Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μείον 500 μόρια οι ιατρικές, μείον 1.000 μόρια οι πολυτεχνικές σχολές

Ιστορικά χαμηλά για τις βάσεις εισαγωγής σε φυσικομαθηματικές, ιατρικές, πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές

Σε ιστορικά χαμηλά αναμένεται να κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι ειδικοί κάνουν λόγο για πτώση των βάσεων ακόμα και 500 μόρια στις περιζήτητες ιατρικές σχολές, ενώ όσον αφορά στις πολυτεχνικές, η πτώση θα αγγίξει ακόμα και τα 1.000 μόρια.

Οπως λέει στο «ΘΕΜΑ» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Φροντιστών κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, θα υπάρχει κατρακύλισμα των σχολών του 2ου, 3ου, 4ου και 5ου επιστημονικού πεδίου. Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν τα ΤΕΙ του 4ου επιστημονικού πεδίου, ενώ τα υπόλοιπα θα έχουν ανοδική τάση λόγω της μεγάλης μείωσης των θέσεων σε σχέση με πέρυσι.

Καμία σχολή δεν θα ξεπερνά τα 19.000 μόρια, όπως εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης, ενώ μόνο η Στρατιωτική Ιατρική (ΣΑΣ) αναμένεται να σταθεί στο ύψος της. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ανοδική τάση ενδέχεται να έχουν οι αποκαλούμενες «μεσαίες» στρατιωτικές σχολές, όπως η Ευελπίδων και η Σχολή Αστυνομίας.

Καθοδική θα είναι η τάση και στις σχολές ΜΜΕ, στο Πάντειο και τις παιδαγωγικές σχολές. Στις πολυτεχνικές, όπως εκτιμά ο κ. Βαφειαδάκης η πτώση θα ξεκινά από τα 400 μόρια, ενώ αναμένεται να αγγίξει τα 1.000 μόρια. Πτώση αναμένεται και στις Φιλοσοφικές σχολές, ενώ πτωτική τάση θα έχουν οι νομικές και οι ψυχολογικές σχολές, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν πόλο έλξης στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

Τα «μυστικά» του μηχανογραφικού

1. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή των τμημάτων που θα δηλώσει ο υποψήφιος στο μηχανογραφικό του είναι τρία: Πρώτο, το πόσο ταιριάζει το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος με τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα του υποψηφίου, δεύτερο, η πόλη που βρίσκεται το τμήμα: πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από την πόλη κατοικίας τους, οπότε σε αυτήν την περίπτωση το κριτήριο της πόλης μπορεί να είναι και το πιο σημαντικό, και τρίτο, οι επαγγελματικές διέξοδοι που προσφέρει το πτυχίο του συγκεκριμένου τμήματος στην αγορά εργασίας.

2. Πώς βγαίνουν οι βάσεις, άνοδος και πτώση

Η διαδικασία για τον καθορισμό των βάσεων έχει ως εξής: όταν ολοκληρώνεται η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων από όλους τους υποψηφίους, το σύστημα αρχίζει τη διαδικασία για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων των τμημάτων. Παίρνει, λοιπόν, το μηχανογραφικό κάθε υποψηφίου, ξεκινώντας από αυτόν με τα υψηλότερα μόρια και προχωρώντας προς τα κάτω, και ελέγχει αν υπάρχει κενή θέση στην πρώτη σχολή που έχει δηλώσει. Αν υπάρχει, ο υποψήφιος εισάγεται σε αυτή τη σχολή. Αν όχι, το σύστημα ψάχνει στη δεύτερη που έχει δηλώσει, στην τρίτη κ.ο.κ. Έτσι, σιγά-σιγά συμπληρώνονται οι κενές θέσεις των τμημάτων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία (να φτάσει το σύστημα στον τελευταίο υποψήφιο σε μόρια ή να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις των τμημάτων). Οι βάσεις λοιπόν των τμημάτων εξαρτώνται από τρία στοιχεία: 1) τις θέσεις εισακτέων που προσφέρει το τμήμα, 2) την επίδοση των υποψηφίων στις Πανελλαδικές ιδιαίτερα στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, 3) τις προτιμήσεις των υποψηφίων που διαφοροποιούνται σημαντικά τα τελευταία χρόνια και επηρεάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Η βάση του τμήματος αποτελείται από τα μόρια του τελευταίου εισακτέου. Η διαφορά που έχουν οι υποψήφιοι που ανήκουν σε ειδική κατηγορία σε σχέση με τους υπολοίπους, είναι ότι τη στιγμή που το σύστημα φτάνει στα μόριά τους και εξετάζει το μηχανογραφικό τους, για κάθε σχολή που έχουν δηλώσει ελέγχει πρώτα αν υπάρχει κενή θέση στις θέσεις της γενικής σειράς 90% και μετά στις θέσεις της εκάστοτε ειδικής κατηγορίας.

3. Σειρά δήλωσης σε σχέση με άλλον υποψήφιο

Η σειρά δήλωσης των τμημάτων στο μηχανογραφικό δελτίο του υποψηφίου είναι το πιο σημαντικό σημείο σε όλη τη διαδικασία. Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη παράγραφο, όταν το σύστημα, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των θέσεων στα τμήματα, φτάσει στα μόρια του συγκεκριμένου υποψηφίου, αρχίζει να «σαρώνει» τα τμήματα που έχει δηλώσει ο υποψήφιος από πάνω προς τα κάτω (από το 1 δηλαδή) μέχρι να βρει την πρώτη κενή θέση. Εκεί θα εισαχθεί ο υποψήφιος. Ενα σύνηθες λάθος που κάνουν οι υποψήφιοι είναι να πιστεύουν ότι αν ο υποψήφιος Α δηλώσει ένα τμήμα 1ο και ο υποψήφιος Β δηλώσει το ίδιο τμήμα 5ο, τότε ο υποψήφιος Α έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο τμήμα αυτό. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που έχει σημασία στην περίπτωση αυτή είναι τα μόρια που έχουν οι δύο υποψήφιοι. Αν ο υποψήφιος Α έχει περισσότερα μόρια από τον υποψήφιο Β, τότε το σύστημα θα εξετάσει πρώτο το μηχανογραφικό του, άρα έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στο τμήμα.

4. Τα μόρια του υποψηφίου σε σχέση με τις βάσεις των τμημάτων

Επικρατεί γενικά μια αντίληψη ότι στόχος του μηχανογραφικού είναι να εισαχθούν οι υποψήφιοι στο υψηλότερο τμήμα που πιάνουν με τα μόρια που διαθέτουν. Αυτή η αντίληψη οδηγεί τις περισσότερες φορές τους υποψηφίους στην κατάταξη των τμημάτων βάσει των περσινών τους βάσεων, από το υψηλότερο τμήμα προς το χαμηλότερο και, επομένως, σε λανθασμένη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου. Οσο περισσότερα μόρια έχει ένας υποψήφιος τόσο περισσότερες επιλογές τμημάτων έχει στο μηχανογραφικό του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει στην ιεράρχηση των τμημάτων με κριτήριο να αξιοποιήσει όλα τα μόρια που έχει συγκεντρώσει, προκειμένου να μην «πάνε χαμένα», όπως χαρακτηριστικά έχουμε ακούσει πολλές φορές να λέγεται.

Μεσογειακοί Αγώνες: Δεύτερη δύναμη στον στίβο η Ελλάδα

Πολύ καλή ήταν η παρουσία της Ελλάδας στον στίβο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν 16 μετάλλια και ανέδειξαν τη χώρα μας ως τη δεύτερη δύναμη μετά την Ιταλία, η οποία κέρδισε 27 μετάλλια (12-6-9). Η Ελλάδα πήρε 6 χρυσά, 4 ασημένια και 6 χάλκινα.

Αναλυτικά τα ελληνικά μετάλλια στον στίβο:

Λούης Τσάτουμας Μήκος 8.14 Χρυσό
Λυκούργος Τσάκωνας 200μ. 20.45 Χρυσό
Κώστας Δουβαλίδης 100μ.εμπ. 13.45 Χρυσό
Αθανασία Πέρρα Τριπλούν 14.48 Χρυσό
Στέλλα Λεδάκη Επί Κοντώ 4.50 Χρυσό
Κώστας Μπανιώτης Ύψος 2.34 Χρυσό
Σοφία Υφαντίδου Έπταθλο 5.792β. Ασημένιο
Γιώργος Τσάκωνας Μήκος 7.97 Ασημένιο
Δημήτρης Τσιάμης Τριπλούν 17.00 Ασημένιο
Εθνική Ανδρών 4Χ100 40.22 Ασημένιο
Εθνική Γυναικών 4Χ100 45.12 Χάλκινο
Σπύρος Λεμπέσης Ακοντισμός Χάλκινο
Τόνια Στεργίου Ύψος 1.90 Χάλκινο
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 20χλμ. βάδην 1:39.13 Χάλκινο
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου Δισκοβολία 44.01 Χάλκινο
Εθνική Ανδρών 4Χ400 3.07.36 Χάλκινο

Πέντε φόροι «φωτιά» μέχρι το τέλος του χρόνου

Μέσα στον Ιούλιο θα πάρουν το εκκαθαριστικό με την πρώτη δόση, όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις - Μέχρι το τέλος του άλλου μήνα θα έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά με τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012

Πραγματικός Γολγοθάς περιμένει τους φορολογούμενους καθώς μέχρι το τέλος του 2013 θα κληθούν να καταβάλλουν συνολικά πέντε φόρους.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ήδη 850.000 πολίτες έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις και εντός του Ιουλίου θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Παράλληλα η ΔΕΗ και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο για το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με τους φόρους που καταβλήθηκαν πέρυσι ενώ το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012, ενώ το φθινόπωρο θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013.

Διαβάστε αναλυτικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε:

Φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχει αρχίσει και περίπου 850.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Συνολικά φέτος θα υποβληθούν περίπου 6.000.000 φορολογικές δηλώσεις. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στις εξής ημερομηνίες:

• για τα ψηφία 1 και 2 έως και την 22α Ιουλίου 2013,
• για τα ψηφία 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
• για τα ψηφία 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
• για τα ψηφία 7 και 8 έως και τη 12η Αυγούστου 2013,
• για το ψηφίο 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
• και για το ψηφίο 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.

Φέτος οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους, γεγονός που οφείλεται στον συνυπολογισμό στην εισφορά αλληλεγγύης όλων των εισοδημάτων.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινάει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου. Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ του 2013 έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί τον Σεπτέμβριο και θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Τον Ιούλιο η ΔΕΗ θα αποστείλει τους πρώτους λογαριασμούς που θα συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013, που είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις έντονες πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013 και να μην υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις. Oι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνους που υπολογιζόταν το τέλος του 2012 και το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%.

Δηλαδή, κάποιος που πλήρωνε ειδικό τέλος 1.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώσει φέτος 850 ευρώ. Για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικών τιμών οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του τέλους θα αναπροσαρμοσθούν από 3 ευρώ το τ.μ., που ήταν το 2012, με τη μέση τιμή ζώνης του δήμου στον οποίον ανήκουν. Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

protothema.gr

Πλάφον 15.000€ για τις αποζημιώσεις στην ΕΡΤ - Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

- Μέσα στο επόμενο 10ημερο θα καθοριστούν τα κριτήρια για τις 2.000 προσλήψεις στη νέα ΕΡΤ
- Όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις με δικαίωμα ανανέωσης
- Κοινή υπουργική απόφαση για τις απολαβές των δημοσιογράφων
- Στο ενιαίο μισθολόγιο οι άλλες ειδικότητες
- «Ευέλικτες σχέσεις εργασίας» στο νέο σχήμα, θα πριμοδοτηθούν οι παλιοί εργαζόμενοι
- Νέα συνάντηση εργαζομένων με τον Παντελή Καψή τη Δευτέρα


Το σχέδιο που τους παρουσίασε στη χθεσινή (άκαρπη) συνάντηση ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής παρουσίασαν στη Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Η νέα πρόταση της κυβέρνηση, σύμφωνα με τους εργαζομένους, προβλέπει:

- η λειτουργία του μεταβατικού σχήματος θα γίνει με 2.000 εργαζόμενους και τα κριτήρια επιλογής τους θα καθοριστούν εντός 10ημερου
- τη σύναψη δίμηνων συμβάσεων με δυνατότητα ανανέωσης τους και μισθολογικές απολαβές, σύμφωνα με την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους και το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την υπόσχεση για ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος τους.

Όσον αφορά στις αποζημιώσεις, θα καταβληθούν αλλά θα υπάρξει πλαφόν 15.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα. Το υπουργείο Οικονομικών (στον έλεγχο του οποίου έχει περάσει η ΕΡΤ μετά το κλείσιμό της) υπόσχεται ότι εφόσον επιτευχθεί τελικά συμφωνία θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση βελτίωσης τους, με βάση όμως το Ενιαίο Μισθολόγιο για τις άλλες ειδικότητες και την ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους, που θα ισχύσουν αναδρομικά από 1/1/2013.

Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα έχει μικρότερο σχήμα με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανοικτό διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση για τους παλαιούς εργαζόμενους.

Η πρόταση της κυβέρνησης, πάντως, δεν ικανοποίησε τους εργαζομένους. Το χθεσινό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αναφέρει πως "το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής, στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε, θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια".

Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι εμμένουν στη θέση τους "ότι μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ".

Επίσης οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, απέστειλαν προς τον κ. Καψή υπόμνημα με το οποίο σημειώνουν πως "αναμένουν μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες, επισημαίνοντας ότι παραμένει η εκκρεμότητα της μη τήρησης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκπέμψει παντού το σήμα της ΕΡΤ".

Νέα συνάντηση αναμένεται ανάμεσα στις δύο μεριές την ερχόμενη Δευτέρα.

newsit.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δείτε πώς θα προστατευθείτε από τον «ιό των 100 ευρώ»

Το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία «Ransomware» ή κοινώς «ιός των 100 ευρώ», που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.


Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι χρήστες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές. Αντίθετα, συνιστά τον τερματισμό της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή και προτείνει να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Φρίκη: Βίασε την γυναίκα μπροστά στα μάτια του άντρα της!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία ενός χωριού έξω από την Χαλκίδα.


Σύμφωνα με το evianews.gr, ήταν βραδινές ώρες όταν ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού και άρχισε να ζητάει λεφτά.

Αφού είδε ότι δεν υπήρχαν χρήματα, έδειξε τις διαθέσεις του.

Άρπαξε την 69χρονη γυναίκα και άρχισε να την βιάζει.

Την ώρα που προσπάθησε ο 80χρονος άντρας να αντιδράσει, άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές και στην συνέχεια τον μαχαίρωσε.

Ύστερα από λίγο όταν έφυγε από το σπίτι, το άτυχο ζευγάρι ειδοποίησε το νοσοκομείο της Χαλκίδας και αμέσως μεταφέρθηκαν εκεί.

Αυτή την στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και ψάχνουν για τα ίχνη του δράστη ενώ ενδέχεται να υπάρχει και συνεργός που κρατούσε «τσίλιες».

Μπαράζ συλλήψεων για «μαϊμού» λογιστές, εφοριακούς και επενδυτές που εξαπατούσαν πολίτες

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες και αποκόμιζαν λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προχώρησε έπειτα από έρευνες η ΕΛ.ΑΣ.

Αρχικά συνελήφθη στην Κηφισιά , 51χρονος, ο οποίος λίγο πριν τη σύλληψή του, μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, προσέγγισαν 86χρονο και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστές του γιου του αποπειράθηκαν να του αποσπάσουν χρήματα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο συλληφθείς μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικό πρόσχημα, ότι είναι λογιστές, εφοριακοί, ή γνωστοί των παιδιών τους, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Όταν οι ηλικιωμένοι δεν είχαν μετρητά, τους συνόδευαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα και ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη και να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς και οι συνεργοί του είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον οκτώ ηλικιωμένους, στην Κηφισιά, το Μαρούσι και τον Βύρωνα, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εξάλλου, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τέσσερα μέλη σπείρας που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών προτείνοντάς τους συμμετοχή σε «επενδυτικά προγράμματα».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει ποσό,που υπερβαίνει τα 340.000 ευρώ, από επτά υποψήφιους επενδυτές.

Ενας εκ των συλληφθέντων, 72 ετών, συστηνόταν, ως δικηγόρος και πρότεινε σε υποψήφιους να συμμετάσχουν σε «επενδυτικό πρόγραμμα», όπου ο ενδιαφερόμενος για τα υποτιθέμενα μελλοντικά κέρδη, προσέφερε είτε χρηματικό ποσό ως αρχικό κεφάλαιο είτε προσημείωση ακινήτου ιδιοκτησίας του. Αλλοι δύο εμφανίζονταν, ως συνεργάτες του 72χρονου,και ελάμβαναν αμοιβή για την προώθηση του «επενδυτικού προγράμματος», αναζητώντας νέους επενδυτές, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς,παριστάνοντας επίσης τον δικηγόρο, προέβαινε δήθεν στις απαραίτητες ενέργειες για τις προαναφερόμενες προσημειώσεις ακινήτων.

Εκτός από το 342.000 που κατάφερε να αποσπάσει η εγκληματική οργάνωση , εκκρεμεί η προσημείωση τεσσάρων ακινήτων, ιδιοκτησίας τριών ακόμη παθόντων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 898.000 ευρώ, η οποία έγινε νομότυπα στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και μέχρι και σήμερα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ο 72χρονος έχει κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για απάτες και πλαστογραφία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Χαλάει ο καιρός - Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια, με καταιγίδες μικρής διάρκειας οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.  Αίθριος προβλέπεται σε γενικές γραμμές ο καιρός για την Κυριακή, με τοπικές νεφώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και τα κεντρικά.

Πρόγνωση για Κυριακή 30/06
Τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βορειοανατολικά και τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν . Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά .
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στα στέκια της Ρόδου

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία – Δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη ατόμων

Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, και άλλων ναρκωτικών ουσιών, στη Ρόδο εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών του νησιού.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη ατόμων, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στη φυλακή. Κατασχέθηκαν 470 γραμμάρια κοκαΐνης, 730 γραμμάρια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, 5 κινητά τηλεφώνα, 2 σιδερογροθιές και 3.150 ευρώ.

Από τους συλληφθένες οι τρεις είναι Έλληνες, ηλικίας 38, 50 και 20 ετών, καθώς και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - προμήθειας-διακίνησης ναρκωτικών και οπλοκατοχής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα και συγκεκριμένα ένα 28χρονο υπήκοο Αλβανίας έγκλειστο σε φυλακή της χώρας, τον 34χρονο αδερφό του, που δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Ο 28χρονος που βρίσκεται στη φυλακή συντόνιζε τηλεφωνικά και κατεύθυνε με τη βοήθεια του 34χρονου αδερφού του τη δράση του 29χρονου και του 38χρονου για τη διακίνηση της κοκαΐνης στο νησί.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που έγινε χθες στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκαν στην περιοχή Καρακόνερο αρχικά ο 29χρονος Αλβανός και στην συνέχεια οι δυο ημεδαποί ηλικίας 38 και 50 ετών κατά την παραλαβή ποσοτήτων κοκαΐνης που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες στις ρόδες σταθμευμένου τρέιλερ.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 474 γραμμαρίων.

Την κοκαΐνη, είχε τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο, κατ' εντολή του έγκλειστου Αλβανού, άγνωστο άτομο το οποίο αναζητείται.

Συλλαλητήριο οργής: «Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό»

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στις απολύσεις, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και σε άλλους τομείς και κλάδους, εξέφρασαν σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και διαδήλωσαν μέχρι το Σύνταγμα. 

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης φωνάχτηκαν συνθήματα όπως «Η ΕΡΤ ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «εμπρός λαέ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα της ανατροπής», κλπ.

Πριν ξεκινήσει η διαδήλωση έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από τους προέδρους της ΠΟΕ –ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και της ΠΟΕΔΧΒ (διυλιστήρια και χημικές βιομηχανίες) Νίκο Ορφανό.

Στις 6μμ στην ΕΡΤ θα γίνει σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δύο γυναίκες κυοφορούσαν χρυσό!

Διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 45.000 ευρώ κατασχέθηκαν από τους τελωνειακούς του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου, κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου που έκαναν σε δύο γυναίκες, επιβάτες λεωφορείου που ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη προς τη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο γυναίκες, από την Αλβανία, προσπάθησαν να περάσουν κρυφά μέσα στα εσώρουχά τους διάφορα κοσμήματα - αλυσίδες, δαχτυλίδια, μπρασελέ, σκουλαρίκια κ.α. - το βάρος των οποίων έφθανε περίπου τα δύο κιλά.

Τα χρυσαφικά κατασχέθηκαν από τους τελωνειακούς, οι οποίοι επέβαλαν στις δύο Αλβανίδες πρόστιμο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ


Αθώοι Σώρρας και Λαμπράκης για τα 600 δισ. ευρώ

Αθώοι κρίθηκαν από Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι ομογενείς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα από το τέλμα ξεπληρώνοντας το δημόσιο χρέος με 600 δισ ευρώ.

Ο κ. Αρτέμιος Σώρρας και ο συνεργάτης του - γιατρός - Μανώλης Λαμπράκης κατηγορούνταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά από δύο μηνυτήριες αναφορές: Του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Κατά της Διαφθοράς, Γιάννη Δαραβίγκα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων ούτε προκαλείτε πανικός με όσα αναφέρει ο Σώρρας για τα 600 δισ. δολάρια και για το λόγο αυτό η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για όλους.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, η οργάνωση END (End of National Debt) έχει συγκεντρώσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια και τα οποία προτίθεται να δώσει, κάτω από προϋποθέσεις στο ελληνικό κράτος για να αποπληρώσει το χρέος του.

Α. Ζερβός προς Φωτόπουλο: Διάλεξε συνδικαλισμό ή διοίκηση

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα απαντήσει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο θέμα που έχει δημιουργηθεί από την παρουσία του στο δ.σ. της ΔΕΗ, αποκάλυψε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρθούρος Ζερβός. Ως γνωστόν, ο κ. Φωτόπουλος εξελέγη ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ της εταιρείας.

Αν και νομικά δεν υπάρχει κάποιο κώλυμα, ωστόσο ο κ. Ζερβός έχει ήδη τονίσει στον κ. Φωτόπουλο ότι υπάρχει σύγκρουση ρόλων και ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ να επιλέξει μεταξύ της θέσης του στο δ.σ της εταιρείας ή της προεδρίας του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου της επιχείρησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, ο κ. Φωτόπουλος δεσμεύτηκε να απαντήσεις τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης ο κ. Φωτόπουλος επέλεξε να μην παραστεί καθώς είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα με τη συνέλευση, συγκέντρωση των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα.

Πηγή:www.capital.gr

Βρέθηκε κι άλλη νάρκη στην Κυλλήνη!

Νέα κινητοποίηση για εντοπισμό νάρκης υπήρξε το πρωί του Σαββάτου για το Λιμεναρχείο Κυλλήνης.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr σχεδόν πέντε μήνες μετά τη νάρκη που βρέθηκε στο λιμάνι, μια ακόμα

εντοπίστηκε και αυτή τη φορά απο ιδιώτες στην περιοχή της παραλίας του Κάστρου Κυλλήνης.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο άντρες του Λιμεναρχείου, ενώ ιδιίωτης δύτης σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισε τη νάρκη.

Επισήμως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση και γίνεται λόγος για ανεύρεση πολεμικού υλικού στη θάλασσα. Πυροτεχνουργοί του Πολεμικού Ναυτικού, αναμένεται να εξετάσουν το αντικείμενο και να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Έληξε η επιστράτευση των εκπαιδευτικών, που ίσχυε από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός, Κ. Αρβανιτόπουλος, εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό τη λήξη της επιστράτευσης και δήλωσε σχετικά:

«Εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό την άρση της επιστράτευσης, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί ότι θα συμβεί μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ήταν ένα αυστηρό, αλλά επιβεβλημένο μέτρο για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων και για να μην πάει χαμένος ο κόπος των παιδιών και των οικογενειών τους».

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ: Συλλήψεις 8 οδηγών ταξί για «πειραγμένα» ταξίμετρα

Οκτώ οδηγοί ταξί συνελήφθησαν στον χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς σύμφωνα με την αστυνομία είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.

Έπειτα από εξειδικευμένους ελέγχους σε ταξί, διαπιστώθηκε ότι επτά από τους συλληφθέντες οδηγούς με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις, δύο οδηγοί είχαν τοποθετήσει και ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό. Επιπλέον, στην κατοχή δύο εξ’ αυτών βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Επιβλήθηκαν έξι διοικητικά πρόστιμα, συνολικού χρηματικού ποσού 35.000 ευρώ σε βάρος των εκμεταλλευτών των παραπάνω οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Συνελήφθη 55χρονη για εξαπάτηση μικροεπιχειρηματιών

Συνελήφθη 55χρονη, που εξαπατούσε συστηματικά μικροεπιχειρηματίες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά με το πρόσχημα παροχής επιδοτήσεων μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Η συλληφθείσα, μαζί με τους συνεργούς της που αναζητούνται, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος εταιρείας που διαχειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα και με το πρόσχημα παροχής επιδοτήσεων έπειθε τους μικροεπιχειρηματίες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 1.000 έως 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία είχε εξαπατήσει συνολικά 11 άτομα, λαμβάνοντας περίπου 25.000 ευρώ.

Πάγωμα των τιμολογίων για τα νοικοκυριά και μειώσεις για τη βιομηχανία ανήγγειλε η ΔΕΗ

«Πάγωμα» των τιμολογίων χαμηλής τάσης (για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, επαγγελματίες), που απελευθερώνονται από την Δευτέρα 1η Ιουλίου, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα.

Παράλληλα, αναμένονται μειώσεις της τάξης του 15% στα βιομηχανικά τιμολόγια μέσης τάσης, καθώς και ελάφρυνση των τιμολογίων στην υψηλή τάση (μεγάλες βιομηχανίες) μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης και τις διαπραγματεύσεις, που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της ΔΕΗ και των επιχειρήσεων.

Απών από τη γενική συνέλευση ήταν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της επιχείρησης (εξελέγη εκπρόσωπος των εργαζομένων τον περασμένο μήνα), Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν σωματεία και ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια: σύμφωνα με το μνημόνιο και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, το σύνολο των τιμολογίων της ΔΕΗ με εξαίρεση αυτά που ισχύουν για τους ευάλωτους καταναλωτές θα διαμορφώνονται από τη Δευτέρα ελεύθερα και θα ελέγχονται απολογιστικά από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης. Ως τώρα, η ΡΑΕ εισηγείτο στο ΥΠΕΚΑ για το ύψος των τιμολογίων και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από την κυβέρνηση. Ο κ. Ζερβός τόνισε ότι τα τιμολόγια δεν θα αλλάξουν την 1η Ιουλίου και ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την πολιτική ως το τέλος του έτους.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές (άτομα με χαμηλό εισόδημα, ΑΜΕΑ, άνεργοι κλπ.) ισχύουν περισσότερες ευκολίες πληρωμής, απαγόρευση διακοπής και ειδικό τιμολόγιο, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 440.000 καταναλωτές (150.000 περισσότεροι σε σχέση με την αρχή του χρόνου).

Για την αποκρατικοποίηση

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι η επιχείρηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποίησης, που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό και την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (που αντιπροσωπεύουν το 30% του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού) και τμήματος της εμπορίας, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ». Αναμένεται, δηλαδή, ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα περάσουν στη νέα εταιρεία το 30% των πελατών. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιλαμβάνει ακόμη πώληση συμμετοχών στα δίκτυα και διάθεση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο).

Η ΔΕΗ θα προχωρήσει, επίσης, σε απόσυρση παλιών, αντιοικονομικών και ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο, κυρίως πετρέλαιο, αλλά και λιγνίτη. Η απόσυρση θα γίνει σταδιακά, με τη θέση σε εμπορική λειτουργία τις επόμενες εβδομαδες της νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι (417 μεγαβάτ) και στη Μεγαλόπολη (800 μεγαβάτ), στα τέλη του 2014, που θα αντικαταστήσουν το παλιό παραγωγικό δυναμικό. Οι πετρελαϊκές μονάδες ωστόσο δεν θα αποξηλωθούν, αλλά θα τεθούν σε καθεστώς ψυχρής εφεδρείας για να αξιοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Ένας 62χρονος με... Φλόγα!

Ο  62χρονος βετεράνος τριαθλητής IRONMAN Τάσος Σταθόπουλος θα αγωνιστεί και πάλι με τη φανέλα Του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ προς οικονομική της ενίσχυση. Παρά την γνωστή (μερική) αναπηρία του σε δεξί χέρι και πόδι Θα καλύψει τις αποστάσεις του Ultraman Triathlon. 

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, 12:00 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει τον αγώνα του κολυμπώντας 10 χιλιόμετρα την απόσταση Ψάθα – τέρμα Αλεποχωρίου Αττικής. Στη συνέχεια θα ποδηλατήσει τα 420 χιλιόμετρα από Αλεποχώρι μέχρι τη Βάρδα Νομού Ηλείας και επιστροφή στη Κόρινθο. Από Κόρινθο θα καλύψει τρέχοντας τα 84 χιλιόμετρα για να τερματίσει στον ξενώνα της ΦΛΟΓΑΣ στην Αθήνα πρωινές ώρες της Παρασκευής. Το όλο εγχείρημα θα διαρκέσει 35-40 ώρες αγωνιστικής δράσης με μικρά διαλύματα . Η ποδηλατική και δρομική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί επί της παλιάς εθνικής οδού.

Συμπαραστάτης στην φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια είναι ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Γιώργος Δρίκος ο οποίος στα πλαίσια κοινωνικής αλληλεγγύης της Δημοτικής αρχής προσφέρει οχήματα για το σέρβις και την ασφάλεια του αθλητή, όπως και τα έξοδα μετακίνησης του ‘’πληρώματος συνοδείας’’ δεδομένου ότι ο Τ. Σταθόπουλος είναι κάτοικος Βιλλίων και αγωνίζεται σαν αθλητής του Δήμου.

Συνοδοί στην ατομική του υπέρβαση για κάθε βοήθεια θα είναι οι άξιοι Σπαρταθλητές, Τάκης Σκουλής (Δάσκαλοs των Ελλήνων δρομέων) και Σπύρος Σπυρόπουλος που αναβίωσαν τρέχοντας τον Φειδιππίδιο άθλο Αθήνα- Σπάρτη- Αθήνα 490 χιλ. Ο Τάσος Σταθόπουλος ελπίζει στην ευαισθητοποίηση συγγενών, φίλων, συναθλητών, αθλητικών Συλλόγων και τους καλεί στον κοινό ιερό σκοπό με κατάθεση συμβολικού χρηματικού ποσού τουλάχιστον για ένα από τα συνολικά 514 αγωνιστικά χιλιόμετρα που θα διανύσει. Oι αριθμοί λογαριασμού της ΦΛΟΓΑΣ για κατάθεση χρημάτων είναι:

ALPHA BANK 112-00-2002-011686
EUROBANK 00260063460100128261

Το διοικητικό συμβούλιο της ΦΛΟΓΑΣ
Τηλ. Αγωνιστικής επιτροπής 6945536280

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Χαλάει απότομα το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους. 

 Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο, προβλέπονται από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς και τη Θράκη.

Παράλληλα είναι πιθανό να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα είναι ισχυροί φτάνοντας τα 8 μποφόρ. Πηγή: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα
iefimerida

Στα χέρια της αστυνομίας ο Θέμης Δήμου - Κατηγορείται για διπλό φονικό έξω από κλαμπ

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε χθες ο Θέμης Δήμου, μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής σε καφετέρια της περιοχής Χαλανδρίου.

Ο Θ. Δήμου, μαζί με τον Δημήτρη Βαρβαρέσο φέρονται ως εμπλεκόμενοι στη δολοφονία των Κώστα Φράγκου και Βασίλη Σινούρη, έξω από το κλαμπ Bijoux της οδού Σαχτούρη, στις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην καφετέρια βρισκόταν και ο Δ. Βαρβαρέσος, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών μεταβαίνουν στην Αθήνα, προκειμένου να ανακρίνουν τον Δήμου για την υπόθεση του μακελειού της οδού Σαχτούρη, καθώς η σύλληψή του έγινε κατόπιν ενταλμάτων που εκκρεμούν σε βάρος του, όπως και επίσης σε βάρος του Βαρβαρέσου, για διάπραξη ληστειών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 17 Απριλίου είχαν πέσει «γαζωθεί» από αυτόματο υποπολυβόλο και πιστόλι ο Κώστας Φράγκος και ο Βασίλης Σινούρης, με αποτέλεσμα ο Β. Σινούρης να σκοτώνεται επί τόπου και ο Κ. Φράγκος να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.

patrastimes.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ξεκινά επιτέλους η δίκη των υπαλλήλων που «ξάφρισαν» το ΙΚΑ Καλλιθέας

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κι ενώ οι εμπλεκόμενοι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν μέρος του μισθού τους ακόμα και μέσα στη φυλακή, ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης της δίκης για τους δημόσιους υπάλληλους που δημιούργησαν τρύπα 11 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Οι έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών θα καθίσουν στις 22 Ιουλίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αφού με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών (υπ. αριθμόν 1279/2013) διατάσσει την παραπομπή σε δίκη των εμπλεκομένων οκτώ κατηγορούμενων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, οι έξι γυναίκες, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας, φέρονται να χορηγούσαν σε ασφαλισμένους που δεν δικαιούνταν, καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές, διάφορα υψηλά επιδόματα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται, ότι η παράνομη δραστηριότητα των έξι υπαλλήλων αφορά την περίοδο 2003- 2012.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κων/νος Καραΐσκος, σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.

Στους οκτώ κατηγορουμένους αποδίδονται κατά περίπτωση κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απάτης.


Νέα "βόμβα": Αναστέλλεται η λειτουργία ασφαλιστικής εταιρείας

Με απόφασή της η Τράπεζα της Ελλάδος, αναστέλλει την λειτουργία της εταιρείας "Διεθνής Ένωσις".

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, τα χαρτοφυλάκια της εταιρείας, η οποία είναι κρητικών συμφερόντων, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πελάτες κυρίως από Ηράκλειο και Χανιά.

Η νέα αυτή απόφαση που έρχεται λίγους μήνες μετά το "λουκέτο" στην "EVIMA" αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες  ασφαλισμένους.

Γροθιά στο στομάχι το γράμμα 41χρονου αυτόχειρα μέλος των ΑΝΕΛ - Τι έγραψε ο Καμμένος

Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε 41χρονος πηδώντας στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με τη γυναίκα του, στη Λάρισα. Ο αυτόχειρας άφησε πίσω του γράμμα που εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με το larissanet.gr που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το σημείωμά αυτοκτονίας, ο 41χρονος ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που κρατούσε καλά κρυμμένες τις ευαισθησίες του. Τις αγωνίες και το πάθος του τις έβγαζε το τελευταίο διάστημα μέσα από το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του νομού Λάρισας.

Πριν βουτήξει στο κενό, έγραψε ένα κείμενο που συγκλονίζει, μια πραγματική γροθιά στο στομάχι, ένα ακριβές αποτύπωμα της ψυχολογίας χιλιάδων πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια να συνθλίβεται.

Το «αφιερώνει» σε όλους όσους «τον έφεραν στο σημείο αυτό». «Δεν μπορώ πλέον να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια από ντροπή», γράφει στο σημείωμά του και εύχεται το αίμα του να «γίνει ποτάμι που θα πνίξει» όλους όσους έφεραν τον ελληνικό λαό σ' αυτή την κατάσταση. Καλεί επίσης όλους του Έλληνες να «ξυπνήσουν και να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους»

Συγκλονισμένος από την είδηση της αυτοκτονίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:

«Πονάω πολύ που σου απαντώ Νικόλα στο τελευταίο σου γράμμα.
Είμαι θυμωμένος μαζί σου αλλά και με τον εαυτό μου που έφυγες έτσι.
Ίσως κάνω λάθος που σου γράφω δημόσια αλλά ξεκινήσαμε μαζί φίλε και νιώθω οτι θα το ήθελες αυτό .
Η αλήθεια είναι οτι δεν το περίμενα απο εσένα να φύγεις έτσι.
Νόμιζα οτι μαζί θα αποτρέπαμε πολλούς Έλληνες απο αυτή την πράξη.
Λείπω γιατί δεν μπορώ ανθρώπινα να δώ την γυναίκα σου και τα παιδιά σου στο τελευταίο αντίο.

Δέν είναι η ώρα για μεγάλα λόγια, αλλά σου ΟΡΚIΖΟΜΑΙ ότι θα δώσω τα πάντα για να πείσω τους ΕΛΛΗΝΕΣ να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ και να φέρουμε την ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην Πατρίδα μας.

Φίλε μου Νικόλα.....

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΚΑΙ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.....»


Στη Μύκονο ο ΡΙΚΙ ΜΑΡΤΙΝ με τον σύζυγο του!!! (PHOTO)

Στη Μύκονο βρίσκεται ο Ρίκι Μάρτιν με τον...σύζυγό του! O Πορτορικάνος σούπερ σταρ που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου πριν από λίγους μήνες με τον επί χρόνια σύντροφό του Κάρλος Γκονζάλες, δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτός αφού σπάνια κατεβαίνει από τη θαλαμηγό του.

Οι πληροφορίες μας θέλουν το ζευγάρι σε λίγες μέρες να αναχωρεί με προορισμό της Σαντορίνη! Άλλωστε τι καλύτερο για τους νιόπαντρους να απολαύσουν αγκαλιά το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Οιά...Αλίμονο...




gossip-tv

Καρέ καρέ η στιγμή της αδιαθεσίας του Σαμαρά στο συνέδριο [εικόνες]


Τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε να σταματήσει την ομιλία του για να καθίσει λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας, στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο σήμανε... συναγερμός. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν να βοηθήσουν τον πρωθυπουργό.


Ορισμένοι του προσέφεραν ζάχαρη και πορτοκαλάδα για να τον βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα. Την ίδια ώρα οι σύνεδροι που βρίσκονταν από κάτω είχαν συκωθεί όλοι όρθιοι και προσπαθούσαν με ανησυχία να δουν τι συμβαίνει. Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Σαμαράς συνήλθε και μπόρεσε να τελειώσει την ομιλία του δίχως άλλα προβλήματα.




Πηγή: | iefimerida.gr 

Κατέρρευσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΝΔ

-”Συγνώμη, δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά” είπε από το βήμα του συνεδρίου

- Η ομιλία διεκόπη για λίγα λεπτά
- Σύμφωνα με συνεργάτες του η αδιαθεσία οφείλεται σε ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες
- Δείτε βίντεο απο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός σταμάτησε την ομιλία του


Κι ενώ ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ξαφνικά ζήτησε συγγνώμη και διέκοψε την ομιλία του.

“Συγγνώμη δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά” είπε ο πρωθυπουργός και κατέβηκε από το βήμα.

Στενοί του συνεργάτες έτρεξαν κοντά του και του πρόσφεραν ζάχαρη και πορτοκαλάδα. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωθυπουργός ανέβηκε και πάλι στο βήμα. «Στους αγώνες δεν πέφτουμε, μένουμε όρθιοι» είπε και συνέχισε την ομιλία του.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν οτι η αδιαθεσία του οφείλεται σε μια ίωση γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες αλλά και στην κούραση.

Κέρδισε ο Κούγιας- Παράνομη έκρινε την διαγραφή του από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Παράνομη έκρινε την διαγραφή του Αλέξη Κούγια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο δικηγόρων του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία δύο προς τρεις.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποφάσισε να μην προβεί στην οριστική διαγραφή του γνωστού ποινικολόγου από τα μητρώα του ΔΣΑ, αλλά να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΔΣΑ είχε εισηγηθεί την οριστική διαγραφή του κ. Κούγια από το μητρώο του με την κατηγορία της «διαχρονικής προσβολής του κύρους του δικηγορικού λειτουργήματος» μετά την καταγγελία του Γρηγόρη Βαλιανάτου για επίθεση στο πρόσωπο του και την κινηματογραφική είσοδο του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter από την μάντρα, αναφέρει η Espresso.

Οπως τόνισε ο ίδιος, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο «εξαφάνισε την παράνομη και έξω από κάθε ηθική δεοντολογία απόφαση, της οποίας χρησιμοποιήσατε μόνο το δυσφημιστικό για μένα μέρος».

Ισόβια σε επιχειρηματία που χρωστούσε στο Δημόσιο 1.500.000 ευρώ!

​​Για πρώτη φορά δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε ιδιοκτήτης εταιρίας ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ προσκομίζοντας εικονικά παραστατικά.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών και όχι για φοροδιαφυγή όπως συνέβη σε άλλες δικογραφίες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις που του αποδίδονται συμπληρώνοντας ότι από τα χρήματα που έπαιρνε ως επιστροφή έδινε το 30% ως μίζα σε εφοριακούς υπαλλήλους.

Για τους συγκεκριμένους εφοριακούς έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και ήδη απολογήθηκαν στον ανακριτή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απόκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε το 1999 στην επιχείρηση του κατηγορούμενου στα Νέα Μουδανιά και στάθηκε η αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες που στήθηκε ποτέ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Ποινή κάθειρξης 18 ετών επέβαλε το δικαστήριο για την ίδια υπόθεση και στη σύζυγο του επιχειρηματία καθώς και σε μία υπάλληλο που ήταν διαχειρίστρια.

Πηγή: aggelioforos

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Σφοδρή σύγκρουση στη Μεσογείων!



Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το πρωί στη Μεσογείων, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο Ι.Χ. και δύο μηχανές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo τροχαίο προκλήθηκε όταν η μηχανή που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και προσέκρουσε πάνω σε βαν!

Από την πρόσκρουση χτύπησαν ένα ακόμα αυτοκίνητο και μία μηχανή που περίμεναν να ανάψει το φανάρι.


Άμεσα έφτασαν στην περιοχή ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να προσφέρει βοήθεια στον τραυματισμένο δικυκλιστή, καθώς και το ανακριτικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με επαγγελματία της περιοχής τέτοια ατυχήματα είναι συνηθισμένα καθώς, εξαιτίας της αντηλιάς, δεν είναι ορατός ο σηματοδότης.

Πηγή: agiaparaskevi-guide

Καμίνια: Στο «σφυρί» σπίτι άνεργου για χρέη 1.677 ευρώ στην εφορία!

 Ο... «δράστης» είναι μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών – Εδώ και 7 μήνες η οικογένεια είναι χωρίς ρεύμα


Μία απίστευτη ιστορία για κατάσχεση του σπιτιού ενός άνεργου μεταλλεργάτη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, για χρέη 1.677,95 ευρώ προς την εφορία, έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Ο μεταλλεργάτης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι που απέκτησε στα Καμίνια, δουλεύοντας χρόνια στα καράβια των εφοπλιστών, για χρέη προς την ΔΟΥ Δ' Πειραιά, τα οποία έφτασαν μετά τις προσαυξήσεις στο... προκλητικό ποσό των  2.173,81 ευρώ!

Η διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης ξεκίνησε πριν από 3 μέρες, στις 25 Ιουνίου, και ως τιμή εκκίνησης στην περίπτωση πλειστηριασμού του σπιτιού, καθορίζεται το ποσό των 70.000 ευρώ.

Όπως δηλώνει ο άνεργος μεταλλεργάτης στον «Ριζοσπάστη», που αποκαλύπτει το θέμα, χρωστάει ακόμη το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ρεύμα εδώ και 7 μήνες!


Συλλήψεις για την επίθεση με βόμβα σε επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη


Τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν για την επίθεση με βόμβα σε βάρος επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Αστυνομία, ηθικός αυτουργός φέρεται να είναι γνωστός επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία.

Η επίθεση, από την οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά ο 40χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σημειώθηκε στις 15 Ιουνίου του 1012 στο σπίτι του στην οδό Ήρας 18, στη Βουλιαγμένη.

Ο άτυχος 40χρονος παρέλαβε γλάστρα, στην οποία υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις τρομοκρατίας


Να βρουν το θάρρος και να συνταχθούν με τη νομιμότητα και να καταδικάσουν ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους ζητά η ΝΔ από τον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιστρατεύουν... φθηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «Όταν οι τρομοκράτες γάζωναν με καλάσνικοφ το γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτιζε τότε την επίθεση “προβοκάτσια”.

Μιλούσε, χωρίς καμία ντροπή, για “παρακρατική τρομοκρατία” και για “παρακρατικές οργανώσεις φίλιες στη Νέα Δημοκρατία”. Χθες και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, τάσσεται στο πλευρό του κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς”, ο οποίος είχε συλληφθεί ένοπλος να βγαίνει από αποθήκη - οπλοστάσιο. Για τον ίδιο κατηγορούμενο, σύμφωνα με χθεσινή ανάληψη ευθύνης, πυρπόλησε άλλη τρομοκρατική οργάνωση τα γραφεία της Ν.Δ. στο Κουκάκι.

Η υπεράσπιση ή η ανοχή σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες και εγκληματίες είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του να βρουν το θάρρος να συνταχθούν με τη νομιμότητα και να καταδικάσουν ευθέως τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, όπως και το παράνομο Indymedia, που φιλοξενεί τις προκηρύξεις τους. Όχι όμως με μισόλογα και “ήξεις-αφήξεις”. Άμεσα, ξεκάθαρα και απόλυτα».

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατηγορεί τη ΝΔ για προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι: "για να μας κάνουν να ξεχάσουμε τα καθημερινά τους εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού, επιστρατεύουν φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής. Η ελληνική κοινωνία τους έχει καταλάβει. Οι μέρες τους είναι μετρημένες."

Έξω φρενών η Βίκυ Χατζηβασιλείου με την παραλήπτρια του πακέτου: "Αυτά είναι μπούρδες"!

Η μητέρα του τον είχε παρατήσει σε αναπηρικό καροτσάκι και τον συνάντησε μετά από 43 χρόνια όρθιο, ενώ η ίδια είναι πλέον καθηλωμένη! Συγκλονιστική ιστορία!
Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως στο έκτακτο Πάμε Πακέτο.

Ο Κωνσταντίνος έρχεται από την Βέρνη της Ελβετίας, με την ελπίδα να συναντήσει την μητέρα του μετά από 43 χρόνια. Ο αποστολέας γεννήθηκε με κινητικά προβλήματα στα χέρια και τα πόδια. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε αμέσως μετά την γέννησή του σε ίδρυμα της Ελβετίας. Ο πατέρας του παιδιού είχε έναν αδερφό εκ γενετής ανάπηρο και ντρεπόταν να πει στην οικογένειά του, ότι η γυναίκα που θα παντρευόταν, γέννησε το ανάπηρο παιδί του. Η μητέρα του Κωνσταντίνου ορκίστηκε ποτέ κανείς να μην μάθει για την ύπαρξη αυτού του παιδιού. Αν και το σπίτι της ήταν σε μικρή απόσταση από το ίδρυμα, ελάχιστες ήταν οι φορές που τον επισκέφθηκε.

Το γεγονός αυτό εξόργισε την Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία είπε μεταξύ άλλων στην παραλήπτρια του πακέτου: "Μπούρδες! Αυτά είναι μπούρδες"!

Ο Κωνσταντίνος δεν υιοθετήθηκε ποτέ και μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να περπατήσει. Σήμερα θέλει απλά να δει το πρόσωπο της μητέρα του. Άραγε πως θα αντιδράσει η μητέρα του όταν τον δει; Γιατί η παραλήπτρια έμεινε εντελώς μόνη; Πώς ερμηνεύει η ίδια το γεγονός ότι έμεινε ξαφνικά ανάπηρη και καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο;

Δείτε το βίντεο:


Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα και την Παρασκευή: Καύσωνας, καταιγίδες, υγρασία

Ανάλογο με αυτό της Πέμπτης θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή: Καύσωνας -αν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, καταιγίδες και ισχυροί ανεμοι στα πελάγη.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για την Παρασκευή έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στα ανατολικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων σε ορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονομενων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία και τα παραθαλάσσια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς μεγαλύτερη.
  • Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.
  • Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Σουλεϊμάν και Σεχραζάτ αφήνουν τις διαδηλώσεις και έρχονται στην Ελλάδα

​Άλλο ένα γνωστό ζευγάρι ηθοποιών  ετοιμάζεται να επισκεφτεί την Κω.... Αυτή τη φορά πρόκειται για τους γείτονες Σουλεϊμάν και τη σύζυγό του Σεχραζάτ!

Θα αφήσουν τις διαδηλώσεις και θα επισκεφτούν την Ελλάδα!

«Ακούγεται ότι ο Χαλίτ Εργκέντς με τη γυναίκα του θα έρθουν στο νησί. Κατά πάσα πιθανότητα απόψε , εγκαταλείποντας τις διαδηλώσεις και τις φασαρίες στην Κωνσταντινούπολη για να απολαύσουν την ηρεμία τους στα ελληνικά νησιά» είπε ο Νίκος Σοφός, Διευθυντής ενιαίου φόρου τουρισμού στην Κω.

Όαση τα νησιά μας για τους celebrities του Χόλιγουντ και... όχι μόνο.

Πηγή: Δελτίο Star

Στην Κω ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς - Το τοπικό γλυκό που ξετρέλανε την ηθοποιό

Ελλάδα ψηφίζουν για τις διακοπές τους και φέτος ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Το ζευγάρι των ηθοποιών εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στην Κω.

Σύμφωνα με το Star ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς ταξιδεύουν με τη θαλαμηγό τους στη Μεσόγειο και τις τελευταίες ώρες βρίσκονται στην Κω.

Το ζευγάρι των Χολιγουντιανών ηθοποιών περπάτησε στα σοκάκια του νησιού και απόλαυσαν ελληνικές γεύσεις στο μαγαζί που είχαν επισκεφθεί και πέρυσι και τους είχε ξετρελάνει.

«Πάνε σε συγκεκριμένο εστιατόριο και μάλιστα πέρυσι την είχαν κεράσει ντοματάκι γλυκό και της έκανε εντύπωση. Φέτος το ξαναζήτησε και η μαγείρισσα της αγόρασε από το μίνι μάρκετ ένα βάζο ολόκληρο και της το έδωσε» είπε ο Νίκος Σοφός, Διευθυντής Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Κω.

Ξάνθη: Μια... σφαλιάρα έστειλε στον τάφο έναν 18χρόνο !!

Διαπληκτίστηκε με έναν 18χρόνο, δέχθηκε σφαλιάρα, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα από οξύτατο εγκεφαλικό και πνευμονολογικό οίδημα.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, τη ζωή του έχασε ένας 16χρόνος Ρομά στην Ξάνθη, ο οποίος μεταφέρθηκε λιπόθυμος στο Νοσοκομείο μετά από διαπληκτισμό με 18χρόνο.

Ο νεαρός, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και εκτιμάται ότι είχε εισπνεύσει γκαζάκι διαπληκτίστηκε με έναν 18χρόνο με τον καυγά πριν καλά, καλά προλάβει να αρχίσει να καταλήγει σε τραγωδία για τον 16χρόνο.

Δεχόμενος μόλις μια σφαλιάρα από τον 18χρόνο ο τοξικομανής λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα.

ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο 42χρονος που συνελήφθη για ασέλγεια σε βάρος 8χρονης

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του 42χρονου Ευτύχιου Τζεμανάκη, ο οποίος συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος 8χρονης ανήλικης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατ' εξακολούθηση, αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη κατ' εξακολούθηση και κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια μη συμπληρώσαντος το 14ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς Ευτύχιος Τζεμανάκης γεννήθηκε το 1971 στα Χανιά Κρήτης και είναι κάτοικος Περιστερίου Αττικής.

Το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου διέγραψε 235 χιλιάδες ευρώ χρέος συνταξιούχου αστυνομικού

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός με συνολικές οφειλές 250.000 ευρώ πέτυχε, προσφεύγοντας στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου μια πολύ μεγάλη διαγραφή του χρέους του.

Σύμφωνα με δικηγόρο Άννα Κορσάνου, που παρείχε τη νομική υποστηρίξη,  ο συνταξιούχος, πατέρας δύο παιδιών, που  είδε τις συντάξιμες αποδοχές του συνεχώς να μειώνονται  και να φτάνουν στα 1.170 ευρώ όταν έμεινε άνεργη και η σύζυγος του  βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής των οφειλών του. Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών  της οικογένειας το παιδί του  αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του σε επαρχιακή πόλη όπου σπούδαζε.  Κατέθεσε την αίτησή του στο Ειρηνοδικείο και ο δικαστής έκανε  δεκτή την αίτησή του διαγράφοντας ποσό ύψους 235.000 ευρώ. Δηλαδή κατά την απόφαση θα πρέπει να καταβάλλει 300 ευρώ μηνιαίως για 4 έτη και τέλος.

Μάλιστα το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό τράπεζας ότι ο οφειλέτης περιήλθε δολίως σε αδυναμία πληρωμής, καθώς θεώρησε ότι οι Τράπεζες με τη θέλησή τους έδωσαν όλα αυτά τα   δάνεια στον δανειολήπτη, ενώ  αυτός δεν απέκρυψε από αυτές τα οικονομικά του δεδομένα, ούτε παρουσίασε μια διαφορετική οικονομική εικόνα από αυτή που είχε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...