Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Έρχονται πρόστιμα για 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Μετά από την διασταύρωση των στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών σε 8 εκατομμύρια οχήματα σε όλη την Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι 1,5 εκατομμύριο από αυτά κυκλοφορούν από την αρχή του χρόνου ανασφάλιστα ενώ ένα εκατομμύριο δεν έχει το αναγκαίο σήμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή κλήσεων προς τους κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, καλώντας τους να πληρώσουν πρόστιμο.

Τα τέσσερα αρχεία που εξετάστηκαν είναι, πρώτον του υπουργείου Μεταφορών, που περιλαμβάνει τα κυκλοφορούντα ΙΧ (8 εκατομμύρια οχήματα). Αυτή η βάση δεδομένων δεν θεωρείται αξιόπιστη. Το δεύτερο αρχείο, είναι πάλι του υπουργείου Μεταφορών και καταγράφει οχήματα που κυκλοφορούν, αφού προηγουμένως διασταυρωθούν με στοιχεία πό τις εφορίες για τις πινακίδες που κατασχέθηκαν από τους κατόχους αυτών των αυτοκινήτων. Το αρχείο περιλαμβάνει 7 εκατομμύρια οχήματα.

Το τρίτο αρχείο, τηρείται από τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και περιλαμβάνει οχήματα, οι κάτοχοι των οποίων προμηθεύτηκαν το σήμα κυκλοφορίας. Στο αρχείο αυτό έχουν καταγραφεί 6 εκατομμύρια οχήματα.

Το τέταρτο αρχείο, είναι αυτό που τηρεί το Κέντρο Πληροφοριών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων. Το αρχείο αυτό, περιλαμβάνει 5,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...