Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ - Ο κακοποιός Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους και επιχειρεί να αποδράσει

Ο Αλβανός Αλκέτ Ριζάι κρατά ομήρους, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο σωφρονιστικούς υπάλλήλους, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Ο Ριζάι, μαζί με ακόμα δύο κρατούμενους, επιχείρησαν αρχικά να αποδράσουν. 

Ο Ριζάι, όπως και οι συνεργοί του, είναι οπλισμένος με αυτοσχέδια μαχαίρια. Πληροφορίες που κάνουν λόγο για χειροβομβίδα και εκρηκτικές ύλες δεν επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση. 

Ήδη έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι. Στο σημείο μεταβαίνουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 


Ποιος είναι ο Αλκέτ Ριζάι

O Αλκέτ Ριζάι (Αlket Rizaj) γεννήθηκε στην Αλβανία το 1974 και για πρώτη φορά το όνομά του ήρθε στην επικαιρότητα το 2003.

Ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη, καθώς θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με την αλλοδαπή φίλη του, την Οξάνα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο ειδύλλιο, αφού εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με μια αλλοδαπή, ρωσικής καταγωγής, ονόματι Ρωξάνα.

Ο Ριζάι συνελήφθη έναν μήνα μετά με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 26 Αυγούστου 2006 σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου. Τελικά στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους συλλαμβάνεται στη Βοιωτία. 
Η δεύτερη απόδραση του Ριζάι πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2009, ενώ στις 17 Νοεμβρίου πέφτει εκ νέου στα χέρια της Αστυνομίας στο Γραμματικό μαζί με τη σύντροφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...