Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Η λίστα με τους 1.301 επίορκους του Δημοσίου!


Την λίστα με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους παρέδωσαν οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως διαπιστώνεται, οι 1.301 υπάλληλοι διέπραξαν από το 2007 έως το 2012 2.200 αξιόποινες πράξεις, αφού τόσες είναι οι ποινικές διώξεις  για σοβαρά αδικήματα.

Το χειρότερο είναι πώς αυτοί οι άνθρωποι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, θα έπρεπε να έχουν τεθεί ήδη σε αργία και να παίρνουν μόνο το 50% του μισθού τους… Όμως με το χάος που επικρατεί δεν έχουν «πειραχθεί».

Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται οι 1.301 υπάλληλοι είναι σοβαρά και αφορούν, μεταξύ άλλων, υποθέσεις παράβασης καθήκοντος,  πλαστογραφίες, παθητική δωροδοκία, αλλά και… ανθρωποκτονίες. Όπως καταλαβαίνετε από τον αριθμό των ποινικών διώξεων, κάποιοι έχουν κατηγορηθεί για παραπάνω από ένα αδικήματα.


Η μεγαλύτερη ομάδα υπαλλήλων στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις), όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619, που αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός ποινικών διώξεων έχει ασκηθεί σε 128 εφοριακούς, τελωνειακούς και υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο δεν μένει πίσω και το υπουργείο Παιδείας στο οποίο έχουν καταγραφεί  67 περιπτώσεις επιόρκων, εκ των οποίων οι 56 αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας

Από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχουν καταγραφεί ποινικές διώξεις για 28 υπαλλήλους σε δημοτικές επιχειρήσεις, 14 υπαλλήλους της ΔΕΗ, 5 στην ΕΘΕΛ και 5 στην ΕΡΤ.

Δείτε ενδεικτικά μερικές από τις περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στις λίστες.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...