Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Τον έπεισαν να μην αυτοκτονήσει - Θρίλερ στην γέφυρα της Χαλκίδας

Οι αστυνομικοί έδωσαν μάχη με το χρόνο και τελικά πρόλαβαν την αυτοκτονία....

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον άντρα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει το απόγευμα του Σαββάτου από την Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας.

Οι άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας που έσπευσαν να τον συνετίσουν, τα κατάφεραν μετά από διαπραγματεύσεις αρκετής ώρας και ο παρ' ολίγον αυτόχειρας ακύρωσε το σχέδιό του.

Πρόκειται για άντρα που εμφάνιζε ψυχολογικά προβλήματα και αυτό έκανε το εγχείρημα των αστυνομικών αρκετά δύσκολο. Τελικά ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης έκανε πίσω...

Ετσι, απεφεύχθη ευτυχώς ακόμη μία αυτοκτονία που θα προστίθετο στο μακρύ κατάλογο των φαινομένων τον τελευταίο καιρό στην Εύβοια, αλλά και την Ελλάδα.

Έδωσε εξηγήσεις για το "σπίτι" των Αγώνων ο Ρογκ!

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δημιούργησε αντιδράσεις στην Ελλάδα και έτι ο Σπύρος Καπράλος ζήτησε εξηγήσεις.

Ο Ζακ Ρογκ εξήγησε ότι δεν αμφισβήτησε ότι το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η Ελλάδα, απλά τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει συμβάλει τα μέγιστα στον αθλητισμό και υπό αυτήν την ένοια είπε ότι οι αγώνες γύρισαν στο σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού.

Η ΔΟΕ έδωσε την παρακάτω εξήγηση στον πρόεδρο της ΕΟΕ:

"O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι «το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού» όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών."

ΣΟΚ: Δεύτερη αυτοκτονία σε λίγες ώρες στην Κρήτη!

Σοκ επικρατεί στην κοινωνία των Χανίων από την είδηση ότι ένας 55χρονος άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο του Νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πρωί του Σαββάτου η γυναίκα του 55χρονου πέθαινε αιφνίδια στο σπίτι τους στα Χανιά, κάτι που όπως φαίνεται ο ίδιος δεν άντεξε.

Αφού έδωσε κατέθεση στις αστυνομικές αρχές έφυγε ξαφνικά και λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι πήγε στο Νοσοκομείο Χανίων αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του.

Ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και βούτηξε στο κενό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12:30 το μεσημέρι άλλος ένας άντρας επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό.

Πρόκειται για έναν 85χρονο άντρα ο οποίος πήδηξε από τον 2ο όροφο του σπιτιού του στο Μασταμπά. Ο ηλικιωμένος άντρας ανέφερε στη γυναίκα του ότι δεν θέλει να είναι άλλο βάρος στην οικογένειά του καθώς έπασχε από κινητικά προβλήματα υγείας.
 

Καβάλα: Δυο φορές τραυμάτισε την ίδια γυναίκα

Δυο φορές θύμα του ίδιου κακοποιού έπεσε μια 23χρονη γυναίκα στην Καβάλα με αποτέλεσμα να... τραυματιστεί και τις δυο.

Την πρώτη φορά, τόσο η ίδια όσο και ο 25χρονος φίλος της δέχθηκαν γροθιές στο πρόσωπο όταν αντιλήφθηκαν τον δράστη να κλέβει από την τσάντα της νεαρής 50 ευρώ και ένα κουτί με ναρκωτικά δισκία, που είχε προμηθευτεί νόμιμα!

Ο 34χρονος Έλληνας δράστης κατάφερε να διαφύγει, αλλά λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την 23χρονη που έβαλε τις φωνές και την τραυμάτισε ελαφρά στα πόδια με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Ωστόσο, αυτή τη φορά δε γλίτωσε τη σύλληψη καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Η έρευνα στην οποία υποβλήθηκε, έφερε στο φως δύο τσάντες που περιείχαν 8.400 ευρώ, 4.000.000 παλιές τουρκικές λίρες και πέντε νέες, τα οποία είχε κλέψει από ένα αυτοκίνητο που είχε διαρρήξει νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Πάνω στον 34χρονο βρέθηκαν ακόμη μια θήκη με διάφορα κλειδιά, δυο δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος και ένα κατσαβίδι και θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας κατηγορούμενος για απλές σωματικές βλάβες, ληστεία και κλοπή.

Βίντεο παιδικής πορνογραφίας στα χέρια στρατιωτικού - Χειροπέδες σε δύο κομμωτές και άλλα 11 άτομα!

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας, που για την ώρα έχει περάσει χειροπέδες σε 14 άτομα - Ανάμεσά τους, εκτός από τους δύο κομμωτές και τον στρατιωτικό, ένας τραπεζικός υπάλληλος και ένας ασκούμενος δικηγόρος..

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αρχίζει να αποκαλύπτεται και αναμένεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας και της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με την κωδική ονομασία \'\'spider&sea\'\'. Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν τη σοβαρότητα της υπόθεσης...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt, έχουν γίνει 14 συλλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα, για σκληρά βίντεο και φωτογραφίες που πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας στρατιωτικός και ένας Άγγλος τουρίστας στην Κρήτη, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας ασκούμενος δικηγόρος και άλλα 8 άτομα, που κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα..

Απάντηση Ρέσλερ σε Σαμαρά: Όχι άλλες δικαιολογίες παρακαλώ!

O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, επαναλαμβάνει ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές ενώ σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις δηλώσεις του είπε: «Όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ!

Σε συνέντευξή του στη «Neue Osnabrücker Zeitung τονίζει ότι η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται στα χέρια τους και αρνείται δε ότι η καγκελάριος Μέρκελ τον έψεξε για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει».

Όσον αφορά στην Ελλάδα τόνισε: «Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής Υπηρεσίας για τους φόρους. Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό. Στο υπουργείο μου, ωστόσο, είχαμε την εμπειρία του ότι η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα πράγματα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι μου με τους εκπροσώπους της γερμανικής οικονομίας. Η μοίρα των Ελλήνων βρίσκεται τώρα στα χέρια τους»

Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) δεν φαίνεται να συμφωνεί και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ ανεξαρτήτως του κόστους. «H ΕΚΤ πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη. Η διατήρηση της νομισματικής σταθερότητας πρέπει να αποτελεί το κύριο έργο της και όχι η χρηματοδότηση των δημοσίων χρεών. Γι αυτό η αγορά κρατικών ομολόγων δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση» επισημαίνει και προσθέτει ότι «νέα αξιοπιστία στην Ευρωζώνη θα δημιουργήσουμε μόνον αν η δημοσιονομική πειθαρχία τηρείται με συνέπεια και εφαρμόζονται αποφασιστικά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Ρέσλερ, πάντως, απορρίπτει τις εκτιμήσεις που θέλουν την Ελλάδα να δοκιμάζει την αντοχή του κυβερνητικού συνασπισμού στην Γερμανία και παραπέμπει στην έκθεση που θα συντάξει η τρόικα για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. «Περιμένουμε όλοι την έκθεση της τρόικας και ουδείς δέχεται πιέσεις. Εκείνο που μετράει τώρα είναι μόνον ο απολογισμός των προσπαθειών της Ελλάδας. Και όσον αφορά τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, έχουμε όλοι συνείδηση της ευθύνης μας για τη νομισματική σταθερότητα, τη συνοχή της Ευρώπης και τη διασφάλιση της ευημερίας και ενεργούμε με συνέπεια προς όλα αυτά».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αρνητική αξιολόγηση της προοπτικής της γερμανικής οικονομίας από τον οίκο Moody's, ο Φίλιπ Ρέσλερ, αν και παίρνει αποστάσεις από τη θέση του Νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος έκανε λόγο για μια «διεφθαρμένη συμμορία ηλίθιων», εκτιμά ότι η επίδραση των οίκων αξιολόγησης στην αγορά σαφώς μειώνεται. «Αποδείχτηκε ότι γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα, δεν βλέπουν τα πάντα και συχνά τα βλέπουν μονόπλευρα, δεν βοηθούν αρκετά. Έχει περάσει η εποχή που οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης θεωρούνταν θεοί» καταλήγει και μιλάει για ένα «καρτέλ αξιολόγησης», ενώ τάσσεται υπέρ της λειτουργίας περισσότερων οίκων, ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. Δεν βλέπει, ωστόσο, πώς θα μπορούσε να βοηθήσει βραχυπρόθεσμα ένας ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης, καθώς, όπως εκτιμά, η δημιουργία του θα αργούσε πολύ. Επιπλέον, «αν συμπράξουν τα ευρωπαϊκά κράτη, θα φανεί σαν να δημιουργείται εξάρτηση και γι' αυτό δεν θα τον αποδεχτεί η αγορά» προσθέτει.

Τελετή έναρξης 2012: Ο Mr Bean έπαιξε Βαγγέλη Παπαθανασίου (vid)!

LONDON, ENGLAND - JULY 27:  British actor Rowa...
 (Image credit: Getty Images via @daylife)
Χρέη μουσικού ανέλαβε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ο Mr. Bean, κατά κόσμον Rowan Atkinson, που... «βανδάλισε» τον Βαγγέλη Παπαθανασίου!

Μέχρι και ομπρέλα χρησιμοποίησε ο Atkinson στην παγκοσμίου φήμης μελωδία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς ήθελε να απαθανατίσει τον εαυτό του με το κινητό του τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια... αποκοιμήθηκε και ονειρεύτηκε ότι τρέχει μαζί με άλλους σε μία παραλία!

Ο Mr Bean ξύπνησε χάρη στον... μαέστρο, που του έκανε παρατήρηση, μιας και το κομμάτι είχε τελειώσει.

Enhanced by Zemanta

Aνεστάλη η απεργία στην Χαλυβουργία

Πριν από λίγο οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας. 

 Υπήρξε σχετική εισήγηση του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων, ακολούθησε μυστική ψηφοφορία κατά την οποία 107 ψήφισαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά ενώ 29 δεν ψήφισαν καθόλου.

Όπως επίσης αποφασίστηκε, στις έξι το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του εργοστασίου και όπως είπαν, εάνν έχουν αποχωρήσει τα ΜΑΤ, θα μπουν στους χώρους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι απεργοί συναντήθηκαν την Παρασκευή με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από τον οποίο ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου.

Σύμφωνα με τους απεργούς, το βράδυ της Παρασκευής, επικοινώνησε ο γραμματέας του υπουργού με το προεδρείο του σωματείου και τους ενημέρωσε ότι λόγω των συγκυριών, η ιδιοκτησία της Χαλυβουργίας δεν μπορεί να κάνει δεκτό το αίτημά τους για την επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 απολυμένων συναδέλφων τους, όπως και την απομάκρυνση των ΜΑΤ από το εργοστάσιο.

Διατροφικά μυστικά για υγιές και λαμπερό δέρμα

Το δέρμα δεν είναι απλά μια εξωτερική επιφάνεια που καλύπτει το σώμα. Είναι αυτό που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από τα βακτηρίδια, τη βρωμιά και από άλλα βλαβερά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης... στη ρύθμιση των υγρών και της θερμοκρασίας του σώματος. Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος είναι και η διατροφή. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά και κατανάλωση υγρών, πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

Διατροφικές συμβουλές για υγιές και λαμπερό δέρμα

- Νερό: Απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες, ενυδατώνει και μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα.

- Βιταμίνη C: Σχηματίζει και διατηρεί το κολλαγόνο του δέρματος. Πηγές: εσπεριδοειδή, πιπεριές, ντομάτες, φράουλες κ.α.

- Βιταμίνη Ε: Βοηθάει στην πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και στην προστασία έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας.

- Κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες.

- Ω-3 λιπαρά οξέα: Βοηθάει στην πρόληψη των φλεγμονών του δέρματος και στη μείωση της ακμής. Πηγές: λιπαρά ψάρια, καρύδια κ.α.

- Περιορισμός στη κατανάλωση ζάχαρης η οποία δημιουργεί καφέ κηλίδες στο δέρμα.

Το πράσινο τσάϊ, ο σολομός, το καρότο, το μπρόκολο, το αβοκάντο, το σπανάκι και όλα σχεδόν τα θαλασσινά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά τρόφιμα που συντελούν στη βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης του δέρματος.

Ηράκλειο: Έκανε βόλτες με κλεμμένο αυτοκίνητο

Ένας 35χρονος Έλληνας συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαρίπας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, καθώς οδηγούσε... αυτοκίνητο που έκλεψε νωρίτερα.

Ειδικότερα, ο 35χρονος αφαίρεσε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η πράξη του έγινε όμως αντιληπτή από πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, αναζήτησαν και εντόπισαν τον 35χρονο, ο οποίος επέβαινε στο κλεμμένο όχημα και τον συνέλαβαν.

Το όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
flashnews.gr

Ηράκλειο: Αναμένονται διώξεις για την υπόθεση με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Διώξεις αναμένεται να ασκήσει η Εισαγγελία Ηρακλείου μετά την απάτη που αποκαλύφθηκε από τον ΟΑΕΔ στον οποίο 21 άτομα είχαν καταθέσει πλαστά έγγραφα για να πάρουν παράνομα επιδόματα ανεργίας. Ο φάκελος με τη μηνυτήρια αναφορά... κατατέθηκε στην Εισαγγελία από τον προϊστάμενο κ.Πάγκαλο και εγκέφαλος φέρεται να είναι λογίστρια....

Τώρα η έρευνα σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ συνεχίζεται για να αντιμετωπιστούν ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως στο παρελθόν.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με το ΙΚΑ γιατί ενδέχεται να προκύψουν κι άλλες περιπτώσεις... Έχουμε πολλές άλλες περιπτώσεις που στέλνουμε στο αυτόφωρο και ειδοποιούμε την αστυνομια, με πλαστά χαρτιά ασύλου, πλαστές άδειες διαμονής» αναφέρει ο κ.Πάγκαλος.

Πάντως οι επίδοξοι απατεώνες που εμφάνισαν ψεύτικα ένσημα και βεβαιώσεις ατύχησαν διότι τώρα το σύστημα είνα μηχανογραφημένο και on line όπως είπε στην Π ο κ.Πάγκαλος και βεβαιώνει ο κ.Ροκαδάκης, διευθυντής του ΙΚΑ Ηρακλείου.

«Παλαιότερα, ναι, το σύστημα ήταν διάτρητο. Τώρα όμως ο ΟΑΕΔ και άλλες υπηρεσίες είναι on line με το ΙΚΑ και ξέρουν ανά πασα στιγμή πόσα ένσημα έχουν υπάρξει και εάν έχουν γίνει οι σχετικές πληρωμές. Από τον Ιούνιο του 2011 έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν μπορεί κανένας να εξαπατήσει» αναφέρει ο κ.Ροκαδάκης επισημαίνοντας ότι «είναι πλέον μηδενική η δυνατότητα που έχουν να εξαπατήσουν τις υπηρεσίες».

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι οι έρευνες γίνονται και κάθε στοιχείο θα στέλνεται στον εισαγγελέα...

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε στον ΟΑΕΔ όταν ο ένας μετά τον άλλο οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί κατέθεσαν βεβαιώσεις απολύσεων στην υπηρεσία. Εκεί ο προϊστάμενος και οι υπάλληλοι που ήλεγξαν τα σχετικά χαρτιά παρατήρησαν ότι κάποιοι εμφανίζονται να απολύθηκαν από ένα εργοδότη στην επαρχία που είχε μόλις 11 εργαζόμενους) κι έτσι άρχισαν να το ψάχνουν περισσότερο... Συνολικά 5 εργοδότες εφέροντο να έχουν κάνει τις 21 απολύσεις . Άρχισαν οι επικοινωνίες με το ΙΚΑ, τις Εφορίες, το ΣΔΟΕ.

Από παντού οι απαντήσεις ήταν ίδιες: είτε ανύπαρκτοι εργοδότες, είτε εργοδότες που...δεν είχαν ιδέα για τα συγκεκριμένα άτομα. Δεν υπήρχαν ένσημα. Μάλιστα από υπηρεσία του ΙΚΑ εντοπίστηκε συγκεκριμένη λογίστρια που φερόταν να έχει σχέση, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις, αλλά... εξαφανίστηκε.

Συνελήφθη στην Κύπρο, από πράκτορες του FBI ο «πρίγκιπας» του διαδικτύου

Μετά από αναζήτηση 4 ετών συνελήφθη στην Κύπρο ο καλύτερος Ρώσος χάκερ με το ψευδώνυμο «πρίγκιπας» .

Ο Ντμίτρι Ολέγκοβιτς Ζουμπάκχα, 27 ετών, κατηγορείται για την υποκλοπή των στοιχείων 28.000 πιστωτικών καρτών. Είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, για απάτη κατ' εξακολούθηση, κλοπή ευαίσθητου υλικού και παραβίαση του νόμου περί εταιρικής ασφάλειας.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον παρακολουθούσε επί 4 χρόνια και είχε καταφέρει δύο φορές να ξεφύγει από τα «δίχτυα», πρακτόρων του FBI. Οι ποινές που αντιμετωπίζει είναι 12 χρόνια φυλάκισης και έως 250.000 δολάρια πρόστιμο.

Καυστικά σχόλια των Ελλήνων τηλεθεατών στα social media για την τελετή έναρξης

Φωτιά πήραν τα social media κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τα σχόλια των Ελλήνων τηλεθεατών να δίνουν και να παίρνουν στο Twitter και στο facebook.

Oι τηλεθεατές δεν έδειξαν ενθουσιασμένοι απο την τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και άρχισαν να γράφουν τα δικά τους σχόλια στο twitter: «Η Βασίλισσα δεν ενέκρινε την τελετή» (παραθέτει τη φωτογραφία της βασίλισσας αριστερά)

Πρώτη η Ελλάδα μπήκε στο στάδιο. Θα πηγαίνει μάλλον με σειρά χρεοκοπίας

Να δεις που φέτος θα είναι η χρονιά της μπαλάντας

Όχι επειδή την κάναμε με ξένα λεφτά, αλλά η δικιά μας ήταν κλάσεις ανώτερη

Είδες όμως τι βλέπεις όταν μια χώρα δεν έχει αρχαία ιστορία;

... μας έκλεψαν την ελιά, τους τυμπανιστές... Ευτυχώς δεν ξέρουν να χορεύουν συρτάκι...

Α ρε Ελλαδάρα, εσύ μόνο ξέρεις να στήνεις γιορτές και πανηγύρια και ας τα κανείς μπάχαλο τις καθημερινές..

Στην Elizabeth - συμπρωταγωνίστρια του Bond υποκλίνομαι. Να τα βλέπουν οι ατσαλάκωτοι θεσμοί μας

Την πραγματική χαρά των αθλητών την βλέπεις σε αυτούς που είναι από μικρές χώρες, μόνο και μόνο γιατί κατάφεραν να πάνε

Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη κρύφτηκαν στη χλόη...

Πάντως εγώ ήμουν με το «Παρίσι 2012»

ναι «έχει πολλά βεγγαλικά ...» για ναξυπνήσουν οι θεατές

Η Βασίλισσα είχε κοιμηθεί ή έβαφε τα νύχια της;

Η Βασίλισσα έχει πάρει τη στάση «Προκόπης Παυλόπουλος»

Να, οι Άγγλοι μέχρι και την J.K Rowling έβγαλαν στην τελετή έναρξης, κι εμείς ούτε καν τη Λένα Μαντά... Δεν είμαστε λαός!

Aλλά και το facebook είχε την τιμητική του :

Για να μην τσακώνεστε, έχετε κάθε δικαίωμα, να σας αρέσει ή να μην σας αρέσει η τελετή, δεν χρειάζεται να το αναγάγουμε σε αναζήτηση του μεταμοντέρνου του κοινωνικού γίγνεσθαι...

Νομίζω πως θα ήταν ένδειξη πολύ καλού χιούμορ από μέρους μας αν το 2004 είχαμε και εμείς ένα κομμάτι της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας αφιερωμένο στο ΕΣΥ.

Ιπτάμενες βασίλισσες...νοσοκόμες χορεύτριες...καμινάδες ,σφηρια, κατσαβίδια, λοσταρια.. με Mr.Been.. Mr.Bond & Mr.Beckham.... "Υπερπαραγωγή"?.. ή "μάπα" βεληνεκους??

Κάτι μου λέει ότι αύριο θα γίνει χαμός στα DVD CLUB...όλοι θα σπεύσουν να νοικιάσουν την Ελληνική τελετή έναρξης!!

Πιο φτηνιάρικο πράγμα δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν. Ξεφτίλα λέμε.

Χάλια τη βρήκα την τελετή! Αυτό ήταν;

Λαός που δεν ξέρει τον Roger Waters του, είναι καταδικασμένος να ξαναζεί τον Βoy George του...

Ευτυχώς που οι Αμερικάνοι είχαν κάνει εκείνη τη ------ τελετή έναρξης το 1984 στο Λος Άντζελες και οι Άγγλοι θα έχουν κάποιον να ανταγωνιστούν για το ποιος έκανε τη χειρότερη

Πηγή: tovima.gr

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο «ναζιστικός» χαιρετισμός Γερμανού αξιωματούχου[βίντεο]

Την στιγμή που η Γερμανική αποστολή έκανε την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων η κάμερα «συνέλαβε» Γερμανό αξιωματούχο να χαιρετά με...περίεργο τρόπο τους αθλητές.

Ιστοσελίδες, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη, χαρακτηρίζουν "ναζιστικό" τον χαιρετισμό. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Φυτεία μαμουθ στο Μυλοπόταμο Κρήτης

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα, σε ένα δάσος κάνναβης βρίσκονται αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν έφοδο σε μια από τις μεγαλύτερες φυτείες που έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη.
 Η καλλιέργεια της κάνναβης η οποία εκτείνεται σε δεκάδες επίπεδα, στην πλαγιά του βουνού στην περιοχή της Αγίας Μυλοποτάμου εκτιμάται ότι αριθμεί χιλιάδες δενδρύλλια που φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα.
 Γύρω από τη φυτεία έχουν ακροβολιστεί περισσότεροι από 60 αστυνομικοί, άνδρες της Ομάδας Ειδικών αποστολών που πάτησαν πρώτοι πόδι στη φυτεία , της Ασφάλειας, της Δίωξης Ναρκωτικών και των ΤΑΕ Ρεθύμνου.
 Επί τόπου σπεύδουν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου και ο Υποστράτηγος Παραβολιδάκης προκειμένου να εποπτεύσουν τη αποψίλωση της φυτείας και την έρευνα για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Εκρηκτικός μηχανισμός σε ΑΤΜ της ΕΤΕ στην Αθήνα

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Εθνικής Τράπεζας στη Αθήνα, στη Φιλόθεη στη συμβολή των οδών Καλλιγά και Ρενίερη.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 5.30 τα ξημερώματα. Άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια πιθανόν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών - Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στις 29/7 και στις 5/8 σε τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, λόγω εργασιών.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθεί ολιγόλεπτη και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα της Ν.Ε.Ο. ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιοχής Δήμων Μεταμορφώσεως και Ωρωπού, για μέγιστο χρονικό διάστημα δύο λεπτών (η καθεμία):

α) Στο ύψος της χ/θ 11+000, στις 29-7-2012, μεταξύ των ωρών 08.30΄ και 09.15΄.
β) Στο τμήμα μεταξύ της χ/θ 43+200 και της χ/θ 45+300, στις 5-8-2012, μεταξύ των ωρών 06.00΄ και 07.00΄.
γ) Στο τμήμα μεταξύ της χ/θ 47+600 και της χ/θ 49+200, στις 5-8-2012, μεταξύ των ωρών 07.30΄ και 08.30΄.

Εμπόριο βρεφών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Τόνια Πέλιτζ βρέθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα επισκεπτόμενη καταυλισμούς Ρομά. Άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι ζουν στην απόλυτη φτώχεια. 
 
Το ρεπορτάζ ξεκινάει μέσα σε ένα μικρό, σκοτεινό, βρώμικο δωμάτιο. Η 22χρονηΝτόνκα Τρογιάνοβα, νανουρίζει ένα από τα πέντε παιδιά της και διηγείται: «Όλοι εδώ στη γειτονιά πουλάνε τα παιδιά τους. Εάν ήθελα θα μπορούσα να πουλήσω κι εγώ ένα κι έτσι θα μπορούσα να βάψω το σπίτι».

Το εμπόριο βρεφών ανθεί στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο επικαλείται στοιχεία ανθρωπιστικών οργανώσεων, μία στις δύο μητέρες Ρομά στο Μπουργκάς φέρεται να έχει πουλήσει ένα παιδί. Βρέφη που αργότερα πωλούνται συνήθως στην Ελλάδα σε ζευγάρια που δεν έχουν παιδιά. Η Τόνια Πέλιτζ σε συνέντευξή της στο βουλγαρικό πρόγραμμα της Deutsche Welle αναφέρει κάποιες ιστορίες από αυτό το ρεπορτάζ που δεν θα ξεχάσει ποτέ:

Το όνειρο για ένα παιδί

«Υπάρχουν πολλές ιστορίες που δεν θα ξεχάσω. Η συνάντηση για παράδειγμα με μητέρες, οι οποίες δηλώνουν πως έχουν πουλήσει παιδιά και συνειδητά μένουν έγκυες, ώστε να έχουν και πάλι 'εμπόρευμα' για να πουλήσουν και στους Έλληνες. Επίσης, μια από τις πρωταγωνίστριες του ρεπορτάζ, η οποία ζει σε απελπιστική φτώχεια και διερωτάται κανείς πόσο μπορεί να αντέξει για να μην κάνει το ίδιο. Ακόμη δεν θα ξεχάσω ένα ζευγάρι Ελλήνων γύρω στα 50, οι οποίοι ντρέπονταν πολύ και δεν ήθελαν να μιλήσουν πολύ, αλλά έβλεπε κανείς πως η απελπισία τους έσπρωξε στη μαφία του εμπορίου βρεφών και σκέφθηκαν πως έτσι ίσως μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδί».

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ζευγάρια Ελλήνων είναι πρόθυμα να πληρώσουν μέχρι και 30.000 ευρώ. Από αυτά βεβαίως πολύ λίγα καταλήγουν στα χέρια των Ρομά. Μένουν στα χέρια της μαφίας, η οποία προσελκύει τις εγκύους, τις οδηγεί στην Ελλάδα, όπου και γεννούν συχνά χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Γεννούν, παίρνουν κάποια χρήματα και επιστρέφουν με το λεωφορείο χωρίς να γνωρίζουν σε ποια χέρια βρίσκεται το παιδί τους.

H φτώχεια τους οδηγεί στην παρανομία

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δύο είναι οι δυνατότητες υιοθεσίας στην Ελλάδα. Μέσω κρατικών φορέων ή ιδιωτικά. Συχνά όμως τα ζευγάρια χρειάζονται τέσσερα μέχρι πέντε χρόνια για να υιοθετήσουν ένα παιδί μέσω ενός κρατικού φορέα, ενώ ιδιωτικά υπάρχει νόμος που επιτρέπει κατά βάση τις υιοθεσίες. Ο νόμος αυτός έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις πάντως, σύμφωνα με τον Δημήτρη Βεζιράκη, διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αθηνών. Όσο για τη Γερμανίδα δημοσιογράφο, υπογραμμίζει στην Deutsche Welle:

«Το θέμα είναι ένα θέμα επίσης προσφοράς και ζήτησης. Και η Ελλάδα έχει ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο σε αντίθεση με τη Βουλγαρία ή τη Γερμανία επιτρέπει τις ιδιωτικές υιοθεσίες, αλλά αυτό ευνοεί τη μαύρη αγορά. Το παράνομο εμπόριο βρεφών. Νομίζω ότι τους είναι γνωστό το πρόβλημα. Το θέμα είναι πότε θα έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με αυτό».

Η απελπιστική φτώχεια των Ρομά, όχι μόνο στη Βουλγαρία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, τους οδηγεί στην παρανομία. Ζουν στο περιθώριο και κανείς δεν είναι πρόθυμος να τους δώσει δουλειά. Το ρεπορτάζ τελειώνει με τις δηλώσεις μιας Ελληνίδας νοσοκόμας, η οποία λέει πως και οι έμποροι βρεφών μαθαίνουν. Αποφεύγουν τα κρατικά νοσοκομεία διότι ξέρουν πως εκεί εύκολα θα ειδοποιηθεί η αστυνομία. Προτιμούν ιδιωτικές κλινικές. Αλλά ακόμα κι αν συλληφθούν, οι ποινές που επιβάλλονται είναι μικρές.

Οι υποθέσεις εμπορίας βρεφών συνήθως δεν αποκαλύπτονται. Κι έτσι ανθεί το εμπόριο της απελπισίας από τη φτώχεια και της ελπίδας για ένα παιδί.
seleo.gr

Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών δομών τους, όπως... οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης θέτει επί τάπητος στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη διάθεση άλλων 125 εκατ. ευρώ από κονδύλια του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφηθεί.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στόχος είναι τα χρήματα αυτά να διατεθούν προκειμένου να μη μείνει εκτός προγράμματος το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012-2013.

Στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης επισημαίνει ότι οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά είναι αυξημένες κατά 44%. Για τον λόγο αυτόν προσθέτει: «Με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι συνολικά 125 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην πλήρωση περίπου 43.000 θέσεων παιδιών, με αποτέλεσμα να προκύψει τεράστιο και εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα από την υπολογιζόμενη απόρριψη του 55% των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων μητέρων».

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ διαφωνεί με τη φημολογούμενη πρόθεση κατάργησης είσπραξης δημοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ, καθώς αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως λένε, θα διογκώσει το ήδη μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι.

«Τα δημοτικά τέλη αποτελούν έναν από τους βασικότερους πόρους για τη λειτουργία των δήμων. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%, η όποια μεταβολή του τρόπου είσπραξης των δημοτικών τελών θα επιφέρει ακαριαία οικονομική κατάρρευση των δήμων» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική επιστολή της ΚΕΔΕ.

Συνελήφθη 40χρονος εμπρηστής για πυρκαγίες στον Υμηττό

Συνελήφθη χθες, μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), 40χρονος, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις παρυφές του Υμηττού, στο Δ. Παπάγου, στις 03/07, 05/07, 14/07 και 22/07 της φετινής χρονιάς. Ο άνδρας οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Αθηνών.

Φωτιά σε σπίτι ιερέα που εμπλέκεται στα «ιερά σκάνδαλα»

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στα Φάρσαλα ο προάυλιος χώρος ισόγειας μονοκατοικίας επί της οδού Βενιζέλου. Το συμβάν έλαβε χώρα... στη 1.30 το πρωί όταν οι διαμένοντες στο σπίτι απουσίαζαν.
Από την πυρκαγιά που σημειώθηκε κάηκαν τέντες, κλιματιστικά και άλλα μικροπράγματα καθώς επίσης προκλήθηκαν μικροζημιές και σε ένα ισόγειο δωμάτιο του σπιτιού.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 3 οχήματα με εννέα πυροσβέστες.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως το σπίτι ανήκει σε ιερέα που εμπλέκεται σε «ιερά σκάνδαλα» που ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες την περιοχή των Φαρσάλων.

Από την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Οι απειλές για την υγεία που καραδοκούν… στο νεσεσέρ!

Μπορεί να νομίζεις ότι μέσα στο νεσεσέρ του μακιγιάζ σου κρύβονται τα μαγικά σου εργαλεία που σε μεταμορφώνουν στην απόλυτη θεά, όμως ταυτόχρονα κρύβονται και πολλοί κίνδυνοι για την υγεία σου αφού οι αλλεργίες και τα μικρόβια καραδοκούν... κάθε φορά που το ανοίγεις.

Διάβασε παρακάτω ποιοι κίνδυνοι κρύβονται μέσα στο νεσεσέρ σου και προετοιμάσου ανάλογα…

Τα πινέλα του μακιγιάζ: Μην ξεχνάς ότι τα πινέλα του μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε μήνα.

Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις μαλακά τα πινέλα του μακιγιάζ αλλά και να τα κάνεις να κρατήσουν περισσότερο είναι να τα καθαρίζεις επιμελώς χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαμπουάν ή υγρό σαπούνι χεριών.

Πίεσε το απαλά με τα δάχτυλα σου προς τις τρίχες της βούρτσας προσθέτοντας και λίγο νερό και φρόντισε οι τρίχες της βούρτσας να έχουν φορά προς τα κάτω. Σκούπισε το με μια καθαρή πετσέτα και άφησε να στεγνώσει.

Αρωματικές αλλεργίες: Τα συντηρητικά στα καλλυντικά και ειδικά στα αρώματα προκαλούν πολύ συχνά αλλεργίες. Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα άρωμα φρόντισε να κάνεις πρώτα το τεστ στο χέρι σου για να δεις τη «γνώμη» που έχει και το δέρμα σου για το συγκεκριμένο άρωμα.

Πιο επίφοβα για τυχόν αλλεργίες είναι τα φρουτώδη, καλοκαιρινά αρώματα.

Επιβλαβή συστατικά: Ξέρεις άραγε τι συστατικά έχουν οι κρέμες που απλώνεις καθημερινά το πρόσωπό σου; Τα parabens και τα συντηρητικά μπορεί να αυξάνουν το χρόνο ζωής των καλλυντικών αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σου.

Τα συστατικά αυτά συνδέονται με ορμονολογικές διαταραχές και με καρκίνο του στήθους.

Γι’ αυτό φρόντισε να χρησιμοποιείς περισσότερο φυτικά καλλυντικά που έχουν συστατικά από φρούτα μέχρι λαχανικά.
medicalnews.gr

Συνελήφθησαν 59χρονος και η γυναίκα του για σωματεμπορία

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Λάρισα ένας 59χρονος, μία 26χρονη Ρουμάνα σύζυγός του και μία 19χρονη επίσης Ρουμάνα για τα κατά περίπτωση σε βάρος τους αδικήματα της σωματεμπορίας από κοινού, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, της αντίστασης και της... παράβασης του Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, πρώτες χθες το πρωί σε προκαθορισμένο “ραντεβού” στη Λάρισα, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συλληφθέντα, παρουσιάστηκε ως υποψήφιος «πελάτης» προκειμένου να παραλάβει 20χρονη Ρουμάνα, την οποία ο συλληφθείς είχε μεταφέρει στο σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, έναντι χρηματικού ποσού 150 ευρώ (τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ).

Όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος είχε μεταφέρει την 20χρονη Ρουμάνα στο προκαθορισμένο “ραντεβού” αφού προηγουμένως την είχε παραλάβει εν γνώσει της συζύγου του από κέντρο διασκέδασης ιδιοκτησίας της, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας (25-07-2012) είχαν προηγηθεί άλλα τέσσερα παρόμοια “ραντεβού”.

Στη συνέχεια, ενεδρεύοντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας επενέβησαν άμεσα με σκοπό τη σύλληψη του 59χρονου, πλην όμως εκείνος αντιστάθηκε με σκοπό τη ματαίωση της σύλληψης του χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα και συνελήφθη, ενώ η 20χρονη προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 965 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 48.555 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση των αναφερομένων αδικημάτων, τρεις ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 59χρονος από κοινού με την 26χρονη συλληφθείσα σύζυγό του, κατακρατούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 20χρονης Ρουμάνας και άλλων αλλοδαπών γυναικών (υπηκόων Ρωσίας και Ρουμανίας), παρείχαν σ’ αυτές εργασία στο κατάστημα και τις προωθούσαν στην πορνεία.

Σε αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε στο εν λόγω κατάστημα, εντοπίστηκαν η ανωτέρω ιδιοκτήτρια και η 19χρονη Ρουμάνα, η οποία παρείχε άμεση συνδρομή στην τέλεση των προαναφερομένων αδικημάτων, οι οποίες και συνελήφθησαν.

Επίσης, εντός του καταστήματος εντοπίστηκαν ακόμη πέντε αλλοδαπές γυναίκες (4 υπήκοοι Ρωσίας και 1 υπήκοος Ρουμανίας) οι οποίες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε, επιπλέον, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Οι πέντε αλλοδαπές γυναίκες, σύμφωνα με εκδοθείσα διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, χαρακτηρίστηκαν θύματα εμπορίας και μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Φιλοξενίας Θυμάτων Σωματεμπορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
onlarissa.gr

Ραφήνα: Εντοπίστηκε πολεμικό βλήμα

Εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, από ιδιώτη, στην παραλία «ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ» Ραφήνας, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα, πυρομαχικό, πιθανόν πολεμικό βλήμα.
 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, το σημείο ανεύρεσης έχει σημανθεί και φυλάσσεται από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, ενώ παράλληλα έχει ειδοποιηθεί η αρμόδια Υπηρεσία για την απομάκρυνση του ανωτέρω πολεμικού υλικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.

H Lady Gaga και ο έρωτας της με ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Κρήτη -ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου ότι η Lady Gaga πρόκειται να χτίσει το "παλάτι των ονείρων της" στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε οικόπεδο που αγόρασε το 2010 στην Ελούντα, σήμερα ξένα δίκτυα αποκαλύπτουν ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης αστραπής της εκκεντρικής τραγουδίστριας στην Κρήτη βρήκε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο ιδιοκτήτη γνωστού εστιατορίου.

Συγκεκριμένα τo δίκτυο Entertaiment STV, αναφέρει ότι η Lady Gaga είναι τρελά ερωτευμένη με ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Πλάκα, ονόματι Giovanni.

Οι δύο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κατάστημα του Giovanni και η Lady, που ποτέ δεν μένει απαρατήρητη, βρήκε άλλον ένα λόγο για να επισκέπτεται το νησί.

Πηγή που επικαλείται το δίκτυο αναφέρει ότι η τραγουδίστρια θέλει συνεχώς να βρίσκεται στο πλευρό του έρωτά της και το παλάτι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων που χτίζει στην Ελούντα, μαρτυρά ότι η Lady Gaga ήρθε στην Κρήτη για... να μείνει.

Ο Giovanni μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το Entertaiment STV, της μαθαίνει ελληνικά κάτι το οποίο της είναι από ότι φαίνεται ευχάριστο, καθώς η ίδια, σε εμφάνισή της στη Σαντορίνη το 2012 είχε εντυπωσιάσει, όπως φανερώνει και το παρακάτω βίντεο, με τις γνώσεις της στην ελληνική.

Φωτογραφίες από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012

Συλλήψεις 17 ατόμων για χρέη στο Δημόσιο

Μπαράζ συλλήψεων το πρωί σε ολόκληρο το νομό Αττικής, καθώς οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη συνολικά... 17 φυσικών προσώπων, με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο.

Οι συλλήψεις έγιναν μεταξύ άλλων σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Μελίσσια, Παλλήνη και Γέρακα. Σε εννέα περιπτώσεις τα χρέη ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, ενώ σε τρεις από αυτές αφορούν χρέη εκατομμυρίων. Οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι διευθύνοντες σύμβουλοι ανωνύμων εταιρειών ή ιδιοκτήτες μικρότερων επιχειρήσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
newpost.gr

Αγρίνιο: Βρέθηκε ο 34χρονος που πυροβόλησε οκτώ φορές νεαρό

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου η απόπειρα ανθρωποκτονίας 25χρονου, που συνέβη χθες στο Αγρίνιο.

Ειδικότερα, χθες (26-7-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, ο 34χρονος για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, πυροβόλησε οκτώ φορές εναντίον του 25χρονου παθόντα, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο χέρι και στην κοιλιακή χώρα.

Ο παθόντας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου από το οποίο εξήλθε μετά από μονοήμερη νοσηλεία.

Από τη μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο 34χρονος ημεδαπός για τη σύλληψη του οποίου ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
patrastimes.gr

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Αργολίδα: Χειροβομβίδα για τον επιχειρηματία που κατήγγειλε το σκάνδαλο στο Ανάπτυξης

Φωτο αρχείου
Ενα περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Στο αυτοκίνητο του 61χρονου ξενοδόχου κ. Αρη Μάρκου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2012 είχε καταγγείλει κυκλώματα διαφθοράς στο Υπουργείο Ανάπτυξης, βρέθηκε ρωσική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, μαζί με απειλητικό σημείωμα.

Η χειροβομβίδα εξεράγη μετά από παρέμβαση των πυροτεχνουργών του Στρατού. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στα Λευκάκια Αργολίδας και η χειροβομβίδα ήταν ακουμπισμένη στο κάτω μέρος του παρμπρίζ.

Οι καταγγελίες του κ. Μάρκου είχαν οδηγήσει στην επ' αυτοφώρω σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ δύο επίορκων υπαλλήλων του Τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, την ώρα που έπαιρναν μίζα περίπου 120.000 ευρώ για να επιτρέψουν την χρηματοδότηση, με κοινοτικά κονδύλια, ξενοδοχειακής μονάδας του στην περιοχή του Ναυπλίου.

Προ μερικών ημερών ο ίδιος επιχειρηματίας με επιστολή του κατηγορεί υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι παρα την επ' αυτοφώρω σύλληψη των υπαλλήλων ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπουν την πλήρη εκταμίευση του ποσού επιχορήγησης.

tovima.gr

20 χρόνια χωρίς τη Τζένη Καρέζη

Το πηγαίο ταλέντο, η εξωτερική ομορφιά και η εσωτερική αρχοντιά ήταν μερικά μόνο από τα χαρίσματα της πολυαγαπημένης μας ηθοποιού Τζένης Καρέζη. Σαν σήμερα, στις 27 Ιουλίου του 1992, έφυγε από κοντά μας... στο σπίτι της, μετά από τετραετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 29 Ιουλίου του 1992 εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και απλού κόσμου.

H αγάπη της για το θέατρο άρχισε να εκδηλώνεται από τα μαθητικά της, ακόμη.Ο πρώτος της ρόλος στο θεατρικό σανίδι ήταν δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, στο έργο Ωραία Ελένη που ανέβηκε τον Οκτώβριο του 1954 στο Θέατρο Κοτοπούλη. Ακολούθησαν σπουδαίοι ρόλοι ενώ παράλληλα, το 1955 έκανε και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, με τη Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο του Αλέκου Σακελάριου, για να ακολουθήσουν περισσότερες από 30 ταινίες, όπως Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960), Η νύφη το ’σκασε (1962), Τα κόκκινα φανάρια (1963), Δεσποινίς διευθυντίς (1964), Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965), Τζένη - Τζένη (1966), Ένας ιππότης για τη Βασούλα (1968), Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970).

Στο Εθνικό Θέατρο έμεινε ως το 1959, παίζοντας σε έργα του Τολστόι, του Αντρέγεφ, του Ούγκο Μπετ και του Αριστοφάνη, δίπλα στη Μαίρη Αρώνη.

Από το 1968 μέχρι το θάνατό της έπαιξε μαζί με τον Κώστα Καζάκο, Καμπανέλλη, Άλμπυ, Ίψεν, Τσέχωφ, Αναγνωστάκη, ενώ το 1985 ερμήνευσε για πρώτη φορά αρχαίο δράμα, με τη Μήδεια, σε σκηνοθεσία Bολανάκη, παράσταση που ανέβηκε στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο. Τελευταία της θεατρική παράσταση ήταν τα Διαμάντια και μπλουζ της Λούλας Αναγνωστάκης.

Η Τζένη Καρέζη έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος με τον δημοσιογράφο Ζάχο Χατζηφωτίου το 1962 και ο δεύτερος με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο το 1967, με τον οποίο και έμεινε παντρεμένη έως το τέλος της ζωής της και απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.
ofono.gr

«Με έδειραν άγρια αστυνομικοί μόνο επειδή λέγομαι Ματέι»

Σορίν Ματέι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ  

«Με κτύπησαν άγρια αστυνομικοί λόγω του... επωνύμου μου! Με λένε Γκόργκι Ματέι και πίστεψαν ότι είμαι συγγενής του κακοποιού Σορίν Ματέι που πρωταγωνίστησε στο μακελειό της Νιόβης πριν από 14 χρόνια. Μάταια προσπαθούσα να τους πείσω ότι δεν έχω καμμιά σχέση. Δεν είναι δυνατόν να σε δέρνουν ανελέητα μόνο με την σύγκριση ενός επωνύμου».
Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», ένας 37χρονος Ρουμάνος που εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής και ζει τους τελευταίους μήνες, με την οικογένειά του, στην χώρα μας. Σύμφωνα με την καταγγελία το περιστατικό συνέβη στις 11 το πρωί της Δευτέρας, 16 Ιουλίου, όταν ο άτυχος αλλοδαπός στεκόταν στο πεζοδρόμιο έξω από το σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, στη λεωφόρο Μεσογείων. Τότε φέρεται να τον πλησίασαν δύο μοτοσυκλέτες, με τέσσερις αστυνομικούς τηςομάδας ΔΙΑΣ, για ένα μάλλον συνήθη έλεγχο στοιχείων.
«Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Ομως όταν είδαν το όνομά μου κάτι άρχισαν να λένε μεταξύ τους και άρχισαν να αγριεύουν. Ξεκίνησαν να ρωτάνε για τον Σορίν Ματέι και τι σχέση έχω μαζί του. Εγώ δεν ξέρω καλά ελληικά και προσπαθούσα να τους εξηγήσω με λόγια και χειρονομίες ότι δεν έχω καμμιά ιδέα. Δεν φάνηκε να με πιστεύουν. Οι τρεις από αυτούς άρχισαν να με κτυπούν άγρια στο σώμα και στα πόδια με τα γκλομπ και τα χέρια. Εκείνη την ώρα ένας γείτονας άρχισε να τους φωνάζει να σταματήσουν να με κτυπούν και αναρωτιόταν για ποιον λόγο μου συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο. Τελικά έφυγαν χωρίς καμμιά άλλη εξήγηση αφήνοντας με κτυπημένο στο δρόμο...».

Οπως ανέφερε ο καταγγέλων σε δύο ακόμη παλιότερους ελέγχους από αστυνομικούς εκείνοι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο επώνυμό του και του ζήτησαν πληροφορίες για ενδεχόμενες σχεσεις του με τον κακοποιό. Ομως, σε αυτούς τους ελέγχους, δεν είχε υπάρξει βίαιη συμπεριφορά των ένστολων. Κι όπως χαρακτηριστικά συμπληρώνει «στην ρουμανία το επώνυμο Ματέι είναι πολύ συνηθισμένο. Υπάρχουν χιλιάδες Ματέι. Εγω μετά τους ελέγχους των αστυνομικών έμαθα την ιστορία του Σορίν Ματέι και γιατί... τρώω ξύλο, μετά από τόσα χρόνια, εν ονόματί του».
Ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998, εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης στα Κάτω Πατήσια κρατώντας ομήρους τέσσερις ενοίκους με την απειλή χειροβομβίδας. Ακολούθησαν αγωνιώδεις, σπασμωδικές διαπραγματεύσεις αστυνομικών και δημοσιογράφων με τον Ρουμάνο κακοποιό. Το βράδυ της ίδια ημέρας η Αστυνομία πραγματοποίησε αποτυχημένη επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων. Ομως ο Σορίν Ματει ενεργοποίησε την χειροβομβίδα και από την έκρηξη σκοτώθηκε η 17χρονη Αμαλία Γκινάκη ενώ ο τραυματισμένος Ρουμάνος κακοποιός πέθανε τρεις ημέρες αργότερα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά το «φιάσκο» της ΕΛ.ΑΣ στην οδό Νιόβης, υπήρξαν εκτεταμένες αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
tovima.gr

Δολοφονία 58χρονου στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Θύμα δολοφονίας έπεσε 58χρονος ομογενής από τη Γεωργία που λίγο μετά τα μεσάνυχτα βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος σε πάρκο στην Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στη θωρακική χώρα και στο αριστερό του χέρι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε τον παρέλαβε αλλά κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος εξέπνευσε.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ληστές μπήκαν στο σπίτι του Χάρυ Κλυνν

Ανυπολόγιστης αξίας είναι οι ζημιές που προκάλεσαν οι ληστές που εισέβαλλαν για δεύτερη φορά στο ανακαινισμένο σπίτι του δημοφιλούς ηθοποιού Χάρυ Κλυνν στο Μεταξουργείο, και το έκαναν φύλλο και φτερό.

Μιλώντας στο περιοδικό Ciao ο ηθοποιός ανέφερε ότι οι ληστές ξήλωσαν μέχρι και τα καλώδια του ρεύματος και τα σώματα του καλοριφέρ, ενώ πήραν σχεδόν όλα τα καινούργια οικοδομικά υλικά και τα είδη υγιεινής.

Μάλιστα ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος του είπε πως θα ήταν καλύτερα να μην δει το σπίτι, για να μη στεναχωρηθεί από τα χάος που άφησαν πίσω τους οι αετονύχηδες.

Μύκονος: Αλβανός ληστής παραθέριζε στο νησί των ανέμων!

Σε βάρος του 20χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...


Συνελήφθη την Τρίτη (24.07.2012) στην Μύκονο, από αστυνομικούς, ένας 20χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών για ληστεία κατά συναυτουργία.

Επιπλέον σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και απείθεια, ενώ του βεβαιώθηκαν και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα το πρωί της περασμένης Τρίτης εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο και στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι που διέμενε στην περιοχή Χονδρός Γκρεμός στην Μύκονο, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, laptop και κοσμήματα, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από κλοπές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος συνεργάζονταν ως προ της διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων με άγνωστο αριθμό συνεργών οι οποίοι διέμεναν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Χώρα Μυκόνου.  O δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην Τράπεζα Πειραιώς πέρασε η "υγιής" Αγροτική Τράπεζα

Τον διαχωρισμό της Αγροτικής Τράπεζας σε "καλή" και "κακή" τράπεζα, και τη μεταβίβαση του "καλού" τμήματος που περιλαμβάνει καταθέσεις 15 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, ενέκρινε, με απόφασή της, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση, όπως αναφέρει η ΤτΕ, ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και εν γένει της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Τράπεζα Πειραιώς είχε υποβάλλει σχετική αίτηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία και εγκρίθηκε.

Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πλευρά της δεσμεύτηκε ότι διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Μετά την απορρόφηση της Αγροτικής ο Όμιλος της Πειραιώς θα διαθέτει σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Εκτός ΑΝΤ1 τα Κακά Κορίτσια - 48ωρη απεργία στο σταθμό

Τέσσερις ακόμα εργαζόμενοι απολύθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤΕΝΝΑ.

 Μετά τις απολύσεις πριν από μερικές εβομάδες του Γιώργου Μητσικώστα, του Δημήτρη Σούλτα και των Αδιάβροχων, ο ΑΝΤ1 Radio συνεχίζει τις ...εκκαθαρίσεις, αφήνοντας εκτός σταθμού τα ιστορικά Κακά Κορίτσια, Έλενα Καραμίχαλου και Μαρία Λεμονιά.

Επιπλέον, δύο δημοσιογράφοι, η Κορίνα Ξυπολιτίδου και ο Νέστορας Δημαράς, καθώς και δύο ηχολήπτες, ο Γιώργος Γεωργούλας και ο Δημήτρης Κύρκος, είδαν την πόρτα της εξόδου. Τα ερωτηματικά για το ύφος του σταθμού και τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν από Σεπτέμβριο παραμένουν. Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι έξι ακόμα εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά, εν μέσω καλοκαιριού.

Κολοσιαία γκάφα με το ανύπαρκτο tweet της γερμανίδας αθλήτριας που υποτίθεται έβριζε τους Έλληνες!

- Έσπευσαν να αποδώσουν στη Νατάσα Κέλερ την φράση:"Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".
- Ανάγκασαν την Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή να προβεί σε διάψευση
- "Ελληνες" έμπαιναν στον λογαριασμό της κοπέλας στο Facebook και την έβριζαν!


Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν όλα όσα διαδραματίζονται από το πρωί με αφορμή ένα υποτιθέμενο tweet της σημαιοφόρου της Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνας και αρχηγού της ομάδας χόκεϊ της Γερμανίας, Νατάσας Κέλερ.

Έλληνες έκαναν μια πλάκα μεταξύ τους στο διαδίκτυο αποδίδοντας στην Κέλερ το εξής σχόλιο: "Το Ολυμπιακό Χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλ...ες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά".

Αμέσως και χωρίς να κάνουν έστω μια υποτυπώδη έρευνα, πολλά blog, site αλλά και κολοσσοί όπως η Yahoo! αναπαρήγαγαν την είδηση αποδίδοντας στην αθλήτρια την φράση αυτή.

Το blog μας αγνόησε αυτές τις εθνικιστικές αηδίες ενώ το Newsit, από την πρώτη στιγμή, ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχόλιο της αθλήτριας.

Γράφει, χαρακτηριστικά το Newsit: "Mε θλίψη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι που αισθάνονται περισσότεροι Έλληνες από κάποιους έσπευσαν να επισκεφθούν την σελίδα της αθλήτριας στο facebook και να την βρίζουν στα ελληνικά αλλά και στα γερμανικά.

Κάποιοι, ακόμα πιο Έλληνες από όλους μας, έφτιαξαν και γκρουπ στο facebook με το οποίο καλούν την ΔΟΕ να αποκλείσει την Γερμανίδα αθλήτρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στην παγίδα έπεσε και η Χρυσή Αυγή η οποία με ανακοίνωσή της καταδίκασε την αθλήτρια Νατάσα Κέλερ για το υποτιθέμενο ρατσιστικό tweet της κατά Ελλήνων αθλητών, προφανώς επηρεασμένη από το σάλο που προκλήθηκε σε μερίδα ελληνικών Μέσων καθώς και σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης".

Όλη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

Οι αποχαυνωμένοι και άβουλοι πολίτες της Γερμανίας, με τρανταχτό παράδειγμα την αθλήτρια Κέλερ, να πάψουν να πιστεύουν τις ανοησίες του Focus και του Spiegel. Οι Έλληνες αθλητές θα αντιμετωπίσουν με παγερή αδιαφορία τις προκλήσεις αυτές και θα αποδείξουν στον στίβο την ελληνική υπεροχή και ανωτερότητα. Καλούμε την Ολυμπιακή Επιτροπή να αποβάλει πάραυτα την εν λόγω αθλήτρια για ρατσιστικό σχόλιο.

Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο


Η γερμανική Ολυμπιακή αποστολή, σε επικοινωνία με την ΕΟΕ, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έφεραν τη σημαιοφόρο της ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Νατάσα Κέλερ, να έχει αναρτήσει στο twitter σχόλιο εναντίον των Ελλήνων. Επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια δεν έχει καν λογαριασμό στο συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης και ότι το θέμα δημιουργήθηκε από την Ελλάδα.

Επισημαίνουν δε, ότι σέβονται τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης, αντιπροσωπεία της γερμανικής αποστολής, θα επισκεφθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο.

Ληστής πυροβόλησε τη διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη

Ούτε οι πελάτες, αλλά ούτε και οι υπάλληλοι που ήταν στο υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Νέα Σμύρνη περίμεναν πως ο καλοντυμένος κύριος που στεκόταν στην ουρά ότι ήταν ένας αδίστακτος ληστής που θα τους απειλούσε με χειροβομβίδα και θα πυροβολούσε τη διευθύντρια του υποκαταστήματος.

Ο δράστης ο οποίος μπήκε στο Ταμιευτήριο προσποιούμενος τον πελάτη και λίγα λεπτά μετά ζήτησε να του υποδείξουν που ήταν η διευθύντρια. Της ζήτησε να του δώσει χρήματα απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα χρησιμοποιούσε χειροβομβίδα που είχε μαζί του.

Η διευθύντρια αρνήθηκε λέγοντας πως δεν είχε δυνατότητα να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και τότε ο αδίστακτος δράστης έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί προς την διευθύντρια με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο χέρι.

Πελάτες άρχισαν να καλούν την Αστυνομία και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Την περιοχή «χτενίζουν» μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ η διευθύντρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Τρία χρόνια έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρέη προς τη ΔΕΗ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως φαίνεται η Κουμουνδούρου έχει αφήσει ανεξόφλητους λογαριασμούς τα τρία τελευταία χρόνια με το ποσό που χρωστάει να ανέρχεται σε 22.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκευή+13» έως τώρα δεν είχε γίνει καμία ρύθμιση ή κάποιος διακανονισμός προκειμένου να εξοφληθεί το ποσό.

 Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δεύτερο κόμμα στις εκλογές και κατάφερε να εξαπλασιάσει την κρατική του επιχορήγηση, αναμένεται να εξοφλήσει όλα τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί και στη συνεχεία θα προσχωρήσει στην ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος.

Reuters: Νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους έως και κατά 100 δισ. ευρώ

Το κούρεμα έως και 30% των ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όσο και των υπολοίπων κεντρικών τραπεζών μοιάζει ως η ύστατη λύση για τη διάσωση της Ελλάδας, από τη στιγμή που η προηγούμενη αναδιάρθρωση «δεν στάθηκε ικανή να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της φερεγγυότητας», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του την Παρασκευή το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επεξεργάζονται ένα «τελευταίο σχέδιο» το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμά της κατά 70 με 100 δισ. ευρώ ακόμη, ώστε να φθάσει το 100% ως ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας.

Βέβαια, το σχέδιο αυτό συνεπάγεται ότι η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δεχθούν ζημιές στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που κατέχουν και θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση. . Πιθανή, ωστόσο παραμένει και το σενάριο στο νέο «κούρεμα» να εμπλακούν και κράτη.

Οπως, επισημαίνει το Reuters, το σχέδιο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες συζητήσεις.

Ωστόσο, η πεποίθηση που επικρατεί είναι ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί και απαιτείται «επιθετική δράση», προκειμένου το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, έρχεται μια μόλις ημέρα μετά το δημοσίευμα της Die Welt, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές της Ελλάδας επεξεργάζονται ένα Plan D, το οποίο δεν είναι άλλο από το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Economist: Η Ελλάδα έχει μόνο δύο εβδομάδες για να πείσει ότι θα τα καταφέρει

Νέο χτύπημα για την Ελλάδα μέσα από τις σελίδες του «Ecomomist», αφού σε άρθρο του βρετανικού περιοδικού εκφράζονται αμφιβολίες σχετικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει τελικά να πείσει την Τρόικα για τη δυνατότητα επαναφοράς τους προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε τροχιά...

«Η Ελλάδα έχει μόνο δύο βδομάδες για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να επαναφέρει σε τροχιά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις». Αν τα νέα σχέδια της Αθήνας να δρομολογήσει περικοπές δαπανών ύψους 14,5 δισ. ευρώ την ερχόμενη διετία κριθούν μη ρεαλιστικά, η επόμενη δόση των 31,2 δισ. ευρώ δεν θα εκταμιευτεί, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο του περιοδικού..

Σε αυτή την περίπτωση, δε θα είναι δυνατή η ανακεφαλαίωση των μεγάλων τραπεζών, οπότε ελλείψει πιστώσεων, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί και θα παγώσουν μισθοί και συντάξεις. Τότε η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είναι θέμα μερικών εβδομάδων, επισημένει ο «Ecomomist».

Δημοσκόπηση δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας  "Η Ελλάδα Αύριο", το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 17% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει στη σωστή.

Όσον αφορά την ερώτηση "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές", τα αποτελέσματα είναι τα εξής.
  • ΣΥΡΙΖΑ                                  16,5%
  • Ν.Δ.                                       16,0%
  • ΠΑΣΟΚ                                   5,5%
  • ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ                      5,0%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                           4,5%
  • ΔΗ.ΜΑΡ.                                 4,0%
  • ΚΚΕ                                        3,5%
  • ΔΗΜ.ΞΑΝΑ                              1,0%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ                         1,5%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ                    21,4%
  • ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ             15,1%
  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ         6,0%
Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61% των ερωτηθέντως θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ασυνεπής και το 23% συνεπής.

Σε ποσοστό 81% θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έναντι 9% που λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και 4% που λένε "εξαρτάται".
Το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έναντι 43% που θεωρεί ότι υπάρχει.

Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 16% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Βόλος: Ένας διαρρήκτης που εκτός από χρήματα ήθελε... και καναρίνια!

Προβληματίζουν την αστυνομία, η δράση και τα... κολλήματα του πρωταγωνιστή της υπόθεσης


Πρόκειται για έναν 36χρονο, που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ως ο δράστης της διάρρηξης σε μια εκκλησία της πόλης από την οποία άρπαξε την περασμένη Κυριακή (22-07-2012) τάματα και αφιερώματα πιστών απροσδιόριστης αξίας.

Δυο ημέρες  αργότερα επιχείρησε να διαρρήξει άλλη μια εκκλησία για να κλέψει, αλλά έγινε αντιληπτός από έναν κάτοικο της περιοχής και τράπηκε σε φυγή. Την ίδια ημέρα, κατάφερε να μπει στην αυλή του σπιτιού ενός 53χρονου και προσπάθησε να αρπάξει το κλουβί με τα καναρίνια του!

Ο ιδιοκτήτης τον πήρε είδηση και τον καταδίωξε, αλλά και πάλι κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας. Ωστόσο, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

London School of Economics: Ποιά είναι η ιδανικότερη μέρα για σεξ;

Μπορεί και να μη χρειάστηκε ποτέ ως τώρα να το κάνετε αλλά καλού κακού το London School of Economics έκανε έρευνα και βρήκε την κατάλληλη μέρα για εσάς.
Η Πέμπτη λοιπόν είναι η ιδανικότερη μέρα να κάνετε σεξ γιατί τη συγκεκριμένη μέρα λένε οι ειδικοί ότι το σώμα παράγει πιο ενεργές σεξουαλικές ορμόνες και επιπλέον η χημεία με τον ή την σύντροφο είναι μεγαλύτερη. Και μάλιστα το σεξ το πρωί της Πέμπτης είναι καλύτερο γιατί και οι άντρες έχουν αυξημένη τεστοστερόνη και οι γυναίκες πενταπλάσια οιστρογόνα.
Έτσι για την ιστορία η χειρότερη μέρα, που δεν ενδείκνυται για σεξ είναι η Τρίτη σύμφωνα με τους ειδικούς πάντα. Εσείς όμως μην πτοείστε, όποτε σας κάνει κέφι κάντε το!
Πηγή:Newsbomb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...