Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ - Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους και επιχειρεί να αποδράσει

Ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο σωφρονιστικούς υπάλλήλους, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο Ριζάι, μαζί με ακόμα δύο κρατούμενους, επιχείρησαν αρχικά να αποδράσουν. 

Ο Ριζάι, όπως και οι συνεργοί του, είναι οπλισμένος με αυτοσχέδια μαχαίρια. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για χειροβομβίδα και εκρηκτικές ύλες δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. 

Ήδη έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι. Στο σημείο μεταβαίνουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 


Ποιος είναι ο Αλκέτ Ριζάι

O Αλκέτ Ριζάι (Αlket Rizaj) γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974 και για πρώτη φορά το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα το 2003.

Ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη, καθώς θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με την αλλοδαπή φίλη του, την Οξάνα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο ειδύλλιο, αφού εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με μια αλλοδαπή, ρωσικής καταγωγής, ονόματι Ρωξάνα.

Ο Ριζάι συνελήφθη έναν μήνα μετά με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 26 Αυγούστου 2006 σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου. Τελικά στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους συλλαμβάνεται στη Βοιωτία. 
Η δεύτερη απόδραση του Ριζάι πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2009, ενώ στις 17 Νοεμβρίου πέφτει εκ νέου στα χέρια της Αστυνομίας στο Γραμματικό μαζί με τη σύντροφό του.

Οργή λαού έξω από το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου!


Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, περίπου 150 πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.

Σύμφωνα με το sigmalive, οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου, όπως «ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση - ξεσηκωμός η λύση».

Οι αγανακτισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που περνούσε την πύλη του προεδρικού μεγάρου. Φωνάζωντας, χτυπούσαν με τα χέρια τους πάνω στο όχημα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι παρενέβησαν, επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο προεδρικό μέγαρο. Έπειτα από αυτό το περιστατικό, οι πολιτικοί αρχηγοί εισήλθαν στο προεδρικό από άλλη είσοδο.

Οι πολίτες ανέποπταν διερχόμενα οχήματα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να αποκοπεί η κυκλοφορία οχημάτων.

Οι διαμαρτυρόμενοι διαλύθηκαν από το προεδρικό γύρω στις 10 το βράδυ και έδωσαν ραντεβού αύριο στις 9 το πρωί έξω από τη Βουλή, για εκδήλωση διαμαρτυρίας, την ώρα που θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Προηγουμένως, είχαν εκδώσει ομόφωνα ψήφισμα, το οποίο αντιπροσωπεία εισήλθε στο προεδρικό και επέδωσε.

«Καταδικάζουμε την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του κυπριακού λαού. Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγεί την οικονομία της χώρας και τελικά της Ευρώπης στη χρεοκοπία και το λαό στη φτωχοποίηση και τη μιζέρια», αναφέρεται στο ψήφισμα.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση όπως ανακαλέσει άμεσα την καταστροφική αυτή συμφωνία», προστίθεται.

«Μας έπιασαν στον ύπνο» λένε οι Κύπριοι που νιώθουν εξαπατημένοι


Εμβρόντητοι έμειναν σήμερα οι Κύπριοι μαθαίνοντας την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων. Αυτό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στα καταστήματα, στις καφετέριες και σε άλλους χώρους. «Μας έπιασαν στον ύπνο», έλεγαν πολλοί, αν και το «κούρεμα ορισμένοι το θεωρούσαν ως αναπόφευκτο.

Οι πολίτες νοιώθουν εξαπατημένοι και δυσφορούν, γιατί άλλες διαβεβαιώσεις είχε δώσει προεκλογικά, αλλά και στην ομιλία του στην Βουλή, στις 28 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης απέκλειαν κατηγορηματικά το «κούρεμα». Την ίδια στάση τήρησε και ο σύμβουλος του προέδρου Αναστασιάδη, νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ο οικονομολόγος Στέλιος Πλατύς χαρακτήρισε την απόφαση ως «μια παταγώδη διαπραγματευτική αποτυχία. Οφείλει  είπε, ο υπουργός Οικονομικών να υποβάλει την παραίτηση του άμεσα ως «ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς τον κόσμο του οποίου δημεύονται σήμερα τα χρήματά του εξ αιτίας των κακών του χειρισμών». Ο κ. Πλατύς , μιλώντας σε ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν την όποια σχετική πρόταση και να εξετάσουν όλα τα εναλλακτικά σενάρια. «Κούρεμα κάναμε και μόνοι μας και χωρίς τη "βοήθεια" των "φίλων" μας των ευρωπαίων», πρόσθεσε .

Σύμφωνα με άλλες απόψεις η απόφαση του «κουρέματος» των κυπριακών καταθέσεων αποτελεί παταγώδη αποτυχία και θα επιφέρει κοινωνικοοικονομικό όλεθρο στην Κύπρο.

Εξάλλου, οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με τις τράπεζες και τους τραπεζίτες. «Ο κόσμος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να απαιτεί να πάνε φυλακή οι τραπεζίτες, που μας έφεραν ως εδώ», υποστήριζαν πολίτες με τους οποίους συνομίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τράπεζες, αφού πτώχευσαν τους πρώτα τους Κυπρίους με τα δάνεια, που τους έδωσαν για να αγοράσουν ακίνητα, τώρα τιμωρούν και τους υπόλοιπους, που δεν έχουν αγοράσει ακίνητα και είχαν τα χρήματα τους κατατεθειμένα σε αυτές», σημείωσε ένας κύριος στην αγορά της Λευκωσίας.

Όλοι φταίνε, παρατήρησε κάποια νεαρή κοπέλα , που υποστήριξε «είναι ένα ολόκληρο κατεστημένο που κυβερνά διαχρονικά την Κύπρο, πολιτικοί, τραπεζίτες, ποικιλώνυμες ελίτ, τα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα». Τώρα τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο απλός άνθρωπος, είπε και πρόσθεσε: « Οι διαπλεκόμενοι έχουν μεταφέρει από καιρό τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια».

Τέλος, σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας, που ανατέθηκε από την Κεντρική Τράπεζα στον οίκο Alvarez & Marsa, για να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχουν δόλος και υπαίτιοι στην αγορά ελληνικών ομολόγων από κυπριακές τράπεζες στη δευτερογενή αγορά.

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΚΕΛ: Δημοψήφισμα και έξοδος από το ευρώ!

Δεν αποκλείεται το ΑΚΕΛ να θέσει και θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της πολιτικής συμφωνίας για οικονομική στήριξη της Κύπρου, που ελήφθη στο Eurogroup.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού. Σημείωσε πως στη συνεδρίαση θα μελετηθούν διάφορα ενδεχόμενα, ακόμα και πιθανή έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, αρνούμενος, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Νωρίτερα, θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ενώ σήμερα συνεδρίασε η γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής και ανέλυσε τα δεδομένα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κυπριανού, το ΑΚΕΛ εκφράζει δυσφορία για «τον εκδικητικό και νεοαποικιακό τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε η Τρόικα το θέμα της Κύπρου», ενώ επίκρινε τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και την κυβέρνηση ότι «επέλεξαν μοναχική πορεία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον κυπριακό λαό και τον τόπο», ενώ, όπως σημείωσε, από μια πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα είναι καταθλιπτικά και «η κυβέρνηση υποχώρησε ατάκτως από τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της».

«Απαράδεκτους» χαρακτηρίζει, εξάλλου, και το συμπολιτευόμενο ΔΗΚΟ «τους εκβιασμούς, που ασκήθηκαν σε βάρος της Κύπρου, από διάφορους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα τονίζει την ανάγκη να αποφευχθεί κλίμα πανικού και να υπάρξει ψύχραιμη και αποφασιστική διαχείριση της κατάστασης και προσθέτει ότι, πριν διαμορφωθούν πολιτικές τοποθετήσεις επί του περιεχομένου της συμφωνίας, πρέπει να προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση.

Το Κίνημα Οικολόγων θα εξετάσει την κατάσταση της οικονομίας στην πολιτική επιτροπή, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Περδίκης και τόνισε πως χρειάζεται πλήρης ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα και ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο των δεσμεύσεων της κυπριακής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων.

"Δεν πληρώνουν ούτε τα δάνειά τους, τα Golden boys της Εθνικής"


"Δεν υπάρχει προηγούμενο, σε τόσο σύντομο διάστημα να έχουν γίνει τόσες προαγωγές και αναβαθμίσεις όσες επί διοίκησης Τουρκολιά. Οι διοικούντες και προνομιούχοι του ρετιρέ της ΕΘΝΙΚΗΣ δεν πληρώνουν τα δάνειά τους ... και παίρνουν μισθούς 15.000 ευρώ το μήνα".

Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και επισημαίνει:

"Άλλοι πήραν αποζημιώσεις από 600.000 για να προστεθούν στις στρατιές των αργομισθιών υψηλόμισθων συμβούλων.

Δεν έφταναν τα «golden boys & girls» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ), του Συμβουλίου της Νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει και η ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα με προκλητικές αποδοχές, τις παροχές, χρυσές κάρτες, bonus και χρυσές αποζημιώσεις εξόδου ίδιες με εκείνες του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλου.

Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα και τέτοιες πρακτικές ρίχνουν «λάδι στην φωτιά», και φέρνουν πιο κοντά τη μέρα της ανατροπής".

Το ΣΔΟΕ εντόπισε «άστεγο» με καταθέσεις 200.000 ευρώ!


Τo σαφάρι του ΣΔΟΕ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής έφερε στο φως μια ακόμα περίπτωση πολίτη που μεταμορφώθηκε σε...άστεγο για να γλιτώσει από την εφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», κινήθηκε διαδικασία για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φορολογούμενου, που δεν είχε δηλωθεί ποτέ στην εφορία και επομένως δεν είχε φορολογηθεί. Κατά την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών προέκυψε ότι από το 2008 ο πολίτης που βρέθηκε στο μικροσκόπιο διέθετε τραπεζικές καταθέσεις που άγγιζαν το ποσό των 200.000 ευρώ.

Οπως διαπιστώθηκε, όμως, δεν είχε πατήσει το πόδι του στην εφορία, όχι μόνο για να πληρώσει τους φόρους, αλλά ούτε καν για να υποβάλει φορολογικές δηλώσεις την επίμαχη περίοδο. Οταν τον κάλεσαν οι ελεγκτές, διαπιστώθηκε ότι δήλωνε διεύθυνση κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή δεν αντιστοιχούσε σε διεύθυνση κατοικίας, αλλά σε ξενώνα αστέγων του δήμου Αθηναίων.


Στο νοσοκομείο ο Θεοδωράκης με λοίμωξη του αναπνευστικού


Στο Ιατρικό Αθηνών εισήχθη σήμερα το πρωί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης μας νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ έχει ανεβάσει και πυρετό.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υγεία του Μίκη δεν έχουν γίνει και αναμένονται μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Λιλλήκας: Ο Αναστασιάδης πρόδωσε την Κύπρο. Μόνη λύση το δημοψήφισμα!


Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Κύπρου, ο Γιώργος Λιλλήκας έμοιαζε ως ο μεγάλος “νικητής”, παρόλο που δεν κατάφερε, έστω και οριακά, να περάσει καν στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης. Είχε πετύχει ωστόσο να διασπάσει τις παραδοσιακές γραμμές των κομμάτων, και με δεδομένο την εκλογή του κεντροδεξιού Νίκου Αναστασιάδη και όχι του Αριστερού Σταύρου Μαλά, να προσδοκά βάσιμα ότι το μέλλον… τον περιμένει.

Έτσι, με αφορμή τη συμφωνία-θρίλερ που επετεύχθη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Eurogroup για την Κύπρο, και έχει προκαλέσει πανικό στη Μεγαλόνησο, με σκηνές-σοκ να διαδραματίζονται στα ΑΤΜ, όπου οι πολίτες δεν μπορούν να σηκώσουν τα λεφτά τους, ο Γιώργος Λιλλήκας ζήτησε με δηλώσεις τους τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της κυβέρνησής του να προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία, η οποία δεσμεύει την Κύπρο και το μέλλον των πολιτών της.

“Πρόκειται για βατερλό. Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με την τρόικα οδηγεί στην καταστροφή. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του αποδείχτηκαν τελικά ανίκανοι να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόδωσε μέσα σε 15 μέρες την εντολη που πήρε από τους πολίτες.

Καλώ τους πολίτες σε μαζικές κινητοποιήσεις. Το δημοψήφισμα είναι η μόνη λύση”, δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου στην κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου, την περίοδο του μεγάλου “όχι” στο Σχέδιο Ανάν.

ΚΥΠΡΟΣ: Με εκσκαφέα πήγαν να μπουν σε τράπεζα …


Η απόφαση του Eurogroup για τις καταθέσεις στις τράπεζες της Κύπρου έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες, που δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Όπως αναφέρει το Sigmalive Αγανακτισμένος πολίτης, ο οποίος έχει τις καταθέσεις του στη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κυπερούντας, απέκοψε το πρωί την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό.

Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί ότι ξεγελάστηκε από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλισμένες και πως αποφάσισε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, σταθμεύοντας τον εκσκαφέα έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ Κυπερούντας.

Δύο ακόμα προφυλακίσεις για την υπόθεση της Proton Bank


Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της Proton Bank προς εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Alapis Βασίλης Καραμούζης.

Οι δύο κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ήταν εκ των πέντε που συνελήφθησαν την Τρίτη, ύστερα από εντάλματα που εξέδωσε σε βάρος τους η ανακρίτρια κρίνοντας ότι είναι ύποπτοι φυγής.

Ο Αντώνης Ρογκόπολουλος, που κατείχε μετοχές του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ως εκπρόσωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, φέρεται να αρνήθηκε τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται και να υποστήριξε ότι αγόρασε με δικά του χρήματα το ήμισυ του σταδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν εκπροσωπούσε τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση του επιχειρηματία και φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 17/12/2010, στο οποίο εμφανίζεται να μεταβιβάζεται από δυο offshore εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη, στην εταιρεία ΝΙΜΑΝΤΕΡΟΥΣ συμφερόντων Ρογκόπουλου, το μισό γήπεδο έναντι τιμήματος 200.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που κρίθηκε προφυλακιστέος, ο Βασίλης Καραμούζης, φέρεται να υπερασπίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας την αθωότητα της συζύγου του, Ιωάννας Τόρη, η οποία επίσης απολογήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερη με όρους.

Η Ι. Τόρη φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκ. ευρώ από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε γι αυτό το λόγο. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι στην κατηγορουμένη πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία του και ο τέταρτος από τους προσφάτως συλληφθέντες κατηγορούμενους στην υπόθεση της Proton Bank, Ηλίας Μακρής. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία επίσης έλαβε δάνειο από την τράπεζα.

Enhanced by Zemanta

Στουρνάρας: Η απόφαση για Κύπρο δεν αφορά υποκαταστήματα στην Ελλάδα


Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισε με δήλωσή του ότι οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα  εξαιρούνται από την απόφαση του Eurogroup.

«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας

Σοκ για χιλιάδες Ελληνες που είχαν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Κύπρο


Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο σε χιλιάδες Ελληνες οι οποίοι υπό το φόβο της χρεοκοπίας της Ελλάδας είχαν μεταφέρει τα χρήματά τους σε τράπεζες της μεγαλονήσου.

Η απόφαση του Eurogroup για εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ, σημαίνει ότι όσοι έστειλαν τα χρήματά τους στην Κύπρο θα φορολογηθούν.

Ο φόρος στις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις σε τράπεζες της Κύπρου. Δεν θα φορολογηθούν, για παράδειγμα, οι καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Πανικός στη Κύπρο για τις καταθέσεις - "Στέρεψαν" τα ΑΤΜ


Αναστάτωση επικρατεί στην Κύπρο έπειτα από την απόφαση του Eurogroup να επιβληθεί έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης (κούρεμα) των τραπεζικών καταθέσεων. 

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τραπεζικά καταστήματα, ενώ πλέον δεν πραγματοποιούνται αναλήψεις από τα περισσότερα ΑΤΜ των τραπεζών, τα οποία έχουν “στερέψει” από ρευστό, καθώς χιλιάδες Κύπριοι έσπευσαν να κάνουν μαζικές αναλήψεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις έχουν πλέον “παγώσει”.

Ακόμα και οι συνεργατικές τράπεζες που ήταν ανοιχτές το Σάββατο έχουν πλέον κλείσει και εκφράζονται φόβοι για μαζική απόσυρση καταθέσεων από Ρώσους και Άγγλους πολίτες. Την ίδια στιγμή, καταβάλλεται προσπάθεια να εξαιρεθούν τα ταμεία πρόνοιας από την έκτακτη εισφορά.  

Οι πρώτες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Ο γενικός γραμματέας του AΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στην οικονομία, διότι αντί να επιλέξει τον δρόμο της συλλογικότητας, επέλεξε μοναχικό δρόμο».

Μιλώντας στο ΡΙΚ για την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κυπριανού είπε πως στο κόμμα του δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα και πως ό,τι ξέρουν, το έμαθαν από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της κυπριακής Βουλής Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε “καταστροφική” την απόφαση του eurogroup επιρρίπτοντας τις μεγαλύτερες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που καθυστέρησε να προωθήσει τις διαδικασίες για τη συμφωνία.

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο 

Με την επιστροφή του Νίκου Αναστασιάδη στην Κύπρο αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή τα νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.

Μετά την εξαντλητική συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής θα μεταβεί στη Μόσχα την Καθαρά Δευτέρα με σκοπό να βρεθεί λύση στο δεύτερο και δυσκολότερο μέρος της συμφωνίας, αυτό της συμμετοχής της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Εκτός λειτουργίας σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό «Αγιος Αντώνιος»


Εκτός λειτουργίας θα μείνει σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό «Άγιος Αντώνιος», λόγω τεχνικών εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του σταθμού οι συρμοί θα τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Σεπόλια», ενώ η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τη γραμμή τρόλεϊ 12 «Ζάππειο – Περιστέρι (Αγ. Ιερόθεος)» και τη λεωφορειακή γραμμή Α13 «Ομόνοια – Κηπούπολη» για τη σύνδεση του σταθμού «Αγ. Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο», μέσω των στάσεων «Μεταξουργείο» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «Πλ. Μεταξουργείου» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α 13).

Παράλληλα, λόγω εργασιών στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. θα διακοπεί η κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα «Ειρήνη – Κηφισιά» σήμερα και αύριο από τις 22:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα γίνεται από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Νικολουτσόπουλος: Ευθύνες στον Θέμο Αναστασιάδη για τον Ζαχόπουλο

Ευθύνες στον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη για την υποκλοπή της βιντεοσκοπημένης συνεύρεσης της Εύης Τσέκου με τον Χρήστο Ζαχόπουλο απέδωσε ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο, για απλή συνέργεια σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η δική του εμπλοκή στην υπόθεση που οδήγησε σε απόπειρα αυτοκτονίας τον Χρήστο Ζαχόπουλο, τον Δεκέμβριο του 2007, ήταν αποκλειστικά επαγγελματική καθώς ενδιαφερόταν για την καταγγελία του «στημένου» διαγωνισμού και τα οικονομικά σκάνδαλα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Απολογούμενος ο εργατολόγος κατηγόρησε τον συγκατηγορούμενο του Θέμο Αναστασιάδη ότι υπέκλεψε το οπτικοακουστικό υλικό που είχε καταγράψει η Εύη Τσέκου και ότι είναι αυτός που το παρέδωσε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε στους Εφέτες ο κατηγορούμενος ακόμη και μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, ο Θέμος Αναστασιάδης αρνήθηκε πως είχε υποκλέψει το υλικό :«Όταν τον ρώτησα στο τηλέφωνο: «μπας και συνέβη τίποτα;», ο Θέμος Αναστασιάδης μου απάντησε ενοχλημένος: «Τι εννοείς, Χρήστο;» Και όταν εγώ ρώτησα μήπως κατέγραψαν τίποτα, ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε. «Εμείς είμαστε παλιοί φίλοι. Θέλεις να σου κλείσω το τηλέφωνο, μου απάντησε ο Θέμος Αναστασιάδης και εγώ έμεινα με την εντύπωση που μου άφησε ο φίλος μου».

Ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος υποστήριξε ότι όσα συνέβησαν, την καταγραφή δηλαδή του περίφημου «ροζ υλικού» , κατά την επίσκεψή του με την Τσέκου στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα τα ανακάλυψε όλα εκ των υστέρων: «Μέσα στη φυλακή κατέληξα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι ο φίλος μου εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που είχα για αυτόν… Δεν μπορούσα να το συλλάβω…» , είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει ότι στην επίμαχη επίσκεψη υπήρχε κλίμα εμπιστοσύνης και καλή ατμόσφαιρα.

Αυτό που τον «υποψίασε» πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όπως είπε ο εργατολόγος ήταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ. Ζαχόπουλου, όταν του τηλεφώνησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος , τότε συνεκδότης της εφημερίδας προσπαθώντας να μάθει τι είχε συμβεί.

Ο κατηγορούμενος εργατολόγος υποστήριξε ότι την ύπαρξη του επίμαχου υλικού την έμαθε όταν η Τσέκου έβγαλε από την τσάντα της το DVD , στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και συμπλήρωσε πως αν είχε δει το περιεχόμενο «θα την προστάτευα» .

Η δίκη διακόπηκε για τις 5 Απριλίου οπότε και θα συνεχίσει την απολογία του ο Χρ. Νικολουτσόπουλος ενώ αν δεν απολογηθούν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι Θέμος Αναστασιάδης και Γιάννης Μακρυγιάννης ενδέχεται να αγορεύσει ο Εισαγγελέας της Έδρας.

aggelioforos.gr

Ο Μίκυ Μάους με… φουστανέλα!


Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα φιλοξενεί η Ντίσνεϊλαντ της Καλιφόρνια από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε χθες στην ιστοσελίδα του το ίδιο το θεματικό πάρκο, το τριήμερο 25-27 Μαΐου, οι χώροι του θα διαμορφωθούν ανάλογα για να υποδεχτούν μουσική, χορό, τέχνες, φαγητό, ιστορία, αθλήματα όλα με ελληνική προέλευση, ενώ ο Μίκυ Μάους θα ντυθεί με την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα!

Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα οι επισκέπτες του πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε δοκιμασίες με τον… Ηρακλή, αλλά και να χορέψουν ελληνικούς χορούς.

Η γιορτή φέρει τον χαρακτηριστικό ελληνικό τίτλο «ΟPA!».

"Μάρτης - Γδάρτης": Αγριεύει ο καιρός από ΣΗΜΕΡΑ - Τι θα γίνει τη Καθαρά Δευτέρα


Μέχρι πότε θα διαρκέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας. Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονες καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα. Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και την αργία της Καθαράς Δευτέρας ο καιρός, ο μεγαλύτερος μασκαράς όλων των εποχών θα τρελαθεί στις μεταμφιέσεις. Πιο αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ιδιαίτερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκεί θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα από 300 με 400 μέτρα και πάνω. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ενώ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βράδυ και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο, ανατολικοί - βορειονατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί - βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και νότια πελάγη καθώς και στη θάλασσα των Κυθήρων θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 14 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 0 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 9 εως 16 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό με λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ εώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 13 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρχικά περιμένουμε νεφώσεις όμως από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε λιακάδα αλλά το απόγευμα θα ξανασυνεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, δηλαδή θα φυσά βαρδάρης 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1εναν εως 11 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά βελτιωμένος θα ειναι ο καιρος κυρίως στις ηπειρωτικές και νοτιότερες περιοχές αλλά στο Αιγαίο και κυρίως τις περιοχές των Σποράδων, του βόρειου Αιγαίου και των βόρειων Κυκλάδων περιμενουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές, τη νύχτα όμως στα δυτικα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται πάλι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ αλλά σιγά - σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν από τα νοτιοδυτικά σε νότιους - νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ, αργότερα θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και μάλιστα τις πρωϊνές ωρες θα έχουμε παγετό στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή θερμοκρασίες 3 με 4 βαθμούς κάτω από το 0. Πιο αναλυτικά, στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 εως 14 βαθμούς, στα νοτικα και δυτικά ηπειρωτικά από -2 εως 16 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 εως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αιθριος θα είναι ο ουρανός ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι και στη συνέχεια νοτιάδες 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 10 βαθμούς.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις σε ολοκληρη τη χώρα οι οποίες απο το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να πυκνώνουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο νότιοανατολικο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στη στεριά όμως οι άνεμοι δε θα είναι ισχυροί, έτσι το πέταγμα του αετού δε θα γινει με μεγάλη ευκολία. Η θερμορκασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς, στα νοτια και δυτικά ηπειρωτικά από 2 εως 16 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 8 εως 18 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις που σιγά - σιγά θα πυκνώνουν και το βράδυ θα βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 15 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις, το μεσημέρι όμως θα υπάρχουν και διαστήματα με ήλιο. Ωστόσο το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς.

Άκης λάβρος κατά δικαστών και πολιτικών


Ιδιαίτερα επιθετικός κατά δικαστών και πολιτικών προσώπων εμφανίζεται σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε από τις φυλακές ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την παραλαβή του πολυσέλιδου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, καταγγέλλει στην 5σέλιδη δήλωση του και πάλι «άνωθεν» παρεμβάσεις προς την Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Εφετών ως «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων» , καθώς, όπως αναφέρει, δέχθηκε το «κατασκευασμένο», «πλαστό» και «διαβλητό» σε πολλά σημεία του , πόρισμα της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το οποίο , όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια «μεταλλάχθηκε» από τους Εισαγγελείς σε «κατάπτυστο κατηγορητήριο».

Επαναλαμβάνει ότι δεν εξετάστηκαν οι μάρτυρες που πρότεινε, αξιωματικοί αλλά και πολιτικά πρόσωπα , πρώην υπουργοί και μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν τις επίμαχες προμήθειες και τονίζει:

«Δυστυχώς ούτε η Δικαιοσύνη ούτε και οι πλειοψηφίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη Βουλή, ήθελαν να μάθουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αντίθετα θέλησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Δικαιοσύνη, νομίζοντας πως έτσι θα κρύψουν την ντροπή τους για τις ευθύνες τους. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία, ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμη στο Π.Ν. η πλειοψηφία των Υ/Β στον κύριο του έργου και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό από τους πέντε Υπουργούς Εθνικής Αμύνης των κομμάτων τους τα τελευταία δέκα χρόνια».

Καταλογίζει στη Δικαιοσύνη ότι «μέσα στην κρίση και την καταστροφή που σκέπασε όλη την Ελλάδα» προσπαθεί «να διεκδικήσει ρόλο, με βαριές καταδίκες, τις εκδοθείσες, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν», ενώ κάνει λόγο για «νέας μορφής ανταγωνιστικών σχέσεων, που προωθούνται σταθερά μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας».

Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός για όσα του καταλογίζονται»:

«Το νέο αυτό «κατηγορητήριο» - ΠΟΡΙΣΜΑ, σενάριο στοχοποίησης και επικοινωνιακής καταδίκης μου, που για πρώτη φορά εμφανίσθηκε λαθραία στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής από αφανείς και μυστικές «υπηρεσίες» του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με διεθνές νομικό γραφείο, κάλυψε την ανεπάρκεια της ΚΟ ΠΑΣΟΚ που ένθερμα το ασπάσθηκε και στην συνέχεια υιοθετήθηκε από τις Εισαγγελείς που το «επέλεξαν» ως δήθεν νέο «κατηγορητήριο», που ενστερνίστηκε τον ισχυρισμό ότι δήθεν στην Γερμανική Δικαιοσύνη υπήρξαν δήθεν κατηγορίες εναντίον μου. Όμως, το ίδιο το δικαστήριο του Μονάχου ξεκαθάρισε ότι οι τοποθετήσεις του Εισαγγελέως κατά τις διαδικασίες της δίκης δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρηματολογία χωρίς, προηγούμενη αποδεικτική διαδικασία».

Έσπασαν το μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)



Εικόνες ντροπής στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών, όπου άγνωστοι σύλλησαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου. Το τραγικό της υπόθεσης είναι κανείς από τους οικείους του...ιστορικού ηγέτη δεν το έχει πάρει χαμπάρι… 

Οι άγνωστοι, όπως καταγγέλλει ο εξομολόγος του Ανδρέα, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιακής, “ξήλωσαν” την φωτογραφία από τον τάφο, σπάζοντας τη βάση του.

Ο Αρχιμανδρίτης, ο οποίος τράβηξε και τις φωτογραφίες και τις δημοσίευσε στο προσωπικό του blog “Αγιοκέρι – εκ Τιμοθέου”, τονίζει οργισμένος ότι ο τάφος παραμένει εγκαταλελειμένος, σε απαράδεκτη κατάσταση.

Σύλληψη Έλληνα στο αεροδρόμιο JFK για κατοχή όπλου και βιασμό


Στη σύλληψη του 23χρονου Έλληνα Πρόδρομου Βασιλόπουλου, την Τετάρτη στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, αναφέρεται σύντομη είδηση που καταχωρείται στην ηλεκτρονική σελίδα των New York Times, με τίτλο “Man With Stun Gun in His Carry-on Bag is Arrested at Kennedy Airport” (Άνδρας με ηλεκτροφόρο όπλο στη βαλίτσα του συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι).

Το δημοσίευμα στέκεται κυρίως στο γεγονός ότι ο νεαρός είχε περάσει τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου και περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Λονδίνο, παρά το γεγονός ότι έφερε στη χειραποσκευή του όπλο που προκαλεί αναισθησία (stun gun). Ο νεαρός κατηγορείται ότι με τη χρήση του όπλου αυτού είχε βιάσει 19χρονη γυναίκα.

enet.gr

Enhanced by Zemanta

ΓΚΑΛΟΠ ΣΚΑΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη διαφορά από τη Ν.Δ.


Τη "ψαλίδα" με τη Νέα Δημοκρατία ανοίγει ελαφρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη θέση και με διαφορά μίας ποσοστιαίας μόνάδας. Όμως, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς. Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος στην δημοφιλία, καθώς βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Φώτη Κουβέλη. Στην πρόθεση ψήφο παραμένει τρίτη η Χρυσή Αυγή, αλλά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχει καταγράψει απώλειες. Την ίδια ώρα, όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει αρνητική γνώμη για το ευρώ και την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη ΝΔ (28,5%) στη μία ποσοστιαία μονάδα.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει οριακή άνοδο 0,5 μονάδων, «σκαρφαλώνοντας» στο 7,5%, η ΔΗΜΑΡ ακολουθεί «ακινητοποιημένη» στο 6%, και το ΚΚΕ κατατάσσεται τελευταίο με επιρροή της τάξης του 5,5%.

Παραπλήσια εικόνα καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει τον Φεβρουάριο (38%, έναντι 48% της Νέας Δημοκρατίας), και να ανέρχεται στο 44%, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 7 μονάδες, «κατρακυλώντας» στο 41%, και βρισκόμενη πλέον 3 μονάδες πίσω από την Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, παρά τα κέρδη που απολαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στα μέτωπα της εκλογικής επιρροής και της παράστασης νίκης, εξακολουθεί να υστερεί στα μάτια των πολιτών σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την διακυβέρνηση και την πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί πως μία κυβέρνηση που αποτελείται από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, τη στιγμή που μόλις το 25% προκρίνει ως καταλληλότερη λύση μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο επιλογών παραμένει αμετάβλητη στις 14 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, ενώ το 31% των συμμετεχόντων (36% τον Φεβρουάριο) δηλώνει πως «κανένας από τους δύο» δεν συνιστά την καλύτερη λύση για την Ελλάδα.

Στη «μάχη» για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό της τάξης του 44%, απολαμβάνοντας προβάδισμα 17 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (27%).

Παρά ταύτα, η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται μειωμένη συγκριτικά με τον Φεβρουάριο, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε πλεονέκτημα 21 εκατοστιαίων μονάδων (46 έναντι 25%) σε βάρος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 26% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας εκ των δύο ανδρών δεν είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Πέρα όμως από τις εκλογικές διαμάχες και τον αγώνα για την εξουσία, όλες οι πολιτικές δυνάμεις παραμένουν χαμηλά στην εκτίμηση των ελλήνων πολιτών. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μαρτίου, κανένα εκ των επτά κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν απολαμβάνει τη θετική γνώμη άνω του 41% των ψηφοφόρων, ενώ η «δημοτικότητα» τεσσάρων παρατάξεων υποχωρεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικά, στην πρώτη θέση στη λαοφιλία των κομμάτων «συγκατοικούν» πλέον η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ (41% θετική γνώμη), με τη Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο να υποχωρεί κατά 3 μονάδες σε σύγκριση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη θέση του κατά 4 μονάδες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΝΔ, με ποσοστό 40%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 33% (+1 μονάδα σε σχέση με τον Φεβρουάριο), το ΚΚΕ με 25% (-3 μονάδες), το ΠΑΣΟΚ με 21% (-4 μονάδες), και ουραγός η Χρυσή Αυγή με 11% (-6 μονάδες).

Στο μέτωπο της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο 7 μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο, αποσπώντας τη θετική γνώμη του 44% των ερωτηθέντων, και «σκαρφαλώνοντας» στη δεύτερη θέση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πίσω μονάχα από τον Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραμένει πρώτος, στο 46%, ενώ οριακά πίσω από τον κ. Τσίπρα κατατάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς, με αμετάβλητο ποσοστό 43%. Τέταρτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος, λαμβάνοντας τη θετική γνώμη του 34% (+1 μονάδα συγκριτικά με τον Φεβρουάριο). Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Αλέκα Παπαρήγα με 30% (-1 μονάδα), ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 26% (+1 μονάδα), ενώ τελευταίος έρχεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, υφιστάμενος πτώση 5 μονάδων και πέφτοντας στο 13%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ενδιαφέρον προκαλεί η αλλαγή στάσης που έχουν οι έλληνες πολίτες για το ευρώ. Χαρακτηριστικά, στο Βαρόμετρο Μαρτίου, μόλις το 59% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κοινό νόμισμα, τη στιγμή που τον Φεβρουάριο θετικό εμφανιζόταν το 70% (πτώση 11 μονάδων).

Παρομοίως, στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση», μόνο το 50% των συμμετεχόντων απάντησε πως τρέφει «αρνητική γνώμη» για την ενωμένη Ευρώπη, ενώ θετική άποψη εξέφερε το 48%.

Τέλος, όλο και λιγότεροι υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει «να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της». Η θέση αυτή κινείται στο ιστορικό χαμηλό του 6% στο Βαρόμετρο Μαρτίου, ενώ υποστηριζόταν από το 29% τον Σεπτέμβριο του 2010.

Στήνουν ευρω-παγίδα στον Σαμαρά


Ανησυχία για τον πλήρη εκτροχιασμού του προγράμματος δημοσιονομικής σταθεροποιήσεις και μεταρρυθμίσεων τις ελληνικής οικονομίας εκφράζουν χώρες σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης και συνοδοιπόροι της Γερμανίας. Οι ανησυχίες αυτές –αν και αναμένεται να επηρεάσουν την εκταμίευση της δόσης- εδράζονται στα συμπεράσματα των κλιμακίων της τρόικας. Οι Financial Times δίνουν ιδιαίτερη έκταση στην αποχώρηση της τρόικας χωρίς συμφωνία και στη διαφωνία για απολύσεις στο δημόσιο.

Πηγές του Sofokleousin.gr που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις υποστηρίζουν ότι η στρατηγική των βορείων στοχεύει στην ακύρωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για το νέο κούρεμα του χρέους και επιθυμούν επί τα χείρω αναθεώρηση όρων και κεφαλαίων.

Η τρέχουσα δόση καθώς και η επόμενη θα εκταμιευθούν, ίσως με κάποιες καθυστερήσεις, αλλά οι αντιδράσεις και οι κόντρες με την τρόικα θα αναγκάσουν τον Αντώνη Σαμαρά να αναπέμψει το θέμα αρχικά στο Eurogroup και εν συνεχεία σε επίπεδο ηγετών και σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Όταν συζητηθεί εκ νέου το ελληνικό πρόγραμμα στα Ευρωπαϊκά όργανα θα αποδειχθεί η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την προώθηση συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων και η ημιτελής διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Κάτω από μια τέτοια συγκυρία η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κατεβάσει τον πήχυ των απαιτήσεων, να δεχθεί στενότερη εποπτεία και να πουλήσει δημόσια περιουσία υπό την πίεση της έλλειψης κεφαλαίων.

Η στρατηγική αυτή έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται και η κυβέρνηση που προσπαθεί σε αυτή τη φάση να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τις διαφωνίες με την τρόικα και να δημιουργήσει εικόνα σκληρής διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό θα οδηγήσει εν τέλει το οικονομικό επιτελείο σε παγίδα και νέα μέτρα.

Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει κυβερνητική κρίση και θα βάλει τη χώρα σε προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία θα επιταχύνει μονομερώς τις ενέργειες γ ια την εξυπηρέτησε των ημετέρων και θα βρεθεί ακόμα πιο βαθειά στην παγίδα…

Enhanced by Zemanta

22 Συλλήψεις για παράνομο καζίνο στην Καλλιθέα


Είκοσι δυο άτομα συνελήφθησαν στην Καλλιθέα από τους αστυνομικούς Άμεσης Δράσης οι οποίοι εντόπισαν παράνομ καζίνο.

Μεταξύ των συληφθέντων είναι ο προσωρινά υπεύθυνος, ένας υπάλληλος και είκοσι παίκτες, ενώ αναζητείται και ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μια ρουλέτα, 35 οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών που απεικόνιζαν το τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια», έξι ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια», το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, -2.844- μάρκες και δύο μεγάλα τραπέζια ειδικά διαμορφωμένα για διεξαγωγή των παιχνιδιών «ΡΟΥΛΕΤΑ» και «TΕXAS HOLDEM».

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Καλλιθέας και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρώην αστυνομικός δήλωνε στην Εφορία 227.538 και είχε καταθέσεις 2,2 εκ. ευρώ


Δεν έχουν τέλος οι κομπίνες που εντοπίζει καθημερινά πλέον η αστυνομία, μέσω των οποίων επιτήδειοι βρίσκουν διάφορους τρόπους να κλέβουν την εφορία και να φουσκώνουν με χρήματα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ έπεσε πρώην αξιωματικός της αστυνομίας που είχε υπηρετήσει στο Τμήμα Δίωξης Διαρρηκτών αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν περίπου 2,3 εκατ. ευρώ. Τώρα ο πρώην ένστολος καλείται να πληρώσει πρόστιμο τουλάχιστον 1.190.000 ευρώ.

Σύμφωνα με tovima η πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ έδειξε πως ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ τόσο στη διάρκεια της θητείας του αλλά και αμέσως μετά εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας στοιχημάτων, ενώ είχε επιχειρήσει να αγοράσει ποδοσφαιρικές ομάδες, μία από τις οποίες ενεπλάκη και στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι την τελευταία τετραετία ο αστυνομικός είχε συνολικά έσοδα 2.269.104 ευρώ, ενώ κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα δήλωνε στην εφορία μόλις 227.538 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο πρώην αστυνομικός φέρεται από το 2006 - σύμφωνα με πληροφορίες προ της αποχώρησής του από την Αστυνομία - να δημιούργησε διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων - για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέχρι ράγκμπι, μπέιζμπολ και άλλα αθλήματα - με έδρα την Αυστρία.


Συνέλαβαν γνωστό δημοσιογράφο - εκδότη για χρέη


Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο 

Συγκεκριμένα το τελευταίο διήμερο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής:

1. Συνελήφθη στο Κορωπί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 74χρονος, πρόεδρος ανώνυμης εταιρείας, γνωστός δημοσιογράφος – εκδότης περιοδικών αυτοκινήτου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 11.163.740,59 ευρώ.

2. Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, 64χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 749.546,82 ευρώ.

3. Συνελήφθη στη Δραπετσώνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Δραπετσώνας, 59χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 493.195,01 ευρώ.

4. Συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, 71χρονος ημεδαπός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 135.259,89 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Αθηνών.


newsbomb.gr

Θα πάρουν το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα να το κάνουν Περιφέρεια Αττικής


Μια πρωτοποριακή πρόταση υπέβαλε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον Γιάννη Στουρνάρα: να περάσουν οι τεράστιες δεσμευμένες εκτάσεις στην Κάντζα που φέρουν την επωνυμία Λάκης Γαβαλάς στην Περιφέρεια Αττικής κι έτσι το ελληνικό δημόσιο να πάρει πίσω τα χρήματα που του οφείλονται.

Σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, είναι διασπαρμένη σε 38 κτίρια στο Λεκανοπέδιο για τα οποία πληρώνει το ποσό των 10 εκατ. ετησίως! Την ίδια ώρα μένουν αναξιοποίητα τα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τ.μ. σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς εξάλλου είχε δηλώσει έτοιμος να παραχωρήσει την περιουσία του για την εξόφληση των οφειλών του. «Τι περιουσία; Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου. Να την πάρουν να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Εχω 20.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα. Γιατί δεν βάζουν αστέγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο Αλκατράζ; Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταόροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο;» είχε δηλώσει στα «Νέα» ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς.

Η πρόταση του Γιάννη Σγουρού περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19,5 εκατ. ευρώ που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια θα ήταν ωφέλιμη αφού διαθέτει ήδη τεράστια ποσά σε ενοίκια.

Το κτίριο του Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα διαθέτει τρία κτίρια, αποθήκες, γραφεία, ενώ διαθέτει ξεχωριστά σχεδιαστήριο και showroom τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν τώρα για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Τα χρέη του Λάκη Γαβαλά είναι τα εξής:

Χρωστάει στην Εφορία 14,5 εκατ. ευρώ χωρίς τις προσαυξήσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Χρωστάει 1.847.177 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Χρωστάει 750.000 ευρώ για τακτοποίηση αυθαιρέτων κατασκευών και για αμοιβή μεσιτών.

Χρωστάει στις τράπεζες περίπου 22 εκατ. ευρώ ενώ το ακίνητο της Κάντζας έχει προσημειωθεί εννέα φορές.

Για να μπορέσει να πουληθεί απαιτείται η άρση της δήμευσης που έχει επιβληθεί από την Αρχή κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω της εξόφλησης των φορολογικών υποχρεώσεων, η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και η συναίνεση των τραπεζών που έχουν προσημειώσει το ακίνητο.




Enhanced by Zemanta

Έργαζόμενοι στα Ναυπηγεία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια της Ελευσίνας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια της Ελευσίνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Περάματος και προγραμματίζουν να κλείσουν το δρόμο συμβολικά για 10 λεπτά.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων: -Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στα Ν. Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού.

-Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

-Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί  τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Γιατί ο αδελφός της «γραμματέως του Γιάγκου Δράκου» ζήτησε ιατροδικαστική έρευνα για το θάνατό της


Για τα σχέδια της Τζώρτζιας Θεοδώρου που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία μόλις 51 ετών μίλησε ο αδελφός της, αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, πως έχει ζητήσει να διεξαχθεί ιατροδικαστική έρευνα.

Η τηλεοπτική γραμματέας του Γιάγκου Δράκου έφυγε εντελώς αναπάντεχα από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς της και όλη την καλλιτεχνική οικογένεια.

Ο αδελφός της Τζώρτζιας Θεοδώρου μιλώντας στη Μεσημεριανή Μελέτη αποκάλυψε πως η ηθοποιός τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρούταν από μια ίωση και ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να διεξαχθεί ιατροδικαστική έρευνα. «Μπορεί να ήταν ιός στους πνεύμονες. Θα κινηθώ νομικά. Ηταν τελείως ξαφνικός θάνατος και σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη».

Παράλληλα, ανέφερε πως ήταν πολύ κοντά με την αδελφή του.«Είχαμε την καλύτερη σχέση που μπορεί να έχει μια οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδερφός της άτυχης ηθοποιού, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, πως ήταν έτοιμη να παντρευτεί. «Είχε μια σχέση που θα κατέληγε σε γάμο».


Σκηνές απείρου κάλους σε καβγά Γεωργιάδη - Βαξεβάνη στη Βουλή

Έξω από την πόρτα της αίθουσας όπου σχολιάζει η προανακριτική επιτροπή ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κώστας Βεαξεβάνης αντάλλαξαν πολύ βαριές όσο και άκρως υποτιμητικές εκφράσεις με αποτέλεσμα να ακούγονται σε όλους τους διαδρόμους.

Όλα ξεκίνησαν μόλις διακόπηκε η κατάθεση του δημιοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού "HOT DOC". Ως γνωστόν το περιοδικό είχε δημοσιεύσει την "λίστα Λαγκάρντ". Τα μέλη της επιτροπής είχαν βγει για να συζητήσουν επί του ενημερωτικού σημειώματος που έλαβαν από το ΣΔΟΕ σχετικά με την συλλογή των στοιχείων για τους συγγενείς του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Τότε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο μάρτυρας Κ. Βαξεβάνης αποκάλεσε το βουλευτή της ΝΔ "μπουμπούκο", χωρίς όμως να έχει δει ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν από πίσω του.

Το τι έγινε μετά το δείχνουν οι διάλογοι:

- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "Ωραίο επίπεδο. Εγώ δεν σε έχω πει ποτέ μπουμπούκο".

- ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: "Ναι, γιατί εγώ δεν είμαι μπουμπούκος. Αυτοχαρακτηρισμός είναι".

- "Δεν είναι και το ξέρεις. Δεν το μάθατε εκεί στη Λέσβο και στην ΚΝΕ που ήσουν ποιος το είπε; Κι εγώ ξέρω ποια ήταν τα παρατσούκλια που σε φώναζαν οι γκόμενες που είχες κατά καιρούς. Αλλά δεν τα λέω. Θέλεις να τα πω;".

"Πες τα αν τα ξέρεις. Η γυναίκα σου είναι στη λίστα!".

"Εξακολουθείς να λες ψέματα. Η γυναίκα μου σου έχει κάνει αγωγή. Αυτά θα τα πεις στο δικαστήριο. Η μετάφραση ήρθε και λέει ότι δεν είναι στη λίστα. Ως σχετιζόμενο πρόσωπο την αναφέρουν οι τράπεζες".

- "Κάνε μου τη χάρη τώρα…".

- "Και το μπουμπούκος μην το ξαναπείς. Θα σου κάνω και γι’ αυτό αγωγή εκτός από όλα τα άλλα".

"Εντάξει παιδιά δεν είναι μπουμπούκος...".

"Εσύ μπουμπούκος μπορεί να μην είσαι αλλά ψεύτης είσαι".

"Μόνο για τηλεπωλητής είσαι. Το είδες το tweet που σου έκανα χθες; Είχε εκατό retweet".

"Έχεις 100 ψεύτικα προφίλ. Γι’αυτό!".

"Μόνο για τηλεπωλητής κάνεις: ΄΄Δέκα κιλά βιβλία πέντε ευρώ΄΄. Ντρέπομαι που σε έχουν εκλέξει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ρε άντε κάνε μου τη χάρη τώρα...".

"Έχω κρατήσει όλα τα tweet που έχεις ότι έκανες μήνυση και αγωγή στον Ταγματάρχη (σ.σ. πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε.) που είπε ότι πήρες δύο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ. Παπάρια έκανες!".

Όλως περιέργως ο καβγάς τελείωσε με το που επανήλθαν και οι δυο στην αίθουσα για να συνεχιστεί η κατάθεση.


http://news247.gr

Κρέας αλόγου σε αλλαντικά της Θεσσαλονίκης

Κρέας αλόγου σε σκευάσματα αλλαντικών που εισήχθησαν από τη Ρουμανία εντόπισε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από ανάλυση σε δείγμα των συγκεκριμένων αλλαντικών που εντοπίστηκαν σε κατάστημα πώλησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανιχνεύθηκε παρουσία DNA αλόγου σε ποσοστό άνω του 50%, αναμεμειγμένο στο βόειο κρέας.

Η υπηρεσία προχώρησε στη δέσμευση ποσότητας 7,5 κιλών, ενώ θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εξετάσεις του δείγματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπεριέχει φενιλβουλταζόνη (φάρμακο που χορηγείται σε ζώα, κυρίως σε άλογα).

Νέο γκάλοπ: Η Ν.Δ. προηγείται αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καιροφυλακτεί...


Αμφίρροπη είναι η «μάχη» της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ  στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σε γκάλοπ που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα «Παραπολιτικά», από την εταιρεία «Μetrisi», η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 0,3% καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 22,2% έναντι 21,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9,3% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 7,2%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,6% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,9%, ενώ ένα ποσοστό 4,2% δηλώνει πως σε περίπτωση εκλογών θα ψήφιζε άλλο κόμμα.

Ένας στους πέντε ψηφοφόρους (ποσοστό 21,7%) δεν μπορεί να αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει και δηλώνει πως η ψήφος του είναι αδιευκρίνιστη.

Φοιτητές του Παντείου δεν ήξεραν τη Μάχη του Μαραθώνα


Αίσθηση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα το τραγελαφικό περιστατικό που αποκάλυψε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δονάτος Παπαγιάννης. Όταν ρώτησε 300 φοιτητές του να του πουν τι ξέρουν για τη Μάχη του Μαραθώνα, στην αίθουσα επικράτησε νεκρική σιγή.

Την κατάσταση έσωσε μια φοιτήτρια, η οποία αν και αλβανικής καταγωγής, περιέγραψε με καταπληκτική ακρίβεια τα γεγονότα της μάχης. Σύμφωνα με το όσα ανέφερε με γλαφυρό τρόπο ο καθηγητής στην Espresso:

«Το μάθημα γίνεται σε προχωρημένο εξάμηνο του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Το παρακολουθούν περίπου τριακόσιοι φοιτητές. Υπό προθεσμία δηλαδή, νέοι επιστήμονες. Κάποια στιγμή ο λόγος στρέφεται στον Μαραθώνιο που έλαβε χώρα στην Αθήνα και προκάλεσε μάλιστα το ενδιαφέρον σε αθλητές όλου του κόσμου, αλλά και του ελληνικού κοινού, αφού προβλήθηκε live από την τηλεόραση» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ρώτησα με την ευκαιρία τους φοιτητές μου να μου πουν, λόγω ποιου γεγονότος οργανώνεται συγκεκριμένος αγώνας δρόμου. Άκρα του τάφου σιωπή. Ουδεμία απάντηση... Ουδείς γνώριζε! Επέμεινα... «Δεν θα προχωρήσω την παράδοση του μαθήματος, αν δεν ακούσω απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα» είπα. Σιωπή. Ξάφνου σηκώνεται ένα χέρι. Με αυτοπεποίθηση. Δεν τρέμει. Νιώθω μια ελαφριά εκτόνωση. «Επιτέλους, γνωρίζει ένας» σκέφτηκα. Σώθηκε τουλάχιστον η τιμή του πανεπιστημίου».

«Αγαλλίαση»

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ήταν φοιτήτρια. Με άψογη εκφραστική λεπτότητα και με καταπληκτική ακρίβεια περιέγραψε τα γεγονότα της μάχης του Μαραθώνα. Ένιωσα μια κρυφή αγαλλίαση. Αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια για την πληθωρική ευρυμάθεια της φοιτήτριάς μου, έστω και αν ήταν μία και μοναδική. Για να την επιβραβεύσω, την ρώτησα πώς τη λένε και από ποιο μέρος της Ελλάδας είναι (με τον ενδόμυχο φόβο μήπως ήταν από τον Μαραθώνα!) Με έμφυτη ταπεινότητα μου απάντησε: «Με λένε Συλβάνα και είμαι από την Αλβανία».


O Παπακωνσταντίνου ματαίωσε επένδυση στον Εβρο για χάρη της ξαδέλφης του Ελένης; - Τι λέει ο ίδιος

Οι καταγγελίες θέλουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σταματάει επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Εβρου για χάρη άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και στην οποία μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου.

Ολα ξεκινούν το 2011 όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Εβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας.

Ενώ ο φάκελος εγκρίθηκε από την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, «κόλλησε» στο ΥΠΕΚΑ επί υπουργίας Γιάννη Μανιάτη.

Το θέμα έδειξε να ξεμπλοκάρει μέσω διαδικασιών fast track, όμως «κόλλησε» και πάλι από το ΥΠΕΚΑ, όπου πλέον είχε αναλάβει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε πρωτοσέλιδό της άρθρο, ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επί βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης.

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. είναι η εξαδέλφη του κ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι' αυτό το λόγο.

Οπως καταγγέλλεται μάλιστα, στην ελληνική εταιρεία μετέχει με ποσοστό 8% και το Δημόσιο και κάποιοι εκφράζουν την απορία ποιος, πώς και γιατί έχει καταφέρει επί χρόνια να σταματάει την επένδυση η οποία μπορεί να ανοίξει δουλειές και να φέρει έσοδα στο κράτος.

O κ. Παπακωνσταντίνου


Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” αναφέρεται σε υπόθεση ακύρωσης επένδυσης στον Έβρο από το ΥΠΕΚΑ.

Για την ουσία της υπόθεσης, ο τότε αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης έχει ήδη απαντήσει με δελτίο Τύπου: διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου από το 2007 (και η σημερινή) και όλες οι υπηρεσιακές ηγεσίες (με νομική τεκμηρίωση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) αρνήθηκαν να συναινέσουν σε μία απευθείας ανάθεση, και για να μην υπάρχουν σκιές ο φάκελος της συγκεκριμένης επένδυσης έχει ήδη από το 2011 σταλεί από το Υπουργείο στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Είναι όμως εντυπωσιακή η αναπαραγωγή της "είδησης" σε πλείστα όσα ηλεκτρονικά μέσα ως "Αποκάλυψη: O Παπακωνσταντίνου ματαίωσε επένδυση στον Έβρο για χάρη της ξαδέλφης του Ελένης".

Περιμένω σε λίγο να ακούσω και για τις ευθύνες μου για τον Τρωικό πόλεμο."



Η μεγάλη απάτη με το ΦΠΑ - Αγρότης έβαλε στην τσέπη 184.000.000 ευρώ


Οσο ψάχνει το ΣΔΟΕ βρίσκει και νέους επιτήδειους που με διάφορα κόλπα κατορθώνουν να εισπράττουν παράνομα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιστροφή ΦΠΑ. Αυτή τη φορά στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε ένας αγρότης από τη Θήβα, ο οποίος υποστήριζε πως είχε φτιάξει μια γεωργική επιχείρηση, για την οποία όμως δεν είχε ούτε ένα παραστατικό.

Όπως αναφέρει και το Εθνος με αυτόν τον τρόπο είχε καταφέρει να βάλει στην τσέπη 184.075.770 ευρώ και εμφανιζόταν να κατέχει μια έκταση 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή της Θήβας. Ωστόσο η έρευνα έδειξε πως ο αγρότης - απατεώνας δεν είχε ούτε ένα στρέμμα, αλλά εμφανιζόταν να καλλιεργεί κρεμμύδια και πατάτες και τη συνολική παραγωγή την πωλούσε σε περισσότερες από 30 εταιρείες.

Στα ίχνη του έφτασαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ καθώς οι επιχειρήσεις που φέρονταν ότι συνεργάζονταν με τον τσιφλικά αγρότη τού έχουν υποβάλει μηνύσεις για πλαστογράφηση του ονόματός τους.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, όλες οι συναλλαγές του 55χρονου ήταν πλαστές και ούτε ένα κρεμμύδι ή μία πατάτα δεν είχε παραγάγει.

Χαράτσι τώρα και για τα αυτοκίνητα -Τι αλλάζει στον τρόπο φορολόγησης


Μετά την επιβολή βαριάς φορολογίας στα ακίνητα αλλαγές έρχονται και στον τρόπο φορολόγησης των Ι.Χ. οχημάτων. Μέχρι τώρα ο τρόπος φορολόγησης ήταν άμεσα εξαρτημένος από τον κυβισμό του κινητήρα. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη οι φόροι που αναλογούν στα οχήματα θα υπολογίζονται με βάση την εργοστασιακή τους αξία και όχι με βάση τα κυβικά.

Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμα και αυτοκίνητα μικρού ή μεσαίου κυβισμού να φορολογούνται με υψηλότερους συντελεστές, οι οποίοι έχουν να κάνουν καθαρά με την εργοστασιακή τους αξία. Συγκεκριμένα, "οικολογικά" οχήματα, όπως υβριδικά, ηλεκτρικά, υγραερίου και πετρελαίου αναμένεται να έχουν υψηλή φορολόγηση, καθώς το κόστος απόκτησής τους είναι αρκετά μεγάλο, λαμβάνοντας υπόψη τις καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνουν για χάρη της οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία.

Το παραπάνω μέτρο προβλέπεται να επηρεάσει την αγορά αυτοκινήτων με τον εξής τρόπο: Ευνοημένες θα είναι οι εταιρίες που διατηρούν αντιπροσωπίες στη χώρας μας σε σχέση με τους τοπικούς εμπόρους-εισαγωγείς Ι.Χ. Οι μικρότεροι πωλητές δεν μπορούν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους καθώς αυτές είναι ήδη επιβαρυμένες από φόρους και το κέρδος τους ελάχιστο. Αντίθετα οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν το περιθώριο να τις μειώσουν με συνέπεια να είναι οι κερδισμένες στην αγορά, με τους τοπικούς εμπόρους να μην μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στον κλάδο και να επηρεάσει και το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο θα πρέπει αναγκαστικά να τροποποιηθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης «καθηγητής» Ιστορίας!


Με προκλητικό τρόπο η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι αρχίζει από την Παρασκευή «μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας», με τον κατηγορούμενο μάλιστα για βιαιοπραγία βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη να αναλαμβάνει και ρόλο «καθηγητή»: θα διδάσκει σε παιδάκια και στους γονείς τους την «Αρχή του Αγώνα. Λησμονημένες στιγμές. Ανεξαρτησία»!

Η ανακοίνωση των «μαθημάτων» έγινε από τον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη.

Από το πάνελ των «καθηγητών» των μαθημάτων της Χρυσής Αυγής δεν λείπει βεβαίως ο αποκαλούμενος από τους ομοϊδεάτες του (και από τη βουλευτή σύζυγό του) «αρχηγός» Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος θα διδάξει «Το 1821 Σήμερα».

Τα μαθήματα θα συνεχισθούν από έναν απόστρατο αξιωματικό που θα διδάξει «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας», από έναν φιλόλογο που θα αναπτύξει το θέμα «Νεομάρτυρες και Εθνομάρτυρες του Ελληνισμού» και από έναν γιατρό που θα διδάξει τις «Συγκαλύψεις και ψεύδη περί την Τουρκοκρατία». Τα μαθήματα θα παραδίδονται στο ξενοδοχείο President με δωρεάν είσοδο.

Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πέντε συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο

Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες και σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς δεν κατέβαλαν τα οφειλόμενά τους προς το δημόσιο. 

Πρόκειται για :

*74χρονο διαχειριστή εταιρείας στο Μαρούσι, με χρέη ύψους 7.291.217,65 ευρώ.

*46χρονη στη Νέα Σμύρνη, για μη καταβολή 774.651,31 ευρώ.

*60χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας στην Κηφισιά, για μη καταβολή εργατικών και εργοδοτικών εισφορών ύψους 456.998,99 ευρώ.

*77χρονο στα Καμίνια, για 249.306,23 ευρώ.

*48χρονο στη Ραφήνα, για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 132.000,71 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Χωρίς ρεύμα έμεινε η μισή Αττική


Στο «σκοτάδι» έχει βυθιστεί την τελευταία ώρα μεγάλο κομμάτι του Πειραιά-Διακοπές ρεύματος σημειώνονται επίσης στην Νέα Σμύρνη και το Μοσχάτο

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ήδη η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, ενώ στους δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού τα περισσότερα φανάρια είναι εκτός λειτουργίας.

Κάποιες από τις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα είναι οι εξής: Ταύρος, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Παλαιό Φάληρο, Σαλαμίνα, Μοσχάτο, Αμφιάλη, Πέραμα, Κάτω Πετράλωνα, Κεραμικός, Νεάπολη Νίκαιας, Άνω Λιόσια, Ταμπούρια, Τερψιθέα, Άγιος Νικόλαος, Δραπετσώνα, Καλλίπολη , Πλατεία Καρπάθου, Πλατεία Σερφιώτου, Χαϊδάρι, Μανιάτικα, Καστέλα, Άλιμος, Ηλιούπολη, Πηγάδα.

Παράλληλα, δεκάδες χρόνια πάσχοντες πολίτες που έχουν ανάγκη από καθημερινή και συνεχή μηχανική υποστήριξη βρίσκονται σε απόγνωση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΔΕΗ, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη, η οποία εντοπίζεται στο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν ήταν δε θέση να εκτιμήσουν το χρόνο αποκατάστασης.

Την ίδια ώρα, πολίτες κυρίως από την περιοχή του Πειραιά, καταγγέλλουν στο newsbomb, ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Βλαβών Πειραιώς (10504), καθώς η γραμμή δείχνει να μη λειτουργεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ, το γεγονός διαψεύδεται, με την Επιχείρηση να υποστηρίζει ότι τα τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών «λειτουργούν όπως πάντα».

Προβληματισμό προκαλεί η στάση του Υπουργείου ΠΕΚΑ, το οποίο σε επικοινωνία που είχαμε, δήλωσε καταρχήν άγνοια για το πρόβλημα και στη συνέχεια μας παρέπεμψε στη ΔΕΗ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ολόκληρη Επιχείρηση, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εποπτευόμενος φορέας και εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη».

Εκτός από τις προφανείς ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ για μια ολιγωρία που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, οι πολιτικές ευθύνες φτάνουν ακόμα και στον αρμόδιο υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, να κατονομάσει τους υπευθύνους και να απαιτήσει τις παραιτήσεις τους εντός της ημέρας.

Βγαίνει στην αγορά τo πρώτο φάρμακο για αλκοολικούς!


Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο χάπι κατά του αλκοολισμού, αφού μετά την άδεια κυκλοφορίας που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται μέχρι τον Αύγουστο να βρίσκεται στα ράφια.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το χάπι αυτό ύστερα από εξάμηνη λήψη όπως διαπιστώθηκε από τις κλινικές μελέτες που κατατέθηκαν προκειμένου να λάβει άδεια κυκλοφορίας το φάρμακο, μειώνει σε μεγάλο βαθμό την επιθυμία κατανάλωσης αλκοόλ έως και 60%.

Το φάρμακο, θα λαμβάνεται μια φορά την ημέρα όταν το άτομο έχει μεγάλη ανάγκη να καταναλώσει αλκοόλ και θα αναστέλλει τη δράση των υποδοχέων των οπιοειδών

Σημειώνεται ότι το χάπι θα χορηγείται από άτομα που είναι μεν εθισμένα στο αλκοόλ καταναλώνοντας έως και έξι ποτήρια την ημέρα, χωρίς όμως να χρίζουν αποτοξίνωσης και να έχουν συμπτώματα στέρησης.

Σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, το οινόπνευμα, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παράγοντας θανάτου για τους Ευρωπαίους, καθώς θεωρείται «ένοχο» για περίπου 195.000 θανάτους ετησίως, ενώ είναι υπεύθυνο για το 12% των πρόωρων θανάτων για τους άνδρες.

Μάλιστα, στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι περίπου 14 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, ενώ το 60% των Ελλήνων πίνει από τρεις φορές την εβδομάδα έως και κάθε μέρα, με το 28% να δηλώνει ότι πίνει αλκοόλ μια φορά την εβδομάδα.

Enhanced by Zemanta

Πληρώνονται... στην φυλακή οι συνεργάτες του Παπαγεωργόπουλου


Μια μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι δολοφόνοι πρώην ταμίες του δήμου Παγγαίου πληρώνονται ακόμα, διαπιστώθηκε ότι πληρώνεται και ο κ. Σαξώνης, καθώς και ο κ. Γκαϊτατζής.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πρώην συνεργάτες του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, που καταδικάστηκαν πρόσφατα για υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου λαμβάνουν το 50% της αμοιβή τους!

Και όλα αυτά επειδή ακόμα δεν έχουν συνεδριάσει τα πειθαρχικά συμβούλια και δεν υπήρξε απόφαση απόλυσης παρά το γεγονός ότι τελούν σε αργία.

ΕΒΡΟΣ: Νεκρός ανθυπολοχαγός στο Διδυμότειχο – Δύο τραυματίες


Ένας ανθυπολοχαγός (πυροτεχνουργός)  είναι νεκρός και δύο πυροτεχνουργοί τραυματίστηκαν από οβίδα σε στρατόπεδο στο Διδυμότειχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησαν να εξουδετερώσουν μια οβίδα, όταν εκείνη έσκασε με αποτέλεσμα να στερήσει την ζωή του ανθυπολοχαγού.

Τραυματίες είναι ένας ταγματάρχης και ένας επιλοχίας.

Το συμβάν έγινε στο πεδίο βολής Ψηλός Σταλος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...