Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Μπακογιάννη: "Οι Έλληνες αν δουλέψουμε σκληρά μπορούμε να πετύχουμε"

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα απευθύνει στον ελληνικό λαό η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη…


Η κ. Μπακογιάννη στο μήνυμά της αναφέρει:

«Το 2012 ανατέλλει. Η χρονιά που πέρασε ήταν περίοδος θυσιών για εκατομμύρια Έλληνες. Έτος απόγνωσης, ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και παλιούς ανέργους. Και χρονιά αγωνίας για όλους μας, καθώς φτάσαμε-και όχι μόνο μία φορά-στο χείλος του γκρεμού, στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Και όλα αυτά, με γενικευμένη απογοήτευση για τα διαρκή αδιέξοδα και την αναποτελεσματικότητα θεσμών και προσώπων του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος της χώρας.

Η Ελλάδα το 2012 έχει μπροστά της, μεγάλες προκλήσεις και δύσκολες επιλογές. Θα έχει μια τελευταία ευκαιρία για να κατορθώσουμε, με τεράστια κοινή προσπάθεια, να διασφαλίσουμε τη θέση και το ρόλο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του Ευρώ και να βγούμε από την κρίση που οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού μας.

Η ανάταξη της χώρας απαιτεί και μια νέα μεγάλη ιδέα, ικανή να εμπνεύσει τους Έλληνες και να τους δώσει πίστη για το μέλλον. Να αποκαταστήσει το κύρος της Ελλάδας. Να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων.

Μια νέα μεγάλη ιδέα για μια Ελλάδα εξωστρεφή, δημιουργική, με αυτοπεποίθηση. Με κρατική διοίκηση, μικρή μεν, αλλά ευέλικτη και αποτελεσματική, ικανή να απελευθερώσει και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων.

Με οικονομία παραγωγική, δυναμική, ανταγωνιστική και όχι πλέον κρατικοδίαιτη. Με κοινωνική προστασία και ασφάλεια παρεχόμενη με καινοτόμες ιδέες και με βέλτιστο κόστος.

Η Δημοκρατική Συμμαχία, τον πρώτο χρόνο της ύπαρξής της, δούλεψε σκληρά υπηρετώντας ακριβώς αυτούς τους στόχους, αυτή τη νέα μεγάλη ιδέα. Εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά και, μάλιστα, στο ευρωπαϊκό επίπεδο, μόνον εκείνη υπήρξε αξιόπιστη και καρποφόρος.

Οι Έλληνες τη νέα χρονιά, αν δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και συγκρότηση, μπορούμε να κάνουμε άλματα. Μπορούμε να πετύχουμε. Να αντιμετωπίσουμε την κρίση εμπιστοσύνης και να αποκαταστήσουμε το κύρος της Ελλάδας. Να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πρόοδο και την προκοπή της πατρίδας.

Το αξίζουμε και μπορούμε να οικοδομήσουμε αυτό το ελπιδοφόρο μέλλον για το λαό και τον τόπο. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά».

Κίνημα Ευρωπαίων που ζητούν την ελληνική υπηκοότητα

Αίτηση στις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδας για να αποκτήσουν και την ελληνική υπηκοότητα κάνουν δεκάδες άνθρωποι σε ένδειξη αλληλεγγύης, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη «δικτατορία των αγορών».

Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες. Κοινό αίτημα, ως κατάληξη, είναι η επιθυμία Ευρωπαίων πολιτών να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική, συμπαράσταση στα δεινά των Ελλήνων που βρίσκονται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής και δημοσιονομικής κρίσης.

Το κείμενο έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης», αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με το σλόγκαν «είμαι και εγώ Ελληνας». Αυτό άλλωστε είναι και το μοτίβο στον διαδικτυακό τόπο http://jesuisgrec.blogspot.com.

«Πράγματι υπάρχει αυτό το φαινόμενο να ζητείται διπλή υπηκοότητα εις ένδειξη συμπαράστασης μέσω ενός κειμένου που έχει ουμανιστικά χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας», λέει ο κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. «Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηνύματα έφτασαν την περίοδο των Κανών και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, όμως μηνύματα εξακολουθούν να έρχονται».

«Είδα το κείμενο στο Ιντερνετ, το υπέγραψα και το έστειλα σε φίλους. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η φιλοσοφία της και ο χαμογελαστός λαός της. Εχω αλλωστε πολλούς φίλους Ελληνες», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η συγγραφέας Κατρίν Ντεπισί, η οποία πριν από τρία χρόνια απέκτησε σπίτι στην Κρήτη κοντά στην Αλμυρίδα του Αποκόρωνα.

Αν και επίκεντρο της φιλελληνικής κίνησης είναι η Γαλλία, ανάλογα αιτήματα προωθούνται και σε άλλες χώρες, όπως στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στη Χάγη, υπήρξαν ήδη αιτήματα ανθρώπων που «αισθάνονται Ελληνες στην καρδιά».

Το κείμενο υποστήριξης

«Είμαστε εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός»

«Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών…, και εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνυ-όμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπιστεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν τον λόγο του στρατάρχη Πετέν το 1940 για την ηθική τάξη…

Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στον βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτήν τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν…

Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία.

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας βασισμένης ακριβώς στην κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους, πριν από 2.500 χρόνια».

Σε Όκλαντ και Σίδνεϊ υποδέχτηκαν το 2012

Οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας υποδέχτηκαν ήδη τον νέο χρόνο.

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια θεατές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα που σηματοδοτεί την αλλαγή της χρονιάς.

Πολλοί είναι εκείνοι που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους χθες στο λιμάνι και μπροστά από την Όπερα του Σίδνεϊ για να εξασφαλίσουν καλύτερες θέσεις για το υπερθέαμα με τα πυροτεχνήματα, το μεγαλύτερο στον κόσμο, που στοιχίζει 6,4 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά επτά τόνοι πυροτεχνημάτων φώτισαν τον ουρανό, δημιουργώντας 100.000 «εκρήξεις».

Γ. Αγγελοπούλου: “Mεγάλωσα άντρες, όχι φλούφληδες!”

Ιδιαίτερα περήφανη για τη δράση του ακτιβιστή γιου της στη Λατινική Αμερική φαίνεται πως είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς ο 24χρονος Παναγιώτης λίγο πριν πάρει το πτυχίο του από το Χάρβαρντ, έφυγε για εθελοντική εργασία στο Σαν Σαλβαδόρ.
 
Ο γόνος με τις σπουδές στο Χάρβαρντ, που την περασμένη άνοιξη “αγανάκτησε” μαζί με χιλιάδες Έλληνες στην Πλατεία Συντάγματος, αρθρογραφώντας για την “κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους”, εκπλήσσει ξανά με τη συμμετοχή του ως εθελοντής σε προγράμματα ανέγερσης κατοικιών για φτωχούς.
 
Τα Χριστούγεννα τα πέρασε στις καλύβες των χιλιάδων αστέγων της χώρας, ανάμεσα στους πολλούς και άγνωστους ακτιβιστές που ανοικοδομούν πόλεις κι ελπίζουν σε έναν καλύτερο κόσμο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους” άνθρωποι από το στενό κύκλο της οικογένειας αναφέρουν πως το ζεύγος Αγγελοπούλου δηλώνει περήφανο για τη δραστηριότητα του Παναγιώτη. Μάλιστα, η Γιάννα αρέσκεται να λέει ότι “μεγάλωσε άντρες κι όχι φλούφληδες!”
 
Η μητέρα του στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του, καθώς θεωρεί ότι αυτές συνάδουν με την ανατροφή που έχει δώσει η ίδια και στα τρία παιδιά της. Στόχευε στο να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους γερά, να είναι τολμηροί και με άποψη για τη ζωή και το πώς πρέπει να τη ζήσουν.

 
Μακριά από το ζεστό δωμάτιό του, λοιπόν και τη γεμάτη πλούτο ζωή, περπατά εδώ και δύο μήνες στα λασπωμένα σοκάκια της βασανισμένης αυτής πόλης, ζώντας στις ίδιες άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοί της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ακολουθεί μια ανατρεπτική πορεία, μακριά από αυτή που χάραξαν για εκείνον οι γονείς του.
 
Προτού συμμετάσχει στο κίνημα των ακτιβιστών που χτίζουν σπίτια για τους φτωχούς της Λατινικής Αμερικής, ο 24χρονος Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρέθηκε την περασμένη άνοιξη ανάμεσα στους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσε κατά του μνημονίου.

 
Οσοι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια Αγγελοπούλου, γνωρίζουν ότι αυτή η “αντάρτικη” νοοτροπία και η στάση ζωής του Παναγιώτη ενυπάρχει στα κύτταρά της. Το αριστερό παρελθόν του Άγγελου Αγγελόπουλου, αδελφού του παππού του Παναγιώτη, φαίνεται ότι μεταπήδησε γενεά.
 

Ρέθυμνο: Eτοίμαζαν ρεβεγιόν με χασίς και χάπια

Τα σχέδια κάποιων να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά διοχετεύοντας στην αγορά των χρηστών ναρκωτικών μεγάλες ποσότητες χασίς, "χάλασαν" οι διωκτικές αρχές στο Ρέθυμνο..

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 8 κιλών κάνναβης ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα. Κατασχέθηκαν επίσης, υπνωτικά χάπια, ένα αυτοκίνητο και κινητά τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το cretalive.gr αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ρεθύμνου συνέλαβαν χθες το βράδυ στον Πλατανιά έναν 45χρονος Έλληνα και έναν 34χρονο Αλβανό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε όχημα να κινείται ύποπτα. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο άνδρες, τους οποίους οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς ο 45χρονος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Σε έρευνα στα σπίτια των δύο ανδρών βρέθηκαν 8.034 γρ. ακατέργαστης κάνναβης, μια εύχρηστη ζυγαριά ακριβείας, 31 χάπια ecstasy και οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Κουβέλης : Άδικα και κοινωνικά ανήθικα τα συνεχή μέτρα

"Τα συνεχή μέτρα που επιβάλλονται είναι δυσβάσταχτα, αναποτελεσματικά και κυρίως είναι άδικα, άνισα και στερούνται της κοινωνικής ηθικής... ενώ καλπάζει η διαφθορά, η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

"Η κοινωνία", σημείωσε, "δικαιούται να σταθεί όρθια, να διεκδικήσει δρόμους προκοπής και αισιοδοξίας, αλλά δυστυχώς το πολιτικό σύστημα με άλλα ασχολείται, αλλού κοιτάει" και υπογράμμισε:

"Η αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής, με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά την κοινωνία και τον πολίτη, είναι το μεγάλο ζητούμενο, είναι η διεκδίκηση".

Στον κ. Κουβέλη, έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς μέλη της ΜΚΟ "Κλίμακα", που δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Γιορτή τροχονόμων στον Λευκό Πύργο

Την αλλαγή του χρόνου θα γιορτάσουν οι τροχονόμοι σε ειδική εκδήλωση στον Λευκό Πύργο

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου διοργανώνει σήμερα τα μεσάνυχτα (στις 12.00 το βράδυ) η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στη συμβολή των οδών Λ. Νίκης - Π. Μελά - Εθν. Αμύνης (Λευκός Πύργος) θα τοποθετήσει το παραδοσιακό βάθρο του τροχονόμου, όπου οδηγοί, πεζοί και προσκεκλημένοι της Τροχαίας θα ανταλλάσσουν ευχές για το Νέο Έτος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να επιβραβευτούν οι ρυθμιστές τροχονόμοι, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες συμβάλλουν στη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας.

Καμίνης: «Η εφεδρεία έφερε τον εφιάλτη των σκουπιδιών στην Αθήνα»

«Στην Αθήνα καθρεφτίζεται όλη η κρίση» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δεν χάνει την πίστη του ότι οι υποβαθµισµένες γειτονιές µπορούν να ζωντανέψουν και να γίνουν... Πορτοµπέλο και Ντόκλαντς.

Μάλιστα ο δήµαρχος Αθηναίων καλεί επενδυτές να ρισκάρουν, λέγοντας ότι «εγώ θα επένδυα στην Αθήνα», ενώ δηλώνει πως νιώθει «µια εκλεκτική συγγένεια µε τον Λουκά Παπαδήµο».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Βήμα» ο δήμαρχος Αθηναίων εξηγεί μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους μετέφερε τη διοίκηση του δήμου από την πλατεία Κοτζιά, τονίζοντας πως μετακινήθηκε «στη Λιοσίων για να είµαι κοντά στις υπηρεσίες. Επιδιώκουµε ο δήµος, που είναι ο εγκέφαλος και ο βραχίονας για να αλλάξει η πόλη, να γίνει πρότυπο χρηστής διοίκησης. Ποτέ αυτός ο δήµος δεν ήταν πρότυπο χρηστής διακυβέρνησης».

Για την αντιπαράθεσή του με τον κ. Παπουτσή, ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει πως «δεν υπάρχει καµία αντιδικία και κυρίως προσωπική. ∆εν το αντέχει η Αθήνα. Ο δήµαρχος οφείλει να τονίζει ποια είναι τα προβλήµατα, να επισηµαίνει τα ελλείµµατα πολιτικής ή εφαρµογής µέτρων. Τι; Να µην πω ότι δεν υπάρχει συγκεκριµένη µεταναστευτική πολιτική αντιµετώπισης των παράνοµης µετανάστευσης;».

Ωστόσο ο κ. Καμίνης δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας πως υπάρχει απουσία μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα.

«∆εν υπάρχει µεταναστευτική πολιτική γιατί µας έχει πάρει από κάτω η παράνοµη µετανάστευση. Είναι διάτρητα τα σύνορα. Επίσης, δόθηκαν εκατοµµύρια ευρώ από την ΕΕ για εθελοντική επιστροφή µεταναστών και για κέντρα υποδοχής, που δεν έχουν απορροφηθεί. Είδατε να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κέντρα υποδοχής; Ολους τους στέλνουν στη χοάνη της Αθήνας».

Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση και τις δύσκολες μέρες που περνά η πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Αθηναόιων θεωρεί πως «στην Αθήνα καθρεφτίζεται όλη η κρίση που διέρχεται η χώρα. Στις γειτονιές, στο κέντρο της Αθήνας, βλέπουµε να υπάρχει µια επέκταση της οργανωµένης εγκληµατικότητας – πορνεία, εµπόριο ναρκωτικών, παρεµπόριο. ∆εν είναι κάτι που προέκυψε... χθες. Οφείλεται στο ότι δεν παίρνονται αποφάσεις και συνεχώς τα προβλήµατα µπαίνουν κάτω από το χαλί. Οµως οι υποβαθµισµένες γειτονιές µπορούν να ζωντανέψουν. Τόσο υποβαθµισµένα ήταν κάποτε το Πορτοµπέλο και τα Ντόκλαντς. Οι τιµές πέφτουν στο κέντρο. Υπάρχει χώρος για ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας ευφυέστερος δήµος και επενδυτές που θα ρισκάρουν. Εγώ, πάντως, θα επένδυα στην Αθήνα».

Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καμίνης δηλώνει πως νιώθει «µια εκλεκτική συγγένεια».

«Μπήκε στην κυβέρνηση για να βοηθήσει. Γι' αυτό πρέπει να έχει την ανεπιφύλακτη στήριξη από τις δυνάµεις που µετέχουν στην κυβέρνηση, και οι οποίες πρέπει να κάνουν στην µπάντα τις επιµέρους διαφωνίες τους. Αυτή τη στιγµή η χώρα κινδυνεύει. Εκτός και αν κάποιος επενδύει στο χάος».

Σε ότι αφορά το υπεράριθμο προσωπικό στον δήμο, ο κ. Καμίνης διαψεύδει ότι έκανε ποτέ δηλώσεις περί απομάκρυνσης 2.000 εργαζομένων.

«Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο µε τα περί αποµάκρυνσης εργαζοµένων. Στον ∆ήµο Αθηναίων εργάζονται συνολικά περίπου 10.000 άτοµα. Αλλού υπάρχει δυναµικό που περισσεύει και αλλού χρειάζονται επιπλέον δυνάµεις, όπως άλλωστε συµβαίνει και στον υπόλοιπο δηµόσιο τοµέα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εργασιακή εφερδρεία και τις μετατάξεις λέγοντας πως «Ο δήµος επιδιώκει να αξιοποιεί προσωπικό και όχι να το περικόπτει. Εφέτος τις χριστουγεννιάτικες γιορτές τις οργάνωσε ο δήµος αυτοδύναµα µε 200.000 ευρώ, αξιοποιήσαµε το προσωπικό µας. Πέρυσι δόθηκε σε εταιρείες η οργάνωση του εορταστικού προγράµµατος και είχε δεκαπλάσιο κόστος. Οσο για την εφεδρεία, πολύ κακό για το τίποτα... Μας κόστισε πολύ. Η εφεδρεία ξανάφερε τον εφιάλτη των σκουπιδιών. Για να δούµε τελικά ότι 15 εργαζόµενοι έµπαιναν στην εφεδρεία. Οπότε προς τι αυτή η ιστορία; Ο θεσµός των µετατάξεων θα µπορούσε να λειτουργήσει. Πάντως, όλα θα έπρεπε να έχουν γίνει από την αρχή ορθολογικά στη δηµόσια διοίκηση. Τώρα, αφού ούτε αξιολόγηση των εργαζοµένων έγινε ποτέ, ούτε οι πραγµατικές ανάγκες καταγράφηκαν, καταφεύγουν στα "κουρέµατα" και στις προκρούστειες λύσεις».

Στο καυτό θέμα των σκουπιδιών ο κ. Καμίνης ισχυρίζεται πως δεν έχει «κανένα ταµπού µε τους ιδιώτες».

«Ο σχεδιασµός και ο έλεγχος στη λειτουργία του όποιου συστήµατος διαχείρισης απορριµµάτων πρέπει να αποτελεί ευθύνη του δήµου. Για την υλοποίηση κριτήριο πρέπει να αποτελεί ποια είναι η αποτελεσµατικότερη λύση, είτε αυτή είναι αυτοδύναµη δηµοτική λειτουργία είτε σύµπραξη µε ιδιώτες».

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων έκλεισε προς το παρόν σενάρια που τον θέλουν να μεταπηδά στην κεντρική πολιτική σκηνή, λέγοντας πως δεν έχει κλείσει ακόµη ούτε καν έναν χρόνο στον ∆ήµο Αθηναίων και έχει πολλή δουλειά µπροστά µου. «Αφήστε που πιστεύω ότι η Αθήνα είναι κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά όχι πασαρέλα», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Σύλληψη 45 αλλοδαπών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στη σύλληψη 45 αλλοδαπών για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίσθηκε ένα σταθμευμένο «βανάκι» στο πίσω μέρος του οποίου βρίσκονταν κλειδωμένοι 45 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 42 ήταν Αφγανοί,οι 2 από το Ιράκ και ο ένας εξ αυτών από την Αίγυπτο.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι μέλη οργανωμένου κυκλώματος λαθροδιακίνησης μεταναστών, προσέγγισαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τους πρότειναν να τους προωθήσουν μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, με κόστος από 1000 έως 1500 ευρώ το άτομο.

Κάποιοι εξ αυτών κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ οι υπόλοιποι θα το κατέβαλαν με την άφιξη τους στην Ιταλία. Για άγνωστη αιτία η μεταφορά τους τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν από τους αστυνομικούς στο σημείο που τους εγκατέλειψαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται 6 αλλοδαποί που είναι μέλη του κυκλώματος που είχε οργανώσει τη μεταφορά στην Ιταλία.
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Enhanced by Zemanta

Σέρρες: Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική οδό προς Προμαχώνα

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Σερρών -Προμαχώνα, μετά τη γέφυρα του Πετριτσίου, λόγω της χιονόπτωσης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθεί ακόμη στην περιοχή.

    Σύμφωνα με την τροχαία Σερρών, οι οδηγοί που κινούνται προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεχτικοί λόγω των κινδύνων που προκύπτουν από την κακοκαιρία στην περιοχή.

    Απαραίτητες για όλα τα οχήματα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και για τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο Σερρών Λαϊλιά και Σερρών Βροντούς λόγω της χιονόπτωσης στις ορεινές περιοχές, ενώ τα εκχιονιστικά οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας ν. Σερρών είναι από νωρίς στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης

Ποδαρικό με κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας

Με απεργιακές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας ξεκινά η νέα χρονιά, καθώς γιατροί και φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει ήδη απεργίες για την πρώτη εβδομάδα.

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου, οι φαρμακοποιοί σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και στις 2 και 3 του μήνα, κλείνουν τα φαρμακεία τους στο πλαίσιο πανελλαδικής 48ωρης απεργίας, αντιδρώντας στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 15%, με οριζόντια μείωση 1,5% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων και με επιπλέον κλιμακωτή μείωση 1,5%, σε φαρμακεία που ο μηνιαίος τζίρος τους είναι άνω των 40.000 ευρώ.

Έντονες αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στον ιατρικό κλάδο με την λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς όπως υποστηρίζουν οι γιατροί καλούνται να συμμετάσχουν από την 1η Ιανουαρίου στο νέο φορέα, χωρίς να έχει διαμορφωθεί το σχετικό πλαίσιο.

Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, κήρυξαν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, (ΠΙΣ), οι γιατροί του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), ενώ σε πανελλαδική αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες οι γιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, θα προσέρχονται και θα δηλώνουν παρόντες στην εργασία τους, θα αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα εκτελούν όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά τους, πλην εκείνων που αφορούν στη λειτουργία των τακτικών ιατρείων.

Οι γιατροί των περιφερειακών ιατρείων, ειδικευμένοι και υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου, θα τηρήσουν την ίδια πρακτική, παραμένοντας είτε στο ιατρείο ευθύνης τους είτε αποσυρόμενοι στο Κέντρο Υγείας που ανήκουν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν την περίθαλψη όλου του ελληνικού πληθυσμού, "συνεργώντας στην κατάρρευση των εξωτερικών ιατρείων και ασκώντας ιατρική της άσπρης μπλούζας στα εκατομμύρια ασθενών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας" και ζητούν να μην θιγεί το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο.

Ο ΠΙΣ ζητά νομοθετική θέσπιση της ελεύθερης συνταγογράφησης για όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς, καθιέρωση γενικής συλλογικής σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ, καθώς και την καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ στους δικαιούχους γιατρούς.

Τον έκλεψαν ..."έφαγε" και πρόστιμο από το Δικαστήριο !

"Και κ… και δαρμένος" αισθάνεται ένας 70χρονος από χωριό του Ηρακλείου ο οποίος καλείται από τη Δικαιοσύνη να πληρώσει πρόστιμο 120 ευρώ επειδή δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ως βασικός μάρτυρας για να στηρίξει την κατηγορία σε βάρος ενός 25χρονου ο οποίος τον έκλεψε.

Ο ηλικιωμένος δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να γίνει η δίκη, αφού καμία αρμόδια Αρχή όπως τονίζει δεν τον ενημέρωσε για το τι πρέπει να κάνει και πληροφορήθηκε την ποινή που του επιβλήθηκε όταν ήδη ήταν πολύ αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεσή του ανέφεραν ότι πράγματι ο άνθρωπος αυτός δεν είχε καμία ενημέρωση, δεν του είχε επιδοθεί καμία κλήση προκειμένου να παραβρεθεί στο δικαστήριο.

cretalive.gr

Αγρίνιο: Σκηνές ωμής βίας τα ξημερώματα μεταξύ Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών...

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ νεαρών ατόμων σημειώθηκε λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα στον πεζόδρομο Καραπαπά στο Αγρίνιο. Πιθανολογείται πως πρόκειται για οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Σκηνές ωμής βίας διαδραματίστηκαν λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα μετά από συμπλοκή ομάδων νεαρών, περίπου 10 με 15 ατόμων η καθεμία, στον πεζόδρομο Καραπαπά. Άναυδοι δεκάδες θαμώνες παρακολουθούσαν από τα μπαρ της περιοχής τους νεαρούς να συμπλέκονται χρησιμοποιώντας καδρόνια, καρέκλες, πέτρες και μπουκάλια μπύρας.

Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε από την οδό Μπουκογιάννη και η δεύτερη από τον πεζόδρομο Καραπαπά, όπου βρίσκεται κλαμπ φίλων του Παναθηναϊκού. Από την συμπλοκή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρχε τραυματισμός, ενώ φθορές προκλήθηκαν σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία πανικόβλητοι θαμώνες των παρακειμένων καφετεριών επιχείρησαν να απομακρύνουν.

Η συμπλοκή διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και οι νεαροί στη συνέχεια εξαφανίστηκαν στους γειτονικούς δρόμους. Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, δεν είναι γνωστό όμως αν έχουν γίνει προσαγωγές. Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το επεισόδιο αποτελεί μια ακόμα συνέχεια της «βεντέτας» που υπάρχει στο Αγρίνιο, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Παντρεύεται στα 63 του ο Τάιλερ

Aerosmith - Steven_Tyler
Image via Wikipedia
Ο  STEVEN TYLER των Aerosmith φαίνεται πως ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για τρίτη φορά, στα 63 του χρόνια.

Τυχερή η σύντροφός του Εριν Μπράντι, 38 ετών πρώην μοντέλο η οποία κυκλοφορεί με ένα εντυπωσιακό μονόπετρο στο χέρι. Ανώνυμη πηγή που είναι πολύ κοντά στο ζευγάρι ανέφερε στην σκανδαλοθηρική ιστοσελίδα TMZ, πως πρόκειται για δαχτυλίδι αρραβώνων και πως το 38χρονο πρώην μοντέλο θα γίνει η τρίτη κα. Τάιλερ σύντομα.

Να σημειώσουμε ότι το ζευγάρι είναι μαζί από το 2006. Ο κριτής του American Idol γνώρισε την Έριν Μπράντι, λίγο μετά το διαζύγιό του από την δεύτερη σύζυγό του Τερέσα Μπάρικ, ενώ έχει έναν ακόμη γάμο στο ενεργητικό του με την Σιρίντα Φοξ (1978 - 1987). Η κόρη του Λιβ Τάιλερ είναι καρπός του έρωτά του με το μοντέλο Μπέμπε Μπιούελ.

Related articles
Enhanced by Zemanta

Νάντια Φοντάνα: «Είμαι σε απόγνωση. Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω»

Το απόλυτο θηλυκό στο πλευρό του Φώτη Μεταξόπουλου, η Νάντια Φοντάνα, σήμερα προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην δουλεύοντας σκληρά μόνη και για πολλές ώρες στο δικό της πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στο Παγκράτι. Θύμα αετονύχηδων, έφθασε στο σημείο να χρωστάει ένα υπέρογκο ποσόν, ενώ δηλώνει πως περνά τραγικές στιγμές και σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

«Οι Αλβανοί μου έκλεψαν το μαγαζί και αναγκάστηκα να βγάλω το σπίτι μου στο σφυρί. Είμαι σε απόγνωση. Πού να βγω με έξοδα 5.000 ευρώ τον μήνα για το μαγαζί και το σπίτι; Περνάω όχι δύσκολες, τραγικές ώρες. Νιώθω απέραντη μοναξιά και δεν με γεμίζει τίποτα. Τόσο πολύ, που κάποιες φορές να έχω τάση για αυτοκτονία...» δήλωσε η Νάντια Φοντάνα στην εφημερίδα «Espresso».

Χωρίς να έχει κανένα στήριγμα, πολλές φορές λιγοψυχάει, θέλοντας να δώσει ακόμα και τέλος στη ζωή της. Ωστόσο, η δική της αξιοπρέπεια δεν της επιτρέπει να λάβει βοήθεια από κανέναν. Γι αυτό άλλωστε χρόνια τώρα έχει κλειστεί στον εαυτό της.

«Ευτυχώς, έχω τη δουλειά μου και απασχολούμαι δέκα ώρες την ημέρα, η οποία δεν με γεμίζει, για να είμαι ειλικρινής. Δεν με γεμίζει με τίποτα, αλλά ο κάθε άνθρωπος συμβιβάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς».

Εισαγγελική κωλοτούμπα - «Δεν υπήρξαν παρεμβάσεις»

Στροφή 180 μοιρών έκαναν οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, που παραιτήθηκαν την Πέμπτη αφήνοντας υπόνοιες για παρεμβάσεις στο έργο τους και δημιουργώντας σεισμό στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης πήγαν χτες στο γραφείο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, που διερευνά την υπόθεση, και κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο όχι μόνο δεν διευρινίζουν τις υπόνοιες περί παρεμβάσεων που άφησαν στην επιστολή παραίτησής τους αλλά ουσιαστικά ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους. «Δώσαμε ένα υπόμνημα, κοινό υπόμνημα με τον κ. Μουζακίτη στον κ. Μακρή, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχουμε εκθέσει ο,τι πρέπει να εκθέσουμε στο υπόμνημα και απερχόμεθα και ευχόμεθα καλή χρονιά», είπε ο κ. Πεπόνης φεύγοντας από το γραφείο του αντεισαγγελέα και συνέχισε λέγοντας: «Στη θέση μας μάς όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και εξακολουθούμε ασκούντες τα καθήκοντά μας». Παρόμοια ήταν και η στάση του κ. Μουζακίτη. «Συνεχίζουμε στις επάλξεις μας και ο καθείς εφ ώ ετάχθη», είπε χαρακτηριστικά.

Στο υπόμνημα που υπέβαλλαν προς τον αντιεισαγγελέα κ, Φώτη Μακρή, οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς δεν λένε τίποτα για έξωθεν πιέσεις. Αντίθετα, διαβεβαιώνουν ότι ο μόνος λόγος της ενέργειάς τους ήταν η «τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή» τους, όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΝΑ ΕΔΩ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ: 19 εμπρησμοί - Έκαψαν και το σπίτι του Μόρισον

Πανικός επικράτησε χτες στο Χόλιγουντ καθώς ένας ή περισσότεροι εμπρηστές κατάφεραν να πυρπολήσουν 19 αυτοκίνητα και ακίνητα, ανάμεσά τους και σπίτια διάσημων σταρ, μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.

Morrison's mugshot in New Haven
Τζιμ Μόρισον - Image via Wikipedia
Οι εμπρηστές έβαλαν φωτιά, μεταξύ άλλων, σε ένα σπίτι όπου έμενε ο τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος Doors, Τζιμ Μόρισον, ενώ δεκάδες κάτοικοι του Χόλιγουντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο των εμπρησμών, ωστόσο η πυροσβεστική του Χόλιγουντ ήταν σε κατάσταση συναγερμού μέχρι να καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές.

«Ήταν μια μακριά, δύσκολη νύχτα», είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περιγραφή του υπόπτου.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί πολιτών. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη ημέρα εμπρησμών στην περιοχή. Η αστυνομία είχε συλλάβει τέσσερις υπόπτους, αλλά οι εμπρησμοί συνεχίστηκαν και χτες...
Enhanced by Zemanta

Προβόπουλος: Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει αληθινή κόλαση

George Provopoulos, Governor of the Bank of Greece
Image via Wikipedia
Ένα εφιαλτικό σκηνικό περιγράφει για την κατάσταση της χώρας αλλά και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, τυχόν επιστεροφή της Ελλάδας στην δραχμή, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος κάνει λόγο για αληθινή κόλαση.

Ο Γιώργος Προβόπουλος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν θα ήθελαν να ζήσουν ένα τέτοιο «εφιαλτικό σενάριο που θα εγκυμονούσε επιπλέον τεράστιους κινδύνους για την εξωτερική ασφάλεια και τη θέση της χώρας».

Αναφερόμενος μάλιστα στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει ότι θα «κάνει βουτιά καθώς το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί σημαντικά έως και 70%»

Σύμφωνα με τον Γιώργο Προβόπουλο παρουσιαστούν τεράστιες ελλείψεις σε πρώτες ύλες και αγροτικά προϊόντα ενώ «τα σχολεία, τα νοσοκομεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη λειτουργία τους, ενώ ελλείψει καύσιμων ο στρατός και η αστυνομία δεν θα μπορούν να κινούν τα οχήματά τους
Enhanced by Zemanta

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ: Να σταματήσει το «κυνήγι των μαγισσών» ζητούν οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο

Να σταματήσουν οι αβάσιμες πληροφορίες ότι υπάρχουν και νέες υποθέσεις παιδεραστίας στο Ρέθυμνο καθώς με αυτό τον τρόπο η τοπική κοινωνία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ένα «κυνήγι μαγισσών», ζητούν με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της πόλης οι οποίοι εκφράζουν την συμπαράστασή τους στα παδιά και τις οικογένειές τους, που έπεσαν θύματα ασελγών πράξεων.

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε και την άλλη όψη του φαινομένου: όταν δηλαδή το ψοφίμι βρωμίσει, η οσμή να μας αγγίζει όλους, δικαίους και «αδίκους».

Ειδικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕΡ:

«Τον τελευταίο καιρό η πόλη μας βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με έναν θλιβερό και αποτρόπαιο τρόπο λόγω της γνωστής υπόθεσης παιδεραστίας, που συγκλονισμένοι παρακολουθούμε ακόμα να εξελίσσεται. Κάθε πράξη με εγκληματικό και διεστραμμένο περιεχόμενο είναι καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν θύματά της είναι αθώα παιδιά (είτε άμεσα, είτε έμμεσα με την «κατάρρευση» του κόσμου γύρω τους).

Είναι μάλιστα πιθανό, όσο η κρίση θα βαθαίνει, περιπτώσεις τέτοιες που αυτή τη στιγμή φαντάζουν «μεμονωμένες» να καθίστανται όλο και συχνότερες, είτε έχοντας σαν κίνητρο το οικονομικό κέρδος, στην πιο αηδιαστική μορφή του, είτε τη διεστραμμένη ικανοποίηση ατόμων που έχοντας μια θέση εξουσίας «βρίσκουν και τα κάνουν», με όσους τυχόν γνωρίζουν, είτε από συμφέρον, είτε από φόβο (η κοινωνία μας μάς έχει συνηθίσει και στις δύο πρακτικές), να σιωπούν, αφήνοντας το ψοφίμι να σαπίσει μέχρι να βρωμίσει.

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε και την άλλη όψη του φαινομένου: όταν δηλαδή το ψοφίμι βρωμίσει, η οσμή να μας αγγίζει όλους, «δικαίους» και «αδίκους».
Σε μια εποχή που οι γενικεύσεις εξυπηρετούν πολλές σκοπιμότητες, που όλοι είναι «κακοί» (από εκπαιδευτικοί μέχρι ταξιτζήδες), το θέμα της παιδεραστίας – λόγω και του σκανδαλοθηρικού χαρακτήρα του – προσφέρεται για τέτοιες γενικεύσεις και αφορισμούς. Έτσι ξαφνικά, όλοι οι γυμναστές είναι εξ ορισμού ένοχοι.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι το λιγότερο ύποπτοι. Ονόματα «ακούγονται», άνθρωποι «καταγγέλλονται», με αποχρώσες ενδείξεις ή χωρίς ενδείξεις, απλά λόγω της ιδιότητάς τους. Κι αν δεν «κάνουν τα ίδια», στην καλύτερη περίπτωση «ξέρουν και δεν μιλάνε».

Η φημολογία και η σκανδαλολογία είναι κατά τη γνώμη μας φαινόμενα επίσης εγκληματικά και επικίνδυνα. Γιατί, πέρα από τη σπίλωση υπολήψεων, τελικά εξυπηρετούν το αντίθετο από εκείνο που υποτίθεται ότι επιδιώκουν: τον εντοπισμό και την καταδίκη των ενόχων. Γιατί, αν όλοι είναι ένοχοι ή ύποπτοι, τελικά δεν είναι κανένας.

Ως εκπαιδευτικοί του Ρεθύμνου στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών και των γονιών που έπεσαν θύματα και δεσμευόμαστε για κάθε στήριξη που θα μας ζητηθεί και μπορούμε να προσφέρουμε. Με την επανέναρξη των μαθημάτων θα αναδείξουμε το θέμα στην ψυχολογική και κοινωνιολογική του διάσταση, γιατί πιστεύουμε πως το «όσο το σκαλίζεις τόσο βρωμάει» δεν μπορεί να είναι ο κανόνας μιας κοινωνίας που θέλει να θεωρείται πολιτισμένη.

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια καπηλείας του φαινομένου, ανεξαρτήτως των κινήτρων που την υπαγορεύουν, από όποιον κι αν προέρχεται. Άλλωστε, ιστορικά, το κυνήγι μαγισσών άλλο σκοπό και αποτέλεσμα δεν είχε παρά τον θάνατο στην πυρά αθώων. Και αυτό δεν πρέπει ως πολίτες και κοινωνία του Ρεθύμνου να το επιτρέψουμε».

ΣΟΙΜΠΛΕ: «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ»

Deutsch: Wolfgang Schäuble, Bundesfinanzminist...
Image via Wikipedia
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt. Δίνει έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να…αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό.

Αναφέρει ότι η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. Για τις ιδιωτικοποιήσεις τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων στην πράξη.

Ο Σόιμπλε αντιτάσσεται στην άποψη του επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, ότι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα πρέπει να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας, υπενθυμίζοντας ότι «Ούτως ή άλλως ο δημόσιος τομέας αναλαμβάνει το κομμάτι που δεν μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός».

Προσθέτει πως για ορισμένα κρατικά ομόλογα θα πρέπει να δοθούν αυξημένα επιτόκια, κάτι που όπως αναφέρει δεν είναι απαραίτητα βλαβερό. Καταλήγει λέγοντας ότι έτσι ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι θα πρέπει να χειραγωγηθούν οι πραγματικές αιτίες της κρίσης, που είναι τα υπέρογκα χρέη και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Enhanced by Zemanta

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο Κερατσίνι

Πυροτεχνουργοί του λιμενικού Σώματος έχουν σπεύσει στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου, στο σημείο που τα ξημερώματα σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σε ψαροταβέρνα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στο κατάστημα αλλά και στις τζαμαρίες γειτονικών διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί του λιμενικού προσπαθούν να περισυλλέξουν τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού τον οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει έξω από το ταβερνάκι, σε μια προσπάθεια αν φτάσουν στα ίχνη τους.

Από την έκρηξη δεν υπήρξε τραυματισμός και οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Η Imany για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Français : Imany au concert pour l'égalité de ...
Image via Wikipedia
Νοσταλγική, ρομαντική, ευαίσθητη, αποφασισμένη, μελαγχολική, μαγική…

Ποιος είναι άραγε ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει περισσότερο στην Imany;

Είναι γεγονός πως την Imany δεν την προσπερνάς εύκολα.

Το You will never know το γνωρίζουμε πολύ καλά, αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που μεταδόθηκε στα FM και σκαρφάλωσε κατευθείαν στην υψηλότερη θέση του chart παραμένοντας πρώτο στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού.

Η Imany θα βρίσκεται για δύο βράδια στην Αθήνα, στην σκηνή του Gazarte, στις 11 και στις 12 Φεβρουαρίου ζωντανά, φέρνοντας φρέσκο αέρα από την Γαλλία.
Enhanced by Zemanta

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σοκάρουν οι συνομιλίες των δολοφόνων του 2χρονου μωρού

Πολλές είναι οι σελίδες με τα απομαγνητοφωνημένα σημαντικά σημεία από τις συνομιλίες των κατηγορουμένων. Ωστόσο, οι δικηγόροι έχουν ζητήσει και τους ψηφιακούς δίσκους, προκειμένου να προχωρήσουν σε πλήρη απομαγνητοφώνηση.
Πληροφορίες του bestnews αναφέρουν ότι στις ηχογραφημένες συγκλονιστικές συνομιλίες φέρεται ο Βαρελάς να δίνει εντολή και για το παιδί, αφού ο Μεσάι το είχε φέρει μαζί του. Σε μία πρώτη συνομιλία, φέρεται ο Β. Βαρελάς, να μιλάει με τον έναν από τα αδέλφια Δ.Β.:…….
«- Δ.Β.: Θα είναι και το παιδί του κοντά.
- Β.Β.: Τι λες; Πλάκα μου κάνεις;
- Δ.Β. Τι θα κάνω;
- Β.Β.: Πάρ’ τον τηλέφωνο. Πες του να είναι εκεί σε μια ώρα. Και δε μας ενδιαφέρει το μικρό.
- Δ.Β.: Τι θα το κάνουμε το μικρό;
- Β.Β.: Μη μιλάς στο τηλέφωνο. Ξέρεις τι θα κάνεις. Δώσ’ μου το Νίκο (το ελληνικό όνομα του Αλβανού εκτελεστή).
Β.Β.: Δε μας πειράζει για το μικρό, ρε.
Νίκος: Είναι παιδί, ρε.
Β.Β.: Το προβατάκι δε μας πειράζει, (βρισιά), δε μας πειράζει, ρε.
Νίκος: Τα άλλα που ήταν από πίσω μου έκαναν κλου κλου.
Β.Β. Ποια;
Νίκος: Τα κέρατα (περιπολικά).
Β.Β.: Τυχαίο ήταν.
Νίκος: Τι με βάζεις να κάνω τώρα;
Β.Β.: Τι είναι αυτά που λέτε στο τηλέφωνο. Άσ’ το μην κάνεις τίποτα. Δώσ’ μου το Β.Δ.
Β.Δ.: Τι να κάνουμε;
Β.Β.: Τίποτα. Τώρα τίποτα. Δεν ξέρεις τι να κάνουμε;
(Σε επόμενη τηλεφωνική επικοινωνία)
Β.Β.: Έλα όλα καλά;
Β.Δ: Όλα καλά.
Β.Β.: Το μπαστούνι να μου φέρεις, την γκλίτσα να εξαφανίσεις από τα πρόβατα, …(ακατάληπτη λέξη) ψοφήσει το προβατάκι. Κατάλαβες τι σου λέω, τη γκλίτσα ρε, κατάλαβες; Εξαφάνισέ την από τα πρόβατα.
Οι αστυνομικοί αποδίδουν τους χαρακτηρισμούς «προβατάκι» στο 2,5 χρόνων Κέρι και «μπαστούνι – γκλίτσα» στην καραμπίνα.
Enhanced by Zemanta

"Λουκέτο" στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με άσχημους οιωνούς ξεκινά η νέα χρονιά για τις υπηρεσίες υγείας στην ανατολική Κρήτη. Σύμφωνα με όσα είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την ερχόμενη Δευτέρα, το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν αποκλείεται να "κατεβάσει ρολά" λόγω έλλειψης προσωπικού ...

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι το προσωπικό που υπάρχει στα μαγειρεία εργάζεται εθελοντικά , αλλά αυτό θα σταματήσει με το τέλος του 2011.

Ήδη, όπως τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο στην Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.
cretalive.gr

Χώρισαν μετά από 77 χρόνια γάμου επειδή η σύζυγος τον απάτησε

Τα εφτά χρόνια... φαγούρα έγιναν 77 για ένα ζευγάρι από την Ιταλία που αποφάσισε μόλις χθες ότι δεν αντέχει άλλο τον έγγαμο βίο και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Ο 99χρονος σύζυγος και η 96χρονη συμβία του, αφού έζησαν μαζί επί σχεδόν ογδόντα χρόνια και απέκτησαν πέντε παιδιά και δώδεκα εγγόνια κατέληξαν πως ο γάμος δεν τους ταιριάζει και θέλουν να τους βρει ελεύθερους το νέο έτος.

Αιτία, μερικές ερωτικές επιστολές που ανακάλυψε το... 2002 ο σύζυγος και άφηναν να εννοηθεί ότι η γυναίκα του είχε εξωσυζυγικές περιπέτειες.

Αφού βρήκε τα γράμματα, κρυμμένα σε ένα συρτάρι, ο τότε 90χρονος πρώην αστυνομικός έφυγε από το σπίτι. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για να συμφιλιωθούν --μάλιστα ο απατημένος σύζυγος επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας-- διαπίστωσαν ότι το χάσμα μεταξύ τους ήταν πλέον αγεφύρωτο και έτσι ζήτησαν διαζύγιο.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1934 στη Νάπολη και από το 1955 ζούσε στη Ρώμη.

Παρατείνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

Λύση στο πρόβλημα, που αντιμετώπιζε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και το οποίο έληγε στις 31/12/2011, δίνεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εγκρίθηκε... από το υπουργικό Συμβούλιο. Όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, με την πράξη αυτή ρυθμίζεται ρητά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης και η παράταση έως τις 30.6.2012, τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα νομικά τους πρόσωπα, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Έτσι, εξασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη).

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει δε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι το "Βοήθεια στο Σπίτι" να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και προώθησης κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μοναχικοί ηλικιωμένοι και οι ανάπηροι, ενσωματώνοντας τις καλές πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Προσθέτει δε ότι η στρατηγική αυτή προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε συμπολίτες μας που αποκλείονταν αδικαιολόγητα έως τώρα.

Ποιος είναι ο... άνδρας της ζωής της Άννας

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Άννα Βίσση μίλησε για τον... άντρα της ζωής της που είναι πάντα δίπλα της και τη στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.
Μην περιμένετε να διαβάσετε κάποιο διάσημο γιατί πολύ απλά, όπως η ίδια δήλωσε ο άνδρας της ζωής της είναι... η μαμά της.

«Ο άντρας της ζωής μου είναι η μάνα μου! Μεγάλη επιρροή και σπουδαία στήριξη. Πάντως, και οι άντρες είναι απαραίτητοι, δε λέω», λέει χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια στο περιοδικό «Celebrity», ενώ μεταξύ άλλων παραδέχεται το μαρτύριο της:

«Συνήθως τα μαρτύριά μου έχουν να κάνουν με τις πείνες που εθελοντικά υφίσταμαι προκειμένου να είμαι αδύνατη. Γιατί μου αρέσει πολύ το φαγητό και δεν το απολαμβάνω. Δεν το ξεπέρασα ποτέ και ούτε πρόκειται», λέει και καταλήγει:

«Αν ήμουν άντρας, θα διάλεγα άλλες γυναίκες από τις τσούλες που περιγράφει η Κοντοβά στον στίχο της, τις προς αποφυγήν δηλαδή. Νομίζω θα ήμουν πιο συναισθηματικός άνδρας, πιο ρομαντικός».

Τέλος παραδέχεται πως έχει κάνει απαγορευμένα πράγματα όπως όλοι, σε σχέση με τον καθωσπρεπισμό της κοινωνίας μας.

Mitsubishi Eco Rally: Οι ατμοσφαιρικοί είναι εδώ

Η αλήθεια είναι ότι ουκ ολίγες φορές έχουμε ευλογήσει τους turbo κινητήρες, οι οποίοι έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, όντας ιδιαίτερα δυνατοί αλλά, πλέον, και οικονομικοί. Είναι μια τεχνολογία που υιοθετηθεί από τις περισσότερες σχολές της αυτοκίνησης, όπως είναι η γερμανική, η σουηδική κ.λπ.

Από την άλλη, οι Ιάπωνες αλλά και οι Κορεάτες (αυτοί προς το παρόν…) επιμένουν ατμοσφαιρικά εφαρμόζοντας ιδιαίτερα ακριβές τεχνολογίες πάνω στους κινητήρες τους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν κατασκευάσει ιδιαίτερα οικονομικούς και συνάμα ισχυρούς κινητήρες, που δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τους turbo. Ενας από αυτούς είναι και ο 1,6 lt της Mitsubishi, απόδοσης 117 ίππων. Ενα μηχανικό σύνολο που έχει τοποθετήσει η ιαπωνική εταιρεία στο ASX και πλέον και στο Lancer.

Θέλοντας να δοκιμάσουμε τα δύο αυτοκίνητα με τον συγκεκριμένο κινητήρα, αλλά και να καταγράψουμε την κατανάλωσή του επί ελληνικού εδάφους, συμμετείχαμε σε ένα «ράλι οικονομίας» που διοργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπία. Ετσι λοιπόν ξεκινήσαμε από την Αθήνα για την Πύλο και από εκεί ως την Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας τόσο το εθνικό δίκτυο όσο και επαρχιακούς δρόμους. Συνολικά καταγράψαμε 770 χιλιόμετρα σε ένα «ράλι» που απέδειξε ότι πραγματικά, εφόσον οδηγήσεις οικονομικά (όσο εκνευριστικό και αν είναι αυτό), οι καταναλώσεις των σύγχρονων ατμοσφαιρικών κινητήρων μπορούν να πέσουν σε επίπεδα υβριδικών αυτοκινήτων.
Για του λόγου το αληθές, υπήρξε ομάδα στο «ράλι» που με το ASX κατέγραψε μέση κατανάλωση 4,75 lt, ενώ εκεί κοντά κυμάνθηκε και η κατανάλωση με το Lancer!
Για τα Lancer και ASX δεν έχουμε να πούμε πολλά. Πρόκειται για δύο στιβαρά, αξιόπιστα αυτοκίνητα, με άριστη οδική συμπεριφορά. Ο συγκεκριμένος κινητήρας σε κερδίζει με τη γραμμική του απόδοση, την ευστροφία του, αλλά όχι και τόσο με τη δύναμή του. Σε καμία περίπτωση δεν θα σε κουράσει στα ταξίδια, όμως όταν φορτώσεις το αυτοκίνητο θέλει μια ιδιαίτερη συμπεριφορά από τον οδηγό, κυρίως στις προσπεράσεις.
Αναμφίβολα όμως αυτός ο κινητήρας σε κατακτά με τη χαμηλή του κατανάλωση, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα. Ισως το πιο σημαντικό, με την τιμή της αμόλυβδης να είναι στα 1,8€/lt.


Πηγή:protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Από τα Φώτα μπαίνει σε λειτουργία ο προεκλογικός μηχανισμός της ΝΔ

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν πάρει θέσεις μάχης και μπαίνουν σε προεκλογική περίοδο αμέσως μετά των Φώτων.Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να δηλώνει πως «Ο κύβος των εκλογών ερρίφθη. Μια ή δύο εβδομάδες νωρίτερα ή αργότερα δεν αποτελεί μείζον ζήτημα. Το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία για τη νέα δανειακή σύμβαση και μετά να μιλήσει ο λαός. Και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτός είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή», κάτι που δείχνει ότι πρώτον υπάρχει συμφωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και ότι η ΝΔ σταματάει τον πόλεμο για την ημερομηνία των εκλογών.
Φυσικά δεν σταματούν στην ΝΔ να ζητούν εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά πλέον αποφάσισαν από ότι φαίνεται να το κάνουν με πιο μαζεμένο τρόπο, προφανώς γιατί κατάλαβαν ότι το πολιτικό κόστος σε μία τέτοια περίοδο μιας τέτοιας επιμονής είναι μεγάλο. Παράλληλα, έγινε προφανές στα στελέχη της ΝΔ ότι μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα είναι καταστροφική για τη χώρα και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να την χρεωθεί το κόμμα.

Στόχος για το κόμμα του Α. Σαμαρά είναι φυσικά η αυτοδυναμία γιαυτό και αναμένεται να μπουν σε λειτουργία τα μεγάλα σχέδια. Καταστρώνονται ήδη ειδικά σχέδια για κάθε περιφέρεια και ετοιμάζονται τα προεκλογικά προγράμματα που θα ανακτήσουν την αξιοπιστία του κόμματος απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Σαββατοκύριακο" το μήνυμα της ΝΔ είναι ξεκάθαρο και λέει ότι: «Η παρούσα Βουλή είναι δεδομένο ότι ολοκληρώνει σύντομα τον βίο της. Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος της ΝΔ και εμείς προτιμούμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο». Μέχρι τότε φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι απλά για τα στελέχη της ΝΔ. Αυτά που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αλλά πάνω από όλα για τον πρόεδρό της. Θα πρέπει να λάβουν θέση σε κρίσιμα ζητήματα και να βρουν τις εσωκομματικές τους ισορροπίες οι οποίες δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φάση.
politicsgr.net

Πρόσεξε τι ανεβάζεις στο Facebook

Το να αναρτούμε σε Twitter και Facebook, αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητας των περισσοτέρων από μας, ωστόσο, περισσότερο... από το ήμισυ των χρηστών γνωρίζει ότι ενδεχομένως να παραβιάζει νόμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τις ποινές φυλάκισης.

Μια μελέτη που διενεργήθηκε από μία online συμβουλευτική εταιρεία, την knowthenet.org.uk, διαπίστωσε ένα ανησυχητικό μεγάλο αριθμό νέων οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για το πως το σερφάρισμα θα μπορούσε να αποτελέσει καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων ή της ιδιωτικής ζωής, δυσφημιστικών παρατηρήσεων ή ακόμα και υποκίνηση ταραχών.

Η έρευνα έρχεται μετά την φυλάκιση 4 ετών δύο ατόμων , μετά την προσπάθεια υποκίνησης ταραχών από το Facebook αυτό το καλοκαίρι. Οι Jordan Blackshaw και Perry Sutcliffe-Keenan, από το Cheshire, έλαβαν την ποινή, παρόλο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε κανένα είδος ταραχής.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέοι ηλικίας 14 έως 21, διαπίστωσαν επίσης, ότι το 67% μεταφόρτωνε υλικό στο διαδίκτυο, όπως φωτογραφίες και στίχους από τραγούδια, τα οποία όμως από την άλλη προστατεύονται από νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όταν πληροφορούνταν ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι παράνομη η μεταφόρτωση ενός βίντεο από κάποια συναυλία στο YouTube, για παράδειγμα, πολλοί απάντησαν ότι ποτέ δεν είχαν αναλογιστεί κάτι τέτοιο όταν κινηματογραφούσαν συναυλίες και μετά τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο.
techit.gr
Enhanced by Zemanta

ΟΦΗ: Λύση από το Πρωτοδικείο

Δεν απέφυγε τη λύση του Πρωτοδικείου ο ΟΦΗ, καθώς, όπως αναμενόταν, δεν βρέθηκε κανείς στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης που να ήθελε να επενδύσει στην ομάδα. Πλέον, τη λύση θα τη δώσει την ερχόμενη Δευτέρα το αρμόδιο δικαστήριο, που θα ορίσει τη νέα διοίκηση η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει το δύσκολο έργο να «τρέξει» όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ.
 

Ποιες γυναίκες μας εντυπωσίασαν το 2011;

Αυτή είναι η λίστα με τις πέντε πιο καλοντυμένες γυναίκες της χρονιάς που τελειώνει.

Η χρονιά που σε λίγες ώρες τελειώνει ήταν γεμάτη από events κόκκινα χαλιά και εμφανίσεις αξιομνημόνευτες. 

Angelina Jolie
Angelina Jolie (Image via RottenTomatoes.com)
Πως μπορούμε να ξεχάσουμε το Alexander McQueen νυφικό της Kate Middleton, το Atelier Versace της Angelina Jolie στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, το υπέροχο Givenchy υψηλής ραπτικής της Cate Blanchett στα Oscar ή το Oscar de la Renta της Εmma Watson στην πρεμιέρα του Harry Potter στο Λονδίνο; Είναι, όμως, μια εμφάνιση αρκετή για να μπει μια γυναίκα στη λίστα με τις πέντε πιο καλοντυμένες της χρονιάς;

Στην κορυφή της λίστας μας φιγουράρει η Florence Welch. H τραγουδίστρια με τα φλογερά μαλλιά είτε φοράει Gucci σιφόν, είτε Alexander McQueen, είτε την πετυχαίνουν οι paparazzi με το χαρακτηριστικό 70s chic, hippie στυλ της δεν μας απογοητεύει ποτέ και κατορθώνει τα ρούχα να μην την φορούν αλλά να αναδεικνύουν την εκρηκτική persona της.

Την ακολουθεί η Evan Rachel Wood που δεν ξεχωρίζει μόνο με το ανδρόγυνο στυλ της, αλλά και φορώντας λαμπερές δημιουργίες (θυμηθείτε την εμφάνισή της στα Emmy's).

Evan Rachel Wood
Evan Rachel Wood (Image via RottenTomatoes.com)
Τρίτη έρχεται η Rosie Huntington-Whiteley που είτε φορώντας τουαλέτες, είτε nude Burberry, είτε απλά βγαίνει μια βόλτα incognito καταφέρει να μας μαγνητίσει με τη λάγνα ομορφιά της (το μικρό της ψεγάδι είναι η μονοτονία στα παπούτσια, αλλά και αυτή δεν κάνει παράταιρη με το στυλ της).

Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσαν να λείψουν η Michelle Obama που για τον ρόλο που έχει αναλάβει ως πρώτη κυρία της Αμερικής οι εμφανίσεις της είναι άκρως επιτυχημένες και η Keira Knightley που λατρεύουμε με το καρέ μαλλί της είτε φορά Mary Katrantzou είτε όχι.

Τέλος, εκτός συναγωνισμού η Tilda Swinton φυσικά και στέκεται στο βάθρο με τις καλοντυμένες γιατί την αγαπάμε για το ανδρόγυνο στυλ της (και όχι μόνο) που έχει καταφέρει να είναι άκρως αναγνωρίσιμο.

Πηγή:queen.gr
Enhanced by Zemanta

Άργος Ορεστικό: Το μοναδικό, παγκοσμίως, πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι!

Υπάρχουν πολλές περιοχές της Β.Ελλάδας με παραδοσιακά έθιμα μεταμφιεσμένων τις μέρες των Φώτων... (ραγκουτσάρια, μπουμπουσάρια, μωμόγεροι, κλπ), πουθενά αλλού όμως το καλοσώρισμα του νέου χρόνου δεν γίνεται με ..πάρτυ μασκέ.

Παλιό έθιμο που χάνεται στα βάθη των χρόνων και αναδεικνύει την μακεδονική πόλη ως την μόνη παγκοσμίως (όπως διατείνονται οι κάτοικοί της) όπου το αποκριάτικο καρναβάλι και η πρωτοχρονιά αποτελούν ...έννοιες ταυτόσημες. Παρέα με μασκαράδες θα κάνει και φέτος ο Αϊ Βασίλης στο Άργος Ορεστικό του νομού Καστοριάς, σε ένα ξεχωριστό τριήμερο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι. Το Αργείτικο καρναβάλι, το οποίο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών και υπόσχεται γλέντι και ξεφάντωμα, ξεκινά... στις 31 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Ιανουαρίου του 2012.

Πρόκειται για ένα έθιμο που αντλεί τις ρίζες του πιθανόν από την εποχή της τουρκοκρατίας και στην ουσία πρόκειται για τις μοναδικές πραγματικά αποκριάτικες εκδηλώσεις που δεν γίνονται ...τις απόκριες.(Info: Η πόλη επί τουρκοκρατίας ονομαζόταν "χρουπισταν" που σημαίνει "πόλη της χαράς".)

Στο Αργείτικο καρναβάλι, το τριήμερο γλέντι αρχίζει το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με τη φιλαρμονική του Δήμου Ορεστίδος να παίζει τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τις γειτονιές. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μικροί καρναβαλιστές συναντούν τον Αϊ Βασίλη στο δημαρχείο, χορεύουν και περιμένουν να πάρουν δώρα από τον σάκο του. Από νωρίς το απόγευμα, τα "μπουλούκια" (ομάδες μεταμφιεσμλενων με τη συνοδεία μουσικών) ξεφαντώνουν στους δρόμους και η αλλαγή του χρόνου βρίσκει κατοίκους και επισκέπτες στον πεζόδρομο της πόλης με πυροτεχνήματα και κρασί.

Ακολουθεί ολονύχτιο πάρτυ με καρναβαλιστές στους δρόμους και τα νυχτερινά καταστήματα της πόλης!

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς γίνεται η παρέλαση του καρναβαλιού, ενώ στις 2 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις κλείνουν με την "πατερίτσα", με γυναίκες μεταμφιεσμένες να χορεύουν στις πλατείες και τους δρόμους...

*Το Άργος Ορεστικό βρίσκεται στο Ν.Καστοριάς και απέχει απ΄τη Θεσσαλονίκη περίπου 1:30' (175χλμ) μέσω Εγνατίας.
greece-salonika.blogspot.com

Τίτλοι τέλους για τη Μαρία Σαράφογλου

Τη σκυτάλη στη Μάριον Μιχελιδάκη δίνουν οι υπεύθυνοι της ΝΕΤ, αφού δεν ανανέωσαν τη σύμβαση της Μαρίας Σαράφογλου για την εκπομπή «Συμβαίνει τώρα»!

Η εκπομπή από Δευτέρα θα βγει κανονικά στον αέρα της ΝΕΤ αλλά την πρώτη «καλημέρα» του χρόνου θα την πει η Μάριον Μιχελιδάκη. Η Μαρία Σαράφογλου, δεν θα μπορούσε να κλείσει τον κύκλο της εκπομπής της, χωρίς να στείλει το μήνυμα της στους τηλεθεατές που τόσο την στήριξαν.

«Στο σημείο αυτό η εκπομπή μας ολοκληρώθηκε, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για φέτος. Το τελευταίο "Συμβαίνει Τώρα" για το 2011, τελευταίο "Συμβαίνει Τώρα" και για μένα. Από τη Δευτέρα θα σας ενημερώνει καθημερινά και για όλες τις εξελίξεις η συνάδελφος, Μάριον Μιχελιδάκη. Εδώ με τη δυνατή ομάδα του "Συμβαίνει Τώρα" μπρος και πίσω από τις κάμερες. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, για την εμπιστοσύνη που δείξατε όχι μόνο στη ΝΕΤ και στην εκπομπή μας, αλλά και σε μένα προσωπικά. Σας εύχομαι καλή χρονιά, πιο αισιόδοξη, προπάντων υγεία, δύναμη και κουράγιο σε όλους μας! Να είστε όλοι καλά, γεια σας!», είπε συγκινημένη η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια!

Αργολίδα: Άφαντοι οι ληστές με τα 330.000 ευρώ

«Οργώνουν» την Αργολίδα οι αστυνομικοί, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη των τεσσάρων κακοποιών που λήστεψαν ...την Alpha Βank στο Κρανίδι την περασμένη Τετάρτη και έφυγαν με πλούσια λεία ύψους 330.000 ευρώ! Ωστόσο, έχουν την εικόνα των τριών από αυτούς από τις κάμερες ασφαλείας και πιστεύουν ότι σύντομα θα τους βάλουν στο χέρι.

Οι τέσσερεις δράστες που εισέβαλαν στην τράπεζα κρατώντας «Καλάσνικοφ» και ακινητοποίησαν τις τρεις γυναίκες υπαλλήλους, δεν είχαν πάρει ιδιαίτερα μέτρα για να μην αναγνωριστούν. Ο ένας έκρυβε τα χαρακτηριστικά του φορώντας τζόκεϊ, ο άλλος είχε ξυρισμένο κεφάλι και ο τρίτος φορούσε περούκα. Φαίνεται πως γνώριζαν ότι η τράπεζα είχε παραλάβει μεγάλο χρηματικό ποσό, γι’ αυτό υποχρέωσαν τις υπαλλήλους να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο. Αφού πήραν τα 330.000 ευρώ, έφυγαν σαν κύριοι με άγνωστο μέσο.

Καταρρέει ο δικομματισμός: Το 34% αγγίζουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Στη δεκαετία του 70' επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα ποσοστά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,8 μονάδων, ωστόσο την πρωτιά έχει η αδιευκρίνιστη ψήφος που αγγίζει το 29,5%.
Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η  Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 1%.
Άλλο κόμμα δήλωνει ότι θα ψηφίσει το 4,4% των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με την έρευνα, αν στις επόμενες εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 40,1% θα προτιμούσε για πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο και το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερο θετικές γνώμες των ερωτηθέντων (66%), και ακολουθούν οι Φ.Κουβέλης (51,4%, Αντ.Σαμαράς (35%), Αλ.Τσίπρας (30,6%), Αλ.Παπαρήγα (26%), Γ.Καρατζαφέρης (22,2%), Ντ.Μπακογιάννη (21%) και Γ.Παπανδρέου (18,8%).
Εκλογές τον Απρίλιο
Σε ερώτηση σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, το 56,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Απρίλιο, ενώ το 37,7% στο τέλος της τετραετίας.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το 56,9% θεωρεί πως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να συντονιστούν για σκληρότερη διαπραγμάτευση ενώ το 34,4% η διαπραγμάτευση να γίνει από κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Προβάδισμα Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ
Σχετικά με την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, η συντριπτική πλειοψηφία (72,7%), θεωρεί ότι πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.
Οι πολίτες πάντως δείχνουν να αδιαφορούν για το ΠΑΣΟΚ, καθώς σε περίπτωση που στηθεί ανοιχτή κάλπη το 77,1% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον σίγουρα δεν θα πήγαινε να ψηφίσει.
Σε ερώτηση για το ποιον θα ψήφιζαν για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αν συμμετείχαν στη διαδικασία, το 29,8%,  απαντά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το 27,4% τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 28 και 29 Δεκεμβρίου πανελλαδικά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 1.004 άτομα με στοιχεία σταθμισμένα με την ψήφο του 2009.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...