Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Στη φυλακή ο ένας από τους αστυνομικούς που συνελήφθησαν για ληστείες στη Θεσσαλονίκη

Μετά από μία μαραθώνια απολογία κρίθηκε προφυλακιστέος πριν από λίγα λεπτά ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι λήστευαν γυναίκες που πουλούσαν λαθραία τσιγάρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον αρχιφύλακα, ο οποίος εν μέρει παραδέχτηκε τις πράξεις του λέγοντας όμως ότι το αδίκημα που τέλεσε ήταν κλοπή και όχι λήστεία όπως κατηγορείται. Ο ίδιος υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ενώ επικαλέστηκε και τα προβλήματα υγείας από τα οποία πάσχει ένα από τα παιδιά του. Ωστόσο αρνήθηκε ότι και στο παρελθόν διέπραξε ληστεία σε βάρος των συγκεκριμένων γυναικών όπως οι ίδιες υποστηρίζουν στην καταγγελία τους.

Αντίθετα ο συνάδερφος του μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να καταβάλει εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ ενώ του επιβλήθηκε και ο όρος της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα και της εμφάνισης του κάθε μήνα στις ανακριτικές αρχές.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε βάρος τους, οι αστυνομικοί έκαναν τις ληστείες ένστολοι και με το περιπολικό καθώς... προσποιούνταν ότι έκαναν ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων. Οπως ανέφερε ένα από τα θύματα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί εκτός από τα πακέτα τσιγάρων που «δέσμευαν», αφαιρούσαν από τις τσάντες των «πωλητριών» της Αριστοτέλους χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Την ημέρα που συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν από τις τρεις αλλοδαπές τις τσάντες τους, που περιείχαν συνολικά δύο κούτες με πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, χρηματικά ποσά ύψους 330 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...