Καταπέλτης ήταν το 3μελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για τους 42 κατηγορούμενους σε υπόθεση με πλαστές άδειες ικανότητας οδήγησης, εκ των οποίων , όπως έχει γράψει το cretalive μία υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης Σχολής Εκπαίδευσης Υποψηφίων Οδηγών.

Το δικαστήριο επέβαλλε στην γυναίκα ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή και στον σύζυγό της 7 χρόνια, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι υπόλοιποι 40 , όλοι Έλληνες πολίτες -κυρίως μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα- που προέρχονται από περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση ο κάθε ένας, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συγκεκριμένη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών ήταν αρμόδια να παραλαμβάνει αιτήσεις μετατροπής σε ελληνικές αδειών ικανότητας οδήγησης κρατών-μελών της ΕΕ . Όπως κατηγορείται, εξέδωσε 23 άδειες βεβαιώνοντας ψευδώς ότι οι συγκεκριμένοι κάτοχοί τους πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου για να τις αποκτήσουν χωρίς ιατρική, θεωρητική και πρακτική εξέταση . Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, γνώριζε ότι προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία μάλιστα είχε καταρτίσει η ίδια και ο σύζυγός της.
Επίσης για 35 περιπτώσεις κατηγορείτο ότι θεώρησε το γνήσιο της υπογραφής, χωρίς καν να εμφανιστούν αυτοπροσώπως αυτοί που υποτίθεται ότι έκαναν τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε ότι αφορά τον σύζυγο, το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ήταν αυτός που με παρεναίσεις και προτροπές έπεισε την γυναίκα του να πράξει όλα τα παραπάνω...

Να σημειωθεί ότι από τους 42 κατηγορούμενους, μόνο η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και στην απολογία της αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι 25 χρόνια που εργαζόταν στην συγκεκριμένη υπηρεσία κανένας δεν είχε να της προσάψει κάτι για την δουλειά της.