Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η αδελφή του μικρού Μπεν που εξαφανίστηκε πριν 22 χρόνια στην Κω μιλάει για πρώτη φορά!


Για τη δύσκολη παιδική της ηλικία μετά την εξαφάνιση του αδελφού της, τα προβλήματα της μητέρας της με το αλκόολ αλλά και το βιβλίο που ετοιμάζει η μητέρα της για την ιστορία της εξαφάνισης μίλησε η Leighanna Needham στην αγγλική εφημερίδα Daily Mail.

Η ιστορία του μικρού Μπεν είχε συνταράξει την κοινή γνώμη το 1991 όταν εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο στην Κω όπου ζούσαν οι γονείς του. Μέχρι σήμερα, 22 χρόνια μετά, η αναζήτηση συνεχίζεται και η μητέρα του Kerry ελπίζει ότι παιδί της είναι κάπου ζωντανό. Ο μικρός ήταν μόλις 2 ετών όταν εξαφανίστηκε αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη ζωή των γονιών του.

Δύο χρόνια αργότερα από την εξαφάνισή του, γεννιέται η αδελφή του, η Leighanna Needham, που είναι σήμερα 20 ετών.

Η Leighanna μίλησε για πρώτη φορά για όσα δυσάρεστα έζησε σαν παιδί στον απόηχο της εξαφάνισης του αδερφού της.

Καταρχήν εξέφρασε την πικρία της διότι τα οικονομικά της οικογένειας δεν επιτρέπουν να συνεχιστούν οι έρευνες ιδιωτικά για να βρεθεί ο αδελφός της ή τι του συνέβη. Συνέκρινε την περίπτωση του αδελφού της με την εξαφάνιση της μικρής Madeleine McCann τονίζοντας ότι η δική τους οικογένεια δεν έχει τόσα χρήματα για να προσλάβει δημοσιοσχετίστες και ντετέκτιβ για να διαχειριστούν την υπόθεση!

Η Leighanna μεγάλωσε στη σκιά της εξαφάνισης του αδερφού της και σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Η μητέρα της όταν την έφερε στον κόσμο ανέθεσε την ανατροφή της στους παππούδες της καθώς ήταν αδύνατο να τη φροντίσει. Ο λόγος; Η εξαφάνιση του πρωτότοκου γιου της την έσπρωξε στο αλκοόλ και την κατάθλιψη.

Όπως αποκαλύπτει, όταν πήγε 11 χρονών και ενώ ζούσε με τους παππούδες της στην κατεχόμενη Κύπρο ανακάλυψε μια επιστολή αυτοκτονίας της μητέρας της που εξηγούσε ότι δεν μπορούσε να μεγαλώσει το παιδί της γιατί δεν μπορούσε καν να φροντίσει τον εαυτό της. Μάλιστα έριχνε ευθύνες στον εαυτό της για την εξαφάνιση του γιου της γράφοντας: "Δεν μπορεί, κάποιος θα θεώρησε ότι είμαι κακή μάνα γι' αυτό μού τον πήρε".

Η Leighanna διηγήθηκε στην εφημερίδα συγκλονιστηκές οικογενειακές στιγμές, όπως αυτή που στα δύο της χρόνια την κούρεψαν σαν αγοράκι για να μοιάζει του Μπεν προκειμένου να εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή που αναζητούσε τον αδελφό της.

Η Leighanna δεν έχει καμία πικρία πια για τον τρόπο που μεγάλωσε. Αντίθετα, υπερασπίζεται με πάθος τη μητέρα της απέναντι στα κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς ακούει για την εξαφάνιση του αδελφού της.

Η Leighanna βοηθάει εδώ και πέντε μήνες τη μητέρα της να ολοκληρώσει το βιβλίο της για την ιστορία του μικρού Μπεν. Όπως ομολογεί οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι απέρριπψαν το βιβλίο επειδή δεν είχε happy end. Όμως η συγγραφή του υπήρξε καθαρτική για τη μητέρα της, όπως λέει η ίδια!

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...