Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πάτρα: Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο - Νέα αύξηση της ανεργίας τον Ιούλιο

Αύξηση κατά 1,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι κατά τον μήνα Ιούλιο ανέρχονται στα 794.924 άτομα, ενώ παράλληλα καταγράφεται αύξηση των μακροχρόνια ανέργων και μικρή μείωση των επιδομάτων ανεργίας. Οι 6 στους 10 ανέργους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών, ενώ το 90% είναι Ελληνες υπήκοοι.

Συγκριτικά με άλλες περιφέρειες στη Δυτική Ελλάδα, τα αυξητικά ποσοστά συγκρατήθηκαν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Πελοποννήσου", οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 0,59% τον τελευταίο μήνα σε σχέση με τον προηούμενο (Ιούνιο - Ιούλιο) και κατά 0,16% οι μακροχρόνια άνεργοι.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι περιφέρειες Αττική, Ιόνια Νησιά και Κεντρική Μακεδονία, στις οποίες δεν φαίνεται να έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο η εποχικότητα και η απορρόφηση προσωπικού στον τουριστικό τομέα. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το 2011 υπήρχαν κάποιες αυξομειώσεις στα ποσοστά των ανέργων, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο καταγράφεται μόνο άνοδος στην περιοχή.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...