Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Από τα Φώτα μπαίνει σε λειτουργία ο προεκλογικός μηχανισμός της ΝΔ

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν πάρει θέσεις μάχης και μπαίνουν σε προεκλογική περίοδο αμέσως μετά των Φώτων.Συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται να δηλώνει πως «Ο κύβος των εκλογών ερρίφθη. Μια ή δύο εβδομάδες νωρίτερα ή αργότερα δεν αποτελεί μείζον ζήτημα. Το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία για τη νέα δανειακή σύμβαση και μετά να μιλήσει ο λαός. Και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι αυτός είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή», κάτι που δείχνει ότι πρώτον υπάρχει συμφωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και ότι η ΝΔ σταματάει τον πόλεμο για την ημερομηνία των εκλογών.
Φυσικά δεν σταματούν στην ΝΔ να ζητούν εκλογές όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά πλέον αποφάσισαν από ότι φαίνεται να το κάνουν με πιο μαζεμένο τρόπο, προφανώς γιατί κατάλαβαν ότι το πολιτικό κόστος σε μία τέτοια περίοδο μιας τέτοιας επιμονής είναι μεγάλο. Παράλληλα, έγινε προφανές στα στελέχη της ΝΔ ότι μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα είναι καταστροφική για τη χώρα και δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να την χρεωθεί το κόμμα.

Στόχος για το κόμμα του Α. Σαμαρά είναι φυσικά η αυτοδυναμία γιαυτό και αναμένεται να μπουν σε λειτουργία τα μεγάλα σχέδια. Καταστρώνονται ήδη ειδικά σχέδια για κάθε περιφέρεια και ετοιμάζονται τα προεκλογικά προγράμματα που θα ανακτήσουν την αξιοπιστία του κόμματος απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Σαββατοκύριακο" το μήνυμα της ΝΔ είναι ξεκάθαρο και λέει ότι: «Η παρούσα Βουλή είναι δεδομένο ότι ολοκληρώνει σύντομα τον βίο της. Αυτός ήταν και ο βασικός στόχος της ΝΔ και εμείς προτιμούμε να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο». Μέχρι τότε φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι απλά για τα στελέχη της ΝΔ. Αυτά που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αλλά πάνω από όλα για τον πρόεδρό της. Θα πρέπει να λάβουν θέση σε κρίσιμα ζητήματα και να βρουν τις εσωκομματικές τους ισορροπίες οι οποίες δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους φάση.
politicsgr.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...