Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Η σέξι εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου στον τελικό [βίντεο]

Ξεσήκωσε το κοινό η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 57ο τελικό του ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, τόσο με τις φωνητικές τις ικανότητες της όσο και με το... χορό της!

Η σκηνή του  Crystal Hall πλυμμήρισε με τα ελληνικά χρώματα και τη σέξι παρουσία της  Ελευθερίας Ελευθερίου η οποία παρέσυρε το κοινό στο ρυθμό του τραγουδιού τηςμε το τραγούδι της «Aphrodisiac».

Χανιά: Νεκρός 75χρονος αγρότης σε ατύχημα με το τρακτέρ του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 70χρονος αγρότης από τα Χανιά  στην περιοχή Μοναχή Ελιά στο Βαμβακόπουλο.

Ο άτυχος άντρας έκανε γεωργικές εργασίες στο χωράφι του όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ με συνέπεια αυτό να ανατραπεί και ο 70χρονος να βρει ακαριαίο θάνατο.

Συγχωριανοί του ηλικιωμένου που είδαν το συμβάν ειδοποίησαν τις αρχές, περίπου στις 5:45 το απόγευμα ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο μετέφερε το άψυχο σώμα του 70χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων.

Να σημειωθεί ότι η νεκροψία - νεκροτομή θα δείξει αν ο θάνατος του 70χρονου επήλθε από το ατύχημα ή αν είχει προηγηθεί κάποιο καρδιακό επεισόδιο που οδήγησε στον θάνατο τον ηλικιωμένο.


 flashnews.gr

Έθαψε τον πατέρα του στον κήπο και... μετακόμισε στην Κρήτη

Ο 30χρονος κατηγορείται ότι το 2000 σκότωσε τον πατέρα του στη Ρουμανία... Σαν "κύριος" δύο χρόνια αργότερα έφυγε από την πατρίδα του και συνέχισε τη ζωή του στην Κρήτη... 


Ο 30χρονος Ρουμάνος εγκατέλειψε τη χώρα του το 2002, δύο χρόνια αφότου σύμφωνα με το ctretalive.gr σκότωσε τον πατέρα του και τον έθαψε ... στον κήπο του σπιτιού του! Ένα χρόνο αργότερα το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε...

Ο 30χρονος συνελήφθη, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία.

Το ένταλμα διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες και η πληροφορία ήταν πολύ συγκεκριμένη για τον τόπο διαμονής του καταζητούμενου Ρουμάνου.

Ο Ρουμάνος που ζει στην Κρήτη εδώ και περίπου πέντε χρόνια έχει γυρίσει σελίδα, έχοντας, μάλιστα, δημιουργήσει τη δική του οικογένεια καθώς είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε εκείνος τον πατέρα του, αλλά στενά συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ωστόσο "δείχνουν" εκείνον για το έγκλημα.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου και πλέον αναμένεται η απόφαση για την έκδοση του στην Ρουμανία. Μέχρι τότε κρατείται.

Πάτρα: Ανήλικοι έβγαλαν μαχαίρια σε... ανήλικους!

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα όταν δεκαπεντάχρνοι απείλησαν με μαχαίρι... επτάχρονους (!) για να τους κλέψουν τα ποδήλατα...


Οι αλλοδαπόι δράστες όπως αναφέρει το dete.gr δεν ήταν παραπάνω από 15 ετών.

Θύματα του περιστατικού, δύο παιδιά ελληνικής καταγωγής και ξαδέλφια, 8 και 9 ετών που έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στα Ψηλά Αλώνια ενώ οι γονείς τους απολάμβαναν τον καφέ τους σε παρακείμενη καφετέρια και επέβλεπαν από μακρινή απόσταση.

Οι γονείς ξαφνικά άκουσαν τα κλάματα των παιδιών τους και έτρεξαν αμέσως κοντά τους. Τότε, διαπίστωσαν ότι τα ποδήλατα είχαν εξαφανιστεί! Ρώτησαν τι συνέβη και τα παιδιά απάντησαν ότι δύο άλλα παιδιά, μεγαλύτεροί τους, τους πλησίασαν και απαίτησαν να τους δώσουν τα ποδήλατα για να κάνουν βόλτα. Ο 9χρονος αρνήθηκε και ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς εφήβους άνοιξε την παλάμη του χεριού του και του έδειξε τον... σουγιά που κρατούσε προκειμένου να τον τρομοκρατήσει και τον αναγκάσει να του παραδώσει το ποδήλατο!

Έτσι και ο 9χρονος αλλά και ο μικρότερος ξάδελφός του έκαναν αυτό που απαιτούσαν οι δράστες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Το γεγονός επιβεβαίωσαν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι είδαν τους δύο εφήβους αλλοδαπούς να πλησιάσουν τα παιδιά αλλά κατάλαβαν ότι συνέβη κάτι κακό μόνο όταν είδαν τους εφήβους να φεύγουν τρέχοντας με τα ποδήλατα και τα δύο θύματα να βάζουν τα κλάματα...

Οι γονείς τηλεφώνησαν αμέσως στην αστυνομία και στην περιοχή έσπευσαν δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Έγινε έρευνα στους γύρω δρόμους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όσο για τα παιδιά, είχαν υποστεί σοκ.

BINTEO - Χείμαρρος ''έπνιξε'' την Ημαθία

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Μελίκη της Ημαθίας, όταν φράγμα της περιοχής έσπασε μετά από την καταρρακτώδη βροχή και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου έντονη καταιγίδα χτύπησε την περιοχή, ''άνοιξαν οι ουρανοί'', με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ορμητικούς χείμαρρους που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι κάτοικοι έντρομοι προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τη μανία των νερών, τα οποία πλημμύρισαν τα χωράφια και ''έπνιξαν'' κυρίως τις καλλιέργειες βαμβακιού και ροδάκινου, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

Θύματα δεν αναφέρθηκαν, αλλά λόγω της ορμητικότας των νερών κινδύνευσαν τα ζώα των κατοίκων.

Το βίντεο και οι εικόνες από το χωριό συγκλονίζουν και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Νίκος Λιολιόπουλος, κάτοικος της περιοχής έγραψε στο twitter ''Εγώ έχασα ένα χωράφι 85 στρεμμάτων. Η καταστροφή είναι αδιανόητη. Ζούμε ένα δράμα''.


Χείμαρρος "έπνιξε" την Ημαθία από newsview

Τα παίρνει πίσω η Λαγκάρντ!

Σε στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως υποχρεώθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη «θύελλα» ελληνικών αντιδράσεων στο Facebook, που ακολούθησε τις «εμπρηστικές» τις δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Απαντώντας στις επικρίσεις, με διευκρινιστική της δήλωση μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, η κυρία Λαγκάρντ επιχειρεί να... διασκεδάσει τις εντυπωσεις, εξηγώντας ότι η θέση της είναι πώς «ειδικά οι προνομιούχοι, θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους».

Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση Λαγκάρντ: «Όπως έχω πει πολλές φορές, έχω μεγάλη κατανόηση για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Για το λόγο αυτό, το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στο εγχείρημά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας».

«Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αυτής έχει να κάνει με το ό,τι όλοι θα πρέπει να φέρουν το δικό τους, δίκαιο μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα δε οι πιο προνομιούχοι και ιδίως στο σημείο αυτό που έχει να κάνει με το να πληρώνουν τους φόρους τους. Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο έδωσα έμφαση, όταν μίλησα στην εφημερίδα The Guardian, ως τμήμα μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από αρκετό καιρό» καταλήγει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το Σάββατο, εκατοντάδες Έλληνες εντόπισαν την προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook και την «έλουσαν» με σχόλια, που κινούνται μερικές φορές και πέραν του καθωσπρεπισμού.

Είχε προηγηθεί η ασυνήθιστα «σκληρή» γλώσσα της κυρίας Λαγκάρντ σε μια συνέντευξη, που χαρακτηρίστηκε στο ίδιο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian ως «αντισυμβατική». Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει την στάση της ίδιας και του Ταμείου απέναντι στην Ελλάδα, τόνιζε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υποχωρήσει και να δεχθεί να αμβλυνθούν οι όροι της χρηματοδοτικής στήριξης της χώρας μας.

Παράλληλα, καλούσε τους Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως ανησυχεί περισσότερο για την φτώχεια στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για τους Έλληνες, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

4 ΓΚΑΛΟΠ : «Στήθος με στήθος» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Kάπα Research, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να συγκεντρώνει 25,8% και να ξεπερνά κατά πέντε μονάδες τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκεντρώνει 20,1%.

Στη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία για το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:
Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.

Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιός από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO τον Πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42% έναντι 24% του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.

Η μεγάλη πλειοψηφία (87,8%), εξάλλου, ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB.
Enhanced by Zemanta

Ελεωνόρα Ζουγανέλλη- Γιώργος Κιμούλης: Μόλις χώρισαν !

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλλη και ο Γιώργος Κιμούλης δεν πρόλαβανα καλά - καλά να γίνουν ζευγάρι και χώρισαν !

Τους τίτλους τέλους αναγγέλλει η εφημερίδα Real News που κυκλοφορεί την Κυριακή και αναφέρεται στις ολέθριες σχέσεις του ηθοποιού και η λατρεία του για τις γυναίκες.

Πρόσφατα, στην απονομή του πλατινένιου δίσκου της, η Ελεωνόρα ξέκοψε κάθε κουβέντα για τα προσωπικά της, ωστόσο, πόζα με τον ηθοποιό μέσα στο καμαρίνι της κυκλοφόρησε.

«Θα ήθελα να μην μιλήσω γι’ αυτό. Η προσωπική μου ζωή μέχρι σήμερα δεν έχει εκτεθεί και θα ήθελα πολύ να συνεχίσει να συμβαίνει το ίδιο», είπε η τραγουδίστρια.

Η τελευταία σχέση της Ελεωνόρας που έγινε γνωστή στο κοινό ήταν με τον ηθοποιό Κώστα Αποστολάκη, ενώ του Γιώργου Κιμούλη ήταν η συνάδελφός του Ελισάβετ Μουτάφη.

Γιαούρτωσαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλιόπουλο, στο Βόλο

Περίπου 20 άτομα περικύκλωσαν τον βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και εκσφενδόνισαν εναντίον του γιαούρτια, το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που βρισκόταν με την παρέα του σε τσιπουράδικο του Βόλου.

Το περιστατικό συνέβη ακριβώς κάτω από τα δικαστήρια του Βόλου, όπου ο κ. Ηλιόπουλος, μαζί με την παρέα πέντε ακόμη ατόμων ετοιμάζονταν να καθίσουν σε ένα από τα τσιπουράδικα που υπήρχαν στον εν λόγω δρόμο.

Από την πίσω πλευρά του δρόμου εμφανίστηκε μια ομάδα νεαρών, αποτελούμενη περίπου, από 20 άνδρες και γυναίκες, με καλυμμένα πρόσωπα, και οι οποίοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν το ένα μετά το άλλο τα γιαούρτια εναντίον του κ. Ηλιόπουλου γιαούρτια.

Τα «σκάγια» πήραν και την παρέα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι, με αποτέλεσμα, προς στιγμήν, τα πνεύματα να οξυνθούν ιδιαιτέρως, και να αρχίσουν να εκτοξεύονται από την εν λόγω παρέα ακόμη και τραπέζια!

Οπως γράφει το taxydromos.gr η παρέα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής παρέμεινε ψύχραιμη και δεν αντέδρασε καθόλου, παρά τον καταιγιστικό ρυθμό με τον οποίο εκτοξεύονταν γιαούρτια, τραπέζια και καρέκλες.

Οι νεαροί αποχώρησαν τρέχοντας, ενώ στο σημείο μετά από λίγα λεπτά κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, από την πλευρά του κ. Ηλιόπουλου δεν έχει κατατεθεί μήνυση.

Ρευστοποίηση περιουσίας γυναίκας με αναπηρία αποφάσισε το δικαστήριο για εξόφληση δανείων

Μια 55χρονη γυναίκα με αναπηρία και άνεργο σύζυγο είναι η μια εκ των δύο υπερχρεωμένων οφειλετών σε τράπεζες που η περιουσία τους θα εκποιηθεί για να εξοφληθούν τα χρέη τους.

 Η παραπάνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας είναι η πρώτη η οποία προβλέπει ρευστοποίηση περιουσίας για εξόφληση οφειλών και έγραψε γι' αυτήν η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας" την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση θεωρήθηκε αυτή την εβδομάδα από τη δικαστή και μπορεί να δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η 55χρονη δουλεύει ως καθαρίστρια σε δημόσια υπηρεσία και έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας 67%. Χρωστά σε 4 ελληνικές τράπεζες και μια γαλλική το ποσό των 104.151 ευρώ.

Μέχρι το 2010 πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κύρια κατοικία της οφειλέτριας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό. Ενα οικόπεδο όμως που έχει στην κυριότητά της 145 τ.μ. με διώροφη οικία 98 τ.μ. θα βγει τον προσεχή Οκτώβριο σε πλειστηριασμό για να πληρωθούν οι πιστωτές της.

Για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους θα ορισθεί νέα δικάσιμος προκειμένου να προσδιοριστούν οι νέες μηνιαίες δόσεις προς τις τράπεζες, οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση της δικαστού θα είναι 180.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει οριστεί από το δικαστήριο ο εκκαθαριστής δικηγόρος ο οποίος θα αναλάβει να ρευστοποιήσει την περιουσία της οφειλέτριας, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να θεωρηθεί μια ακόμα απόφαση η οποία διατάσσει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη.

Βρήκαν τον πατέρα τους κρεμασμένο - Δεύτερη αυτοκτονία σε μια ημέρα στο Ηράκλειο

Μπροστά στο άψυχο σώμα του πατέρα τους βρέθηκαν τα παιδιά ενός 72χρονου αυτόχειρα στο Ηράκλειο.


Ο 72χρονος, βρέθηκε από τα ίδια του τα παιδιά απαγχονισμένος σε ένα δέντρο στο χωράφι του, έξω από το χωριό Αθανάτων στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών.

Οι οικείοι του αναζητούσαν τον αυτόχειρα από το πρωί όμως λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν έφτασαν στο χωράφι του πατέρα τους μήπως τον βρουν εκεί, τον είδαν κρεμασμένο από μια ελιά.

Όπως γράφει το flashnews.gr τα παιδιά του βρήκαν το κουράγιο και κατέβασαν από το δέντρο τον απαγχονισμένο πατέρα τους και τη σορό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 72χρονο στο να βάλει τέλος στη ζωή του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Να σημειωθεί ότι η αυτοκτονία αυτή είναι η δεύτερη που συμβαίνει στο Ηράκλειο μέσα σε ένα 24ωρο καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής ένας 61χρονος αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

 Στη Μεσαρά


Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στον Πύργο, στη Μεσαρά βρέθηκε o 61χρονος άνδρας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, καταπίνοντας φυτοφάρμακο.

Οπως γράφει το Cretalive, τον άνδρα βρήκε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ η αυτοκτονία δε φαίνεται να συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Ο 61χρονος φέρεται να άφησε ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο όμως δεν αναφέρει τα αίτια που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά αποχαιρετά τους συγγενείς και τους οικείους του.

Ολόκληρη η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς επρόκειτο για ένα πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία και ιδιαιτέρως αγαπητό. .

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης.


Ο Γ. Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αφού μετά τη μήνυση κινήθηκε εναντίον του η αυτόφωρη διαδικασία.

Το όλο θεμά της διαμάχης των δημοσιογράφων είναι ένα πλαστό έγγραφο που εμφανίζει τον Κ. Βαξεβάνη να εισπράττει μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΠ, το οποίο ο Γ. Παπαγιάννης δημοσίευσε χωρίς να ελέγξει πρώτα τη γνησιότητά του και την εγκυρότητά του.

Ο Γ. Παπαγιάννης έχει ταυτοποιηθεί από προηγούμενες κατηγορίες και διώξεις εναντίον του ως ο διαχειριστής του blog fimotro όπου δημοσιεύτηκε το συγκεκριμένο έγγραφο. Μάλιστα, στο παρελθόν, ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε επίσης καταθέσει μήνυση εναντίον του για εκβιασμό. Ο δημοσιογράφος θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο το πρωί της Δευτέρας αφού μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία εκδίκασης. Μέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Τέλος ο Κ. Βαξεβάνης αναμένεται να καταθέσει και αγωγή εναντίον του.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται μόνο για τους υπουργικούς θώκους

Το μόνο που ενδιαφέρει την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να βρεθεί πάση θυσία ξανά στους υπουργικούς θώκους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι «κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προστάτες και εκφραστές των δανειστών , μακελάρηδες των μισθών και των συντάξεων». Εκτιμά ότι το «πολιτικό προσωπικό που επέδειξε μεγαλύτερο ζήλο και από την τρόικα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους χωρίς ίχνος συστολής » θα εισπράξει στις 17 Ιουνίου ό,τι αντιστοιχεί «στη δυστυχία και τον πόνο που σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία» .

Γρ. Αρναούτογλου: Η Κατερίνα έκανε όμορφο τον κόσμο του

Αυτόν τον  Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν τον προλαβαίνουμε. 

 

Είναι ο ρέκορντμαν των ... ερώτων! 


Για πότε χώρισε από την ελληνοαμερικανίδα με τα κέικ της Κηφισιάς, για πότε βρήκε την καινούργια και για πότε ξαναερωτεύτηκε, αν τα μετρήσεις θα βγάλεις και ένα ρεκόρ  για το καθένα.

Το "καλό παιδί της Θεσσαλονίκης" βρήκε - λέει - την  Κατερίνα που έκανε όμορφο τον κόσμο του !

Ποια είναι η 30χρονη Κατερίνα από τη Νάξο που έκλεψε την καρδιά του δημοφιλούς παρουσιαστή; Όπως βλέπετε και στη φωτό είναι μια μελαχρινή με έντονα μάτια (και ας φορά γυαλιά στη φωτό) που λένε ότι γοήτευσαν τον Γρηγόρη.

Η Real Life που κυκλοφορεί αύριο γράφει πολλά και διάφορα και όλα προϊδεάζουν ότι οι παπαράτσι αυτό το καλοκαίρι μετά την Άχλα όπου κυνηγούν την Μενεγάκη θα στρατοπεδεύσουν στη Νάξο για νέα ενσταντανέ του Γρηγόρη μας....

H Σίσσυ, η Κατερίνα και η Πόπη! Τι έκαναν οι τρεις κυρίες της τηλεόρασης χθες το βράδυ;

Οι τρεις κυρίες διασκέδασαν χθες σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Η Σίσσυ Χρηστίδου ανέβασε στο twitter φωτογραφίες από την χθεσινή της έξοδο στο Θάλασσα, όπου εμφανίζεται ο Σάκης Ρουβάς και ο Αντύπας.

Στην παρέα της φυσικά ο Παύλος Σταματόπουλος, αλλά και η κυρία του ψυχαγωγικού προγράμματος του ΑΝΤ1 Κατερίνα Γκαγκάκη.

Στα διπλανά τραπέζια η "φωτορεπόρτερ" Σίσσυ ανακάλυψε και την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου που διασκέδαζε επίσης με την παρέα της.

Δες φωτογραφίες ΕΔΩ

Ώρες αγωνίας για 12χρονο από τη Σύρο

Κρίσιμες ώρες για ένα 12χρονο αγόρι που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε από το ποδήλατο του...


Όπως αναφέρει το syrosnews.gr το αγόρι χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε επειγόντως με ελικόπτερο από τη Σύρο στην Αθήνα.

Το παιδί τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής όταν έκανε ποδήλατο στο δρόμο της Λαλακιάς και έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να χτυπήσει με δύναμη στο οδόστρωμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του ήταν σοβαρή καθώς είχε ένα ιδιαίτερα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Του έγινε αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι υπήρχε αιμάτωμα στο εγκέφαλο και κρίθηκε απαραίτητη η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στη Σύρο αργά το βράδυ και μετέφερε το 12χρονο αγόρι στο νοσοκομείο πάιδων “Αγία Σοφία”.

Λάρισα: Πουλούσαν το μωρό τους για 5 χιλιάδες ευρώ!

Πέντε άτομα, τρεις Έλληνες και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, συνελήφθησαν χθες στη Λάρισα για αγοραπωλησία βρέφους.. 


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 49, 49 και 63 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 42 και 34 ετών αντίστοιχα, για αγοραπωλησία βρέφους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το e-volos.gr ο 63χρονος Έλληνας ενεργώντας ως μεσάζων οδήγησε ένα ζευγάρι Ελλήνων σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να αγοράσουν ένα αγοράκι έναντι πέντε χιλιάδων ευρώ από το ζευγάρι των υπηκόων Βουλγαρίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Χρηματικό ποσό 10.480 ευρώ
Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Ιατρικές εξετάσεις βρέφους

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Πωλείται το σπίτι του Μητροπάνου

Λίγες, μόνο μέρες πέρασαν από το θάνατο του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή  και σήμερα έγινε γνωστό ότι "Πωλείται το σπίτι του Μητροπάνου: Η οικογένεια του μεγάλου τραγουδιστή μετακομίζει στο Κολωνάκι".

Το δημοσίευμα της Real Life, που κυκλοφορεί την Κυριακή,  μας πληροφορεί ότι η αξίας της μονοκατοικίας στο Ψυχικό ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια και ήδη η  γυναίκα του κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μετακομίσει στο Κολωνάκι, τη στιγμή που δεκάδες κάτοικοι του τελευταίου το εγκαταλείπουν.

Το "Κόκκινο Σπίτι" - όπως το αποκαλούσαν στο Ψυχικό λόγω του χρώματός του - θα μπει σε λίγο στην ιστορία σαν το "τελευταίο σπίτι του Μητροπάνου"...

Λαγκάρντ: Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους 'Ελληνες

- Ηρθε η ώρα οι Ελληνες να πληρώσουν, λέει η διευθύντρια του ΔΝΤ σε βρετανική εφημερίδα

- "Οι έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα παιδιά τους και να πληρώνουν τους φόρους"

- "Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας των φοροφυγάδων"

- Ξεκαθαρίζει οτι η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη μεταχείριση απο χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου

Κάθε όριο αυστηρότητας εξαντλεί η επικεφαλής του ΔΝΤ απένταντι στους Ελληνες σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η κα Λαγκάρντ "επιτιθεται" στους Ελληνες και τους καλεί ευθέως να πληρώνουν τους φόρους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι γονείς των παιδιών στην Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους” .

Σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σημείωσε "σκέφτομαι εκείνους που στερούνται τις δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν".

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαντά: "πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

"Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας".

Ληστεία με πυροβολισμούς σε κοσμηματοπωλείο

Η ώρα ήταν 11.30 όταν δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο επι της οδού Κύπρου 103 στην Αργυρούπολη. 


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν κοσμήματα και χρήματα και έφυγαν με τα πόδια.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα που είχαν παρκαρισμένη λίγο παρακάτω και έγιναν καπνός.

Δύο σεισμοί νότια του Ηρακλείου

Δύο συνεχείς σεισμικές δονήσεις κατεγράφησαν στις 11:52 και στις 11:54 το μεσημέρι απο τους σεισμογράφους στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κοντά στα Μάταλα.

Ο πρώτος σεισμός, στις 11:52, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, είχε μέγεθος 4,5 βαθμών (mb) της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του υπολογίζεται σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου ή 49 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόμπιας.

Ο δεύτερος σεισμός, στις 11:54, μεγέθους 3,9 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε απόσταση 62 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ηρακλείου ή 21 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Πόμπιας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για την συνήθη σεισμολογική δραστηριότητα της περιοχής νότια της Κρήτης, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται απο τους σεισμολόγους.
flashnews.gr

Αυτοκτόνησε ο ανθυπασπιστής που κατηγορήθηκε για ασέλγεια και παιδική πορνογραφία

- Ο 34χρονος αξιωματικός έβαλε τέλος στη ζωή του καθώς κρεμάστηκε με τα κορδόνια του μέσα στα κελιά της Αερονομίας

- Μυστήριο παραμένει γιατί του επέτρεψαν να κρατήσει τα κορδόνια του

- Στο χώρο της αυτοκτονίας Εισαγγελέας και Αστυνομία


Δεύτερο σοκ για την ΠΑ! Ο ανθυπασπιστής που είχε συλληφθεί με κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδική πορνογραφίας και για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου,αυτοκτόνησε μέσα στα κρατητήρια της Αερονομίας!

Ο 34 χρονος ανθυπασπιστής,κρεμάστηκε με τα κορδόνια του.

Ο ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στη Μοίρα ΓΕΑ είχε συλληφθεί από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έρευνα στο σπίτι του 34χρονου στην Αττική, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών αρχείων παιδικής πορνογραφίας,
- ένας εξωτερικός και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, καθώς και
- εβδομήντα εννέα (79) ψηφιακοί οπτικοί δίσκοι

Η Ε. Ελευθερίου είναι "Μες στην καλή χαρά"... λίγο πριν τον μεγάλο τελικό!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί του Σαββάτου η Ναταλία Γερμανού με την Ελευθερία Ελευθερίου...

και λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του 57ου διαγωνισμού της Eurovision, η Ελευθερία μίλησε στη δημοφιλή παρουσιάστρια για τα συναισθήματά της λίγο προν ανέβει για τελευταία - αλλά πιο σημαντική - φορά στη σκηνή του Μπακού!

Επίσης, πώς της φαίνονται τα φετινά τραγούδια της Eurovision και ποιους βλέπει ανταγωνιστικά;

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μακελειό στη Φινλανδία: Ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλους οκτώ

Ένας 18χρονος συνελήφθη απο την αστυνομία ως υπεύθυνος για το μακελειό στην πόλη Χιβίνκα, βόρεια της πρωτεύουσα Ελσίνκι. 


'Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, περίπου στις 2 τα ξημερώματα ένοπλος άνοιξε πυρ από στέγη κτιρίου όπου σημάδευε εισόδους μπαρ και εστιατορίων, σκοτώνοντας μία 18χρονη γυναίκα και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.

Δύο από του τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα αστυνομικός.

Το Τρένο της Χαλκίδας εμβόλισε Ι.Χ. - Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένο ζευγάρι

Το ηλικιωμένο ζευγάρι ξεκίνησε από το Σχηματάρι για να πάει στο Δήλεσι. Ο θάνατος παραμόνευε στις 08:00 το πρωί, λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, στη σιδηροδρομική διάβαση έξω από το Δήλεσι Βοιωτίας.

Ο 83χρονος οδηγός, σύμφωνα με το LamiaReport.gr, δεν είδε τις κατεβασμένες μπάρες, ούτε άκουσε το ηχητικό σήμα. Κάποιοι λένε ότι ίσως να τον τύφλωσε και ο ήλιος.

Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα, εμβόλισε το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο επί τόπου, ο οδηγός και η επίσης 83χρονη σύζυγός του.

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε για πολλά μέτρα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβίσουν το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Αυτές είναι οι 8 καλύτερες αποτοξινωτικές τροφές!

Το lifezone σας προτείνει τις καλύτερες τροφές για καθαρισμό και ανανέωση του σώματος σας. Ανακαλύψτε απλούς τρόπους αποτοξίνωσης...
Οι έντονοι ρυθμοί ζωής, το στρες, το κάπνισμα, η μη ισορροπημένη διατροφή, οι τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον αλλά και το αλκοόλ μπορούν να μας κουράσουν αλλά και να επηρεάσουν τόσο την υγεία, όσο και την εμφάνιση μας, προκαλώντας μας δυσπεψία, άχρωμο και θαμπό δέρμα κ.α..

Ο οργανισμός μας με τα απεκκριτικά του όργανα (συκώτι, νεφρά, δέρμα, πνεύμονες, έντερο, λεμφική κυκλοφορία) που διαθέτει προσπαθεί σε καθημερινή βάση να μας αποτοξινώσει δηλαδή να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μας. Το σώμα μας όμως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής δεν τα καταφέρνει πάντα από μόνο και χρειάζεται τη βοήθεια μας. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το βοηθήσουμε; Η διατροφή. Ανακαλύψτε λοιπόν τις 8 καλύτερες απότοξινωτικές τροφές.

Τι μας προκαλούν οι τοξίνες;

Οι τοξίνες που συσσωρεύονται εμποδίζουν τον οργανισμό να «κάψει» με σωστό τρόπο τα λίπη και να απομακρύνει τις ουσίες που δεν χρειάζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κατακράτηση νερού. Η υπερφόρτωση με τοξίνες «μπλοκάρει» τις λειτουργίες του οργανισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην υγεία μας: Δυσπεψία, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, κυτταρίτιδα, δερματικές παθήσεις, αύξηση βάρους, τριχόπτωση, δυσκοιλιότητα και δυσκαμψία στις αρθρώσεις είναι μερικές από αυτές. Η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό περισσοτέρων από ότι μπορεί να δεχθεί μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότερες ασθένειες όπως υπέρταση και ρευματισμούς.

Αποτοξινωτικές τροφές

Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην καλύτερη πέψη.

Τσουκνίδα: Διουρητικό βότανο, καθαρίζει το αίμα και τονώνει τον οργανισμό. Πλούσια σε ασβέστιο , κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμινες (Α, Β, C)

Γκρέιπφρουτ: Καταπολεμά τους μύκητες, «καθαρίζει» τον οργανισμό από τα παράσιτα και παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να παραχθούν καλά βακτήρια.

Πράσινο τσάι: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Επιλέξτε βιολογικά φρούτα. Με τα βιολογικά θα αποφύγετε τα χημικά κατάλοιπα αλλά και τα ζιζανιοκτόνα που υπάρχουν. Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και καθαρισμό του εντέρου. Τα μήλα είναι περιέχουν βιταμίνες (Α,C), διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και είναι πλούσια σε νερό που ενυδατώνει την επιδερμίδα. Ακόμη τα φρέσκα βερίκοκα, τα βατόμουρα, τα ακτινίδια και τα πεπόνια έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.

Γαϊδουράγκαθο: Το βότανο με την ισχυρή αποτοξινωτική δράση. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος, αλλά και προστατεύει το ήπαρ από τοξίνες του περιβάλλοντος, αλκοόλ και από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.

Πικραλίδα: Διουρητικό και τονωτικό βότανο που καθαρίζει το αίμα και αποτοξινώνει. Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος, των εντέρων, του παγκρέατος και του στομάχου.

Λαχανικά: Ντομάτα, σκόρδο (αντιοξειδωτικές ιδιότητες), σέλινο, πιπεριά (για αναζωογόνηση), θυμάρι, κρεμμύδι (αντισηπτικές ιδιότητες), μελιτζάνα, πράσο (διουρητικές ιδιότητες).

Μικρά μυστικά για τις ημέρες της αποτοξίνωσης:
Σημ: Η αποτοξίνωση να μην υπερβαίνει τις 5-7 ημέρες

*Πείτε όχι σε αυγά, ξύδι, γαλακτοκομικά και το πολύ αλάτι για να γίνει πιο εύκολη η απομάκρυνση των υγρών

*Μειώστε τον καφέ

*Πιείτε την ημέρα 1,5 lt νερό

*Επισκεφτείτε την τουαλέτα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα για να καθαριστεί το έντερο

*Πηγαίνετε γυμναστήριο, περπατήστε ή αθληθείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα διασπάσετε το λίπος, αλλά και θα ενεργοποιήσετε πιο γρήγορα το έντερο για να απομακρυνθούν οι περιττές ουσίες

*Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια

*Γιόγκα: Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χαλαρώσετε και να ενισχύσετε την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Κοκτέιλ αποτοξίνωσης:

Υλικά: 1 μπανάνα, 1 λεμόνι, λίγο μέλι, 2 πορτοκάλια, πάγος και φυσικός χυμός ανανά

Εκτέλεση: Βάλτε την μπανάνα σε μπλέντερ και μετά τον χυμό ανανά και το χυμό του πορτοκαλιού και λεμονιού που στίξατε. Στη συνέχεια βάλτε τον πάγο και το μέλι και τα κοκτέιλ σας είναι έτοιμο.
lifezone.gr

Μαζεύουν χρήματα στον Καναδά για βοήθεια στους Έλληνες

Στα 65.000 δολάρια έχει ανέλθει η αποστολή οικονομικής βοήθειας προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις μητροπόλεις στην Ελλάδα, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα, από τη Μητρόπολη Τορόντο.


Ο έρανος συνεχίζεται και κάθε Κυριακή και εορτή περιφέρεται δίσκος ανά τους Ελληνορθόδοξους ναούς της επικράτειας του Καναδά για τον σκοπό αυτό.

Από τα 65.000 δολάρια, 25.000 στάλθηκαν στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ορισμένων Μητροπόλεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό προωθήθηκε σε Μητροπόλεις, Ιδρύματα, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία σε επιστολές τους περιέγραψαν τη δεινή κατάστασή τους, με βεβαιώσεις ιατρών και Μητροπόλεων.

Ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, με εγκύκλιό του, προτρέπει όλους τους Ελληνοκαναδούς να δώσουν από το περίσσευμά τους για τους αδελφούς στην Ελλάδα, που μαστίζονται από την κρίση.

Νεκρός έξω από το σπίτι του 49χρονος στην Πρέβεζα

Νεκρός έξω από το σπίτι του στο Κανάλι στην Πρέβεζα βρέθηκε χθες το πρωί ένας 49χρονος ημεδαπός.

Πιθανότατα ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ωστόσο η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Η σωρός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πρέβεζας και από εκεί  στα Ιωάννινα, για  ιατροδικαστική εξέταση.

Ερτογάν: Εϊμαι ένας πρωθυπουργός που θεωρεί την άμβλωση φόνο

Την άποψη πως η άμβλωση είναι φόνος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

«Είμαι ένας πρωθυπουργός που θεωρεί την άμβλωση ως ένα φόνο», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός , σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Κανείς δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το επιτρέπει. Είτε σκοτώνετε το μωρό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του είτε το σκοτώνετε μετά τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία διαφορά», σημείωσε.

Στην Τουρκία η άμβλωση είναι νόμιμη κατά τις πρώτες δέκα εβδομάδες της κυοφορίας. Η συγκατάθεση της μητέρας είναι απαραίτητη, αλλά αν είναι παντρεμένη απαιτείται επίσης και η συγκατάθεση του πατέρα.

Παραπληροφόρηση των καταναλωτών, με συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας

Επειδή  πολλοί καταναλωτές μας κατήγγειλαν ότι δέχονται στα σπίτια τους επισκέπτες -πωλητές ,που τους ενημερώνουν-πωλούν¨, διάφορες συσκευές  με την πληροφόρηση  εξοικονόμησης ηλ. ενέργειας στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος
μέχρι και 50% η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,για την Προστασία των καταναλωτών ενημερώνει:

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την 4η Διεύθυνση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, εξέδωσε δελτίο τύπου στις 24.09.2010, με το οποίο ενημέρωνε τους καταναλωτές ότι οι διάφορες συσκευές που διαφημίζονται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ότι επιτυγχάνουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και μείωση στο λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 50%, δεν επιφέρουν καμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών, διότι:

Οι εν λόγω συσκευές, από τεχνικής πλευράς, καταγράφουν μόνο άεργο ενέργεια, ενώ μονοφασικοί και τριφασικοί μετρητές της Δ.Ε.Η. που είναι εγκατεστημένοι στα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις καταγράφουν μόνο ενεργό ενέργεια, και επομένως δεν καταγράφεται και δεν τιμολογείται η όποια μείωση επέρχεται από τη χρήση των συσκευών αυτών. Αλλά ακόμα και εάν οι μετρητές της Δ.Ε.Η. ήταν μελετημένοι να καταγράφουν άεργο ενέργεια, το ποσοστό της εξοικονόμησης δε θα ξεπερνούσε το 1%.

Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί περί δήθεν μείωσης του λογαριασμού ρεύματος από την εφαρμογή των παραπάνω συσκευών είναι παραπλανητικοί.

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο παρελθόν,  για την εφαρμογή των διατάξεων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του ν. 2251/1994 και την επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων

Κατόπιν τούτων, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, να απέχουν από αυτές τις αγορές, ιδιαίτερα να είναι προσεχτικοί στους πωλητές που τους επισκέπτονται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας τους, για αποφυγή της παραπληροφόρησης μα προπάντων της παραπλάνησης.Για τυχόν καταγγελίες στα τηλ.2821092666 και 2821092306


Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

         Ιωάννα Μελάκη

Δράση «Ζ» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φόρος τιμής στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαΐου τη Δράση «Ζ». Πρόκειται για μια θεατρική αναπαράσταση που αποτελεί φόρο τιμής του ΚΘΒΕ στον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Δράση «Ζ» η οποία θα παρουσιαστεί, σε σύλληψη Γρηγόρη Καραντινάκη και σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Ρήγα, στους αυθεντικούς χώρους της υπόθεσης Λαμπράκη ακολουθώντας τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2011. Αποφασίστηκε, όμως, τελικά να πραγματοποιηθεί το 2012, για να συμπέσει με τα 100 χρόνια από την γέννησή του αλλά και με τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με την προσωπικότητα και τη δράση του παραμένει και σήμερα ένα σύμβολο της Δημοκρατίας και του αγωνιζόμενου ανθρώπου κατά της πολιτικής καταπίεσης. Η ζωή και ο θάνατος του ενέπνευσαν τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο περίφημο πολιτικό του μυθιστόρημα με τον τίτλο «Ζ», το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά το 1969, με πρωταγωνιστές τον Υβ Μοντάν (στο ρόλο του Λαμπράκη), τον Ζαν- Λουί Τρεντινιάν (στο ρόλο του ανακριτή Σαρτζετάκη) και την Ειρήνη Παπά (στο ρόλο της συζύγου του Λαμπράκη).

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ


Η «Δράση Ζ» είναι μια ακόμη έξοδος του Κ.Θ.Β.Ε. στην πόλη. Μετά το «Θέατρο στα Καφέ», το «Θέατρο Κατ’Οίκων», το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μετατρέπει την πόλη σε σκηνικό και προτείνει την διείσδυση της μαγείας του θεάτρου στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσω της θεατροποίησης της ζωής, επιχειρείται η δυνατότητα διαφυγής από την κανονικότητα και η έξοδος προς μια προβολή του εαυτού μας όπου η φαντασία, το όνειρο και η ποίηση έχουν τον πρώτο λόγο.

Με την θεατροποίηση ενός κομβικού γεγονότος της ιστορίας της πόλης, που είναι η υπόθεση Λαμπράκη, το ΚΘΒΕ κρατώντας αυστηρές αποστάσεις από την πολιτική διάσταση, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο νόημα του οράματος Λαμπράκη: δηλαδή στην ενοποιό δύναμη της ειρήνης μέσα στον κοινωνικό ιστό και στην μεταστροφή της βίας σε δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης.
Ιδωμένη απ’αυτή την σκοπιά, η «Δράση Ζ» αποτελεί μια από τις συμμετοχές του ΚΘΒΕ για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε την οικογένεια Λαμπράκη, την οικογένεια Τσαρουχά, τον Β. Βασιλικό, τον Κ. Γαβρά, τον Γ. Ρωμαίο που συμμετέχουν στη «Δράση Ζ». Επίσης, το Ράδιο-Θεσσαλονίκη και την ΕΡΤ3 για τη στήριξη του εγχειρήματος, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το ΕΚΑΒ, τον ΟΑΣΘ και τους άλλους φορείς της πόλης για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, στους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής μας και στους εθελοντές που συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Η Δράση «Ζ» του ΚΘΒΕ, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 26/5/2012, θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. από τη συμβολή των οδών Ερμού & Βενιζέλου, το σημείο όπου βρίσκεται και το μνημείο Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην εκδήλωση, θα παραστεί ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός ο οποίος θα απαγγείλει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο του «Ζ», ενώ από οθόνες που θα εγκατασταθούν στο σημείο θα προβάλλονται πλάνα από την ομώνυμη ταινία του Κώστα Γαβρά. Παράλληλα, θα εκφωνηθούν ομιλίες από τον γιό του αγωνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη, την κόρη του βουλευτή Γ. Τσαρουχά (που δέχτηκε και αυτός επίθεση εκείνη την ημέρα) κ. Καίτη Τσαρουχά, από τον πολιτικό, δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Ρωμαίο (του οποίου η μαχητική του αρθρογραφία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη των γεγονότων) και θα αναγνωσθεί χαιρετισμός του Κώστα Γαβρά.

Στη συνέχεια, θα γίνει θεατρική αναπαράσταση των γεγονότων της ημέρας εκείνης από ηθοποιούς του Κ.Β.Θ.Ε., σπουδαστές της Δραματικής Σχολής και εθελοντές που παίρνουν μέρος στη «Δράση Ζ», ενώ θα ακολουθήσει μια συμβολική πορεία με αναμμένα κεριά, από το πεζοδρόμιο (η οποία δεν θα διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων) με διαδρομή από το σημείο του δρώμενου και κατεύθυνση προς τις οδούς Βενιζέλου και Εγνατία.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, επί της οδού Εγνατίας θα γίνουν δύο στάσεις: μία στάση -φόρος τιμής στον βουλευτή Γιώργο Τσαρουχά- και μία ακόμη στάση για να ακουστεί το τραγούδι «Μέρα Μαγιού», από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. (Είναι το τραγούδι με το οποίο, πάνω από 500.000 κόσμου, συνόδευσαν τη σορό του Γρηγόρη Λαμπράκη στην κηδεία του, αν και ο «Επιτάφιος» γράφτηκε από τον Γιάννη Ρίτσο τον Μάιο του 1936, με αφορμή την αιματηρή καταστολή της διαδήλωσης των απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη).

Τέλος, η πορεία θα καταλήξει στην είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου ο Γρηγόρης Λαμπράκης εξέπνευσε τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση, για να αποθέσουν οι συμμετέχοντες λουλούδια και κεριά στο σημείο που θα ολοκληρωθεί η «Δράση Ζ».

Σοκ στις Σέρρες - Μαθητής εισέβαλε σε σχολείο με πυροβόλο όπλο

Αγρια συμπλοκή ξέσπασε το πρωί σε σχολείο των Σερρών με πρωταγωνιστές δύο 17χρονους. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ένας από τους δύο έβγαλε από την τσάντα του ένα γερμανικό κλειδί με το οποίο χτύπησε τον άλλον στο κεφάλι, απειλώντας τον ταυτόχρονα με... πυροβόλο όπλο.

Το περιστατικό συνέβη στο 3ο ΤΕΕ Σερρών, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος των εξετάσεων.

Ο 17χρονος που συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Σερρών με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της παράνομης κατοχής όπλου και οπλοχρησίας καθώς και επικίνδυνης πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ο δεύτερος μαθητής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών τραυματισμένος, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία του.

ΣΕΡΡΕΣ: Αρχιφύλακας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως ήταν τα ξημερώματα αρχιφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και ενεπλάκη σε καυγά με θαμώνα στο καφέ-μπαρ που βρισκόταν.


Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει χρήση του όπλου που είχε στην κατοχή του και να πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα. Από τον πυροβολισμό τραυματίστηκε ελαφρά μία 50χρονη που εργαζόταν στο καφέ μπαρ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.

Ο αρχιφύλακας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοχρησίας.

Κεφαλονιά: Ζευγάρι έκανε βόλτα με Ι.Χ. και..2 κιλά χασίς - Χτύπησε αστυνομικό με καδρόνι.

Το πολυτελές Ι.Χ. που είχε το ζευγάρι.

O λόγος για ένας 38χρονο ο οποίος μετέφερε 2 κιλά χασίς με το αυτοκίνητό του. Μαζί ήταν και η 29χρονη σύντροφός του.


Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο του ζευγαριού στην περιοχή Προκοπάτων Κεφαλονιάς και βρήκαν μέσα ένα χαρτοκιβώτιο με δύο συσκευασίες που περιείχαν 2 κιλά ακατέργαστου χασίς.

O 38χρονος κατά τον έλεγχο αντιστάθηκε στον αστυνομικό και ξέφυγε παίρνοντας μαζί του τις ναρκωτικές ουσίες.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, τον χτύπησε με ένα καδρόνι στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Τελικά, 38χρονος ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι που έμενε μαζί με την 29χρονη βρέθηκε μικροποσότητα χασίς βάρους 4,2 γραμμαρίων και 1.470 ευρώ.

Επιπλέον στο αυτοκίνητο της 29χρονης, βρέθηκε συσκευασία με μικροποσότητα χασίς ενός γραμμαρίου.

Το ζευγάρι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας ενώ το αυτοκίνητο του 38χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ακύρωση του θέματος της Φυσικής που είχε λάθος

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ακύρωση του θέματος Γ4, που περιλαμβάνεται στα σημερινά θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Ήδη εστάλη οδηγία στα βαθμολογικά κέντρα με την οποία οι εφτά μονάδες του ερωτήματος Γ4 διαχέονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος. 


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σχετικά με τις σημερινή εξέταση του μαθήματος της Φυσικής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, επισημαίνεται ότι το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Σχετικά με το θέμα Γ4, η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ' άπειρον.

Επιπλέον τονίζεται πως: «Εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1\4 των θεμάτων (δηλαδή 25 μονάδες), τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Η χρονική διάρκεια των τριών ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου. Ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ως ύστατη προσπάθεια να σώσει την τιμή και το κύρος της επιστήμης, ζητά συγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα».

ΕΛΛΑΔΑ –ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ MEGA!

H αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στο Euro έχει αρχίσει και το MEGA θα μεταδώσει ζωντανά τα κρίσιμα τεστ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης των κορυφαίων ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου.

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, ΕΛΛΑΔΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ, στις 21:30 σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και ρεπορτάζ – σχόλιο του Γιάννη Θειακού.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, ΕΛΛΑΔΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ, στις 21.30 σε περιγραφή του Γιώργου Θαναηλάκη και ρεπορτάζ - σχόλιο του Γιάννη Θειακού.

Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στη πόλη Κουφστάιν της Αυστρίας

Οι αγώνες της Εθνικής ομάδας στο δρόμο για το Euro 2012 είναι μόνο στο MEGA.

Νόμιμο το ''χαράτσι'' της ΔΕΗ, παράνομη η διακοπή ρεύματος

Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο ''χαράτσι'' της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.
Πιο συγκεκριμένα, στην πολυσέλιδη απόφασή της (67 σελίδες) η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης.
Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα και την κατανομή φορολογικών βαρών, ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την απόφαση, το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.
Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.
Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.
Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.
Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.
Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.

news247.gr

Ωρωπός: Έπιασαν τους δύο 19χρονους που είχαν κλέψει 9 εξοχικά

Πρόκειται για έναν αλλοδαπό και έναν Έλληνα. Και οι δύο είναι 19 ετών και συνελήφθησαν χθες.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δυο τους εντόπιζαν τα σπίτια, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν μέσα και έκλεβαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, έπιπλα,αντικείμενα οικιακής χρήσης, τρόφιμα κλπ.

Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τα σπίτια και σαν προσωρινούς χώρους διαμονής.

Όπως εξακριβώθηκε, τους τελευταίους πέντε μήνες έκαναν εννέα διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες στην περιοχή Παλάτια Ωρωπού.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους, βρέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

2 ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ - Rass: Προβάδισμα 2 μονάδων στη ΝΔ - Ντέρμπι δείχνει η Metron Analysis

Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα Metro Weekend απεικονίζει καθαρό προβάδισμα άνω των 2 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4% και ακολουθεί πολύ μακριά το ΠΑΣΟΚ με 13,1%. Από τα υπόλοιπα κόμματα μόνο η Δημοκρατική Αριστερά ενισχύεται στο 6,2%, ενώ  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με  5,8%, το ΚΚΕ με  4,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,8% έχουν σημαντικές απώλειες.

Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μάχονται σώμα με σώμα για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,2% έναντι 27% της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλά στο 14,8%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 7,2%. Δυνάμεις χάνουν το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή στο 4,9%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί τις δυνάμεις της στο 6,2%.

Την είσοδο στη Βουλή κερδίζει και η "Δημιουργία Ξανά".

Αλβανός παΤΕΡΑΣ είχε βγάλει στο κλαρί τη 30χρονη γυναίκα του και βίαζε την 11χρονη κόρη του

Αλβανός παΤΕΡΑΣ είχε βγάλει στο κλαρί τη 30χρονη γυναίκα του  και βίαζε την  11χρονη κόρη του.


Η φρικιαστική ιστορία αποκαλύφθηκε με τη σύλληψη της 30χρονης συζύγου του από την Ασφάλεια Χαλκίδας!

Η 30χρονη εκδιδόταν παράνομα χωρίς να έχει και τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας και συνελήφθη στα πλαίσια επιχείρησης που γίνεται, πανελλαδικά, για την παράνομη πορνεία.

Ανακρινόμενη η 30χρονη αποκάλυψε ότι την εξέδιδε ο ίδιος ο άνδρας της!

Και λίγο αργότερα ήρθε η φρικτή αποκάλυψη: Ο 39χρονος που έμενε μόνιμα στη Χαλκίδα, ασελγούσε
σε βάρος της 11χρονης θετής κόρης του.

Αμέσως κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για να εξεταστεί η 11χρονη ενώ αναζητείται ο Αλβανός.
 
Η 30χρονη Αλβανίδα, η οποία συνελήφθη, ήταν παράνομη στη χώρα.
You might also like:

Γενοκτονία Ποντίων: Η ιστορία δεν παραγράφεται, απαντά το υπουργείο Εξωτερικών

«Στις 19 Μαΐου οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη των αδελφών τους, που μαρτύρησαν στον Πόντο. Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις. Απαιτεί σεβασμό, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μέλλον ειρήνης».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, αναφερόμενος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων Ποντίων.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών 

Στην τουρκική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδα με αφορμή την δήθεν ημέρα μνήμης των Ποντίων, στηρίζονται σε ισχυρισμούς που δεν συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης».

«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Ναύπακτος: Ο νοικοκύρης κοιμόταν και οι κλέφτες του άδειαζαν το σπίτι!

Οι κλέφτες "χτύπησαν" μεταξύ 02:00 και 06:00 τα ξημερώματα, στην περιοχή Οβρυόλακα στο κέντρο της Ναυπάκτου.

Μέσα στο σπίτι, εκτός από τον 60χρονο, βρισκόταν ολόκληρη η οικογένειά του.

Οι κλέφτες μπήκαν από το παράθυρο του ισόγειου σπιτιού και λειτούργησαν αθόρυβα.
Κατάφεραν, όπως διαβάζουμε στο nafpaktianews.gr να πάρουν  το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ,χρυσαφικά κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το πρωί που ξύπνησε η οικογένεια, κατάλαβε τι είχε συμβεί αλλά ήταν ήδη αργά...

Πατέρας πυροβόλησε το παιδί του και αυτοκτόνησε

Ένας άνδρας πυροβόλησε στο κεφάλι τον επτάχρονο γιο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία στην αυστριακή πόλη Σανκτ Πέλτεν. Το αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης ΟRF, ο πατέρας πήγε στο σχολείο του αγοριού, τον έβγαλε έξω από την αίθουσα και τον οδήγησε προς τα αποδυτήρια όπου τον πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ύστερα από έρευνες, οι διωκτικές αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν νεκρό τον πατέρα, ο οποίος είχε διαφύγει με αυτοκίνητο. Το όχημά του βρέθηκε αναποδογυρισμένο σε ένα γκρεμό, 60 χλμ δυτικά της Βιέννης ενώ από την πρώτη αυτοψία εικάζεται ότι είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο 37χρονος πατέρας, τουρκικής καταγωγής ,είχε λάβει εντολή από την αστυνομία να εγκαταλείψει την κατοικία του ως ύποπτος για οικογενειακή βία.

Εν τω μεταξύ, στο σχολείο έχουν σταλεί ειδικοί παιδοψυχολόγοι για να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές.

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Εκτακτη εισφορά σε 700.000 νοικοκυριά μετά τις εκλογές

Tην επιβολή μιας νέας έκτακτης εισφοράς σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της υστέρησης των εσόδοων, σύμφωνα με το στέλεχος του κόμματος, Γιώργο Σταθάκη.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Ράδιο 9 και ερωτώμενος από το δημοσιογράφο πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το θέμα της υστέρησης των εσόδων, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως στις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει η επιβολή μιας έκτακτης εισφοράς συνολικού ύψους 1% ή κάτι λιγότερο του ΑΕΠ, σε 600.000 με 700.000 νοικοκυριά.

Οταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο ποιους ακριβώς θα αφορά αυτό το νέο χαράτσι, ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι υπάρχει η σκέψη να επιβληθεί σε όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ και κατά τα προηγούμενα χρόνια φοροδιέφευγαν και απολάμβαναν φοροαπαλλαγών.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι, δεν μιλάει για μισθωτούς, αλλά για ελεύθερους επαγγελματίες που στο παρελθόν φοροδιεύφευγαν και ενώ τα εισοδήματά τους ήταν άνω των 50.000 ευρώ, δήλωναν ακόμη πολύ λιγότερα. «Εχω επίγνωση ότι, το 68% των ανθρώπων είναι μισθωτοί πλέον», σημείωσε.

H Κατερίνα Ζαρίφη μιλά για όλες τις δίαιτες που έχει κάνει

H εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 26 Μαΐου στις 17:10, επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα εάν υπάρχει τελικά αποτελεσματική δίαιτα.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν διάσημες δίαιτες, όπως η Ντουκάν, η Άτκινς, η δίαιτα ζώνης και η δίαιτα ανάλογα με την ομάδα αίματος, οι οποίες σύμφωνα με τους ειδικούς, προσφέρουν γρήγορη απώλεια βάρους αλλά συνήθως οδηγούν ξανά στο ψυγείο ενώ έχουν και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επίσης, οι ειδικοί εξηγούν γιατί οι χημικές δίαιτες δεν είναι... δίαιτες!

Προσκεκλημένος στο στούντιο είναι ένας νέος άνδρας που μιλά για όλες τις δίαιτες που έχει κάνει και εξηγεί με ποιο τρόπο κατάφερε τελικά να χάσει 50 κιλά και διατηρήσει το βάρος του.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί τα γλυκά και οι αλμυρές τροφές αποτελούν «πειρασμό» σε μια δίαιτα, αναφέρονται στο «συναισθηματικό φαγητό» και τις επιπτώσεις που έχει ο ψυχισμός όταν κάνουμε δίαιτα, ενώ επισημαίνουν τον πολύ σημαντικό ρόλο της άσκησης στην απώλεια βάρους αλλά και στην διατήρησή του μετά τη δίαιτα. Τέλος, προτείνουν μικρά μυστικά που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να χάσουμε κιλά αλλά κυρίως να μην τα ξαναπάρουμε.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Κατερίνα Ζαρίφη, μιλά για όλες τις δίαιτες που έχει κάνει κατά καιρούς, τους λόγους για τους οποίους έπαιρνε ξανά το βάρος που έχανε, αλλά και γιατί πιστεύει ότι η δίαιτα που κάνει αυτή τη φορά θα έχει αποτέλεσμα.

Πήγε ο Τσαλίκης στη Μενεγάκη και δεν βγήκε ποτέ!

Νέο τραγούδι έβγαλε ο Γιώργος Τσαλίκης με τίτλο «Η κόκκινη» και εδώ και λίγες μέρες μας προετοιμάζει ότι θα το ακούσουμε σήμερα σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Πήγε λοιπόν ο τραγουδιστής σήμερα στην εκπομπή «Ελένη» αλλά οι τηλεθεατές δεν τον είδαν ποτέ. Ο λόγος; Έλλειψη χρόνου. Παρά το ότι η παρουσιάστρια συνήθως έχει τον πλήρη έλεγχο στην εκπομπή της και στη ροή σήμερα έπεσε έξω στους χρόνους της και δεν κατάφερε να βγάλει τον τραγουδιστή στον αέρα της εκπομπής.

Λίγο πριν το τέλος, λοιπόν, ο Γιώργος Τσαλίκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Επειδή η σημερινή εκπομπή βγήκε εκτός χρόνου .. (λόγω eurovision) Κόκκινη θα ρίξουμε από εβδομάδα τηλεοπτικά.. Δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά» και συνέχισε γράφοντας: «Χίλια συγνώμη για εσάς που περιμένατε. "η κόκκινη" θα κάνει όμως κανονικότατα επίσημη πρώτη το βράδυ στο youtube»

Βέβαια, και η Ελένη Μενεγάκη έσπευσε να ζητήσει συγνώμη σε τραγουδιστή και τηλεθεατές μέσω twitter, γράφοντας: «Ζητώ συγγνώμη στον αγαπημένο μου φίλο Γ. Τσαλίκη που πέσαμε έξω στους χρόνους της εκπομπής και τελικά δεν θα τον δούμε σήμερα!!!»

Κι επειδή πάνω απ' όλα Γιώργος Τσαλίκης και Ελένη Μενεγάκη είναι φίλοι και μετά επαγγελματίες ο τραγουδιστής μέσα σε λίγα λεπτά της απάντησε τα εξής: «Αν είναι να σε βλέπω .. Θα έρχομαι κάθε μέρα κι ας μη βγαίνω ποτέ! Σ αγαπώ πολύ! Θα βγάλουμε "κόκκινη" σε λίγες μέρες..».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...