Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γ. Αγγελοπούλου: “Mεγάλωσα άντρες, όχι φλούφληδες!”

Ιδιαίτερα περήφανη για τη δράση του ακτιβιστή γιου της στη Λατινική Αμερική φαίνεται πως είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς ο 24χρονος Παναγιώτης λίγο πριν πάρει το πτυχίο του από το Χάρβαρντ, έφυγε για εθελοντική εργασία στο Σαν Σαλβαδόρ.
 
Ο γόνος με τις σπουδές στο Χάρβαρντ, που την περασμένη άνοιξη “αγανάκτησε” μαζί με χιλιάδες Έλληνες στην Πλατεία Συντάγματος, αρθρογραφώντας για την “κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους”, εκπλήσσει ξανά με τη συμμετοχή του ως εθελοντής σε προγράμματα ανέγερσης κατοικιών για φτωχούς.
 
Τα Χριστούγεννα τα πέρασε στις καλύβες των χιλιάδων αστέγων της χώρας, ανάμεσα στους πολλούς και άγνωστους ακτιβιστές που ανοικοδομούν πόλεις κι ελπίζουν σε έναν καλύτερο κόσμο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους” άνθρωποι από το στενό κύκλο της οικογένειας αναφέρουν πως το ζεύγος Αγγελοπούλου δηλώνει περήφανο για τη δραστηριότητα του Παναγιώτη. Μάλιστα, η Γιάννα αρέσκεται να λέει ότι “μεγάλωσε άντρες κι όχι φλούφληδες!”
 
Η μητέρα του στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του, καθώς θεωρεί ότι αυτές συνάδουν με την ανατροφή που έχει δώσει η ίδια και στα τρία παιδιά της. Στόχευε στο να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους γερά, να είναι τολμηροί και με άποψη για τη ζωή και το πώς πρέπει να τη ζήσουν.

 
Μακριά από το ζεστό δωμάτιό του, λοιπόν και τη γεμάτη πλούτο ζωή, περπατά εδώ και δύο μήνες στα λασπωμένα σοκάκια της βασανισμένης αυτής πόλης, ζώντας στις ίδιες άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοί της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ακολουθεί μια ανατρεπτική πορεία, μακριά από αυτή που χάραξαν για εκείνον οι γονείς του.
 
Προτού συμμετάσχει στο κίνημα των ακτιβιστών που χτίζουν σπίτια για τους φτωχούς της Λατινικής Αμερικής, ο 24χρονος Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρέθηκε την περασμένη άνοιξη ανάμεσα στους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσε κατά του μνημονίου.

 
Οσοι βρίσκονται κοντά στην οικογένεια Αγγελοπούλου, γνωρίζουν ότι αυτή η “αντάρτικη” νοοτροπία και η στάση ζωής του Παναγιώτη ενυπάρχει στα κύτταρά της. Το αριστερό παρελθόν του Άγγελου Αγγελόπουλου, αδελφού του παππού του Παναγιώτη, φαίνεται ότι μεταπήδησε γενεά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...