Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Υπόθεση 600 δισ.: Ο Σώρρας με το ένα... τρισ. δολάρια και η καταδίκη του Λαμπράκη για απάτη

Τσαρλατάνοι ή Σωτήρες του Έθνους;  Το ερώτημα αυτό φαίνεται να «κυνηγά» την άγνωστη στην Αμερική οργάνωση END (End of National Debt) η οποία υποτίθεται ότι έχει συγκεντρώσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια και τα οποία προτίθεται να δώσει, κάτω από προϋποθέσεις στο ελληνικό κράτος για να αποπληρώσει το χρέος του και να ζήσουμε μετά όλοι εμείς καλύτερα.

Όταν πριν απο λίγο καιρό άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή η απίστευτη είδηση, ότι κάποιοι Έλληνες της Αμερικής είχαν συγκεντρώσει το ποσό αυτό, κάποιοι τσίμπησαν κάποιοι χαμογέλασαν ειρωνικά και ορισμένα ΜΜΕ κυρίως της επαρχίας πίστεψαν ότι βρήκαν την ευκαιρία για να πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Κάτω ωστόσο από την «πίεση» που δημιουργούσαν τα αλλεπάλληλα αυτά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ανάγκασαν την κυβέρνηση να το ψάξει. Έτσι ο βουλευτής και πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ως πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό επικοινώνησε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Έλληνες κ.κ. Μανώλης Λαμπράκης και Αρτέμης Σώρρας οι οποίοι υποτίθεται είχαν συγκεντρώσει αυτό το θηριώδες ποσό που αντιστοιχούσε σε δύο φορές το ελληνικό χρέος και τρεις φορές το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επικοινώνησε και με επιφανείς ομογενείς από την Νέα Υόρκη. Όλοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END (σ.σ. που μεταφράζεται στα ελληνικά ως τέλος του ελληνικού χρέους) ενώ δεν είχαν την καλύτερη άποψη για τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη που έχει εργαστεί στην Νέα Υόρκη και φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια να δήλωνε εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα. Μάλιστα, για τον κ. Λαμπράκη υπάρχει μια καταδίκη το 1995 από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για φορολογική απάτη, κάτι που ομολόγησε αργότερα δημοσίως ο γιατρός με τα 600 δισ.  Για τον κ. Σώρρα δεν βρέθηκε καμία αξιόπιστη πληροφορία ενώ πολλοί υποψιάζονται ότι πρόκειται για ψευδώνυμο ώστε να θυμίζει τον αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να βρει και την τράπεζα στην οποία υποτίθεται πως είχαν κατατεθεί τα 600 δισ. δολάρια αλλά η τράπεζα δεν βρέθηκε ποτέ.

Η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται όταν οι 'Ελληνες της ομογένειας δήλωναν άγνοια για αυτήν την μυστηριώδη οργάνωση End Of National Debt αφού κανείς δεν τους είχε ενοχλήσει για να τους ζητήσει να συνεισφέρουν στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Τότε ο κ. Λαμπράκης αλλάζοντας τακτική άρχισε να μιλάει για μια υποτιθέμενη δωρεά που έκανε ο Αρτέμης Σώρρας, ένας εντελώς άγνωστος επιχειρηματίας στην Αμερική, που το όνομά του δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις λίστες των πλουσιότερων ελληνοαμερικάνων. Το «περιβάλλον» του κ. Σώρρα άρχισε να διαδίδει για να αποδείξει υποτίθεται την οικονομική επιφάνεια του εν λόγω ευεργέτη λέγοντας ότι έχει συνάψει με το αμερικανικό κράτος συμφωνίες ύψους ενός.... τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ένα ποσό διαστημικό που αγγίζει το γερμανικό χρέος. Για να αποκτήσει κανείς μια αίσθηση των μεγεθών πως ο Μπιλ Γκέιτς που θεωρείται ο πλουσιότερος Αμερικανός έχει περιουσία που μετά βίας φτάνει στα 65 δισ. δολάρια.

Το σήριαλ των «εξωγήινων» ελληνοαμερικανών που θα σώσουν την χώρα από το χρέος για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, οδεύει προς το τέλος του αφού ο γιατρός με τα χρυσά χέρια Μανώλης Λαμπράκης και ο δικηγόρος του δήλωσαν το πρωί ότι σήμερα το απόγευμα στις πέντε η ώρα θα εμφανιστούν τα 600 δισ. δολάρια σε τράπεζα του Καναδά επ' ονόματι του ελληνικού κράτους. Μην αποκλείετε το βράδυ να έχουμε σωθεί...

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...