Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Νέες πυρκαγιές σε Παλλήνη, Κάλαμο – Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα

Σε εξέλιξη είναι τρεις πυρκαγιές στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κερατέα και την Παλαιά Φωκαία, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και στην Παλλήνη. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, επίσης, στη Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας και στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας.

Στην Παλλήνη, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Παπαχωράφι και καίει χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά, νωρίτερα, κατευθυνόταν προς το εργοστάσιο της Δωδώνης, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούσε άμεσα κατοικημένη περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και οκτώ οχήματα των δήμων.

Η άλλη φωτιά εκδηλώθηκε στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, καίει πουρνάρια και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα και την Παλαιά Φώκαια, όπου εκκενώθηκε προληπτικά το γηροκομείο, ενώ έκλεισε και η λεωφόρος Αναβύσσου - Σουνίου.

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 32 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα, δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.


Τηλεφωνική επικοινωνία Φ. Κουβέλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Α. Μανιτάκη για τις πυρκαγιές


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα μετώπα των πυρκαγιών.

Την ιδια ώρα κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον βουλευτη Αττικής Β. Οικονόμου επισκεφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...