Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Άκης λάβρος κατά δικαστών και πολιτικών


Ιδιαίτερα επιθετικός κατά δικαστών και πολιτικών προσώπων εμφανίζεται σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε από τις φυλακές ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με αφορμή την παραλαβή του πολυσέλιδου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, καταγγέλλει στην 5σέλιδη δήλωση του και πάλι «άνωθεν» παρεμβάσεις προς την Δικαιοσύνη και κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι θέλουν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει το Συμβούλιο Εφετών ως «απλό όργανο διευθέτησης εντολών και παρεμβάσεων» , καθώς, όπως αναφέρει, δέχθηκε το «κατασκευασμένο», «πλαστό» και «διαβλητό» σε πολλά σημεία του , πόρισμα της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής το οποίο , όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος, στη συνέχεια «μεταλλάχθηκε» από τους Εισαγγελείς σε «κατάπτυστο κατηγορητήριο».

Επαναλαμβάνει ότι δεν εξετάστηκαν οι μάρτυρες που πρότεινε, αξιωματικοί αλλά και πολιτικά πρόσωπα , πρώην υπουργοί και μέλη του ΚΥΣΕΑ που ενέκριναν τις επίμαχες προμήθειες και τονίζει:

«Δυστυχώς ούτε η Δικαιοσύνη ούτε και οι πλειοψηφίες των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη Βουλή, ήθελαν να μάθουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αντίθετα θέλησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Δικαιοσύνη, νομίζοντας πως έτσι θα κρύψουν την ντροπή τους για τις ευθύνες τους. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι μία, ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμη στο Π.Ν. η πλειοψηφία των Υ/Β στον κύριο του έργου και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό από τους πέντε Υπουργούς Εθνικής Αμύνης των κομμάτων τους τα τελευταία δέκα χρόνια».

Καταλογίζει στη Δικαιοσύνη ότι «μέσα στην κρίση και την καταστροφή που σκέπασε όλη την Ελλάδα» προσπαθεί «να διεκδικήσει ρόλο, με βαριές καταδίκες, τις εκδοθείσες, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν», ενώ κάνει λόγο για «νέας μορφής ανταγωνιστικών σχέσεων, που προωθούνται σταθερά μεταξύ της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας».

Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός για όσα του καταλογίζονται»:

«Το νέο αυτό «κατηγορητήριο» - ΠΟΡΙΣΜΑ, σενάριο στοχοποίησης και επικοινωνιακής καταδίκης μου, που για πρώτη φορά εμφανίσθηκε λαθραία στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής από αφανείς και μυστικές «υπηρεσίες» του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με διεθνές νομικό γραφείο, κάλυψε την ανεπάρκεια της ΚΟ ΠΑΣΟΚ που ένθερμα το ασπάσθηκε και στην συνέχεια υιοθετήθηκε από τις Εισαγγελείς που το «επέλεξαν» ως δήθεν νέο «κατηγορητήριο», που ενστερνίστηκε τον ισχυρισμό ότι δήθεν στην Γερμανική Δικαιοσύνη υπήρξαν δήθεν κατηγορίες εναντίον μου. Όμως, το ίδιο το δικαστήριο του Μονάχου ξεκαθάρισε ότι οι τοποθετήσεις του Εισαγγελέως κατά τις διαδικασίες της δίκης δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρηματολογία χωρίς, προηγούμενη αποδεικτική διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...