Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Υπό καθεστώς έξωσης το τμήμα της Ακρόπολης

Ζήτημα έξωσης του αστυνομικού τμήματος της Ακρόπολης φαίνεται ότι ανακύπτει για την Αστυνομία, εξαιτίας φαινομενικά διαδικαστκού χαρακτήρα ανυπέρβλητων προβλημάτων που προέκυψαν μεταξύ... των συμβεβλημένων μερών. Του μισθωτή, που για την προκειμένη περίπτωση είναι το ελληνικό δημόσιο και η αρμόδια διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του εκμισθωτή, που εν προκειμένου αντιπροσωπεύεται από τρία φυσικά πρόσωπα, ένα ζευγάρι από τη
Μυτιλήνη και ένα ένοικο Κηφισιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η μίσθωση έγινε δίχως να προηγηθεί ... συμβολαιογραφική πράξη και ως εκ τούτου, η απουσία συμβολαίου έχει επιφέρει διακοπή πληρωμών τους τελευταίους τέσσερις με πέντε μήνες, ενώ η άλλη πλευρά, αυτή των εκμισθωτών, ζητά αύξηση του ενοικίου προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το bloko.gr και αποτελούν προίόν της τελευταίας "απογραφής" μισθωμάτων της ΕΛ.ΑΣ., για το τμήμα της Ακρόπολης καταβάλεται μηνιαίως το ποσό 3.873,81 ευρώ που σημαίνει 46.485,72 το χρόνο, παραμένοντας ωστόσο άγνωσυο εάν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το τίμημα για τη λειτουργία της λέσχης εστίασης που υπάρχει κάτω από τις υπηρεσίες του τμήματος.
Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΛ.ΑΣ. για τα μισθωμένα κτίτια της, καταβάλει κάθε χρόνο το αστρονομικό ποσό των 18.439.964,52 ευρώ...

Eδινε ναρκωτικά στους ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης

Ναρκωτικά σε νοσηλευόμενους ασθενείς φέρεται πως προμήθευε ένας εργαζόμενος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ο οποίος αναμένεται να... οδηγηθεί στον εισαγγελέα μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του.

Σύμφωνα με το arcadiaportal, ο εργαζόμενος συνελήφθη μετά την καταγγελία που έκανε η διοίκηση του νοσοκομείου, ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν συνάδελφοί του νοσηλευτές οι οποίοι τον αντιλήφθηκαν να χορηγεί ναρκωτικά φάρμακα σε ασθενή χωρίς την έγκριση των αρμόδιων γιατρών. Σε βάρος του φέρεται να κατέθεσε και ένας από τους νοσηλευόμενους.

Ο ασθενής υποστήριξε πως δεν αγόραζε τα ναρκωτικά από τον εργαζόμενο αλλά εκείνος του τα προμήθευε δωρεάν για να τον κάνει να νιώσει καλύτερα.

Ο φερόμενος ως δράστης κρατείται στην Ασφάλεια, όπου δίνουν καταθέσεις μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι.
patrastimes.gr

Κίνδυνος άμεσης χρεοκοπίας για έναν στους τέσσερις δήμους

Λουκέτο κινδυνεύει άμεσα να μπει σε πάνω από έναν στους δέκα δήμους της χώρας. Σαράντα από τους 325 δήμους αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους μισθούς των υπαλλήλων τους για τους μήνες... Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Κεφάλαιο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε ανάλογη κατάσταση αναμένεται να βρεθεί το 90% των δήμων μέχρι το τέλος του 2012.

Μαζί με τους δήμους όμως κινδυνεύουν και 250.000 πολίτες που απολαμβάνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες τους. Τη χαριστική βολή στα χρόνια οικονομικά προβλήματα των δήμων έδωσε η μείωση 29% στην κρατική επιχορήγηση τον περασμένο Ιούλιο, η οποία θα συνεχιστεί και τους υπόλοιπους μήνες του 2012. Από τα οφειλόμενα του κράτους, ύψους 213 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μόλις τα 35 εκατ. ευρώ αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ δεν έχει ακόμα καθοριστεί με τι ρυθμούς θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό μέχρι τέλος του έτους.
prismanews.gr

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό από δύο... ελεύθερα άλογα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εγνατία Οδό, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ξάνθης που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ξάνθη βρέθηκε «αντιμέτωπο» στην μέση του δρόμου, δύο άλογα.

Ο οδηγός του λεωφορείου που αιφνιδιάστηκε, απέφυγε το ένα από τα δύο ζώα, ωστόσο συγκρούστηκε με το άλλο το οποίο σύμφωνα με το xanthipress.gr πρέπει να ήταν ήδη νεκρό.

Το λεωφορείο κινδύνευσε με ανατροπή ωστόσο ο οδηγός κατάφερε και κράτησε τον έλεγχο του οχήματός του και το ακινητοποίησε. Αμέσως όμως μετά το λεωφορείο ακολουθούσε ένα ΙΧ φορτηγό το οποίο συγκρούστηκε με το δεύτερο άλογο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές και να τραυματιστεί ελαφρά ο οδηγός του.

Ακολούθησε καραμπόλα με τρία αυτοκίνητα τα οποία συγκρούστηκαν με το ήδη ακινητοποιημένο φορτηγό. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς τα άλογα βρέθηκαν στην μέση το δρόμου.

ΧΑΝΙΑ: Νεαροί έδειραν άνδρα που τους έκανε παρατήρηση και έκαψαν σχολείο

Δύο κρούσματα νεανικής παραβατικότητας καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες στα Χανιά, προκαλώντας αναστάτωση στους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Το πρώτο έλαβε χώρα στο Κόκκινο Μετόχι, όπου μια μεγάλη παρέα συγκεντρώθηκε στην παιδική χαρά και άρχισε να προκαλεί ζημιές στα όργανα. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν και τους έκαναν παρατηρήσεις και οι νεαροί απάντησαν με ύβρεις ενώ πέταξαν και πέτρες στο μπαλκόνι ενός γείτονα. Αυτός κατέβηκε κάτω και οι νεαροί δεν δίστασαν να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον κλωτσάνε. Επακόλουθο ήταν ο άνδρας να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία συνέλαβε αργότερα έναν ενήλικα και τρεις ανήλικους, στους οποίους έγιναν συστάσεις ενώ ο κάτοικος που ξυλοκοπήθηκε κατέθεσε μηνύσεις.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο Πολεμάρχι Βουκολιών. Μια μικρή ομάδα ανήλικων μπήκε στο παλιό σχολείο και το "παιχνίδι" τους είχε ως αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η ξύλινη στέγη του κτιρίου και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολεμαρχίου, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η επέκταση της πυρκαγιάς στα γειτονικά πεύκα και στο υπόλοιπο χωριό, ενδεχόμενο που ήταν ορατό λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Οδηγοί ταξί συνελήφθησαν για πειραγμένα ταξίμετρα

Οκτώ οδηγοί ταξί συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας σε διάφορα σημεία της Αθήνας για πειραγμένα ταξίμετρα και μη έκδοση αποδείξεων. 

Ειδικότερα  οι έξι είχαν επέμβει με ειδική συνδεσμολογία στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο αδύνατη την έκδοση αποδείξεων και οι δύο είχαν επέμβει στο ταξίμετρο με καλώδιο, προκαλώντας έτσι πλασματική αύξηση του αναγραφόμενου ποσού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σταϊνμάιερ: Ντροπή η Μέρκελ να μην έχει επισκεφτεί την Ελλάδα

Επίθεση κατά της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, χαρακτηρίζοντας ντροπή το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφτεί ακόμη την Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να δεχθώ πως η Ελλάδα είναι τελείως απομονωμένη σε αυτήν την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊνμάιερ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Welt» που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

Παράλληλα κάλεσε τα στελέχη των Φιλελεύθερων (FDP) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) να σταματήσουν χρησιμοποιούν την χώρα μας για να εξυπηρετούν τις μικροκομματικές τους σκοπιμότητες.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Με δυο μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO, με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει μονοψήφιο ποσοστό και την Χρυσή Αυγή να σκαρφαλώνει στην τέταρτη θέση.

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%. Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Ένας "γαϊδαρος" σε.. SONY


Καλημέρα αγαπητοί Gaidouristas

Κατά τη χτεσινή μου βόλτα από το σπίτι μου προς το πάρκο Γεωργιάδη και ενώ ήμασταν στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Δημοκρατίας ξαφνικά είδαμε ένα ασυνείδητο γάιδαρο να έχει παρκάρει στη ράμπα αναπήρων και να ανακόπτει το κατέβασμα.
Ευτυχώς ήμουν παρέα με ένα φίλο μου που με βοήθησε να κατέβω λίγο παραπάνω και από την πλαϊνή πλευρά του πεζοδρομίου, κάτι που θα ήταν αδύνατο αν ήμουνα μόνος μου, καθώς όπως και εσείς βλέπετε είναι αδύνατη η προσπέλαση από αυτό το σημείο ακόμα και για κάποιο υγιή άνθρωπο.
Είμαι και εγώ ένας άνθρωπος που έστω και για λίγο καιρό μετακινούμαι με αναπηρικό καροτσάκι εξ’ αιτίας ενός ατυχήματος, και ανακαλύπτω καθημερινά πόσο δύσκολη είναι αυτή η πόλη για όσους κινούνται όπως εγώ και περισσότερο φταίξιμο έχουν οι άνθρωποι.
Σας ευχαριστώ και ελπίζω να δημοσιεύσετε το email μου μήπως και γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν για πολλούς.

Εξιχνίαση της δολοφονίας 81χρονης στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Πατρών η δολοφονία 81χρονης που είχε γίνει πριν από περίπου τρεις μήνες, σε περιοχή κοντά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της της πόλης

Δράστες φέρονται ένας 29χρονος και μία 30χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο δράστες, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης στην Πάτρα, όπου με το πρόσχημα της ενοικίασης ακινήτου, αλλά και της επαιτείας, κατάφεραν να την πείσουν, να τους ανοίξει την πόρτα.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος άρχισε να ερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η 30χρονη απασχολούσε την ηλικιωμένη. Κάποια στιγμή η 81χρονη αντελήφθη τις προθέσεις τους, με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να της επιτεθούν και να την τραυματίσουν πολλές φορές με μαχαίρι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών που έκαναν έρευνες για την υπόθεση, εντόπισαν το σπίτι του 29χρονου και της 30χρονης, μέσα στο οποίο βρήκαν, το μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα και «φο μπιζού», που αναγνωρίστηκαν από συγγενικά πρόσωπα του θύματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο 29χρονος και η 30χρονη θα απολογηθούν την Δευτέρα, στην Α΄ ανακρίτρια Πατρών.

39χρονος έκλεψε πορτοφόλι μέσα από δοκιμαστήριο

Ενας 39χρονος Ελληνας «χώθηκε» στο δοκιμαστήριο καταστήματος ενδυμάτων τη στιγμή που μια 18χρονη βρισκόταν έξω από αυτό και πήρε... από τη τσάντα της το πορτοφόλι της με 250 ευρώ καθώς και το δελτίο της αστυνομικής της ταυτότητας.

Δεν άργησαν όμως οι αστυνομικοί να τον εντοπίσουν και βέβαια να τον οδηγήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Τα χρήματα και η ταυτότητα επέστρεψαν στην 18χρονη...

Πως να φορέσετε το αγαπημένο τζιν σας

Το τζιν παντελόνι είναι πλέον από τα must-have κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται σε όλα τα στυλ. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό είναι ότι πλέον στη αγορά μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο για το δικό σας κορμί. Χρειάζεται ψάξιμο αλλά όταν το βρείτε δεν θα το βγάζεται από πάνω σας.

Styling tips:
• Τα skinny jeans είναι καλύτερα να φοριούνται απ’ όσες έχουν αδύνατα και καλλίγραμμα πόδια. Διαφορετικά, κάνουν το σώμα να δείχνει άχαρο και δεν κολακεύουν καθόλου. Επίσης τα φαρδιά jeans χρειάζονται αδύνατα πόδια αναλογικά με την υπόλοιπη σιλουέτα. Τα υπερβολικά φαρδιά jeans σε χοντρά πόδια θα χάσουν την ουσία τους και θα κάνουν τα πόδια να δείχνουν πιο χοντρά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Ένα τζιν σε ίσια γραμμή είναι που φτάνει ως τον καβάλο θα κάνει τα πόδια σας ψηλότερα και πιο αδύνατα.
• Προτιμήστε να τα συνδυάσετε με φαρδιά πουλόβερ και t-shirts για casual look. Από την άλλη τα top σε ίσια γραμμή συνδυασμένα με τζιν μπορούν να κάνουν το ντύσιμο πιο κομψό και πιο επίσημο.
• Δοκιμάστε να φορέσετε τζιν με επίσημο top και ψηλοτάκουνα. Είναι ένα ντύσιμο που άνετα μπορεί να σας συνοδεύσει στις βραδινές σας εξόδους.

Extra tip: Φορέστε το τζιν σας στη δουλειά με μπαλαρίνες κι ένα πουκάμισο. Αν θέλετε να συνεχίσετε από τη δουλειά για μία βόλτα, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα κι ένα blazer θα σας μεταμορφώσουν.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν την Πέμπτη οι ένστολοι

Νέο ραντεβού στους δρόμους δίνουν την Πέμπτη οι ένστολοι, οι οποίοι στις 17:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αντιδρώντας στα σχέδια για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. «Για μας το στοίχημα δεν είναι να μείνει μόνο στο ευρώ η Ελλάδα, αλλά να είναι και ασφαλής ως χώρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κάθε νόμιμο τρόπο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι ένστολοι πραγματοποίησαν και την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια συγκρότησαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από τον γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ξεχωριστή συνάντηση έγινε και με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, με τον οποίο θα έχουν και νέο ραντεβού τις προσεχείς ημέρες, όπως αναφέρουν οι ένστολοι σε ανακοίνωσή τους.

«Δυστυχώς αντί των ισοδύναμων μέτρων μας επιφυλάσσει νέες περικοπές, απαξιώνοντας όχι μόνο εμάς ως ανθρώπους και εκπροσώπους ενός σημαντικότατου θεσμού, αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα» τονίζουν, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η πρώην γραμματέας Χριστοφοράκου ζήτησε επίδομα διακοπών για τους σωματοφύλακές της

Η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου πήγε διακοπές στο Πήλιο, μαζί με την προσωπική της ασφάλεια.

Η πρώην γραμματέας του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου της Siemens, κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ, απέστειλε εξώδικο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με το οποίο ζήτησε να πληρωθούν τα έξοδα των φρουρών που της παρέχει η Ελληνική Αστυνομία.

Στην κυρία Τσακάλου το αρμόδιο υπουργείο, προ καιρού ενέκρινε αίτημα της, να ληφθούν μέτρα προστασίας της, υποστηρίζοντας ότι ως μάρτυρας της πολύκροτης υπόθεσης κινδυνεύει η ζωή της.

Όταν λοιπόν προ ημερών οι συνεργάτες του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια έλαβαν το εξώδικο της κυρίας Τσακάλου, έτριβαν τα μάτια τους, όχι φυσικά από ανείπωτη χαρά, αλλά γιατί δεν πίστευαν με αυτά που διάβαζαν...

Δεν γνωρίζουμε εάν κινδυνεύει η ζωή της κυρίας Τσακάλου, αλλά, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης που ανέδειξε το θέμα, η νοημοσύνη μας σίγουρα κινδυνεύει…

Πηγή και φωτογραφία: Pheme.gr
Enhanced by Zemanta

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία - 8 χιλιάδες μαθητές δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους

Η οικονομική κρίση και οι εισοδηματικές απώλειες που τη συνοδεύουν αυξάνουν τον αριθμό των νοικοκυριών που αδυνατούν να καταβάλουν δίδακτρα ώστε τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε ιδιωτικά σχολεία. Το κύμα φυγής έχει...
συμπαρασύρει περίπου 8.000 μαθητές, των οποίων οι οικογένειες επιλέγουν τη λύση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Το φαινόμενο φέτος είναι περισσότερο έντονο από πέρυσι, όταν το 10% των παιδιών δεν ανανέωσαν την εγγραφή τους.
Κύμα φυγής των μαθητών από τα ιδιωτικά σχολεία καταγράφεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς περίπου 8.000 μαθητές δεν έχουν επανεγγραφεί λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι». Η οικονομική κρίση που έχει «γονατίσει» τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες αναγκάζει πολλούς να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα δίδακτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα τον Ιούνιο, ο αριθμός των μαθητών που δεν είχαν δηλώσει επανεγγραφή σε πολλές ιδιωτικές σχολικές μονάδες της χώρας, έφτανε τους 10.000, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος από τον περσινό της αντίστοιχης περιόδου.

Βέβαια, αρκετοί από τους γονείς επιθυμούν πάση θυσία να συνεχίσουν να φοιτούν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία και την ερχόμενη χρονιά και περιμένουν από τους ιδιοκτήτες των σχολειών μήπως ρίξουν τα δίδακτρα ή προχωρήσουν σε διευκολύνσεις για την πληρωμή τους.
Επισήμως τα δίδακτρα παραμένουν ίδια με την περσινή χρονιά, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει ορισμένα σχολεία, μέσω των ιστοσελίδων τους, να ενημερώνουν τους γονείς για μειώσεις διδάκτρων που φτάνουν κοντά στο 15%. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά άνθρωποι με εμπειρία στον χώρο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης εκτιμούν ότι προκειμένου οι σχολάρχες να κρατήσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν στα σχολεία, θα αναγκαστούν να μειώσουν τα δίδακτρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα σχολεία κάνουν εκπτώσεις για γονείς που έχουν δύο ή και τρία παιδιά στο σχολείο, ενώ κάποια άλλα μειώνουν τα ετήσια δίδακτρα για όσους τα καταβάλουν εφάπαξ.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή των μαθητών είναι η 15η Σεπτεμβρίου. Την περσινή χρονιά, κατά τον μήνα Ιούνιο, δεν είχε επανεγγραφεί το 10% του μαθητικού δυναμικού έναντι 15% φέτος, αλλά μέχρι τη λήξη των εγγραφών η μείωση που καταγράφηκε το 2011, ήταν πολύ μικρότερη από την αρχική εκτίμηση, φτάνοντας στο 2,5%.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2010-11 το μαθητικό δυναμικό στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν 86.734, ενώ το 2011-12 μειώθηκε σε 84.825.
Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία


Κατά τα λοιπά, και τη φετινή χρονιά ορισμένα σχολεία -λίγα μέχρι στιγμής- αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο» καθώς οι μαθητές που είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν ήταν ελάχιστοι. Πρόκειται για τρεις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας, στις οποίες έτσι κι αλλιώς φοιτούσε μικρός αριθμός μαθητών. Την περσινή χρονιά είχαν κλείσει πέντε ιδιωτικές μονάδες, με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Δημοτικό: Τα ετήσια δίδακτρα ξεκινούν από τα 2.200 ευρώ και φτάνουν έως τα 11.300. Ο μέσος όρος φτάνει τα 5.000 ευρώ

Γυμνάσιο: Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί αρχίζει από τα 3.900 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 10.000

Λύκειο: Από 3.850 έως 10.000 ευρώ οι τιμές για τα παιδιά που φοιτούν στο Λύκειο


Μαγνήτης πλέον τα σχολεία με χαμηλά δίδακτρα
Απειλή λουκέτου για τα μικρά εκπαιδευτήρια

Δεν φαίνεται να επηρεάζεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία τα οποία έχουν χαμηλά δίδακτρα και παρέχουν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή τους.

Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει ορισμένες σχολικές μονάδες να διατηρήσουν τα δίδακτρα σε χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονα να έχουν «χτίσει» ένα καλό όνομα στην Εκπαίδευση, έχει τις μικρότερες απώλειες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και λίστες αναμονής αφού προσελκύουν μαθητές και από άλλα σχολεία, δημόσια αλλά και ιδιωτικά.

Οι σχολικές μονάδες που φαίνεται να «πληρώνουν τη νύφη» είναι όσες έχουν μικρό αριθμό μαθητών, καθώς κάποιες από αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν τα δίδακτρα, με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού.

Πάντως, όπως τόνισαν στο «Εθνος» παράγοντες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών, οι γονείς όταν παίρνουν την απόφαση να μην επανεγράψουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, το κάνουν όταν το παιδί αλλάζει βαθμίδα.

Δηλαδή, όταν ο μαθητής ολοκληρώνει τη Στ΄ Δημοτικού και ετοιμάζεται να φοιτήσει στην Α΄ Γυμνασίου, ή όταν ολοκληρώνει την Γ΄ Γυμνασίου και προετοιμάζεται για το Λύκειο.

Στο μέσο για παράδειγμα του Δημοτικού σχολείου και πολύ περισσότερο στο Λύκειο, όπου τα παιδιά έχουν δώσει όλη τους την προσοχή στις Πανελλαδικές, είναι σπάνιο το φαινόμενο να φεύγουν οι μαθητές από τα ιδιωτική προς τη δημόσια Εκπαίδευση.

Τη φετινή χρονιά όμως, και εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ολοένα και επιδεινώνεται, θα υπάρξουν και τέτοιες περιπτώσεις και σίγουρα περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές.

Νέοι μαθητές
Σοβαρό πρόβλημα στα δημόσια σχολεία

Σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού αναμένεται στα δημόσια σχολεία -εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για μαζική φυγή μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση- την ώρα που οι διορισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο και χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. Η φετινή χρονιά για τα δημόσια σχολεία προβλέπεται έτσι κι αλλιώς να είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών από πλευράς διορισμών. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν, ανακοινώθηκαν μόλις 225 μόνιμοι διορισμοί ενώ την ίδια στιγμή έχουν κατατεθεί σχεδόν 5.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Συγκεκριμένα, 3.198 καθηγητές δευτεροβάθμιας υπέβαλαν αίτηση παραίτησης από την 1η έως τις 10 Ιουλίου, ενώ ο αριθμός για τους δασκάλους έφτασε τους 1.384. Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν ότι θα πέσει ακόμη περισσότερο η ποιότητα της εκπαίδευσης εάν δεν υπάρξουν οι αναγκαίοι διορισμοί για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύπτουν τον Σεπτέμβριο.

Πώς διαμορφώνονται τα δίδακτρα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Βαρύ φορτίο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Τεράστιες αποκλίσεις από σχολείο σε σχολείο καταγράφονται στα δίδακτρα που καταβάλλουν οι γονείς προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Τα δίδακτρα κατά μέσον όρο κυμαίνονται μεταξύ 4 και 5 χιλιάδων ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό το ποσό τα έξοδα για τη μεταφορά των μαθητών, τα οποία ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις τα 1.500 ευρώ για κάθε χρονιά.

Για τα πρωτοκλασάτα ιδιωτικά σχολεία, πάντως, τα ετήσια δίδακτρα μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με τους καταλόγους με τα δίδακτρα ανά σχολική μονάδα, φαίνεται ότι για το Δημοτικό οι γονείς θα πρέπει να καταβάλουν από 2.200 έως 11.300 ευρώ, με τον μέσο όρο να φτάνει τα 5.000 ευρώ. Για τη μεταφορά των παιδιών θα πρέπει να υπολογίζουν επιπλέον 1.200 έως 1.800 ευρώ, ενώ σε λίγες περιπτώσεις το ποσό που ζητείται πέφτει κάτω από τα 1.000 ευρώ.

Για το Γυμνάσιο, τα ποσά δεν διαφέρουν σημαντικά. Τα δίδακτρα, ανάλογα με τη σχολική μονάδα και τις παροχές προς τους μαθητές, αρχίζουν από τα 3.900 και φτάνουν έως και τα 10.500 ευρώ. Για τη μεταφορά των μαθητών τα ποσά που απαιτούνται είναι αντίστοιχα με αυτά στο Δημοτικό.

Για το Λύκειο, το ύψος των διδάκτρων είναι παρόμοιο αφού ένας γονιός μπορεί να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό λύκειο καταβάλλοντας ποσό που ξεκινά από 3.850 και υπολογίζοντας επιπλέον 1.200 με 1.500 ευρώ για τη μεταφορά του.

Για όσους θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχουν και σχολεία στα οποία τα δίδακτρα έχουν διαμορφωθεί κοντά στα 10.000 ευρώ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

To νέο αυτοκίνητο της VW που καίει μόλις 1 λίτρο στα 100 χλμ.!

Την επανάσταση στο χώρο της αυτοκίνησης σκοπεύει να κάνει τα επόμενα χρόνια η VW, παρουσιάζοντας το πρώτο αυτοκίνητο με μέση κατανάλωση κάτω από... ένα λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα. Πρόκειται για το XL1 το οποίο είχε παρουσιαστεί πέρυσι ως πρωτότυπο και το 2013 αναμένεται να βρίσκεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η γερμανική φίρμα πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου, προκειμένου να το τελειοποιήσει. Τροφοδοτείται από ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας ένα δικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 800 κ.εκ. και ένα ηλεκτροκινητήρα, με συνολική απόδοση 75 ίππων. Έχει βάρος μόλις 795 κιλά, διαθέτει αυτόματο κιβώτιο DSGκαι η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 35 χιλιόμετρα, επιταχύνεται στα 0-100 σε 11,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι καταναλώνει κάτω από ένα λίτρο στα 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων είναι 24γρ./χλμ., γεγόνός που το καθιστά το πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

Πωλείται σε εκδότη περιοδικών η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ένα ακόμα σενάριο για το μέλλον της «Ελευθεροτυπίας» έρχεται στο προσκήνιο, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκδότη περιοδικού για την πώληση του τίτλου.
Η πληροφορία μάλιστα θέλει τον εν λόγω εκδότη να έχει συμφωνήσει και με μερίδα των συντακτών του παλαιού φύλλου και συγκεκριμένα με εκείνους που συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις με την ιδιοκτησία για την επανέκδοσή της.

Από την άλλη πλευρά, την ίδια ώρα πάντως οι υπόλοιποι συντάκτες του πολύπαθου πλέον ιστορικού φύλλου, φέρεται να ετοιμάζουν φύλλο με την επωνυμία Εφημερίδα των Συντακτών, το «παρατσούκλι» που είχε η Ελευθεροτυπία όταν άρχισε τη λειτουργία της στο τέλος της δεκαετίας του '70. Στην ομάδα αυτή λέγεται ότι έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 90 συντάκτες από την παλιά έκδοση.

Για την έκδοση του φύλλου αυτού έχει συσταθεί και συνεταιρισμός, ο οποίος κατέχει το 100% της νεοσυσταθείσας εταιρείας Ανεξάρτητα ΜΜΕ. Μέτοχοι είναι οι συντάκτες, οι οποίοι εισέφεραν με 1.000 ευρώ στο μ.κ. της εταιρείας, ενώ έχουν δεσμευθεί και για διάστημα άμισθης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας» είναι δεσμευμένος από το δικαστήριο με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της εκδότριας εταιρείας, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο τ. Πρωθυπουργός να έχει μεταβληθεί σε… έμπορο της φτωχοποίησης των Ελλήνων

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αποκάλυψε ότι φέρνει ερώτηση στη Βουλή, προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το ότι εταιρεία ατζέντηδων προμοτάρει «τον Γ. Παπανδρέου σαν ένα από τους 100 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΕΣ του 2010» και κλείνει επ’ αμοιβή, ομιλίες του ανά τον κόσμο με θέμα την ελληνική κρίση.

«Δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου κεφαλοποιεί την δυστυχία του Ελληνικού λαού και εμπορεύεται την κρίση», σημείωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως θα ζητήσει να πληροφορηθεί αν για όσα επαγγελματικά κάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, καθώς και εάν θα ζητηθεί η συνδρομή των Αμερικανικών φορολογικών υπηρεσιών για την διερεύνηση της υπόθεσης»;

Ο Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας την τηλεοπτική συνέντευξη εμφαντικά τόνισε: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα μπορούσε ποτέ να συμβεί και τούτο:

«Ένας Έλληνας και μάλιστα τέως Πρωθυπουργός να έχει μεταβληθεί σε… έμπορο της φτωχοποίησης των Ελλήνων και να καταντήσει αλλά να είναι και ένας κοινός…. φοροφυγάς;» αναρωτήθηκε ο Γ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως θέλει πολύ να μάθει αν έκανε έναρξη επαγγέλματος κι αν έχει υπογράψει κάποιου είδους σύμβαση ή έχει υποβάλλει τυχόν δήλωση με έσοδα από την συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητά του.

Επιχείρησαν να κάψουν με εμπρηστκό μηχανισμό μέρος του αρχείου του ΚΚΕ

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες το βράδυ στο Χαλάνδρι το Επιμορφωτικό Κέντρο-Βιβλιοθήκη–Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», στο σπίτι του πρώην ηγέτη του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ άγνωστοι έριξαν εμπρηστικό μηχανισμό στο μπαλκόνι του δυόροφου κτιρίου και η φωτιά δεν εξαπλώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γειτόνων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Καταγγέλλουμε στο λαό ότι στο Χαλάνδρι επιχειρήθηκε τη νύχτα εμπρησμός του Επιμορφωτικού Κέντρου Βιβλιοθήκη – Αρχείο «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ», το οποίο στεγάζεται στο σπίτι που έχει παραχωρήσει στο ΚΚΕ ο πρώην επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος Χ. Φλωράκης.

Ο εμπρησμός επιχειρήθηκε με εμπρηστικό μηχανισμό που οι δράστες πέταξαν στο μπαλκόνι του διώροφου κτιρίου, με προφανή στόχο το χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη και μεγάλο μέρος του Αρχείου του ΚΚΕ. Η ανάφλεξη ήταν ταχύτατη, αλλά η πυρκαγιά αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων που έσπευσαν αμέσως να σβήσουν τη φωτιά, ενώ ειδοποίησαν και την πυροσβεστική υπηρεσία, το Κόμμα μας, καθώς και την αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες.

Η παραπάνω τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί μόνο μία πτυχή της δράσης του παρακράτους που ο λαός έχει γνωρίσει και σε επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών. Αυτή η αντιλαϊκή – αντικομμουνιστική προβοκατόρικη δράση ενθαρρύνεται από το γενικότερο αντικομμουνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται και στοχεύει στην υποταγή των εργαζομένων για να περάσει η εναντίον τους πολιτική.

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία θα κάμψουν τη δράση του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Οι τραμπούκοι εμπρηστές πρέπει να αποκαλυφθούν».

Πηγή: | iefimerida.gr

Βόλος: Δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο, αλλά έφυγε... παρασέρνοντας τον αστυνομικό!

Συνελήφθη τις βραδινές ώρες χθες στο Βόλο, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, 20χρονος ημεδαπός, διότι... επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών για αστυνομικό έλεγχο, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και παρέσυρε 27χρονο αστυνομικό με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στην κνήμη.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Πάτρα: Απόπειρα βιασμού στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ κατέληξε σε τραυματισμό με μαχαίρι

Η απόπειρα βιασμού είχε κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό του ενός από τους δύο βιαστές από μαχαίρι σημειώθηκε στις 8.00 περίπου το βράδυ στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαϊας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μία νεαρή Αμερικανίδα υπήκοος κατευθύνθηκε στις τουαλέτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ όπου δέχθηκε επίθεση από δύο αδέλφια – φοιτητές, οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία της, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον της με σκοπό να την βιάσουν.

Η Αμερικανίδα, που είχε στην τσάντα της ένα μαχαίρι, το έβγαλε και χτύπησε τον έναν από τους δύο, τραυματίζοντάς τον..

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο αδελφός του διέφυγε. Η γυναίκα ανακρίθηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίμενε τον σύζυγο της για να ταξιδέψουν στην Ιταλία και μάλιστα είχε μαζί της και τα εισιτήρια του πλοίου.

Κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι Δικαστικές Ενώσεις της χώρας στις 5 Σεπτεμβρίου. Ακόμη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις έδρες των Εφετείων για τις 17 Σεπτεμβρίου στις 12.30.

Οι Δικαστικοί διαμαρτύρονται για την μείωση των αποδοχών τους.

Παράλληλα θα επιδιώξουν συνάντηση των προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση τους επισημάινουν ότι περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους θα επηρεάσει άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης. Προσθέτουν ότι αν και σύμφωνα με το Σύνταγμα επιβάλλεται ιδιαίτερη μισθολογική μεταχείριση των Δικαστικών Λειτουργών, οι αποδοχές τους μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί σε ποσοστό 40%.

Οδηγός κυκλοφορίας στον πράσινο Δακτύλιο

Eπανέρχονται από τη Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), ενώ εφαρμόζεται για πρώτη φορά ο πράσινος δακτύλιος, τα μέτρα του οποίου ισχύουν εξίσου και εντός του μεγάλου δακτυλίου.

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, όπου από Δευτέρα έως Παρασκευή, γενικά κυκλοφορούν εναλλάξ τα μονά ζυγά ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας.

Σημειώνεται ότι στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει. Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά - ζυγά).

Δεν υπάγονται στις παραπάνω απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανένα περιορισμό, στον μικρό δακτύλιο:

α) Τα οχήματα των κατηγοριών που εξαιρούνται των περιορισμών, καθώς και τα οχήματα των κατηγοριών που απαιτείται να είναι εφοδιασμένα με ειδικές άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο, οι οποίες χορηγούνται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

β) Τα οχήματα των κατηγοριών που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου, δηλαδή:

- Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και

- Τα οχήματα με υβριδικό χαρακτήρα (ηλεκτρικό ή συμβατικού καυσίμου) και τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του μικρού δακτυλίου, προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου - εξόδου. Οι σχετικές αιτήσεις των μονίμων κατοίκων υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου 2012, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00΄ έως 14:00΄ και Σάββατο, ώρες 08.00΄ έως 12.00΄ στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 4ος όροφος) ή στο fax 210-5284030.

Οι άδειες κυκλοφορίας στον μικρό δακτύλιο που είχαν χορηγηθεί από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για το έτος 2011-2012, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι 12-7-2013, εκτός αν υπάρξει αίτημα ανάκλησης από τον ενδιαφερόμενο ή τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στον ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ έχουν ως εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πράσινου δακτύλιου απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1990, εντός της ζώνης του μεγάλου δακτυλίου. Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

Ωστόσο για την τρέχουσα περίοδο και μέχρι την 1-9-2013, η παραπάνω απαγόρευση περιλαμβάνει επίσης τα φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και τα λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1984.

Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

- Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,
- Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες περιοριστικών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Διοικητικό πρόστιμο 200 €).

Ειδικά για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας των οχημάτων της παραπάνω περίπτωσης Ι, (β΄), αλλά και τους περιορισμούς της περίπτωσης ΙΙ, που προβλέπονται από τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (www.ypeka.gr).

Spiegel: Αν διαλυθεί το ευρώ η Γερμανία θα υποφέρει

Σκληρή κριτική στην πολιτική ηγεσία της Γερμανίας ασκεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel που της καταλογίζει ότι παίζει...
«σκληρό πόκερ» στο ζήτημα του ευρώ με «κακό χαρτί».

Όπως υποστηρίζει, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για την ίδια χώρα, στην περίπτωση που διαλυόταν η ευρωζώνη.

«Αν το ευρώ διαλυθεί, όλοι θα υποφέρουν, αλλά για τους Γερμανούς θα είναι χειρότερα από ότι για τους Ιταλούς. Η γερμανική ανταγωνιστικότητα θα εκμηδενιζόταν, το νέο γερμανικό νόμισμα θα γινόταν πανάκριβο, το τραπεζικό σύστημα θα πτώχευε γιατί θα έπρεπε να διαγράψει τις απαιτήσεις του από τα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου. Και το γερμανικό κράτος θα έπρεπε να ξεχάσει οφειλές ενός τρισ. ευρώ» αναφέρει το Spiegel.

Για τον ίδιο λόγο το περιοδικό διερωτάται: «Μήπως λοιπόν η Γερμανία έχει κακά χαρτιά και παρ΄όλα αυτά επιμένει να παίζει σκληρό πόκερ;».

Όπως όμως συμπληρώνει το δημοσίευμα, « το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετοί Γερμανοί που παίζουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι επειδή πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει καλό χαρτί.

Σε στιγμές κρίσης, τα κράτη, όπως και οι παίκτες του πόκερ, δεν εκτιμούν πάντοτε ορθολογικά την κατάστασή τους».

Κατά το Spiegel η εντύπωση ότι η Γερμανία είναι εκβιάσιμη πλέον διαδίδεται και τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες θα εξευρεθεί μια συμφωνία. «Το ελληνικό πακέτο κάπως θα χαλαρώσει.

Ουδείς πιστεύει ότι η Ελλάδα στο τέλος θα αποπληρώσει τα χρέη της. Η μεγάλη διαγραφή ελληνικού χρέους έρχεται αλλά θα γίνει εντός της Ευρωζώνης».

Βοηθήστε να βρεθεί ο μικρός Ιωάννης

Ώρες αγωνίας ζουν εδώ και τρεις περίπου μήνες η μητέρα και οι οικείοι του τετράχρονου Ιωάννη Μουζακίτη την επιμέλεια του οποίου ασκεί η μητέρα του με προσωρινή διαταγή.


Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο μικρός Ιωάννης από τις 18/5/2012, απομακρύνθηκε από τον πατέρα του χωρίς νόμιμο δικαίωμα, από την Κηφισιά Αττικής προς άγνωστη διεύθυνση. Ο Ιωάννης έχει ύψος 1,15 μ και ζυγίζει 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα της απομάκρυνσης του φορούσε μπλε μπλούζα, μπλε σορτς και πορτοκαλί-χακί παπούτσια και επιπλέον στο αριστερό του φρύδι φέρει ουλή.

«Μονομαχία​» Κλιντ Ίστγουντ – Τζωρτζ Κλούνεϊ

Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε παγκοσμίως γνωστός ως πρωταγωνιστής ταινιών γουέστερν, έβγαλε πολλά λεφτά ως κινηματογραφικός «Βρώμικος Χάρρυ», αλλά καταξιώθηκε ως σκηνοθέτης και ηθοποιός μόλις τα τελευταία χρόνια με, πραγματικά, σπουδαίες δουλειές στον κινηματογράφο.

Και τώρα βάλθηκε να μας θυμίσει ότι οι μεγάλες, προοδευτικές πρωτοβουλίες του στην Τέχνη, δεν ήταν παρά νησίδες στο αρχιπέλαγος των υπερσυντηρητικών απόψεών του.

Έτσι, στα 82 του χρόνια, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην καμπάνια υποστήριξης του επίσης υπερσυντηρητικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, κάνοντας και ακραία καραγκιοζιλίκια -όπως το να παίρνει δήθεν συνέντευξη από μια άδεια καρέκλα (στην οποία υποτίθεται πως καθόταν ο Μπαράκ Ομπάμα)!

Την ίδια στιγμή ο σπουδαίος Τζωρτζ Κλούνεϊ έχει αναλάβει πρώτο ρόλο στην εκστρατεία του νυν προέδρου. Μαζεύει χρήματα στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις, βγάζει λόγους, κρατώντας πάντα ένα επίπεδο στις πρωτοβουλίες του. Όπως κάνει απ’ την αρχή της καριέρας του και στον κινηματογράφο -είτε ως ηθοποιός είτε ως σκηνοθέτης…

Ρόδος: Τα αντίποινα των »νονών» σε επιχειρηματία που τους αγνόησε…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές Αυγούστου έρευνα της Ασφαλείας Ρόδου, για την εξάρθρωση εισαγόμενου κυκλώματος εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, «νονών» της νύχτας που «πουλούν προστασία».

Τρία από τα θύματά τους, φέρονται μέχρι στιγμής να έχουν απευθυνθεί στις αρχές ενώ σε μια περίπτωση που αφορά επιχειρηματία αναγνωρισμένου κύρους, γνωστής οικογένειας του νησιού της Ρόδου, που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, υπήρξαν «αντίποινα» γιατί δεν ενέδωσε σε εκβιασμούς και απειλές.

Η υπόθεση, που ερευνάται κάτω από άκρα μυστικότητα, φέρεται μάλιστα να έχει προσλάβει διαστάσεις και να έχουν ενημερωθεί αρμοδίως για τη συνδρομή τους η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο επιχειρηματίας, που λειτουργεί τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τουριστική περιοχή του νησιού, άρχισε να δέχεται από τον Ιούνιο απειλές με μηνύματα sms στο κινητό του τηλέφωνο, από αγνώστους. Με τα μηνύματα το κύκλωμα τον προειδοποιούσε για επικείμενες «επιθέσεις» στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του και για καταστροφές περιουσιακών του στοιχείων.

Στην πορεία δέχτηκε τηλεφώνημα από μια άγνωστη γυναίκα, που μιλά άπταιστα ελληνικά, η οποία τον ενημέρωσε ότι γνώριζε ότι δέχεται απειλές από τρίτους και προθυμοποιήθηκε να αναθέσει σε «ομάδα» συνεργατών της την προστασία του!!

«Ετσι λειτουργεί το κύκλωμα. Σε πρώτο επίπεδο βομβαρδίζουν τα θύματά τους με μηνύματα προειδοποιητικού περιεχομένου για επικείμενο κίνδυνο της ζωής και της περιουσίας των ίδιων και των συγγενών τους και σε δεύτερο εμφανίζονται ως προστάτες, που τους βοηθούν δήθεν να απαλλαγούν από τους εκβιαστές έναντι 1.000 μέχρι 2.000 ευρώ το μήνα» δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», πρόσωπο που εμπλέκεται στην έρευνα.

Ο επιχειρηματίας, που είχε από την πρώτη στιγμή ενημερώσει τις αρχές, αρνήθηκε να υποκύψει και αγνόησε τόσο τα μηνύματα όσο και την γυναίκα αγγελιοφόρο της σπείρας. Στην πορεία βρήκε ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ ιδιοκτησίας του, με σκισμένα τα λάστιχα και σε άλλη περίπτωση με σπασμένους τους εξωτερικούς καθρέφτες και γδαρμένο τον εξωτερικό χρωματισμό.


Πηγή: newsit.gr

Βόλος: Το συρτάκι των 5.614 ατόμων έσπασε το ρεκόρ Γκίνες!

Ο Βόλος απόψε κατάφερε να χορέψει το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου... με 5.614 άτομα και να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες
Για πέντε λεπτά, χιλιάδες Έλληνες χόρεψαν στους ρυθμούς του Αλέξη Ζορμπά και έτσι ο Βόλος κέρδισε μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου.

Ο χορός στήθηκε στην παραλία του Βόλου, μπροστά από μια επιτροπή του Γκίνες, καταφέρνοντας να σπάσει το ρεκόρ της Ρόδου, με 1650 συμμετέχοντες.

Η γιορτή της αυγουστιάτικης πανσελήνου στα αρχαιολογικά μουσεία της Αθήνας

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν μέσα και έξω από ένα μουσείο; Αμέτρητοι, όσοι και οι επισκέπτες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Μουσείου της Ακρόπολης, που πιστοί στο ετήσιο «ραντεβού» τους με την αυγουστιάτικη πανσέληνο γιόρτασαν το γεγονός. Μόνο που φέτος το πλήθος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ο εορτασμός της πιο διάσημης σελήνης του χρόνου στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας -ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί από τη δεκαετία του ΄90- συνεχίζει να συγκινεί, όπως φάνηκε από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου, που χάρηκε τις εκδηλώσεις στα δύο μεγάλα αρχαιολογικά μουσεία της Αθήνας.

Την αρχή έκανε, στις 8.00 μμ., η πρώτη νυχτερινή ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός», που πραγματοποίησαν οι αρχαιολόγοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Μια εθελοντική προσφορά, όπως και όλες όσες πραγματοποιήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία ανά την επικράτεια.

Οι ξεναγήσεις συνεχίστηκαν και μετά τις 10.00 μμ., λόγω της αθρόας προσέλευσης του κόσμου. Όσοι τυχεροί τις παρακολούθησαν, ενθουσιάστηκαν από την έκθεση που για πρώτη φορά περιλαμβάνει όλα σχεδόν τα αντικείμενα από το περίφημο ναυάγιο: Από τα διάσημα έργα, όπως ο Μηχανισμός και ο έφηβος των Αντικυθήρων, μέχρι τα λιγότερο γνωστά, όπως τα γυάλινα αντικείμενα που διατηρήθηκαν άριστα παρά την παραμονή τους 2000 και πλέον χρόνια μέσα στη θάλασσα ή τα μερικώς διαβρωμένα αγάλματα από παριανό μάρμαρο, που διατηρήθηκαν μόνο στα σημεία που ήταν καλά προστατευμένα μέσα στη λάσπη του βυθού.

Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο: Με τους κιθαριστές του μουσικού συνόλου Guitarte Esemble, που έπαιξαν στο ειδυλλιακό αίθριο του Μουσείου, «ταξιδεύοντας» τους επισκέπτες σε αρχαίες ελληνικές μελωδίες, αλλά και σε μουσικές από παραστάσεις αρχαίου δράματος των Μάνου Χατζιδάκι και Φίλιππου Τσαλαχούρη. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παραμένει ανοιχτό από τις 8 μμ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην άλλη μεριά της Αθήνας, στο Μουσείο της Ακρόπολης, χιλιάδες άνθρωποι είχαν πλημμυρίσει από νωρίς τα σκαλοπάτια και τον προαύλιο χώρο του Μουσείου, αλλά και όλη τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 μμ., με τη συναυλία που έδωσαν οι μαθητές του μουσικού σχολείου του Βόλου (παρέα με χορωδία). Ξεκινώντας με τη «Μικρή νυχτερινή» του Μότσαρτ, το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» και τον «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, ο εορτασμός του «μπλε» φεγγαριού -όπως είθισται να λέγεται η διπλή πανσέληνος στον ίδιο μήνα- ήταν πλέον γεγονός.

Για άλλη μια χρονιά, το Μουσείο της Ακρόπολης -που θα μείνει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο από τις 9 μμ.- έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες του να θαυμάσουν όχι μόνο τα εκπληκτικά εκθέματα των αιθουσών του, αλλά και τη θέα του Ιερού Βράχου, που υπό το σαγηνευτικό φως του φεγγαριού γινόταν ακόμα πιο μοναδική. Ταυτόχρονα, όμως, έκανε ένα ακόμη δώρο σε Αθηναίους και μη: Την αίσθηση ότι βρίσκονται σε μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου.

Στάση εργασίας στο Μετρό το πρωί του Σαββάτου

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00 το μεσημέρι προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ για το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν προγραμματίσει συνέλευση στις 10 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας προκειμένου να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, έχουν υποστεί αρκετές μειώσεις στους μισθούς τους και γι’ αυτό πρέπει να αποφασίσουν τις μετέπειτα κινητοποιήσεις τους.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή το θύμα βομβιστικής επίθεσης στη Βούλα

Έχασε την μάχη με την ζωή ο 64χρονος έμπορος ρούχων Αθανάσιος Μηλιτσόπουλος που είχε τραυματιστεί βαρύτατα πριν από τρία χρόνια, όταν άγνωστοι είχαν παγιδεύσει με ισχυρή βόμβα το αυτοκίνητο του, στην Βούλα.

Η σφοδρή έκρηξη του είχε προκαλέσει τον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών του και σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα και το πρόσωπο. Σε επιπλοκές από το βαρύ τραυματισμό τους αποδίδεται και ο θάνατός του. Από την έκρηξη στη Βούλα, εκτός των άλλων, είχαν κινδυνεύσει και μαθητές.

Την ίδια ώρα οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, όπως και μίας παρόμοιας ενέργειας σε βάρος συνεργάτιδας του προφυλακισμένου επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη, κινούνται στο σκοτάδι.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αλλά και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ούτε τους φυσικούς κι ηθικούς αυτουργούς αλλά ούτε και το κίνητρο της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος του άτυχου εμπόρου ρούχων. Οι βομβιστές με τα παγιδευμένα ΙΧ παραμένουν για περισσότερα από τρία χρόνια ασύλληπτοι, ενώ οι σχετικοί φάκελοι βρίσκονται σε ανακριτικό γραφείο της Εισαγγελίας Αθηνών.

Η έκρηξη που προκάλεσε το βαρύτατο τραυματισμό του Αθανάσιου Μηλιτσόπουλου σημειώθηκε στις 8.45 το πρωί της 6ης Μαρτίου 2009 στην οδό Βαλαωρίτου 27 στην Βούλα Αττικής, την στιγμή που προσπαθούσε να θέσει σε λειτουργία το τζιπ του. Η βόμβα που αποτελείτο από μεγάλη ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας είχε τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και ενεργοποιήθηκε με την μίζα του ΙΧ.

Ο Μηλιτσόπουλος που ήταν εισαγωγέας ρούχων από τη νότιο Αμερική νοσηλεύθηκε πέντε μήνες στο Ασκληπιείο της Βούλας και είχε υποβληθεί συνολικά σε έξι χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ ήταν διαρκώς υπό ιατρική παρακολούθηση.

Σε δηλώσεις του προς το «Βήμα» τον Δεκέμβριο του 2010, το θύμα της βομβιστικές επίθεσης είχε αναφέρει:

«Πήγα να γυρίσω την μίζα του αυτοκινήτου και έγινε μια τρομακτική έκρηξη. Δίπλα από εκείνο το σημείο ήταν ένα σχολείο γεμάτο με παιδιά. Θυμάμαι τον κόσμο που ερχόταν να με βοηθήσει. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Σε λίγη ώρα έχασα τις αισθήσεις μου και συνήλθα μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο...»

Η βομβιστική αυτή επίθεση εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο για τους αστυνομικούς. Όπως έλεγαν «πρόκειται για μία εγκληματική πράξη που παραπέμπει σε παρόμοιες ενέργειες της ιταλικής και της ρωσικής μαφίας. Ομως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο λόγος που οργανώθηκε μία τέτοιου είδους ενέργεια, αφού ο στόχος της επίθεσης ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και δεν φαίνεται από την έρευνα να είχε οποιαδήποτε εκκρεμότητα».

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξιχνιάσουν την μυστηριώδη υπόθεση εξέτασαν τουλάχιστον 50 μάρτυρες από το προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλλον του εμπόρου, χωρίς να προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο. Ακόμη προχώρησαν σε άρση του απορρήτου των συνομιλιών και εξέτασαν δεκάδες χιλιάδες κλήσεις.

Μεταξύ των άλλων οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν ερευνήσει σοβαρά το ενδεχόμενο ο 64χρονος έμπορος να υπήρξε θύμα ενός μακάβριου λάθους των κακοποιών Εξετάσθηκε λοιπόν η πιθανότητα οι μυστηριώδεις βομβιστές να μην είχαν στόχο τον έμπορο ρούχων αλλά έναν 37χρονο επιχειρηματία που διέμενε στην ίδια κατοικία στην οδό Βαλαωρίτου στην Βούλα .

Ο εν λόγω επιχειρηματίας συμμετείχε σε εταιρείες πώλησης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων στην Ελλάδα και στην Κίνα και διαπιστώθηκε ότι είχε έλθει σε προστριβές με Έλληνες επιχειρηματίες. Την περίοδο 2003-2005 η εταιρεία του συμμετείχε στον διαγωνισμό της ΕΥΠ η οποία ήθελε να προμηθευτεί σύστημα υποκλοπών.

Εκτός τούτου, τον Σεπτέμβριο 2004 είχε βρεθεί στην πυλωτή του σπιτιού στην οδό Βαλαωρίτου μικρής ισχύος εκρηκτικός μηχανισμός που εκτιμάται -από αστυνομικούς -ότι ήταν «μήνυμα» αγνώστων προς τον 37χρονο επιχειρηματία. Ο ίδιος πάντως όταν κατέθεσε στην ΕΛΑΣ, δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την βομβιστική επίθεση, τον Μάρτιο 2009, στην Βούλα.

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής προσπάθησαν να συνδυάσουν τα δεδομένα από την υπόθεση της Βούλας με μία έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 17 Ιουνίου 2009 στην οδό Κρήτης στο Νέο Ηράκλειο. Τότε εξερράγη το παγιδευμένο αυτοκίνητο της πρώην οικονομικής διευθύντριας της ΠΑΕ ΑΕΚ (επί εποχής του Μ. Ψωμιάδη) της κυρίας Φιλιώς Γεωργίου, η οποία όμως ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά. Από την συγκριτική ανάλυση εκατοντάδων χιλιάδων κλήσεων έγινε γνωστό ότι και στους δύο χώρους των βομβιστικών επιθέσεων, στην Βούλα και στο Νέο Ηράκλειο, έδιναν στίγμα δύο ίδια κινητά τηλέφωνα. Όμως και σε αυτή την έρευνα δεν συγκεντρώθηκαν περαιτέρω αξιοποιήσιμα στοιχεία.

ΚΕΔΕ: 18.000 περισσότερες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του ποσού χρηματοδότησης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Τα δύο μέρη κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να αυξηθεί, τελικά, ο προϋπολογισμός κατά 40 εκ. ευρώ και ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών κατά 18 χιλιάδες.

Έτσι ο συνολικός αριθμός παιδιών που θα φιλοξενηθούν την νέα σχολική χρονιά σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αυξάνεται από 43 σε 61 χιλιάδες.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΑΤΡΑ: Εξαθλιωμένος μετανάστης έπεσε στις ρόδες λεωφορείο εκλιπαρώντας για φαγητό

Αναστάτωση επικράτησε γύρω στις 15:30 στην Πάτρα όταν ένας μετανάστης από την Σομαλία ξάπλωσε στο οδόστρωμα μπροστά από τις ρόδες ενός λεωφορείου γιατί εκλιπαρούσε για λίγο φαγητό.

Σύμφωνα με το attacktv.gr, ο μετανάστης έπεσε μπροστά από τις ρόδες του οχήματος προκειμένου να το εμποδίσει για να μην ξεκινήσει.

Ο ίδιος είπε πως είχε πολλές ημέρες να φάει, ενώ μαζί του ήταν και ένας ομοεθνής του. Στο σημείο επικράτησε ένταση μεταξύ των μεταναστών και των πολιτών καθώς είχε κλείσει η κυκλοφορία.

 Οι Πατρινοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν μόλις έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συνελήφθη ένας 17χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας πέντε Ινδών στο Ρέθυμνο

Ένας ανήλικος από το Ρέθυμνο είναι ένας εκ των δραστών της αιματηρής επίθεσης σε βάρος πέντε Ινδών που σημειώθηκε στις 9 Αυγούστου στην περιοχή Σφακάκι, ο οποίος και συνελήφθη το πρωί.

Ειδικότερα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου καθώς ύστερα από εμπεριστατωμένη προανάκριση που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η ανωτέρω περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελέστηκε από πέντε νεαρά άτομα, ηλικίας 15, 17, 18, 18 και 19 ετών.

Από τον κ. Ανακριτή Ρεθύμνου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 17χρονου δράστη, ο οποίος συνελήφθη σήμερα πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Επιπλέον από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ατόμων, γονέων των ανηλίκων δραστών (15χρονου και 17χρονου), για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο 17χρονος συλληφθείς, οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου έξι Ινδοί δέχτηκαν επίθεση από μια ομάδα πέντε ατόμων σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου, με συνέπεια να τραυματιστούν οι πέντε από αυτούς.

Οπως δήλωσαν οι τραυματίες, «χωρίς να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει, από ένα αυτοκίνητο που σταμάτησε μπροστά τους, βγήκαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι άρχισαν να τους χτυπούν.

Ένας εξ αυτών τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε τους τέσσερις και στη συνέχεια οι άγνωστοι μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση».

Όπως αποκαλύφτηκε από τις έρευνες των αρχών ο 17χρονος ήταν αυτός που κράταγε και τράβηξε το μαχαίρι.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρεθύμνου με επιφανειακά τραύματα, ενώ όπως είχαν δήλωσει στην αστυνομία, οι δράστες ήταν Έλληνες.
flashnews.gr

Στις Σπέτσες ο πρίγκιπας William

Στη χώρα μας κάνουν διακοπές, ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του Kate Middleton.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας απολαμβάνει τον ελληνικό ήλιο μαζί με φίλους τους στο ιστιοπλοϊκό σκάφος που βλέπετε στις φωτογραφίες και το οποίο βρίσκεται στον κόλπο της Ρεποντίνας απέναντι από τις Σπέτσες.

Χανιά: "Σέρβιρε" και ... γυναίκες εκτός από ποτά στο μπάρ!

Ένας 55χρονος από τα Χανιά, υπεύθυνος μπαρ, και δύο αλλοδαπές υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27 και 20 ετών, συνελήφθησαν σήμερα, κατηγορούμενοι για σωματεμπορία και παράβαση υγειονομικών διατάξεων, περί φορολογικής νομοθεσίας κατά περίπτωση.

Ταυτόχρονα βεβαιώθηκαν παραβάσεις και σε δύο αλλοδαπές υπηκόους Νιγηρίας, ηλικίας 29 και 22 ετών, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς στο μπαρ, ιδιοκτησίας 39χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης μαζί με τον 55χρονο, υπεύθυνο του καταστήματος, έχουν προσλάβει και απασχολούσαν την 29χρονη και 22χρονη, ως χορεύτριες και συνοδούς πελατών, ενώ παράλληλα τις εξωθούσαν στην πορνεία σε πελάτες του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι είχαν προσλάβει επιπλέον και απασχολούσαν ως σερβιτόρες - χορεύτριες, μια 27χρονη και μια 20χρονη, οι οποίες δεν κατείχαν πιστοποιητικά υγείας και άδεια εργασίας από την αρμόδια αρχή, ενώ διαπιστώθηκε, ότι δεν είχαν εκδοθεί οι απαιτούμενες αποδείξεις από το νόμο, λιανικής πώλησης σε πελάτες του καταστήματος.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων τριακοσίων εβδομήντα ευρώ, καθώς και εκατόν εβδομήντα επτά μάρκες από το ταμείο του καταστήματος, προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητα.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Συλλήψεις 13 ατόμων σε Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Γιαννιτσά και Κρήτη για παιδική πορνογραφία

Συνολικά 13 άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Γιαννιτσά και Κρήτη για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια. 

Παράλληλα σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη τριών ατόμων.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 52 σκληροί δίσκοι, οχτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 172 ψηφιακοί δίσκοι οι οποίοι περιέχουν 500.000 ψηφιακά αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Πάτρα: «Εγκεφαλικό» για χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ σε Δυτική Αχαΐα και συνοικίες της πόλης

Σοκ έπαθαν εκατοντάδες καταναλωτές της ΔΕΗ στη Δυτική Αχαΐα αλλά και περιοχές της Πάτρας όπως η Αγυιά, η Ηρώων Πολυτεχνείου αλλά και το Ρίον που έλαβαν λογαριασμό ρεύματος στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δόση για το χαράτσι του 2012.

Οι παραλήπτες της …λυπητερής έμεινα άφωνοι, καθώς διαπίστωσαν πως το ποσό που καλούνται να καταβάλουν προκειμένου να πληρώσουν το χαράτσι, είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το περσινό μια και μιάμιση φορά.

Καταναλωτές που πέρυσι είχαν καταβάλει 400 ευρώ για το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, φέτος καταβάλουν 550 και 600 ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το φουσκωμένο ποσό αφορά σε στάβλους και αποθήκες.

Η ΔΕΗ στην Πάτρα παραπέμπει στου Δήμο όσους αντιδρούν και οι υπηρεσιακοί της παράγοντες δηλώνουν, πως τα νέα αυξημένα ποσά είναι προϊόν της διόρθωσης που έγινε σε τετραγωνικά και ζώνες αντικειμενικής αξίας οι δημοτικές υπηρεσίες, μετά από εντολή του υπουργείου.

Οι καταναλωτές στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας αλλά και στην Αγυιά, την Ηρώων Πολυτεχνείου και το Ρίον της Πάτρας είναι αναστατωμένοι και ετοιμάζονται για ομαδικές δυναμικές αντιδράσεις, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την καταβολή απίστευτα μεγάλων ποσών σε σχέση με πέρυσι.

Κορόιδεψαν τους ανάπηρους

Θύματα ενός μηχανισμού παραπλάνησης έχουν πέσει σε σχέση με το χαράτσι χιλιάδες ανάπηροι στην Δυτική Ελλάδα οι οποίοι είχαν κληθεί να στείλουν sms προκειμένου να εξαιρεθούν από την καταβολή χαρατσιού.

Το 2011 δεν έγινε εφικτή από τις αρμόδιες υπηρεσίες η εξαίρεσή τους με τη δικαιολογία πως δεν ήταν δυνατό για τεχνικούς λόγους.

Το 2012 οι ανάπηροι της περιοχής έκπληκτοι ενημερώνονται πως επίσης δεν έγινε δυνατό να εξαιρεθούν, λόγω του ότι δεν πρόλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να τους περάσουν στο σύστημα της μηχανοργάνωσης.

Αποκορύφωμα του αλαλούμ που επικρατεί αποτελεί το γεγονός πως χιλιάδες ανάπηροι στην περιοχή καλούνται τώρα – αν θέλουν να εξαιρεθούν – να υποβάλουν αίτηση στις εφορίες πληρώνοντας και 50€ ο καθένας από την τσέπη του.

Δηλαδή καλούνται να πληρώσουν για την ανικανότητα του κράτους.

Φρίκη στη Σπάρτη - Βρέθηκε ηλικιωμένος νεκρός σε προχωρημένη σήψη - Το πτώμα ήταν δεμένο και φιμωμένο

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες τής αστυνομίας, για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 76χρονου Έλληνα, ο οποίος σήμερα το πρωί, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, στο Λογκανίκο Λακωνίας, σε κατάσταση σήψης.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, συγγενικό πρόσωπο τού ηλικιωμένου ειδοποίησε την αστυνομία, γιατί είχε πολλές ημέρες να δώσει σημεία ζωής ο 76χρονος.

Οι αστυνομικοί, που πήγαν στο σπίτι, βρήκαν τον άτυχο ηλικιωμένο νεκρό, δεμένο και φιμωμένο, ενώ το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη, κάτι που αποδεικνύει ότι το φονικό έλαβε χώρα πριν αρκετές ημέρες.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών, για την αυτοψία και εξερεύνηση τού χώρου.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση ενεργούνται από την ασφάλεια Σπάρτης.

Κοζάνη: Επίθεση σε παλιά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τοπική εφημερίδα

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα στα πρώην γραφεία με τους δράστες να πετούν -πιθανότατα- πέτρες, στην πρόσοψη των γραφείων, προκαλώντας υλικές μόνο ζημιές στις τζαμαρίες. 

Όπως έγινε γνωστό, τα συγκεκριμένα γραφεία χρησιμοποιήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρόσφατες εκλογές και δεν λειτουργούν πια.

Στο μεταξύ, λίγο αργότερα έγινε επίθεση με μικρές υλικές ζημιές, στα γραφεία τοπικής εφημερίδας της Κοζάνης.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες των δύο επιθέσεων να είναι οι ίδιοι
ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA: ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Μήνας πρωτιάς και ο Αύγουστος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, που κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα τηλεθέασης με ποσοστό 33,4% και 14,3 μονάδες διαφορά από το δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1, τις καθημερινές.

Οι σημαντικές εξελίξεις στο πολιτικο-οικονομικό σκηνικό, που κορυφώθηκαν με τις σημαντικές επαφές της κυβέρνησης στο εξωτερικό και τις συζητήσεις για το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, κράτησαν σταθερό το ενδιαφέρον των τηλεθεατών στην ενημέρωση.

Αναλυτικά:
    1-30 Αυγούστου (Δευτέρα- Παρασκευή)
    Μ.Ο. Αρ.Τηλεθεατών
    MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 33,4 550.000
    ΤΑ ΝΕΑ  ΤΟΥ ΑΝΤ-1 19,1 313.000
    ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13,1 216.000
    STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12,7 199.000
    ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 7,8 152.000
    ΣΚΑΙ 6,4 135.000
    1-30 Αυγούστου (Δευτέρα- Κυριακή)
    Μ.Ο. Αρ.Τηλεθεατών
    MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 31,5 507.000
    ΤΑ ΝΕΑ  ΤΟΥ ΑΝΤ-1 19,9 319.000
    ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14,4 229.000
    STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 12,5 192.000
    ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 8,9 168.000
    ΣΚΑΙ 6,6 134.000
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...