Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΝΙΚΗ και ΔΕΟΣ - Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ - 1-0 την ΡΩΣΙΑ!

Μέρες του 2004 ζει η Ελλάδα χάρη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που νίκησε τη Ρωσία με 1-0 και προκρίθηκε στους «8» του Euro 2012. Στα προημιτελικά και η Τσεχία, που επικράτησε με το ίδιο σκορ των Πολωνών.

Όπως και πριν από 8 χρόνια, έτσι κι απόψε η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μία νίκη, μία ισοπαλία, ενώ γνώρισε και την ήττα, στην φάση των ομίλων. Τότε είχε αντιμετωπίσει το «μεγαθήριο», Γαλλία, ενώ εκτός απρόοπτου, αυτή την φορά θα βρει στο δρόμο της ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Γερμανία, στην οποία αρκεί αύριο μία ισοπαλία με τη Δανία. Η Ελλάδα, που τερμάτισε στην 2η θέση του Α΄ ομίλου, θα δώσει το νοκ άουτ αγώνα στην φάση των «8» στις 22 Ιουνίου στο Γκντανσκ. Πρώτη στον Α΄ όμιλο πέρασε η Τσεχία, η οποία με το γκολ του Γίρατσεκ στο 72΄ νίκησε την Πολωνία 1-0.

Η Ρωσία είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 10λεπτο διάστημα στο οποίο η εθνική είχε μία-δύο καλές φάσεις. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν μετράει ποιος έχει την υπεροχή, αλλά ποια ομάδα βάζει το γκολ.

Αυτή ήταν η εθνική μας, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βασίλης Τοροσίδης με πλάγιο τροφοδότησε τον Γιώργο Καραγκούνη, εκεί «κόλλησαν» οι αμυντικοί της Ρωσίας κι ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού αφού μπήκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Μαλαφέεφ.

Ο γκολκίπερ της Ρωσίας είχε κάνει δύο σημαντικές επεμβάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα, στο γυριστό του Κατσουράνη μετά το κόρνερ του Καραγκούνη και στη συνέχεια σε βαθιά μπαλιά-πάσα του τελευταίου προς τον Γκέκα μπλόκαρε με δυσκολία. Καλές στιγμές είχαν και οι Ρώσοι, κυρίως με το σουτ του Ζιρκόφ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ άλλα δύο του Κερζακόφ από καλή θέση πέρασαν άουτ.

Με εξαιρετική αμυντική διάταξη και πάθος από όλους τους παίκτες η εθνική μας ομάδα άντεξε στην πίεση των Ρώσων στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κι όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες της «γαλανόλευκης» έβρισκαν όλο και περισσότερους ανοικτούς διαδρόμους προς την εστία του Μαλαφέεφ. Το μπάσιμο του Καραγκούνη στο 65΄ έφερε στο έδαφος τον διεθνή μέσο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ερικσον τιμώρησε τον Έλληνα άσσο με κίτρινη για «θέατρο».
Η μεγάλη φάση της εθνικής να «καθαρίσει» το ματς ήρθε στο 70΄ με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του Ρώσου τερματοφύλακα. Στο 75΄ ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά στο βολέ του Ντενίσοφ και μπλόκαρε τη μπάλα.
Κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Ντικ Αντβοκαατ στο 84΄, με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ μετά τη σέντρα του Αρσάβιν, να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

Το σχέδιο δράσης του Τσίπρα για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης

Μέτρα για την κοινωνική προστασία, κατάργηση των δυσμενών ρυθμίσεων του Μνημονίου, σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και άνοιγμα εκ νέου όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως αυτού της Siemens, περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης των πρώτων εβδομάδων μίας κυβέρνησης της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές.
Με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να υποδεικνύουν πως το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπυ μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν επιφορτιστεί με το έργο εκπόνησης ενός σχεδίου δράσης για τις πρώτες εβδομάδες, το οποίοι θα δείξει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο δράσης για τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει:
  • Νέα σεισάχθεια με ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες και αντίστοιχη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους. Ρύθμιση αγροτικών δανείων. Πάγωμα πλειστηριασμών για δύο χρόνια.
  • Άμεση κατάργηση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκε στο πλαίσιο του δευτέρου Μνημόνιο, ο κατώτατος μισθός κατά 22% για τους παλαιότερους και 32% για τους νεώτερους (κάτω των 25 ετών) εργαζομένους. Ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας που θα ισχύει για διπλάσιο χρόνο στα 461 ευρώ.
  • Άμεση αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων – από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση μέχρι τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Άμεση επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων.
  • Έναρξη διαδικασίας για την κατάργηση του ειδικού τέλους που επιβλήθηκε στα ακίνητα, με άμεση προτεραιότητα την κατάργησή του για τα μικρομεσαία εισοδήματα και ακίνητες περιουσίες, και πρώτα απ' όλα για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους διαβιούν στα όρια της φτώχειας.
  • Άμεση επανασύσταση και αναβάθμιση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
  • Αναβάθμιση ή διερεύνηση και σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

«Ανατροπή»: Η ψήφος. Η ετυμηγορία. Η κυβέρνηση

Η ψήφος. Η ετυμηγορία. Η κυβέρνηση. Την επόμενη των εκλογών, μια μεγάλη συζήτηση για τα αποτελέσματα στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, στις 23.15 στο MEGA.


Θα σχηματιστεί κυβέρνηση; Τι θα βγάλει η αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου; Ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα; Τι αποφασίζουν; Ο γρίφος της κάλπης. Τα διλήμματα των εκλογών. Ευρώ ή δραχμή;

Καλεσμένοι της εκπομπής: από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Μιχελάκης, από τον ΣΥΡΙΖ.Α ο Πάνος Σκουρλέτης, από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την «Δημοκρατική Αριστερά» ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος και ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος.

«Ανατροπή», τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 στις 23.15 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.

Φυσίγγια, πιστόλια, κάλυκες βλημάτων αρμάτων μάχης αλλά και 250 κιλά χαλκού είχαν δύο 67χρονοι

Φυσίγγια, πιστόλια, κάλυκες βλημάτων αρμάτων μάχης αλλά και 250 κιλά χαλκού βρέθηκαν στην κατοχή δύο 67χρονων που συνελήφθησαν στο Ομορφοχώρι Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Όλα τα παραπάνω εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια έρευνας σε κατάστημα εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων ενώ, σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΗ, διαπιστώθηκε ότι τα 70 κιλά από την συνολική ποσότητα χαλκού προέρχονται από αφαιρεθέντα καλώδια της επιχείρησης (Δ.Ε.Η.). Για το λόγο αυτό αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Οι δύο 67χρονοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Φάρσαλα: 20χρονη τραυμάτισε ηλικιωμένο για να τον ληστέψει

Έναν 73χρονο προσπάθησε να ληστέψει μια εικοσάχρονη στα Φάρσαλα, ωστόσο εκείνος αντιστάθηκε και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει.


Στην προσπάθειά της να διαφύγει, η εικοσάχρονη τον χτύπησε το κεφάλι με μαρμάρινο αντικείμενο και στη συνέχεια με μεταλλική καρέκλα, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Τελικά η κοπέλα συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Φαρσάλων και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

"Εμφύλιος" στους φαρμακοποιούς

Ρήξη προκαλεί ανάμεσα στους φαρμακοποιούς η επιστολή που τους έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την οποία τους καλεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσουν να δίνουν κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τις 25 Ιουνίου.

Η επιστολή αυτή έρχεται τρεις μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση των φαρμακοποιών της χώρας να συνεχίσουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση μέχρι τη Δευτέρα και να αναστείλουν την κινητοποίησή τους μόνο όταν φανούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Αμπαντζόγλου γράφει στην επιστολή αυτή ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις καθώς - μεταξύ άλλων - έχουν ήδη λάβει οι φαρμακοποιοί τα 122 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% όσων τους οφείλονται για το μήνα Απρίλιο.

Έντονα αντέδρασε μετά την επιστολή του κ. Αμπατζόγλου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος ο οποίος τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι «η κινητοποίηση των φαρμακοποιών συνεχίζεται κανονικά σε ότι αφορά τους φαρμακοποιούς της Αττικής αλλά και άλλων συλλόγων της χώρας» ενώ θεωρεί ότι η επιστολή του κ. Αμπατζόγλου εκφράζει προσωπική άποψη και είναι «τουλάχιστον περίεργη δυο ημέρες πριν από τις εκλογές».

Πηγή: real.gr

Kως: Τα όπλα "έκαναν φτερά" από το αστυνομικό τμήμα

Soap MacTavish would approve. Español: Heckler...
 (Photo credit: Wikipedia)

Οκτώ αυτόματα όπλα διαπιστώθηκε ότι λείπουν από το αστυνομικό τμήμα της Κω σήμερα το μεσημέρι, γεγονός που σήμανε συναγερμό. 


Ο διαχειριστής της αποθήκης οπλισμού παρατήρησε πως τα λουκέτα ήταν διαφορετικά τοποθετημένα από όπως τα είχε αφήσει ο ίδιος, γεγονός που κίνησε τις υποψίες του και γι' αυτό πραγματοποίησε καταμέτρηση κατά την οποία διαπίστώθηκε πως έλειπαν τα αυτόματα.

Αμέσως μετά λήφθηκαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα συγκεκριμένα όπλα από το τμήμα.

Πρόκειται για τέσσερα τυφέκια G3Α3 με τέσσερις γεμιστήρες, δύο υποπολυβόλα UZI με τρεις γεμιστήρες και δύο υποπολυβόλα MP-5 με τέσσερις γεμιστήρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο αστυνομικό τμήμα παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής ενώ την υπόθεση παρακολουθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία..

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η Αττική - Κάηκαν σπίτια στην Παλαιά Φώκαια

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Κερατέα όπου τα μέτωπα της φωτιάς είναι πλέον δεκάδες. Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν γίνει κυριολεκτικά στάχτη ενώ καίγεται μία μάντρα με εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στον οικισμό Σιντερίνα.

Δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο 251 γενικό νοσοκομείο αεροπορίας, από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια.

Πρόκειται για έναν μόνιμο πυροσβέστη, ο οποίος υπέστη εγκαύματα από την πυρκαγιά που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ισχυρών ανέμων και έναν πενταετούς θητείας, ο οποίος έπεσε κατά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια, Θυμάρι, Αγία Φωτεινή και Λεγραινά, ενώ εκφράζονται φόβοι και για το Σούνιο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλίππου, έχει καεί η περιοχή ανάμεσα σε Παλαία Φώκαια και Λαυρεωτική.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και τις πτήσεις των αεροσκαφών που συμμετέχουν στις προσπάθειες.

Σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οι πυρκαγιές στην Παλλήνη, στον Κάλαμο και στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, οι οποίες, όμως, δεν έχουν τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Απειλητικά μηνύματα των Ευρωπαίων στο παρά πέντε των εκλογών

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κάλεσε, τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ αναφέροντας, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ότι «εάν κερδίσει αυτές τις εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση».
Ο Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι «'εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της».
Προέβλεψε μάλιστα , ότι στην περίπτωση που η Αθήνα φύγει απ το ευρώ τότε για την Ελλάδα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τόνισε : «Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες».
«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση», υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιουνκέρ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.
Ανέφερε μάλιστα ότι αύριο Κυριακή τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, εκτίμησε με συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο η Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου.
«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών εκτίμησε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ανήκει στην ευρωζώνη. Εξήγησε :«στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά".
Απέκλεισε, πάντως, η έξοδος της Ελλάδας απ την ευρωζώνη «να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες».
Enhanced by Zemanta

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός εκπαίδευσης Αλέξης Δημαράς

Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο φιλόλογος και ιστορικός της εκπαίδευσης Αλέξης Δημαράς.


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο.

Εργάστηκε στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραϊτη και διετέλεσε πρόεδρος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας Ελλάδας.

Πάτρα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο - Απειλούνται και κατοικίες

Πριν λίγο, μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κεφαλόβρυσο λίγο έξω από την Πάτρα.


Η φωτιά που έχει πλέον λάβει μεγάλες διαστάσεις, ξεκίνησε μέσα από το Κεφαλόβρυσο και απειλεί αυτήν την ώρα και σπίτια, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα, κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Στο σημείο αυτήν την στιγμή, δίνουν μάχη με τις φλόγες περισσότεροι από 35 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συμμετέχουν στην κατάσβεση με 13 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Νέες πυρκαγιές σε Παλλήνη, Κάλαμο – Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα

Σε εξέλιξη είναι τρεις πυρκαγιές στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κερατέα και την Παλαιά Φωκαία, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και στην Παλλήνη. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, επίσης, στη Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Στην Παλλήνη, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παπαχωράφι και καίει χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά, νωρίτερα, κατευθυνόταν προς το εργοστάσιο της Δωδώνης, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούσε άμεσα κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και οκτώ οχήματα των δήμων.

Η άλλη φωτιά εκδηλώθηκε στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, καίει πουρνάρια και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα και την Παλαιά Φώκαια, όπου εκκενώθηκε προληπτικά το γηροκομείο, ενώ έκλεισε και η λεωφόρος Αναβύσσου - Σουνίου.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.


Τηλεφωνική επικοινωνία Φ. Κουβέλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Α. Μανιτάκη για τις πυρκαγιές


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα μετώπα των πυρκαγιών.

Την ιδια ώρα κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον βουλευτη Αττικής Β. Οικονόμου επισκεφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

ΒΙΝΤΕΟ - Βουτσάς: Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι πολύ καλύτεροι απ' τους παλιούς

Ο αγαπημένος ηθοποιός ήταν το πρωί του Σαββάτου καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού...
Παρά την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος εδώ και πολλά χρόνια και τις αμέτρητες επαγγελματικές επιτυχίες, ο ίδιος είπε στην εκπομπή, πως θεωρεί ότι οι σημερινοί ηθοποιοί είναι πολύ καλύτεροι...

"Οι σημερινοί ηθοποιοί είναι πολύ καλύτεροι απ' τους δικούς μας.Εμείς όταν γίναμε φίρμες, μετά μας έγραφαν τα έργα πάνω μας. Κουστούμι. Μας φοράγαν το κουστουμάκι και παίζαμε το έργο. Τώρα, το έργο αυτό έχει γραφτεί πριν 15 χρόνια. Βρήκαν τους ρόλους. Δεν τους ήρθαν οι ρόλοι γάντι".

VIDEO - Αποκάλυψη: Η Σάσα Σταμάτη είδε ολόγυμνο τον Δημήτρη Ουγγαρέζο!

Στο "Πρωινό mou" κάνανε σήμερα αποκαλύψεις! Την αποκάλυψη την έκανε η Φαίη Σκορδά!

Είπε ότι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κοιμάται ολόγυμνος! Μάλιστα προχώρησαν και λίγο παραπέρα... Η Σταμάτη είπε πώς έκανε έφοδο στο δωμάτιό του και είδε ολόγυμνο τον Δημήτρη! Βέβαια τόνισε πώς έχει καλή σκηνική παρουσία!

Δείτε το βίντεο!

Παπανδρέου: Τα στρείδια της Μεσσηνίας του ανέβασαν την πίεση

Η φυσική κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού παραμένει αξιοζήλευτη. Αλλά φαίνεται πως το στομάχι του δεν άντεξε το συνδυασμό έντονης γυμναστικής και κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας θαλασσινών. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να του χαλάσουν οι διακοπές που έκανε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Real News, φωτιά πήραν τα κινητά της 20μελους συνοδείας του Γιώργου Παπανδρέου στην προσπάθειά τους να βρουν «έμπειρο» και «εχέμυθο» γιατρό για να έρθει εντός των εγκαταστάσεων της Costa Navarino (του υπερ-πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Μεσσηνία) και να τον εξετάσει. Κάτι που κρίθηκε αναγκαίο αφού λίγο πριν εκείνος είχε αισθανθεί δυσφορία και ένταση και παραπονιόταν για την πίεσή του.

Όλη αυτή η μίνι περιπέτεια -σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Real News- έλαβε χώρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με τον πρώην πρωθυπουργό να ακολουθεί το γνωστό του πρόγραμμα που περιελάμβανε πρωινή γυμναστική στην παραλία του ξενοδοχείου με κανό. Μάλιστα, παρόλο που το ξενοδοχείο νοίκιαζε κανό, εκείνος προτίμησε να φέρει το δικό του, το αξίας 3.500 ευρώ μοντέλο Epic V8.

Ουσιαστικά το κανό ήταν που έφταιγε για αυτή την μίνι περιπέτεια, καθώς μετά από εντατική προπόνηση κάθισε σε δείπνο -με κύριο πιάτο τα φρέσκα στρείδια- όπου και κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα θαλασσινών.

Τέλος καλό όλα καλά, με τον Παπανδρέου και τα 10 συνοδευτικά αυτοκίνητα να αναχωρούν την Δευτέρα μεσημέρι.

«Ξεχνιέσαι εσύ;» είπε ο Σαμαράς στον Τάκη με τα τατουάζ

Αίσθηση προκάλεσε πριν από μερικές μέρες η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κάνει στάση για να δει τον Τάκη με τα τατουάζ, ιδιοκτήτη καφετέριας στην Κόρινθο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Τι όμως ειπώθηκε μεταξύ τους;

«Είδα πρώτα τους αστυνομικούς να περικυκλώνουν το μαγαζί μου και μετά αντιλήφθηκα την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Είχε πολύ κόσμο στο μαγαζί. Ρωτάει τους θαμώνες που είναι το παιδί με τα τατουάζ. Μόλις με είδε μου λέει 'Τάκη τι κάνεις; Πως πάει το μαγαζί;'. Τον ρώτησα αν όντως με θυμόταν. Μου έκανε εντύπωση. ´Ξεχνιέσαι εσύ;' μου λέει. Θυμόταν ακριβώς τη θέση του καφέ και το όνομά μου».

Αυτό δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο Τάκης Παππάς, πρώην παίκτης του Ατρόμητου και του Βυζάντα Μεγάρων, νυν ιδιοκτήτης καφετέριας στην Κόρινθο, γνωστός στην περιοχή -για εμφανείς λόγους- ως ο Τάκης με τα τατουάζ και χωρίς καμία σχέση με την ΝΔ.

Η γνωριμία των δυο αντρών έγινε πριν από 3 χρόνια, όταν ο Σαμαράς έκανε την πρώτη του περιοδεία μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του κόμματος. Τότε ήταν που μπήκε στην καφετέρια για να μάθει τι συμβολίζουν τα τατού του Τάκη. Ο οποίος και θυμάται τη συνάντηση ως εξής «Ο κ. Σαμαράς είναι ακομπλεξάριστος, χύμα και πολύ απλός άνθρωπος. Του είπα ότι το καθένα συμβολίζει μια διαφορετική στιγμή της ζωής μου. Εκείνος με παρακολουθούσε με προσοχή. Έπειτα, του λέω , εγώ ξέρω τι θέλω να ζωγραφίσω στο σώμα μου, εσείς ξέρετε τι πάτε να κάνετε; 'Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Να δούμε τι μπορούμε να σώσουμε'».

Αυτή την φορά η συζήτησή τους κινήθηκε γύρω από την οικονομία και τις εκλογές «Του είπα ότι κάποτε μου έμεναν χρήματα ενώ τώρα τα δίνω όλα για να καλύψω τις υποχρεώσεις του μαγαζιού», δήλωσε ο Τάκης.

Νέα πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Σύρου

Νέα πρόσκρουση μεταξύ πλοίων της εταιρίας Hellenic Seaways σημειώθηκε στο λιμάνι της Σύρου.
Το ταχύπλοο Highspeed 5 προσέκρουσε κατά την διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης στο επιβατηγό οχηματαγωγό Νήσος Χίος το οποίο είχε προσκρούσει νωρίτερα στο λιμάνι της Τήνου.

Σημειώνεται ότι το Highspeed 5 κατέπλευσε στη Σύρο για επαναπροωθήσει στους προορισμούς τους, τους επιβάτες του Νησος Χίος.

Από την πρόσκρουση σημειώθηκαν ζημίες στα καταστρώματα του ταχυπλόου ενώ το ΕΓ/ΟΓ έχει υποστεί εκτεταμένες ζημίες και ρήγμα από την πρόσκρουση στην Τήνο, καθώς έχει απολέσει ένα πτερύγιο από την προπέλα του αλλά και τη λειτουργία δυο από των συνολικά τεσσάρων κύριων μηχανών του.

Σημειώνεται ότι οι ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή είναι οκτώ με εννέα μποφόρ.

Στον εισαγγελέα δύο αδέλφια για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Χαλανδρίου

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα δύο αδέλφια, ηλικίας 56 και 52 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι, μετά από καταδίωξη, για την ένοπλη ληστεία που διέπραξαν σε πρακτορείο των ΕΛΤΑ στο Χαλάνδρι.

Ειδικότερα, χθες στις 10.45' το πρωί τα δύο αδέλφια, κρατώντας ο ένας κοντόκανη καραμπίνα και ο άλλος πιστόλι, εισέβαλαν σε ιδιωτικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ στο Χαλάνδρι, όπου, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρήματα. Στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, που είχαν αφήσει έξω από το πρακτορείο και οδηγούσε συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο μέχρι την πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη, όπου συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι δράστες να το εγκαταλείψουν και να τραπούν σε φυγή. Οι αστυνομικοί τούς εντόπισαν στην ίδια περιοχή, σε πυλωτή πολυκατοικίας και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κοντόκανη καραμπίνα και τέσσερα φυσίγγια, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι COLT με γεμιστήρα με έξι φυσίγγια, ένα πιστόλι REPLICA, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, 17 φυσίγγια, μια κουκούλα τύπου full face και μια αυτοσχέδια κουκούλα από γυναικείο καλσόν.

Οι δύο δράστες, καθώς και ο τρίτος αναζητούμενος συνεργός τους, είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

650.000 ευρώ πουλάνε το σπίτι τους Παπαρίζου-Μαυρίδης [εικόνες]

Το τέλος της σχέσης Μαυρίδη-Παπαρίζου έφερε και το «τέλος» της -συνολικής έκτασης 280τ.μ.- πολυτελούς τριώροφης μονοκατοικίας που είχαν φτιάξει μαζί στην Γλυφάδα, η αγγελία για την πώληση της οποίας έχει αναρτηθεί σε δυο γνωστά μεσιτικά sites.

Όποιος έχει γνωρίσει ποτέ από κοντά την Έλενα ξέρει πόσο πολύ αγαπούσε το συγκεκριμένο σπίτι και με πόσο μεράκι είχε ασχοληθεί με την κατασκευή και την διακόσμησή του.


Φροντίζοντας να το εξοπλίσει μέχρι και με στούντιο ηχογράφησης για να μπορεί να γράφει ο Τόνι την μουσική του.

Οπότε γίνεται κατανοητό πόσο δύσκολο -παρότι προφανώς αναγκαίο- είναι να το βλέπει (τόσο εκείνη, όσο και ο Τόνι) να βγαίνει στην αγορά προς πώληση.


Συγκεκριμένα η αγγελιά που έχει αναρτηθεί το περιγράφει ως εξής «Γλυφάδα, Αίγλη. Μονοκατοικία 280τ.μ., 3 επίπεδα, διαμπερής, προσόψεως, 3 υπνοδωμάτια (τα 2 master), κατασκευή 2006, 3 μπάνια, wc, έχει γίνει άριστη επιλογή υλικών, η εσωτερική διαρρύθμιση είναι πολύ ωραία και εργονομικά σχεδιασμένη με άνετους χώρους, αυτόνομη θέρμανση, κλιματισμός, τζάκι, πόρτα ασφαλείας, τέντες, θέα θάλασσα, parking, αποθήκη, κήπος, άριστη κατάσταση, τα πατώματα είναι δρύινα σε όλους τους χώρους, υπάρχει εσωτερικό ασανσέρ, έχει γίνει εγκατάσταση συστήματος συναγερμού, ο προσανατολισμός της είναι νοτιοανατολικός και βρίσκεται σε πολύ ωραία διαμορφωμένη περιοχή».

Πρέπει να επισημανθεί ότι η τιμή πώλησης (650.000 ευρώ) είναι κατά 350.000 ευρώ μειωμένη σε σχέση με το κόστος κατασκευής, που σύμφωνα με πληροφορίες, άγγιξε το 1 εκ. ευρώ.

Προνομιακά τοποθετημένο σε μια ήσυχη περιοχή με θέα το Σαρωνικό, αποτελείται -σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News- από ένα living room και μια τραπεζαρία στο ισόγειο (με κήπο περιμετρικά), ενώ στους πάνω ορόφους βρίσκονται τα τρία υπνοδωμάτια στα οποία φθάνει κάποιος με το ασανσέρ.

Μετά τις αρχικές διαφωνίες για το μοίρασμα της περιουσίας, το ζευγάρι φαίνεται πως βρήκε την χρυσή τομή. Και αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι που στέγασε τον ερωτά τους.Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ένα ποσό θα δοθεί στην τράπεζα για να αποπληρωθούν κάποιες οφειλές και το υπόλοιπο θα μοιραστεί ισόποσα ανάμεσα σε Παπαρίζου-Μαυρίδης

Επικίνδυνη φωτιά στην Κερατέα – Απειλούνται σπίτια στην περιοχή Δροσιά

Κοντά σε κατοικημένη περιοχή μαίνεται πυρκαγιά στη Δροσιά της Κερατέας, ενώ απειλεί και παρακείμενο δάσος.


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης και επεκτάθηκε γρήγορα.

«Ανήθικη» χαρακτηρίζει το ΣΔΟΕ την κρουαζιέρα Χρουσαλά-Πατίστα

«Πικρή» αναμένεται να βγάλει το ΣΔΟΕ την απόφαση του ζεύγους Χρουσαλά-Πατίστα να πάρουν το μη νομιμοποιημένο γιοτ τους (το οποίο ελέγχεται για οφειλές 1 εκ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο) και να πάνε κρουαζιέρα στην Μύκονο.
«Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», δήλωσε στην Real News ο αρμόδιος διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος σχετικά με την απόφαση του ζεύγους Πατίστα-Χρουσαλά να μετακινήσει το μη νομιμοποιημένο 28μετρο γιοτ τους, Mirage, για μια κρουαζιέρα στην Μύκονο.
Το συγκεκριμένο σκάφος είναι δηλωμένο ως επαγγελματικό (σε εταιρία εκπρόσωπος της οποίας είναι σύζυγος εργαζομένου στην ναυτιλιακή του εφοπλιστή που είναι άνεργη και δηλώνει ετήσιο εισόδημα 200 ευρώ) και απαιτείται 1.000.000 ευρω για να νομιμοποιηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μετακινηθεί, με την προϋπόθεση να έχουν ενημερωθεί οι αρχές.
Το ΣΔΟΕ, το οποίο ερευνά προσεκτικά την υπόθεση, ενημερώθηκε για το απόπλου άμεσα και προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες «Με επείγον έγγραφο ζητήσαμε από τα λιμεναρχεία Βουλιαγμένης και του Φλοίσβου να μας ενημερώσουν σχετικά με τον αν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα για το συγκεκριμένο ταξίδι. Όταν ένα σκάφος είναι δηλωμένο επαγγελματικό αλλά προδήλως χρησιμοποιείται για προσωπικά ταξίδια, αποδεικνύεται ότι η ΝΕΠΑ ήταν τέχνασμα ώστε να μην πληρωθούν οι φόροι. Αυτές οι περιπτώσεις προκαλούν ανοιχτά το δημόσιο αίσθημα (..) Αν δεν παρουσιαστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον κ. Πατίστα, το σκάφος θα κατασχεθεί άμεσα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κος Φλωράτος.
Ενώ, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ επίσης συμπλήρωσε «Ζητήσαμε να μας προσκομίσουν στοιχεία και μας εμφάνισαν κάποια ναυλοσύμφωνα που δεν κρίθηκαν επαρκή. Μελετάμε το βιβλίο της γέφυρας που πήραμε στα χέρια μας πριν από λίγες μέρες, ενώ παράλληλα περιμένουμε απαντήσεις από τα λιμεναρχεία Βουλιαγμένης και Φλοίσβου για το ταξίδι στην Μύκονο».
Πάντως, αν τελικά αυτό αποδειχθεί το τελευταίο ταξίδι του ζεύγους με το Mirage, τουλάχιστον φαίνεται να το ευχαριστήθηκαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real News το Mirage σάλπαρε το απόγευμα της Παρασκευής για Μύκονο. Το πρωί του Σαββάτου οι επιβαίνοντας απόλαυσαν το πρωινό που είχε ετοιμάσει ο σεφ του σκάφους και στην συνέχεια βουτιές και θαλάσσια sport. Το μεσημέρι ο Λέοντας έκανε λίγη ιστιοπλοΐα με το μικρό σκάφος που φιλοξενεί στην καρίνα, ενώ το βράδυ περιλάμβανε φαγητό στο NAMMOS και νυχτερινή έξοδο στα Ματογιάννια.

Πρόσκρουση του «Νήσος Χίος» στο λιμάνι της Τήνου

Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε το ΕΓ-ΟΓ πλοίο «Νήσος Χίος», με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα, κατά τον απόπλου του, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο έχει υποστεί ζημιά από την πρόσκρουση στην πρύμνη, ενώ ο καπετάνιος δήλωσε ότι «υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων».

Επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Τήνου, καθώς εκείνη τη στιγμή έμπαιναν άλλα δύο πλοία, το «Νήσος Χίος» οδηγείται στη Σύρο προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της κατάστασής του.

Το «Νήσος Χίος» είχε αποπλεύσει από τη Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Χίο και την Τήνο.

Guardian: Ο Παπανδρέου στις εκλογές στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά

Για επείγουσα ανάγκη εκλογής μίας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας επίσης πως η Ευρώπη πρέπει να ξεκινήσει να αντιμετωπίζει με άλλον τρόπο την Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian, τόνισε χαρακτηριστικά «ελπίζω στη νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να δημιουργήσουν έναν σταθερό συνασπισμό και επομένως να εξετάσουν πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα λιτότητας».

Στην συνέχεια λέει πως «αυτό το πιο πιθανό θα συνεπάγεται την επιμήκυνση του προγράμματος και ο επιπρόσθετος αυτός χρόνος θα σήμαινε ότι θα χρειαζόμασταν περισσότερα χρήματα».
Η Guardian σχολιάζοντας, κάνει λόγο για «ειρωνεία της κρίσης», ο σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργός να στηρίζει τον πρώην πολιτικό του αντίπαλο, τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Χρειαζόμαστε ασφάλεια και ένα μία σαφή πορεία και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. Η Ευρώπη πρέπει να επίσης να αναλάβει πρωτοβουλία», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Με κάθε βήμα μέχρι στιγμής μπαλώνουμε το πρόβλημα. Το συνοθύλευμα αυτό πρέπει να τελειώσει», επισημαίνει.

Στην συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για ύπαρξη πολλών στερεοτύπων στην Ελλάδα. «Έχουμε γίνει το σημείο αναφοράς για κάθε αναλυτή που θέλει να προβάλλει τη θέση του για την παγκόσμια οικονομία», λέει, προσθέτοντας πως «είναι πολύ εύκολο να λες ότι η Ελλάδα είναι το πρόβλημα αλλά έχουμε δει και έχουμε ξαναδεί ότι κινδυνεύει το σύστημα. Αυτό που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι που θα δούμε να συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Είμαστε μόνο το είδωλο των προβλημάτων που μπορεί να έρθουν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχεται ότι έχει νιώσει μεικτά συναισθήματα. «Υπήρχαν καλές και κακές στιγμές», λέει. «Όμως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Πρέπει να να κοιτάξουμε μπροστά με πιο ψύχραιμο τρόπο». Επιμένει, πάντως, ότι ως πρωθυπουργός έκανε «ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσει την Ελλάδα πάνω από την επιφάνεια του νερού».

Στην συνέχεια, δηλώνει πως η κυβέρνησή του είχε την πρόθεση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο όπως ο ίδιος είπε «είχα πει από την αρχή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ότι παρότι έχουμε την πρόθεση, δεν έχουμε την διοικητική ικανότητα να υλοποιήσουμε τέτοια μέτρα».

«Έπρεπε να χρησιμοποιούμε τους χάρτες του Google Earth για να εντοπίσουμε τις πισίνες, να χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για φορολογήσουμε την περιουσία, καθώς δεν είχαμε μία δημόσια υπηρεσία ικανή να κάνει αυτά τα πράγματα», συμπληρώνει.

«Ό,τι και να έκανε η Ελλάδα οι αγορές δεν θα την αφήσουν ήσυχη μέχρι η Ευρώπη δει τις δικές της εσωτερικές αντιθέσεις» λέει, ενώ συμπληρώνει πως κάτι τέτοιο το πιστεύει όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Αναφορικά με το φημισμένο δημοψήφισμα, λέει πως «από το καλοκαίρι του 2011 συζητούσαμε για ένα δημοψήφισμα», αποκαλύπτοντας ότι τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Νικολά Σαρκοζί ήταν πλήρως ενήμεροι για τα σχέδιά του σε ότι αφορά το δημοψήφισμα.

«Κατάλαβαν ότι θα προχωρούσα στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και συμφώνησαν», αναφέρει, προσθέτοντας ότι αν ένα δημοψήφισμα είχε γίνει τότε θα είχε απομακρύνει την αβεβαιότητα που έχει στοιχειώσει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Φαβορί για νικητή των εκλογών τη ΝΔ «δίνουν» οι εταιρίες στοιχημάτων

Ως το απόλυτο φαβορί για την νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σύμφωνα με τις αποδόσεις που δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων, εμφανίζεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε υψηλότερη απόδοση απο τις προηγούμενες ημέρες.

Χαρακτηριστικό είναι πως η εταιρία Betoto δίνει στους συνδρομητές της νέες αποδόσεις τόσο για την ΝΔ η οποία από έπεσε στο 1,33 όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βρίσκεται πλέον στο 3,05.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών» η εταιρεία δίνει τις εξής αποδόσεις:

Νέα Δημοκρατία 1.33
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 3.05
ΠΑ.ΣΟ.Κ 13.00
Ανεξάρτητοι Έλληνες 51.00
Κ.Κ.Ε. 101.00
Δημοκρατική Αριστερά 101.00
Χρύση Αυγή 251.00
ΛΑ.Ο.Σ. 3001.00
Πράσινοι Οικολόγοι 1501.00
Άλλος εκτός λίστας 3001.00

Άνεργη, άστεγη, αλλά και «πάμπλουτη» η Χρύσα Ρόπα

Για την πιο μαύρη περίοδο της ζωής της μίλησε, χωρίς φόβο και πάθος, η γνωστή κωμικός σε τηλεοπτική εκπομπή. Ξεκινώντας από την περίοδο που είχε μείνει χωρίς σπίτι και χωρίς δουλειά, μέχρι τους όγκους που ανέπτυξε, την κατάθλιψη και τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.

«Έγιναν διάφορα στη ζωή μου που δε θέλω να τα ξαναπούμε και λίγο έλειψε να βρεθώ στο δρόμο. Όμως δεν αισθάνομαι ότι είμαι στο δρόμο γιατί αν έχεις φίλο που σου λέει "πάρε σπίτι να μείνεις", τι άλλο θέλεις; Νιώθω πάμπλουτη. Άμα δεν έχεις να ακουμπήσεις, ή πέφτεις κάτω και δε σηκώνεσαι ή σηκώνεσαι και λες δεν ακουμπάω. Θα είμαι όρθια. Και όποιος περνάει και αφήνει να ακουμπήσω, ακουμπώ». Αυτή ήταν η πλήρης δήλωση της γνωστής πρωταγωνίστριας στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Αφοπλιστικά ειλικρινής, η γνωστή κωμικός μίλησε επίσης στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια «Όταν πας να κάνεις οικογένεια και δε σου κάθεται σου στοιχίζει. Εμένα μου έλειπε πάρα πολύ η οικογένεια γιατί δεν πέτυχε η υιοθεσία μου. Μεσολάβησαν κάτι οικοτροφεία, ήμουν μόνη σ' αυτή τη ζωή. Ούτε εκείνων ήμουνα, ούτε των άλλων ήμουν, δεν ήμουν κανενός, ήμουν δικιά μου. Όταν λοιπόν έρχεται ένας άνθρωπος και σου λέει ότι θέλει να κάνετε μαζί ένα παιδί, να παντρευτείτε, κάπως αλλιώς τα ονειρεύεσαι τα πράγματα. Όταν λοιπόν δεν σου κάθεται παθαίνεις ένα πατατράκ».

Ενώ σχολίασε, με το γνωστό της τρόπο, και τις επιπτώσεις που είχαν αυτά στην υγεία της «Είχα επίσης έναν όγκο καλοήθη με κακοήθη συμπεριφορά παντού. Πέντε χρόνια, φαίνεται από το ψυχολογικό, από την πίεση εμφανιζόταν στο κεφάλι, στην κοιλιά, στο στήθος, στη μήτρα, παντού. Έβγαινε αυτός ο όγκος και έπρεπε να κάνω επέμβαση. Και φαίνεται ότι ήταν ψυχοσωματικό, γιατί αφού τα ξεκαθάρισα τα πράγματα δεν μου ξαναεμφανίστηκε».

Ασυνήθιστο επεισόδιο με δημοσιογράφο στο Λευκό Οίκο

Ένας δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται σε συντηρητικό ιστότοπο πρωταγωνίστησε σε ένα μάλλον ασυνήθιστο επεισόδιο στο Λευκό Οίκο, όταν διέκοψε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα καθώς έκανε μια δήλωση, χωρίς να έχει ολοκληρώσει-απαιτώντας εξηγήσεις για την απόφασή του να δώσει στους νέους μετανάστες μια ευκαιρία να παραμείνουν στο έδαφος των ΗΠΑ.

«Γιατί ευνοείτε τους ξένους σε βάρος των Αμερικάνων εργαζόμενων;», φώναξε ο δημοσιογράφος, που αργότερα είπε ότι είναι ο Νιλ Μονρό του ιστοτόπου The Daily Caller, από το χώρο όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι που άκουγαν τον Ομπάμα να μιλάει στο Ρόουζ Γκάρντεν του Λευκού Οίκου, σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση.

Ο Ομπάμα, εμφανώς ενοχλημένος από την διακοπή, σταμάτησε να διαβάζει την δήλωσή
του και είπε «Συγγνώμη, κύριε. Δεν είναι η ώρα για ερωτήσεις, κύριε». Ο Μονρό τον διέκοψε ξανά, ωθώντας τον Ομπάμα να πει: «δεν ζήτησα καυγά. Απαντώ στην ερώτησή σας».

Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο Λευκό Οίκο συνηθίζουν να απευθύνουν σε έντονο ύφος, και αρκετές φορές φωνάζοντας, ερωτήσεις προς τον πρόεδρο αφού κάνει τις δηλώσεις του, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο δημοσιογράφος να τον διακόψει, ειδικά σε χώρους όπως το Όβαλ Όφις ή το Ρόουζ Γκάρντεν.

Παρά ταύτα σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο Daily Caller ο αρχισυντάκτης του, Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τον Μονρό, λέγοντας ότι «η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. Η δουλειά μας είναι να ανακαλύπτουμε τι σκαρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι πολιτικοί συχνά δεν θέλουν να μας πουν. Ο καλός ρεπόρτερ βρίσκει την είδηση. Είμαστε περήφανοι για τον Νιλ Μονρό».

Ο ιστότοπος Daily Caller ιδρύθηκε από τον Κάρλσον, συντηρητικό σχολιαστή, και το Νιλ Πατέλ, σύμβουλο του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.

Μπέζος: «Ο Παπανδρέου ήρθε και ανακάλυψε αμέσως πόσο κορόιδα είμαστε»

Ο Γιάννης Μπέζος ανήκει στους ηθοποιούς που έχουν και την παιδεία και την συγκροτημένη σκέψη για να μιλήσουν για κάτι πέρα από την τέχνη τους. Ακολουθεί η μίνι ανάλυση που έχει κάνει για το φαινόμενο του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ψηφίζαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου όχι επειδή τον πιστεύαμε, αλλά επειδή μας γοήτευε. Για να μην τον αδικήσω, πρέπει να πω ότι το μεγαλύτερο καλό ήταν που έβαλε και την υπόλοιπη χώρα στο παιχνίδι, η οποία από το τέλος του Εμφυλίου ζούσε στο περιθώριο. Έδωσε σημασία στους μικρομεσαίους ανθρώπους και στα χαμηλά εισοδήματα», δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποίος για τον Ανδρέα Παπανδρέου, στα πλαίσια γενικότερης συνέντευξης που έχει δώσει στην Real News.

Εξίσου ακριβόλογος είναι ο Μπέζος αναφερόμενος και στα λάθη του Ανδρέα «Το λάθος ήταν που άφησε να δημιουργηθεί ένα κλίμα μεγάλης ευφορίας με δανεικά και αγύριστα, τα οποία πληρώνουμε τώρα. Και ότι μας έπεισε πως είμαστε όλοι μάγκες και καραμπουζουκλήδες και μπορούμε να τα έχουμε όλα χωρίς να δουλέψουμε. Αυτό ήταν το θανατηφόρο χτύπημα του Ανδρέα προς την κοινωνία και, δυστυχώς, οι Έλληνες λειτουργούν δια του παραδείγματος και όχι βάσει επιχειρημάτων. 

Ο Ανδρέας ήξερε τι ακριβώς κουβαλάμε μέσα μας και το κούρντιζε. Και μάλιστα το κούρντιζε απροκάλυπτα, διότι ήταν άνθρωπος του εξωτερικού, δεν είχε ζήσει στην Ελλάδα. Ήρθε και ανακάλυψε αμέσως πόσο κορόιδα είμαστε. Βρήκε, βεβαίως, έτοιμο το έδαφος, διότι, ως γνωστόν, εμείς οι Έλληνες ζούμε στο μύθο μας, δεν υπήρξαμε παιδιά του Διαφωτισμού. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα παιδείας στη χώρα μας και αυτό δεν θα ξεπεραστεί ούτε έπειτα από 20 χρόνια. Ελπίζω στη γενιά που θα έρθε στα πράγματα ύστερα από εμάς».

Μολότοφ σε διμοιρία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Στόχος αγνώστων έγινε η διμοιρία των ΜΑΤ τη νύχτα, στην Ιπποκράτους.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ, εξαπέλυσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 50 ατόμων, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους στα Εξάρχεια.

Οι δράστες πέταξαν τις μολότοφ εναντίον των αστυνομικών χωρίς να τραυματιστεί κανείς και εξαφανίστηκαν. Από την Αστυνομία δεν έγιναν προσαγωγές ή συλληψεις.
Enhanced by Zemanta

Βόμβα στις εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές

Aπόφαση - βόμβα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών φέρνει τα πάνω κάτω στις εξετάσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές (και Αστυνομικές) Σχολές μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς ακυρώνει την υφιστάμενη διαδικασία των ψυχοτεχνικών δοκιμασιών που υφίστανται οι υποψήφιοι σπουδαστές!

Οπως αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Αθηνών Πέτρος Αγγελάκης, ο οποίος ασχολείται με θέματα κατάταξης υποψηφίων στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, «το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με πρωτοποριακή απόφαση που μόλις εκδόθηκε, δικαίωσε υποψήφιο Στρατιωτικής Σχολής, ο οποίος είχε αποκλειστεί ως ακατάλληλος στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες».
Ειδικότερα, εξηγεί, «το Δικαστήριο έκρινε ότι η κρίση της αρμόδιας επιτροπής δεν ήταν νόμιμη, καθόσον:
α. δεν διενεργήθηκε συγκεκριμένο και επιστημονικά έγκυρο τεστ προσωπικότητας, κατάλληλο προς διερεύνηση της επαγγελματικής καταλληλότητας των υποψηφίων για τη σταδιοδρομία στις Ενοπλες Δυνάμεις,
β. τα γραπτά δοκίμια του υποψηφίου δεν περιείχαν όλες τις ερωτήσεις στις οποίες εξετάστηκε, καθώς και όλες τις απαντήσεις του, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η κρίση της Επιτροπής,
γ. δεν καταγράφηκαν στο πρακτικό που συντάχθηκε για την προφορική συνέντευξη οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του υποψηφίου και
δ. δεν καταγράφηκαν οι λόγοι για τους οποίους η Επιτροπή θεώρησε ότι οι συγκεκριμένες απαντήσεις του υποψηφίου θεμελιώνουν την κρίση περί της ακαταλληλότητάς του».
Με βάση τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση - που εκδόθηκε έπειτα από προσφυγή υποψηφίου για την Ανωτέρα Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών - όχι μόνο μπαίνει θέμα επανάκρισης του δικαιωθέντος και πιθανώς και άλλων, αλλά δημιουργείται και δικαστικό προηγούμενο βάσει του οποίου, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, τίθεται θέμα ευρύτερης αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων και του καταλόγου των επιτυχόντων που θα διαμορφωθεί φέτος! Και αυτό καθώς η διαδικασία στις τρέχουσες εξετάσεις είναι η ίδια με αυτή που περιγράφεται στην απόφαση!

Ζητείται έγκυρο σύστημα. Γενικότερα πάντως η απόφαση δίνει την αφορμή οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επιτέλους να θεσπίσουν ένα διαφανές και επιστημονικά έγκυρο σύστημα αξιολόγησης της προσωπικότητας των υποψηφίων - που δεν αμφισβητείται - για κατάταξη στα Σώματα αυτά. Οπως προκύπτει και από την περιγραφή της απόφασης, μέχρι σήμερα δεν υφίσταται ένα τέτοιο σύστημα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες υποψήφιοι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών να αποκλείονται κάθε χρόνο ως «ακατάλληλοι» στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του κράτους δικαίου.
Αλλωστε, είναι ιστορικά αδιαμφισβήτητο ότι οι ψυχομετρικές εξετάσεις στις στρατιωτικές σχολές αποτέλεσαν στο απώτερο παρελθόν ανυπέρβλητο εμπόδιο εισαγωγής στις σχολές αυτές υποψηφίων «μη εθνικοφρόνων» - δηλαδή φερομένων ως αριστερών ή κεντρώων φρονημάτων βάσει των περιβόητων φακέλων. Μόνον όποιος ανήκε στη γνωστή Κατηγορία «Ε» (εθνικόφρων) κρινόταν κατάλληλος στις ψυχομετρικές δοκιμασίες...
Οι ψυχοτεχνικές εξετάσεις, έτσι όπως διεξάγονται σήμερα, μπορεί να χρησιμοποιούνται όπως χρησιμοποιήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν η συνέντευξη για τους επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) που κρίθηκε αντισυνταγματική και καταργήθηκε το 2010.

Η κατανάλωση ψαριού «ασπίδα» ενάντια στο Αλτσχάιμερ

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση ψαριού συσχετίζεται με την καλή λειτουργία της καρδιάς. Νέες έρευνες όμως έρχονται στο φως, οι οποίες συσχετίζουν την κατανάλωση ψαριού και με... ευεργετικά για τον εγκέφαλο αποτελέσματα.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ διεξήγαγαν μακροχρόνιες έρευνες, τα ευρήματα των οποίων δείχνουν ότι η κατανάλωση ψητού ή βραστού ψαριού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer).

Επιπλέον, η συστηματική κατανάλωση ψαριού φαίνεται να σχετίζεται και με μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση της Ήπιας Γνωστικής Διαταραχής (MCI), η οποία με τη σειρά της συχνά οδηγεί σε εμφάνιση Αλτσχάιμερ ή άλλων μορφών άνοιας.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βόρειας Αμερικής. Πώς, όμως, μπορούν να εξηγηθούν;

Αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες σε άτομα που κατανάλωναν συστηματικά ψάρι έδειξαν ότι αυτά είχαν περισσότερο ποσοστό φαιάς ουσίας του εγκεφάλου από άτομα των οποίων η διατροφή δεν περιελάμβανε συστηματική κατανάλωση ψαριού.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό φαιάς ουσίας είναι, πιθανώς, ένδειξη άθικτης μνήμης και λειτουργιών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη σκέψη, ενώ συρρίκνωση του εγκεφάλου, δηλ. μειωμένος όγκος φαιάς ουσίας, έχει συσχετιστεί με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας.

Ο δρ. Cyrus Raji του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει μια ευθεία συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση ψαριού, τη δομή του εγκεφάλου και τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν ψητό ή βραστό ψάρι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν μεγαλύτερη διατήρηση του όγκου της φαιάς ουσίας σε περιοχές του εγκεφάλου που προσβάλλονται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ».

Η μελέτη έγινε σε 260 άτομα, κανένα από τα οποία δεν είχε εμφανίσει τη νόσο ή είχε παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα μνήμης μέχρι την έναρξη της έρευνας. Από τους συμμετέχοντες σε αυτή, οι 163 έτρωγαν ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα ενώ οι υπόλοιποι, 1-4 φορές την εβδομάδα.

Σε μια περίοδο 5-10 χρόνων οι συστηματικοί «ψαροφάγοι» είχαν σχεδόν 5 φορές μικρότερη πιθανότητα να παρουσιάσουν Αλτσχάιμερ σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωναν συστηματικά ψάρι.
medicalnews.gr

Ανεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα εν μέσω οικονομικής κρίσης!

Στις 37 από τις 58 κατηγορίες τροφίμων και ποτών που απαρτίζουν το καλάθι στο Παρατηρητήριο Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου έγιναν αυξήσεις τιμών μέσα σε έναν χρόνο...(Μάιος 2011 - Μάιος 2012) μέχρι και 18,23%, αν και η ελληνική κοινωνία το ίδιο διάστημα βιώνει τη βαθιά ύφεση.

Μπορεί ο δείκτης για το σύνολο των αυξομειώσεων να δείχνει ότι διαμορφώνεται στο 1,19%, αλλά η προσεκτική ανάγνωση του σχετικού πίνακα δείχνει αυξήσεις 18,23% στη ζάχαρη, στα αναψυκτικά 10,07%, 8,78% στα κατεψυγμένα ψάρια, στη μαρμελάδα 8,06%, στη μαργαρίνη 7,29%, στα αλλαντικά 6,30%, στο αλάτι και τα μπαχαρικά 6,90%, στο διατηρημένο γάλα 6% και στο νωπό γάλα 4,35% και 4,01% στα σκληρά τυριά.

Οι τιμές όταν συγκριθούν μεταξύ Ιανουαρίου 2012 και Μαΐου 2012 φαίνεται ότι ελάχιστες τιμές σημείωσαν αύξηση και από αυτές μόνο σε μία περίπτωση η αύξηση έφτασε στο 3,95% (αλάτι - μπαχαρικά) με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να εμφανίζεται αρνητικός (-1,17%).

Οι διεθνείς τιμές των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων (commodities) διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του πληθωρισμού.

Στη διατροφή, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, παρατηρείται ότι υπάρχει συσχέτιση στη μεταβολή των δύο δεικτών με χρονική καθυστέρηση όμως μερικών μηνών. Συνεπώς εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών στον δείκτη της διατροφής για τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι και στα καύσιμα η επίδραση των πρώτων υλών στη διαμόρφωση του δείκτη τιμών των καυσίμων (χωρίς τους φόρους) είναι άμεση, καθώς παρατηρείται μεγάλη συσχέτιση στη μεταβολή των δύο δεικτών.

Η τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά λίτρο για το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 διαμορφώθηκε στα 0,5981 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με την τιμή διυλιστηρίου της προηγούμενης εβδομάδας (02/06/2012) σημειώθηκε μείωση κατά 0,0324 ευρώ ανά λίτρο (3,2 λεπτά).

Οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 1,011 ευρώ ανά λίτρο.
thestival.gr

Βρέθηκε αναίσθητη σε ξενοδοχείο η Lindsay Lohan

Lindsay Lohan at Calvin Klein Spring 2007 Fash...
Lindsay Lohan (Photo credit: Wikipedia)

Πανικός επικράτησε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λος Άντζελες. όταν βρέθηκε σε ένα από τα δωμάτιά του αναίσθητη. η 25χρονη Lindsay Lohan


Όπως μεταδίδουν τα ξένα Μ.Μ.Ε. την Παρασκευή στις 10:15 π.μ. (τοπική ώρα), η νεαρή ηθοποιός που θα ενσαρκώσει την Elisabeth Taylor, βρέθηκε λιπόθυμη σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου Ritz-Carlohn στη Marina Del Rey, όπου διαμένει για τα γυρίσματα της ταινίας «Liz & Dick», και αφού κλήθηκε ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν ότι η 25χρονη Lindsay, πράγματι βρέθηκε αναίσθητη αλλά αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες παρέμεινε στο δωμάτιό της.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Steve Honig: «Το πρόγραμμα της Lindsay είναι ιδιαίτερα δύσκολο τις τελευταίες δύο μέρες. Χθες το βράδυ, εργάστηκε από τις 7 μ.μ. έως τις 8 το πρωί . Εξαντλημένη επέστρεψε στο δωμάτιό της για να ξεκουραστεί.

Οι παραγωγοί ανησύχησαν και κάλεσαν ασθενοφόρο, όμως, διαπιστώθηκε πως ήταν μια χαρά, απλά εξαιρετικά εξαντλημένη και ελαφρώς αφυδατωμένη». Δεν παρέλειψε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το θέμα δε σχετίζεται με αλκοόλ και ναρκωτικά, με τα οποία είχε μπερδέματα η νεαρή ηθοποιός στο παρελθόν.

Οι εκλογές στην Ελλάδα, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας και Βρετανίας, υπό την τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίων διπλωματών από τις Βρυξέλλες, εκτενής αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στις εξελίξεις στην Ελλάδα με επίκεντρο τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής και τις εξελίξεις που μπορεί να επιφέρει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη ενόψει της Συνόδου της G20 στο Μεξικό.

Επισημαίνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολαντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ ήρθαν σε από κοινού συμφωνία σχετικά με τη θεματολογία που θα τεθεί στη σύνοδο της G20.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησα ότι προτεραιότητά τους είναι η στήριξη της λήψης μέτρων για τόνωση της ανάπτυξης την Ευρώπη, ως αντίδοτο στην κρίση που διέπει αρκετές χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Αναστολή των κινητοποιήσεων ζητά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Σε παρέμβαση του σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ζήτησε αναστολή των κινητοποιήσεων αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών του Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με τον κ. Αμπαντζόγλου, οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη λάβει το  50% των οφειλών για τον μήνα Απρίλιο, 122 εκατ. ευρώ. Η εξόφληση δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση, προσθέτει.

Το γράμμα Τούρκου ναυτικού στο μπουκάλι που βρέθηκε στη Σκιάθο

Ηταν Αύγουστος του 2011 και το πλοίο στο οποίο δούλευε ο 25χρονος Τούρκος ναυτικός, είχε αποκλειστεί στο λιμάνι της Τρίπολης, λόγω των ταραχών στη Λιβύη, όταν αποφάσισε να γράψει στην αγαπημένη του, να βάλει το γράμμα σε μπουκάλι και να το πετάξει στη θάλασσα. Και μπορεί η κίνηση αυτή να μην συγκίνησε την αγαπημένη του αφού δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της. Αλλά συγκίνησε ολόκληρη τη Σκιάθο σε παραλία της οποίας το ξέβρασε πριν λίγους μήνες η θάλασσα.

Η συγκεκριμένη ιστορία στις μέρες του Facebook και του Twitter, μόνο ως κινηματογραφικό σενάριο θα μπορούσε να εκληφθεί, ωστόσο η ιστορία είναι πραγματική και έχει γίνει θέμα συζήτησης όχι μόνο στη Σκιάθο, αλλά και στην Τουρκία, όπου την πρόβαλλαν όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», κατά τον καθαρισμό των παραλιών, ανήμερα το Πάσχα, εντόπισαν ένα πλαστικό μπουκάλι με γραπτό... περιεχόμενο. Δεν το πέταξαν. Το κράτησαν όχι μόνο γιατί ως εύρημα από μόνο του είναι εντυπωσιακό, αλλά και γιατί ο πρόεδρος του συλλόγου, Θοδωρής Τζούμας, όπως ο ίδιος αναφέρει στην «Καθημερινή» είχε συστήσει στους εθελοντές να φυλάξουν οτιδήποτε τους έκανε εντύπωση, προκειμένου να στηθεί μια έκθεση

Το γράμμα ήταν γραμμένο στα τουρκικά. Η περιέργεια και το ενδιαφέρον για την ιστορία που κρυβόταν από πίσω, όμως, κινητοποίησε τον κ. Τζούμα, ο οποίος έστειλε το γράμμα για μετάφραση, η οποία και φιλοξενήθηκε στην έκθεση.

Αποστολέας του γράμματος ήταν ο 25χρονος Τούρκος Ερσίν ο οποίος στις 10 Αυγούστου του 2011 και ενώ το εμπορικό πλοίο που επέβαινε ήταν αποκλεισμένο το λιμάνι της Τρίπολης κατά τις ταραχές στη Λιβύη αποφάσισε να γράψει στην αγαπημένη του Ντενίζ. «Αυτή τη στιγμή που σου γράφω οι βόμβες σκάνε γύρω μου, κάνοντας τη νύχτα μέρα», ανέφερε στο γράμμα του.

Η ιστορία προκάλεσε τη συγκίνηση ολόκληρου του νησιού, ωστόσο κανείς δεν ήξερε την έκβασή της. Η ιστορία άρχισε να ξανασκαλίζεται λίγο αργότερα όταν στο νησί βρέθηκε για μια εκπαιδευτική συνάντηση ένας Τούρκος, που διαφώτισε περαιτέρω την ιστορία και καθαρόγραψε την αναγραφόμενη διεύθυνση.

Ετσι, ο κ. Τζούμας απέστειλε μια φωτοτυπία του γράμματος στην Μπούρσα, όπου την παρέλαβαν οι γονείς του Ερσίν, καθώς ο ίδιος είχε μπαρκάρει.

Λίγο αργότερα ο ήχος του sms ακούστηκε στη Σκιάθο «με λένε Eρσίν Εμίρ, ψάξε με στο Facebook». Κάπως έτσι «εκσυγχρονίστηκε» η επικοινωνία. Ο Θοδωρής και ο Ερσίν έγιναν φίλοι στο facebook και συνομίλησαν στο chat. «Ξέρεις πού είναι η Σκιάθος;» ρώτησε ο Ελληνας «εδώ είσαι πια διάσημος».

«Κάθε γραμμή είναι αλήθεια» ανταπάντησε από τη Μερσίνα ο 25χρονος Τούρκος, «το συνηθίζω να ρίχνω μπουκάλια στη θάλασσα, αλλά δεν ήλπιζα να βρεθεί ποτέ!».

Το περιστατικό αναδείχθηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία το παραλλήλισαν με την υπόθεση της ταινίας «Οι άνθρωποι του παππού μου», όπου ο Τουρκοκρητικός ήρωας ρίχνει μπουκάλια με σημειώματα στη θάλασσα στη διάρκεια όλης της ζωής του με την ελπίδα να φτάσουν στα Χανιά. Αφού πεθαίνει, ο εγγονός του λαμβάνει ένα πακέτο με το μπουκάλι του παππού, ένα ούζο και μια πρόσκληση για την Κρήτη.

VIDEO- Έξω φρενών η Σκορδά με τη συμπεριφορά των συνεργατών της!

Γιώργος Λιάγκας: "Πετάξτε τις κυρίες στην πισίνα!" - Η Σάσα Σταμάτη έβγαλε το φαγητό από το στόμα!

Τελευταία μέρα των περιπετειών του Πρωινό mou, στην Κυλλήνη και τα απρόοπτα δεν έχουν τέλος! Στην στήλη όπου οι τηλεθεάτριες διαγωνίζονται με τα φαγητά τους με κριτές την ομάδα της εκπομπής, έγιναν τα ...ακαταλόγιστα!

Από την Σάσα Σταμάτη που έβγαλε από το στόμα το φαγητό που δεν της άρεσε (!), την ομάδα που έπεσε με τα μούτρα στο ίδιο πιάτο πετώντας μέσα και τα μασημένα τσόφλια από τις γαρίδες(!), μέχρι και τον Γιώργο Λιάγκα που είπε "Πετάξτε τις κυρίες (τηλεθεάτριες) στην πισίνα!"... όλα αυτά έβγαλαν την Φαίη Σκορδά από τα ρούχα της!

Δείτε το βίντεο:

Ιωάννινα: Έκανε τον γιατρό για να κοροϊδεύει κόσμο

  44χρονος τελικά συνελήφθη στα Ιωάννινα, για απάτες κατ’ εξακολούθηση. Για την ακρίβεια, κατηγορείται για 6 περιπτώσεις απάτης...


Τον έπιασαν χθες το πρωί ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος από τις αρχές του έτους χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για να εξαπατήσει και να πάρει μικρά χρηματικά ποσά από έξι πολίτες σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος προσέγγιζε τα θύματά του με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερίσματος, ιδιοκτησίας τους και παριστάνοντας τον μαιευτήρα (!), τους έπαιρνε μικρά χρηματικά ποσά, επικαλούμενος διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες.

Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφία, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών .

Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Άλλοι επτά παράνομοι οίκοι ανοχής στην Αθήνα

Ελέγχους σε 21 οίκους ανοχής στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εκ των οποίων οι επτά λειτουργούσαν παράνομα, πραγματοποίησαν... την Πέμπτη οι αστυνομικές αρχές.

Στη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 13 αλλοδαπές γυναίκες, και ένας Ελληνας, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παραβίαση σφραγίδων της αρμόδιας αρχής και παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων ατόμων.

Παράλληλα, από υπαίθριους χώρους, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας 24 εκδιδόμενες γυναίκες, εκ των οποίων 22 αλλοδαπές και δύο Ελληνίδες, σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα. Οι γυναίκες αυτές είχαν εξετασθεί στο παρελθόν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κόρινθος: Στιγμές τρόμου για ηλικιωμένο ζευγάρι στα χέρια ληστών

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών.


Σήμερα το πρωί, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στην Καστανιά Κορινθίας, και αφού τους χτύπησαν, με την απειλή όπλων τους πήραν όσα χρήματα βρήκαν στο σπίτι κι έφυγαν.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ελεύθερη η μάνα που έκλεψε για να ταίσει τα παιδιά της - ΒΙΝΤΕΟ

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η 32χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κλοπή. Η γυναίκα συνελήφθη την Πέμπτη γιατί έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ για να ταίσει τα παιδιά της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, γιατί βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

"Ήμουν σε απόγνωση, απελπισμένη, πεινούσαν τα παιδιά μου" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως ότι πλέον έχει μετανοιώσει για την πράξη της αυτή και ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα δύο παιδιά της, δύο κοριτσάκια 4 και 6 ετών .

Όπως είπε, πήρε από το κατάστημα, χωρίς να πληρώσει, δύο κουτιά γάλα μακράς διάρκειας, ένα κουτί φρέσκο γάλα και ένα παγωτό.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σούπερ μάρκετ απέσυρε την σχετική έγκληση, μετά και την προφορική δήλωση της 32χρονης στο Δικαστήριο, ότι προχώρησε στην πράξη αυτή γιατί ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο και τα παιδιά της δεν είχαν να φάνε.


Πηγή: cretalive.gr

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

"Ξύπνησαν" μνήμες της τραγωδίας με το λεωφορείο της Creta Farm

"Ξύπνησαν" μνήμες σήμερα στις δικαστικές αίθουσες του Μεγάρου Ρεθύμνου, από την εφιαλτική 4η Ιουνίου του 2006, όταν ο θάνατος είχε στήσει...καρτέρι για τον οδηγό νταλίκας που συγκρούστηκε με λεωφορείο της Creta Farm όπου άλλοι τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας άφηναν την τελευταία τους πνονή!

Σήμερα, έγινε η δίκη και ο οδηγός του λεωφορείου της εταιρείας κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 15 ετών, κι ενώ ουσιαστικά η ποινή ήταν 4 χρόνια για κάθε έναν νεκρό.

Ο Εμμανουήλ Ροκανάκης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι το θέμα να έρθει στο Εφετείο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι που έγινε η δίκη- στο αστικό κομμάτι της-στο Εφετείο, είχε κριθει και πάλι υπεύθυνος για την τραγωδία.

Για δικαίωση της πλευράς του νεκρού οδηγού της νταλίκας και όλων των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου έκανε λόγο με δηλώσεις του στο Cretalive ο δικηγόρος της οικογένειας ου νεκρού οδηγού, κ. Γ. Μαρταβατζής

cretalive.gr

Γιατί μπήκε η Ελένη Μενεγάκη... στο ψυγείο;

Το μεσημέρι της Παρασκευής και καθώς ο Βασίλης Καλλίδης έδειχνε στους τηλεθεατές τις συνταγές του...
η Eλένη Μενεγάκη άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του ψυγείου που υπάρχει στο πλατό και... κυριολεκτικά μπήκε μέσα! Λίγο νωρίτερα είχε φάει πολλά κεφτεδάκια και τηγανιτές πατάτες που έφτιαξε ο δημοφιλής σεφ και μάλλον "έσκασε"...

"Λίγη δροσιά... Καίγομαι, καίγομαι, δεν μπορώ... Θα τα πούμε σε λίγο παιδιά...", είπε η παρουσιάστρια και μπήκε στο ψυγείο!

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ την Νάντια Μπουλέ να τραγουδάει δίπλα στην Ρούλα Κορομηλά! - BINTEO

Φιλοξενούμενη του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου το απόγευμα της Παρασκευής ήταν η Νάντια Μπουλέ...

οι παρουσιαστές τίμησαν φυσικά την καλεσμένη τους με ένα βίντεο που αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε την Νάντια. Γυρίσαμε επίσης, πολλά χρόνια πίσω, όταν η παρουσιάστρια, κοριτσάκι ακόμα, τραγουδούσε δίπλα στην Ρούλα Κορομηλά!

Δείτε το βίντεο:

Δραματική ανατροπή στις κρυφές δημοσκοπήσεις

Αλλαγή στα δεδομένα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα η αναμέτρηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε απόλυτο ντέρμπι στήθος με στήθος.

Τα στοιχεία των ερευνών που παραδόθηκαν σήμερα σε κόμματα και άλλους ενδιαφερόμενους δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που κινείτο μεταξύ δύο και πέντε μονάδων έχει κλείσει δραματικά. Η άνοδος που σημείωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα του επέτρεψε να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση ενώ σε κάποιες έρευνες εμφανίζεται να έχει πάρει και την πρωτιά.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται στην αίσθηση που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ότι η ΝΔ έχει εξασφαλίσει την νίκη με αποτέλεσμα να σταματήσει η συσπείρωση ψηφοφόρων που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Αντίθετα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς που ενίσχυσαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας την αναμέτρηση σε απολύτως αμφίρροπη. Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν πλέον μάχη ψήφο -ψήφο προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά μέσω των αναποφάσιστων που έχουν απομείνει ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν τα χαμόγελα που είχαν παγώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...