθηκε ο όγκος είχε, όπως είπαν οι γιατροί, "τρομακτική αιμορραγία".

"Την έβλεπα στην ΜΕΘ και πίστευα ότι θα τα καταφέρει να ζήσει. Εκεί μέσα θέλεις να ελπίζεις ως την τελευταία ώρα. Στις 24 Σεπτεμβρίου ωστόσο διαψεύστηκα, όταν οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι το παιδί μου δεν αντιδρά καθόλου στα τεστ, στα οποία το υπέβαλλαν και ο εγκέφαλος του δεν έδινε πλέον καμία εντολή", λέει η μητέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...